Gallas krijgt nieuw contract bij Spurs

Olga Kroeders

William Gallas is van grote waarde in een bijzonder seizoen voor Tottenham Hotspur. De verdediger is in de zomer voor één jaar aangetrokken, maar krijgt nu een nieuw contract.

De voormalig speler van Chelsea en Arsenal is een belangrijk onderdeel van de defensie van de Spurs geworden. Met zijn ervaring is Tottenham Hotspur in de kwartfinale van de Champions League gekomen in het eerste jaar dat zij meededen aan het kampioenenbal.

Harry Redknapp, trainer van de Londense club, bevestigde dat voorzitter Daniel Levy de onderhandelingen met de 33-jarige speler is begonnen. "De voorzitter doet de deal", gaf Redknapp aan tegenover The Daily Telegraph. "William verdient dit, hij is van topklasse geweest. Hij is een aardige man, een rustig man die gewoon aan de slag gaat."

"Hij had naar het buitenland kunnen gaan voor het geld, maar de deal die hij bij ons maakte is veel minder geweest dan hij bij Arsenal verdiende. Hij is één van de aankopen van het jaar geweest. Hij is geweldig voor ons en hij heeft bijna elke wedstrij gespeeld."