[Premier League] Van Persie schiet jarig Arsenal naar zege

Robin van Persie heeft zijn club Arsenal een 1-0 zege op Everton cadeau gedaan. Op het 125-jarig verjaardagsfeestje van de Gunners scoorde de Rotterdammer de enige treffer na 69 minuten. Een lobje van Alex Song over de verdediging van de ploeg uit Liverpool heen werd door Van Persie op schitterende wijze de verre hoek in gevolleerd.

Na een moeizame openingsfase nam Arsenal het heft in de wedstrijd stevig in handen. De ene na de andere fraaie aanval werd door de Londenaren echter niet doeltreffend afgerond. Na rust deed Everton veel beter mee, maar scoorde Arsenal wel. Ook na de 1-0 kregen de bezoekers bij counters nog kansjes op een goal, maar de punten bleven in Londen.

Van Persie schiet jarig Arsenal naar zege (Foto: Pro Shots)

Manchester United won eenvoudig met 4-1 van Wolverhampton Wanderers. Luis Nani en Wayne Rooney zorgden voor de 2-0 ruststand. Vlak na de thee kopte Steven Fletcher de aansluitingstreffer binnen, maar tien minuten na rust was de marge weer twee toen Nani zijn tweede doelpunt liet aantekenen. Ook Rooney was nogmaals trefzeker.

Liverpool won met 1-0 van Queens Park Rangers. Luis Suarez velde in de eerste minuut van de tweede helft het oordeel over de Londense club. Swansea City boekte een 2-0 zege bij Fulham. De club van doelman Michel Vonk kwam tien minuten na rust op voorsprong via Scott Sinclair. Vorm stopte bij die stand ook een strafschop van Clint Dempsey voordat Danny Graham in blessuretijd de wedstrijd besliste.

Newcastle United ging voor de tweede week op rij onderuit. Norwich City was in eigen huis met 4-2 te sterk. Wesley Hoolahan zette Norwich op voorsprong, maar op slag van rust maakte Demba Ba gelijk namens de Magpies. Na rust passeerden ook Grant Holt en Steve Morison Newcastle-doelman Tim Krul voor een 3-1 stand voordat de bezoekers met tien man verder moesten na rood voor Dan Gosling. Demba Ba bracht vervolgens de spanning nog terug, maar Holt stelde de zege voor Norwich veilig.