FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 25 maart 2011

Ook Dekker succesvol in Straatsburg

Bij de eerste twee dagen van de Franse zwemkampioenschappen eiste Femke Heemskerk alle Nederlands aandacht voor zich op. Vandaag deed ook Inge Dekker van zich spreken. Ze was de snelste bij de 100 meter vlinderslag en won de 50 meter vrije slag met overmacht.

Dekker hield de concurrentie op de sprintafstand van de vrije slag met een tijd van 24,87 ruim een seconde achter zich. Bij de vlinderslag was het verschil met haar naaste belager ruim een halve tel (58,70 om 59,33).

Heemskerk zwom de afgelopen dagen tot drie keer toe een nationaal record. Beide Nederlandse zwemsters trainen bij Roman Barnier in Marseille en doen namens de zwemclub van die stad mee in Straatsburg.

Ook Dekker succesvol in Straatsburg
Ook Dekker succesvol in Straatsburg (Foto: ANP)

IJshockeytitel voor HYS Den Haag

HYS Den Haag heeft vandaag de Nederlands titel in het ijshockey op haar naam geschreven. In eigen huis wisten het team met 5-4 te winnen van Destil Tilburg, hiermee kwam de stand op 4-1 te staan, aangezien er maximaal zeven wedstrijden gespeeld worden is de titel veilig gesteld.

De Tilburgers wonnen dinsdag verrassend en namen hier zelfvertrouwen uit mee voor het vijfde duel. In de eerste periode gingen zij ook brutaal met 5-4 aan de leiding, vlak voor het einde wisten de Hagenaren echter nog de stand gelijk te trekken en gingen zij met 3-3 de tweede periode in.

Hierin sloeg de thuisploeg het gat wat beslissend zou worden. Alan van Bentem en Mike Burgoyne maakten er een 5-3 voorsprong van, die niet meer uit handen werd gegeven. Josh Lievenow maakte de wedstrijd nog wel even spannend, maar een stunt voor de Tilburgers zat er niet meer in.

Wetenschappers: deze UFO is echt

Zo aan het begin van het weekend nog even een fijn UFO-nieuwtje. In China is vorige week een UFO gesignaleerd. De duidelijke videobeelden die hiervan zijn gemaakt, vallen door de knapste koppen van het land niet te verklaren.

Op 15 maart was om half acht 's avonds een merkwaardig schouwspel boven de stad Kunming te zien. Enkele fluorescerende, blauwe lichten doken een voor een op, vormden een cirkel en verdwenen weer in het niets. De vele ooggetuigen die het gebeuren hadden gefilmd, wendden zich hierop tot de Purple Mountain Astronomical Observatory in Nanjing.

Omdat de astronomen er niet uitkwamen, besloten ze Yifang Zhang, een voormalig natuurkundeprofessor en de voorzitter van de Kunming UFO-vereniging, om hulp te vragen. Zhang kwam tot de conclusie dat het hier niet gaat om een vliegtuig of een vlieger. Hoewel China de bewuste beelden niet wil vrijgeven, wil de wetenschapper benadrukken dat een UFO niet direct buitenaards hoeft te zijn.


Een dergelijke UFO werd eerder al in Pakistan gesignaleerd

Apocalypse now

De winterjas ligt weer in de stellingkast op zolder, sneeuwklokjes flirten openlijk met de zonnestralen en zowel het kwik als ’s mans hormoonspiegel stijgen exponentieel. Het is lente. Toch is het voor mij onbegrijpelijk dat collega’s opeens in geblokte bermuda’s het kantoor binnenhuppelen alsof ze zojuist de jackpot hebben gewonnen. Een onovertroffen staaltje van struisvogelpolitiek. Of beseffen ze wel degelijk dat hun laatste uur geslagen heeft?

Bernard niet op 100 meter vrij bij WK zwemmen

Alain Bernard zal komende zomer bij het wereldkampioenschap zwemmen in Shanghai niet uitkomen op de 100 meter vrije slag. De olympisch kampioen op dit onderdeel wist zich vandaag niet te kwalificeren.

Bernard werd bij de nationale kampioenschappen in Straatsburg vandaag slechts vierde, waarbij een plek bij de eerste twee noodzakelijk was. Fabien Gilot en William Meynard grepen de tickets voor het WK. Op de 50 meter vrije slag wist Bernard zich wel te kwalificeren.

Chandhok: "Baan was gladder dan verwacht"

Team Lotus heeft geen probleemloze dag gekend in Australië waar vandaag de eerste vrije trainingen op het programma stonden. Testrijder Karun Chandhok parkeerde zijn bolide al na één ronde in de muur, terwijl Heikki Kovalainen lang met problemen binnen stond.

"Ik ben natuurlijk heel teleurgesteld dat ik maar zo weinig heb kunnen rijden. De baan was glad en er was minder grip dan ik had verwacht. Daarom vloog ik eraf. Ik ben blij dat de monteurs de auto op tijd gereed hadden voor Jarno. Dat geeft nog maar eens aan wat voor fantastisch team dit is," zei Chandhok die voor de tweede sessie het stuur over moest geven aan Jarno Trulli.

Kovalainen vond het een lastige dag. "Dit is een van die dagen. Het team moest hard aan de bak om een paar problemen op te lossen. Toen dat gedaan was konden we grotendeels ons programma afwerken dus we hebben genoeg informatie om te analyseren. Er zit meer snelheid in de auto dus ik ben benieuwd hoe het morgen gaat," zei de Fin die in de middag samen met Trulli als negentiende en twintigste eindigde met ruime achterstand achter Pastor Maldonado die voor het duo eindigde.

Uitslag Hongarije - Nederland

Het Nederlands elftal heeft vanavond een grote stap gezet op weg naar het EK van 2012. In Budapest was Nederland oppermachtig tegen Hongarije, het werd 0-4.

Nederland kende een uitstekende start van de wedstrijd. Al na acht minuten kwam het op een 0-1 voorsprong toen Van der Vaart scoorde na een assist van Sneijder. Ook daarna bleef Nederland heersen. Het leidde zelfs tot wat nonchalance maar de Hongaren wisten hier niet van te profiteren.

Nederland was nog wel geregeld gevaarlijk. Afellay kreeg een goede kans, maar hij schoot naast. Vlak voor rust kwam Oranje toch op een 2-0 voorsprong. Afellay scoorde nu wel na een voorzet van Gregory van der Wiel.

Een paar minuten na rust kreeg Hongarije een goede mogelijkheid om de achterstand te verkleinen. Het schot van Gera werd echter net over het doel getikt door keeper Vorm. Vlak daarna was het Nederland dat op 3-0 kwam. Via een counter kwam Nederland er razendsnel uit. De pass van Sneijder kwam bij Van Persie terecht, die vervolgens Kuijt in staat stelde te scoren. Na 61 minuten kwam Nederland zelfs op een 0-4 voorsprong. Ditmaal was het Van Persie die mocht scoren na een pass van Van der Wiel.

Kuijt kreeg nog een enorme kans op de 0-5. Nadat een schot van Sneijder op de lat belandde kon Kuijt vrijstaand voor de keeper inkoppen, maar de kopbal werd nog gekeerd door Király. Nederland speelde hierna de wedstrijd rustig uit. Vorm moest nog wel een paar keer in actie komen, maar echt gevaarlijk werden de Hongaren niet meer.

Hongarije

0 - 4

Nederland

     8' Van der Vaart
 45' Afellay
 54' Kuijt
 62' Van Persie
 
 Gele kaart: Koman, Elek, Vanczák, Lipták (Hongarije), Van Persie (Nederland)
 
Stadion: Ferenc Puskas Stadion, Budapest
Toeschouwers: 25.000
Arbiter: Velasco Carballo (Spa)
 
Opstelling:   Opstelling:
Király
Lipták
Vanczák
Juhasz
Laczkó
Koman (Czvitkovics/46)
Varga (Vadócz/46)
Gera
Elek (Priskin/79)
Dzsudzsák
Rudolf
  Vorm
Van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
Pieters
Kuijt (Van Nistelrooy/82)
De Jong
Sneijder
Van der Vaart (Strootman/82)
Afellay (Elia/63)
Van Persie

Contracten van achttal Dordrecht formeel opgezegd

FC Dordrecht heeft acht spelers een ontslagbrief gestuurd. Dat moest voor 1 april gebeuren, omdat de contracten nadien automatisch onder dezelfde voorwaarden worden verlengd.

Bij Juanito Sequeira, Moussa Kalisse, Nick Coster, Didi Longuet, Soufiane Aouragh, Marcel van der Sloot, Bart van Muyen en Erik Quekel belandde echter de genadeloze ontslagbrief op de deurmat.

Dordrecht heeft de verbintenis van het achttal spelers formeel opgezegd, zo liet RTV Rijnmond weten. Overigens kan het zijn dat het leeuwendeel van deze spelers nog blijven bij De Schapenkoppen.

De club gaat namelijk per speler bekijken of zij alsnog in aanmerking komen voor een contractverlenging. Dat zal dan niet onder dezelfde voorwaarden als voorheen gebeuren, maar onder nieuwe, waarschijnlijk lagere voorwaarden.

Problemen met milieuvriendelijk poepen op hogeschool Zwolle

Er heerst onrust op de hogeschool in Zwolle om de toiletten. Sinds kort zijn daar nieuwe toiletpotten in gebruik genomen, toiletpotten die goed zijn voor het milieu. Mensen die op de toiletpot hun behoefte willen doen moeten deze scheiden, het voorste gat is voor het urineren en het achterste om te poepen.

Maar het wil nog wel eens gebeuren dat mensen verkeerd richten als ze de grote boodschap doen, hierdoor komt het in het verkeerde gat en kan het dus niet doorgespoeld worden. Regelmatig worden mensen dus geconfronteerd met een volle wc. De directeur van de hogeschool: "We zijn er niet helemaal tevreden over. In de praktijk werkt het niet helemaal goed en dat betekent extra schoonmaakrondes."

[WK baan] Baugé wint derde keer op rij sprintgoud

Grégory Baugé heeft bij het WK baanwielrennen in Apeldoorn voor de derde keer op rij het onderdeel sprint gewonnen. De Fransman rekende in de finale van het koningsnummer met de Brit Jason Kenny af. In de halve finale schakelde Baugé zijn landgenoot Mickaël Bourgain uit, die brons won voor Olympisch kampioen Chris Hoy.

Sarah Hammer veroverde voor de vierde keer goud bij het WK op de individuele achtervolging. De 27-jarige Amerikaanse prolongeerde haar titel met een tijd van 3.23,933 over drie kilometer. Ze versloeg in de finale Alison Shanks uit Nieuw-Zeeland, die 3.33,229 klokte.

Vilija Sereikaite uit Litouwen won in 3.37,643 de troostfinale van de Nieuw-Zeelandse Jaime Nielsen (3.40,138) en legde beslag op het brons. Ellen van Dijk verzekerde zich eerder al van de vijfde plaats.

'De Graafschap wil verlengen met drietal'

De Graafschap wil volgens Voetbal International de contracten van Rogier Meijer, Leon Broekhof en Purrel Fränkel graag verlengen. Sjoerd Overgoor, Ties Evers en Muslu Nalbantoglu sleepten al een nieuwe verbintenis in de wacht. De Graafschap probeerde ook Jordy Buijs en Hugo Bargas te verleiden tot een langer verblijf in Doetinchem.

Dat tweetal lijkt hun heil elders te gaan zoeken, omdat zij allebei niet in gingen op een nieuw contractvoorstel van De Graafschap. Nu wil de club Meijer, Broekhof en Fränkel graag langer behouden. Meijer is een echte Superboer en staat al sinds 2005 op de loonlijst in Doetinchem. Ook Fränkel heeft een lange staat van dienst bij De Graafschap. Als hij zijn contract verlengt, gaat hij zijn negende seizoen in. Broekhof brak dit seizoen definitief door.

VN: Miljoen ontheemden in Ivoorkust door geweld

Ongeveer een miljoen mensen zijn gevlucht uit Abidjan en de omgeving van die Ivoriaanse stad, uit angst dat het geweld dat na de presidentsverkiezingen van november is uitgebroken uitmondt in een regelrechte burgeroorlog. Dat heeft de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, de UNHCR, vrijdag gemeld.

Het geweld brak uit toen zittend president Laurent Gbagbo weigerde de macht af te staan aan de winnaar van de verkiezingen, oppositieleider Alassane Ouattara. Sinds december zijn volgens de VN zeker 462 mensen door geweld om het leven gekomen. Steeds vaker schieten aanhangers van zowel Gbagbo als Ouattara vanuit rijdende auto's op burgers, zei Rupert Colville van het VN-mensenrechtenbureau. Meer dan vijfduizend jonge mannen zouden gehoor hebben gegeven aan een recente oproep van Gbagbo om zich aan te melden bij het leger.

De VN is bang dat het geweld in Ivoorkust overslaat naar het buurland Liberia, dat nog bezig is een jarenlange burgeroorlog te boven te komen. Volgens de UNHCR zijn er aanwijzingen dat Liberiaanse huurlingen zijn aangekomen in Ivoorkust.


VN: Miljoen ontheemden in Ivoorkust door geweld (Foto: Novum)

Black Ops (PC) krijgt patch en First Strike DLC

Call Of Duty: Black Ops-ontwikkelaar Treyarch heeft onlangs zijn mappack DLC genaamd First Strike beschikbaar gemaakt voor de eigenaars van de PC-versie van de shooter. Niet alleen kunnen we nu voor €13,99 van vijf nieuwe maps genieten, ook heeft Treyarch gewerkt aan een patch.

Als kers op de taart krijgen PC-spelers dit weekend ook nog eens dubbel zoveel XP (experience points). Hieronder staan trouwens alle bugfixes.

  • Improved stability for Zombies, Multiplayer, and Dedicated Servers.
  • Fixed server hitching when client is kicked for inactivity.
  • Added server browser Filter for DLC.
  • Quickmatch will prioritize servers running only the maps you own.
  • Addressed various MP and Zombies exploits.
  • Addition of the "Dolly Cam" editing mode in Theater.
  • Improved reliability of Recent Game films saving properly.
  • Connectivity improvements for Zombies.
  • Added ability to remove Counter Spy-Plane effects with the Jammer.
  • Players that put an enemy into Second Chance are now credited with a kill when the downed player is killed or takes the 'coward's way out'.
  • Players will no longer receive any "hitmarkers" for shooting friendly equipment.
  • Addressed an issue with switching classes while using a Chopper Gunner / Gunship.
  • Disable player movement sounds when Ninja perk is equipped.
  • Players can no longer "spawn tube" with the China Lake at the beginning of a match.
  • Additional fine-tuning of audio levels for bomb plants/defuses.
  • Headshot "ping" is now only audible if enemy dies.
  • Limit the ability to re-roll supply drops using Hardline Pro to Care Packages only, no other killstreak drops.
  • Addressed an issue where the incorrect perks would appear when spectating another player under certain circumstances.
  • RC-XD adjustments.
  • Addressed an issue with calling in Chopper Gunner / Gunship immediately after being shot down from a previous one.
  • Various improvements to Multiplayer and Zombies leaderboards.

Cod First Strike

Gadhafi: Coalitie maakt burgerslachtoffers

De regering van de Libische leider Moammar Gadhafi heeft de coalitietroepen er vrijdag van beschuldigd zich niet te bekommeren om mogelijke burgerslachtoffers. De coalitie ontkent dat er onder de burgerbevolking slachtoffers zijn gevallen.

Afgezanten van de Libische regering nemen buitenlandse verslaggevers geregeld mee om getroffen burgerdoelen en mortuaria te tonen. Het blijft echter onduidelijk wie de daders zijn. De Libische staatstelevisie toonde vrijdag beelden van zwartgeblakerde lichamen. Het zou gaan om slachtoffers van luchtaanvallen op Tripoli.

De opstandelingen beschuldigen Gadhafi-getrouwe troepen er echter van lichamen uit mortuaria te halen en te doen alsof het burgerslachtoffers zijn. Die bewering wordt door rapporten van de Amerikaanse inlichtingendiensten geschraagd: lichamen zouden worden geplaatst op plekken waar raketten zijn ingeslagen en vervolgens aan journalisten getoond.

De Amerikaanse en Britse autoriteiten houden vol dat er geen burgers zijn omgekomen bij de militaire operaties in het Noord-Afrikaanse land en kaatsen terug dat Gadhafi zelf duizenden van zijn burgers heeft gedood. "Ze praten niet over de duizenden Libische burgers die zij hebben gedood. Degenen die burgers doden behoren tot de regering van de huidige leider van Libië," zei de Amerikaanse generaal Carter Ham donderdagavond.


Gadhafi: Coalitie maakt burgerslachtoffers (Foto: Novum)

Partijen Portugal willen verkiezingen

De politieke partijen van Portugal willen binnen twee maanden parlementsverkiezingen. Ook als de voortdurende onzekerheid kan betekenen dat het door schulden geplaagde land eerder financiële noodhulp zal moeten accepteren.

Portugal is stuurloos en overgeleverd aan nerveuze financiële markten sinds de regering eerder deze week viel vanwege onenigheid met de oppositie over bezuinigingen.

President Anibal Cavaco Silva vroeg de partijen vrijdag of ze vrijwillig een coalitieregering wilden vormen, waardoor nieuwe verkiezingen vermeden kunnen worden. Maar alle partijen kozen voor verkiezingen, die vermoedelijk eind mei of begin juni zullen plaatsvinden.

Portugal is een van Europa's armste landen en wordt door een financiële crisis gedwongen tot noodhulp die het niet wil.

De beslissing betekent dat het verzoek om noodhulp aan de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds zal worden uitgesteld tot het begin van de zomer, na de verkiezingen. Dat kan een liquiditeitsprobleem veroorzaken. De vertrekkende regering zegt dat Portugal voldoende geld in kas heeft om komende maand haar financiële verplichtingen na te komen, maar het is de vraag of dat in juni ook nog lukt.

De twee grootste politieke partijen willen allebei geen financiële hulp van buiten, zoals Griekenland en Ierland dat eerder kregen. Ze zijn bang dat noodhulp het land de komende jaren bindt aan een stringent belastingbeleid en dat het voor een lagere levensstandaard zal zorgen.

"Portugal heeft geen hulp nodig", zei de vertrekkende socialistische premier José Socrates. Hij benadrukte dat zijn eigen bezuinigingsplannen afdoende zijn om de schuldenlast te verlichten en het vertrouwen op de financiële markten te herstellen. "Ik weet wat noodhulp betekent. Ik weet wat het betekende voor de Grieken en de Ieren en dat wil ik niet voor mijn land." Zelfs zonder hulp zullen in Portugal echter nog jarenlang bezuinigingen nodig zijn om de economie uit het slop te trekken.

Peilingen voorspelden vrijdag dat de grootste oppositiepartij, de sociaal-democraten, bij de aanstaande verkiezingen een ruime meerderheid van de stemmen zal krijgen.

NLEnergie staakt negatieve spotjes

NLEnergie stopt met de reclamespotjes waarin het bedrijf zich negatief uitlaat over concurrenten Essent en Nuon. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf vrijdagavond. Aanleiding om te stoppen met de spotjes is een uitspraak van de Reclame Code Commissie in een beroepszaak.

In een van de spotjes wordt gezegd dat een groot Duits energiebedrijf sinds kort eigenaar is van Essent. Het Duitse bedrijf zou de voor de overname betaalde 8,5 miljard euro willen terugverdienen, zo wordt beweerd in de reclame van NLEnergie.

De Reclame Code Commissie oordeelde over dit spotje dat onvoldoende is bewezen dat de tarieven omhoog gaan door de overname. Hoewel de uitspraak gericht was op het spotje over Essent, heeft NLEnergie besloten ook de stekker uit een soortgelijk spotje over Nuon te trekken. "De campagne liep al bijna ten einde. Over dik een week start een nieuwe campagne", aldus de woordvoerder.

Canadese regering gevallen

De Canadese minderheidsregering van premier Stephen Harper is vrijdag gevallen. In het Lagerhuis werd een motie van wantrouwen tegen de regeringsleider, lid van de Conservatieve Partij, met 156 tegen 145 stemmen aangenomen.

De stemming had plaats op initiatief van Michael Ignatieff, voorman van de Liberalen. De regering van Harper wordt machtsmisbruik verweten. In mei gaan de Canadezen opnieuw naar de stembus.

Canadese regering gevallen
Canadese regering gevallen (Foto: ANP)

Politie: Joran liegt over moord op Peruaanse

De Peruaanse politie zegt dat Joran van der Sloot liegt over de toedracht van de moord op Stephany Flores. Volgens de politie is het niet waar dat Flores kort voor haar dood op de laptop van Van der Sloot heeft gezien dat hij iets te maken heeft met de verdwijning van Natalee Holloway.

Van der Sloot heeft de Peruaanse politie in juni verteld dat hij Flores vermoordde omdat ze erachter was gekomen dat hij verdacht wordt van de verdwijning van Holloway. Maar een woordvoerder zegt na onderzoek van de laptop dat het niet waar is dat Stephany Flores die informatie heeft gezien op Van der Sloots computer.

De 21-jarige Flores werd vorig jaar mei dood aangetroffen in een hotelkamer die ze met Van der Sloot deelde in de Peruaanse hoofdstad Lima. Hij werd kort daarop aangehouden.

De advocaat van Van der Sloot, Máximo Altez, zegt dat de Peruaanse politie ernaast zit. Altez heeft nog geen inzage gehad in het onderzoek naar de laptop. Hij kondigde vrijdag aan binnenkort de resultaten van een onderzoek door eigen experts te presenteren. Hij zei niet wat daarin staat.

Volgens Altez is zijn cliënt van plan de moord op Flores te bekennen, maar ook te claimen dat hij tijdelijk ontoerekeningsvatbaar was. Dat zou hem een lagere straf opleveren. De Peruaanse justitie wil Van der Sloot voor moord berechten. Daarop staat in het Zuid-Amerikaanse land 15 tot 35 jaar gevangenisstraf. Altez stelt dat Van der Sloot vanuit een 'sterke emotie' in een opwelling handelde en doodslag pleegde. Op dat misdrijf staat in Peru maximaal vijf jaar cel.

Overigens haalden FBI-agenten tien dagen geleden een kopie van de harde schijf van de laptop van Van der Sloot op in Peru, in de hoop informatie te vinden over de verdwijning van Holloway. Van der Sloot is ook in deze zaak hoofdverdachte.


Joran van der Sloot (Foto: Novum)

[WK baan] Schep zesde op puntenkoers

Peter Schep heeft op de puntenkoers bij het WK baanwielrennen in Apeldoorn naast de medailles gegrepen. De 34-jarige renner uit Lopik moest genoegen nemen met de zesde plaats. De zege ging naar de Colombiaan Avila Vanegas Edwin Alcibiades. De Australiër Cameron Meyer veroverde zilver, voor Morgan Kneisky uit Frankrijk.

Schep probeerde enkele keren vergeefs weg te komen, maar de winnaar van goud in 2006 zag de 21-jarige Edwin Alcibiades een ronde voorsprong pakken. In het vervolg van de koers hield de Colombiaan die leidende positie vast.

Vleminckx naar Club Brugge

N.E.C. Nijmegen is na dit seizoen clubtopscorer en publiekslieveling Björn Vleminckx kwijt. De Belgische spits tekent namelijk een vijfjarig contract bij Club Brugge. Met de transfer is een bedrag van 3,3 miljoen euro gemoeid, een recordbedrag voor de Nijmeegse club.

De 25-jarige aanvaller kwam in 2009 naar Nijmegen en maakt vooral dit seizoen furore. Op dit moment is de Belg topscorer van de Eredivisie met 18 doelpunten. In het verleden kwam Vleminckx uit voor KSK Beveren, KV Oostende en KV Mechelen.

Vettel positief verrast door Pirelli-banden

Bandenleverancier Pirelli heeft met heel wat spanning uitgekeken naar het eerste raceweekend. Het was, na de lage temperaturen in Spanje, nog afwachten hoe de banden zouden reageren bij wat warmer weer. Het was geen geweldige dag in Melbourne qua weer, maar de banden deden het prima. Sebastian Vettel: "Ik ben positief verrast."

