FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 9 juli 2010

Uitslagen oefenduels 9 juli

Hoewel het WK nog bezig is zijn de profclubs de voorbereiding alweer begonnen. Ook oefenwedstrijden horen daarbij. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

 

Thuis Uit Uitslagen
VfL Osnabrück (Dui) Heracles Almelo
Vejinovic, Plet
1-2
Be Ready Willem II
Sheotahul (2), Van Zaanen (2), Swinkels, Lima, Pereira, Ippel
0-8
AZ
Wernbloom
Red Bull Salzburg (Oos) 1-0
VV Bergum SC Cambuur
Diaz, Ghoochannejhad, Giro
1-3
SVM Fortuna Sittard
Caracciolo (2), Diogo (2), Gulpen (2), Halim (2), Stefani (2), Vandegard (2), De Boer, Di Lallo, Grabovac
1-15
Wagenborger Boys BV Veendam
Kolder (2), Wessels (2), Hoxhai, Van de Laan, Smovs, De Jong, Lambooij
0-9
SVW '27 Telstar
Gyasi(2), De Vogel, Fafiani
0-4

Bondscoach Paraguay blijft aan

Gerardo Martino zal toch aanblijven als bondscoach van Paraguay. De 47-jarige Argentijn kwam met het Zuid-Amerikaanse land tot de kwartfinale op het WK in Zuid-Afrika. Spanje bleek echter te sterk.

Martino gaf eerder deze week aan op te stappen, maar komt hier nu op terug. Hij gaat nu door tot de Copa America volgend jaar in Argentinië. "Dan is de cirkel rond en vertrek ik," zei Martino die aanbiedingen uit Chili, Mexico en Saudi-Arabië hiervoor afwimpelde.

Politie pakt lastige cameraman op

De politie heeft in Staphorst een 23-jarige cameraman uit Dedemsvaart opgepakt, omdat hij weigerde een bevel van de politie op te volgen.

De man maakte beelden van een ongeval langs de A28. Hij had zijn auto op de vluchtstrook geparkeerd en dat zorgde volgens de politie voor gevaarlijke taferelen. De cameraman werd herhaaldelijk verzocht zijn wagen daar weg te halen, maar dat deed hij niet. Daarom zag de politie geen andere optie dan de man aan te houden.

FIFA komt mogelijk binnen jaar met camera's op doellijn

Mogelijk zijn er binnen een jaar technische hulpmiddelen beschikbaar voor het voetbal. Dat heeft wereldvoetbalbond FIFA laten weten. Bij monde van FIFA-secretaris Jerome Valcke liet de bond weten dat er wellicht binnen twaalf maanden al wijzigingen plaatsvinden in de vorm van doellijntechnologie. Tegenover Sky Sports gaf hij tekst en uitleg.

Tot aan het WK wilde de FIFA niks weten van dergelijke hulpmiddelen, maar sinds de commotie die is ontstaan na het niet toegekende doelpunt van Frank Lampard in de wedstrijd tussen Duitsland en Engeland is de FIFA overstag gegaan. Scheidsrechters op de doellijn worden nog niet op korte termijn ingevoerd.

"De IFAB (International Football Association Board, red.) bespreekt in 2012 de assistent-scheidsrechters achter de doellijn. Voor die tijd komt daar geen definitieve beslissing over. Maar in maart 2011 zou er al een besluit kunnen worden genomen over eventuele doellijntechnologieën. Dat is een reële kans", zegt Valcke. De secretaris geeft wel aan dat zulke technologieën een wedstrijd ook om zeep kunnen helpen.

Man zwaait met zwaard op straat

Een man uit het Zuid-Hollandse Noordwijkerhout is opgepakt omdat hij in de nacht van woensdag op donderdag in zijn woonplaats met twee zwaarden aan het wuiven was. Dat deed hij tijdens een conflict met vrienden aan de Havenstraat.

De politie heeft de zwaardenzwaaier in zijn woning aangehouden. Hij bleek alcohol en drugs tot zich te hebben genomen. Agenten hebben twee zwaarden in beslag genomen.

Gemengde gevoelens bij Virgin op eerste dag

Gemengde gevoelens heersen na afloop van de trainingen in Silvestone bij Virgin. Lucas di Grassi kende een probleemloze dag en kon de nieuwe onderdelen uitstekend testen. De problemen bij Timo Glock stapelden zich echter hoog op. Beide verwachten toch een goed resultaat neer te kunnen zetten morgen.

"Het was voor mij een moeilijke dag", zei Glock. "Eerst hadden we een brandstoflek, wat ons bijna de hele eerste sessie kostte. In de tweede sessie waren we erg bezig met het afstellen van de auto, wat ons ook een halve training heeft gekost. Daarna brak mijn voorvleugel nog af over een kerbstone, waardoor ik weer op de oude moest overstappen. Ik heb er vertrouwen in dat het morgen beter zal gaan."

"We hadden een erg productieve dag. We hebben de nieuwe onderdelen goed kunnen testen en de auto gedroeg zich zoals verwacht", liet Di Grassi weten. "We komen steeds dichter bij Lotus en zijn er klaar voor om morgen de strijd aan te gaan. In de kwalificatie zullen we vast nog een stap voorwaarts kunnen maken."

[Tour] Wielrenners op de vuist na de finish

De zesde rit in de Tour de France is voor Carlos Barredo en Rui Costa vrijdag op een opmerkelijke manier afgelopen. De twee renners gingen met elkaar op de vuist nadat ze over de streep in Gueugnon waren gereden.

Het is nog onduidelijk waarom de vechtpartij uitbrak. Op videobeelden is te zien dat Barredo van Quick Step met een fietswiel het hoofd van Costa (Caisse d'Epargne) probeert te raken, waarna de twee elkaar luid schreeuwend te lijf gaan en een paar rake klappen uitdelen. Omstanders konden de twee vechtersbazen uit elkaar halen.

De Tourorganisatie heeft de twee wielrenners bestraft voor het uiten van 'beledigingen en bedreigingen' en 'incorrect gedrag'. Barredo en Costa moeten een boete van 150 euro betalen. Het is onduidelijk of de twee nog een zwaardere straf krijgen. Daar beslist de Tourorganisatie later over.


Filmpje met dank aan Omnirocket.

De la Rosa: "Ik benader mijn top weer"

Het Formule 1-seizoen verloopt voor Pedro de la Rosa nog niet zoals verwacht. De Spanjaard keerde dit seizoen na een lange afwezigheid terug op het hoogste niveau, maar komt vooralsnog bij Sauber niet geheel uit de verf. Toch zegt hij dat hij zijn top weer aan het benaderen is.

"Mijn gevoel zegt me dat het misschien wel een heel jaar duurt voor ik weer volledig op mijn oude niveau ben," zei De la Rosa die in 2002 zijn laatste volledige seizoen reed. "Je zit er al snel dichtbij, maar na een paar races zit je nog niet op de top van je kunnen. Gelukkig heb ik wel de indruk dat ik naarmate het seizoen vordert steeds dichter bij mijn eigen top kom."

"Ik bevind me momenteel op de goede weg en presteer op een aardig niveau. Daarbij moet ik wel toegeven dat ik het contact met de Formule 1 nooit echt verloren heb. Ik zat bij McLaren vaak in de simulator en mocht regelmatig op het circuit testen," zei De la Rosa die het gevoel had in Valencia eindelijk een goede race gereden te hebben. Op Silverstone eindigde de Spanjaard in de eerste twee vrije trainingen als zestiende en zeventiende.

"Misschien ben je niet sneller of langzamer dan de rest, maar slaag je er in jezelf beter aan te passen aan de auto of het circuit. Dat soort zaken kunnen het verschil maken. Daarom ben ik ook trots op wat ik in Valencia heb laten zien. Het gaf me het gevoel dat ik weer bijna op de top van mijn kunnen zit."

Technische problemen plagen Lotus

Vandaag kwam Lotus met drie coureurs in actie, maar alle drie de rijders kenden technische problemen op Silverstone. Heikki Kovalainen ondervond hinder van zijn stuurbekrachtiging, Jarno Trulli had pech met zijn versnellingsbak en testcoureur Fairuz Fauzy kende problemen met zijn motor.

"Het ging op zich wel prima, al had ik tegen het einde van de dag een probleem met de stuurbekrachtiging. Ik weet niet goed of dit circuit ons zo goed ligt als de topteams, maar vergeleken met de andere nieuwe teams staan we er wel goed voor", vertelde Kovalainen, die niet enthousiast is over de nieuwe lay-out van Silverstone. "Ik heb er geen problemen mee, maar het is nu een redelijk standaard circuit geworden."

Trulli wist in de middagsessie uiteindelijk maar drie rondjes uit te rijden, nadat Fauzy de ochtendsessie voor zijn rekening had genomen. "Ik heb er eigenlijk niet veel over te zeggen", aldus de Italiaan. "Er was een probleem met de versnellingsbak en de jongens zijn bijna de hele middag bezig geweest om dat op te lossen. We moeten ons nu focussen op morgen en hopen dat we dan wat meer geluk hebben."

Fauzy reed in Engeland, na Maleisië, zijn tweede race in een Lotus. "Het was zo'n grote eer, en het zal me altijd bijblijven", zei de Maleisiër. "We hadden aan het begin van de sessie een motorprobleem, maar het team wist deze binnen een uur te vervangen. Daardoor kon ik nog veertig minuten rijden en daarin merkte ik wel dat we flink wat progressie hebben geboekt."

Volleyballers besluiten World League met 3-1 winst op Korea

De mannen van de nationale volleybalploeg hebben de World League afgesloten met een 3-1 overwinning op Korea: 25-17, 23-25, 25-18, 25-23.Oranje wist vijf van de twaalf wedstrijden in de sterke poule A te winnen en eindigt op de derde plaats. Dat betekent handhaving in deze belangrijke landencompetitie. Brazilië, dat vrijdag met 3-2 van Bulgarije won, werd groepswinnaar.

Na de zwaar bevochten 3-0 overwinning van donderdag begon Oranje vrijdagavond sterk. Gesteund door het fanatieke publiek heerste de thuisploeg op alle fronten. Een technische fout van Korea betekende het einde van de eerste set. Set nummer twee was zeer spannend, waarbij Korea het eerste setpoint kon benutten dankzij een omstreden arbitrale beslissing.

Vervolgens heerste Nederland weer in de derde set en bleek vooral het sterke blok doorslaggevend in de vierde serie. Oranje moest nog wel een 20-18 achterstand goedmaken, maar kende een uitstekende eindsprint. De laatste klap in de World League kwam op naam van een Koreaan, die bij het tweede matchpoint de bal hard in het net serveerde: 25-23.

[Tour] Overwerk ploegartsen door hitte

Ook in Frankrijk hadden ze vandaag last van de hitte. Bij de start van de zesde etappe in Montargis was het nog 21 graden, maar gedurende de dag steeg het kwik naar 35 graden.

"Goed dat het een wandeletappe was", aldus Dion van Bommel, ploegarts van Rabobank. "De omstandigheden waren extreem. Hier is niet tegenop te drinken. We gaan er een beetje van uit dat een renner bij deze temperatuur ongeveer een liter per uur moet drinken. Zeker in de finale lukt dat niet meer. Dat moeten we dus straks aanvullen."

Robert Gesink kon gelukkig wel goed omgaan met de hitte. "Het was drukkend warm. Ik kan er goed mee omgaan. Veel drinken en af en toe een bidon over je heen gooien."

[Tour] McEwen valt na finish

Het zit Robbie McEwen niet mee tijdens deze editie van de Tour de France. De sprinter van Katyusha botste na de finish van de rit van vandaag op iemand van de organisatie en bleef vervolgens op het asfalt liggen.

Hoewel McEwen derde staat in het klassement om de groene trui en vandaag voor de derde keer vierde werd in een etappe gaat de Tour nog niet van een leien dakje voor de Australiër. In de tweede etappe kwam hij al ten val en na de finish van vandaag ging het opnieuw mis. Hij botste op de persoon die de winnaar, Mark Cavendish, naar het podium zou moeten begeleiden. "Die idioot dook zomaar in het midden van de weg voor mij op", foeterde McEwen.

Na de botsing bleef McEwen minutenlang op het asfalt liggen alvorens naar het ziekenhuis afgevoerd te worden voor verder onderzoek. In een eerste reactie liet Team Katyusha weten dat de 38-jarige Australiër last heeft van zijn rug.

Sneijder wil met Oranje 'exploderen' in de finale

Wesley Sneijder neemt in aanloop naar de finale van zondag geen blad voor de mond. Hij neemt als voorbeeld het Italië van vier jaar terug, dat toen de wereldtitel op haar naam wist te schrijven.

Oranje speelt niet zoals het hoort te spelen, aantrekkelijk, maar is bijzonder effectief geworden. "Wij kunnen nog beter en dat gaan we doen. We gaan exploderen in de finale. Zoals Italië vier jaar geleden. Dan heeft niemand het meer over de rest van het toernooi. Als wij met lef spelen dan gaan wij eens even wat neerzetten daar", zegt Sneijder in NUSport.

Hij heeft ook al een idee hoe het niet moet tegen Spanje. "Kijk, als we zoveel angst voor die ploeg hebben als Duitsland dan verlies je. Zij gingen veel te ver terug. Natuurlijk moet je tegen die ploeg een beetje terugzakken, dat is logisch. Als een achterlijke druk zetten heeft geen zin. Ik denk dat als we compact spelen, de linies kort op elkaar, dan kan je ze dus heel goed verdedigen", denkt de hoofdrolspeler.

"Ik vergelijk ze met Barcelona. Dat zijn in principe dezelfde mensen ofschoon ze natuurlijk wat aanvullingen hebben. Ik heb vier keer tegen Barcelona gespeeld met Inter en die tweede thuiswedstrijd, die 3-1 overwinning, is voor ons hét voorbeeld. We hebben precies gedaan wat je tegen die ploeg moet doen: inzakken tot een bepaalde hoogte, geen balverlies lijden op het middenveld want dan zijn ze meedogenloos en zorgen dat je bij balbezit lef toont. Gewoon voor de mogelijkheden gaan die je hebt. Je staat in de finale dus je hebt niets meer te verliezen."

Del Bosque 'had Raúl beter moeten behandelen'

De 33-jarige Raúl, één van de beste spelers die Real Madrid heeft voortgebracht, is nog niet vergeten door de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque. Opvallend genoeg maakte de keuzeheer van Spanje wat tijd vrij om over Raúl te praten in aanloop naar de WK-finale tegen Nederland. De spits van De Koninklijke zou niet altijd met evenveel respect zijn behandeld, zegt Del Bosque.

Overigens steekt de oefenmeester de hand in eigen boezem. Del Bosque had Raúl tijdens zijn bewind bij Real onder zijn hoede. "Wellicht hadden we hem beter moeten behandelen", zegt de coach tegenover DPA. "Voor zo'n grote speler kun je alleen maar respect hebben."

"Raúl en ik hebben altijd op goede voet geleefd met elkaar. Ik ben op dit WK al zoveel mensen tegengekomen die mij namens hem feliciteren voor onze prestaties op dit toernooi", onderstreept de bondscoach zijn band met Raúl, die met 44 treffers nog steeds de meest productieve Spanjaard is uit de historie. Hij wordt overigens in verband gebracht met Schalke 04.

Vrouw plakt viervoeter aan koelkast

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Colorado is schuldig bevonden aan het vastplakken van de hond aan de koelkast van haar vriend. De vrouw kreeg een gevangenisstraf van dertig dagen wegens dierenmishandeling.

Met haarelastiekjes en plakband bond de 21-jarige Abby Toll de snuit en poten van de shiba, een Japans hondenras, van haar vriend vast. Vervolgens plakte ze de ongelukkige viervoeter ondersteboven aan de koelkast. Toll was jaloers omdat haar vriend de hond, Rex genaamd, meer aandacht gaf dan haar.

Rex is inmiddels door een ander gezin geadopteerd.

Vrouw plakt viervoeter aan koelkast
Vrouw plakt viervoeter aan koelkast (Foto: Novum)

Voorzitters Inter en Genoa bestraft vanwege transfer Milito

Massimo Moratti en Enrico Preziosi hebben moeten boeten voor de transfers van Diego Milito en Thiago Motta. Beide spelers stapten over van Genoa, de club van Preziosi, naar Internazionale, de club van Moratti. Die transfers verliepen niet volgens de regels, zo luidt een statement van de Italiaanse voetbalbond (FIGC).

Het nationaal disciplinair comité van Italië legde het tweetal vrijdag flinke straffen op. Moratti mag gedurende drie maanden zich niet mengen in activiteiten dan wel transfers van Internazionale, terwijl Preziosi een schorsing voor een half jaar krijgt.

Preziosi had zich eerder namelijk al schuldig gemaakt aan soortgelijke 'strafbare' feiten. Moratti kreeg verder nog een boete van 45.000 euro. Preziosi moest het dubbele betalen. Gezien de eerdere eisen - punten in mindering voor de clubs - vallen deze straffen nog enigszins mee.

Llodra zet Fransen op 2-0 na winst op Verdasco

Het Franse Davis Cup-team is een stap dichter bij de halve finales van de wereldgroep. In de tweede wedstrijd van de kwartfinale versloeg Michael Llodra Fernando Verdasco in vier sets: 6-7 (5), 6-4, 6-3, 7-6 (2).

