Redknapp begrijpt niets van CL-regeling

Tottenham Hotspur-trainer Harry Redknapp heeft geen begrip voor de regel dat de uiteindelijke nummer drie in een Champions League-groep verder mag spelen in de Europa League.

Manchester United en Manchester City werden deze week uitgeschakeld voor een verder vervolg in de Champions League, maar mogen desondanks als uiteindelijke nummer drie nog wél de Europa League in. Redknapp hekelt de regel, maar vindt het vooral erg onlogisch.

"Hoe kun je nou van de Champions League naar de Europa League gaan?", vraagt de oefenmeester van The Spurs zich af tegenover diverse Engelse media. "Als je verliest in de FA Cup, ga je toch ook niet naar de halve finale van de League Cup? Het is ongelofelijk, ik begrijp er niets van."

Het Tottenham van Redknapp speelt momenteel nog in de groepsfase van de Europa League. De Engelsen balanceren echter op het randje van uitschakeling, nadat in het laatste duel tegen PAOK Saloniki met 1-2 verloren werd. De ploeg staat nu derde in de poule, achter PAOK en Rubin Kazan.