"We hebben bijna de hele winter op het circuit van Barcelona getest en op een gegeven moment weet je precies hoe de banden zich gedragen op die baan", aldus de coureur. "Ik moet zeggen dat we wel een klein beetje verrast zijn over hoe de banden het hier doen. Ik had verwacht dat we meer problemen zouden krijgen met bandenslijtage. Het ging tijdens de trainingen echter verrassend goed. Maar we hebben aan één pitstop nog steeds niet voldoende tijdens de race. We zullen meerdere keren naar binnen moeten. Hoe vaak precies, daar komen we zondag pas achter, aangezien de omstandigheden nog kunnen veranderen."

Jong Duitsland verslaat Jong Oranje

Jong Oranje heeft een 1-3 nederlaag geleden tegen Jong Duitsland. In het stadion van Fortuna Sittard trokken de Duitsers aan het langste eind. Genero Zeefuik scoorde voor Oranje.

De oosterburen waren in de eerste helft via Pierre-Michel Lassoga op voorsprong gekomen. De speler van Hertha BSC opende het bal na 27 minuten. Nog voor de rust wist Oranje de gelijkmaker te produceren.

In de tweede minuut van de extra tijd van de eerste helft maakte Zeefuik zijn eerste treffer voor de beloften. De aanvaller van PSV startte voor het eerst in de basis bij Jong Oranje en bekroonde zijn basisdebuut dus met een doelpunt.

Na de pauze moest Jong Oranje-doelman Jeroen Zoet direct vissen. De vervanger van Sergio Padt, die voor rust keepte, werd verschalkt door Sebastian Rudy: 1-2. Ook later in de wedstrijd kreeg Zoet nog een treffer om de oren. Lewis Holtby bepaalde de eindstand op 1-3.

Miljardair aangeklaagd voor seks met tienermeisje

In de Amerikaanse stad Milwaukee wordt deze week ene Curtis Johnson aangeklaagd wegens seks met een momenteel 15-jarig meisje. Over een goede advocaat hoeft Johnson zich echter niet druk te maken. De 55-jarige Amerikaan is namelijk miljardair.

De beste man is de voormalig CEO van Diversey Inc., een bedrijf in schoonmaakartikelen. Hij moet terechtstaan omdat hij de afgelopen jaren 15 tot 20 keer seks heeft gehad met een meisje dat nu 15 jaar oud is. Het meisje heeft verklaard dat Johnson seks met haar wilde, maar zij dit weigerde.

De rijke stinkerd is gisteren aangeklaagd voor verkrachting van een kind. Indien hij schuldig wordt bevonden, kan hij maximaal voor 40 jaar achter de tralies belanden. Zijn borgsom is vastgesteld op een half miljoen dollar.

Bertens strandt in Bath

De Nederlandse Kiki Bertens heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finale van de Challenger in Bath. In het Engelse Bath bleek qualifier Marta Domachowska een maatje te groot.

Na eerst een set te hebben afgestaan, kwam de 19-jarige Bertens knap terug en won de tweede set. In de laatste set was ze echter niet opgewassen tegen Domachowska. Het werd uiteindelijk 4-6, 6-3 en 3-6.

Ruud de Wild gaat zwemmen in Amstel

Dj Ruud de Wild van Radio 538 gaat morgen een opmerkelijke stunt uitvoeren voor de actie Radio 538 voor War Child. De dj en kunstenaar gaat samen met zijn sidekicks Jelte van der Goot en Niek van der Brugge in de Amstel zwemmen in een wetsuit.

De drie gaan naar de overkant zwemmen en weer terug en ze trekken ook een boot achter zich aan met daarop vijftien dames in bikini die hebben meegedaan aan de Miss-verkiezing.

Voor de stunt moesten duizend sms-berichten binnenkomen die elk 2 euro opleveren voor War Child. Vanavond had Marco Borsato al de eerste stunt uitgevoerd van de actie, het weerbericht presenteren op RTL 4. Ook gaan dj's Erick E en Fedde le Grand met drie luchtballonnen bij elkaar in de lucht een dj-set geven.

'Cambuur volgt amateurdoelman'

SC Cambuur scout dit seizoen nadrukkelijk in het amateurvoetbal. Nadat eerder Mart Dijkstra, Martijn Barto en Marco van der Heide in de Topklasse werden ontdekt en een contract mochten tekenen voor volgend seizoen, lijkt Mark Smith de volgende nieuweling te worden. De doelman speelt voor TOGB in de Eerste Klasse van de zondagamateurs.

Smith is geen onbekende in het betaald voetbal. Hij stond al onder contract bij Sparta Rotterdam en AGOVV Apeldoorn. De 23-jarige doelman kwam daarna uit voor Noordwijk en LMO en is nu actief voor TOGB. Ook de Engelse club Gillingham en het Schotse Stirling Albion stuurden al scouts naar Berkel en Rodenrijs. Mogelijk maakt Smith dus een rentree als prof.

Sparta gaat niet door met Rutjes

Sparta Rotterdam heeft ontslag aangevraagd voor een drietal spelers. De bekendste van hen is Nathan Rutjes. De middenvelder met het matje moet net als Michiel van den Berg en Marcellino van der Leeuw vermoedelijk vertrekken. Mogelijk mogen zij alsnog blijven, als de nog aan te stellen technisch directeur dat ziet zitten.

De positie van technisch directeur is momenteel vacant op het Kasteel, nadat Rob Baan uit solidariteit met de vertrokken hoofdtrainer Jan Everse opstapte. Sparta moest voor 1 april aan het drietal laten weten of het contract formeel opgezegd zou worden. Van der Leeuw speelde zelden, Van den Berg raakte na een goed begin zijn basisplaats kwijt en Rutjes komt ook weinig meer in de plannen voor. De 27-jarige Rutjes is al zes seizoenen actief voor Sparta. Het lijkt er dus op dat hij een andere werkgever moet zoeken.

Chelsea strikt opnieuw Braziliaans talent

Chelsea heeft een akkoord bereikt met Lucas Piazón van São Paulo. De Londenaren hebben de Braziliaanse speler ingelijfd door middel van het sluiten van een voorcontract.

Piazón zal pas in januari 2012 aansluiten bij de spelersgroep van The Blues, daar de speler op dit moment nog niet de leeftijd bezit om als Braziliaanse speler uit te komen in een Europese competitie.

De 17-jarige aanvallende middenvelder zal op 20 januari 2012 de leeftijd van 18 bereiken. Vanaf die leeftijd mogen Brazilianen voor een Europese club spelen. Piazón wordt in vaderland bestempeld als de nieuwe Kaká.

Als de jongeling eenmaal bij Chelsea arriveert, zal hij een langdurig contract ondertekenen. Bij de club loopt op dit moment onder meer Ramires, een landgenoot van Piazón, rond. Hij werd afgelopen zomer overgenomen van Benfica.

Israël zet nieuw raketafweersysteem in bij Gaza

Israël brengt over enkele dagen zijn nieuwe raketafweersysteem IJzeren Koepel in stelling om plaatsen in het zuiden te beschermen tegen Palestijnse raketaanvallen vanuit de Gazastrook. Dat heeft minister van defensie Ehud Barak vrijdag gezegd.

Het besluit om hiertoe over te gaan is genomen nadat de afgelopen week tientallen mortiergranaten en raketten werden afgeschoten vanuit de Gazastrook. Barak ziet de inzet van het afweersysteem als een 'operationeel experiment'.

Het systeem is een belangrijke component van Israëls defensie tegen de zelfgemaakte en geïmporteerde raketten die de Palestijnen vanuit de Gazastrook afvuren. Maar de IJzeren Koepel is ook ontworpen om bescherming te bieden tegen raketten met een grotere reikwijdte, zoals die waarover de Hezbollah in Libanon beschikt.

Topronde brengt Lafeber aan kop

Maarten Lafeber heeft zich middel een sterke ronde naar de koppositie van de Andalucia Open geslagen. In totaal kwam de Nederland tot 5 under par en 65 slagen. De Deen Jeppe Huldahl en Rikard Kalberg uit Zweden delen deze koppositie.

"Ik sta er goed voor, maar de wedstrijd is nog lang", aldus een euforische Lafeber na afloop. In totaal sloeg onze landgenoot vier birdies, een eagle en een bogey.

Ook Robert-Jan Derksen en Joost Luiten kwalificeerden zich voor het weekend. Net als gisteren ging Luiten langs de holes in 69 slagen, hiermee is hij gedeeld 33e. Derksen deed het iets minder en sloeg zich rond in 70 slagen, hij bezet nu de 45e plek. De laatste Nederlander Tim Sluiter neemt afscheid van het toernooi, hij haalde in totaal 174 slagen, wat niet genoeg was voor de cut.

Schorsing Zlatan teruggebracht

De schorsing van Zlatan Ibrahimovic is door de Italiaanse voetbalbond FIGC met één duel ingekort. De Zweed van koploper AC Milan moet nu twee wedstrijden toekijken in de Serie A, maar mist wel de derby met naaste achtervolger en aartsrivaal Internazionale. Hij zat al één duel schorsing uit.

Zlatan kreeg een rode kaart voor het slaan van een tegenstander in een duel met Bari (1-1). De Zweedse international lag onder vuur na de uitschakeling in de Champions League door Tottenham Hotspur. Milan was de betere ploeg, maar wist dit niet in goals te vertalen. De voormalig Ajacied werd hiervoor als hoofdschuldige aangewezen.

In het met 0-1 verloren duel bij Palermo afgelopen weekeinde werd de spits node gemist. Milan heeft met nog acht duels voor de boeg een voorsprong van twee punten op Inter, dat op 3 april naar San Siro komt. Zlatan is dan geschorst en mag een week later pas weer meespelen in het uitduel met Fiorentina.


Schorsing Zlatan teruggebracht (Foto: Novum)

Hoek ontslaat trainer

Topklasser Hoek heeft eerder deze week de trainer ontslagen. De Belg Gaby Demanet moest het veld ruimen bij de Zeeuwse club, omdat de ploeg in acuut degradatiegevaar verkeert. Hoek staat laatste in de zaterdagtopklasse. Voorzitter Benny Langeraert hoopt dat er een schokeffect zal optreden.

Hoek staat, met nog zeven duels te spelen, zeven punten achter op nummer dertien CSV Apeldoorn. De dertiende plaats is iets veiliger, want deze veroordeelt tot play-offs om handhaving. Om helemaal veilig te zijn, moet Hoek twaalfde worden. De kloof met nummer twaalf Sparta Nijkerk is acht punten. Ruud Pennings, eerder assistent van Demanet, neemt tot het einde van het seizoen de selectie onder zijn hoede.

Resident Evil maakt uitstapje naar ander genre

De Resident Evil-serie maakt een uitstapje van het survivalhorrorgenre naar schietspellen. Resident Evil: Operation Raccoon City wordt namelijk een schietspel voor meerdere spelers. In de game moeten vier spelers samenwerken om de zombieplaag uit Resident Evil 2 een halt toe te roepen. Dat schrijft het Official Xbox Magazine.

De game lijkt hierdoor op het populaire Left 4 Dead uit 2008. In Left 4 Dead nam een team soldaten het op tegen een team zombies. In tegenstelling tot het drie jaar oude schietspel zijn er in Resident Evil: Operation Raccoon City twee teams met soldaten te vinden en het gevaar van de zombies. De nieuwe Resident Evil zou 'duisterder' moeten worden dan de voorgaande games uit de serie.

Volgens het magazine wordt het schietspel gemaakt door Slant Six Games. Deze gamestudio werkte eerder aan schietspellen uit de Socom-serie. Ook in deze serie moeten spelers samenwerken. Game-uitgever Capcom heeft het schietspel nog niet officieel aangekondigd. Volgens het magazine ligt de game de komende winter in de winkel voor de Xbox 360 en Playstation 3.

De FOK! F1-manager 2011 is er!

De FOK! Formule 1-manager 2011 is weer van start! Je kunt weer met een team van twee coureurs, een chassis en een motor samenstellen. Daarmee kun je punten halen voor de plek waarop die onderdelen in een F1-grandprixweekend zijn geëindigd. Voor die punten krijg je geld, waarmee je je team kunt verbeteren.

De onderdelen variëren in waarde, al naar gelang ze beter of slechter gepresteerd hebben in een raceweekend. Dit seizoen hebben we een nieuw systeem rondom de waardeaanpassing geïntroduceerd. Met dit systeem wordt, naarmate het F1-seizoen vordert, de aanpassing van die waarden meer geleidelijk. Bovendien is de aanpassing meer dan vorig seizoen gebaseerd op de prestaties die de onderdelen door het seizoen heen halen. Lees meer hierover in de speluitleg.

Om je direct in te schrijven voor de FOK! Formule 1-manager klik je hier. Kijk ook bij de speluitleg of de puntentelling, en als je nog andere vragen hebt, kun je terecht bij de FAQ. Je kunt ook een pm sturen aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), of een bericht achterlaten in het speciale F1-manager 2011-topic in het Autosport- en motorsport-forum.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Let op! De eerste managerronde sluit op vrijdag 25 maart 2011 om 23:59 uur. Zorg dat je voor die tijd je het door jou samengestelde team hebt opgeslagen.

Houd de prijzenpagina in de gaten, want zodra bekend is wat je kunt winnen, zullen we dat daar publiceren.

We wensen je veel plezier met het seizoen 2011 van de FOK! Formule 1-manager!

Donner wist niet van kraken voicemails

De overheid was wel op de hoogte van de mogelijkheid van het kraken van voicemails door een internettool, maar wist niet dat deze ook met een standaard pincode af te luisteren waren. Dat schrijft minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner in een brief naar de Kamer. Hij onderscheidt twee verschillende lekken bij Vodafone.

Woensdag toonde de actualiteitenrubriek EénVandaag aan dat het kinderlijk eenvoudig was om de voicemails van ministers af te luisteren. Dit kon vanaf een ander toestel naar een voicemailbox te bellen en vervolgens de standaard pincode 3333 in te voeren. Veel gebruikers, waaronder ministers, hadden deze code niet veranderd.

Overheidsorganisatie Govcert, dat verantwoordelijk is voor informatie- en communicatiebeveiliging, liet in een reactie weten dat de overheid al sinds 1 februari van het veiligheidslek in het voicemailsysteem van Vodafone op de hoogte was.

Donner weerspreekt dit. Govcert waarschuwde voor een ander soort lek, dat donderdag door Nieuwsuur boven tafel kwam. Hier ging het om afluisteren van de voicemail met een internettool. Daarmee kunnen kwaadwillenden doen alsof ze met een ander nummer inbellen naar de voicemailbox, en zo toegang tot de voicemails verkrijgen.

Nadat Govcert hiervoor waarschuwde, zijn niet alle ministeries direct tot actie overgegaan om het lek te dichten. Donner betreurt dit. Hij laat uitzoeken wie er mogelijk de voicemails van de ministers heeft afgeluisterd en of hierbij de staatsveiligheid in het geding is gekomen. De SP eist een onafhankelijk onderzoek.

Vodafone laat weten dat alle problemen inmiddels zijn opgelost.


Donner was onwetend (Foto: Novum)

Quebec wil WK wielrennen 2015 niet meer

Quebec heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de organisatie van het WK wielrennen van 2015. Het organiserend comité van de Canadezen besloot daartoe om financiële redenen. Dat zei het hoofd van het bid, Serge Arsenault, tegen Radio Canada. "Het zou ons twintig miljoen dollar kosten."

Arsenault geeft de voorkeur aan het verder verbeteren van de twee wielerkoersen die Canada inmiddels rijk is. Vorig jaar werden de eerste edities van de Grand Prix Quebec en de Grand Prix van Montreal verreden. Die laatste Protour-race schreef Robert Gesink op zijn naam.

Door het afmelden van Quebec zijn Richmond uit de Verenigde Staten en Oman nog in de race. Tijdens het kampioenschap van dit jaar, in september in Kopenhagen, beslist de UCI wie het WK 2015 mag organiseren. Volgend jaar is Valkenburg aan de beurt en in 2013 gaan de renners naar Florence in Italië.

Crysis 2 weet niet door te breken

Het deze week uitgebrachte schietspel Crysis 2 heeft niet de begeerde toppositie in de Nederlandse verkooptoptien kunnen veroveren. Data van marktonderzoeksbureau GfK wijst uit dat de Nintendo DS-avonturengames Pokémon White en Pokémon Black nog altijd de twee populairste games van het land zijn, gevolgd door de strategiegame Shogun 2: Total War voor de PC.

De komst van Crysis 2 voor de PlayStation 3 en Xbox 360, binnengekomen op de achtste en tiende plaats, betekent dat het schietspel Killzone 3 uit de verkooplijst is verdwenen. De komst van Crysis 2 vormt nog geen gevaar voor het schietspel Homefront, waarin een toekomst wordt getoond waarin Korea de Verenigde Staten overneemt.

De Nederlandse top tien bevat op dit moment geen enkele game voor de Nintendo Wii. Ook de vandaag gelanceerde spellen voor de Nintendo 3DS zijn nog niet in de lijst opgenomen.

01. Pokémon White (Nintendo DS)
02. Pokémon Black (Nintendo DS)
03. Shogun 2: Total War (pc)
04. Homefront (Xbox 360)
05. Call of Duty: Black Ops (Playstation 3)
06. De Sims: Middeleeuwen (pc)
07. Homefront (Playstation 3)
08. Crysis 2 (Playstation 3)
09. Assassin's Creed Brotherhood (pc)
10. Crysis 2 (Xbox 360)

Blatter: "Overheidshulp tegen illegaal wedden"

Voorzitter Sepp Blatter van wereldvoetbalbond FIFA wil steun van de overheden in de strijd tegen illegale wedpraktijken. "Het is voor ons onmogelijk het probleem alleen aan te pakken. We hebben op strafrechtelijk niveau hulp van de overheden nodig", zei Blatter vrijdag bij een congres over sportregels en -financiering.

In de ogen van de FIFA-voorzitter moet het voetbal ook buiten het veld worden beschermd.

Blatter riep het Internationaal Olympisch Comité (IOC) op samen strijd te voeren tegen het illegaal wedden en de goksyndicaten. "Niet alleen voetbal, alle sporten hebben ermee te maken. We moeten het probleem samen aanpakken."

Korfbalgoeroe weg bij bond

Ben Crum neemt deze maand nog afscheid van de Nederlands korfbalbond. De 70-jarige Crum werkte in totaal dik dertig jaar voor de bond, voornamelijk als bondscoach en teammanager van het Oranje.

In zijn tijd bij de bond kwam Crum veelal met vooruitstrevende ideeën, hij maakte zich bijvoorbeeld hard voor een Korfbal League, het afschaffen van het middenvlak en de kunststof korf. Ook in andere landen was Crum actief korfbal aan het promoten. Vanaf 1978 tot 1993 was hij trainer van Oranje en wist in dat tijdsbestek drie keer de wereldtitel te veroveren en daarnaast nog legio Europese titels. Ook is Crum ereprofessor aan de Hebei Universiteit en China en ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Galatasaray ontslaat trainer Hagi

Galatasaray heeft trainer Gheorghe Hagi de laan uit gestuurd. Het ontslag van de 46-jarige Roemeen komt niet als een verrassing. Dinsdag verscheen het bericht al in diverse media, maar toen weigerde Galatasaray het nieuws te bevestigen. Hagi volgde in oktober Frank Rijkaard op bij de dolende Turkse topclub.

Galatasaray staat momenteel teleurstellend elfde in de competitie met 27 punten achterstand op koploper Fenerbahçe. Hagi leidde het team ook al in het seizoen 2004/2005. Als speler won hij in 2000 nog de UEFA Cup met Galatasaray.

Cruijff wil spoedzitting ledenraad Ajax

Naar aanleiding van de botsing met de clubleiding van Ajax wil Johan Cruijff dat de ledenraad van de Amsterdamse club zo snel mogelijk bij elkaar komt. De 24 leden zouden volgens het ANP volgende week al een spoedzitting moeten houden.

''Daar wordt hard aan gewerkt, maar het is moeilijk om een moment af te spreken dat iedereen beschikbaar is", zegt Keje Molenaar, sinds december in de ledenraad.

Net als de ledenraad heeft ook het bestuur van Ajax baat bij een snelle bijeenkomst van de ledenraad om zoedoende de achterban te informeren over alles wat er speelt. Normaal gesproken zou de ledenraad pas op 30 mei bij elkaar komen.

Daarnaast hebben de supporters van Ajax een gesprek geëist met algemeen directeur Rik van den Boog. "Wij eisen dat Johan Cruijff en Rik van den Boog, ieder met een secondant, in het bijzijn van de Ajax Supporters Delegatie met elkaar om de tafel gaan zitten, net zo lang tot er een werkbaar plan ligt waar alle partijen zich in kunnen vinden en Ajax de toekomst mee in kan", luidt het statement van de fans.

Oud-wereldkampioene Isakova overleden

Maria Isakova, oud wereldkampioene allroundschaatsen, is vandaag op 92-jarige leeftijd overleden. De schaatsbond van haar thuisland Rusland liet dit vandaag weten. In de voormalige Sovjet-Unie was Isakova de eerste wereldkampioene in een wereldsport. Haar eerste allroundtitel behaalde ze vlak na de tweede wereldoorlog, in 1948.

Toen ze voor het eerste in 1947 naar het buitenland werd gestuurd liet ze weten erg bang te zijn. Dat jaar was het WK in Noorwegen. "Het was verboden met atleten uit andere landen te praten", liet ze destijds weten.

Teamleden moeten zich registreren bij FIA

De belangrijkste leden in de teams van de Formule 1 dienen zich voortaan aan te melden bij de FIA. De autosportbond maakte dit vandaag bekend.

Onder andere technisch directeuren, teambazen en andere belangrijke medewerkers krijgen bij aanmelding een certificaat. De aanleiding hiervoor is dat Flavio Briatore, ex Renault-teambaas, niet vervolgd kan worden door de rechter, omdat hij geen licentie had voor zijn functie. De FIA besloot om Briatore uit de autosport te knikkeren nadat hij de opdracht aan Nelson Piquet Jr. had gegeven om te crashen tijdens de Grand Prix van Singapore in 2008. Teamgenoot Fernando Alonso won de race hierdoor.

Amazone Cornelissen beste in Grand Prix

Tijdens de Indoor Brabant heeft amazone Andeline Cornelissen de FEI Grand Prix op haar naam weten te schrijven. Met haar Jerich Parzival was Cornelissen een klasse apart.

Vooraf werd gedacht dat het een grote strijd zou worden, maar Cornelissen liet haar kwaliteiten zien en kwam uiteindelijk tot een score van 82,043%. Een score waar geen van haar concurrenten ook maar in de buurt van kwam. Voor de winst kreeg ze een cheque van 6000 euro. Ook leidt Cornelissen nu in het algemeen klassement en is ze zeker van een plek in de finale.

Oud-international Tineke Bartels was lyrisch over de kür. ''Heel knap gereden, zo'n goede controle, een superproef. Als ik toch een puntje van kritiek moet geven: de eerste pirouette was niet zo heel mooi.''. Ook Anky van Grunsven had enkel goede woorden over. ''Een mooie wedstrijd, met een topscore van 82 procent.''

De Jager naar G20-vergadering in China

Nederland is uitgenodigd voor een bijeenkomst die de G20 volgende week organiseert in de Chinese stad Nanjing. Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) zal de bijeenkomst bijwonen. Dat heeft hij vrijdag gezegd.

Nederland mocht de afgelopen jaren herhaaldelijk aanschuiven bij de vergaderingen van de regeringsleiders van de G20-landen, de belangrijkste economieën ter wereld. De uitnodiging voor het seminar betekent volgens De Jager niet dat Nederland er op de volgende top ook weer bij is.

De bijeenkomst in Nanjing gaat over het internationale monetaire systeem. Er zijn onder anderen ministers van Financiën en directeuren van centrale banken bij aanwezig.

Rugbyvrouwen derde in Hongkong

De rugbyvrouwen van Nederland zijn vandaag derde geworden bij het Sevenstoernooi in Hongkong. In de kleine finale tegen de Verenigde Staten wonnen onze landgenoten met 12-7.

Vanaf 2016 wordt Rugby Sevens een olympsche discipline, de nationale rugbybond wil dat het vrouwenteam tijdens de Spelen in Rio de Janeiro een medaille pakt.

Naast de overwinning op de VS wist Nederland ook nog dik te winnen van de Filipijnen (56-0) en China (17-5). Hongkong (5-15) en Frankrijk (5-17) bleken echter een maatje te groot voor Oranje. Het team van Gareth Gilbert kwam uiteindelijk op de tweede plek in de poule terecht en kwam zo in de kleine finale, die uiteindelijk gewonnen werd.