Ook Tsjechië kwam op een 2-0 voorsprong nadat Jan Hajek tegen Chili voor de tweede zege tekende in het enkelspel. Hajek had geen moeite met Paul Capdeville en won met 6-0, 6-2, 6-1. In de andere kwartfinales trokken Kroatië en Rusland de stand gelijk. Tegen Servië zegevierde de Kroaat Marin Cilic met 6-4, 7-5, 6-2. Mikhail Youzhny zette Rusland op 1-1 tegen Argentinië door te winnen van Leonardo Mayer: 6-3, 6-1, 6-4.

De Davis Cup-kwartfinales, die gaan over vijf wedstrijden, worden zaterdag vervolgd met een dubbelpartij.

Llodra zet Fransen op 2-0 na winst op Verdasco
Llodra zet Fransen op 2-0 na winst op Verdasco (Foto: Novum)

Barrichello verbaast zich over vele hobbels

Rubens Barrichello, normaal groot fan van Silverstone, had vandaag geen goed woord over na de vrije trainingen voor het Britse circuit. De Braziliaan reed de tiende tijd, en klaagde na afloop over de vele hobbels in het circuit. Teamgenoot Nico Hülkenberg parkeerde zijn auto op de twaalfde stek, maar was niet tevreden over de auto.

"Ik was erg verbaasd over Silverstone. Het is een van mijn favoriete circuits, maar het is hier ontzettend hobbelig", zei Barrichello. "Dat is best vreemd, want we hadden het niet verwacht. We moesten daardoor veel zaken aan de afstelling veranderen, maar het team heeft dat goed gedaan."

"Het ging vandaag wel oké. We hebben ons programma weten te voltooien, al moest ik de tweede sessie later starten dan gepland. Er was een olielek, maar dat werd gauw verholpen", aldus Hülkenberg. "Ik ben nog niet helemaal blij met de auto, dus we zullen vanavond hard werken om onszelf morgen te kunnen verbeteren."

Technisch directeur Sam Michael bevestigde dat het team de rest van het weekend gebruik zal blijven maken van de nieuwe, lage uitlaten.

Voor 't eerst een blanke onder 10 sec. op 100 meter

Voor het eerst in de geschiedenis is een blanke man erin geslaagd de 100 meter te lopen in minder dan tien seconden. De Fransman Christophe Lemaitre kwam vandaag bij de nationale kampioenschappen met een rugwind van 1,3 m/s tot een tijd van 9,98.

Hij is daarmee de 72e atleet die de magische grens doorbreekt, maar de voorgaanden waren allemaal negroïde. Lemaitre brak tevens het Frans nationaal record dat met 9,99 in handen was van Ronald Pognon. Het wereldrecord is in handen van Usain Bolt. de Jamaicaan kwam vorig jaar bij de wereldkampioenschappen tot 9,58.

Japan zet Sea Shepherd-activist uit

Japan heeft vrijdag de Nieuw-Zeelandse activist Peter Bethune (45) uitgezet naar Auckland. De man was veroordeeld voor geweldpleging en belemmering omdat hij probeerde de jaarlijkse Japanse walvisjacht te dwarsbomen.

Bethune klom in februari in de Zuidelijke Oceaan aan boord van een Japanse walvisvaarder. Hij werd aan boord van het schip gehouden en bij terugkomst in Japan gearresteerd. Eerder deze week werd hij tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Tijdens het proces liet de actiegroep Sea Shepherd weten Bethune niet meer te laten meedoen aan acties, maar donderdag kwam de groep op deze woorden terug en zei dat het een tactiek was om te voorkomen dat Bethune tot een gevangenisstraf werd veroordeeld. Het staat Bethune volgens de actiegroep dan ook vrij om weer deel te nemen aan de protestacties.

Yamamoto: "Geweldig om er weer bij te zijn"

Japanner Sakon Yamamoto is zeer blij met zijn terugkeer in de Formule 1. De renstal van Hispania maakte vandaag bekend dat Yamamoto de Braziliaan Bruno Senna vervangt, maar dat Senna de rest van seizoen wel weer zal plaatsnemen in de bolide.

Yamamoto sloot de dag af met een tijd van 1.38.303. Hiermee was hij zeven seconden langzamer dan winnaar Mark Webber. "Het is fantastisch om weer terug te zijn in de Formule 1", aldus de blije Japanner. "We hebben ons programma kunnen voltooien en alles verliep vrij goed. Ik heb me verder nog verdiept in de verschillen tussen de harde en de zachte band, omdat ik nog niet eerder op de zachte band heb gereden"

Yamamoto reed eerder dit jaar nog een vrijdagtraining voor HRT, in Turkije.

[Tour] Cavendish dankt ploeggenoten

Mark Cavendish won vandaag zijn tweede etappe op rij in de Tour de France. De Brit wil niet langer bekendstaan als de 'bad guy'. Dat betekent dus geen grootspraak meer, minder krachttermen en geen gebaartjes.

Cavendish won vorig jaar zes etappes in de Tour, maar miste de groene trui, onder meer vanwege een diskwalificatie omdat hij Thor Hushovd zou hebben gehinderd in sprint. De Noor kon daardoor de groene trui naar Parijs dragen. Vanaf toen was de relatie tussen de twee moeizaam.

Toen hem vandaag gevraagd werd of hij een tik aan Hushovd had uitgedeeld, die vandaag slechts tiende werd, was het antwoord:"Er zijn hier heel goede sprinters. Het is mooi om hier te winnen." Cavendish roept en doet wel eens vreemde dingen, maar daar zegt hij nu op: "Maar mensen moeten mij niet beoordelen alleen op die momenten. Ik heb mijn problemen gehad, ben diep gevallen maar mijn omgeving heeft me erbovenop geholpen."

Cavendish was ook vol lof over zijn ploeggenoten: "Ik ben het laatste deel van een ketting, de jongen die de handen in de lucht mag steken. Het is toch ongelooflijk dat jongens als Tony Martin en Michael Rogers, voor wie het nu in de Alpen echt gaat beginnen, nog zo veel werk voor mij verrichten". Ook de rol van Mark Renshaw bleef niet onderbelicht. "In feite hoef ik hem alleen maar te volgen."

McLaren verwacht beter tempo op overige dagen

Coureur Mark Webber dacht dat McLaren tijdens de eerste dag op Silverstone verstoppertje aan het spelen was, maar Jenson Button en Lewis Hamilton ontkrachten dit. Button eindigde dertiende, en volgens de Brit had dit te maken met het feit dat hij moeite had met het vinden van de juiste afstellingen. Desalniettemin denkt Button nog genoeg kans te hebben dit weekend.

"Het ging vandaag wat lastiger dan verwacht. Ik had niet meteen een goede afstelling, al wisten we dit wel te verbeteren. Er is nog wel wat werk te doen en het zal zwaar zijn om Red Bull te verslaan", aldus Button. "Ik blijf echter positief. Vorig jaar had ik het op vrijdag in Turkije erg zwaar en die race won ik. Ik zou graag mijn thuisrace winnen voor alle fans die hier zijn gekomen."

Teamgenoot Hamilton deed het wat beter en eindigde als achtste. "Het is fantastisch om weer in Engeland te racen. Je merkt het echt wanneer je de pitstraat uitrijdt en zoveel fans naar je zwaaien. Beide sessies hebben we gebruikt om nieuwe onderdelen te testen en ik heb echt het idee dat we weer een stap voorwaarts hebben gemaakt", zei hij. "Dit circuit lijkt op Barcelona, waar we een seconde te kort kwamen op Red Bull. Dat verschil verwacht ik morgen echter niet. We kunnen onszelf ook nog verbeteren."

Renault gebruikt nieuwe voorvleugel niet

De nieuwe voorvleugel die Renault mee heeft genomen naar Silverstone, zal waarschijnlijk niet ingezet worden tijdens de kwalificaties en de race. Robert Kubica bevestigde dit na de trainingen, waarin hij elfde werd. Vitaly Petrov deed het iets beter en eindigde op de zevende stek.

"Het was voor ons een redelijk normale vrijdag. Ik moest natuurlijk wennen aan het nieuwe gedeelte, maar dat kostte maar een paar ronden", zei Kubica. "Vandaag hebben we de nieuwe voorvleugel geëvalueerd, maar de rest van het weekend gebruiken we waarschijnlijk de oude."

"Het belangrijkste vandaag was om het nieuwe gedeelte te leren. Het is een erg interessant deel, al zit er een grote hobbel in bocht 11, wat veel coureurs in de problemen bracht", aldus Petrov. "We hebben veel aandacht aan de afstelling besteed en hebben de balans weten te verbeteren. We zullen dan ook helemaal klaar zijn voor morgen."

Remproblemen voor Vettel op openingsdag

Coureur Sebastien Vettel is vandaag op de derde plaats geëindigd, twee plekken achter teamgenoot Mark Webber. Vettel had last van remproblemen, maar denkt tegelijkertijd hier gedurende de rest van het weekend geen last van te ondervinden.

"Ik had vandaag een kleine spin en er was ook een probleem met het rempedaal. Het was echter niet ernstig en de snelheid van de auto was in orde", zei Vettel. "Het nieuwe gedeelte van het circuit is wat langzaam, maar haalt je niet uit je ritme. Het zorgt juist voor een extra uitdaging. Ik kijk erg uit naar morgen."

Martins ziet in Rubin Kazan 'grote uitdaging'

Obafemi Martins stapt volgens de BBC over van VfL Wolfsburg naar Rubin Kazan. De watervlugge aanvaller gaat voor drie jaar tekenen bij de Russisch kampioen van het vorige seizoen. "Het wordt voor mij een nieuw begin in een land waar een grote uitdaging voor me ligt te wachten", zegt Martins tegen BBC.

"Ik wil de fans van Wolfsburg bedanken, alsmede mijn voormalige collega's en ik wens de club het beste in de toekomst. Ik zal een team versterken waar allemaal kampioenen lopen en ik hoop dat ik het beste kan brengen en de club nog groter kan maken", aldus de ambitieuze Nigeriaan die op het WK speelde, maar in de groepsfase al werd uitgeschakeld.

Bij Wolfsburg kon Martins niet echt aarden na zijn overstap van Newcastle United naar Duitsland. Zijn zaakwaarnemer heeft veel vertrouwen in de toekomst van Martins. "We hebben gesproken met Rubin en de coach verzekerde ons dat hij een grote rol in het team krijgt. Dat is hoopgevend", aldus Nicola Walter.

Ravelli opnieuw in halve finales

Bart Ravelli is er voor de tweede opeenvolgende week in geslaagd om de halve finales te bereiken van een toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. De 22-jarige Hoofddorper deed dat in het Australische Hobart tijdens de Tasmanian Open 2010.

De als derde geplaatste Ravelli, de nummer 171 van de wereld, speelde op de tweede dag van het PSA Satelliet toernooi in Australië twee partijen. In de ochtenduren ontdeed hij zich met 11-6, 11-7 en 11-7 van de Australiër Sam Fife, terwijl hij 's avonds met vrijwel identieke cijfers (11-6, 11-6 en 11-5) te sterk was voor Se Hyun Lee. Vorige week was de Nederlander in Melbourne ook al te sterk geweest voor de Koreaan.

Bij de laatste vier moet Ravelli het nu opnemen tegen Mike Corren, de onbetwiste toernooifavoriet. De nummer één van de plaatsinglijst, al goed voor 27 toernooizeges op de PSA World Tour, rekende in straight games af met Frank Hartkoren. De eveneens 22-jarige Hoofddorpse squasher moest met 6-11, 7-11 en 1-11 buigen voor de Australiër. Hartkoren had eerder op de dag wel opzien gebaard door Steve London uit Engeland te verslaan (6-11, 11-8, 11-7 en 11-3) en daarmee voor het eerst in zijn prille loopbaan de kwartfinales te halen van een proftoernooi buiten Nederland.

Utrecht krijgt zondag toch groot scherm

Nadat er veel kritiek is geuit op het feit dat de gemeente geen groot scherm neerzet voor het WK, is burgemeester Aleid Wolfsen toch overstag gegaan. Er zal een groot scherm worden neergezet ver buiten het centrum op een trapveldje.

Na een lang overleg donderdag heeft het college besloten dat er op het terrein van het tijdelijk onderkomen van Vredenburg in Leidsche Rijn zondag een groot scherm staat. 

Op het sfeerloze veld, gelegen tussen de snelweg A2 en het Amsterdam-Rijnkanaal, kunnen ruim 8500 supporters naar de wedstrijd kijken. 

In een hoop andere steden mogen horeca-ondernemers gewoon een scherm ophangen. Maar in het centrum van Utrecht hebben de horeca-ondernemers vanwege de strenge regels besloten geen vergunning aan te vragen. Met die vergunning mogen horeca-ondernemers onder meer tot slechts een half uur na de wedstrijd alcohol schenken. Daardoor zou de investering voor de vergunning niet rendabel zijn.

"We willen vanzelfsprekend een mooi feest in de stad, maar ook de veiligheid vraagt veel aandacht", aldus de burgemeester.

Ecclestone: "Banden moeten 100 km meegaan"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone pleit voor het inzetten van banden die minder lang meegaan. Nu kunnen de coureurs een hele race op hetzelfde rubber rijden, maar de Brit pleit er voor dat de nieuwe leverancier Pirelli er volgend jaar voor zorgt dat een band maar 100 kilometer meegaat.

"De mensen willen meer inhaalacties," zei Ecclestone in La Gazetta dello Sport. "Ik heb een voorstel: setjes banden kunnen tot maximaal 100 kilometer worden gebruikt, met in de race het eerste setje dat ook al in de kwalificatie is gebruikt. Hierdoor hebben we op de verschillende momenten meer bandenwissels en wordt het hele veld door elkaar geschud. De beste races zijn de rommelige races."

Ecclestone onthulde dat er vijf fabrikanten in de race waren om Bridgestone op te volgen. Naast Pirelli waren dit Michelin, Cooper Avon, Hankook en Continental. Vrijwel alle fabrikanten waren niet in staat om volgend jaar de sport te betreden, waardoor Pirelli overbleef. Dit bedrijf ontvangt van ieder team 1,35 miljoen euro per jaar om het rubber te leveren. Het Italiaanse bedrijf moet wel betalen voor de reclame die langs de circuits komt te staan.

Militairen op jungletraining in Drentse vlindertuin

Militairen van de Luchtmobiele Brigade hebben de donderdagnacht doorgebracht in Dierenpark Emmen. Hoewel het buiten bepaald niet koud was, bleek de vlindertuin van het park volgens Defensie een ideale locatie om tropische warmte in eigen land te ervaren. De temperatuur in de tuin was 35 graden en de luchtvochtigheid was extreem hoog.

De zogenoemde rode baretten worden de komende maanden opgeleid voor oorlogsvoering in de jungle. Het verblijf in de Drentse tuin is alvast een voorproefje van de trainingen. De Luchtmobiele Brigade oefent regelmatig in extreem warme en vochtige gebieden, maar ook in de Noorse sneeuw.

[Tour] Uitslag en standen na zesde etappe

Vandaag werd de zesde etappe verreden in de Tour de France, van Montargis naar Gueugnon over 227,5 kilometer. Elke avond na de etappe om 20:30 uur de uitslag van de etappe en de standen na de rit.


Uitslag zesde etappe:

# Naam ploeg tijd
1 Mark Cavendish (GB) Sky 5:37.42
2 Tyler Farrar (VS) Garmin z.t
3 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre z.t
4 Robbie McEwen (Aus) Katusha z.t
5 Gerald Ciolek (Dui) Milram z.t
6 Sebastien Turgot Fra) Bouygues z.t
7 Jose Joaq. Rojas (Spa) Caisse d'Epargne z.t.
8 Edv. Boasson Hagen (Noo)
Sky z.t
9 Robert Hunter (ZAf) Garmin z.t
10 Thor Hushovd (Noo) Cervélo z.t
68 Koos Moerenhout Rabobank + 0,03.
69 Robert Gesink Rabobank z.t.
71 Maarten Tjallingii Rabobank z.t.
89 Bram Tankink Rabobank z.t.
128 Karsten Kroon BMC Racing Team z.t.
129 Martijn Maaskant Garmin z.t.
170 Lars Boom Rabobank + 1,19


Klassement na de zesde etappe:

# Naam ploeg tijd
1 Fabian Cancellara (Zwi) Saxobank 28:37.30
2 Geraint Thomas (GB) Sky +0.20
3 Cadel Evans (Aus) BMC +0.39
4 Ryder Hesjedal (Can) Garmin +0.46
5 Sylvain Chavanel (Fra) Quick-Step +1.01
6 Andy Schleck (Lux) Saxobank +1.09
7 Thor Hushovd (Noo) Cervélo +1.16
8 Alexander Vinokourov (Kaz) Astana +1.31
9 Alberto Contador (Spa) Astana +1.40
10 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto +1.42
30 Bram Tankink Rabobank + 3,02
42 Robert Gesink Rabobank + 3,16
63 Karsten Kroon BMC Racing Team + 3,38
78 Martijn Maaskant Garmin + 4,41
103 Maarten Tjallingii Rabobank + 8,16
129 Koos Moerenhout Rabobank + 14,48
135 Lars Boom Rabobank + 16,11


Klassement Groene trui

# Renner Ploeg Punten
1 Thor Hushovd (Noo) Cervélo 118
2 Alessandro Petacchi (Ita)
Lampre 114
3 Robbie McEwen (Aus) Katusha 105
4 Jose Joaq. Rojas (Spa) Caisse d'Epargne 92
5 Mark Cavendish (GB)
HTC Columbia 85


Klassement Bolletjestrui

# Renner Ploeg Punten
1 Jérôme Pineau (Fra) Quick Step 13
2 Mathieu Perget (Fra) Caisse d'Epargne 12
3 Sylvain Chavanel (Fra)
Quick-Step 8
4 Rein Taaramäe (Est)
Cofidis 8
5 Sebastian Lang (Dui) Omega Pharma Lotto 7


Klassement Witte trui

# Renner Ploeg Tijd
1 Geraint Thomas (Eng) Team Sky 28.37,50
2 Andy Schleck (Lux) Saxobank + 0,49
3 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas + 2,04
4 Jose Joaquin Rojas (Spa) Caisse d'Epargne + 2,12
5 Tony Martin (Dui) HTC Columbia + 2,15


Ploegenklassement

# Ploeg Tijd
1 Saxobank 85.56,25
2 Garmin + 0,05
3 Team Sky + 0,19
4 Astana + 2,21
5 BMC Racing Team + 2,50
7 Rabobank + 3,37

Bochum lijft Koreaanse 'Rooney' in

De Noord-Koreaanse Jong Tae-se zet zijn voetbalcarrière voort bij VfL Bochum. De 26-jarige spits, bijgenaamd de Koreaanse Wayne Rooney, tekent bij de Duitse tweedeklasser een contract voor twee jaar met een optie voor een extra seizoen. Bochum hoopt met het aantrekken van Jong de weg terug naar de Bundesliga te vinden. De ploeg degradeerde in het afgelopen seizoen naar de tweede klasse.

