'VVV dumpt Nigerianen en Japanners per direct'

VVV-Venlo wil per direct af van alle Nigerianen en Japanners binnen de Limburgse hoofdmacht. Dat hebben bronnen binnen de Venlose club aan het Algemeen Dagblad gemeld. De buitenlandse spelers zouden 'liever gisteren dan vandaag' verkocht moeten worden.

VVV zou Ahmed Musa, Michael Uchebo, Alex Emenike, Uche Nwofor, Maya Yoshida en Robert Cullen per direct op de transferlijst zetten, zo meldt het medium. Beweegreden voor dit drastische besluit is dat de Limburgse club het scoutingsbeleid meer zou willen gaan richten op de Nederlandse en Europese markt. 

Er zou in ieder geval al belangstelling zijn voor Uchebo (Stoke City), Yoshida (club uit de Japanse J-League), en Ahmed Musa. Voor laatstgenoemde speler wilde VVV in eerste instantie nog een bedrag van rond de tien miljoen willen vangen, maar inmiddels zou de hekkensluiter ook al genoegen met de helft van dat bedrag. 

Na het vertrek van trainer Glen de Boeck, die dinsdag opstapte, is VVV naarstig op zoek naar een opvolger. Momenteel is de club in gesprek met de trainer van Fortuna Sittard, Wim Dusseldorp. Dat gesprek zou echter gaan om de functie van technisch manager.