Kabinet richt superwaakhond op

De toezichthouders OPTA, NMa en de Consumentenautoriteit gaan fuseren tot één nieuwe toezichthouder. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. Volgens het kabinet kan de nieuwe organisatie, die er in 2013 moet zijn, sneller en goedkoper optreden.

De Onafhankelijke Post en Telecom Autoriteit (OPTA) houdt nu toezicht op de telecomsector. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) moet kartelvorming bestrijden. De Consumentenautoriteit bewaakt de rechten van consumenten. Al deze taken worden door de nieuwe organisatie overgenomen.

Het kabinet gaat bezien of ook taken van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bij de nieuwe 'superwaakhond' kunnen worden ondergebracht.

AH-medewerkster gewond door messen in bierkrat

Een medewerkster van de Albert Heijn in Steenwijk is vrijdagochtend op een opmerkelijke manier gewond geraakt. Bij het optillen van een leeg kratje bier werden de pezen van haar handen doorgesneden. Een sadistische grappenmaker had vlijmscherpe messen in de handvatten van het kratje Heineken gemonteerd.

Volgens de politie is het kratje vrijdag rond 08.00 uur ingeleverd door een blanke jongeman van tussen de 20 en 25 jaar. "Hij is ongeveer 1.80 m. lang, spreekt accentloos Nederlands en droeg een blauwe jas en een spijkerbroek", zo laat de politie weten. Mocht men hem te pakken krijgen, dan zal hij worden aangeklaagd voor zware mishandeling.

Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar ze direct werd geopereerd. Men verwacht dat ze vrijdagavond weer naar huis kan.

'Cruijff eiste direct ontslag Blind'

Johan Cruijff heeft tijdens een onderhoud van zijn klankbordgroep met de directie van Ajax het ontslag van assistent-trainer Danny Blind geëist. Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van een gesprek met Ajax-directeur Rik van den Boog en een anonieme bron. Hoofd opleidingen Jan Olde Riekerink en jeugdtrainer Heini Otto zouden ook moeten vertrekken.

Naast genoemd trio zouden drie andere trainers een nieuwe functie moeten krijgen. "Bij wijze van spreken een baan achter de grasmaaier," legt Van den Boog uit in de krant. "Het kan niet zo zijn dat iemand roept 'wij bepalen wel even en u voert maar uit'," meldt hij op de website. "We gaan met respect met elkaar om en dat zal altijd gebeuren onder verantwoordelijkheid van een directie."

Het ontslag van hoofdscout Hans van der Zee enkele weken terug, waarbij Van den Boog een prominente rol speelde en Van der Zee in het gelijk werd gesteld, is moeilijk te rijmen met het gepredikte respect.

Persvoorlichter Miel Brinkhuis van Ajax bevestigt dat er gisteren ontslagen zijn geëist. Uit piëteit met de betrokkenen wilde hij echter niet ingaan op specifieke namen.

Cruijff en consorten willen dat Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Wim Jonk de volledige technische leiding in handen krijgen bij Ajax. Volgens de algemeen directeur is dit echter een onmogelijkheid. "Ik kan geen separate unit bouwen die geen verantwoordelijkheid draagt. Alles moet gebeuren onder regie en verantwoordelijkheid van de directie."

Op de clubwebsite gaf Van den Boog aan de plannen van de klankbordgroep volledig te ondersteunen. "We gaan het plan uitvoeren met Dennis en Wim. Als die zich binnen onze normen en waarden kunnen voegen zullen we dat zeker doen. En anders zullen anderen het plan uitvoeren, want het plan is prima. Compleet in lijn met wat we willen."

Cruijff is eveneens voornemens zijn plan koste wat kost uit te voeren. De legendarische nummer 14 riep op tot een buitengewone ledenvergadering. Op die bijeenkomst zou de ledenraad de raad van commissarissen weg moeten sturen. Een nieuwe raad van commissarissen zou dan de zittende directie moeten ontslaan en daarmee de weg vrijmaken voor Cruijff en diens plannen.

De Jager verbaasd over instemming met bonusplan

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) was deze week 'zeer verbaasd' over het feit dat de Tweede Kamer heeft ingestemd met een PVV-voorstel om al uitgekeerde bonussen van bankiers af te pakken. Dat heeft De Jager vrijdag gezegd na afloop van de ministerraad.

De PVV kreeg dinsdag een meerderheid voor het pleidooi om een belasting van 100 procent in te voeren op alle bonussen die sinds 2008 zijn uitgekeerd bij financiële instellingen die staatssteun hebben gekregen.

Eerder had in een Kamerdebat een meerderheid zich gekeerd tegen het plan, omdat het niet uitvoerbaar zou zijn. Toch stemde een meerderheid voor. Zo was de PvdA eerst kritisch, maar stemde later toch voor het plan. "Ik was zeer verbaasd toen ik hoorde dat de motie was aangenomen", zei De Jager, die zich fel tegen het plan had gekeerd.

Volgens De Jager is het juridisch onmogelijk om met terugwerkende kracht een nieuwe belasting in te voeren. De Jager zei dat hij blijft bij zijn standpunt, maar wilde niet zeggen of dat betekent dat het kabinet de wens van een Kamermeerderheid naast zich neerlegt. Een besluit hierover neemt het kabinet volgende week.

Evacuatie in Emmen door gaslek

Bewoners van twaalf woningen in Emmen zijn vrijdag geëvacueerd vanwege een gaslek. Het lek ontstond door werkzaamheden aan de riolering. Er raakte niemand gewond. Dat meldt de gemeente Emmen vrijdag.

Het lek werd rond 14.00 uur ontdekt in de wijk Emmerveen. Omdat er explosiegevaar was, werd de omgeving afgezet. De bewoners werden door familie en kennissen opgevangen. Nadat het lek was gedicht, konden de bewoners aan het eind van de middag weer terug naar hun woningen, zegt een woordvoerder.

Amy Adams wil zingen met Tom Cruise

Amy Adams wil graag een rol in de filmmusical Rock of Ages met Tom Cruise. De actrice onderhandelt over de rol van een cynische journaliste die in bed belandt met de verlopen rockster Stacee Jaxx, een rol die wordt gespeeld door Cruise. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De 36-jarige Adams is in de race voor de rol nadat Anne Hathaway hem had afgeslagen. Zij gaat Catwoman spelen in The Dark Knight Rises. Adams werd dit jaar genomineerd voor een Oscar voor haar bijrol in het boksdrama The Fighter. De actrice is momenteel bezig met de opnames van een rockfilm. Ze speelt Janis Joplin in een biografische film over de jonggestorven rockster.

Paul Giamatti heeft inmiddels ook getekend voor een rol in Rock of Ages, een film die geregisseerd wordt door Adam Shankman. De acteur speelt de manager van Jaxx. Ook Alec Baldwin, Russell Brand en Julianne Hough hebben een rol in de rockmusical. Giamatti is vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen te zien in het drama Barney's Version.


Amy Adams (Foto: Novum)

Von Trier wil film over nymfomaan maken

Lars von Trier wil een film maken over een vrouw die haar erotische kant ontdekt. De Deense regisseur schuwt controverse niet en dit moet zijn meest rauwe film worden, zegt hij tegen het Britse filmblad Screen International.

"Ik denk erover een film te maken over de erotische geboorte van een vrouw", zegt Von Trier. Hij twijfelde tussen twee werktitels, The Nymphomaniac en Dirt in Bedsores. Hij legde ze voor aan zakenpartner Peter Aalbæk Jensen. "Hij zei dat ik met een titel als The Nymphomaniac meteen geldschieters zou hebben voor mijn film."

Von Trier wil geen pornofilm maken, maar een bloedserieuze productie. Hij realiseert zich dat het moeilijk wordt een hoofdrolspeelster te vinden voor de film vanwege de erotische aard van het verhaal.

Zijn meest controversiële film Antichrist uit 2009 kreeg veel kritiek. Hoofdrolspeelster Charlotte Gainsbourg speelde een vrouw die haar kindje verloor en daarna gek werd. Uiteindelijk bewerkt ze haar geslacht met een schaar, wat menig filmcriticus de zaal uit deed stormen.

Het nieuwste project van de 54-jarige regisseur is Melancholia, met Kristen Dunst, Kiefer Sutherland en wederom Gainsbourg. De film over het naderende einde van de wereld moet dit jaar nog verschijnen. Melancholia zal waarschijnlijk zijn wereldpremière beleven tijdens het aanstaande filmfestival van Cannes.


Lars von Trier (Foto: Novum)

Gallas krijgt nieuw contract bij Spurs

William Gallas is van grote waarde in een bijzonder seizoen voor Tottenham Hotspur. De verdediger is in de zomer voor één jaar aangetrokken, maar krijgt nu een nieuw contract.

De voormalig speler van Chelsea en Arsenal is een belangrijk onderdeel van de defensie van de Spurs geworden. Met zijn ervaring is Tottenham Hotspur in de kwartfinale van de Champions League gekomen in het eerste jaar dat zij meededen aan het kampioenenbal.

Harry Redknapp, trainer van de Londense club, bevestigde dat voorzitter Daniel Levy de onderhandelingen met de 33-jarige speler is begonnen. "De voorzitter doet de deal", gaf Redknapp aan tegenover The Daily Telegraph. "William verdient dit, hij is van topklasse geweest. Hij is een aardige man, een rustig man die gewoon aan de slag gaat."

"Hij had naar het buitenland kunnen gaan voor het geld, maar de deal die hij bij ons maakte is veel minder geweest dan hij bij Arsenal verdiende. Hij is één van de aankopen van het jaar geweest. Hij is geweldig voor ons en hij heeft bijna elke wedstrij gespeeld."

[upd] F-16's gaan mogelijk ook bombarderen

Het is niet uitgesloten dat Nederlandse F-16's ook doelwitten op Libisch grondgebied gaan uitschakelen voor het handhaven van de no-flyzone boven Libië. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal vrijdag. "We bekijken of er ook acties richting de grond komen", zei hij.

Pas dit weekend zal het kabinet een voorstel naar de Kamer sturen om naast de handhaving van het wapenembargo ook mee te werken aan het naleven van de no-flyzone boven Libië. Er moeten nog zaken worden 'gefinetuned', aldus Rosenthal.

In de brief die het kabinet deze week naar de Kamer stuurde stond al dat op het moment dat het vliegverbod boven Libië onder NAVO-bevel zou gaan vallen, Nederland hier ook steun aan zou verlenen. Donderdagavond werd duidelijk dat de NAVO de operatie gaat leiden.

Rosenthal verwacht dat de zogeheten artikel 100-brief, waarin staat uitgelegd wat de uitbreiding van de missie precies behelst, dit weekeinde wordt verstuurd. Op dit moment wordt nog bekeken of Nederland alleen bij zal dragen aan het controleren van het luchtruim, of ook op de grond gaat inspecteren of kolonel Moammar Gadhafi zich aan de VN-resolutie houdt. De uitbreiding van de missie betekent niet dat extra materieel wordt ingezet.

De Kamer stemt volgende week over de nieuwe artikel 100-brief. Woensdag stemden de fracties van de PVV, SP en Partij voor de Dieren tegen, de rest van de Kamer ging akkoord met de Nederlandse inzet bij het handhaven van het wapenembargo.

Update 17.11 uur
De meningen lijken nogal te verschillen, vicepremier Maxime Verhagen (CDA) sprak de uitlatingen van Rosenthal na afloop van de ministerraad tegen. "We gaan niet bombarderen", was zijn commentaar. Verder wil hij ook niet op de zaak ingaan en verwijst naar de artikel 100-brief. "Daarin wordt precies aangegeven op welke wijze wij gaan bijdragen."

Geen vervolging fataal ongeluk circuit Zandvoort

Geen van de betrokkenen bij het dodelijke ongeval in juli op het circuit van Zandvoort wordt vervolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem is tot de conclusie gekomen dat in strafrechtelijke zin niemand iets te verwijten valt. Wel zijn bij verschillende partijen 'situaties' aangetroffen die voor verbetering vatbaar zijn.

Bij het ongeval kwam een 51-jarige man uit het Friese Jistrum om. Hij bestuurde een raceauto die tijdens het rijden in brand vloog. De oorzaak van de brand was volgens het OM een technisch mankement.

Behalve de politie verrichtte ook de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) onderzoek naar het ongeval. De nVWA constateerde dat bij verschillende partijen 'situaties' voor verbetering vatbaar zijn. De gemeente Zandvoort wordt hierover als verantwoordelijk toezichthouder ingelicht om de kans op dergelijke ongevallen in de toekomst te verkleinen, aldus het OM.

Duitse jongeren vervolgd voor misbruik Ameland

Vier Duitse jongeren zijn aangeklaagd voor het seksueel misbruiken van zeker acht andere Duitse jongeren in een vakantiekamp op Ameland. Zes anderen komen er met een waarschuwing vanaf. Dat melden Duitse media vrijdag.

Het gaat om drie jongens van 15 en een van 16 jaar. Ze worden beschuldigd van aanranding van jongens uit dezelfde groep, die ze ook zwaar lichamelijk letsel toebrachten. Volgens de officier van justitie in Osnabrück waren de daders bewust op zoek gegaan naar de 'zwakkere' jongens. Ze hielden hen vast en stopten onder luid gejoel voorwerpen in hun achterwerk.

De slachtoffers zouden de kampleiding op de hoogte hebben gesteld, maar die ondernam geen actie om misbruik te voorkomen. Het incident kwam aan het licht nadat een moeder van een van de jongens bij de politie in Osnabrück had aangeklopt.

Het kamp werd van 25 juni tot 8 juli georganiseerd door sportvereniging Stadtsportbund Osnabrück. Rond de honderd jongeren namen deel aan het vakantiekamp. Het Duitse openbaar ministerie doet nog verder onderzoek naar de zaak.

Burgemeesters willen nieuw ICT-systeem politie

De politie moet een volledig nieuw ICT-systeem krijgen. Dat voorstel doen de burgemeesters die aan het hoofd staan van de 25 politieregio's, het zogeheten Korpsbeheerdersberaad.

De ICT-organisatie van de politie is niet op orde, erkennen de korpsbeheerders. Dit constateerden ze al twee jaar geleden. Pogingen om de boel te verbeteren, hebben niets uitgehaald.

De korpsbeheerders willen dat er een nieuwe ICT-organisatie en -infrastructuur komt, het Datacentrum Politie Nederland. Daarnaast willen ze de bestaande ICT-centra die in zeven regionale centra zijn ondergebracht onder een strak regime brengen. De centra mogen niet meer zelf investeren in vernieuwingen. De voorzieningen worden geleidelijk overgeheveld naar het nieuwe, centrale datacentrum.

Als er inderdaad een nieuw ICT-systeem wordt ingevoerd, blijft er minder geld over voor andere zaken, waarschuwen de korpsbeheerders. "Deze aanpak zal worden gevoeld in de politiekorpsen. De komende jaren is er geen geld om te investeren in nieuwe mooie en gewenste projecten."

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) zei blij te zijn dat de korpsbeheerders met een voorstel zijn gekomen, maar wilde zich vrijdag nog nergens op vastleggen. De Algemene Rekenkamer doet onderzoek naar de ICT-problemen bij de politie en Opstelten wil de resultaten daarvan afwachten.

Van Opstelten moeten de ICT-problemen uit de bestaande budgetten worden opgelost. "Dus dat wordt passen en meten." Afgelopen week besloot hij al dat veel korpsen in de Randstad het met minder agenten moeten doen. Overigens heeft het kabinet besloten over te gaan tot één nationale politie.

Alle politiekorpsen werken sinds vorig jaar met hetzelfde computersysteem, maar dat wordt ervaren als 'grote mislukking'. Het systeem, dat vele miljoenen kostte, rammelt aan alle kanten en hierdoor komt het werk van de agenten in gevaar. Het nieuwe systeem werd vooraf kritisch beoordeeld door deskundigen. Al in 2008, nog voordat het systeem landelijk werd ingevoerd, kraakten onafhankelijke ICT-experts kritische noten.

Kolder weg bij Boer en Gerritsen

Trainer Peter Kolder verlaat schaatsploeg Team Liga. Het bestuur van de Stichting Schaatsteam Liga heeft dat vandaag bekendgemaakt.

"Wij zijn Peter Kolder zeer dankbaar voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan het eerste, succesvolle seizoen van onze damesploeg Team Liga. Onze zienswijzen voor wat betreft het volgende seizoen blijken echter te verschillen en vandaar het gezamenlijke besluit dat onze wegen zich gaan scheiden”, aldus bestuurlid Michel van Grunsven van schaatsteam Liga.

AOW-uitkering pas vanaf 65e verjaardag

Mensen die 65 worden, krijgen vanaf volgend jaar pas AOW met ingang van hun verjaardag. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. Nu gaat de AOW-uitkering nog in vanaf de eerste dag van de maand waarin iemand 65 wordt.

Doordat de AOW voor de meeste mensen iets later zal ingaan, bezuinigt het kabinet zo 60 miljoen euro per jaar op het ouderdomspensioen, zegt minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD).

FC Den Bosch haalt Van Brakel

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met Bart van Brakel over een contract, dat de 23-jarige middenvelder aan de club bindt van 1 juli 2011 tot 30 juni 2013. Van Brakel komt deze zomer transfervrij over van FC Eindhoven.

Van Brakel is geboren op 5 april 1987 in Wageningen. Hij debuteerde in het betaalde voetbal voor N.E.C. Nijmegen, waar hij vier duels voor uitkwam. Sinds seizoen 2008-2009 komt de middenvelder uit voor FC Eindhoven, waar hij tot op heden 87 duels heeft gespeeld, waarin hij vier doelpunten maakte.

Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn: "Bart is een controlerende middenvelder met voetballende kwaliteiten en veel loopvermogen. Hij is tevens inzetbaar op meerdere posities. We hebben hem al enkele jaren in ons vizier en zijn uiterst content dat hij ondanks interesse van andere clubs voor FC Den Bosch heeft gekozen."

Vader onthoofdt zoontje met kettingzaag

Een 24-jarige Duitser heeft woensdagavond zijn 3-jarige zoontje omgebracht met een kettingzaag. Na deze gruweldaad sloeg hij de hand aan zichzelf. Een voorbijgangster ontdekte het horrortafereel donderdag.

Kort voor zijn daad haalde vader Michael R. zijn zoontje op bij zijn ex. Hij zei haar dat hij een ijsje ging eten met de jongen. In werkelijkheid reed hij met de 3-jarige Marcel naar een bos nabij zijn woonplaats Hennef, waar hij de peuter onthoofdde met een kettingzaag. Daarna probeerde hij ook zichzelf te onthoofden, en overleed aan zijn verwondingen.

Volgens de Duitse krant Bild had de vader een geschil met zijn ex over de voogdij. Hij zou eerder al eens gedreigd hebben om vrouw en kind iets aan te doen.

Molenaar: "Het uur U is aangebroken"

Het rommelt bij Ajax. Johan Cruijff probeert de leiding over te nemen bij de Amsterdamse club, iets waar de directie een stokje voor steekt.

Keje Molenaar begrijpt volkomen waarom Cruijff op deze manier de macht wil grijpen. Na de botsing van gisteren tussen Cruijff en diens klankboerdgroep met de directie van Ajax heeft de legendarische nummer veertien aangegeven dat desnoods de directie moet opstappen.

"Het kan kennelijk niet anders", zegt Molenaar. "De ideeën kunnen alleen slagen als ze snel en onverkort worden ingevoerd. Het uur U is aangebroken. We hebben geen tijd te verliezen", vervolgt Molenaar, die gisteren nog contact had met Cruijff. "Hij heeft me om steun gevraagd en ik sta vierkant achter hem. We moeten nu gewoon wat doen. Wat de sportieve prestaties betreft kan het niet slechter. Als we langer wachten, zijn we weer een seizoen verder."

Afvaller realityshow heeft recht op uitkering

Deelnemers aan realityshows op televisie hebben, als zij zijn afgevallen, recht op een werkloosheidsuitkering. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag bepaald. De raad oordeelde dit in de zaak die Gouden Kooi-deelneemster Natasia aanspande, nadat het UWV haar een uitkering had geweigerd. De Hoge Raad stelde Natasia in het gelijk.

Natasia deed van september 2006 tot juli 2007 mee aan De Gouden Kooi, een realityshow van tv-producent John de Mol. Zijn toenmalige productiemaatschappij Talpa betaalde Natasia 2250 euro per maand die zij in de Gouden Kooi-villa doorbracht. Op dit bedrag werden loonheffingen en sociale premies ingehouden. Nadat zij was weggestemd, vroeg Natasia een WW-uitkering aan. Het UWV weigerde haar deze.

Een jaar geleden oordeelde de Centrale Raad van Beroep al dat die weigering niet terecht was. Het UWV ging tegen die beslissing in cassatie bij de Hoge Raad.

Afvaller realityshow heeft recht op uitkering
Afvaller realityshow heeft recht op uitkering (Foto: ANP)

[WK baan] Van Dijk vijfde op achtervolging

Bij het wereldkampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn is Ellen van Dijk vijfde geworden op de individuele achtervolging. Van Dijk kwam in de kwalificaties net te kort om vanavond voor het brons te mogen strijden.

Sarah Hammer zette de snelste tijd neer. Zij moet het vanavond in de finale opnemen tegen Alison Shanks. De strijd om het brons gaat tussen Vilija Sereikaite en Jaime Nielsen.

Jim Bakkum was egoïstisch na finale Idols

Jim Bakkum veranderde na zijn deelname aan Idols naar eigen zeggen in een zelfzuchtig persoon. De 23-jarige vindt zichzelf nu, acht jaar later, een stuk volwassener.

"Ik kwam na Idols terecht in een wereld waarin alles draaide om Jim Bakkum", legt de zanger uit in het AD. "Onbewust werd ik daar egoïstisch van. Ik hoefde geen rekening te houden met anderen en dacht ook over mezelf weinig na."

Bakkum was weinig bezig met de toekomst. "Ja, natuurlijk riep ik dat ik popidool wilde worden. Maar wat dat inhield? Ik had geen idee", bekent hij. "Juist daarom zei ik altijd ja als mensen van een platenmaatschappij iets voorstelden."

De zanger heeft geen spijt, maar nam het afgelopen jaar wel de tijd om te bedenken wat hij echt wilde. In de herfst begint Bakkum aan een rol in de musical Wicked. "Ik doe het nu bewust", legt hij uit. "Ik weet waar ik gelukkig van word, ook privé. Een fijne relatie, een goed huis en straks hopelijk kindjes."

Bakkum geeft dit jaar het jawoord aan zijn verloofde Bettina Holwerda, maar de precieze datum houdt hij voor zichzelf. "We willen geen aandacht van de pers. Hoe dichterbij ons trouwen komt, hoe stelliger ik word: het wordt een mooie dag, maar wel alleen voor ons en onze vrienden en familie."

Volgende week brengt de zanger zijn nieuwe single Feel Your Love uit. "Dit is wereldwijde muziek", vindt Jim, die maandag in het voorprogramma staat van Enrique Iglesias in Ahoy. "Wat hij doet, vind ik geweldig: een blanke jongen die muziek met ballen maakt. Dat wilde ik ook."


Jim Bakkum (Foto: Novum)

Poolse medebewoner dode Bredanaar aangehouden

De 33-jarige medebewoner van de man die woensdagavond dood in een woning boven een kantoor in Breda werd gevonden, is aangehouden. De Pool meldde zich donderdagavond zelf bij de politie.

De politie verdenkt de man van betrokkenheid bij de dood van zijn huisgenoot uit Breda. Het lichaam van het 29-jarige slachtoffer werd woensdag rond 19.00 uur aangetroffen door 'iemand die een relatie heeft met het pand' aan de Valveeken. Al snel bleek dat sprake was van een misdrijf.

De Bredanaar is door geweld om het leven gekomen. Sectie moet meer duidelijkheid geven over hoe de man precies om het leven is gekomen.

Wereldrecord retweeten op til

Het communicatie- en multimediafestival Oddstream in Nijmegen wil een nieuw wereldrecord vestigen: het grootste aantal retweets van een twitterbericht. Dat record bestond nog niet. Meedoen aan de recordpoging kan vanaf maandag.

Volgens de organisatie bleek het wereldrecord retweeten bij controle van de Guinness World Records niet te bestaan. Daarmee is Oddstream de eerste die een poging waagt een record te vestigen met het sociale medium Twitter.