Jong speelde op het WK alle drie de groepswedstrijden voor zijn land. In groep G, met de opponenten Brazilië, Portugal en Ivoorkust, werd het team echter kansloos uitgeschakeld. De spits kwam in de afgelopen vijf jaar uit voor het Japanse Kawasaki Frontale in de J-League. In 112 wedstrijden maakte hij 46 doelpunten.

Bochum lijft Koreaanse 'Rooney' in
Bochum lijft Koreaanse 'Rooney' in (Foto: Novum)

Politiekorpsen wisselen informatie onvoldoende uit

Regionale politiekorpsen en het KLPD wisselen onderling via ICT-systemen nog steeds onvoldoende informatie uit. Landelijke afspraken hierover worden op belangrijke punten niet nagekomen of anders uitgevoerd. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag op basis van een rapport van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid.

Doordat er onvoldoende uitwisseling is wordt 'een slagvaardige aanpak' geblokkeerd en hebben knelpunten in de systemen gevolgen voor de betrouwbaarheid van de informatie, stelt het ministerie. Ook komt dit het inzicht in de omvang van criminaliteit niet ten goede. Minister van Binnenlandse Zaken Ernst Hirsch Ballin (CDA) heeft het rapport naar de Tweede Kamer gestuurd.

Hirsch Ballin stelt dat er wel degelijk stappen zijn gezet op het terrein van informatievoorziening van de politie. Toch moeten er volgens de minister snel maatregelen worden genomen om de uitwisseling van informatie op orde te krijgen.

Drie van vier gemeenschappelijke ICT-systemen functioneren niet goed. De Inspectie wil nu dat de systemen verbeterd worden, maar ook moet de bereidheid van korpsen om meer informatie uit te gaan uitwisselen groter worden.

Horror-adventure Asylum aangekondigd

De Argentijnse ontwikkelaar Nucleosys ging een tijd na het ontwikkelen van de horror-adventure Scratches en een educatief project voor de Argentijnse overheid helaas ter ziele. Oprichter Agustin Cordes heeft echter inmiddels een nieuwe studio opgericht, Senscape Interactive, en vandaag is bekendgemaakt dat hun eerste spel in productie is.

Asylum, zoals het spel gaat heten, wordt wederom een horror-adventure, en zal zich afspelen in en rond een pyschiatrisch ziekenhuis, Hanwell Mental Instute. Het spel moet volgend jaar uitkomen voor Windows en MAC. Op de officiële site kun je alvast een beetje rondkijken in het gesticht. De onderstaande trailer maakt duidelijk dat de patiënten in Hanwell Mental Institute niet bepaald zachtzinnig behandeld worden.

 

Mondelinge overeenkomst bindend bij amateurvoetbal

Zondagtopklasser Achilles '29 heeft vanmiddag een arbitragezaak tegen speler Gradus Hempenius gewonnen. De aanvaller wilde ondanks een mondelinge overeenkomst overstappen naar zaterdagtopklasser Spakenburg. De voetbalbond heeft de club uit Groesbeek volgens voorzitter Harry Derks echter op alle fronten in het gelijk gesteld.

De club was van mening dat een mondelinge overeenkomst over contractverlenging bindend is. Hempenius bestreed dat, maar de KNVB deelde de visie van Achilles '29. Concreet betekent dit dat Hempenius zich binnenkort weer op de training moet melden of dat een andere club hem voor 31 augustus koopt. Spakenburg zou hier geen heil meer in zien.

Voorzitter Derks is om meerdere redenen tevreden met de bindende uitspraak van de KNVB: "Los van deze zaak ben ik blij met de uitspraak zoals die er nu ligt. Het helpt andere clubs straks ook in dit soort situaties."

Sparta test vier proefspelers af

Sparta Rotterdam heeft tijdens de eerste trainingsweek al tien testspelers verwelkomd. Voor vier daarvan is het doek gevallen. De technische staf heeft hen de deur van het Kasteel gewezen.

Rechtsback Kelvin Maynard (FC Volendam), vleugelspeler Vlatko Lazic (Ajax), verdediger Tim Noordraven (FC Utrecht) en spits Chevello de Rijp (AZ) komen niet in aanmerking voor een contract bij de Rotterdammers, die degradeerden naar de Jupiler League. Trainer Jan Everse heeft nog geen oordeel geveld over René van Dieren, Iwan Redan, Levi Schwiebbe, Edwin van Bueren, Salif Diao-Jiminez en Mohamed Madmar.

Oranje tijdens finale helemaal in het oranje

Het Nederlands elftal voetbalt zondagavond de finale van het WK tegen Spanje in een geheel oranje outfit. De formatie van bondscoach Bert van Marwijk speelde tijdens de halve eindstrijd tegen Uruguay (3-2) voor het eerst op deze mondiale eindronde helemaal in het oranje.

Spanje bestrijdt het Nederlands elftal in een blauw tenue. De finale in het Soccer City Stadium van Johannesburg begint zondag om 20.30 uur en staat onder leiding van de Britse arbiter Howard Webb.

[DC] Haase wint in vijfsetter

Nederland heeft in de Davis Cup-ontmoeting met Wit-Rusland ook het tweede enkelspel gewonnen. Robin Haase won met 4-6, 5-7, 6-3, 6-0, 6-3 van Uladzimir Ignatik. Thiemo de Bakker had eerder vandaag al het eerste enkelspel op zijn naam geschreven.

Haase begon moeizaam tegen Ignatik. De Hagenaar verloor de eerste set met 4-6 en kwam in het tweede bedrijf direct een break achter. Na een urenlange regenonderbreking brak Haase terug en nam een 5-2 voorsprong, maar Ignatik verraste door de set alsnog met 7-5 te winnen. Daarna nam Haase het heft alsnog in handen. Via drie eenvoudige sets trok de Nederlander aan het langste eind.

Morgen kunnen Jesse Huta Galung en Igor Sijsling de ontmoeting beslissen. Dan moeten ze in het dubbelspel wel Max Mirnyi en Alexander Bury kloppen.

Vertonghen: "Hele eer om aanvoerder te zijn van Ajax"

Jan Vertonghen is erg blij dat hij aanvoerder mag zijn van Ajax nu Luis Suarez afwezig is. De aanvaller is met Uruguay op het WK actief. Momenteel verblijft Ajax op trainingskamp in Oostenrijk in het SPA-Hotel Jagdhof. Daar heeft Vertonghen het uitstekend naar de zin, zo laat hij op de website van zijn werkgever weten.

"Ik ben de afgelopen twee, drie jaar in De Lutte geweest. Het is hier weer heel anders. Ik heb ook nooit eerder in de bergen gereisd. Onze accommodatie is geweldig. We hebben hier alles tot onze beschikking. Alles wat nodig is voor de voorbereiding, hebben we hier", aldus de 'captain'.

Urby Emanuelson beaamt dat. "We genieten hier van de omgeving. Anders dan we gewend zijn, ben je hier wat minder onder de mensen. En het grote verschil is dat je nu natuurlijk in de bergen zit. Een blik naar buiten zegt genoeg. Zowel de trainingen als de wedstrijd zijn perfect geregeld", vindt Emanuelson.

Dan nog even terug naar de aanvoerdersband die Vertonghen nu draagt.  "Ik ben me bewust van mijn rol in het elftal. Jonge jongens zijn misschien meer bezig met hun eindprestatie. Dat was ik zelf ook, toen ik net bij de selectie kwam. Ik vind het heel bijzonder aanvoerder te zijn. Een hele eer en verantwoordelijkheid."

[Tour de France] Uitslag zesde etappe

Mark Cavendish heeft de zesde etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De Britse Columbia-renner won in de 227 kilometer lange etappe naar Gueugnon de massasprint voor Tyler Farrar en Alessandro Petacchi.

Mathieu Perget was de eerste aanvaller van de dag. Hij kreeg al snel Sebastian Lang en Rubén Perez Moreno met zich mee. Het trio kreeg in de etappe die over vier heuvels ging een voorsprong van maximaal acht minuten, maar konden niet voorkomen dat ze voortijdig ingerekend werden.

De laatste twintig kilometer van de etappe verliepen zeer chaotisch. Er reed een groepje van vijf renners weg, maar zij bleven binnen schootsafstand van het peloton. Daarin probeerden enkele ploegen van klassementsrenners vanwege de harde wind een breuk te forceren, maar slaagden daar niet in. De chaos die dit opleverde bleef ook in de laatste kilometers zichtbaar. Nadat het groepje ingerekend was leek de Garminploeg met Julian Dean de beste papieren voor de zege te hebben, maar Cavendish bewees dat er op hem geen maat staat en won na gisteren zijn tweede etappe in deze editie van de Tour.

Cristiano Ronaldo gekiekt met gelakte teennagels

Cristiano Ronaldo zit lelijk in de maag met een foto die onlangs van hem werd genomen. De Portugese voetballer, die altijd de schijn een beetje tegenheeft, is op de foto gezet met gelakte teennagels.

De 25-jarige Ronaldo heeft onlangs nog toegegeven dat zijn borsthaar niet het enige is dat hij afscheert. Ook zijn konthaar gaat er helemaal af. "Het hangt van kleine factoren af om nog sneller te worden", gaf hij als reden op. "Lichaamsbeharing afscheren levert gewichtsverlies op."

Hoewel de voetballer nog altijd toegeeft op vrouwen te vallen, brengt deze foto menigeen weer in twijfel. De foto van Ronaldo met zwarte teennagels is geschoten op het dak van een New Yorks hotel en is hier te zien.

Straatracers op de bon geslingerd

Illegale straatracers in Rotterdam kunnen binnenkort een bon op de mat verwachten. De politie is na klachten over races op de Sluisjesdijk aan de Waalhaven gaan kijken en was daar getuige van zestien straatraces. Alle kentekens werden genoteerd en tegen de betrokkenen wordt proces-verbaal opgemaakt, meldt de politie vrijdag.

Bij de races stelden de bestuurders hun auto's zij aan zij op aan het einde van de Sluisjesdijk in de haven op de linkeroever van de Maas. Na het startsein reden ze keihard weg. Tussen de 100 en 120 personen stonden tijdens de races op de weg te kijken, wat volgens de politie zeer gevaarlijke situaties opleverde.

Agenten zagen ook dat bestuurders 'driften', waarbij een auto in een zijdelingse beweging door een bocht wordt gestuurd. Ook waren er auto's die zogenoemde burnouts maakten, waarbij door hard te remmen rook van de wielen komt. Sommige auto's hadden niet de juiste verlichting.

Mensen die zich schuldig maakten aan straatraces of aan gevaarlijk rijgedrag worden ook door de politie gehoord.

Jet Li keert terug naar zijn roots

Jet Li gaat voor het eerst sinds 18 jaar weer samenwerken met regisseur Tsui Hark. De twee bundelen de krachten voor de 3D actiefilm 'New Dragon Gate Inn'. Dat schrijft de entertainmentwebsite JoBlo op basis van berichten op de Chinese radio.

De Chinese acteur en regisseur werkten eerder samen aan het prachtige drieluik 'Once Upon a Time in China', waarin Li volksheld en martial arts-specialist Wong Fei-Hung speelt, een rol die hem later nog meer van die personages bezorgde.

New Dragon Gate Inn is een remake van Dragon Inn uit 1992, een film die Hark produceerde. De film speelt zich af tijdens de Ming-dynastie. Li speelt general Chow Wai-On die om de macht strijdt met de eunuch, iemand die om politieke redenen gecastreerd is, Tsao Siu-Yan. Wie die rol gaat invullen, is nog onbekend.

De opnames van de film starten in december. Er is nog geen releasedatum bekend.

Jet Li keert terug naar zijn roots
Jet Li keert terug naar zijn roots (Foto: Novum)

Meisje kritiek in zwembad Dordrecht

Een 7-jarig meisje uit Dordrecht is vrijdagmiddag opgedoken van de bodem van een zwembad in haar woonplaats. Ze is in kritieke toestand met een ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht, meldt de politie.

Een man zag het meisje op de bodem van het Wantijbad liggen, dook haar op en begon haar aan de kant direct te reanimeren. Politie en hulpverleners waren snel ter plaatse en namen de reanimatie over. Enkele omstanders hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend.

Egypte gaat zonnecentrale bouwen

Om aan de stijgende vraag naar elektriciteit te voldoen gaat Egypte een zonnecentrale van honderd megawatt bouwen. Dat heeft de Egyptische minister van elektriciteit, Hassan Younis, vrijdag gezegd.

Het project zal zo'n 550 miljoen euro kosten en wordt gefinancierd door de Wereldbank en het Afrikaanse Ontwikkelingsfonds. De centrale komt in Kom Ombo, nabij de waterkrachtcentrale in de Aswandam, in het zuiden van Egypte.

Egypte wil meer energie winnen uit duurzame bronnen. Zo zijn er ook al plannen voor een andere zonnecentrale in El-Koraymat, ten zuiden van Caïro, en wordt er aan de oostkust van de Rode Zee gewerkt aan windenergie.

Kuijt: "Natuurlijk blijf ik bij Liverpool"

Dirk Kuijt heeft de nieuwe trainer Roy Hodgson van Liverpool duidelijk gemaakt dat hij ook komend seizoen voor de Engelse topclub wil spelen.

De 29-jarige aanvaller van het Nederlands elftal liet in een bericht op de website van de Engelse club weten geen enkele behoefte te hebben aan een avontuur elders. "Natuurlijk blijf ik. Liverpool is een geweldige club met een geweldige historie", aldus Kuijt.

De onvermoeibare Katwijker staat volgens geruchten in de belangstelling van Internazionale. Rafael Benitez, de afgelopen jaren trainer van Kuijt maar nu werkzaam bij Inter, zou de Nederlander graag willen verleiden tot een hernieuwde samenwerking. "Helaas heb ik in mijn vier jaar hier bij Liverpool nog niets gewonnen, maar hopelijk krijg ik in de toekomst die kans nog. We zullen zien wat er gebeurt, maar ik hoop dat de nieuwe manager me wil behouden."

Kuijt stond eerder onder contract bij FC Utrecht en Feyenoord. De aanvaller speelt zondag met Oranje de finale van het WK tegen Spanje.

Oranje traint morgen om 18.00 uur

Het Nederlands elftal begint morgen om 18.00 uur aan de laatste training voor de finale op het WK tegen Spanje. De oefensessie vindt plaats in het Socer City Stadium van Johannesburg, waar zondag om 20.30 uur ook de eindstrijd begint.

De training van Oranje is toegankelijk voor de media. De verwachting is dat honderden journalisten naar het grootste stadion van Zuid-Afrika komen. Na afloop van de training geven bondscoach Bert van Marwijk en aanvoerder Giovanni van Bronckhorst nog een persconferentie.

Niburu ziet ze vliegen tijdens Duitsland-Spanje

Kijk goed naar het filmpje dat onder deze tekst staat. Terwijl iedereen let op het voetbal, ziet Niburu dingen die er niet zijn, De aluhoedjessite beweert namelijk dat er ergens in het filmpje van middenboven een zogeheten luchtvisje naar de rechterkant vliegt. Ik had er zelf ook nog nooit van gehoord, maar het blijkt weer een bepaalde levensvorm te zijn. Sterker nog, ook daar is zelfs een hele site aan gewijd. Kijk mee en kijk of jij ze ook ziet vliegen!

[Tour] Cavendish wint wederom

Mark Cavendish heeft de zesde etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De Britse Columbia-renner won in de 227 kilometer lange etappe naar Gueugnon de massasprint voor Tyler Farrar en Alessandro Petacchi.

Mathieu Perget was de eerste aanvaller van de dag. Hij kreeg al snel Sebastian Lang en Rubén Perez Moreno met zich mee. Het trio kreeg in de etappe die over vier heuvels ging een voorsprong van maximaal acht minuten, maar konden niet voorkomen dat ze voortijdig ingerekend werden.

De laatste twintig kilometer van de etappe verliepen zeer chaotisch. Er reed een groepje van vijf renners weg, maar zij bleven binnen schootsafstand van het peloton. Daarin probeerden enkele ploegen van klassementsrenners vanwege de harde wind een breuk te forceren, maar slaagden daar niet in. De chaos die dit opleverde bleef ook in de laatste kilometers zichtbaar. Nadat het groepje ingerekend was leek de Garminploeg met Julian Dean de beste papieren voor de zege te hebben, maar Cavendish bewees dat er op hem geen maat staat en won na gisteren zijn tweede etappe in deze editie van de Tour.

