Resident Evil maakt uitstapje naar ander genre

Redactie

De Resident Evil-serie maakt een uitstapje van het survivalhorrorgenre naar schietspellen. Resident Evil: Operation Raccoon City wordt namelijk een schietspel voor meerdere spelers. In de game moeten vier spelers samenwerken om de zombieplaag uit Resident Evil 2 een halt toe te roepen. Dat schrijft het Official Xbox Magazine.

De game lijkt hierdoor op het populaire Left 4 Dead uit 2008. In Left 4 Dead nam een team soldaten het op tegen een team zombies. In tegenstelling tot het drie jaar oude schietspel zijn er in Resident Evil: Operation Raccoon City twee teams met soldaten te vinden en het gevaar van de zombies. De nieuwe Resident Evil zou 'duisterder' moeten worden dan de voorgaande games uit de serie.

Volgens het magazine wordt het schietspel gemaakt door Slant Six Games. Deze gamestudio werkte eerder aan schietspellen uit de Socom-serie. Ook in deze serie moeten spelers samenwerken. Game-uitgever Capcom heeft het schietspel nog niet officieel aangekondigd. Volgens het magazine ligt de game de komende winter in de winkel voor de Xbox 360 en Playstation 3.