'Man zat tijdens ongeval niet vast aan trein'

Joris

De man die in de nacht van vrijdag op zaterdag overleed toen hij door een trein werd meegesleurd, zat niet vast in of aan de trein toen het ongeluk gebeurde. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zaterdag gemeld na onderzoek. Het feit dat hij niet vastzat in of aan de trein blijkt uit zowel getuigenverklaringen als technisch onderzoek.

Het is nog niet duidelijk waarom en hoe de man vervolgens onder de trein belandde, aldus een zegsman. Hij kwam om het leven doordat hij bij het wegrijden van de trein werd meegesleurd over het perron en onder de trein terechtkwam.

Het personeel van de trein die wegreed vanaf station Apeldoorn Osseveld hoorde pas later dat het incident had plaatsgevonden, aldus een woordvoerder van de NS. Hij noemt het een "verschrikkelijke gebeurtenis. Het heeft het personeel enorm aangegrepen."

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) doet samen met de inspectie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzoek naar het bizarre ongeval. De inzittenden van de trein zijn op treinstation Zutphen opgevangen door de politie.

De woordvoerder van de NS noemde zaterdagochtend een ongeval met een persoon die de trein uitstapt "zeer bijzonder. We hebben soms wel te maken met incidenten waarbij mensen vastzitten tussen de deuren als zij nog instappen terwijl de deuren al sluiten." Het is officieel verboden nog in te stappen als de conducteur op zijn fluit heeft geblazen of als het automatische vertreksignaal geklonken heeft.