Jong Duitsland verslaat Jong Oranje

Jong Oranje heeft een 1-3 nederlaag geleden tegen Jong Duitsland. In het stadion van Fortuna Sittard trokken de Duitsers aan het langste eind. Genero Zeefuik scoorde voor Oranje.

De oosterburen waren in de eerste helft via Pierre-Michel Lassoga op voorsprong gekomen. De speler van Hertha BSC opende het bal na 27 minuten. Nog voor de rust wist Oranje de gelijkmaker te produceren.

In de tweede minuut van de extra tijd van de eerste helft maakte Zeefuik zijn eerste treffer voor de beloften. De aanvaller van PSV startte voor het eerst in de basis bij Jong Oranje en bekroonde zijn basisdebuut dus met een doelpunt.

Na de pauze moest Jong Oranje-doelman Jeroen Zoet direct vissen. De vervanger van Sergio Padt, die voor rust keepte, werd verschalkt door Sebastian Rudy: 1-2. Ook later in de wedstrijd kreeg Zoet nog een treffer om de oren. Lewis Holtby bepaalde de eindstand op 1-3.