Greipel sprint naar tweede etappezege Oostenrijk

André Greipel heeft vanmiddag de zesde etappe van de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De Duitser van HTC-Columbia troefde na 231 kilometer tussen Deutschlandsberg en Laxenburg zijn landgenoot Robert Förster (Team Milram) en de Engelsman Ben Swift (Team Sky) af. Riccardo Riccò (Ceramica Flaminia) blijft in de gele leiderstrui.

Voor Greipel was het zijn tweede ritzege in deze editie van de Ronde van Oostenrijk. Zondag was de Duitser al de rapste in de massasprint tijdens de eerste rit. Ook Riccò won al twee etappes in de rittenkoers in het Alpenland.

Morgen valt hoogstwaarschijnlijk de beslissing in de 62e editie van de Ronde van Oostenrijk. Dan staat een ruim 26 kilometer lange tijdrit van Podersdorf via Illmitz naar Podersdorf op het programma. Zondag volgt een vlakke slotrit van 122 kilometer van Podersdorf naar Wenen. Traditiegetrouw komen de sprinters daar weer aan bod.

Man plast brand in vliegtuigje uit

Een Britse lijkschouwer heeft gisteren een dertigjarige man een veer in de bips gestoken. Dankzij heldhaftig optreden wist ene Colin Bright te voorkomen dat een neergestorte gyrocopter in vlammen opging. Bright plaste simpelweg het brandje uit.

Het vliegtuigje boorde zich onlangs vanaf zo'n 150 meter hoogte in de bodem bij het Engelse Gillingham. De 57-jarige piloot kwam hierbij om het leven.

Bright was echter snel ter plaatse en wist erger te voorkomen door zijn penis te trekken om vervolgens met zijn urinestralen een flinke brand in de kiem te smoren. Volgens lijkschouwer Michael Johnston van Dorset heeft de held veel gezond verstand vertoond.

Sproeikoppendief opgepakt in Hoeven

Hoewel het niets met de tropische hitte te maken heeft, is woensdagochtend een 27-jarige man aangehouden op verdenking van het stelen van honderden sproeikoppen. De man uit Oud-Gastel heeft bekend een aantal sproeikoppen van akkers in het Noord-Brabantse Hoeven te hebben gestolen. Hij zit in een cel, meldt de politie.

Een van de gedupeerden zegt inmiddels zevenhonderd sproeiers van dertig euro per stuk kwijt te zijn. De man zei de sproeiers te hebben gestolen vanwege het koper. Hij verkocht ze door aan een handelaar.

Een boer en een tuinder wezen omstreeks 05.40 uur de verdachte aan als dief. De boer herkende zijn scooter, omdat hij het vervoersmiddel al eerder had zien staan nadat beregeningssproeiers waren gestolen. Hij meldde dit bij de politie, zette de scooter binnen en ging met de tuinder op jacht naar de sproeierdief. De politie hield hem uiteindelijk aan.

The Vines en meer in Rock Band DLC van komende week

Sinds Rock Band uit is, komt Harmonix elke week met extra liedjes die je tegen betaling kunt downloaden. Komende week staan er twee bands op het podium, namelijk The Vines en Sweet Billy Pilgrim. The Vines zullen met vijf liedjes een pack vormen, Sweet Billy Pilgrim heeft één liedje op zijn repertoire staan.

Sweet Billy Pilgrim – “Future Perfect Tense” +
The Vines – “Get Out”
The Vines – “He’s a Rocker”
The Vines – “Orange Amber” +
The Vines – “Outtathaway” +
The Vines – “Ride”
  

De liedjes met een + erachter zijn te downloaden voor Lego Rock Band


De liedjes zijn beschikbaar vanaf dinsdag 13 juli voor de Wii en de Xbox 360 en vanaf woensdag 14 juli voor de Playstation 3. Elk los liedje kost € 1,49 of 160 MS points of 200 Wii points. Het 'The Vines Pack 01' is in zijn volledigheid te downloaden voor 680 MS Points of €6,55.

NOS en SBS6 slaan handen ineen bij huldiging

Als het Nederlands elftal zondag wereldkampioen wordt, zullen SBS6 en de NOS de huldiging van de ploeg, dinsdag in Amsterdam, gezamenlijk in beeld brengen. Alle festiviteiten, inclusief een eventuele boottocht en de bordesscène op het Museumplein, zijn zowel via SBS 6 als via de NOS op Nederland 1 live te volgen.

De omroepen hebben afgesproken dat de NOS de hele registratie van de huldiging voor zijn rekening neemt en deze beelden één op één aan SBS 6 doorzet. Tijdens de boottocht, die alleen doorgaat als het Nederlands elftal wereldkampioen wordt, vaart een 'neutrale' voetbalverslaggever van KNVB TV mee om spelers en staf te interviewen voor SBS 6 en de NOS.

SBS-directeur Eric van Stade laat wel weten dat het podium en de ruimte achter het podium, waar bijvoorbeeld ook de spelersvrouwen zijn, exclusief blijft voor SBS. "Het is voor ons het allerbelangrijkste dat heel Nederland kan meegenieten van alle beelden van wat hopelijk een historische dag in de geschiedenis van ons land gaat worden."

Ook Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, is te spreken over de afspraken. "Ik ben blij met deze oplossing. Nu alleen nog even wereldkampioen worden, maar dat is een detail."

UFO op radar legt luchthaven plat

Een UFO op hun radar heeft woensdagnamiddag de hele luchthaven van het Chinese Hangzhou platgelegd. Vliegtuigen moesten aan de grond blijven en uitwijken naar andere vliegvelden dan Xiaoshan Airport.

De actie volgde op waarnemingen van een vreemd vliegend object op de radar van de luchthaven. Ook vanuit diverse plekken in de stad werd het object waargenomen, dat door velen werd omschreven als een grote, vliegende vuurbal.

De Chinese luchtvaartautoriteiten gelastten hierop direct dat alle vliegtuigen aan de grond moesten blijven. Naderende vliegtuigen moesten uitwijken naar nabijgelegen luchthavens.

De UFO verdween even snel weer van de radar als dat zij gekomen was. Het leed was echter al geschied. Alle vluchten liepen zo'n vier uur vertraging op.

Een woordvoerder van de luchthaven heeft verklaard dat men een onderzoek heeft gestart, maar weigerde verder commentaar te geven. Volgens meteorologen was het allemaal een hoop commotie om niks. Volgens hen hebben mensen slechts het zonlicht, weerkaatst door burgervliegtuigen, aangezien voor een ruimtevaartuig.


Zonlicht of toch een UFO?

Ik had ze kapot moeten schieten!

Ik ben Jacob van S., hoofdagent Holland-Zuid. Ik ben vandaag in elkaar getrapt door vijf jongemannen. Mijn collega Frans B. is er erger aan toe dan ik. Onze namen zijn anders, want wij bestaan echt. Ze scholden mijn collega uit voor homo en dat is hij ook. Ik schreeuwde nog tegen deze jongens dat hij een mens van vlees en bloed is, schreeuwde mijn longen uit mijn lijf. Het enige dat ik waar kon nemen was haat en verveling, haat en verveling.

Uitslag tweede vrije training Groot-Brittannië

Mark Webber heeft de snelste tijd op de klokken gezet tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Red Bull-coureur wist zijn snelste rondje bijna vier tienden sneller af te leggen dan Fernando Alonso. Webbers teamgenoot Sebastian Vettel reed de derde tijd, gevolgd door Felipe Massa en Nico Rosberg.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 M. Webber Red Bull 1:31.234   15
2 F. Alonso Ferrari 1:31.626 +0:00.392 26
3 S. Vettel Red Bull 1:31.875 +0:00.641 24
4 F. Massa Ferrari 1:32.099 +0:00.865 25
5 N. Rosberg Mercedes 1:32.166 +0:00.932 29
6 M. Schumacher Mercedes 1:32.660 +0:01.426 27
7 V. Petrov Renault 1:32.745 +0:01.511 28
8 L. Hamilton McLaren 1:32.757 +0:01.523 22
9 A. Sutil Force India 1:32.787 +0:01.553 27
10 R. Barrichello Williams 1:32.967 +0:01.733 32
11 R. Kubica Renault 1:33.019 +0:01.785 30
12 N. Hülkenberg Williams 1:33.164 +0:01.930 28
13 J. Button McLaren 1:33.200 +0:01.966 24
14 K. Kobayashi Sauber 1:33.402 +0:02.168 23
15 V. Liuzzi Force India 1:33.728 +0:02.494 27
16 S. Buemi Toro Rosso 1:33.836 +0:02.602 36
17 P. de la Rosa Sauber 1:34.051 +0:02.817 29
18 J. Alguersuari Toro Rosso 1:34.643 +0:03.409 36
19 H. Kovalainen Lotus 1:35.465 +0:04.231 25
20 L. di Grassi Virgin 1:36.237 +0:05.003 24
21 T. Glock Virgin 1:36.553 +0:05.319 21
22 K. Chandhok HRT 1:37.019 +0:05.785 27
23 S. Yamamoto HRT 1:38.303 +0:07.069 32
24 J. Trulli Lotus 1:42.901 +0:11.667 3

Barcelona-voorzitter Rosell: "Spanje wint finale"

Sandro Rosell werd reeds aangesteld als nieuwe voorzitter van FC Barcelona. Een aantal van zijn spelers speelt zondag de finale van het WK tegen Nederland.

Tegenover Marca geeft Rosell aan dat hij denkt dat Spanje de nieuwe wereldkampioen wordt. "Ik ben ervan overtuigd dat Spanje wereldkampioen wordt. Dit nationale team is niet Barcelona, maar de basis komt van ons. Er zijn een aantal andere spelers die het plaatje compleet maken en dat heeft een geweldig effect."

Rosell heeft zijn spelers al gefeliciteerd met een plek in de finale. "Ik heb alle spelers gefeliciteerd met het uitstekende toernooi. De laatste speler die ik sprak was Carles Puyol. Met hem heb ik het gehad over zijn doelpunt tegen Duitsland."

Rosell is momenteel in Zuid-Afrika en woont de finale bij op uitnodiging van Coca-Cola. Ook manager Arsène  Wenger is aanwezig in Zuid-Afrika en tijdens het diner van de FIFA, waar de twee zijn uitgenodigd, wil Rosell het nog even hebben over Cesc Fàbregas in de hoop dat hij naar Camp Nou komt.

Politie Bahama's zet jacht in op 'Barefoot Bandit'

Op de Bahama's is de zoektocht naar de Amerikaanse tiener Colton Harris-Moore, beter bekend als de 'Barefoot Bandit', geïntensiveerd. Soldaten in camouflagekleding en politieagenten voorzien van geweren en Duitse herders kammen het eiland Great Abaco uit.

Volgens de autoriteiten houdt Harris-Moore (19) zich schuil op het eiland, waar hij met een gestolen vliegtuigje arriveerde. Vermoedelijk verstopt hij zich overdag in de mangrovebossen. 's Nachts breekt hij in huizen en winkels in om proviand te stelen en zich toegang tot internet te verschaffen. De tiener weet al twee jaar uit handen van de politie te blijven.

Harris-Moore vluchtte in 2008 uit een half-openinrichting in de Amerikaanse staat Washington en is sindsdien 'onderweg'. Hij maakte in de loop der tijd gebruik van gestolen auto's, boten en vliegtuigen. De bevolking van Great Abaco heeft bewondering voor Harris-Moore, bewondering die hem ook al tijdens zijn vlucht door de Verenigde Staten ten deel viel.

"Ik neem mijn petje af voor die jongen", zegt Clayton Sands, een 54-jarige inwoner van de Bahama's, die -net als bijna iedereen op de eilanden- elke nieuwe wending in de zaak volgt. "Ik ben onder de indruk van het feit dat het een 19-jarige lukt om in twee landen uit handen van de politie te blijven."

Het is echter de vraag hoe lang de inwoners het leuk blijven vinden. Er is weinig tot geen criminaliteit op het eiland en waarschijnlijk kan Harris-Moore niet lang op medeleven van de bevolking rekenen.

De politie patrouilleert langs alle mogelijke vluchtroutes en er is tienduizend dollar uitgeloofd voor informatie die tot de arrestatie van de jongen leidt. De politie geeft maar weinig informatie over het onderzoek, met name om Harris-Moore niet nog populairder te maken dan hij al is.

Slachtoffers van Harris-Moore zeggen dat de tiener het voornamelijk op geld en internettoegang gemunt had. Ook in het restaurant waar hij inbrak, sloot hij zijn eigen laptop aan voor internetverbinding.

Harris-Moore werd in 2007 veroordeeld tot vier jaar jeugddetentie, maar mocht wegens goed gedrag naar een half-openinrichting, waaruit hij in 2008 ontsnapte. Sindsdien wordt de jongen in verband gebracht met tientallen inbraken en de diefstal van ten minste vier vliegtuigjes. Zijn bijnaam kreeg hij omdat hij verschillende keren blootsvoets zijn misdrijven pleegde.

Blom bondscoach Atletiekunie

Rens Blom zal per 1 oktober 2010 in dienst treden bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie als bondscoach polsstokhoogspringen. De trainingen zullen plaatsvinden op Nationaal Trainingscentrum (NTC) voor polshoog in Sittard-Geleen. Tevens zal hij de coördinatie van de overige springnummers voor zijn rekening nemen.

Blom (33) volgt daarmee Georges Friant op die per 1 januari 2011 zijn functie zal beëindigen in verband met het bereiken van de leeftijd die recht geeft op vervroegd uittreden. Blom wordt vanaf de start van het nieuwe winterseizoen verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het onderdeel polsstokhoogspringen binnen de Atletiekunie.

Na zijn actieve loopbaan als topatleet, met als hoogtepunt de wereldtitel tijdens de WK Atletiek Helsinki in 2005, heeft Blom hij zich sterk gemaakt voor de ontwikkeling van het NTC voor polshoog in Sittard-Geleen. De accreditatie als NTC was mogelijk dankzij de financiële ondersteuning van de provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen.

"Het is altijd mijn ambitie geweest om mijn kennis en ervaring als topatleet over te brengen op andere atleten en ik ben blij dat de Atletiekunie mij de kans geeft om dit mogelijk te maken," zegt Blom.

Spaarloon in september vrij opneembaar

Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) geeft het spaarloon per 15 september vrij. Dat maakte de bewindsman vrijdag bekend na afloop van de ministerraad.

De Jager komt hiermee tegemoet aan een meerderheid van de Tweede Kamer. Aanvankelijk stelde de minister zich wat terughoudend op, omdat hij niet wist of de banken het wel zouden aankunnen. Het gaat namelijk om tegoeden ter grootte van vier miljard euro.

"Ik heb er goed met de banken over gesproken, en zij hebben geen bezwaar", meldde de bewindsman vrijdag echter. Eventuele problemen zullen zich vooral voordoen met de uitvoering, niet met eventuele kapitaalverschuivingen. Volgens de Jager zal ongeveer vijftien procent van het vrijkomende geld meteen worden uitgegeven. De rest laten mensen staan of boeken ze over naar een andere spaarrekening.

De Kamer wilde het spaarloon vrijgeven om zo de economie een oppepper te geven, zonder dat dit de staat extra geld kost. "We moeten er geen wonderen van verwachten", waarschuwde De Jager, "maar vijftien procent van vier miljard is nog steeds een hoop geld." Met de 'cadeaumaanden' oktober, november en december op komst, zal er vanaf september flink wat extra geld richting detailhandel vloeien, aldus de minister.

Het spaarloon is een regeling waarbij werknemers een gedeelte van hun brutoloon inleveren. Over deze inleg wordt geen inkomstenbelasting betaald. Het spaarloon ligt voor minimaal vier jaar vast. De Jager geeft nu de tegoeden vrij die zijn opgebouwd tussen 2006 en 2009.

[IndyCar] Conway wil op Sears Point terugkeren

Mike Conway zal mits hij fit is op de Infineon Raceway weer in een IndyCar-bolide stappen. Dreyer & Reinbold Racing maakte gisteren bekend dat JR Hildebrand ook tijdens dat evenement voor de renstal zal gaan racen.

Conway liep in de laatste ronde van de Indy500 dit jaar na een heftige crash een gebroken been en rugproblemen op. Met name het gebroken been houdt een rentree nog tegen voor de coureur. Het is dan ook nog onbekend of de Brit op 22 augustus kracht genoeg heeft in zijn benen om op Sears Point de hele race optimaal te kunnen remmen.

Hispania laat Senna niet vallen

Bruno Senna rijdt de rest van het Formule 1-seizoen gewoon voor Hispania Racing. Dat stelt de Spaanse ploeg vandaag.

Gisteren maakte Hispania bekend dat Senna voor de Britse Grand Prix komende zondag wordt vervangen door de Japanner Sakon Yamamoto. De Spaanse renstal benadrukt in een persverklaring dat Senna "alle steun heeft van het team".

De 26-jarige Senna rijdt zijn eerste seizoen in de Formule 1. Bij laagvlieger Hispania reed hij slechts drie races uit.

Senna is de neef van de legendarische coureur Ayrton Senna. Na de dood van zijn oom in 1994 mocht de toen 10-jarige Bruno niet meer racen. Tien jaar later keerde hij voorzichtig terug in de racerij.

