Vermeer: "Lekker om weer op het veld te staan"

Ajax-doelman Kenneth Vermeer kan terugkijken op een geslaagde rentree op het voetbalveld. De keeper maakte in de wedstrijd tegen Almere City FC (4-0 winst) na ruim zeven maanden zijn rentree. In augustus vorig jaar scheurde Vermeer zijn achillespees af, waarna hem een lange revalidatieperiode te wachten stond. op dat moment was de doelman tweede keus achter Maarten Stekelenburg.

"Het was vrij makkelijk vandaag, ik kreeg niet al te veel te doen. Een beetje meevoetballen en dat was het. Al met al was het toch wel lekker om weer een wedstrijdje te spelen", aldus Vermeer tegen Ajax TV. Nu eerste doelman Maarten Stekelenburg twee maanden buitenspel staat is de terugkeer van Vermeer goed nieuws voor trainer Frank de Boer.

Jeroen Verhoeven, normaliter derde keus bij de Amsterdammers, verdedigt momenteel het doel van de Ajacieden. Of Vermeer direct aansluit bij de hoofdmacht van Ajax wist hij zelf nog niet: "Ik denk dat ik eerst aansluit bij Jong Ajax, maar daar gaan we het maandag wel over hebben denk ik."