Groenendijk: "Feest voor heel Den Bosch"

Redactie

FC Den Bosch pakte gisteravond de tweede periodetitel in de Jupiler League. Trainer Alfons Groenendijk was na afloop in de zevende hemel.

Tegen FC Eindhoven behaalde Den Bosch een moeizaam 2-2 gelijkspel. "We beginnen verschrikkelijk aan de wedstrijd. Het duel kan na twintig minuten gespeeld zijn. Doelman Begois redt ons in de eerste helft. In de rust ben ik dan ook echt boos geworden. Ik had wel vier, vijf jongens kunnen wisselen. Uit frustratie heb ik een kleine prullenbak een tikkie gegeven", bekende Groenendijk na afloop aan Voetbal International.

Maar blijdschap overheerste uiteindelijk toch. "Hier moeten we maar eens een klein sapje op drinken. Dit is mooi voor de club, de spelers en de supporters. Iedereen weet waar we vandaan komen."

"Ik weet zeker dat we met deze club de play-offs halen. Toch kun je deze maar beter vast in de tas hebben. De jongens hebben de tweede helft alles gegeven. Dit is een feest voor heel Den Bosch."

FC Eindhoven-trainer Ernest Faber had bij winst zelf de periodetitel gepakt. "Voor ons is dit een aparte situatie. We staan tweede en zijn heel erg teleurgesteld. We zijn voor de tweede keer dicht bij een titel. Maar laten we het niet te dramatisch maken. We doen het hartstikke goed. Toch is het wel zuur als je voor een tweede keer complimenten krijgt en geen prijzen wint."