Kampioen krijgt replica wereldbeker mee

De wereldkampioen krijgt zondag na de finale een replica van de wereldbeker mee. De uitreiking en de ereronde geschieden met het origineel, maar daarna krijgt Nederland of Spanje een nagemaakt exemplaar.

De echte hoofdprijs blijft in bezit van de FIFA en wordt opgeslagen in het hoofdkantoor in Zürich. De winnende ploeg krijgt een zogenoemde Winner's Trophy mee naar huis. De felbegeerde trofee is bijna 37 centimeter hoog en weegt ruim zes kilo waarvan bijna vijf kilo massief goud. De beker, die na afloop wordt uitgereikt aan Giovanni van Bronkchorst of Iker Casillas, is rond de 100.000 euro waard.

Tijdens dit WK werden er nog zeven replica's gestolen uit het hoofdkantoor van het toernooi in Johannesburg. Bovendien werd zondag in één nagemaakte cup cocaïne gevonden.

Brit in Pamplona op de hoorns genomen

Tijdens de derde stierenren in Pamplona is vrijdag een Brit van 20 op de hoorns genomen. Hij liep een wond in het dijbeen op. Een 39-jarige Brit en een 46-jarige Spanjaard liepen respectievelijk hoofdwonden en gekneusde ribben op toen zij vielen en door stieren onder de voet werden gelopen. Aan de ren deden duizenden mensen mee. Het parcours was glad doordat het licht had geregend.

De stierenrennen -encierros- worden iedere zomer gehouden ter gelegenheid van het San-Ferminfestival. Het eeuwenoude stadsfeest in Pamplona werd wereldwijd bekend door Ernest Hemingway, die in 'The sun also rises' van 1926 de stierenrennen beschreef.

Tijdens de encierros rennen vele duizenden sensatiebeluste mannen en een paar vrouwen een stukje mee met de gemiddeld zevenhonderd kilo zware stieren, op hun weg van de kraal naar de arena, waar de dieren een gewisse dood tegemoet gaan in een al bij voorbaat verloren strijd tegen de toreador. De stieren lopen de achthonderd meter gewoonlijk in twee tot drie minuten, een tempo dat geen van de renners normaal gesproken kan bijbenen.

Bijna ieder jaar wordt wel een aantal deelnemers op de hoorns genomen. De afgelopen tachtig jaar zijn bij de stierenrennen vijftien mensen om het leven gekomen. De tot dusverre laatste dode viel bij de rennen van vorig jaar.

Brit in Pamplona op de hoorns genomen
Brit in Pamplona op de hoorns genomen (Foto: Novum)

Koningin Elizabeth II wordt overgrootmoeder

De Britse koningin Elizabeth II wordt voor het eerst overgrootmoeder. Buckingham Palace liet vrijdag weten dat Peter Phillips en zijn Canadese vrouw Autumn in december een kindje verwachten.

Peter Phillips is de zoon van prinses Anne en het oudste kleinkind van de monarch. Hij is de elfde in de lijn voor de troonopvolging.

De 32-jarige Peter Phillips is een van de minder bekende leden van de koninklijke familie en hij en zijn jongere zus Zara zijn de enigen van de acht kleinkinderen van de koningin die geen koninklijke titels hebben. Prinses Anne besloot geen gebruik te maken van haar moeders aanbod om haar kinderen titels te geven.

Koningin Elizabeth II wordt overgrootmoeder
Koningin Elizabeth II (Foto: Novum)

Vrouw (30) sterft tijdens soloseks

Nichola Paginton uit het Engelse Cirencester is op een bizarre wijze om het leven gekomen. De dertigjarige gastouder heeft tijdens het liefdesspel met een vibrator een hartstilstand gekregen.

Paginton werd in oktober naakt en levenloos aangetroffen op haar bed door haar buurvrouw en haar werkgeefster. Binnen handbereik lag een vibrator, op haar laptop stond allemaal porno.

Na de dood werd een gerechtelijk onderzoek ingesteld. Gisteren werd verklaard dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven. Een hartstilstand, veroorzaakt door haar geilheid, is haar fataal geworden.

Man gooit doodgeschoten vogel naar buschauffeur

Een boze voetganger heeft vrijdagochtend in Tilburg een buschauffeur bedreigd door een vogel met een pistool dood te schieten en het kadaver naar de chauffeur te gooien. Behalve de vogel werd er niemand geraakt. De buschauffeur reed weg toen de man de dode vogel gooide. De bedreiger is aangehouden, meldt de politie.

De 47-jarige voetganger sprak de chauffeur aan toen hij de bus wegens werkzaamheden probeerde te keren bij de Ringbaan Zuid. Tijdens het gesprek pakte de man iets wat op een pistool leek. De chauffeur besloot daarop weg te rijden, maar bij een rood verkeerslicht klopte de man weer aan.

De chauffeur zag hoe de Tilburger het wapen weer uit zijn rugtas haalde. Hij hoorde een knal en zag vervolgens hoe de bedreiger het dode dier in de richting van de bus wierp. De chauffeur reed toen echt weg. Aan het eind van zijn route meldde de buschauffeur het incident en deed aangifte.

Na zijn dienst zag de chauffeur de bedreiger lopen en belde de politie. De Tilburger werd aangehouden op de Groenstraat.

Meer macht voor Arbeidsinspectie

De Arbeidsinspectie krijgt meer macht om werkgevers aan te pakken die hun personeel onderbetalen. Voortaan mag de inspectie de administratie in beslag nemen wanneer het vermoeden bestaat dat het minimumloon niet wordt uitbetaald, heeft het kabinet vrijdag besloten.

De inspectie mag momenteel de administratie wel inzien, of meenemen om kopieën te maken. Wanneer werkgevers niet meewerken, kan een proces-verbaal worden opgemaakt. Demissionair minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA) gaat de wet echter wijzigen, waardoor de administratie ook in beslag kan worden genomen wanneer de inspecteurs vermoeden dat werkgevers het niet zo nauw nemen met de uitbetaling van het minimumloon en de minimumvakantiebijslag.

Julianne Moore gechoqueerd door seksscènes

Julianne Moore is 'gechoqueerd' na het terugzien van de seksscènes die ze speelde tijdens de opnames van 'The Kids Are All Right', die vanaf vrijdag in de Amerikaanse bioscopen is te zien. Dat vertelde de actrice aan de Amerikaanse entertainmentwebsite The Daily Beast.

De 49-jarige Moore speelt een lesbienne in de film, die met een zeer bescheiden budget gemaakt is. "Toen ik de film voor het eerst terugzag, herinnerde ik me sommige dingen niet eens meer", vertelt Moore. "We kronkelen door het bed en bewegen zo veel, maar ik kan me dat niet meer voor de geest halen."

Moore, die een aantal expliciete seksscènes met Annette Bening ('American Beauty') en Mark Ruffalo ('Blindness') speelde, is absoluut niet preuts aangelegd. Zo speelde ze een pornoster in 'Boogie Nights' en vertolkte ze op briljante wijze freak Maude Lebowski in 'The Big Lebowski'.

Julianne Moore gechoqueerd door seksscènes
Julianne Moore gechoqueerd door seksscènes (Foto: Novum)

Geheugensteuntje FOK! F1-manager: Groot-Brittannië

Komend weekend wordt de Grand Prix van Groot-Brittannië verreden. Op Silverstone gaat op zaterdag de kwalificatie om 14:00 uur en op zondag de race om 14:00 uur Nederlandse tijd van start. De kwalificatie is zaterdag om 14:00 uur te zien op BBC One en RTL GP, en de race is zondag eveneens om 14:00 uur live te zien op BBC One en RTL GP.

Uiteraard doet FOK!sport verslag van zowel de vrije trainingen, kwalificatie, als de race. Dit weekend wordt er live meegeschreven met de race en het laatste nieuws geplaatst, dus kijk vooral eens tijdens de de race op FOK!sport en praat mee met andere users in de reacties!

De FOK! Formule 1-manager is bij de tiende ronde aangekomen, altijd een extra belevenis als je tv zit te kijken om jouw 'team' aan te moedigen. Let op! Vrijdag 9 juli 2010 om 23:59 uur zal de F1-manager weer op slot gaan, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt!

Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier. Voor meer uitleg over de FOK! Formule 1-manager lees je [Upd] FOK! Formule 1-manager 2010 gelanceerd of de Speluitleg in de manager. Wil je weten welke prachtige prijzen FOK! heeft geregeld? Lees dan dit bericht even!

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan eerst. Veel succes en vooral plezier gewenst met de FOK! Formule 1-manager!

NVJ: monopolie SBS 6 bij huldiging zorgelijk

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) komt in actie om dinsdag meer media toe te laten bij de huldiging van het Nederlands elftal. Dit zei algemeen secretaris Thomas Bruning vrijdag in een reactie op de exclusieve uitzendrechten die SBS 6 bij de KNVB heeft bemachtigd.

Bruning noemt het zorgelijk dat SBS 6 dinsdag het alleenrecht heeft op de interviews met spelers en staf tijdens de eventuele rondvaart door Amsterdam en op het moment dat ze op het Museumplein op het podium staan om zich toe te laten juichen door een grote menigte supporters.

"Het publieksevenement leent zich er niet voor om andere omroepen als de NOS en persfotografen buiten te sluiten", aldus Bruning. "Een breed scala aan journalisten dient hier verslag van te kunnen doen." De NVJ gaat hierover een brief schrijven aan de KNVB.

Spanje twijfelt aan Webb

In Spanje is met de nodige scepsis gereageerd op de aanstelling van de Engelsman Howard Webb als scheidsrechter voor de WK-finale zondag tegen Nederland.

"Slecht nieuws. Webb fluit de finale", kopte sportkrant Marca. AS Sports noemde de keuze voor Webb "dubieus" en El Mundo Deportivo sprak over "slechte herinneringen" aan Webb van de Spaanse ploeg bij het WK in Zuid-Afrika.

De Spaanse media lieten het optreden van Webb in de eerste groepswedstrijd van de Europese kampioen tegen Zwitserland uitgebreid de revue passeren. Spanje verloor verrassend met 0-1, mede door "twee fouten" van de voormalige politieman. Webb weigerde David Silva een "zuivere" strafschop toe te kennen en verzuimde het doelpunt van Gelson Fernandes af te keuren wegens "buitenspel".

Marca gaf uiteindelijk nog een positieve draai aan het negatieve Webb-verhaal. "De uitdaging om de WK-finale te winnen, is nu alleen nog maar groter."

Contador wil contract bij Astana verlengen

Tweevoudig tourwinnaar Alberto Contador staat op het punt om zijn contract bij de Kazachstaanse wielerploeg Astana met twee of drie jaar te verlengen. Dat vertelde zijn broer en manager Fran Contador vandaag aan de website biciciclismo.com.

"We hebben vergaderd met de sponsors. Over enkele punten moeten we het nog eens worden, maar ik denk niet dat er grote problemen zullen opduiken", aldus Fran Contador. "De duur van het contract is nog niet bepaald, maar we moeten enkel nog uitmaken of het voor twee of drie jaar zal zijn."

Alberto Contador heeft ook aanbiedingen van andere teams. "We hebben contact gehad met andere ploegen, maar niet met hen onderhandeld. Er is maar één optie waaraan we werken en dat is blijven bij Astana", maakte zijn broer duidelijk.

Dat dit kan in Nederland!

Nadat Nederland zondag wereldkampioen is geworden, worden de spelers dinsdag groots gehuldigd in Amsterdam. Een superfeest, dat veel kijkers zal trekken. In plaats van de NOS, heeft SBS de rechten gekregen om alles uit te zenden.

Nederland is boos. En terecht, want de campingzender zal het niet nalaten om bij elke woonboot er een commercialblok in te gooien. En om tafereeltjes als "Gefeliciteerd Bert van Marwijk! Gefeliciteerd Wesley Sneijder! Gefeliciteerd Arjen Rob..." "Wie wordt er nu gefeliciteerd? Straks na de reclame zie je het exclusief bij SBS6!" of "Wie heeft het WK gewonnen? A: Nederland B: Zimbabwe. SMS A of B naar 6666" te voorkomen, is men een online petitie gestart.

Vind jij ook dat het grootste volksfeest aller tijden op de publieke omroep thuishoort, zet dan hier een krabbel tegen het verneuken van ons voetbal.

Duikers treffen monstermeervallen in Maas

Twee duikers kregen onlangs de schrik van hun leven toen ze in de Maas opeens werden omringd door tientallen gigantische meervallen. Sommige waren langer dan twee meter. In Nederland zijn niet eerder zoveel grote meervallen tegelijk op beeld vastgelegd, meldt de website topvisser.nl.

De confrontatie leverde angstige momenten op voor Danny Bok en George Hampsink, die in opdracht van Sportvisserij Nederland onderzoek doen naar de veranderende visstand in de Maas. "Plotseling waren ze er", zegt Bok. "Tientallen, minimaal dertig meervallen van een tot twee meter en sommige zelfs wel langer. We schrokken ons kapot. Ik heb op tientallen plaatsen gedoken, vaak ook met haaien, maar dit was veel beangstigender."

Doel van het onderzoek is de veranderende visstand in Nederland beter in beeld te brengen. Naast de barbeel en de roofblei is ook de beschermde meerval in opkomst, onder meer door de sterk verbeterde waterkwaliteit. Sportvisserij Nederland wil dat de meerval in de Visserijwet wordt opgenomen, zodat deze 'fantastische sportvis' mag worden bevist.

Oranje onzichtbaar op Schiphol

Oranjesupporters die hun helden maandag op Schiphol willen verwelkomen, komen bedrogen uit. Het KLM-toestel wordt op een aparte en voor het publiek onzichtbare plek van de luchthaven afgehandeld. Journalisten zijn wel welkom om de terugkeer van het team van bondscoach Bert van Marwijk te verslaan en in beeld te brengen.

Donderdag ontraadde Schiphol supporters al om naar de luchthaven te komen. Hiertoe werd besloten vanuit veiligheidsoogpunt.

Peugeot vindt oorzaak uitvallen Le Mans

Peugeot heeft de oorzaak gevonden waarom de bolides in Le Mans uitvielen. Drie van de vier auto's van het Franse merk vielen tijdens de afgelopen editie van de wedstrijd uit met motorproblemen. De oorzaak volgens Peugeot was in alle gevallen een kapotte drijfstang in de krachtbron.

"Wat de motoren betreft kostte het ons weinig tijd om bevestigd te krijgen dat alle drie de motoren met hetzelfde probleem kampten, namelijk een probleem met de drijfstangen, al waren er wel telkens andere cilinders die door de problemen getroffen werden," zo luidde een verklaring van de hoofdengineer van Peugeot Bruno Famin. "Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de extreme omstandigheden die Le Mans in juni troffen de V12's te veel belast hebben."

"De baan kende meer grip dan we verwachtten, waardoor de motoren langer volgas reden. Tegelijkertijd bleef het weer koel en in tegenstelling tot andere jaren raakte de luchtinlaat niet verstopt, waardoor de verbrandingskamers tijdens de race zeer efficient bleven opereren, waardoor de prestaties die de motoren leverden hoog bleven."

"We reden met nieuwe drijfstangen dit jaar. Deze zijn uitgebreid getest op de testbank en in vele tests voorafgaand aan de race. We hebben toen geen enkel probleem vast kunnen stellen. Er was dus geen enkele reden om te veronderstellen dat ze dichter dan we verwachtten tegen de limiet aan zaten. De race bewees echter anders."

Zonneveld van PSV naar AEL Limassol

Mike Zonneveld zet zijn loopbaan voort op Cyprus. De verdediger tekende vrijdag een contract voor twee seizoenen bij AEL Limassol, zo heeft de club bekend gemaakt. De afgelopen seizoenen stond hij onder contract bij PSV. Sinds vorige zomer kwam hij uit voor FC Groningen.

De noorderlingen wilden echter niet verder met Zonneveld. In 22 officiële wedstrijden van FC Groningen kwam de linksbenige speler niet tot scoren. Zonneveld had een doorlopend contract bij PSV, maar kreeg in de voorbereiding te horen dat hij mocht vertrekken.

Op de website van PSV bedankt de club hem voor bewezen diensten en wenst hem veel succes toe op Cyprus, waar hij ook Nicky Hofs tegen gaat komen als nieuwe ploegmaat.

Titel onrealistisch volgens Schumacher

Michael Schumacher heeft toegegeven dat hij dit seizoen geen kans meer maakt op het behalen van het coureurskampioenschap in de formule 1. De Duitser staat momenteel op een negende plaats in de ranglijst en gaat zich alvast op het volgend seizoen richten.

"Ik denk niet meer aan het kampioenschap, dat is onrealistisch", zegt de zevenvoudige wereldkampioen. "We moeten leren uit dit seizoen en ons voorbereiden op volgend jaar." Twee weken geleden finishte Schumacher slechts als vijftiende in de Grote Prijs van Europa in Valencia. "Ik heb al veel meegemaakt in mijn carrière en maak me helemaal geen zorgen. Dit motiveert mij juist. Het kan ook niet slechter dan nu."

Verdachten tweedaagse gijzeling blijven in cel

Zeven verdachten van een gewelddadige beroving in Rijswijk blijven langer vastzitten. Een andere verdachte is vrijgelaten. In juni 2007 werd een 59-jarige medewerker van het Europees Octrooibureau in Rijswijk twee dagen gegijzeld in zijn woning in Den Haag. Hij werd mishandeld en bestolen.

