Thomas vervangt Boasson Hagen in Gent-Wevelgem

Olga Kroeders

Edvald Boasson Hagen komt niet in actie tijdens de voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem. De 24-jarige Noor van Sky kampt met de naweeën van een achillespeesblessure en wordt zondag in Vlaanderen vervangen door de Brit Geraint Thomas. Boasson Hagen is op 3 april wel weer van de partij als de Ronde van Vlaanderen op de agenda staat.

"Het begon allemaal tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne," verklaart Sky-trainer Rod Ellingworth op de teamsite. "Na een valpartij heeft hij de wedstrijd uitgereden met een gedraaid voetplaatje en daarna ging het bergafwaarts. In de Tirreno Adriatico moest Edvald afstappen vanwege achillespeesklachten."

Boasson Hagen, die de Vlaamse voorjaarsklassieker in 2009 op zijn naam schreef, richt zich nu op de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix. Vervanger Thomas werd woensdag in Dwars door Vlaanderen knap tweede achter de Belg Nick Nuyens van Saxo Bank.

Gisteren werd al bekend dat Oscar Freire niet in actie komt tijdens Gent-Wevelgem. De Spanjaard van Rabobank kampt met een lichte infectie aan zijn luchtwegen en krijgt rust.