Op Twitter verschijnt maandag 28 maart om 08.30 uur een bericht waarmee het record gebroken moet worden. Gebruikers van het sociale medium moeten het bericht massaal overnemen. Tijdens het festival, dat begin juni plaatsvindt, zal bekendgemaakt worden hoe vaak het bericht geretweet is.

Homefront miljoen keer over de toonbank

THQ heeft aangekondigd dat er inmiddels 2,4 miljoen exemplaren van Homefront zijn verscheept sinds het spel vorige week uitgebracht is. De shooter van Kaos Studios, waarin Korea de VS binnenvalt, is al 1 miljoen keer over de toonbank gegaan in de eerste week waarin het verkrijgbaar was.

"We zijn erg blij met de verkoopcijfers van Homefront, en we zullen de wereldwijde verkopers blijven bevoorraden," aldus Brian Farrell, CEO en voorzitter van THQ . "Homefront is duidelijk in trek bij gamers."

Het spel werd flink gepromoot, er wordt zelfs gezegd dat het de grootste promotiecampagne uit de geschiedenis van THQ had. Eerder deze week werd het de nieuwe nummer 1 in de verkooplijsten van het Verenigd Koninkrijk.

 

Ruim honderd Chinezen krijgen loodvergiftiging

Meer dan honderd mensen zijn in het oosten van China vergiftigd door loodemissies, afkomstig van een batterijenfabriek die in een woongebied is gevestigd. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua vrijdag gemeld.

Volgens de gezondheidsautoriteiten in de provincie Zhejiang zijn 139 mensen, onder wie 35 kinderen, uit drie buurten in de stad Taizhou ziek geworden. Drie mensen hadden tot drie keer de dosis lood in hun lichaam die nog als veilig beschouwd wordt. In totaal werden 501 personen onderzocht, maar geen van hen hoefde opgenomen te worden in het ziekenhuis.

China is de grootste producent en consument van lood. Het is een essentieel onderdeel van loodaccu's. Die zijn nodig om het groeiend aantal auto's in het land te laten rijden. Het gebeurt regelmatig dat mensen in China loodvergiftiging krijgen.

Zwolse drankrijder moet nog 229 dagen zitten

Een 55-jarige drankrijder uit Zwolle die donderdagmiddag werd aangehouden op de A28 bleek nog 229 dagen te moeten zitten. Ook had hij nog bijna 5000 euro aan boetes openstaan. Dat meldt de politie, die niet weet waarvoor de man is bestraft. De Zwollenaar moet de bijna acht maanden direct uitzitten, zegt een woordvoerder.

Het kenteken van de man werd rond 13.30 uur op de snelweg geregistreerd door een speciale camera op een politieauto. Deze camera scant kentekens van medeweggebruikers en geeft een signaal als de kentekenhouder staat geregistreerd. Dat bleek bij de Zwollenaar het geval.

Naast de openstaande boetes en de celstraf, bleek de man onder invloed van alcohol en had hij geen geldig rijbewijs. De man zit vast op het bureau in Zwolle.

HRT verwacht normale zaterdag

Hispania Racing verwacht dat Vitantonio Liuzzi en Narain Karthikeyan morgen in Austalië op een normale manier in actie kunnen komen. Vandaag moest de F111 in Melbourne nog afgebouwd worden en kon Liuzzi in de slotfase van de tweede vrije training slechts één ronde gaan rijden. Zijn teamgenoot kwam helemaal niet in actie.

"Het team heeft vandaag veel inzet getoond," zei teambaas Colin Kolles. "Morgen zullen we een normale dag hebben met beide auto's die over het asfalt gaan rijden. Morgen zal hard werken worden en hopelijk nog meer vooruitgang. Ik wil het team vandaag bedanken voor hun inzet en het harde werken. Ik ben trots op ze."

HRT heeft deze winter als enige niet met de nieuwe auto getest. Bij de laatste test in Barcelona was het team wel aanwezig maar ontbraken er onderdelen, waardoor er slechts een roll-out van de F111 kon zijn.

Burgemeester mag man uit doorzeefd huis zetten

De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel stond in zijn recht toen hij in februari drugscrimineel Peter S. uit zijn huis zette. Dat heeft de rechter vrijdag in een kort geding bepaald. Van Gijzel legde S. een gebiedsverbod op omdat hij bang was voor een nieuwe aanslag. Het huis van S. was in november doorzeefd met een automatisch wapen.

In december verklaarde S. nog niet terug te willen keren in de woning. Toen hij dat later toch deed, nam de ongerustheid in de buurt toe. Om de veiligheid te garanderen bepaalde burgemeester Van Gijzel in februari dat S. drie maanden lang niet in zijn huis mag verblijven. Ook mag hij zich niet ophouden in een gemarkeerd gebied rond de woning. Dat verbod ging op 16 februari in.

Volgens S. maakt het bevel een ernstige inbreuk op zijn grondrechten. Hij stapte naar de rechter. Er zouden geen aanwijzingen zijn voor een nieuwe aanslag en andere beveiligingsmaatregelen zouden afdoende zijn geweest.

De rechter stelt S. nu in het ongelijk. De burgemeester had genoeg informatie om S. uit zijn huis te zetten. Omdat de man alle andere vormen van hulp weigerde, was er ook geen andere optie. Wel moet Van Gijzel van de rechter zijn besluit motiveren en S. op de hoogte houden over de voortgang van het onderzoek naar de schietpartij.

Bij de aanslag in november werden de woning van S. en de huizen ernaast geraakt door honderden kogels. Er raakte niemand gewond.

Schoorel uitgeschakeld in Caltanisseta

Thomas Schoorel heeft de halve finales van de Challenger in Caltanisseta niet weten te behalen. In de kwartfinales verloor onze landgenoot in twee sets van Adrian Ungur; 6-3 en 7-5.

De 26-jarige Ungur speelt in Caltanisseta een sterk toernooi. De Roemeen was in de tweede ronde ook al verantwoordelijk voor de uitschakeling van de als eerste geplaatste Filippo Volandri.

De vorige twee edities van de Challenger in Caltanisseta werden telkens door een Nederlander gewonnen. Vorig jaar was Robin Haase de sterkste, terwijl in 2009 Jesse Huta Galung de Challenger op zijn naam schreef.

Pastoor ziet 4-4-2 als alternatief

Excelsior doet er dit seizoen alles aan om in de Eredivisie te blijven. Dit ging al ten koste van zes rode kaarten. Tegen FC Twente (2-0 verlies) was het raak voor Kaj Ramsteijn.

Door de schorsing van de verdediger moet trainer Alex Pastoor voor de eerstvolgende wedstrijd opnieuw gaan puzzelen in zijn achterhoede. "Er kwam wat pech bij kijken maar dit had hij wel kunnen voorkomen", zegt Pastoor tegenover Voetbal International. "Ik ga ze niet betwisten maar vijf van de zes kaarten waren voor het ontnemen van een scoringskans. En níét voor iemand in de kreukels trappen."

Pastoor analyseert de kaarten. "In enkele gevallen was het een gevolg van niet goed positie kiezen. Is een gebrek aan ervaring, veel spelers van Excelsior bevonden zich niet eerder in deze situatie. Op dat valt bij ons nog wel winst te boeken, dat is ook onze insteek."

Tegen Heracles Almelo en Twente speelde Excelsior met een middenveld bestaande uit vier spelers. "Ik zie deze speelwijze als alternatief. Mijn voorkeur heeft het niet. Het liefst speel ik met vaste jongens op de vleugels (Tim Vincken, Marvin Zeegelaar en Nayib Lagouireh) maar dan moeten zij wel het niveau bevestigen en dat was laatstelijk niet het geval."

'Schaap bevallen van hond'

Bij Lui Naiying is het een dolle beestenboel. De Chinese boer beweert namelijk een schaap te hebben dat onlangs een hond op de wereld heeft gezet.

Hoewel deskundigen zeggen dat een dergelijke bevalling onmogelijk is, loopt heel China uit om het bijzondere jong te zien. Hoewel de 'puppy' een wollig vachtje heeft, lijken zijn ogen, bek, snuit, staart en pootjes op die van een hond.

"Ik was niet weinig geschrokken toen ik het merkwaardige lam ontdekte naast zijn moeder", vertelt Lui. "In mijn twintig jaar als schapenboer heb ik dit nog nooit gezien."

Een dierenexpert van een dierencentrum in Xi'an denkt dat de boer te diep in het glaasje heeft gekeken. Het is namelijk onmogelijk als schaap een hond te baren. "We hebben hier wellicht te maken met een lammetje dat een afwijking vertoont", verklaart Yue Guozhang.

Zelf kijken of het wel een hondje is? Foto's zijn te vinden in het bronartikel.

Ruimtesonde Stardust na twaalf jaar uitgezet

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft haar ruimtesonde Stardust donderdag de opdracht gegeven zijn laatste brandstof te verbruiken. Hiermee komt een einde aan de missie van de Stardust die twaalf jaar duurde.

De oorspronkelijke missie van de Stardust, het verzamelen en terugsturen naar de Aarde van materiaal van een komeet, werd al in 2006 afgerond. Vorige maand fotografeerde de ruimtesonde een krater van een asteroïde.

Het laatste experiment werd donderdag uitgevoerd, het opbranden in de stuwraketten van de brandstof. De tijd die dit in beslag nam, tweeënhalve minuut, vertelt deskundigen precies hoeveel brandstof er nog over was. Deze informatie is van belang om te bepalen hoe accuraat hun berekeningen zijn. Deze kennis kan weer van pas komen bij het ontwerpen en bouwen van nieuwe ruimtesondes.

Door het verbranden van de brandstof kon de Stardust zijn antennes niet meer naar de aarde richten, waardoor het contact verloren ging. "Het is alsof je afscheid neemt van een vriend", zei Allan Cheuvront, chef van het Stardust-programma. Hij pauzeerde, vechtend tegen de tranen. "Het was een geweldige ruimtesonde. Het heeft alles gedaan wat we vroegen, het heeft het perfect gedaan."

De Stardust werd in 1999 gelanceerd en heeft sindsdien 5,63 miljard kilometer afgelegd. In 2004 vloog de ruimtesonde door een wolk stof en gas van de komeet Wild 2 om minuscule deeltjes te verzamelen. Deze werden in 2006 in een speciaal compartiment teruggestuurd naar de Aarde.

Vorige maand deed de Stardust de komeet Tempel 1 aan om een krater te fotograferen, die eerder door de ruimtesonde Deep Impact was aangebracht.

Na het uitvoeren van zijn laatste opdracht, zette de Stardust zichzelf in 'safe mode' en schakelde de meeste van zijn systemen uit. Zonder brandstof kan de Stardust zijn zonnepanelen niet op de zon gericht houden, waardoor zijn accu's langzaam leeglopen. Uiteindelijk valt de sonde definitief uit en vliegt hij eindeloos door in een baan om de zon.


Ruimtesonde Stardust uitgezet (Foto: Novum)

Dierenbescherming walgt van RTL 5-programma

De Dierenbescherming heeft vol afschuw gekeken naar een aflevering van het RTL 5-programma Echte meisjes in de jungle. Dat heeft de Dierenbescherming vrijdag gemeld.

In de uitzending van donderdagavond moesten de meiden een kip slachten. Ze hadden daarvoor een mes en een slaghout gekregen, aldus een woordvoerder van de dierenorganisatie. "Het vangen van de kippen verliep al heel stressvol. De kippen werden op een soort strandpaal gelegd. Daar werden ze feitelijk doodgemarteld. Het was gruwelijk", zei de zegsman.

De opnames zijn in Suriname gemaakt. Als dit in Nederland was gebeurd, was er sprake geweest van strafbare feiten, aldus de woordvoerder. In Nederland moeten kippen zo snel en zo pijnloos mogelijk worden geslacht. De Dierenbescherming gaat een code opstellen voor omroepen. Ze wil dat omroepen ondertekenen dat ze geen gebruikmaken van dieren voor vermaak.

Heynckes nieuwe trainer Bayern München

Jupp Heynckes wordt de nieuwe trainer van Bayern München. De 64-jarige oefenmeester volgt komend seizoen Louis van Gaal op. De Duitse ploeg bevestigde dit vandaag op haar eigen website.

Heynckes zal bij Der Rekordmeister een contract tekenen voor twee seizoenen. De trainer is geen onbekende bij Bayern. Tussen 1987 en 1991 en in 2009 zat de Duitser ook al op de bank. Met de Zuid-Duitse ploeg wist hij in 1989 en 1990 landskampioen van Duitsland te worden.

Vervolgens heeft Heynckes onder meer Athletic de Bilbao, Real Madrid en Borussia Mönchengladbach onder zijn hoede gehad. Sinds 2009 is hij trainer van Bayer Leverkusen. Bij deze ploeg loopt zijn contract komende zomer af.

Clubicoon Karl-Heinz Rummenigge is enorm blij met de komst van de ervaren Heynckes: "Jupp Heynckes stond bovenaan ons verlanglijstje. We zijn heel blij dat we met hem een akkoord hebben bereikt over een tweejarig contract. Ik ben er van overtuigd dat we op een succesvolle manier met elkaar zullen samenwerken."

President Jemen: Oppositie niet te vertrouwen

De Jemenitische president Ali Abdullah Saleh zegt dat hij de macht wel wil afstaan, maar dat dit niet kan omdat de oppositie niet te vertrouwen is. Saleh verscheen vrijdag voor een menigte van duizenden van zijn aanhangers voor het presidentieel paleis in de hoofdstad Sanaa. Volgens hem bestaat de oppositie uit drugshandelaren.

Op een plein elders in de stad verzamelden zich demonstranten om het vertrek van Saleh te eisen. De oppositie, die al weken demonstreert, wil een miljoen mensen op de been brengen. Op toegangswegen tot Sanaa controleerden soldaten mensen die de stad in wilden. Volgens getuigen werden sommigen tegengehouden.

Aanhangers van Saleh werden per bus aangevoerd, aldus de getuigen. Vorige week vrijdag schoot het leger in Sanaa meer dan veertig betogers dood. Dat leidde ertoe dat hoge officieren, parlementsleden, ministers, diplomaten en gouverneurs overliepen naar de oppositie, waardoor het isolement van Saleh is vergroot.

"Wij in de regering willen de macht niet, maar we moeten die overdragen aan betrouwbare personen, niet aan gestoorde, haatdragende, corrupte collaborateurs. We zijn bereid om te vertrekken, maar dat willen we op een nette manier doen", zei Saleh, die de oppositie een kleine minderheid van drugshandelaren, rebellen en illegale geldhandelaren noemde.


President Jemen: Oppositie niet te vertrouwen (Foto: Novum)

Uitspraak in Lotus-zaak laat op zich wachten

Het kan nog wel tot half mei duren voordat er een uitspraak is in de zaak tussen Team Lotus en Group Lotus. Beide partijen staan momenteel in de rechtszaal lijnrecht tegenover elkaar vanwege het recht om de naam Lotus te mogen gebruiken in de Formule 1. Volgens Norwich Evening News zal de rechter niet meteen na het tiendaagse proces uitspraak gaan doen.

Volgens de technisch directeur van Team Lotus, Mike Gascoyne, leidt de rechtszaak het team niet af in de aanloop naar de seizoensopener in Melbourne dit weekend. "In de Formule 1 spelen altijd idiote zaken, maar geen van allen veranderen onze taken of die van de engineers."

Britse serieverkrachter krijgt zeker 27 jaar

Een Britse serieverkrachter is vrijdag door een rechter in Londen veroordeeld tot zeker 27 jaar gevangenisstraf. De man was een dag eerder door een jury schuldig bevonden aan een reeks aanvallen op achttien bejaarde mannen en vrouwen.

De rechter noemde Delroy Grant (53) 'een zeer gevaarlijke man die in staat is tot het begaan van afschuwelijke misdaden'. Grant maakt over 27 jaar pas kans op vervroegde vrijlating.

De politie denkt dat het werkelijke aantal slachtoffers van Grant, bijgenaamd de 'Night Stalker', vele malen hoger ligt. Agenten hebben tijdens het onderzoek zeker 203 aanklachten tegen het licht gehouden. De politie noemde de delicten enkele van de 'meest afschuwelijke en gestoorde misdaden waarmee Scotland Yard ooit te maken heeft gehad'.

De aanvaller drong 's nachts huizen binnen, sneed telefoonkabels door en sloop de slaapkamers van zijn bejaarde slachtoffers in waar hij hen urenlang misbruikte. De meeste slachtoffers waren bejaarde vrouwen, die vaak doof, blind of dement waren. Grant, een voormalige taxichauffeur, werd in 2009 na een lange klopjacht opgepakt. De politie was al sinds 1998 naar hem op zoek.

Nintendo 3DS gelanceerd in Nederland

De Nintendo 3DS is vrijdag in Nederland in de winkels aangekomen. Diverse winkels gingen extra vroeg open. In Amsterdam stonden zeker vijftig gamers in de rij om de nieuwe spelcomputer als eerste te bemachtigen. De 3DS maakt driedimensionaal gamen zonder brilletje mogelijk.

Nintendo wil winkels met regelmaat voorzien van nieuwe 3DS-spelsystemen om aan de grote vraag te voldoen. Volgens winkelketen Game Mania komt de volgende lichting uiterlijk over tien dagen.

De lancering van de Nintendo 3DS is volgens Nintendo groter dan die van de Nintendo DS. Van de voorganger van de 3DS zijn wereldwijd zeker 140 miljoen exemplaren verkocht.

Op dit moment zijn iets meer dan tien games beschikbaar voor de 3DS. Fanatieke gamers tonen het meest interesse in het vechtspel Super Street Fighter IV: 3D Edition en de Lego-versie van Star Wars: The Clone Wars. Naast deze games verschijnen driedimensionale versies van bekende titels als Rayman en Nintendogs. Nintendo verwacht snel meer games op de markt te brengen.

Nintendo denkt voor het einde van de maand wereldwijd vier miljoen 3DS-spelcomputer wereldwijd op de markt te hebben gebracht. In Japan is de 3DS al sinds eind februari verkrijgbaar, terwijl de VS dit weekend kan gaan gamen.

Zie hier een paar van de eerste Nederlanders die de 3DS bemachtigd hebben vandaag:



[Video] Zidane kan het nog steeds

Zinedine Zidane heeft al vaak bewezen bij de beste tien voetballers aller tijden te behoren. De Fransman, die al een tijdje gestopt is met professioneel voetbal, liet zijn kunsten nog eens zien tijdens een trainingspartijtje van het sportmerk Adidas.

De adviseur van Real Madrid draaft nog regelmatig op voor zijn sponsor Adidas. Tijdens een trainingspartijtje van het sportmerk dolt hij een jeugdige keeper op een manier die er niet om liegt. Hieronder de beelden van Zizou.

Jamiroquai schrapt show Lyon na dood crewlid

Jamiroquai heeft donderdag een show in de Franse stad Lyon afgezegd nadat een lid van de lokale crew was doodgevallen. De Fransman viel naar beneden bij de plaats waar het concert zou plaatsvinden.

"Jay en de band zijn geschokt en bedroefd vanwege de dood van de Fransman", schrijven de bandleden op hun website. "Vanwege politieonderzoek en uit respect is de show in Lyon afgelast."

Volgens de Britse krant The Sun viel de man ruim 15 meter naar beneden vanaf een hefinstallatie. Jamiroquai zou optreden in de concertzaal Halle Tony Garnier.


Jamiroquai schrapt show Lyon na dood crewlid (Foto: Novum)

Fietsersbond sceptisch over parkeerhulp op stations

De Fietsersbond denkt niet dat het nieuwe fietsparkeersysteem van ProRail de puinhopen op fietsenstallingen bij stations gaat verminderen. "Dit is een leuk plan, maar het lost absoluut niets op", zegt een woordvoerder vrijdag.

ProRail begint vrijdag op station Utrecht Centraal met een proef waarbij treinreizigers makkelijker een plek in de fietsenstalling kunnen vinden. Ook worden te lang gestalde fietsen sneller verwijderd.

"Ze kunnen beter extra fietsenstallingen neerzetten", vindt de woordvoerder. "Op sommige plaatsen moet echt dringend extra capaciteit komen. Het aantal mensen dat op de fiets naar het station komt, stijgt alleen maar."

Bij de proef zien reizigers die op de fiets naar het station komen bij aankomst op een scherm waar vrije plaatsen zijn. Met speciale klemmen wordt vervolgens gemeten hoelang de tweewielers in het rek staan. Als de fiets langer dan twee weken gestald staat, wordt deze door de gemeente verwijderd.

Directeur Herman Gelissen van NS Fiets opperde in januari 2009 dat in de toekomst overal verplicht moet worden betaald voor het stallen van fietsen, maar ook betaald parkeren is volgens de Fietsersbond niet de ideale oplossing. "We zijn er niet tegen, maar vinden wel dat mensen in de buurt van een station gratis hun fiets moeten kunnen plaatsen." Bij zo'n zeventig stations in Nederland staan al bewaakte fietsenstallingen waarvoor moet worden betaald.

ProRail wil met de proef voorkomen dat de stallingen als 'een schuur' worden gebruikt en hoopt dat dit een berg ergernis wegneemt. De proef, die zes maanden duurt, krijgt in mei een vervolg in Groningen.

Thomas vervangt Boasson Hagen in Gent-Wevelgem

Edvald Boasson Hagen komt niet in actie tijdens de voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem. De 24-jarige Noor van Sky kampt met de naweeën van een achillespeesblessure en wordt zondag in Vlaanderen vervangen door de Brit Geraint Thomas. Boasson Hagen is op 3 april wel weer van de partij als de Ronde van Vlaanderen op de agenda staat.

"Het begon allemaal tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne," verklaart Sky-trainer Rod Ellingworth op de teamsite. "Na een valpartij heeft hij de wedstrijd uitgereden met een gedraaid voetplaatje en daarna ging het bergafwaarts. In de Tirreno Adriatico moest Edvald afstappen vanwege achillespeesklachten."

Boasson Hagen, die de Vlaamse voorjaarsklassieker in 2009 op zijn naam schreef, richt zich nu op de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix. Vervanger Thomas werd woensdag in Dwars door Vlaanderen knap tweede achter de Belg Nick Nuyens van Saxo Bank.

Gisteren werd al bekend dat Oscar Freire niet in actie komt tijdens Gent-Wevelgem. De Spanjaard van Rabobank kampt met een lichte infectie aan zijn luchtwegen en krijgt rust.

Colombiaan op Schiphol opgepakt om witwassen

De marechaussee heeft deze week op Schiphol een 27-jarige Colombiaan aangehouden op verdenking van witwassen. Dat maakte de marechaussee vrijdag bekend.

De man werd er dinsdag tijdens een controle uitgepikt en bleek meerdere bundels geld op zijn lichaam te hebben geplakt. In totaal had hij 36.000 euro op zijn lichaam en in zijn bagage.

De Colombiaan kon niet vertellen hoe hij aan het geld kwam. Hij zit nog vast.

UCI: zaak-Contador behoeft onafhankelijke rechter

Volgens Pat McQuaid kon de internationale wielerunie UCI niet anders dan in beroep gaan bij het arbitragehof CAS tegen de vrijspraak van Alberto Contador door de Spaanse wielerbond RFEC.

De UCI-preses denkt dat zowel Contador als de wielersport zelf gebaat is bij een uitspraak door een volkomen onafhankelijke rechter. Door inmenging van politici was daar in Spanje geen sprake van.

Volgens de Spaanse premier Zapatero waren er geen gerechtelijke gronden om Contador te schorsen. Dat liet hij weten nog voor de beroepscommissie tot een uitspraak was gekomen. McQuaid vond dat de politicus hiermee zijn boekje te buiten ging. "De zaak moet niet worden beïnvloed door politici die niet op de hoogte zijn van alle feiten en een statement maken met het oog op hun populariteit."

Contador testte op 21 juli vorig jaar positief op het verboden middel clenbuterol tijdens een rustdag in de Tour de France. De renner werd aanvankelijk voor één jaar geschorst. Nadat hij echter voldoende aangetoond had dat het spierversterkende en vetafdrijvende middel in zijn bloed terecht was gekomen door het eten van besmet vlees, sprak de beroepscommissie van de RFEC hem vrij.

