Eupen met klacht naar Belgische bond

Jeffrey

Eupen heeft een klacht ingediend bij de Belgische voetbalbond tegen Lierse SK. Dat meldt de Jupiler Pro League op zijn website. Eupen beweert dat Lierse tijdens de inhaalwedstrijd tegen KV Mechelen op 15 februari een speler heeft opgesteld, die op de oorspronkelijke speeldatum niet speelgerechtigd was.

De klacht gaat over de 17-jarige Lierse-speler Jason Adesanya. Op de dag van de inhaalwedstrijd kreeg de Belg zijn licentie, maar op de aanvankelijk vastgestelde speeldatum 4 december, was hij nog niet speelgerechtigd. De Belgische regels schrijven voor dat een speler geen deel mag nemen aan een inhaalwedstrijd, wanneer hij ten tijde van de oorspronkelijke speeldatum niet bij die club onder contract stond.

Daardoor zou Eupen, dat in de reguliere competitie een plaats onder Lierse eindigde, benadeeld zijn. Eupen besloot de competitie op de vijftiende plaats, waardoor de ploeg in een best-of-five met hekkensluiter Charleroi uit moet maken wie er rechtstreeks degradeert en wie er promotie-/degradatiewedstrijden speelt. Lierse mag naar de play-offs om Europees voetbal.

Wanneer de Belgische voetbalbond zich over de klacht buigt is nog niet bekend.