Blind wil doorgroeien naar niveau Vertonghen

Daley Blind lijkt steeds meer op weg naar een vaste plek in het eerste elftal van Ajax. De verdediger kan vaker rekenen om meer speeltijd. Blind wil op den duur doorgroeien naar het niveau van Jan Vertonghen.

De jonge verdediger speelt door onder andere blessures binnen de selectie steeds vaker, en ook tegen Real Madrid stond hij in de basis. Blind verving in die wedstrijd Toby Alderweireld, die moest afhaken met een blessure.

De verdediger ligt de laatste tijd onder vuur. Hij lijkt echter steeds beter in zijn vel te gaan zitten. "De uitkomst van een gesprek met de trainer is dat ik de centrale verdediger achter Jan ben", vertelt hij in gesprek met Ajax Life. "Ik heb de laatste tijd het gevoel dat ik weer lekkerder in mijn spel kom en op een gegeven moment wil ik naar het niveau van Jan toe", ambieert hij.

In de wedstrijd tegen Real Madrid kende Blind geen spanning of zenuwen. "Ik was van plan eerst wat simpele passes te geven en dan rustig te gaan voetballen. Maar ik kon direct de bal kwijt aan de middenvelders. We speelden vrij controlerend en ik vind dat ik wel een voldoende haalde."