Mede door de uitspraken van Zapatero in de media heeft het onderzoek de schijn van partijdigheid gekregen. Om die twijfel weg te nemen achtte McQuaid het beroep bij het CAS noodzakelijk in het belang van de sport.

Studenten demonstreren opnieuw tegen bezuinigingen

Naar verwachting demonstreren woensdag enkele honderden studenten voor de tweede keer in Den Haag tegen de geplande bezuinigingen in het hoger onderwijs. De demonstratie is georganiseerd door enkele onafhankelijke studentencomités en wordt gesteund door de Haagse Studentenvakbond. Eerder gingen duizenden studenten en hoogleraren al de straat op bij het Haagse Malieveld.

De protestmars start om 13.00 uur op het Spui en zal vervolgens door de binnenstad trekken. Langs de route houden studenten en academici een aantal toespraken. "Het kabinet kiest ervoor om degene met de minste middelen te belasten", aldus student en woordvoerder Jille Mast.

Met de demonstratie willen de studenten druk uitoefenen op de Tweede Kamer, die de komende dagen de plannen voor het onderwijs bespreekt. Vooral de 'langstudeerboete' en de algemene bezuinigingen op het MBO, HBO en WO stuiten de betogers tegen de borst.

Na afloop van de demonstratie vindt naar verwachting een bijeenkomst plaats, waarbij studenten de toekomst van de studentenprotesten bespreken.

Kuipers en Nijhuis fluiten EK-kwalificatieduel

Björn Kuipers en Bas Nijhuis zijn beiden door de Europese voetbalbond UEFA aangesteld om dinsdag een EK-kwalificatieduel in goede banen te leiden. Voor Nijhuis is dit een primeur.

Kuipers heeft de taak gekregen om de wedstrijd Noord-Ierland en Slovenië in Belfast te fluiten. De scheidsrechter wordt in deze wedstrijd ondersteund door Sander van Roekel en Berry Simons. Richard Liesveld is de vierde man. Voor Kuipers is dit zijn vierde EK-kwalificatiewedstrijd.

Nijhuis mag de wedstrijd tussen Estland en Servië in Tallinn in goede banen zien te leiden. Hij zal worden geassisteerd door Rob van de Ven en Erwin Zeinstra. Pol van Boekel zal als vierde man fungeren. De wedstrijd betekent voor Nijhuis de eerste EK-kwalificatiewedstrijd uit zijn loopbaan als arbiter.

Zeilensnijder vrachtwagens opgepakt

Een 27-jarige man uit Eindhoven is vrijdag langs de A76 in de omgeving van Heerlen aangehouden voor het opensnijden van de zeilen van vijftien vrachtauto's en een poging de lading te stelen. De man is in de cel gezet. Dat laat het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) weten.

De Eindhovenaar sneed de zeilen van de vrachtauto's samen met een handlanger open op twee Limburgse parkeerplaatsen. Negen zeilen werden op de parkeerplaats Tienbaan bij de A76 bewerkt, de overige vrachtwagens gingen op de parkeerplaats Hoogvonderen op de A73 ter hoogte van Roermond onder het mes.

De auto van de zeilensnijder is in beslag genomen. Het KLPD sluit de aanhouding van de tweede verdachte niet uit.

Neushoorn ernstiger bedreigd door stroperij

Neushoorns in Afrika hebben opnieuw zwaar te lijden onder stroperij. Dat zei de Internationale Unie voor Natuurbehoud (IUCN) vrijdag. In de afgelopen drie jaar zijn er achthonderd gedood door goed georganiseerde stropersgroepen.

De IUCN verklaarde dat het stropen door goed uitgeruste en getrainde bendes de laatste jaren weer een grote vlucht neemt in Zuid-Afrika, Zimbabwe en Kenia.

Neushoorns worden gejaagd om als trofeeën te dienen. Hun hoorns zijn goud waard op de zwarte markt. Ze gaan voor duizenden euro's per pond van de hand in Zuidoost-Azië, waar ze medicinale krachten wordt toegedicht.

De UICN verwacht dat het aantal neushoorns snel zal dalen, tenzij er snel en effectief wordt opgetreden tegen de toenemende stroperij. Op dit moment zijn er nog 24.990 Afrikaanse neushoorns over.

Pools regeringsvliegtuig blijft aan de grond

Het vliegtuig van de Poolse regering, een Tupolev, werd vrijdag voor de zekerheid buiten gebruik gesteld naar aanleiding van een ongeluk met een andere Tupolev in Rusland.

De TU-154M van Russische makelij is het grootste toestel van de Poolse regering. De Russische fabriek adviseerde iedereen het type TU-154B tot nader order niet meer te gebruiken na een brand en een explosie in een dergelijk toestel in januari. Bij dit ongeluk kwamen drie mensen om.

Het Poolse ministerie van Defensie verklaarde dat het afwacht of de Russen ook willen dat het type dat in Polen wordt gebruikt aan de grond blijft.

Het vliegtuig waarmee de toenmalige Poolse president Lech Kaczynski vorig jaar in dichte mist verongelukte in Rusland was eveneens een TU-154M. Alle inzittenden kwamen destijds om het leven. Bij het Russische onderzoek naar die crash werden geen technische mankementen gevonden aan het toestel.

Avalanche-baas: 'Stop piraterij, geef hackers een baan'

Games-piraterij is meer dan ooit in het nieuws. We horen verschillende ontwikkelaars, allemaal met evenzo verschillende meningen op dit gebied. Christofer Sundberg, baas van Avalanche Studios en maker van de Just Cause-serie heeft ook zijn eigen mening hierover. Een nogal afwijkende, zelfs.

In een interview met ComputerAndVideogames.com heeft Sundberg gezegd dat DRM-maatregelen 'stom' zijn en piraterij niet stoppen. "Het straft alleen de mensen die betalen voor de game. Het is volkomen nutteloos. Gedwongen worden om altijd online te zijn is niet de manier om de mensen die games kopen te respecteren."

Volgens Sundberg is piraterij een zorgelijke zaak, maar laat hij het aan de uitgever over om dit te bestrijden. Hij wijst erop dat hij niks tegen de hackers heeft die dit doen: "50% van de mensen die voor mij werken, heeft een hacker-geschiedenis." Hij vindt het daarom geen slecht idee om (game)hackers te benaderen en in te huren. "Ik denk zeker dat dat een eerlijke oplossing is, zeker omdat je ze aan de goede kant van de wet kan plaatsen. De grootste piraten zijn echter wel uit op anarchie; die zien ons als het kwaad."

"In Zweden was de hacker-scene gigantisch. Ons land huist The Pirate Bay. Vanuit een studio-oogpunt heeft deze community een hele hoop talent."

Sundberg vindt dit niet de enige manier om piraterij tegen te gaan. Exclusieve PC-games met constante updates zouden volgens hem ook een goede remedie zijn. "PC-games moeten ook voor de PC-gamers gemaakt worden. PC-games en console-games hebben consumenten die enorm met elkaar verschillen. Daarom is het oneerlijk om de game niet te ontwikkelen voor de juiste doelgroep. De PC-versies zijn altijd een tweede keus, alsof men zegt 'oh ja, we moeten ook een PC-versie hebben.' Uiteindelijk wordt het een slechte port door tijdgebrek en een tekort aan budget of creatieve inspiratie. Dat vind ik triest. We zouden het PC-platform veel serieuzer moeten nemen."

"Ik denk dat piraterij niet zo'n probleem zou zijn als er betere PC-games zouden zijn. Dan kunnen we het volledige concept achter die stomme DRM schrappen," aldus Sundberg.

Defensie besteedt onderhoud F-16's uit

Defensie gaat de motoren van de F-16-gevechtsvliegtuigen niet meer zelf onderhouden. Dit werk wordt uitbesteed aan een bedrijf, omdat dat goedkoper is. Het Ministerie van Defensie heeft hierover vrijdag een contract ondertekend met het bedrijf Dutch Aero Services.

"Het unieke van dit contract is dat defensie zijn infrastructuur, productiemiddelen, uitrusting en gereedschap aan een private partij beschikbaar stelt voor het uitvoeren van de werkzaamheden", meldt het ministerie. Als de samenwerking goed bevalt, gaat Dutch Aero Services ook andere vliegtuigmotoren onderhouden.

De luchtmacht heeft nu 87 F-16's. Omdat Nederland een ander gevechtsvliegtuig wil, worden de F-16's geleidelijk verkocht. De kosten voor het onderhoud blijven echter hetzelfde. Per vliegtuig lopen de kosten op. Volgens Defensie kan Dutch Aero Services ook voor andere landen onderhoud uitvoeren, waardoor de kosten per vliegtuig dalen.

Dutch Aero Services is een dochteronderneming van het Italiaanse bedrijf Avio.


Defensie besteedt onderhoud F-16's uit (Foto: Novum)

'Drie diva's niet bij Toppers vanwege Connie'

Het mogelijke optreden van Patricia Paay, Patty Brard en Connie Breukhoven bij de concerten van de Toppers gaat niet door. Volgens Toppers-manager Benno de Leeuw ziet Connie de show nu niet zitten vanwege privé-omstandigheden.

De drie zouden inmiddels met elkaar gesproken hebben over een eventuele show. "Ze kunnen het prima met elkaar vinden", vertelt De Leeuw in De Telegraaf. Breukhoven en Paay hadden jarenlang ruzie, maar lijken de laatste tijd weer met elkaar door een deur te kunnen. "Het is afgeketst om Connie."

De manager geeft de hoop echter nog niet op. "Het is te leuk om te laten liggen. Ik ga volgende week weer bellen."

Topper Gerard Joling sprak twee weken geleden over een mogelijk gastoptreden van de drie dames. De Toppers, die naast Joling bestaan uit René Froger, Jeroen van der Boom en Gordon, staan eind mei drie avonden in de Amsterdam ArenA.


'Drie diva's niet bij Toppers vanwege Connie' (Foto: Novum)

'Robben meldde zich af op verzoek van Bayern'

Arjen Robben meldde zich afgelopen weekend vanwege een liesblessure af bij bondscoach Bert van Marwijk. De aanvaller heeft dit volgens Voetbal International gedaan op verzoek van zijn club Bayern München.

Naar verluidt had de aanvaller gewoon in actie kunnen komen na enkele dagen rust, maar Bayern München zag dit niet zitten. Eerder werd gemeld dat Robben geen risico wilde nemen met zijn blessure en dat hij zich daarom afmeldde bij de bondscoach.

Robben zou hierbij de eerdere strijd over hem tussen de club en de KNVB in acht hebben genomen. De verwachting is dat Robben op 2 april tegen Borussia Mönchengladbach weer kan spelen. Robben kreeg een week vrij van Bayern om zijn lichaam voldoende rust te geven.

The Amazing Spider-Man 2 al in de maak

The Amazing Spider-Man moet nog in de bioscopen verschijnen, maar er wordt al gewerkt aan een vervolg. Producent Columbia Pictures heeft James Vanderbilt, die ook het scenario van de eerste film schreef, ingeschakeld voor The Amazing Spider-Man 2. Woensdag tekende hij zijn nieuwe contract, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

De 35-jarige Vanderbilt is al langer bij de Spider-Man films betrokken. Hij werkte enkele jaren geleden al mee aan het nooit verschenen Spider-Man 4. Op dat moment waren regisseur Sam Raimi en hoofdrolspeler Tobey Maguire nog aan het project verbonden.

Nu is Vanderbilt, nadat The Amazing Spider-Man door vijf verschillende scenaristen onder handen werd genomen, de favoriet van Columbia en krijgt hij de klus voor de vervolgfilm.

De titelheld van The Amazing Spider-Man wordt gespeeld door Andrew Garfield. Hij speelt Peter Parker in zijn jonge jaren, nog voordat hij gebeten werd door een radioactieve spin en superkrachten kreeg. De acteur speelt de rol voor het eerst. Garfield heeft ook al getekend voor het tweede deel.

Het is nog niet bekend wanneer de vervolgfilm in productie zou moeten gaan. The Amazing Spider-Man draait volgend jaar vanaf 4 juli in de Nederlandse bioscopen.


The Amazing Spider-Man (Foto: Novum)

Nuts for Nintendo, 1988

Op de dag van de officiële launch van een nieuwe Nintendo handheld is het ook leuk om even terug te kijken naar hoe het vroeger was. Bijvoorbeeld in 1988 toen Nintendo Entertainment System, a.k.a. NES, een ware hit in Amerika was. ABC maakte toen een reportage over de tekorten voor Super Mario Bros. 2 rondom Kerst. Klinkt bekend nietwaar?

Zoals je ziet is er eigenlijk niet veel veranderd. Er zijn nog steeds rijen voor winkels bij een release, Nintendo wordt nog steeds beschuldigd van het achterhouden van units om hype te genereren en nog steeds is er vrees voor geweld in games. Sommige dingen veranderen nooit. Alhoewel... Mijn moeder gaat tegenwoordig niet meer voor mij in de rij staan helaas.

'Fruitmelk voor peuters volledig overbodig'

Het Fruitflesje aardbei-peer, dat volgens fabrikant Nestlé bijzonder gezond en geschikt is voor kinderen van 6 tot 36 maanden, blijkt volledig overbodig te zijn. Het enige waar het drankje volgens consumentenorganisatie Foodwatch geschikt voor is, is het spekken van de kas van de fabrikant. Baby's en peuters hebben helemaal geen 'lekker frisse en fruitige afwisseling' nodig.

Vanaf een leeftijd van 1 jaar bevelen voedingsdeskundigen gewone melk aan en daarvoor voldoet borstvoeding of gewone opvolgmelk. Het Fruitflesje bestaat voor een groot deel uit water en is bovendien vier tot vijf keer duurder dan gewone melk.

"Dit drankje is dus niet in het belang van het kind of van de ouder, maar wel voor de omzet van Nestlé", zegt Bart van Opzeeland van Foodwatch. "Het is in feite dertig maanden lang volledig overbodig."

Vanwege het flinke percentage suiker is het Fruitflesje bovendien niet echt een gezond tussendoortje te noemen. De hoeveelheid fruit is daarnaast met slechts één aardbei en een theelepeltje perensap ver te zoeken.

Volgens Opzeeland moeten ouders ervan bewust zijn dat fabrikanten hun producten voor kleine kinderen dikwijls overladen met claims. "Fabrikanten moeten stoppen met dergelijke misleidende praktijken."

Foodwatch is een onafhankelijke non-profit consumentenorganisatie, die actief is in Nederland en Duitsland. De Nederlandse tak bestaat sinds vorig jaar en ontvangt geen geld van overheden of bedrijven. Foodwatch keert zich met productonderzoeken vooral tegen misleidende claims van voedselfabrikanten.


'Fruitmelk voor peuters volledig overbodig' (Foto: Novum)

Raarste titel: Genghis Khantandartspraktijk

Een boek waarin tandartsen kunnen lezen hoe zij hun praktijk moeten opzetten op de manier waarop de middeleeuwse Mongoolse heerser Genghis Khan zijn rijk organiseerde, heeft dit jaar de Britse Diagramprijs voor de raarste boektitel gewonnen. Dat heeft de BBC vrijdag gemeld.

In het boek 'Managing a dental practice the Genghis Khan way' geeft oud-tandarts Michael Young adviezen over de manier waarop tandartsen conflicten moeten oplossen, een team moeten vormen en zich op 'rampen' moeten voorbereiden. Hoewel Genghis Khan (rond 1160-1227) in het Westen een zeer slechte reputatie heeft, kan zijn oorlogszuchtige mentaliteit tandartsen leren hoe zij een succesvolle praktijk opbouwen, meent Young.

De verwachting is dat zijn boek nu de winkels uitvliegt. De winnaar van vorig jaar zag de verkoop binnen een maand met 1500 procent stijgen.

'Aan/uitknop' laat parkinsonpatiënt trillen

Een 'aan/uitknop' in het zieke deel van de hersenen van sommige patiënten met de ziekte van Parkinson blijkt het zo kenmerkende trillen te veroorzaken. Maar niet alle parkinsonpatiënten trillen. Het goede nieuws is, dat degenen die lijden aan trillingen een gunstigere prognose hebben dan degenen die alleen traag en star worden door de ziekte.

Dat hebben promovendus Rick Helmich en hoogleraar neurologische bewegingswetenschappen Bas Bloem van het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen ontdekt. Ze deden scanonderzoek in de hersenen van parkinsonpatiënten. "Trillen was tot nu toe altijd een mysterieus en onbegrepen fenomeen bij Parkinson. Maar nu we weten waar het begint, kunnen we er ook iets aan doen. We kunnen de ziekte niet stoppen of genezen, maar we kunnen de patiënten wel langer redelijk klachtenvrij houden", aldus de hoogleraar vrijdag.

'Van Basten wordt trainer Sporting Portugal'

Wordt Marco van Basten de nieuwe trainer van Sporting Portugal of toch Frank Rijkaard? Morgen staan de presidentsverkiezingen bij de Portugese club op het programma. Hieronder een overzicht van alle kandidaten die meestrijden om het presidentschap van Sporting Portugal.

De traditionele topclub Sporting werd in 2002 voor het laatst kampioen en kampt bovendien met grote financiële problemen. Onlangs moest coach Paulo Sergio het veld ruimen en nam José Couceiro diens taken op interim-basis over. Tijd voor verandering. Vanaf morgen 11:00 uur mag er worden gestemd en om 21:00 uur sluiten de stemlokalen. Bruno de Carvalho is favoriet om de verkiezingen te winnen.

De Carvalho bereikte al een akkoord met Van Basten over een dienstverband vanaf het komende seizoen. Een andere kandidaat, José Dias Ferreira, belooft Frank Rijkaard als nieuwe oefenmeester, Pedro Baltazar gokt op Zico, Abrantes Mendes denkt Dunga te kunnen verleiden en Godinho Lopes noemde nog geen naam, maar gaat naar verluidt voor de huidige Sporting Braga-coach Domingos. Luiz Felipe Scolari was ook in beeld bij laatstgenoemde en ook bij Abrantes Mendes, maar weigerde.

Afgelopen woensdag gingen de kandidaten in debat op de sportzender SportTV. Daarin kreeg Bruno de Carvalho vanwege zijn stijgende populariteit verscheidene aanvallen van de anderen te verwerken. Er was vooral kritiek op het Russische investeringsfonds waar hij mee schermt. De kandidaat van Rijkaard, Dias Ferreira, beoogt oud-sterspeler Paulo Futre als technisch directeur en die keuze valt eveneens niet goed bij zijn rivalen. Futre is niet erg geliefd is bij de sócios, omdat hij op jonge leeftijd van Sporting naar Porto vertrok en aan het einde van zijn loopbaan voor Benfica koos en niet voor Sporting.

In de peilingen heeft Bruno de Carvalho momenteel een lichte voorsprong op Godinho Lopes en ook Pedro Baltazar heeft nog een kleine kans. Dias Ferreira en Abrantes Mendes lijken bij voorbaat al kansloos. Alles is echter nog mogelijk, want een derde van de sócios weet nog niet naar welke kandidaat hun stem gaat. Sporting bereikte vorig jaar november de grens van 100.000 leden en die mogen allemaal stemmen. De stem van de ‘oude’ leden weegt, afhankelijk het aantal jaren lidmaatschap, echter zwaarder dan die van de 'nieuwe' leden.

De kandidaten

Lijst A: Godinho Lopes

Trainer: naar verluidt Domingos (huidige trainer van Sporting Braga)

Spelers: voorcontract Oscar Wendt (FC Kopenhagen), voorcontract Bobô (Besiktas), voorcontract Rodríguez (Sporting Braga). Verder worden Alex Silva (São Paulo FC), Ezequiel Garay (Real Madrid) en Hugo Almeida (Besiktas) genoemd.

Bijzonderheden:
volgens andere kandidaten verandert er bij zij komst weinig aan de huidige financiële malaise en het ontbreken van prijzen. Hij uitte wel kritiek op de huidige spelers, maar niet op het beleid van de afgelopen jaren.

Lijst B: Pedro Baltazar

Trainer: Zico

Spelers:
Genoemd worden Royston Drenthe, Adriano (zonder club), Pedro León (Real Madrid) en Davide Santon (Cesena/Inter).

Bijzonderheden:
Baltazar is eigenaar van de huidige aanvoerder van Sporting, Daniel Carriço. Hans van der Zee zou bij Baltazar de nieuwe chef scouting worden. 

Lijst C: Bruno de Carvalho

Trainer: Marco van Basten

Spelers: Ruud van Nistelrooy wordt genoemd als eventuele nieuwe aanwinst.

Bijzonderheden: Van Basten neemt Mitchell van der Gaag en Raymond Verheijen waarschijnlijk mee als assistenten. Bruno de Carvalho zou met hulp van een Russisch investeringsfonds vijftig miljoen euro meebrengen.

Lijst D: José Dias Ferreira 

Trainer: Frank Rijkaard

Spelers: Een heleboel. Taiwo (Olympique Marseille), Marco Donadel (Fiorentina), Oscar Wendt (FC Kopenhagen, evenals Godinho Lopes, ook Benfica beweert hem te halen), Trochowski (Hamburger SV), Bojan Krkic (FC Barcelona), Canales, Pedro Léon (Real Madrid), Breno (Bayern München), Alexis Sanchez (Udinese), Dani Alves (FC Barcelona). Ook Eljero Elia (HSV), Bryan Ruiz (FC Twente), Maarten Stekelenburg en Gregory van der Wiel (Ajax) worden genoemd.

Bijzonderheden:
Keuze voor Paulo Futre als directeur voetbalzaken maakt hem niet populair bij de sócios. De voormalig sterspeler ging op jonge leeftijd van Sporting naar Porto en aan het einde van zijn loopbaan koos hij voor Benfica en niet voor Sporting.

Lijst E: Abrantes Mendes 

Trainer: Dunga

Spelers: niet nader bekend

Bijzonderheden: wil vooral de organisatiestructuur aanpakken, de financiën op orde brengen en de club teruggeven aan de fans.

Win een stoer dvd-pakket met RED en Hostage!

FOK! mag in samenwerking met E1 Entertainment 5x een stoer dvd-pakket weggeven met de dvd's RED en Hostage. Het enige wat je hoeft te doen is meedoen aan deze prijsvraag.

RED
Franks team was eens het topteam van de CIA. Inmiddels zijn ze met pensioen, maar vanwege de geheimen die nog in hun hoofd zitten staan ze nu aan de top van de lijst CIA-doelwitten. De nieuwe directeur wil Frank laten oppakken voor moord, maar zo makkelijk geeft die zich niet gewonnen. Samen met de gezamenlijke kennis, ervaring en onvergankelijke teamspirit van zijn exmakkers moet Frank hun opvolgers steeds één stap voor kunnen blijven om ze keihard terug te pakken. De reünie loopt uit op een onwaarschijnlijke operatie waarbij ze uiteindelijk zelfs inbreken in het CIA-hoofdkwartier.

Hostage
Jeff Talley is een onderhandelaar bij gijzelingen, die zijn werk opgeeft nadat een crisissituatie de mist in is gegaan. Maar een kans om zich opnieuw te bewijzen verschijnt vanzelf en Talley doet een poging zijn vergissingen te vergeten, al is degene die hij probeert te bevrijden uit de gijzeling een accountant van de maffia.

Om kans te maken op deze prijzen klik je snel je weg naar het subforum van Film Tv & Radio om te ontdekken hoe je meedoet.

Meedoen kan tot en met 31 maart.

 

Cruzeiro huurt van verkrachting verdachte Brandão

Olympique Marseille verhuurt Brandão voor de rest van het seizoen aan het Braziliaanse Cruzeiro. De 30-jarige spits wordt in Frankrijk verdacht van verkrachting van een 23-jarige vrouw, maar heeft toestemming van de Franse justitie om het land te verlaten. De Braziliaan, die de aanklacht ontkent, moet wel aanwezig zijn bij de hoorzittingen.

Eerder deze maand werd Brandão door een onderzoeksrechter in staat van beschuldiging gesteld na aangifte van verkrachting. De voetballer erkent seks te hebben gehad met de dame in kwestie, maar verklaarde dat dit met wederzijdse instemming was. Hangende het onderzoek werd de goalgetter op vrije voeten gesteld.

Het verlies van Brandão is een flinke aderlating voor Marseille. "Het is een harde klap," verklaarde directeur Jean-Claude Dassier vrijdag. "Het was voor Brandao echter onmogelijk om onder deze omstandigheden terug te keren in Stade Vélodrome."

