Cruzeiro huurt van verkrachting verdachte Brandão

Olympique Marseille verhuurt Brandão voor de rest van het seizoen aan het Braziliaanse Cruzeiro. De 30-jarige spits wordt in Frankrijk verdacht van verkrachting van een 23-jarige vrouw, maar heeft toestemming van de Franse justitie om het land te verlaten. De Braziliaan, die de aanklacht ontkent, moet wel aanwezig zijn bij de hoorzittingen.

Eerder deze maand werd Brandão door een onderzoeksrechter in staat van beschuldiging gesteld na aangifte van verkrachting. De voetballer erkent seks te hebben gehad met de dame in kwestie, maar verklaarde dat dit met wederzijdse instemming was. Hangende het onderzoek werd de goalgetter op vrije voeten gesteld.

Het verlies van Brandão is een flinke aderlating voor Marseille. "Het is een harde klap," verklaarde directeur Jean-Claude Dassier vrijdag. "Het was voor Brandao echter onmogelijk om onder deze omstandigheden terug te keren in Stade Vélodrome."

Brandão verruilde Shakhtar Donetsk in 2009 voor Olympique Marseille. In de Franse havenstad kwam hij in 65 optredens tot vijftien doelpunten. Vorig seizoen had de aanvaller een belangrijk aandeel in de winst van de Coupe de la Ligue en het eerste landskampioenschap in achttien jaar.