Chandhok: "Baan was gladder dan verwacht"

Team Lotus heeft geen probleemloze dag gekend in Australië waar vandaag de eerste vrije trainingen op het programma stonden. Testrijder Karun Chandhok parkeerde zijn bolide al na één ronde in de muur, terwijl Heikki Kovalainen lang met problemen binnen stond.

"Ik ben natuurlijk heel teleurgesteld dat ik maar zo weinig heb kunnen rijden. De baan was glad en er was minder grip dan ik had verwacht. Daarom vloog ik eraf. Ik ben blij dat de monteurs de auto op tijd gereed hadden voor Jarno. Dat geeft nog maar eens aan wat voor fantastisch team dit is," zei Chandhok die voor de tweede sessie het stuur over moest geven aan Jarno Trulli.

Kovalainen vond het een lastige dag. "Dit is een van die dagen. Het team moest hard aan de bak om een paar problemen op te lossen. Toen dat gedaan was konden we grotendeels ons programma afwerken dus we hebben genoeg informatie om te analyseren. Er zit meer snelheid in de auto dus ik ben benieuwd hoe het morgen gaat," zei de Fin die in de middag samen met Trulli als negentiende en twintigste eindigde met ruime achterstand achter Pastor Maldonado die voor het duo eindigde.