Brandão verruilde Shakhtar Donetsk in 2009 voor Olympique Marseille. In de Franse havenstad kwam hij in 65 optredens tot vijftien doelpunten. Vorig seizoen had de aanvaller een belangrijk aandeel in de winst van de Coupe de la Ligue en het eerste landskampioenschap in achttien jaar.

Splinter Cell: Conviction verkrijgbaar voor de Mac

Ubisoft Australië heeft aangekondigd dat Splinter Cell: Conviction in Australie verkrijgbaar is om op de Mac te spelen. Tegelijkertijd kwam het bericht dat de versie voor het OS-X besturingssysteem ook in Europa te verkrijgen is. Het spel is via digitale distributeurs te verkrijgen; Ubisofts eigen webportal biedt het aan voor $89,99.

Bij Steam is de Mac-versie nog niet verkrijgbaar, maar het origineel voor de PC kost daar $19,95, €29,99 of £14,99... Conviction, het vijfde deel in de Splinter Cell-serie van Tom Clancy, werd in april 2010 uitgebracht voor de PC en de Xbox 360.

UCI was sceptisch over BMX als olympische sport

UCI-voorzitter Patt McQuaid zegt dat hij net als de andere leden van het bestuur aanvankelijk sceptisch stond tegenover het verzoek van het IOC om BMX toe te voegen aan de Olympische Spelen als sport. Bij de opening van de Nederlandse oefenbaan op Papendal zei de Ier dat de sport zich bewezen heeft en hij nu razendenthousiast is.

"Samen met veel andere collega's, die allemaal hun wortels in het wielrennen op de weg hebben, dachten we dat het iets als skateboarden was. Niet serieus te nemen. Ik dacht dat het een lifestyle was, geen topsport. En dat moesten wij olympisch gaan maken. Daar waren we wel een beetje sceptisch over," zei McQuaid vanuit Papendal. Toen het besluit genomen werd was Hein Verbruggen nog UCI-voorzitter.

Inmiddels is het UCI helemaal om. "Deze discipline is gewoon goed voor het wielrennen in het algemeen. Zo hoorde ik gister bij de WK baanwielrennen in Apeldoorn dat een van de Nederlandse selectieleden begonnen was op een crossfiets. Dat toont de kracht van deze sport aan. Het zorgt voor een aanwas van jong talent in de wielersport. Zo zien wij BMX ook wel een beetje. Renners die hier beginnen en dan later mogelijk doorgroeien naar andere disciplines, zoals op de baan."

Maar ook het BMX zelf kan volgens McQuaid nog wel door gaan groeien. "We kijken naar de mogelijkheid om ook de BMX freestyle olympisch te maken," zei de UCI-voorziter die hierbij waarschijnlijk het succes van de freestyle-onderdelen van het snowboarden en skieën op de Olympische Winterspelen in gedachten heeft.

"Herstel Reis duurt nog wel een jaar"

Jonathan Reis is terug bij PSV, maar moet nog lange tijd revalideren. Chirurg Richard Steadman heeft goede hoop op een terugkeer van de aanvaller.

Steadman schat de kans dat de Braziliaan bij PSV terugkeert op negentig procent. De clubarts van PSV, Tjaarda Weber, rekent er op dat een rentree van de spits nog wel een jaar in beslag kan nemen. Dit zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Reis werd in de Verenigde Staten tweemaal door dr. Steadman geopereerd. Na de operatie gaf Steadman de Braziliaan een goede kans op een terugkeer. "Mits hij zijn revalidatie goed uitvoert en er geen tegenslagen zijn", voegt clubarts Weber daaraan toe.

Reis heeft nog een lang traject te gaan. De spits begint vrijdag met zijn revalidatie in Eindhoven. Eerder revalideerde hij in Brazilië. "Het zou me verbazen als we Jonathan binnen negen maanden in een wedstrijdsituatie zien. Een periode van een jaar lijkt me waarschijnlijker", aldus Weber.

King's Speech-regisseur maakt Les Misérables

Regisseur Tom Hooper is in gesprek om de musical Les Misérables te verfilmen. Dat zeggen ingewijden tegen de Amerikaanse filmsite Deadline. De opnames van de musical moeten nog dit jaar van start gaan ergens in Europa.

De 38-jarige Hooper won vorige maand een Oscar voor de regie van het Britse koningsdrama The King's Speech. De film over de stotterende koning George VI won in totaal vier Oscars, onder meer voor beste acteur Colin Firth en voor beste film. Les Misérables zou Hoopers eerste film zijn na The King's Speech.

De musical Les Misérables is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Franse schrijver Victor Hugo uit 1862. De hoofdpersoon Jean Valjean heeft negentien jaar lang in een gevangenis gezeten voor het stelen van brood. Na zijn vrijlating wil hij zijn leven beteren, maar het verleden blijft hem achtervolgen.

De musicalversie verscheen in 1985 voor het eerst op de planken in Londen. Les Misérables bevat liedjes als I Dreamed A Dream en On My Own. In 1998 is het boek voor het laatst verfilmd met Liam Neeson en Uma Thurman in de hoofdrollen. De musicalversie van Hooper moet in 2013 uitkomen.


Tom Hooper (Foto: Novum)

Winter zorgt niet voor minder eikenprocessierupsen

Degene die door de koude winter verwacht dit jaar minder last te hebben van de eikenprocessierups komt bedrogen uit. Volgens deskundigen van het Eikenprocessierups Kenniscentrum heeft het diertje, dat jaarlijks voor veel overlast zorgt, de winter goed doorstaan. Dat meldt de website Natuurbericht.nl.

De brandharen van de eikenprocessierups kunnen flinke irritaties veroorzaken. De haren worden verspreid door de wind, wat klachten variërend van heftige jeuk tot ernstige irritaties aan de ogen en de luchtwegen kan opleveren.

Naar verwachting kruipen de eerste rupsen rond 13 april uit het ei. Vanaf 19 mei kan de rups voor overlast zorgen. In het zuiden van het land zijn de rupsen er iets eerder bij dan in het noorden, omdat de winter in de noordelijke provincies iets kouder was.

Ondanks de, met een gemiddelde temperatuur van -1,1 graden, zeer koude decembermaand, heeft de winter geen nadelige invloed gehad op de ontwikkeling van de rupseneitjes. De eikenprocessierups heeft een voorkeur voor warmte, maar de eitjes hebben de winter prima overleefd. Het kenniscentrum, bestaande uit wetenschappers en ervaringsdeskundigen, houdt de komende maanden de ontwikkeling van de rups in de gaten.

Radio 538 van start met actie voor War Child

Radio 538 gaat vanaf vrijdagmiddag 15.00 uur van start met de actie 538 voor War Child. Voor deze actie rijden de dj's van Radio 538 met twee trucks door het land heen en stoppen ze in iedere provincie in ten minste twee steden om vanaf daar uit te zenden.

De eerste locatie is het Schouwburgplein in Rotterdam, daar zal de aftrap plaatsvinden met Marco Borsato tijdens de Top 40 met Jeroen Nieuwenhuize. 

Voor deze actie roepen de dj's luisteraars op om stunts te bedenken en uit te voeren om geld in te zamelen voor War Child. Ook kunnen luisteraars bekende Nederlanders uitdagen om een stunt te doen, zo gaat Peter Heerschop zijn wekelijkse column Lieve Marianne vanuit de Python in de Efteling voorlezen en gaat nieuwslezeres Jasmijn van Dijk het nieuws voorlezen in een stuntvliegtuig.

Ook Marco Borsato gaat een stunt doen, hij zal vrijdagavond na het nieuws op RTL 4 om 20.00 uur het weerbericht presenteren. En dj Edwin Evers gaat van locatie naar locatie op de fiets.

Achtervleugel niet verstelbaar bij regen

Autosportfederatie FIA heeft in overleg met de Formule 1-teams besloten om de regels voor de verstelbare achtervleugel iets aan te passen. Zo zullen de coureurs onder natte omstandigheden niet gebruik kunnen maken van het systeem.

Er was al afgesproken dat de achtervleugel niet zou werken tijdens regenraces en daar zijn nu om wille van de veiligheid de vrije trainingen en de kwalificatie, als ze nat verlopen, bij gekomen. "Na overleg met de teams hebben we bepaald dat de verstelbare achtervleugel niet mag worden geactiveerd wanneer een auto is uitgerust met regenbanden of intermediates," zei FIA-directeur Charlie Whiting.

De verklaring van Whiting laat echter wel ruimte over voor het gebruik van de achtervleugel op een deels natte baan als de rijder nog met slicks rijdt. Onduidelijk is nog wat er in zulke omstandigheden toegestaan is.

Eupen met klacht naar Belgische bond

Eupen heeft een klacht ingediend bij de Belgische voetbalbond tegen Lierse SK. Dat meldt de Jupiler Pro League op zijn website. Eupen beweert dat Lierse tijdens de inhaalwedstrijd tegen KV Mechelen op 15 februari een speler heeft opgesteld, die op de oorspronkelijke speeldatum niet speelgerechtigd was.

De klacht gaat over de 17-jarige Lierse-speler Jason Adesanya. Op de dag van de inhaalwedstrijd kreeg de Belg zijn licentie, maar op de aanvankelijk vastgestelde speeldatum 4 december, was hij nog niet speelgerechtigd. De Belgische regels schrijven voor dat een speler geen deel mag nemen aan een inhaalwedstrijd, wanneer hij ten tijde van de oorspronkelijke speeldatum niet bij die club onder contract stond.

Daardoor zou Eupen, dat in de reguliere competitie een plaats onder Lierse eindigde, benadeeld zijn. Eupen besloot de competitie op de vijftiende plaats, waardoor de ploeg in een best-of-five met hekkensluiter Charleroi uit moet maken wie er rechtstreeks degradeert en wie er promotie-/degradatiewedstrijden speelt. Lierse mag naar de play-offs om Europees voetbal.

Wanneer de Belgische voetbalbond zich over de klacht buigt is nog niet bekend.

Agent tasert collega's klokkenspel

Agent Pedro Molera sleept zijn baas voor de rechter. De agent in een Amerikaans dorpje aan de grens met Mexico is mishandeld door een collega. Agent Sergio Bon heeft geprobeerd Molera's ballen te roosteren met een taser.

Tijdens een ruzietje vorig jaar februari om een klembord haalde Bon plotseling zijn taser uit zijn holster. "Ga je die gebruiken?", vroeg Molera. "Ga je gang." Dat liet Bon zich geen tweemaal zeggen, en zette het stroomstootwapen over de broek op het klokkenspel van zijn collega. Vervolgens gaf hij Molera een schok die twee seconden duurde.

Het zaakje van de arme agent was vuurrood geworden door de stroomstoot. Hierna ging hij geschokt naar huis. Toen Molera de volgende dag collega's grappen hoorde maken over het voorval, besloot hij zijn beklag te doen. Bon, een oude rot in het vak, heeft naar aanleiding van het taserincident ontslag genomen. Desondanks sleept Molera het politiebureau voor de rechter.

Heidfeld: "We weten nog niet waar we staan"

De vrije trainingen vandaag in Melbourne waren niet aan Lotus-coureurs Nick Heidfeld en Vitaly petrov besteed. Heidfeld eindigde als dertiende, zijn teamgenoot deed het iets beter en klokte de twaalfde tijd.

"Het ging redelijk", aldus Heidfeld. "We waren iets meer tijd kwijt aan het afstellen van de auto, waardoor we niet zoveel ronden hebben gereden als we hadden gepland. Verder konden we door kleine problemen aan het einde van de dag geen lange run meer doen en was het weer ook niet ideaal om dingen te leren over de auto. Het is dus nog steeds moeilijk te zeggen waar we nu precies staan."

"Ik had geen problemen met de auto", reageerde Petrov na afloop. "We hebben aan de set-up gewerkt en een paar goede verbeteringen gevonden. Ik ben al redelijk te spreken over de balans van de auto. Het andere goede nieuws is dat de banden goed presteerden vandaag en iets langer meegingen dan we hadden verwacht."

Omstreden Haagse rechter wil stoppen

Een rechter naar wie een onderzoek loopt vanwege mogelijke procedurele fouten, wil per 1 juli met vervroegd pensioen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag, waar de man werkzaam is, vrijdag laten weten.

Half juli kwam de rechter, Henk de Graaff, in opspraak toen bekend werd dat de rechtbank het Openbaar Ministerie (OM) om een onderzoek had gevraagd. Het OM moet uitzoeken of de rechter zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit door een onjuiste correctie in een proces-verbaal van een strafzitting.

De Graaff werd in december op een zitting met succes gewraakt en van de zaak gehaald. Op een latere zitting met nieuwe rechters bleek dat vragen en twijfels waren over de juistheid van de correctie van De Graaff.

De Graaff heeft in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek geen rechterlijke taken meer uitgevoerd.

Katarina helpt mee in Dungeon Siege III

Er is een nieuw personage onthuld voor Dungeon Siege III. Katarina, dochter van een commandant en een heks, zal je helpen met vechten van een afstand. Dit doet ze door haar geweer te gebruiken in combinatie met magische aanvallen. Ook van dichtbij zal Katarina effectief blijven.

Dungeon Siege III staat gepland voor een release op 27 mei en zal uitkomen voor de PS3, PC en de Xbox 360. Bekijk de nieuwe trailer, inclusief gameplay-beelden hieronder.

De geile avonturen van Smutley

Reclames die je waarschuwen voor sex zonder condooms en de minder prettige gevolgen daarvan zijn meestal saai, of ze proberen schokkend te zijn. Maar echt blijven hangen doen ze niet. Nee, neem dan dit briljante tekenfilmpje over Smutley de kater.

Oh, en Smutley is een geile kater, dus het is mischien wel een tekenfilmpje, maar het lijkt het mij geen goed idee om dit tekenfilmpje aan kleine kinderen te laten zien (tenzij je graag uit wil leggen wat Smutley met de dolfijn doet natuurlijk).

Vrouw streamt seks met dochter (2)

Een rechtbank in de Amerikaanse staat Maine heeft deze week een 33-jarige vrouw tot 15 jaar cel veroordeeld. Julie Carr heeft haar dochtertje van twee jaar enkele malen misbruikt. De actie voerde ze live uit voor de webcam, met een jongen in Engeland als toeschouwer.

De schokkende taferelen vonden allen plaats in juni 2009. Tot vier maal toe werd het meisje voor de webcam oraal misbruikt. De destijds 19-jarige Nicholas Wilde keek vanuit het Engelse West Midlands live mee met de actie. Carr had hem leren kennen via een datingsite, waarna ze tien uur lang berichten uitwisselden.

De perverse beelden werden echter onderschept door de Britse politie die dankzij samenwerking met de Amerikaanse autoriteiten de moeder op het spoor kwam. Vorige week werd Carr al tot 20 jaar celstraf veroordeeld, gisteren hoorde zij nog eens 15 jaar cel tegen zich eisen. Beide straffen mag ze echter tegelijkertijd uitzitten.

Wilde werd vorig jaar al tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De zelfbenoemde autist is bijgeschreven in het register van zedendelinquenten. Daarnaast mag hij nooit meer met kinderen werken.

carr
Julie M. Carr (Foto: Aroostok County Jail)

Discovery lanceert vrouwenzender TLC

Discovery Networks komt op 4 juli met een nieuwe tv-zender voor vrouwen tussen de 25 en 39 jaar, TLC genaamd. De nieuwe zender, waarop vooral non-fictie te zien zal zijn, heeft volledige dekking in Nederland.

De TLC-programma's zijn dagelijks vanaf 18.00 uur te bekijken op het kanaal van Animal Planet. Dat meldt Discovery Networks, moederbedrijf van zender Discovery Channel, vrijdag.

Op TLC is onder meer het in de Verenigde Staten veelbesproken Sarah Palin's Alaska te zien. Daarin geeft het boegbeeld van de oerconservatieve Tea Partybeweging een kijkje in haar leven. Andere programma's zijn bijvoorbeeld Mad about the house, waarin jonge stellen die gaan samenwonen financiële steun krijgen, en Who do you think you are, over het verleden van beroemdheden als Sarah Jessica Parker.

Japan: Nederlandse speurhonden vinden 15 lichamen

Het team van het Nederlandse Signi Zoekhonden, dat de afgelopen dagen in het rampgebied in Japan actief is geweest, heeft vijftien lichamen getraceerd en tientallen plekken gemarkeerd waar mogelijk slachtoffers liggen. Dat heeft Janette Kruit van het team vrijdagochtend laten weten vanuit Ofunato, waar het team is gestationeerd.

Vier medewerkers hebben de afgelopen zes dagen met vier Mechelse herders de puinhopen afgezocht van het door de aardbeving en tsunami getroffen Ofunato in het noordoosten van Japan. "Het is hier een grote chaos", aldus Kruit. Het team rondde het zoeken vrijdag af en keert naar verwachting zondag in terug Nederland .

Nederlandse speurhonden vinden 15 lichamen
Nederlandse speurhonden vinden 15 lichamen (Foto: ANP)

Indrukwekkende reeks Oranje staat op het spel

het Nederlands elftal kan vrijdag tegen Hongarije de indrukwekkende reeks ongeslagen wedstrijden een vervolg geven. Het team van bondscoach Bert van Marwijk heeft de afgelopen twaalf kwalificatiewedstrijden gewonnen. Er ging geen punt verloren.

Vooral de verdedigende kracht van het elftal van Oranje is te prijzen. In twaalf wedstrijden kregen zij slechts vier goals tegen en het is daarmee de minst gepasseerde defensie van de WK-kwalificatie en EK-kwalificatie tot nog toe.

In aanvallend opzicht moet het Nederlands elftal met 29 doelpunten zijn meerdere erkennen in Engeland (41 goals), Duitsland (39) en Spanje (38). Daarbij heeft Spanje een winstreeks van dertien wedstrijden in plaats van de twaalf van Nederland.

Spyker lijdt miljoenenverlies, CEO Saab stapt op

Spyker Cars heeft afgelopen jaar een verlies geleden van 218 miljoen euro, en ziet daarnaast de Chief Executive Officer (CEO) van dochterbedrijf Saab vertrekken.

De autoproducent meldt vrijdag voorbeurs verder dat de omzet is uitgekomen op 819 miljoen euro, hetgeen onder het niveau is zoals geraamd in het businessplan toen Saab werd overgenomen. Spyker wijt dit aan de tijd die nodig is geweest de productie weer op te starten na de acquisitie.

Ook in 2011 zal nog verlies worden geleden, aldus het bedrijf, dat echter wel herhaalt dat 2012 winstgevendheid zal zijn.

Spyker kocht Saab in februari vorig jaar voor 53 miljoen euro in contanten. De activiteiten van het Zweedse automerk werden eind maart herstart nadat de vorige eigenaar, het Amerikaanse General Motors, de activiteiten afbouwde.

Jan Ake Jonsson bleef na de overname CEO van Saab, maar kondigt nu zijn vertrek aan per 19 mei 2011, als de algemene aandeelhoudersvergadering wordt gehouden.

"De laatste drie jaar zijn uiteraard zeer veeleisend geweest en daardoor was ik puur op mijn werk gericht. Nu is het tijd om wat meer tijd te besteden aan andere zaken die moesten wijken voor mijn werkzaamheden bij Saab Automobile", aldus Jonsson.

Tot een opvolger is gevonden, zal bestuursvoorzitter Victor Muller van Spyker tijdelijk optreden als CEO van Saab. Jonsson blijft tot 1 september 2011 voor het bedrijf beschikbaar om de overgang naar een opvolger goed te laten verlopen.

Omdat de oude kernactiviteit van Spyker, de sportwagendivisie, na de overname van Saab nog slechts 1 procent van de omzet uitmaakt, wordt het onderdeel afgestoten. Eind februari maakt Spyker bekend dat het Britse bedrijf CPP Global Holdings Limited de sportwagendivisie zal overnemen.

Vanwege de transactie gaat Spyker Cars nv zijn naam wijzigen. De nieuwe naam wordt tijdens de jaarlijkse aandelenvergadering op 19 mei bekendgemaakt. Het aandeel Spyker sloot donderdag op 5,00 euro.


Spyker cars nog niet winstgevend (Foto: Novum)

'Te weinig controle op arbeidsongeschikte'

Arbeidsongeschikten moeten vaker worden gecontroleerd of opnieuw gekeurd. Organisaties die verantwoordelijk zijn voor uitkeringen moeten op zijn minst navraag doen bij de huisarts. Dat concluderen het Openbaar Ministerie (OM) en de Bovenregionale Recherche Zuid-West in een rapport over uitkeringsfraude.

Het OM startte een onderzoek nadat twee psychiaters en twee 'bemiddelaars' mogelijk fraude hebben gepleegd. De psychiaters stelden bij patiënten, aangeleverd door de bemiddelaars, zeer ernstige psychiatrische ziektebeelden vast. Veel mensen zouden daardoor onterecht uitkeringen en persoonsgebonden budgetten hebben ontvangen van in totaal tientallen miljoenen euro's.

Uit onderzoek blijkt dat er bij de patiënten niet of nauwelijks sprake was van een psychiatrische voorgeschiedenis. Ook huisartsen wisten van niets.

Volgens het OM zitten vaak dezelfde hulpverleners en begeleiders achter de fraude. Keuringsartsen die een misdrijf vermoeden, lichten vanwege hun medisch beroepsgeheim vaak hun collega's niet in, waardoor de fraude niet stopt.

Het OM wil dat uitkeringsorganisaties voortaan gegevens van de hulpverleners noteren, zodat fraude eerder wordt gesignaleerd. Ook moet er een meldpunt voor fraude in de zorg komen.

Facebooktroll moet jaartje brommen

Een 29-jarige man uit Brisbane is tot drie jaar cel veroordeeld, waarvan hij er eentje moet uitzitten. De Australiër heeft schokkende foto's en teksten geplaatst bij Facebook-pagina's ter ere van twee overleden kinderen.

Zo postte Bradley Paul Hampson vorig jaar februari een bewerkte foto bij de pagina van een 12-jarig jongetje dat was overleden. Hij had het gezicht van de jongen in een foto van een boomversnipperaar geplakt en bewerkte de foto zo dat er bloed uit het apparaat leek te komen. Daarnaast schreef hij de tekst 'Joepie, ik ben dood' over een foto van het ventje.

Daarnaast reageerde de jongeman op een pagina ter nagedachtenis aan een 8-jarig meisje. Zo deed hij of hij het meisje had verkracht en vermoord. "Mijn definitie van genot", zo schreef Hampson, "is te luisteren naar het geluid van haar krakende botten. Ik werd gek, dus vermoordde ik haar."

Hampson nam voor zijn reacties de naam aan van een man die bij hem op school zou hebben gezeten. Bij huiszoeking werden bij hem bijna tweehonderd kinderpornofoto's aangetroffen. De zelfbenoemde 'troll' is door de rechter veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf. Met aftrek van voorarrest is hij in september weer op vrije voeten.

Ubisoft zoekt Assassin's Creed-expert voor encyclopedie

Ubisoft zoekt een schrijver voor een encyclopedie die gaat over de Assassin's Creed-serie. Ubisoft zoekt iemand die goed Engels kan schrijven en alles weet over de serie. De baan is in Montreal maar van een afstand werken zou een mogelijkheid zijn. Voor de mensen die het zich afvragen, dit is een echte baan.

Ubisoft heeft de oproep op hun UbiWorkShop-website staan en daar staat ook wat je moet doen om deel te nemen aan de sollicitatieprocedure. Ubisoft zoekt niet per se iemand met ervaring, iedereen mag zich aanmelden zolang je maar goed bent.

Benieuwd naar de procedure of wil je solliciteren? Klik dan hier voor de regels en laat hieronder weten of je hebt gesolliciteerd of niet.

De 25 slechtste PSN-games

Sinds firmware 3.40 kun je een rating toekennen aan PSN-games zodat je kunt zien welke games tof zijn, of juist helemaal niet. Op PS3Life hebben ze een overzicht gemaakt van de 25 slechtst gewaardeerde PSN-games in de Amerikaanse PSN-store. Go Sports Ski is de 'winnaar' in deze lijst. In de lijst staan alleen PSN-games, Mini's en PSOne-games niet.

De maximale score die een game kan krijgen is vijf sterren. Drie sterren is dan omgerekend naar cijfers een 'voldoende' en écht dramatische scores zijn er niet echt. Er zijn maar een paar titels die een onvoldoende halen.

