Pastoor ziet 4-4-2 als alternatief

Olga Kroeders

Excelsior doet er dit seizoen alles aan om in de Eredivisie te blijven. Dit ging al ten koste van zes rode kaarten. Tegen FC Twente (2-0 verlies) was het raak voor Kaj Ramsteijn.

Door de schorsing van de verdediger moet trainer Alex Pastoor voor de eerstvolgende wedstrijd opnieuw gaan puzzelen in zijn achterhoede. "Er kwam wat pech bij kijken maar dit had hij wel kunnen voorkomen", zegt Pastoor tegenover Voetbal International. "Ik ga ze niet betwisten maar vijf van de zes kaarten waren voor het ontnemen van een scoringskans. En níét voor iemand in de kreukels trappen."

Pastoor analyseert de kaarten. "In enkele gevallen was het een gevolg van niet goed positie kiezen. Is een gebrek aan ervaring, veel spelers van Excelsior bevonden zich niet eerder in deze situatie. Op dat valt bij ons nog wel winst te boeken, dat is ook onze insteek."

Tegen Heracles Almelo en Twente speelde Excelsior met een middenveld bestaande uit vier spelers. "Ik zie deze speelwijze als alternatief. Mijn voorkeur heeft het niet. Het liefst speel ik met vaste jongens op de vleugels (Tim Vincken, Marvin Zeegelaar en Nayib Lagouireh) maar dan moeten zij wel het niveau bevestigen en dat was laatstelijk niet het geval."