Op 23 juni werden zes verdachten tussen de 27 en 56 jaar oud opgepakt. Een man uit Den Haag werd later vrijgelaten, de andere verdachten uit Alkmaar, Hoorn, Amsterdam en Heerhugowaard moeten nog negentig dagen langer vastzitten, oordeelde de Haagse rechtbank. Maandag werden twee Hagenaars van 37 en 41 jaar oud opgepakt. Zij zijn inmiddels voorgeleid en voor veertien dagen in bewaring gesteld. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag vrijdag.

Code rood voor natuurgebieden

Het is 'erg' tot 'extreem' droog in grote delen van het land. Het risico op natuurbrand is groot tot zeer groot. Open vuur, barbecueën en roken zijn dan ook streng verboden. De brandweer laat tweemaal per dag een verkenningsvliegtuigje boven natuurgebieden cirkelen om een beginnende brand zo snel mogelijk te ontdekken, terwijl een blushelikopter van Defensie stand-by is.

De brandweer werkt sinds dit jaar met een nieuw meetsysteem voor natuurbrandgevaar. Het systeem is ontwikkeld door de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) in samenwerking met het Eindhovense bedrijf Ekopower, gespecialseerd in weersystemen. Op de onlinekaart die bij het systeem hoort is te zien dat het gevaar voor natuurbrand zeer groot is in de regio Noord-Oost-Brabant (code rood). In Gelderland, Overijssel, Utrecht en Noord- en Midden-Limburg is het risico groot (code oranje). De kaart wordt elke vijf minuten ververst.

Kluivert ziet wereldvoetballer in Sneijder

Wesley Sneijder wordt steeds vaker genoemd als mogelijke wereldvoetballer van het jaar. De middenvelder van Nederland en Internazionale won al de Italiaanse titel, de Coppa Italia en de Champions League. Op het WK scoorde hij al vijf keer. Patrick Kluivert ziet dan ook geen reden dat Sneijder niet gelauwerd wordt. "Tuurlijk kan hij het worden. Hij is heel belangrijk voor Oranje."

De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal is in Zuid-Afrika voor Eurosport. In de studio bij het Soccer City Stadium, waar zondag de finale wordt gespeeld. "Als je wereldkampioen wordt, dan komt die prijs natuurlijk wel dichterbij", laat hij aan Novum Nieuws weten. "Wes is een vriend van mij, een wereldgozer. Ik gun het hem wel."

Ook Arjen Robben, vorig jaar nog ploeggenoot van Sneijder bij Real Madrid en dit jaar tegenstander in de Champions League-finale, acht een titel voor Sneijder niet onwaarschijnlijk. "Ja, als we wereldkampioen worden, dat is misschien wel een voorwaarde. Dan heeft hij alles gewonnen. Beter kun je het als speler niet doen."

Met een goed optreden in de finale zou ook Robben hoge ogen kunnen gooien als de individuele prijzen aan het eind van het jaar worden vergeven. Robben is bovendien, net als Sneijder, genomineerd voor de Gouden Bal voor beste voetballer van het WK. "Ik heb zelf ook een superseizoen gehad bij Bayern", beseft de snelle dribbelaar zich. "Op de Champions League na hebben we alles gewonnen."

Toch is van rivaliteit bij Oranje geen sprake. "Dat zijn dingen, daar zijn we niet mee bezig", wuift Robben alle speculaties weg. "We moeten eerst wereldkampioen worden. Dit komt allemaal achteraf wel, nu nog niet."

Vertrouwen in Sarkozy op dieptepunt

De populariteit van de Franse president Nicolas Sarkozy is na de recentste onthullingen over de zogenoemde donatieaffaire naar een nieuw dieptepunt gezakt. Een op de drie Fransen denkt dat Sarkozy geen grip heeft op de problemen in het land. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou Sarkozy verliezen van Martine Aubry van de Socialistische Partij, die een gooi wil doen naar het presidentschap.

Sarkozy zou in de aanloop naar de presidentsverkiezingen geld hebben gekregen voor zijn campagne van de rijkste vrouw van Frankrijk, Liliane Bettencourt (87). Eric Woerth, de huidige minister van Arbeid, zou ongeveer 150.000 euro in contant geld van haar hebben aangenomen. Woerth was tijdens de verkiezingscampagne verantwoordelijk voor de campagnekas. Hij is nu nog steeds penningmeester van Sarkozy's partij UMP. Donaties aan politieke partijen in Frankrijk mogen maximaal 7.500 euro bedragen.

Selectie Oranje fit

Het Nederlands elftal werkt met een fitte selectie toe naar de finale van het WK van aankomende zondag tegen Spanje. Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Dirk Kuijt en Arjen Robben sloegen vandaag een deel van de groepstraining over, maar dat was alleen om hen wat extra rust te geven.

Bij de laatste sessie op het veld van Wits University oefenden Demy de Zeeuw en Maarten Stekelenburg wel volledig mee. De Zeeuw moest na de halve finale tegen Uruguay worden geholpen aan zijn gebit, terwijl Stekelenburg last had van zijn heup. De twee zijn echter fit.

Schade Grolsch definitief niet vergoed

De Nederlandse staat hoeft definitief niet op te draaien voor een deel van de schade die de Grolschfabriek in Enschede opliep door de vuurwerkramp. Dat bepaalde de Hoge Raad vrijdag. Eerder was het gerechtshof in Den Haag tot hetzelfde oordeel gekomen.

De wijk Roombeek, waar de fabriek was gevestigd, werd voor een groot deel verwoest door de explosie op 13 mei 2000. Ook de bierfabriek van Grolsch liep forse schade op. De verzekeringsmaatschappij van de bierfabrikant wilde afdwingen dat de Nederlandse overheid een deel van de schade zou vergoeden. De maatschappij is van mening dat de overheid heeft verzuimd maatregelen te treffen om de ramp te voorkomen.

De Hoge Raad oordeelde echter, net als het hof, dat het niet aannemelijk was dat de staat op de hoogte was van het explosiegevaar van het zware vuurwerk dat tegen de vergunningsregels in op het terrein van SE Fireworks lag opgeslagen. Daarom kan de overheid niet aansprakelijk worden gesteld.

De vuurwerkramp in Enschede kostte 23 mensen het leven. Bijna duizend anderen raakten gewond bij de ontploffing van het vuurwerkbedrijf.

Moordzaak Dirk Post in oktober voor de rechter

De zaak van de 15-jarige verdachte van de moord op Dirk Post uit Urk wordt op 5 oktober inhoudelijk behandeld, achter gesloten deuren. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bekendgemaakt. De jongen wordt verdacht van moord of doodslag.

De 14-jarige Dirk Post kwam op 17 november door steekwonden om het leven. Voorbijgangers vonden zijn lichaam een dag later in het Urkerbos. De hoofdverdachte, Jaap van der H., werd twee dagen later opgepakt. Hij zit nog in een cel. De strafzaken tegen de twee medeverdachten van 12 en 14 jaar, die wel zijn vrijgelaten, worden op 6 oktober behandeld.

Spionnen nu allemaal in Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is vrijdag het toneel van een spionnenruil tussen de Verenigde Staten en Rusland. Tien Russen, die ruim een week geleden door de Amerikaanse geheime dienst FBI werden opgepakt, zijn op de luchthaven La Guardia in New York in een vliegtuig gezet en inmiddels aangekomen op het vliegveld van Wenen. Daar bevinden zich nu ook de vier mensen die in Rusland vastzaten voor spionage voor het Westen.

Het gaat om de grootste spionnenruil sinds de Koude Oorlog. Alle veertien betrokkenen hebben schuld bekend. De spionnen voor het Westen, onder wie de kernwapengeleerde Igor Soetjagin, deden dat in een brief aan president Dmitri Medvedev. De Russen bekenden voor een rechtbank in Manhattan.

De spionnenruil is van grote betekenis voor de betrekkingen tussen Rusland en de VS, die danig bekoelden na de arrestatie van de tien spionageverdachten in de VS. Een elfde verdachte werd in Cyprus aangehouden, maar sinds hij op borgtocht werd vrijgelaten is niets meer van hem vernomen.

Dode in kwekerij Oirschot blijkt Poolse man

De man die donderdagmiddag dood werd aangetroffen in een veld van een plantenkwekerij in het Brabantse Oirschot, is vermoedelijk een 32-jarige Pool. Naar de identiteit van de man wordt nog verder onderzoek gedaan. De politie houdt nog steeds rekening met een misdrijf.

De politie spreekt van verdachte omstandigheden op de tuinderij aan de Braken, maar wil verder geen mededelingen doen. Zo'n dertig rechercheurs zijn op de zaak gezet.

Kritiek op exclusieve huldigingsdeal SBS

De NOS is niet blij met de exclusieve deal die concurrent SBS heeft bedongen voor het uitzenden van de WK-huldiging. Ook op internet is een stortvloed aan kritiek losgebarsten op de vercommercialisering van het verwachte volksfeest. CDA en VVD stellen zelfs Kamervragen over het onderwerp.

Volgens de NOS is het uniek dat een dergelijke gebeurtenis exclusief wordt gegund aan één partij. De NOS zou niet de kans hebben gehad om ook een bod uit te brengen op de rechten, zegt NOS-directeur Jan de Jong.

"Onzin", zegt een woordvoerder van SBS. Volgens de zegsman was de commerciële zender er gewoon eerder bij. "We hebben korte lijntjes met de KNVB en al vroeg aangegeven dat we erg geïnteresseerd zijn in de rechten voor de huldiging. We zijn ze gewoon een stap voor."

SBS zegt de deal ook te danken te hebben aan de goede relatie met de KNVB. "Wij zijn al jaren de mediapartner van de bond. Ook volgend seizoen zenden we weer alle thuiswedstrijden van Oranje uit." SBS wil niet zeggen wat er betaald is voor de rechten.

De deal houdt in dat SBS exclusief beelden mag maken op het podium op het Museumplein. Bij de grachtentocht die plaatsvindt als Oranje de WK-finale wint, mag SBS als enige meevaren.

Op internet circuleert een petitie die oproept de KNVB alle media de gelegenheid te geven verslag te doen van de huldiging. De petitie getiteld 'Oranje is van ons allemaal' is voor het middaguur al ruim vijfhonderd keer ondertekend.

CDA-Kamerlid Joop Atsma en VVD'er Anouchka van Miltenburg stellen Kamervragen over de kwestie. Atsma vindt het 'principieel' niet kunnen dat een nieuwsfeit niet openbaar toegankelijk is voor alle media. "Alle omroepen, zenders, kranten en persbureaus moeten er gewoon bij kunnen."

Atsma vreest ook scheve gezichten als één partij probeert geld te verdienen aan het feest. Overheden zijn hier flink wat geld aan kwijt. Ik kan me voorstellen dat ze nu een deel van de kosten van bijvoorbeeld de politie-inzet en de reiniging zullen proberen te verhalen bij SBS." Hij hoopt dat de KNVB terugkomt op de overeenkomst.

Van Miltenburg vraagt zich af waarom de KNVB denkt de bevoegdheid te hebben de rechten te verkopen aangezien de bond niet opdraait voor de kosten van de huldiging of de huldiging op zich neemt. "Dan lijkt mij dat zij ook niet zelfstandig kunnen bepalen dat er exclusieve uitzendrechten worden verstrekt."

Ook andere Kamerleden spreken hun afschuw uit over de deal. PvdA'er Martijn van Dam vraagt zich af hoe het zover heeft kunnen komen en partijgenoot Diederik Samsom hoopt dat SBS nul kijkers trekt. Arie Slob (ChristenUnie) staat het tegen dat de KNVB de huldiging 'vermarkt'. Het past volgens hem wel helemaal bij de 'volledig vercommercialiseerde voetbalsector'. Ook de SP in Amsterdam windt zich op.

De NOS hoopt er overigens nog in een gesprek met SBS uit te komen. De SBS-zegsman bevestigt dat er maandag nog wordt gesproken. In theorie zou de NOS een sublicentie kunnen kopen van de zender, maar of dat erin zit wil de woordvoerder niet zeggen. "We gaan maandag even praten. Alles is mogelijk."

Ook RTL is in gesprek met SBS om beelden te kopen, maar heeft geen moeite met de deal van de concurrent. "We hebben niet achter het net gevist, want we hebben helemaal niet gehengeld naar de rechten. Dit is gewoon knap gedaan door SBS", zegt een woordvoerder. "Zij zijn mediapartner van de KNVB dus we zijn ook niet verrast."

RTL besteedt hoe dan ook ruim aandacht aan de WK-finale en de huldiging. De huldiging wordt live uitgezonden, met of zonder aangekochte beelden van SBS. RTL 4 staat ook in het teken van het WK met 'RTL Viert Oranje'.

Hoe laat de huldiging dinsdag plaatsvindt, is nog niet bekend. Er wordt nog aan het schema gewerkt, maar volgens SBS gaan de spelers eerst bij de koningin langs. De huldiging volgt daarna waarschijnlijk in de loop van de middag. Bij winst gaat de selectie per boot naar het Museumplein.

Servische oplichters opgepakt met vals geld

Vijf Serviërs zijn woensdag in Amsterdam aangehouden met een pak kopieën van biljetten van vijfhonderd euro. Ze wisselden de volgens de Nationale Recherche waardeloze biljetten bij een Duits slachtoffer in voor 150.000 echte euro's. Duitsland heeft gevraagd om de uitlevering van het vijftal, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

De verdachten deden de afgelopen maanden alsof ze belangstelling hadden voor Duits onroerend goed. Ze stelden herhaaldelijk voor een deel van de transactie contant af te rekenen. Daarbij zou 'groot' geld worden gewisseld voor 'klein' geld, met een aantrekkelijke provisie voor de verkopers.

De Nationale Recherche werkte in het onderzoek nauw samen met de Duitse autoriteiten in Koblenz. Nog onbekend is hoeveel slachtoffers echt geld hebben gewisseld voor kopieerpapier. Bij de doorzoeking van drie woningen in Amsterdam legde de politie beslag op 58.000 euro aan contant geld en fotokopieën van biljetten van vijfhonderd euro met een totale opdruk van 330.000 euro.

Gratis ov in Amsterdam tijdens huldiging

Tram, bus en metro zijn dinsdag gratis tijdens de huldiging in Amsterdam. De gemeente verwacht een enorm aantal toeschouwers voor de huldiging van Oranje. Bezoekers van buiten de stad worden dan ook opgeroepen zoveel mogelijk maandag al te komen en pas woensdag te vertrekken.

Er wordt op meer bezoekers gerekend dan bij een gemiddelde Koninginnedag. De schattingen lopen uiteen, maar er wordt gesproken over een miljoen bezoekers.

Het openbaar vervoer rijdt niet in de binnenstad en elders in de stad zijn de routes aangepast. De trams en bussen van het GVB die wel rijden zijn gratis. Vervoerder Connexxion rijdt niet in het centrum, maar biedt ook geen gratis vervoer aan.

De werkzaamheden aan de metro tussen Amstel en het Centraal Station worden voor een dag gestaakt. Daardoor rijden er die dag ook gewoon metro's door de tunnel. Reizen naar het Centraal Station wordt vanwege de drukte echter afgeraden. Betere beginpunten zijn volgens de gemeente Station Zuid en Station Amstel.

De gemeente benadrukt dat er geen alcohol mag worden gedronken in de treinen en op de stations. Ook dronkenschap is uit den boze. Of er ook strengere regels omtrent alcohol gelden tijdens de huldiging in de stad zelf, is onduidelijk.

De stad zal rondom de huldiging nagenoeg onbereikbaar zijn met de auto. Amsterdammers wordt aangeraden de auto thuis te laten, omdat er grote files worden verwacht. Bezoekers kunnen het beste aan de randen van de stad parkeren en dan met openbaar vervoer of te voet komen.

Mensen die rond de grachten wonen waardoor de eventuele kampioensboottocht wordt gemaakt, moeten hun auto wel even verplaatsen. Het ligt volgens de gemeente voor de hand dat uitzinnige fans op auto's klimmen om een glimp van de Oranjeboot op te vangen.

Müller favoriet voor onderscheiding grootste talent

Thomas Müller is de voornaamste kandidaat om tot het grootste talent van het WK voetbal verkozen te worden. De Duitse aanvallende middenvelder werd vandaag genomineerd door de FIFA die de prijs toekent. De andere nominaties waren voor André Ayew van Ghana en Giovani dos Santos van Mexico.

Müller (20) scoorde vier keer in Zuid-Afrika. In de halve finale tegen Spanje was hij er door een schorsing niet bij en werd Duitsland meteen uitgeschakeld. Morgen is Müller wel beschikbaar als Duitsland het in de strijd om plaats drie opneemt tegen Uruguay.

Sporten in games versus sporten in het echt

De TIGA, een Britse game-industrie groep, heeft de resultaten laten zien van een onderzoek naar kinderen en sportgames. Volgens het onderzoek doen kinderen die veel sportgames spelen, vaak ook mee aan echte sportactiviteiten.

Op een Franse business school "ESSEC" werd het onderzoek door studenten van de "International Sports Marketing Chair" uitgevoerd. Hier kwam uit dat 38% van de jongens onder de 21 die sportgames spelen, hun favoriete virtuele sport ook in het echt deden. Hiernaast brengt het onderzoek naar voren dat 75% van dezelfde groep op een sport zit.

Volgens Thierry Lardinoit (ESSEC) worden games te vaak onterecht de schuld gegeven voor de inactiviteit van jongeren onder de 21. Er is volgens Lardinoit een dunne lijn tussen de sporten spelen op een console en in het echte leven.

"Televisie is een bedreiging voor de beweging van kinderen, Videogames daarentegen niet," aldus Lardinoit.