Go Sports Ski

25. Calling all Cars ($9,99) - 3,36 (+1000 stemmen)
24. Blue Toad Murder files episode 1 ($9,99) - 3,28 (+900 stemmen)
23. Greed Corp ($9,99) - 3,25 (+ 400 stemmen)
22. Prince of Persia Classic ($9,99) - 3,23 (+700 stemmen)
21. Anarchy Rush hour ($7,99) - 3,23 (+800 stemmen)
20. Buzz Junior: Robojam ($4,99) - 3,2 (+150 stemmen)
19. Invincible tiger ($14,99) - 3,2 (+250 stemmen)
18. Dead Space Ignition ($4,99) - 3,19 (+ 1000 stemmen) 
17. Topatoi: The great Tree story ($7,99) - 3,19 (+200 stemmen)
16. Red Baron Arcade ($9,99) - 3,16 (+300 stemmen)
15. Locoroco Cocorecho ($6,99) - 3,08 (+1000 stemmen) 
14. GTI Club+ ($9,99) - 3,05 (+250 stemmen)
13. Linger in Shadows ($2,99) - 3,05 (+4000 stemmen) 
12. Inferno Pool ($9,99) - 3,04 (+150 stemmen)
11. Piyotama ($2,99) - 2,97 (+650 stemmen)
10. Star Trek: D-A-C ($9,99) - 2,92 (+150 stemmen)
9. Trash Panic ($4,99) - 2,91 (+1500 stemmen)
8. Aqua topia ($1,99) - 2,78 (+1500 stemmen) 
7. Rampart ($4,99) - 2,78 (+500 stemmen)
6. Texas Cheat'em ($9,99) - 2,69 (+150 stemmen)
5. Novastrike ($4,99) - 2,61 (+800 stemmen)
4. Cash Guns Chaos ($4,99) - 2,47 (+600 stemmen) 
3. .detuned ($2,99) - 2,37 (+2500 stemmen)
2. NBA Unrivaled ($14,99) - 2,31 (+300 stemmen)
1. Go Sports Ski ($2,99) - 2,09 (+700 stemmen)

Wat is jouw minst favoriete PSN-game?

Helft dierenartsen werkt niet veilig

In de helft van de dierenartspraktijken is te weinig aandacht voor de arbeidsomstandigheden. Er moet vaak lichamelijk zwaar werk worden verricht en medewerkers worden blootgesteld aan gevaarlijke stoffen, besmettelijke ziektes en straling.

Dat blijkt uit controles van de Arbeidsinspectie bij 260 dierenartspraktijken. In de helft van de gevallen bleek iets niet in orde.

Zo is een derde van de praktijken te weinig alert op bescherming tegen gevaarlijke stoffen. Ze gaan te onzorgvuldig om met desinfecteer- en schoonmaakmiddelen. Bovendien wordt er te weinig nagedacht over of werknemers worden blootgesteld aan bepaalde narcosegassen.

Zestig praktijken werden apart gecontroleerd op de voorschriften voor het werken met röntgentoestellen. Veertig daarvan hielden zich niet aan de regels. De risico's van straling waren niet goed in kaart gebracht of het onderhoud van de apparatuur was niet in orde.


Deze dierenarts draagt niet eens een jas... (Foto: Novum)

Nouwen stopt als tafeltennisinternational

Carla Nouwen stopt als international. De tafeltennisster uit Limburg denkt dat de prestaties bij Oranje niet aansluiten het haar niveau als topsporter. "Op de belangrijke toernooien kon ik vaak niet het niveau laten zien wat ik in de trainingen wel had. Dan verlies je op een gegeven moment het plezier als topsporter".

In 2008 en 2009 wist Nouwen met het Nederlandse team de Europese titel binnen te slapen. Vorig jaar ontbrak zij, terwijl de rest van het team wederom de titel mee naar huis mocht nemen. In het dubbelspel bij de ITTF Pro Tour won ze tweemaal zilver.

Alonso: "Nog niets duidelijk na eerste dag"

Fernando Alonso denkt dat er na de eerste trainingen van het jaar nog niets te zeggen is over de verschillen tussen de teams. Vandaag reed Alonso in beide trainingen de derde tijd.

"De eerste twee vrije trainingen hebben nog niets duidelijk gemaakt. In de ochtend was Red Bull erg snel en in de middag stond McLaren bovenaan, terwijl Mercedes en wij er de hele dag ook goed bij zaten, en Williams en Renault er ook erg competitief uitzagen", aldus Alonso.

"Er lijken dus veel teams te zijn die op zondag mee kunnen doen om de zege, dus het zal belangrijk zijn om een goede zaterdag te hebben en een plekje op de eerste startrij te veroveren. Doordat de omstandigheden nog zullen veranderen, is nog steeds niet duidelijk of in de race tien ronden kunnen rijden op een setje banden, of dertig. We zullen dus flexibel moeten zijn met de strategie. Over de wagen ben ik verder tevreden, ondanks wat onderstuur aan het begin van de dag en een tekort aan grip aan de voorkant van de auto."

Echte Meisjes In De Jungle trekt 733.000 kijkers

De eerste aflevering van het RTL 5-programma Echte Meisjes In De Jungle is donderdag van start gegaan met 733.000 kijkers. Dit blijkt uit vrijdag gepubliceerde gegevens van Stichting KijkOnderzoek.

In de tv-show maken tien meisjes vier weken lang een tocht door de Surinaamse rimboe. Ze worden hierbij bijgestaan door de Surinaamse presentator Quintis Ristie.

Op Nederland 1 beleefde tevens een nieuw programma haar première. BNN begon donderdag met de uitzendingen van Flashback, een realityshow gepresenteerd door Patrick Lodiers. Dit programma, dat zich afspeelt in Zuid-Afrika, trok 832.000 kijkers.

De echte winnaar van de donderdagavond bleek echter Help, Mijn Man Is Klusser te zijn. Met 1,29 miljoen mensen versloeg het hulpprogramma van John Williams zelfs het kijkcijferkanon Goede Tijden, Slechte Tijden (1,25 miljoen kijkers).


Echte Meisjes In De Jungle van start met 733.000 kijkers

CNN: "PS3 graphics beter dan 3DS"

CNN heeft een korte hands-on met Nintendo 3DS en doet daarin een aantal onthullende mededelingen. Nintendo 3DS heeft bijvoorbeeld minder mooie graphics dan een PlayStation 3! Ook vertellen ze dat het systeem helemaal afhankelijk is van cartridges, downloaden gaat niet. De persoon die het presenteert heeft er overigens wel verstand van, hij is opgegroeid met Halo.

Het filmpje is hieronder te bekijken. Ga er even voor zitten en luister naar de waarheid over het nieuwe apparaat van Nintendo.

De reden dat Duke Nukem vertraagd is

Gearbox heeft vandaag een bericht de deur uitgedaan om de redenen voor het uitstellen van Duke Nukem toe te lichten. Hierbij geven ze aan dat mei nog steeds een realistische datum zou kunnen zijn maar dat ze bang waren voor kwaliteitsverlies.

'We geloven nog steeds in een mei-release. We zijn niet perfect met het schatten van een releasedatum. Het enige waar we wel perfect in zijn, zijn onze doelen en onze passie om deze doelen te behalen.'

'We zijn zeer dankbaar voor onze fans die wachten op de release. Wij willen de game ook zo snel mogelijk uitbrengen. De support van onze fans geeft ons steeds goede moed om de game beter en beter te maken. En juist voor de fans is het goed dat we een kleine wijziging hebben in de releasedatum.'

De game komt waarschijnlijk uit op 10 juni voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. 

Doelman Neuer ziet buitenland niet zitten

Manuel Neuer zal hoogstwaarschijnlijk komende zomer Edwin van der Sar niet opvolgen bij Manchester United. De huidig doelman van Schalke 04 ziet een avontuur in het buitenland niet zitten.

De 24-jarige doelman reageerde in Kicker op de hardnekkige geruchten dat de doelman in de belangstelling staat van de Engelse topclub: "Ik kan twee keer per jaar naar het buitenland, voor mijn zomer- en wintervakantie. Veel voetballers vinden dat ze absoluut een keertje in het buitenland gespeeld moeten hebben, maar ik zie dat niet zo. Het belangrijkste doel in mijn loopbaan is om ooit een keer kampioen van Duitsland te worden."

Ook Bayern München wordt al lange tijd genoemd als de volgende werkgever van Neuer. De doelman moet bij Der Rekordmeister de onervaren Thomas Kraft onder de lat vervangen.

Adriaanse weg bij Jong Qatar

Co Adriaanse is definitief ontslagen als bondscoach van het Olympisch elftal van Qatar. De voetbalbond heeft de samenwerking met de Nederlandse oefenmeester per direct beëindigd.

Reden van de breuk is een verschil van inzicht tussen de visie van Adriaanse en van de voetbalbond van Qatar. Sinds januari 2010 was Adriaanse in dienst in Qatar. De 63-jarige trainer kreeg de opdracht om het Olympisch elftal van Qatar naar de Olympische Spelen van Londen in 2012 te leiden.

In de zomer van 2007 was Adriaanse ook al actief in Qatar. De oud-trainer van onder meer Ajax, AZ en FC Porto was destijds werkzaam voor Al-Sadd. Daar moest hij een halfjaar later ook al voortijdig het veld ruimen, aangezien de landstitel niet meer haalbaar was.

Uitslag tweede vrije training Australië

Jenson Button heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Australië verrassend de snelste tijd gereden. De Brit bleef op Albert Park met een tijd van 1.25,854 zijn teamgenoot Lewis Hamilton en Ferrari-rijder Fernando Alonso nipt voor. De Red Bulls van Sebastian Vettel en Mark Webber werden vierde en vijfde.

Tijdens de wintertests was McLaren nergens te bekennen, maar het lijkt er op dat de ingrijpende wijzigigingen die de MP4-26 ondergaan heeft goed uitgepakt hebben. Opvallend was dat Hispania Racing F111 eindelijk de pits uit kon rijden. Coureur Vitantonio Liuzzi kwam echter niet verder dan één ronde en gevreesd moet worden dat het team zich niet weet te kwalificeren. De veelbesproken Pirelli-banden leken zich overigens goed te houden.

Uitslag

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:25.854 32
2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:25.986 31
3 Fernando Alonso Ferrari 1:26.001 28
4 Sebastian Vettel Red Bull Racing
1:26.014 35
5 Mark Webber Red Bull Racing
1:26.283 33
6 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix 1:26.590 31
7 Felipe Massa Ferrari 1:26.789 34
8 Sergio Perez Sauber 1:27.101 39
9 Rubens Barrichello Williams 1:27.280 34
10 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 1:27.448 23
11 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:27.525 31
12 Vitaly Petrov Lotus Renault GP
1:27.528 29
13 Nick Heidfeld Lotus Renault GP
1:27.536 22
14 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso 1:27.697 30
15 Kamui Kobayashi Sauber 1:28.095 35
16 Paul di Resta Force India F1 1:28.376 33
17 Adrian Sutil Force India F1 1:28.583 31
18 Pastor Maldonado Williams 1:29.386 29
19 Heikki Kovalainen Team Lotus 1:30.829 22
20 Jarno Trulli Team Lotus 1:30.912 23
21 Jerome d` Ambrosio Virgin Racing 1:32.106 36
22 Timo Glock Virgin Racing 1:32.926 30
23 Vitantonio Liuzzi HRT F1 Team geen tijd 1
24 Narain Karthikeyan HRT F1 Team geen tijd  

Bergkamp: "Ik ben geshockeerd"

Oud-voetballer Dennis Bergkamp is zeer ontevreden over de manier waarop de directie van Ajax de plannen van het platform van Johan Cruijff van tafel veegt. Gisteren werd duidelijk dat er een groot gat zitten tussen beide partijen.

"Verbazing. Dat is het voornaamste gevoel", aldus Bergkamp na afloop. "Jammer dat er niets gebeurt met alle kennis die aanwezig is. Ik ben geshockeerd. Je moet toch de beste mensen voor je club willen binnenhalen? Wij steken onze nek uit voor Ajax, omdat we iets met de club willen bereiken. Het is heel jammer dat er dan geen goede reactie komt vanuit de clubleiding."

Wim Jonk sloot zich bij Bergkamp aan. "Vertrouwen zou de basis moeten zijn. Als dat al niet goed zit, wordt het lastig. We zijn hier al maanden mee bezig met mensen die alles willen geven. Ajax is nu middelmaat. De kennis is beschikbaar om de club terug naar de top te leiden, maar dan moet je er wel gebruik van maken".

Geplaatsten Li en Wickmayer onderuit

In het WTA-toernooi van Miami zijn Na Li en Yanina Wickmayer niet door de tweede ronde heen gekomen. De als zevende geplaatste Chinese verloor met 5-7, 7-6 (5), 5-7 (5) van Johanna Larsson, terwijl de Belgische, de nummer 23 van de plaatsingslijst, met 2-6, 7-5, 4-6 ten onder ging tegen Elena Vesnina.

Maria Sharapova wist wel door te dringen tot de derde ronde. De als zestiende geplaatste Russin sloeg zich langs Petra Martic: 6-3, 6-2. Zij krijgt de Duitse Sabine Lisicki, die tegenstandster Nadia Petrova bij 4-6, 6-3, 3-1 zag opgeven, als opponent in de volgende ronde.

In het mannentoernooi werden nog enkele wedstrijden in de eerste ronde afgewerkt. Daarin won Florian Mayer van de Kroaat Ivo Karlovic: 6-4, 7-6 (6). Qualifier Rainer Schuettler was te sterk voor Ryan Harrison: 7-5, 6-2. Karlovic en Harrison waren beiden met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi van Miami.


Geplaatsten Li en Wickmayer onderuit (Foto: Novum)

Elizabeth Taylor wilde te laat zijn op begrafenis

Op verzoek van Elizabeth Taylor begon haar uitvaart een kwartier later dan gepland. De legendarische actrice, die woensdag op 79-jarige leeftijd overleed, werd donderdag naar haar laatste rustplaats gebracht.

Taylor had uitdrukkelijk verzocht om uitstel van de ceremonie van een kwartier. "Ze wilde dat iemand tijdens de dienst zou zeggen dat ze zelfs te laat wilde komen op haar eigen begrafenis", vertelt een woordvoerder.

De begrafenis van de actrice, die ongeveer een uur duurde, begon met de voordracht van enkele gedichten door acteur Colin Farrell en familieleden van Taylor. Haar kleinzoon bracht een muzikale ode op de trompet. In totaal waren ongeveer vijftig familieleden aanwezig bij de dienst.

Taylors laatste rustplaats is de Forest Lawn Cemetery in Californië, waar ook haar goede vriend Michael Jackson ligt. Details over een herdenkingsdienst worden later bekendgemaakt.


Elizabeth Taylor (Foto: Novum)

Scholier spot schoolmedewerkster in pornofilm

Etchemins High School in Quebec heeft een medewerkster geschorst zonder salaris. Samantha Ardente blijkt naast een duf kantoorbaantje op de middelbare school veel spannender werk te hebben. De Canadese blijkt namelijk een doorgewinterde pornoactrice te zijn.

Een van de 1400 leerlingen op de school ontdekte de administratief medewerkster tijdens het bekijken van een pornofilm. Na deze ontdekking ging hij naar Ardente toe en vroeg haar om een handtekening. De mooie brunette weigerde echter te signeren, en drukte de jongen op het hart zijn mond te houden. De scholier wendde zich echter tot zijn vrienden en verklapte het bijbaantje van de juf, waarna uiteindelijk de school lucht kreeg van hun werkneemster.

Het nieuws is op de Canadese school ingeslagen als een bom. De directie heeft Samantha voor twee weken geschorst. "Hoewel ze niet direct met de leerlingen in contact komt, blijft het onfatsoenlijk wat zij heeft gedaan", luidt de verklaring van de school. "Het is echter niet illegaal. We hebben de scholieren verteld dat dit niet door de beugel kan op deze school."

Tijdens de schorsing zal het schoolbestuur bekijken of de administratief medewerkster nog welkom is op hun school. De pornoproducer heeft de pornoster die schitterde in onder andere Serial Abusers 2 altijd al gewaarschuwd voor haar dubbelleven. Nicolas Lafleur van Pegas Productions heeft op Facebook een pagina aangemaakt waarop fans hun steun kunnen betuigen aan Samantha.

Samantha Ardente
Een foto van de pornoster, zoals te zien op Facebook
Een shot van haar in actie is hier te zien (NSFW)

Nieuwe schorsing dreigt voor Toivonen

Ola Toivonen is geschorst in de Eredivisie en voor de EK-kwalificatieduels. In het oefenduel met RKC Waalwijk kreeg hij een rode kaart. Een nieuwe schorsing dreigt voor de Zweed.

De rode kaart in het oefenduel met RKC Waalwijk (0-0) kan de Toivonen een nieuwe schorsing opleveren, meldt Voetbal International. Toivonen viel scheidsrechter Rutger Bekebrede verbaal aan nadat de arbiter geen strafschop toekende aan de Eindhovenaren. Bekebrede trok daarop de rode kaart.

Trainer Fred Rutten was hoogst ongelukkig met de actie van zijn speler. Opnieuw was er een incident te betreuren rond de Zweed. Daarbij is het zeker niet uit te sluiten dat Toivonen langer op strafbankje plaats zal moeten nemen.

De tuchtcommissie van de KNVB kan overgaan tot een strafzaak. Dit kan gevolgen hebben voor wedstrijden in de Eredivisie. Een rode kaart in een oefenduel levert normaal gesproken alleen een schorsing op voor vriendschappelijke wedstrijden, maar in bijzondere gevallen kan het ook door worden getrokken naar Eredivisiewedstrijden.

'3DS-materialen kosten ¤10,- meer dan de DSi'

In Engeland is er veel kritiek op de prijs van de 3DS, de meeste retailers verkopen het apparaat voor zo'n €260,-. Er zijn ook retailers die het aandurven om de nieuwe handheld voor maar €212,- te verkopen. Veel analisten hebben aangegeven dat de €260,- een goede prijs is voor de handheld.

Vice President van UBMTechInsights, David Carey, heeft aangegeven dat de rauwe materialen voor de 3DS zo'n €70,- kosten. Dit is zo'n €10,- meer dan de materialen van een DSi die in 2009 lanceerde. De DSi kwam op de markt met een prijs van €169,-.

Natuurlijk komen er allemaal andere verschillende kosten kijken bij het maken van de 3DS en de DSi kwam natuurlijk uit toen de DS al meer succes had. Volgens een bron dicht bij Eurogamer worden de 3DS'en bij retailers aangeboden voor €193,-.

In Nederland komt de 3DS voor zo'n €250,- op de markt, in Amerika zal de 3DS zo'n €176,- kosten.

'Kwart kantoren staat leeg in 2015'

In 2015 staat een kwart van de kantoren leeg. Doordat thuiswerken steeds populairder wordt, neemt de behoefte aan kantoorruimte met 10 procent af. Dat schrijft het Financieele Dagblad vrijdag op basis van een rapport van ABN AMRO.

Op dit moment staat 14 procent van de Nederlandse kantoorgebouwen leeg. De bank vreest dat dit percentage de komende jaren alleen maar zal toenemen.

De groeiende leegstand wordt volgens de bank veroorzaakt doordat meer mensen thuis werken en een krimpend ambtenarenapparaat. "Deze factoren hebben een stevige impact op de waardering van vastgoed. Ook in de ogen van banken", zegt hoofd onderzoek van de vastgoedtak van ABN AMRO Erik Steinmaier.

De leegstand is financiële instellingen en pensioenfondsen volgens de bank een blok aan het been. Steinmaier schat dat banken gemiddeld 60 procent van de kantoren gefinancierd hebben, wat betekent dat ze voor ruim 30 miljard euro aan vastgoedleningen op de balans hebben staan.

Volgens ABN AMRO wordt de urgentie van het probleem door steeds meer partijen begrepen en is het doemscenario daarom niet onafwendbaar. "Aan de afnemende vraag naar kantoorruimte is niets te doen, maar het aanbod kan kleiner worden." Volgens de bank moet worden ingezet op een beperkt aantal locaties en moeten leegstaande kantoren een nieuwe bestemming krijgen.


Kantorencomplex in aanbouw (Foto: Novum)

'Conditie aspirant-agenten beneden peil'

De politie maakt zich zorgen over de conditie van veel aspirant-agenten. Velen van hen hebben een te slechte conditie of zijn te dik. Dat schrijft het AD vrijdag op basis van een artikel in politievakblad Blauw.

Aankomende agenten weten tijdens hun opleiding nog hun fitheidstesten te doorstaan, maar laten het er bij zitten als ze eenmaal geslaagd zijn. Docenten van de Politieacademie zien studenten zelfs tijdens de opleiding 'daadwerkelijk uitdijen'.

"Met als gevolg dat de conditie van veel agenten beneden peil is", zegt Han van As, voorzitter van het Landelijk Overleg Integrale Beroepsvaardigheids Training. "De jongeren zijn opgegroeid in welvaart. Er is weinig aandacht voor goede voeding en waar de vorige generatie elke dag op straat speelde, zit men tegenwoordig thuis achter de Wii. De prioriteiten zijn verschoven."

Agenten worden vooralsnog niet gestraft wanneer zij niet fit genoeg zijn. Vanaf 2012 zijn zij verplicht mee te doen aan fysieke testen.

Android krijgt in-app betalingen

Google zal binnenkort met een systeem komen om betalingen in een app te kunnen verwerken. Venture Beat, een website over mobiele telefonie, heeft bevestigd dat Google al een tijdje aan het testen is met dit systeem. Apple heeft dit systeem in 2009 ook al geïmplementeerd en dit bleek een groot succes. 

Het voordeel van in-app betalingen is dat de gebruiker een app kan upgraden vanuit de app zelf. Normaliter moet men de verbeterde app aanschaffen en de oude verwijderen uit de lijst. Ook maakt dit micro-transacties mogelijk voor bijvoorbeeld Farmville. Wanneer dit systeem online komt is nog niet bekend, maar Venture zegt 'binnenkort'.

android

Zeeuws pluimveebedrijf geruimd om vogelgriep

In een pluimveebedrijf in het Zeeuwse Schore is vogelgriep vastgesteld. Het bedrijf met 127.500 legkippen wordt vrijdag geruimd. Dat heeft het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat om een zogenoemde H7-variant die kan muteren tot een zeer besmettelijke en voor kippen dodelijke variant. De besmetting komt volgens het ministerie waarschijnlijk via de ontlasting van wilde vogels.

Tijdens de ruiming die vrijdag om 08.00 uur is begonnen, geldt in een zone van 1 kilometer rond het bedrijf een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest, strooisel en pluimveevoer.

Vodafone: Lek in voicemailsysteem nu echt dicht

Het veiligheidslek in het voicemailsysteem van Vodafone is nu echt gedicht. Volgens het bedrijf is het voor kwaadwillenden niet meer mogelijk voicemails van klanten af te luisteren. Dat zei een woordvoerder van Vodafone vrijdagochtend op Radio 1.

Woensdag werd bekend dat voicemails van Vodafone-gebruikers via een andere telefoon waren te beluisteren als de standaardcode niet was aangepast. Aangezien de Nederlandse overheid vrijwel geheel is overgestapt naar Vodafone, waren ook mogelijk vertrouwelijke voicemailberichten van ministers, burgemeesters en Kamerleden onbeveiligd.

Vodafone wijzigde de procedures direct, waardoor klanten nu voortaan een persoonlijke pincode voor hun voicemail moeten instellen. Donderdag bleek echter dat het via internet nog altijd mogelijk was voicemails van anderen te beluisteren door de mobiele identiteit van anderen aan te nemen. Volgens Vodafone is dat nu ook niet meer mogelijk.

Tennissers voetballen ton bijeen

Een team van toptennissers heeft in een voetbalwedstrijd ruim 100.000 dollar (omgerekend 70.000 euro) opgehaald voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan.

Onder anderen Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray namen het in Miami, waar ze meedoen aan het tennistoernooi, op tegen de Fort Lauderdale Strikers. De Amerikaanse voetballers wonnen het duel met 4-2. Murray en Marcos Baghdatis scoorden voor de tennissers.

Djokovic wil de komende maanden opnieuw een benefietwedstrijd organiseren. Hij hoopt dat de tennissers het dan kunnen opnemen tegen een Europees topteam. "Ik ga nog niet zeggen waar en wanneer, maar we hebben zeker iets in gedachten."

