Britse serieverkrachter krijgt zeker 27 jaar

Een Britse serieverkrachter is vrijdag door een rechter in Londen veroordeeld tot zeker 27 jaar gevangenisstraf. De man was een dag eerder door een jury schuldig bevonden aan een reeks aanvallen op achttien bejaarde mannen en vrouwen.

De rechter noemde Delroy Grant (53) 'een zeer gevaarlijke man die in staat is tot het begaan van afschuwelijke misdaden'. Grant maakt over 27 jaar pas kans op vervroegde vrijlating.

De politie denkt dat het werkelijke aantal slachtoffers van Grant, bijgenaamd de 'Night Stalker', vele malen hoger ligt. Agenten hebben tijdens het onderzoek zeker 203 aanklachten tegen het licht gehouden. De politie noemde de delicten enkele van de 'meest afschuwelijke en gestoorde misdaden waarmee Scotland Yard ooit te maken heeft gehad'.

De aanvaller drong 's nachts huizen binnen, sneed telefoonkabels door en sloop de slaapkamers van zijn bejaarde slachtoffers in waar hij hen urenlang misbruikte. De meeste slachtoffers waren bejaarde vrouwen, die vaak doof, blind of dement waren. Grant, een voormalige taxichauffeur, werd in 2009 na een lange klopjacht opgepakt. De politie was al sinds 1998 naar hem op zoek.