Het hoofd van TIGA, Richard Wilson, beaamt de positieve effecten van gamen. Volgens hem vergroot het spelen van sportgames de kans dat een jongere ook in het echt een sport gaat doen.

Fifa 10

Kuijt: "Nederland wordt wereldkampioen"

Dirk Kuijt weet het zeker: Nederland wordt zondag wereldkampioen. De aanvaller zegt zelfs tegenover het Algemeen Dagblad dat de wereldtitel Oranje helemaal niet kan ontgaan.

"Ik heb veel respect voor Spanje, maar wij worden gewoon wereldkampioen," aldus Kuijt die alle geloof heeft in de missie van Bert van Marwijk. "Het straalt misschien arrogantie uit, maar dat is helemaal niet zo bedoeld. Het is puur vertrouwen dat we de beker kúnnen winnen. En dat gaan we doen."

"Als je zegt dat je wereldkampioen wilt worden, maar er blijft iets knagen of je gelooft het eigenlijk zelf niet, ga je er toch een keer aan onderdoor. Nu stralen wel als groep uit dat we wereldkampioen kunnen worden. Ja, sommigen zeggen dat het iets on-Dirk Kuijts is, maar ik voel dat zo. Ik draai er ook niet omheen," besluit de Katwijker.

Robben en Sneijder genomineerd voor Gouden Bal

Arjen Robben en Wesley Sneijder zijn bij het WK in Zuid-Afrika genomineerd voor de Gouden Bal, de titel voor beste speler van het toernooi. Wereldvoetbalbond FIFA heeft vrijdag de tien genomineerden bekendgemaakt.

Naast Robben en Sneijder wordt medefinalist Spanje vertegenwoordigd door liefst drie spelers: Xavi Hernandez, Andrés Iniesta en David Villa. Laatstgenoemde is momenteel gedeeld topscorer, samen met Wesley Sneijder.

Van de overige vijf genomineerden komen er twee uit Duitsland, namelijk Bastian Schweinsteiger en Mesut Özil. Ook Diego Forlán (Uruguay) en Asamoah Gyan (Ghana) zijn genomineerd. Enigszins opvallend is dat de naam van Lionel Messi ook in het rijtje staat. De Argentijn heeft dit WK niet kunnen brengen wat van hem werd verwacht.

De genomineerden zijn gekozen door een speciale jury van de FIFA, die onder meer bestaat uit Kalusha Bwalya, Christian Karembeu en Gerard Houllier. De winnaar van de Gouden Bal wordt direct na de finale bekendgemaakt.

Uitslag eerste vrije training Groot-Brittannië

Sebastian Vettel heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Duitser bleef Lewis Hamilton meer dan drie tienden voor. Robert Kubica reed de derde tijd, gevolgd door Adrian Sutil en Mark Webber. Sakon Yamamoto kwam niet verder dan de positie die Bruno Senna normaal in handen heeft: de laatste plaats.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 S. Vettel Red Bull 1:32.280   22
2 L. Hamilton McLaren 1:32.614 +0:00.334 18
3 R. Kubica Renault 1:32.725 +0:00.445 21
4 M. Webber Red Bull 1:32.747 +0:00.467 23
5 A. Sutil Force India 1:32.968 +0:00.688 18
6 N. Rosberg Mercedes 1:33.318 +0:01.038 21
7 N. Hülkenberg Williams 1:33.377 +0:01.097 19
8 J. Button McLaren 1:33.519 +0:01.239 20
9 M. Schumacher Mercedes 1:33.955 +0:01.675 18
10 R. Barrichello Williams 1:34.016 +0:01.736 17
11 S. Buemi Toro Rosso 1:34.132 +0:01.852 21
12 V. Petrov Renault 1:34.365 +0:02.085 22
13 F. Alonso Ferrari 1:34.490 +0:02.210 20
14 P. di Resta Force India 1:34.580 +0:02.300 22
15 K. Kobayashi Sauber 1:34.710 +0:02.430 16
16 P. de la Rosa Sauber 1:34.901 +0:02.621 17
17 F. Massa Ferrari 1:35.037 +0:02.757 21
18 J. Alguersuari Toro Rosso 1:35.318 +0:03.038 27
19 H. Kovalainen Lotus 1:36.747 +0:04.467 16
20 T. Glock Virgin 1:37.330 +0:05.050 11
21 L. di Grassi Virgin 1:37.518 +0:05.238 15
22 K. Chandhok HRT 1:38.735 +0:06.455 21
23 F. Fairuz Lotus 1:39.510 +0:07.230 11
24 S. Yamamoto HRT 1:39.673 +0:07.393 27

'Octopus Paul stond buitenspel'

De Duitse verzorgers van octopus Paul plegen kijkersbedrog. Tot die conclusie komt FOK!ker Onverlaatje in dit topic.

"Bij het voorspellen van de wedstrijd Nederland - Spanje zat de octopus al rechts op de bal te wachten en wordt het bakje van Spanje vlak voor zijn neus gezet", beweert hij. "In de vorig filmpjes kroop de octopus van boven af via de stang naar beneden om een bakje uit te kiezen."

Zoals iedereen inmiddels weet, heeft Paul Spanje aangewezen als de winnaar. Gisteren dook er al een foto op waar de octopus Nederland aanwees als wereldkampioen, maar deze bleek nep te zijn.


'Kijkersbedrog!'

Van Bommel wil aanvoerdersband Oranje niet

De WK-finale zal de laatste wedstrijd van Giovanni van Bronckhorst zijn. Hierdoor verliest het Nederlands elftal niet alleen haar linksback, maar ook de aanvoerder. Mark van Bommel is door velen aangevoerd als zijn opvolger, maar zelf wil hij dat niet.

"Dat wil ik niet, ik ben ook twee jaar weggeweest bij Oranje. Er zijn andere spelers, die meer interlands achter hun naam hebben", zegt de excellerende middenvelder tegenover De Telegraaf.

Van Bommel voegde er aan toe dat het niets te maken had met het feit dat hij de schoonzoon van coach Bert van Marwijk is. "Het is wél zo, dat er heel veel druk op zat toen ik terugkeerde bij het nationale team. Want als de volgende bondscoach je terughaalt en ook nog je schoonvader is, dan móet je ook goed spelen", vervolgt hij.

De middenvelder van Bayern krijgt al een geruime tijd veel complimenten over zijn spel bij Oranje. Zijn goede spel heeft hij, vindt van Bommel zelf, mede te danken aan Nigel de Jong. "Wij voelen elkaar uitstekend aan en dat heb ik niet vaak meegemaakt in mijn loopbaan, die toch al in 1992 begon."

Bijna 400 werknemers in deeltijd-WW ontslagen

Bijna 150 werkgevers hebben WW-gelden moeten terugbetalen, omdat ze werknemers in de deeltijd-WW ontslagen hebben. In totaal gaat het om een kleine vierhonderd werknemers die ontslagen zijn, terwijl hun werkgever de WW-steun had aangevraagd om ze in dienst te kunnen houden.

Een woordvoerster van demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) heeft dit vrijdag bevestigd na een bericht van RTL Z. De deeltijd-WW werd ruim een jaar geleden ingevoerd voor bedrijven die hun personeel door de economische crisis tijdelijk minder willen laten werken en niet willen ontslaan, omdat ze verwachten bij economisch herstel de vakkrachten weer hard nodig te hebben.

Wekelijkse releaselijst week 27

Releaselijst week 27, 05-07-2010 t/m 11-07-2010

Deze week laat een hele magere lijst zien met maar drie games verdeeld over vier apparaten. Één van de drie games is Crackdown 2, het lang verwachte vervolg op deel één.

Xbox 360

  • Crackdown 2 (Spring, ren, schiet tegen gemuteerde wezens)

Wii

  • PokéPark: Pikachu's Adventure (Avontuurlijke mini-games met Pokémon)

PSP

  • Pro Cycling Manager 2010 (Wielrenmanager-game)

PC

  • Pro Cycling Manager 2010

Deze lijst is onder voorbehoud, data kunnen altijd verschoven worden door de uitgever.

FOK!games Tofste baas - dag 3

Gisteren gingen Bahamut, Dracula en Orphan de strijd aan. Na een spannend gevecht is Dracula als populairste uit de bus gekomen. Hij en Bahamut gingen lange tijd gelijk op totdat hij in de avond een flinke voorsprong nam. Met meer dan de helft van de stemmen gaat hij door naar de volgende ronde.

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

Rolento (Final Fight)
Final Fight was een zeer populaire fighting-game met een aantal interessante en uitdagende bazen. Vierde baas in de game is Rolento, een oud lid van de Special Forces, wat te zien is aan zijn kledingstijl, de rode baret, en aan zijn vechtstijl inclusief baton en granaten. Op zijn gezicht heeft hij een groot litteken zitten van zijn gevecht met Guy waarbij hij werd geraakt met een Shuriken.

Master Hand (Super Smash Bros.-serie)
Waar de Master Hand vandaan is gekomen is voor velen nog steeds een Mysterie. Waar alle andere karakters in de Super Smash Bros.-serie allemaal uit andere games komen, is Master Hand er het buitenbeentje. Hij is de baas in Melee en Brawl en een goede uitdaging, zelfs voor de ervaren speler. Doordat hij groot is heeft hij de mogelijkheid om zijn vijanden alle hoeken van het veld te laten zien door deze te slaan, te flicken en vast te pakken.

C'Thun (World of Warcraft)
World of Warcraft zit natuurlijk vol met bazen. C'Thun was voorheen één van de moeilijkste om te verslaan. Dit vreemde wezen met tentakels, stekels en een hoop ogen is de laatse baas in Temple of Ahn'Quiraj. Met zijn ogen kan hij lasers afvuren om zo de spelers te verzwakken maar ook zijn tentakels zijn wapens om rekening mee te houden. C'Thun werd gezien als een onmogelijke baas totdat een aantal patches de kans op succes voor de spelers vergrootte.

RolentoMaster HandC'thun

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12:00 waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Paul tipt Spanje als winnaar

In het Duitse Oberhausen heeft de Duitse inktvis Paul zijn voorspellingen voor de komende dagen gemaakt. Duitsland zal volgens Paul uiteindelijk beslag weten te leggen op de derde plek en de vierde plaats zal voor Uruguay zijn.

De finale wordt volgens Paul gewonnen door Spanje; zij zullen ons Nederlands elftal verslaan. De inktvis deed vier jaar geleden ook al wat voorspellingen. Toen had hij alles goed behalve de finale.

Bekijk hier de trackrecord van Paul.

Kesler: "Zo zit de wereld in elkaar"

De KNVB heeft de rechten van de huldiging van Oranje verkocht aan SBS omdat dat nou eenmaal kan. Dat heeft KNVB-directeur Henk Kesler gezegd tegen de NOS. "Op de boot zijn de rechten verkocht aan SBS, waarom zou dat niet kunnen?" Ook op het Museumplein is de boel verkocht. Radio 538 is daar de partner van de KNVB.

Andere media, zoals de NOS, mogen dus op een afstandje filmen. Maar Kesler laat duidelijk doorschemeren dat er ook wat rancune bij zit. "De NOS wilde ook niet de rechten van Oranje voor de kwalificatie omdat men koos voor de Champions League. Dus nu is gekozen voor SBS."

De NOS is verbaasd over de afspraken met SBS en wist niet eens dat er rechten zaten op de huldiging. Toch zal de hele tocht voor zover mogelijk wel live uitgezonden worden op Nederland 1.

Apeldoorners bekennen leksteken autobanden

Twee Apeldoornse verdachten van 16 en 22 jaar hebben bekend verantwoordelijk te zijn voor het leksteken van tientallen autobanden en het bekrassen van een auto. Banden van ongeveer tachtig auto's werden in het zuiden van de Gelderse stad tussen 6 maart en 13 juni 's nachts doorgesneden.

De 22-jarige Apeldoorner werd 21 juni aangehouden voor de vernielingen, en zijn 16-jarige plaatsgenoot een week later. Beide mannen zijn inmiddels vrijgelaten.

Bij de politie werden tientallen aangiften gedaan van de vernielingen. Het korps vraagt gedupeerde auto-bezitters alsnog aangifte te doen.

Löw kan bijtekenen

Bild meldt dat Joachim Löw, de bondscoach van Duitsland, voor twee jaar kan bijtekenen. Bondsvoorzitter Theo Zwanziger wilde het bericht nog niet bevestigen.

"Maar de kansen zijn goed. De bondscoach weet dat wij achter hem staan. Bovendien hebben we sinds jaren een zeer sterke aanwas van talenten. De mogelijkheden voor de toekomst zijn excellent. Voor een ambitieuze trainer als Löw zijn dat prima vooruitzichten," aldus Zwanziger in een reactie vanuit Pretoria.

In 2006 was Löw de opvolger van Jürgen Klinsmann van Die Mannschaft. Onder leiding van Löw werd in 2008 de finale van het Europees kampioenschap gehaald. In de eindstrijd was Spanje toen te sterk, net als afgelopen woensdag in de halve finale op het WK.

Morgen speelt Duitsland de troostfinale tegen Uruguay in Port Elizabeth.

Fatwa in Emiraten verbiedt vuvuzela

Eerst waren het de Europese televisiekijkers die klaagden, maar de vuvuzela heeft inmiddels een nieuwe vijand: de islam. In de Verenigde Arabische Emiraten is een fatwa, een religieus verbod, uitgesproken over de plastic toeter. De algemene autoriteit voor islamitische zaken in de golfstaat heeft een geluidsniveau van meer dan honderd decibel uit de toeter verboden.

De autoriteit stelt dat de vuvuzela tot wel 127 decibel kan halen en daarom gehoorschade bij fans kan veroorzaken. De Engelstalige krant The National meldt vrijdag dat de import van duizenden vuvuzela's naar de Emiraten voor WK-fans de directe aanleiding was voor de fatwa. De instrumenten zouden in de lokale competitie door fans gebruikt kunnen worden.

Spanje kan zesde debutant worden die finale wint

In de lange historie van het WK is het slechts vijf landen gelukt om hun eerste finale meteen te winnen. Dat zocht Voetbal International uit. Komende zondag kan Spanje nummer zes worden, zij staan tegen Nederland voor het eerst in de mondiale eindstrijd.

In 1930 was Uruguay vanzelfsprekend de eerste debutant die meteen won, aangezien in dat jaar het eerste WK plaatsvond. Daarna was het de beurt aan Italië (1934), Duitsland (1954), Engeland (1966) en Frankrijk (1998). Opvallend detail: alleen de Duitsers wonnen hun eerste wereldtitel niet in eigen land.

De oosterburen wonnen in 1974 op eigen terrein de finale tegen Nederland, maar de eerste WK-titel werd in 1954 gewonnen in Zwitserland. Oranje is één van de zes debutanten die hun eerste eindstrijd verloor, samen met onder meer de grootmachten Argentinië en Brazilië.

Mocht Spanje zondag winnen, dan vestigt Nederland een negatief record. Geen enkel land verloor drie WK-finales en werd nog nooit wereldkampioen. Nu wordt dat record nog gedeeld met Hongarije (1938 en 1954) en Tsjechoslowakije (1934 en 1962). Ook Zweden (1958) speelde al eens een finale zonder dat het zelf een keer goud won.

Volvo wil naar WTCC in 2011

Volvo wil deel gaan nemen aan het World Touring Car Championship in 2011. Het Zweedse bedrijf zal dit jaar met de Zweedse en Scandinavische Touring Car-leider Robert Dahlgren gaan rijden in Groot-Brittannië en in Japan. Voor volgend seizoen is Polestar Racing gevraagd een volledig seizoen deel te nemen aan het WTCC.

Volvo heeft in de afgelopen jaren enkele malen in het WTCC gereden en motorsport-directeur Alexander Murdzevski vindt dat met het nieuwe motorenreglement de tijd nu rijp is om de sprong te wagen. Hij vindt dat de nationale kampioenschappen te veel af gaan wijken van het S2000-reglement dat de FIA opgesteld heeft. Volvo wil daar graag met de op bio-ethanol rijdende C30 aan voldoen. Om deel te kunnen nemen moet de auto wel gehomologeerd worden voor het WTCC en moet Polestar Racing er klaar voor zijn om de stap te maken.

'Opruiende twitteraars vervolgen'

De politie in Den Haag wil mensen laten vervolgen die via Twitter oproepen om rellen te gaan schoppen. Een politiewoordvoerster heeft vrijdag een bericht hierover in het AD bevestigd. Het Openbaar Ministerie onderzoekt een aantal tweets waarin werd opgeroepen mee te doen met rotzooi trappen op het Jonckbloetplein in Den Haag.

Het zou de eerste keer zijn dat de politie twitteraars wil laten vervolgen voor opruiende teksten. Sinds het begin van het wereldkampioenschap voetbal speurt de politie op Twitter naar ophitsende teksten. Inmiddels heeft de politie een aantal van dergelijke berichten opgespoord.

Na een aantal WK-wedstrijden is het onrustig geweest op het Jonckbloetplein. Daarbij zette de politie de ME in nadat relschoppers vuurwerk naar politieagenten en -paarden hadden gegooid. Een aantal relschoppers werd gearresteerd.

PSV kan aanwinst Marcelo nog niet inzetten

Marcelo Antonio, de nieuwste aankoop van PSV, mag voorlopig nog geen wedstrijden spelen voor de club uit Eindhoven. De Braziliaan heeft nog geen werkvergunning.

"We moeten zijn werkvergunning nog in orde maken en daarvoor moet hij eerst terug naar Brazilië", is de uitleg van technisch directeur Marcel Brands. Daarna kan de verdediger pas oefenduels voor PSV gaan spelen.