F1 2011 wordt 23 september uitgebracht

Codemasters heeft in MCV bevestigd dat de nieuwste Formule 1-game F1 2011 uitgebracht zal worden op 23 september 2011. De ontwikkelaar meldt dat het in vergelijking met F1 2010 een splitscreen-modus heeft en niet "alleen nieuwe circuits en coureurs zal bevatten."

Op 23 september komen de versies voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360 uit. Het is nog niet bekend wanneer de handheldversies uitkomen (NGP, 3DS). Verder heeft Codemasters aangegeven om net zoals vorig jaar, zo veel mogelijk naar hun publiek te luisteren. Je zou zelfs een reis naar Engeland kunnen winnen om de game als eerste te spelen.

[NBA] Vijftigste seizoenzege Mavericks

Dallas Mavericks heeft in de NBA de vijftigste zege van dit seizoen geboekt. De ploeg versloeg de Minnesota Timberwolves met 104-96.

De Duitser Dirk Nowitzki was met dertig punten en 11 rebounds de grote man bij de Mavericks. Anthony Randolph was met 31 punten en 11 rebounds op dreef bij de Timberwolves.

Utah Jazz verloor in de verlenging met 121-117 van de New Orleans Hornets. De Rotterdammer Francisco Elson kwam niet in actie voor de Jazz.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Dallas Minnesota 104-96
Utah New Orleans 117-121 wnv

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over zelfregulering.

Jongeren onder de 16 kunnen nog steeds gemakkelijk aan alcohol komen. Bij driekwart van de verkooppunten krijgen ze zonder problemen drank mee, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Twente. De jongeren mochten zelf bepalen waar ze alcohol probeerden te kopen. Dit is niet de eerste keer dat dit onderzoek wordt uitgevoerd, en voor de zoveelste keer vallen winkels dus door de mand.
 
Aan jongeren onder de 16 mag geen alcohol worden verkocht. De overheid voert al sinds 2002 campagnes om de naleving van deze regel te verbeteren. Volgens de onderzoekers hebben die 'geen enkel effect' op de beschikbaarheid van alcohol voor jongeren gehad.
 
En voor de zoveelste keer had de winkelbranche na het vorige onderzoek beterschap beloofd. Een wassen neus. Vraagje:

Prandelli: "Italië moet opnieuw beginnen"

Italië-bondscoach Cesare Prandelli heeft zijn licht laten schijnen over de huidige situatie van de Italiaanse ploeg. De coach heeft toegegeven dat zijn team niet meer zo sterk is als een paar jaar geleden. Nadat de Sloveen Zlatko Zahovic eerder deze week constateerde dat Slovenië makkelijk van Italië kan winnen dit weekeinde, was het nu de beurt aan de bondscoach om te reageren.

Op Fifa.com gaat de voormalig trainer van Fiorentina in op de kwaliteit van de spelersgroep. "We moeten weer terug naar de basis, naar de jeugdopleidingen. Daar komt kwaliteit uiteindelijk vandaan. Aan de andere kant zijn wij Italië en kunnen we ons geen mindere jaren permitteren", aldus Prandelli.

De trainer spreekt tegen dat hij de pech heeft dat hij juist nu trainer is van de Squadra Azzuri: "Nee, juist niet. Ik ben juist erg gelukkig dat ik de nationale ploeg op dit moment mag coachen en weer naar grote hoogten kan stuwen. Hier gaat echter wel wat tijd in zitten", besluit de bondscoach.

Flat ontruimd na brand Almelo

Vanwege een brand zijn in de nacht van donderdag op vrijdag de bewoners van 25 woningen in een flat in Almelo geëvacueerd. Dat meldt de brandweer. Enkele van hen moesten zich door ambulancepersoneel laten behandelen voor het inademen van rook. Zij hoefden niet opgenomen te worden in het ziekenhuis.

De bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een leegstaand gebouw. Ze kunnen in de loop van de vrijdag weer naar huis. De brand in de flat aan het Kloosterhofpad ontstond rond 01.30 uur vermoedelijk in het trappenhuis op de begane grond. De vlammen sloegen over naar de flat daarboven. Daarbij liep de buitenkant schade op. Omstreeks 03.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld, de politie sluit niet uit dat er brandstichting in het spel is.

'Britse grondtroepen al in Libië'

Het Britse leger heeft al honderden militairen van speciale eenheden gestationeerd in Libië. Ze ondersteunen de luchteenheden die het vliegverbod in Libië handhaven. Dat zeggen anonieme officiële bronnen vrijdag in de Britse krant Daily Mail.

De Britse minister van Financiën, George Osborne, heeft herhaaldelijk gezegd geen grondtroepen te sturen. Volgens de bronnen waren echter al voordat de internationale coalitie vorige week zaterdag begon met de handhaving, 250 Britse militairen in het Noord-Afrikaanse land actief. Daar kwamen deze week nog bijna 100 paramilitairen bij. Nog eens 800 mariniers zouden stand-by staan voor hulpoperaties.

Er zou uitdrukkelijk bevel zijn gegeven geen directe gevechten aan te gaan met Libische regeringstroepen. Alleen als er sprake is van levensbedreigende situaties mogen de Britse militairen ingrijpen, aldus Britse legerbronnen. "Ons doel is om op de achtergrond te blijven en gewoon informatie te leveren en de situatie te creëren dat andere machten de doelen kunnen vernietigen", legt een hooggeplaatste legerfunctionaris uit in de krant.

Osborne weerlegde donderdag de zorgen over de kosten van de deelname van de Britten in Libië door te stellen dat de operatie naar schatting enkele tientallen miljoenen ponden ging kosten. De Daily Mail rekent voor dat de kosten in vijf dagen tijd al zeker 29,5 miljoen pond (33,5 miljoen euro) zijn. De kosten van de grondtroepen komen daar nog bovenop.

Tientallen doden door beving bij Thailand

De aardbeving op de grens van Thailand, Laos en Birma heeft donderdag aan meer dan vijftig mensen het leven gekost. Dat hebben functionarissen uit deze landen landen laten weten.

De beving had een kracht van 6.8 op 10 kilometer diepte in dunbevolkt gebied. Het epicentrum lag ongeveer 90 kilometer ten noorden van de Thaise stad Chiang Rai. Het dodental stijgt mogelijk nog. Er zijn volgens een functionaris 5 kloosters en 35 andere gebouwen ingestort in de plaats Tarlay, dicht bij het epicentrum.

De beving was te ver landinwaarts om een tsunami te kunnen veroorzaken. De aardbeving was tot in China en Vietnam voelbaar.

In de nacht van donderdag op vrijdag volgde een naschok in het noorden van Thailand met een kracht van 5.0. Donderdag waren er twee naschokken van 4.8 en 5.4.

PVV staat buitenspel in provincies

Het lukt de PVV niet de verkiezingswinst bij de Provinciale Statenverkiezingen te verzilveren bij de coalitieonderhandelingen. Dat schrijft het Nederlands Dagblad op basis van een eigen inventarisatie.

Volgens de krant is het nu bijna alle informatierondes ten einde zijn, vrijwel zeker dat de PVV in negen van de twaalf provincies niet gaat meebesturen. In acht provincies zijn beoogde coalitiepartners zonder de PVV in gesprek over een akkoord.

In Drenthe is nog geen uitkomst bekend. De PvdA is in deze provincie de grootste partij, levert ook de informateur en heeft samenwerking met de PVV uitgesloten, weet de krant.

Woensdag werd bekend dat de PVV in Flevoland en Gelderland afvalt. In Overijssel wordt de partij van Geert Wilders nog in een van de drie opties genoemd en in Zuid-Holland zijn de onderhandelingen in nevelen gehuld. In Limburg leidt de PVV de formatiegesprekken met de VVD en het CDA.

Politicoloog Julien van Ostaaijen van de Universiteit van Tilburg zegt in de krant te vermoeden dat de PVV ook in Zuid-Holland en Overijssel buiten de boot valt en uiteindelijk alleen in Limburg een gedeputeerde mag leveren.

Nederland wil snel deelname aan vliegverbod

Nederland wil zo snel mogelijk meedoen aan het handhaven van het vliegverbod boven Libië. Dat heeft premier Mark Rutte in de nacht van donderdag op vrijdag gezegd in Brussel, meldt de NOS.

De regering komt snel met een voorstel in de Tweede Kamer nu bekend is dat de NAVO het commando van de Amerikanen gaat overnemen, zei Rutte. Hij verwacht dat de Kamer akkoord gaat met een Nederlandse deelname. Woensdagavond stemde de Kamer al in met deelname aan de handhaving van het wapenembargo.

Nederland doet met zes F-16's, een mijnenjager en een tankvliegtuig mee aan de handhaving van het wapenembargo. De vliegtuigen kwamen donderdag aan op het Italiaanse eiland Sardinië, waar ze zijn gestationeerd. De mijnenjager was al in de buurt.

Strengere straf gewelddadige dronkenlap

Geweldplegers die onder invloed van alcohol of drugs iemand in elkaar slaan worden strenger gestraft. Het Openbaar Ministerie gaat in dit soort gevallen extra hoge straffen eisen. Dat kondigt minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) vrijdag aan, schrijft het AD.

"Het gebruik van alcohol of drugs is geen excuus voor geweld", zegt Opstelten. "Het brengt juist meer verantwoordelijkheid met zich mee." Opstelten wil vooral het geweld in het uitgaansleven en rond grote evenementen aanpakken, maar de strengere straffen moeten ook huiselijk geweld indammen.

Uit onderzoek blijkt dat bijna een derde van al het geweld wordt gepleegd door daders met een slok op. In bijna de helft van die gevallen gaat het om zwaar geweld tegen slachtoffers.

Geweldplegers die tegen de lamp lopen, gaan straks verplicht mee naar het bureau om een blaastest te doen of bloed af te staan. Met de uitslag van die test kan justitie een zwaardere straf afdwingen bij de rechter.

De Tweede Kamer vraagt al jaren om een hardere aanpak van gewelddadige dronkenlappen en drugsgebruikers. Het vorige kabinet had aangekondigd geweld onder invloed zwaarder te straffen, maar dat is er nooit van gekomen.

Reactorvat Fukushima mogelijk beschadigd

Het reactorvat van reactor 3 van de Fukushima Daiichi-kerncentrale in Japan is mogelijk beschadigd. Als dit inderdaad het geval is, is het mogelijk dat de omgeving van de centrale getroffen wordt door veel meer straling dan voorheen. Dat heeft een woordvoerder van het Japanse Bureau voor Nucleaire Veiligheid vrijdag gezegd.

De woordvoerder, Hidehiko Nishiyama, zei dat 'het mogelijk is dat iets in de reactor beschadigd is'. Hij voegde er echter aan dat 'gegevens lijken aan te tonen dat de reactor nog over sommige insluitingsfuncties beschikt', wat impliceert dat het reactorvat beperkte schade heeft opgelopen.

Advies OM: Geef iedereen puntenrijbewijs

Alle Nederlanders moeten een puntenrijbewijs krijgen dat bij te veel verkeersovertredingen wordt ingetrokken. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag op basis van een vertrouwelijk advies van het OM aan minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) en minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD).

Wie in vijf jaar twee keer wordt gepakt voor rijden onder invloed, bumperkleven of te hard rijden, raakt minimaal zes maanden zijn rijbewijs kwijt. Die termijn kan oplopen tot een heel of zelfs anderhalf jaar.

In het advies staat volgens de krant dat automobilisten hun voertuig moeten laten staan als ze negen punten hebben verzameld. Te hard rijden binnen de bebouwde kom kost vier punten en een ongeluk met een slachtoffer zeven.

Volgens het advies moet het rijbewijs de vorm krijgen van een vergunning, zodat er bij het intrekken ervan geen rechter meer aan te pas hoeft te komen. Wie te veel punten heeft, raakt automatisch zijn rijbewijs kwijt. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen zou de punten moeten bijhouden.

"Er komt een moment waarop betrokkene de vergunning heeft verspeeld", staat in het advies. "De maatschappij moet dan beschermd worden tegen diegene die door zijn rijgedrag en/of ongeschiktheid een gevaar vormt voor zichzelf en anderen."


Advies OM: Geef iedereen puntenrijbewijs (Foto: Novum)

Wekelijkse Japanse verkoopcijfers

Hierbij de Japanse verkoopcijfers van 14 maart 2011 tot en met 20 maart 2011. Het is moeilijk te zeggen waardoor de verkopen zakken of stijgen. Er gaan berichten rond dat de 3DS en de PSP beide kampen met tekorten in de winkels. Het kan ook de nasleep zijn van de ramp in Japan.

Plaats Software Game Stuks Verkocht
1 PS3
Dynasty Warriors 7 67.475
2 PSP
Dissidia: 012 (Duodecim) Final Fantasy 31.058
3 3DS
Professor Layton and the Mask of Miracle 18.470
4 PSP
Phantasy Star Portable 2: Infinity 16.175
5 PSP
Monster Hunter Freedom 3 14.773
6 3DS
Nintendogs + Cats: French Bulldog / Shiba / Toy Poodle & New Friends 14.726
7 PSP
SD Gundam G Generation: World 14.263
8 PS3
Way of the Samurai 4 13.807
9 DS
Powerful Golf 10.125
10 PSP
Hanaoni: Koisomeru Koku - Eikyuu no Shirushi 10.021
Deze tabel toont de top 10 softwareverkopen van deze week, dikgedrukt is nieuw.

 

Plaats Hardware Stuks Verkocht Meer/Minder dan vorige week
1 3DS
61.394 -35.069
2 PS3
26.623 -5.783
3 PSP
22.911 -21.735
4 Wii
9.724 +205
5 DSi XL
7.452 +616
6 DSi
6.513 +625
7 PS2
1.638 +290
8 Xbox 360
1.619 -177
9 DSL
625 +94
9 PSPgo
600 -331
Deze tabel toont het aantal hardwareverkopen van deze week en in vergelijking met vorige week.

Handheld Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
PSP 86.290 23.511
DS 10.125 14.590
3DS 33.196 61.394
Deze tabel toont de handhelds bij elkaar van deze week; PSP (PSP GO en PSP 3000), DS (DS, DSi, DSi XL) en de 3DS.

Bedrijf Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
Sony 167.572 51.772
Microsoft - 1.619
Nintendo 43.321 85.708
Deze tabel toont de totale hardware- en softwareverkopen van Sony, MS en Nintendo van deze week.

Hardware  Verkocht in 2011
Verkocht sinds uitgave
PSP 521.303 17.011.091
Wii 197.110 11.476.745
PS3 373.767 6.413.688
DSiXL 151.178 2.098.761
DSi 126.109 5.669.833
DS Lite
14.661 18.088.582
Xbox 360
28.063 1.448.560
PS2
19.884 21.715.976
PSPgo 12.187 172.611
3DS 742.244 742.244
Deze tabel toont ons alle hardwareverkopen van dit jaar (vanaf 03-01-2011) en in totaal.  

 

Handheld Verkocht in 2011
Verkocht sinds uitgave
PSP 533.490 17.183.702
DS 291.948 32.442.647
3DS 742.244 742.244
Deze tabel toont ons de totale verkopen van de drie handhelds van dit jaar (vanaf 03-01-2011) en in totaal. 

Vermeer: "Lekker om weer op het veld te staan"

Ajax-doelman Kenneth Vermeer kan terugkijken op een geslaagde rentree op het voetbalveld. De keeper maakte in de wedstrijd tegen Almere City FC (4-0 winst) na ruim zeven maanden zijn rentree. In augustus vorig jaar scheurde Vermeer zijn achillespees af, waarna hem een lange revalidatieperiode te wachten stond. op dat moment was de doelman tweede keus achter Maarten Stekelenburg.

"Het was vrij makkelijk vandaag, ik kreeg niet al te veel te doen. Een beetje meevoetballen en dat was het. Al met al was het toch wel lekker om weer een wedstrijdje te spelen", aldus Vermeer tegen Ajax TV. Nu eerste doelman Maarten Stekelenburg twee maanden buitenspel staat is de terugkeer van Vermeer goed nieuws voor trainer Frank de Boer.

Jeroen Verhoeven, normaliter derde keus bij de Amsterdammers, verdedigt momenteel het doel van de Ajacieden. Of Vermeer direct aansluit bij de hoofdmacht van Ajax wist hij zelf nog niet: "Ik denk dat ik eerst aansluit bij Jong Ajax, maar daar gaan we het maandag wel over hebben denk ik."

Uitslag eerste vrije training Australië

Mark Webber heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training van het seizoen. De Australiër was op zijn thuiscircuit meer dan drie tienden sneller dan teamgenoot Sebastian Vettel, die op zijn beurt Fernando Alonso bijna zes tienden voorbleef. HRT kwam niet in actie: het team had de auto niet op tijd gereed.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 M. Webber Red Bull 1:26.831
20
2 S. Vettel Red Bull 1:27.158 +0:00.327 19
3 F. Alonso Ferrari 1:27.749 +0:00.918 20
4 N. Rosberg Mercedes 1:28.152 +0:01.321 16
5 R. Barrichello Williams 1:28.430 +0:01.599 24
6 J. Button McLaren 1:28.440 +0:01.609 29
7 L. Hamilton McLaren 1:28.483 +0:01.652 26
8 M. Schumacher Mercedes 1:28.690 +0:01.859 14
9 K. Kobayashi Sauber 1:28.725 +0:01.894 13
10 W. Petrow Renault 1:28.765 +0:01.934 15
11 F. Massa Ferrari 1:28.842 +0:02.011 20
12 N. Heidfeld Renault 1:28.928 +0:02.097 14
13 A. Sutil Force India 1:29.314 +0:02.483 19
14 S. Buemi Toro Rosso 1:29.328 +0:02.497 21
15 P. Maldonado Williams 1:29.403 +0:02.572 24
16 D. Ricciardo Toro Rosso 1:29.468 +0:02.637 23
17 S. Pérez Sauber 1:29.643 +0:02.812 18
18 N. Hülkenberg Force India 1:31.002 +0:04.171 20
19 H. Kovalainen Lotus 1:32.428 +0:05.597 13
20 J. D'Ambrosio Virgin 1:35.282 +0:08.451 17
21 T. Glock Virgin 1:35.289 +0:08.458 15
22 K. Chandhok Lotus -:--.--- -:--.--- 1
23 N. Karthikeyan HRT -:--.--- -:--.--- 0
24 V. Liuzzi HRT -:--.--- -:--.--- 0

10.000 keer te hoge straling water reactor 3

De twee Japanse reddingswerkers, die wegens stralingsziekte in een ziekenhuis liggen, zijn blootgesteld aan een tienduizend keer hogere dosis radioactiviteit dan toegestaan. Dat bleek uit metingen, berichtte het Japanse persbureau Kyodo vrijdag.

Drie werknemers waren donderdag aan het werk in het souterrain van het turbinegebouw van reactor 3 in Fukushima. Ze stonden echter in het water te werken en hadden geen veiligheidslaarzen aan. Het radioactieve water liep daardoor in hun schoenen.

Twee van de drie zijn met brandwonden opgenomen in het plaatselijke ziekenhuis. Vrijdag worden ze overgebracht naar een speciaal instituut gespecialiseerd in straling in de stad Chiba, aan de zuidoostrand van Tokio.

[PL darts] Barney op dreef, Taylor maakt indruk

Raymond van Barneveld heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de play-offs van de Premier League Darts 2011. In de zevende speelronde, die afgewerkt werd in Brighton, versloeg hij Gary Anderson. Phil Taylor behoudt de leiding in het algemeen klassement. Volgende week staat de ontmoeting tussen Taylor en Van Barneveld op het programma.

Van Barneveld profiteerde enorm van het zwakke spel van zijn Schotse opponent. Anderson begon sterk aan de Premier League, maar naarmate het toernooi vorderde, verzwakte het spel van The Flying Scotsman. Afgelopen weekend tijdens het RTL Darts International Masters klaagde hij al over vermoeidheid en dit was vanavond ook zichtbaar. Barney profiteerde optimaal en wist met een gemiddelde van 101,44 met 8-5 te winnen van Anderson.

De leiding in het klassement blijft in handen van Taylor. Hij trof James Wade, die bezig is aan een opmars. Deze werd echter bruut verstoord door The Power, die zijn opponent slechts één leg gunde. Het werd uiteindelijk maar liefst 8-1 voor de titelhouder van de Premier League Darts. Taylor behoudt daardoor de leiding, voor Van Barneveld en Anderson. Wade staat weer onderaan de ranglijst, samen met Mark Webster. 

Webby nam het in de zevende ronde op tegen Simon Whitlock. De Australische darter won verrassend eenvoudig van Webster. Het werd maar liefst 8-2. Webster deed als enige darter van de Premier League niet mee aan het RTL Darts International Masters en iedereen verwachtte daarom een uitgeruste Webster. Hier was echter niets van terug te zien en Whitlock vernederde hem met een ruime overwinning.

De vierde partij van vanavond ging tussen PDC-wereldkampioen Adrian Lewis en Terry Jenkins. Beide spelers tekenden voor het eerste gelijkspel van deze Premier League. Lewis liep uit naar een 6-3 voorsprong, maar kon vervolgens niet doordrukken. Jenkins kwam ijzersterk terug en sleepte er uiteindelijk een 7-7 gelijkspel uit.

Uitslagen Ronde 7 - 24 Maart - The Brighton Centre, Brighton

Naam Naam Uitslag
Mark Webster Simo Whitlock 2-8
Adrian Lewis Terry Jenkins 7-7
Raymond van Barneveld Gary Anderson 8-5
Phil Taylor James Wade 8-1

Stand

# Naam Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Saldo Punten
1. Phil Taylor 7 6 0 1 +21 12
2. Raymond van Barneveld 7 5 0 2 +13 10
3. Gary Anderson 7 4 0 3 +9 8
4. Adrian Lewis 7 3 1 3 +7 7
5. Simon Whitlock 7 3 0 4 -1 6
6. Terry Jenkins 7 2 1 4 -13 5
7. Mark Webster 7 2 0 5 -13 4
8. James Wade 7 2 0 5 -23 4

Programma Ronde 8 -
31 Maart - C.I.A., Cardiff

Naam Naam
James Wade Gary Anderson
Simon Whitlock Terry Jenkins
Phil Taylor Raymond van Barneveld
Adrian Lewis Mark Webster

"Zo gaan we niet met mensen om bij Ajax"

Als het aan de werkgroep van Johan Cruijff ligt, zouden er vijf mensen in de huidige technische staf moeten vertrekken bij Ajax. "En voor vier anderen zou misschien nog een andere baan in de club gevonden kunnen worden. Maar zo gaan we bij een warme club als Ajax niet met elkaar om. We gaan op een respectvolle en zorgvuldige manier te werk. En dat willen we graag zo houden", liet algemeen directeur Rik van den Boog vanavond weten.

De topman van Ajax, die volgens Cruijff met zijn mededirectieleden "de ballen verstand van voetbal heeft", betreurde het dat de clubleiding geen overeenstemming met de technische werkgroep kon bereiken over de hervormingen bij de Amsterdamse club.

"Let wel, de plannen van Cruijff zijn prima. Ze komen ook voort uit het beleidsplan dat we bij Ajax hebben. Maar over de manier waarop we de plannen gaan uitvoeren, zijn we het niet eens geworden. Dat is heel jammer, maar dat neemt niet weg dat de directie wel aan de slag gaat met het het rapport van Cruijff."

Wozniacki goed uit de startblokken

Caroline Wozniacki heeft haar openingswedstrijd op het tennistoernooi van Miami gewonnen. De nummer één van de wereld, die in de eerste ronde een bye had gekregen, versloeg de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands met 6-2, 7-5. Wozniacki was vorige week de beste in Indian Wells en is in Florida op jacht naar haar vijftiende toernooizege.

Wozniacki kreeg tien breakpoints tegen, waarvan ze er acht wegwerkte. Zelf wist de Deense drie van haar acht kansen te benutten. In de volgende ronde treft Wozniacki de Slowaakse Daniele Hantuchova, de nummer 29 van de plaatsingslijst.

Shahar Peer en Flavia Pennetta lieten zich in de tweede ronde verrassen. De als tiende geplaatste Israëlische verloor met 2-6, 2-6 van Anabel Medina Garrigues. De Italiaanse, als dertiende geplaatst, had niets in te brengen tegen Iveta Benesova: 3-6, 0-6.


Wozniacki goed uit de startblokken (Foto: Novum)
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.