[PL darts] Barney op dreef, Taylor maakt indruk

Raymond van Barneveld heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de play-offs van de Premier League Darts 2011. In de zevende speelronde, die afgewerkt werd in Brighton, versloeg hij Gary Anderson. Phil Taylor behoudt de leiding in het algemeen klassement. Volgende week staat de ontmoeting tussen Taylor en Van Barneveld op het programma.

Van Barneveld profiteerde enorm van het zwakke spel van zijn Schotse opponent. Anderson begon sterk aan de Premier League, maar naarmate het toernooi vorderde, verzwakte het spel van The Flying Scotsman. Afgelopen weekend tijdens het RTL Darts International Masters klaagde hij al over vermoeidheid en dit was vanavond ook zichtbaar. Barney profiteerde optimaal en wist met een gemiddelde van 101,44 met 8-5 te winnen van Anderson.

De leiding in het klassement blijft in handen van Taylor. Hij trof James Wade, die bezig is aan een opmars. Deze werd echter bruut verstoord door The Power, die zijn opponent slechts één leg gunde. Het werd uiteindelijk maar liefst 8-1 voor de titelhouder van de Premier League Darts. Taylor behoudt daardoor de leiding, voor Van Barneveld en Anderson. Wade staat weer onderaan de ranglijst, samen met Mark Webster. 

Webby nam het in de zevende ronde op tegen Simon Whitlock. De Australische darter won verrassend eenvoudig van Webster. Het werd maar liefst 8-2. Webster deed als enige darter van de Premier League niet mee aan het RTL Darts International Masters en iedereen verwachtte daarom een uitgeruste Webster. Hier was echter niets van terug te zien en Whitlock vernederde hem met een ruime overwinning.

De vierde partij van vanavond ging tussen PDC-wereldkampioen Adrian Lewis en Terry Jenkins. Beide spelers tekenden voor het eerste gelijkspel van deze Premier League. Lewis liep uit naar een 6-3 voorsprong, maar kon vervolgens niet doordrukken. Jenkins kwam ijzersterk terug en sleepte er uiteindelijk een 7-7 gelijkspel uit.

Uitslagen Ronde 7 - 24 Maart - The Brighton Centre, Brighton

Naam Naam Uitslag
Mark Webster Simo Whitlock 2-8
Adrian Lewis Terry Jenkins 7-7
Raymond van Barneveld Gary Anderson 8-5
Phil Taylor James Wade 8-1

Stand

# Naam Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Saldo Punten
1. Phil Taylor 7 6 0 1 +21 12
2. Raymond van Barneveld 7 5 0 2 +13 10
3. Gary Anderson 7 4 0 3 +9 8
4. Adrian Lewis 7 3 1 3 +7 7
5. Simon Whitlock 7 3 0 4 -1 6
6. Terry Jenkins 7 2 1 4 -13 5
7. Mark Webster 7 2 0 5 -13 4
8. James Wade 7 2 0 5 -23 4

Programma Ronde 8 -
31 Maart - C.I.A., Cardiff

Naam Naam
James Wade Gary Anderson
Simon Whitlock Terry Jenkins
Phil Taylor Raymond van Barneveld
Adrian Lewis Mark Webster