Volgens Voetbal International is het de verwachting dat Marcelo volgende week voor het eerst gaat meetrainen met de selectie van trainer Fred Rutten. De Braziliaan kwam voor ongeveer 2,5 miljoen euro over van het Poolse Wisla Krakow.

Marcelo tekende in Eindhoven een contract voor drie seizoenen, met de optie voor nog eens twee jaar. De 23-jarige speler is de vervanger van André Ooijer, die geen nieuw contract kreeg, en de aan AZ verhuurde Dirk Marcellis.

Williams draagt leiding over aan Parr

Williams-teambaas Frank Williams heeft bekendgemaakt dat hij een stap terug doet. De 68-jarige Brit heeft de dagelijkse leiding van de Formule 1-renstal overgedragen aan Andrew Parr die nu de baas van Williams Grand Prix Engineering Limited geworden is. Alex Burns is nu de nieuwe president-directeur bij Williams.

Williams blijft wel dagelijks bij het team betrokken. Ook in de eigenarenstructuur van het Britse bedrijf zal geen verandering op gaan treden. Williams ziet in Parr zijn toekomstig opvolger mocht hij besluiten het team te verlaten. Parr heeft echter de toekomstige rol van teambaas al uitgesloten.

Gio heeft goed gevoel over finale

Giovanni van Bronckhorst is één stap verwijderd van de wereldtitel met Oranje. De aanvoerder heeft zelf een goed gevoel over de eindstrijd.

"Laten we het zo zeggen; dit lijkt wel ons toernooi. Ik heb soms het gevoel dat we niet kunnen verliezen. We spelen niet altijd goed, maar scoren op de juiste momenten," aldus de linksback aan de vooravond van zijn laatste wedstrijd als voetballer. "Wat zou het mooi zijn als alles nu samenkomt. Wereldkampioen worden in je laatste wedstrijd is niet iedereen gegeven. Als we winnen, zweef ik vermoedelijk dagen op een roze wolk."

Deel Oslo afgezet om verdachte tas

De Noorse politie heeft vrijdagochtend een groot deel van het centrum van de hoofdstad Oslo afgezet, omdat er een verdachte tas bij het kantoor van premier Jens Stoltenberg is aangetroffen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Op beelden van bewakingscamera's is te zien dat een man de tas daar heeft achtergelaten.

De vondst komt een dag nadat drie terreurverdachten in Oslo en Duitsland werden opgepakt, omdat ze aanslagen wilden plegen in Noorwegen. De drie zouden banden hebben met al-Qaeda. De politie legde een verband tussen de arrestaties en plannen voor aanslagen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ook volgens de Amerikaanse justitie is er een link tussen de Noorse zaak en verijdelde aanslagen in New York en de Britse stad Manchester.

ANWB verwacht zondag files door strandweer en WK

De ANWB verwacht zondagmiddag grote drukte op de weg vanwege de WK-finale en het mooie weer. Naar verwachting gaan mensen buitenshuis genieten van het weer, maar willen ze allemaal wel op tijd terug zijn voor de wedstrijd van Oranje tegen Spanje. "Het zal in korte tijd erg druk worden op de wegen."

Het enige advies dat de ANWB kan geven is op tijd te beginnen aan de terugreis. Veel mensen zullen zo lang mogelijk op het strand, de camping of ergens anders willen blijven, en het ligt voor de hand dat ze het risico lopen het begin van de wedstrijd te missen.

"We zagen ook al eerder bij wedstrijden van Oranje die om 14.00 uur begonnen dat mensen nog van hun werk kwamen en te laat op huis aan gingen. Dan stond er terwijl de wedstrijd al was begonnen nog honderd kilometer file."

De wedstrijd begint zondag om 20.30 uur. Vooral vanaf de Zeeuwse en Zuid-Hollandse stranden, op de A1 en de A9 bij Amsterdam, op de A28 Zwolle-Utrecht en verder op wegen naar Utrecht, Rotterdam en Den Haag wordt het erg druk, verwacht de ANWB. "In plaats van op zijn gemak nog een hapje te eten, zoekt iedereen tegelijk de tv op."

Onderhandelingen Paars-plus hervat

De politiek leiders van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks hebben hun onderhandelingen over de vorming van een paars-pluskabinet vrijdagochtend hervat. Mark Rutte (VVD), Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Femke Halsema (GroenLinks) schoven even na tien uur aan bij informateurs Uri Rosenthal en Jacques Wallage in het gebouw van de Eerste Kamer.

De fractievoorzitters hadden weer secondanten uit hun Tweede Kamerfractie meegenomen. Edith Schippers vergezelt Rutte. Cohen heeft Jeroen Dijsselbloem meegenomen. Pechtold ging met Gerard Schouw naar binnen en van Halsema is nog niet bekend of ze iemand heeft meegenomen.

VS weigert Colombiaanse journalist visum

De Amerikaanse regering weigert een visum te geven aan een prominente Colombiaanse journalist. Die kan hierdoor niet een prestigieuze betrekking aan de Harvard Universiteit aanvaarden.

Hollman Morris, gespecialiseerd in verslaglegging van mensenrechten- en conflictsituaties, heeft zich in zijn onafhankelijke televisieprogramma zeer kritisch uitgelaten over de banden tussen de illegale extreemrechtse milities en bondgenoten van scheidend president Alvaro Uribe, een van de belangrijkste partners van Washington in Latijns-Amerika.

De curator van de Nieman-stichting van Harvard, Bob Giles, zei donderdag dat een medewerker van de Amerikaanse ambassade in Bogota hem had medegedeeld dat Morris definitief niet in aanmerking komt voor een visum. Dit zou zijn besloten op basis van de paragraaf 'Terroristische activiteiten' van de Amerikaanse Patriot Act. Iedereen die betrokken is bij terroristische activiteiten, tot een terroristische organisatie behoort of terroristische activiteiten steunt, kan op basis van de wet een visum geweigerd worden.

"We zijn erg verbaasd, dit is nooit eerder voorgekomen", zei Giles. "En Hollman is eerder naar de Verenigde Staten gereisd om toespraken te houden en prijzen in ontvangst te nemen." Hij heeft het ministerie van binnenlandse zaken een brief gestuurd met de vraag de beslissing te herzien.

De 41-jarige Morris, een van de twaalf buitenlandse journalisten die zijn toegelaten tot het Nieman-programma, is een van de meest controversiële kroniekschrijvers van de langlopende linkse opstand in Colombia.

Hij is onderscheiden met internationale prijzen, waaronder die van Human Rights Watch in 2007, voor 'moed, niet-aflatende toewijding voor rechtvaardigheid en oprechte bezorgdheid over de rechten van alle slachtoffers'. President Uribe daarentegen heeft Morris meermalen beschuldigd van samenwerking met de extreemlinkse FARC-rebellen. Een onderzoek in het verleden naar de betrokkenheid van Morris bij de FARC werd echter stopgezet zonder dat er aanklachten werden ingediend.

Morris was ook een van de journalisten wier telefoon illegaal werd afgetapt door de Colombiaanse geheime dienst DAS. Over hem wordt in een memorandum van DAS uit 2005 gezegd dat hij in de gaten gehouden wordt omdat hij 'neigingen van verzet ten opzichte van het regeringsbeleid' tentoonspreidt.

Morris zei in een telefonisch interview met het persbureau AP dat hij een DAS-document in handen had gekregen waarin een campagne beschreven stond om hem internationaal in diskrediet te brengen, waaronder de weigering van visa. Morris wilde overigens niet bevestigen dat hij geen visum voor de VS heeft gekregen.

Dead Rising 2 Outbreak Pack

Capcom heeft laten weten dat er een speciale Europese limited edition van Dead Rising 2 komt, genaamd Outbreak Pack. Deze pack zal een figuurtje van een zombie met accessoires bevatten, een token voor een downloadbaar bonus-thema en extra content specifiek voor de Xbox 360 of PS3-versie.

Naast deze speciale editie heeft Capcom ook de website tapeitordie gelanceerd waar je de avonturen van Lance, Gretchen, Wallace en Johnny kan volgen en daarmee exclusieve content kan ontdekken of tips kan krijgen voor het spel.

Dead Rising 2 komt uit op één oktober en zal beschikbaar zijn voor de PS3 en Xbox 360.

DR2

Singaporese parkiet kiest voor Nederland

Nederland wint zondag de wereldbeker. Dat beweert de Singaporese waarzegger Muniyappan. Zijn parkiet Mani koos het papiertje met de Nederlandse vlag.

Het 13-jarige diertje, die Muiyappan al vijf jaar helpt bij zijn werkzaamheden, voorspelde volgens zijn eigenaar alle kwartfinales al goed en had ook de zege van Spanje op Duitsland voorzien.

Mani is maar een van de vele dieren die tijdens het WK voorspellingen doen. Duitsland is al een maand in de ban van octopus Paul. In zijn aquarium in Oberhausen kiest Paul welk team gaat winnen door uit een van twee bakjes een mossel te pakken. Hij voorspelde de uitslagen van alle duels van het Duitse elftal correct en buigt zich ook over de finale.

In Nederland scharrelde de gratis krant Sp!ts het varken Rozijntje op. Die koos ervoor eerst een boterham uit een emmer met de Nederlandse vlag te eten. Vervolgens liet Rozijntje zich overigens ook de Spaanse boterham smaken.

Killzone 3 airraids en jetpacks

Guerrilla heeft drie gameplay-videos van de E3-beurs vrijgegeven. In de drie filmpjes zie je hoe je als speler meedoet aan een luchtaanval, hoe je hellghast met je melee-aanval onschadelijk maakt en je mag ook nog eens met jetpacks spelen. Killzone 3 staat gepland voor een release in februari 2011.

Met Gamespot kunnen we helaas de filmpjes niet laten zien op FOK!, dus hieronder twee van de drie filmpjes van Youtube en de derde kan je hier zien.

 

Prijswinnaars FOK!sport

FOK! gaf de afgelopen week kaarten weg voor Superleague Formula in juli op het circuit van Zolder.

Degenen die met een vriend, vriendin of iemand anders erbij zijn in Zolder zijn:

Tankiej
greavy
Duderella
frankverus
MysteriousM

Degene die samen met een vriend of vriendin als VIP naar Zolder gaat is:

R.Langly

Gefeliciteerd! De kaarten worden een dezer dagen, dus op tijd voor de race, naar jullie verstuurd. Dit geldt ook voor de winnaars die eerder kaarten hebben gewonnen.

[Tour] De etappe van vandaag

De zesde etappe is de langste etappe van deze editie van de Tour de France. De rit gaat over 227,5 kilometer en start in de finishplaats van gisteren Montargis. De finishlijn is getrokken in Gueugnon.

Montargis
Montargis, een stadje met 16.000 inwoners, staat bekend om zijn vele kanalen en maar liefst 131 bruggetjes die er zijn te vinden. De bijnaam is dan ook het Venetië van Gâtinais.

Montargis is inmiddels vier keer eerder aangedaan in de Tour de France. In 1976 vond er de start plaats van de etappe naar Créteil, terwijl in 1969 de Belg Herman van Springel de sterkste was in de sprint. In 2002 won de halve-Belg Robbie McEwen in de sprint en gisteren was Mark Cavendish er de sterkste in de massasprint

Gueugnon
Gueugnon is gelegen in de regio Bourgondië en kent een kleine 9.000 inwoners. De Tour heeft nog nooit eerder Gueugnon aangedaan, ondanks dat de stad bekend staat om zijn vele sportverenigingen, 65 in totaal.

Naast toeristische trekpleisters als mooie wandelroutes en een oude pottenbakkers stad, is ook een fabriek van de Arcelor-Mittal groep in de stad te vinden, wat de wereldleider is op het gebied van roestvrij staal.

Etappebeschrijving
Het is aan het profiel van de etappe te merken dat we langzaam maar zeker richting de bergen gaan. De etappe, met 227,5 kilometer de langste van deze ronde, kent vier bergen van de vierde categorie.

De laatste, de Côte de la Croix de l'Arbre, heeft zijn top op 23 kilometer van de finish. Dit lijkt te ver te zijn om een massaprint, voorlopig de laatste, te voorkomen.

Profiel

 Algemeen klassement na de vijfde etappe

# Naam ploeg tijd
1 Fabian Cancellara (Zwi) Saxobank 22:59.45
2 Geraint Thomas (GB) Sky +0.23
3 Cadel Evans (Aus) BMC +0.39
4 Ryder Hesjedal (Can) Garmin +0.46
5 Sylvain Chavanel (Fra) Quick-Step +1.01
6 Andy Schleck (Lux) Saxobank +1.09
7 Thor Hushovd (Noo) Cervélo +1.19
8 Alexander Vinokourov (Kaz) Astana +1.31
9 Alberto Contador (Spa) Astana +1.40
10 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto +1.42
30 Bram Tankink Rabobank + 3,02
42 Robert Gesink Rabobank + 3,16
63 Karsten Kroon BMC Racing Team + 3,38
79 Martijn Maaskant Garmin + 4,41
103 Maarten Tjallingii Rabobank + 8,16
132 Koos Moerenhout Rabobank + 14,48
133 Lars Boom Rabobank + 14,55

FOK!sport favorieten voor de etappe
***** Cavendish
**** Petacchi, Ciolek
*** Hushovd, Boasson Hagen
** Freire
* Rojas, Farrar

 

Bedelaars teisteren Maastricht

Roemeense bedelaars vormen een ware plaag in Maastricht. De bedelaars intimideren passanten, versperren hen de weg en achtervolgen hen zelfs. Ze verdienen hier maandelijks circa 1500 euro per persoon mee.

Om deze straatterreur een halt toe te roepen, is er nu een uitgebreid bedelverbod ingesteld in de Limburgse hoofdstad. Met name oudere mensen worden geteisterd door de hondsbrutale Roemenen, aldus gemeentewoordvoerder Joep Delsing. Naast het stadscentrum geldt het verbod nu ook in de omringende wijkwinkelcentra.

Stadswacht Frenk Cuijpers onderstreept de problematiek. "Ze worden hier afgezet door een oude Mercedes of komen met de trein uit Luik. Medelijden opwekken, dat is wat ze vooral doen om aan centen te komen. Zo loopt er een armoedig geklede vrouw met een kinderwagen rond. En ze verkopen bijvoorbeeld zogenaamd kaartjes voor een parkeerplaats." Maandelijks harken ze zo per persoon zo'n 1500 euro kleingeld binnen, stelt Cuijpers.

Kleine bosbrand bij Markelo snel onder controle

Alert optreden van een wandelaar heeft ervoor gezorgd dat een beginnende bosbrand in het Twentse Markelo vrijdagochtend snel bedwongen kon worden. Een stuk bos van twintig vierkante meter achter Camping Monte Bello brandde af. De brandweer vermoedt dat het gaat om brandstichting.

De melding van de brand kwam rond 07.00 uur binnen bij de brandweer. Die rukte met groot materieel uit en had het vuur snel onder controle.

Positieve dopingtest voor sprintster Fraser

De Jamaicaanse sprintster Shelly-Ann Fraser is betrapt op het gebruik van doping. De olympisch- en wereldkampioene op de 100 meter  zou eind mei, bij de Diamond League-meeting in Shanghai, een positieve dopingtest hebben afgelegd.

Bruce James, de voorzitter van haar atletiekclub en degene die met het nieuws naar buiten kwam, heeft gezegd dat Fraser een middel heeft gebruikt tegen kiespijn. "Het gaat om een kleine overtreding. We hebben niets te verbergen en komen daarom zelf met dit nieuws naar buiten."

NOS met SBS 6 in conclaaf over huldiging

De NOS is verbaasd dat SBS 6 dinsdag het alleenrecht heeft op interviews met de spelers en staf van het Nederlands elftal tijdens de huldiging in Amsterdam. NOS-directeur Jan de Jong gaat in gesprek met de commerciële zender om te komen tot samenwerking. "Dit moet geen wedstrijd worden tussen SBS en NOS", zei De Jong vandaag.

SBS 6 heeft bij de KNVB de uitzendrechten bemachtigd van essentiële onderdelen van de huldiging. Zo mag de zender exclusief bij de voetballers op het podium en backstage in een viptent komen. Ook bij de eventuele rondvaart door de hoofdstad, in het geval Nederland wereldkampioen wordt, mag alleen SBS 6 aan boord.

Dit maakt het voor de NOS moeilijker om dinsdag een complete uitzending te maken van het feest. De Jong: "De NOS kan dinsdag wel aan een miljoen toeschouwers vragen wat ze vinden van de spelers aan boord, maar we mogen de spelers en staf aan boord niet vragen wat ze vinden van de miljoen toeschouwers aan wal."

Bin Laden gevonden in tuinkabouter

"Ladies and gentlemen, we got him", moet het deze week hebben geklonken in Schotland. Een 73-jarige man uit het dorpje Mossblown heeft niemand minder dan Osama bin Laden gevonden. De Schot stuitte op de meest gezochte man ter wereld in een tuinkabouter.

"Ik gaf in mijn tuin de planten water", vertelt de gepensioneerde man. "Ineens bleef mijn tuinslang achter een tuinkabouter hangen. Deze viel voorover en brak in tweeën."

"Ik raapte het op en zag een klein ventje in de tuinkabouter zitten. Ik herkende dit direct als Osama bin Laden. Hij is dan ook zeer berucht." Joseph Balfour kocht de tuinkabouter drie jaar geleden bij een tuincentrum. Sinds de vondst is hij een lokale beroemdheid.

"Het halve dorp is al uitgelopen om hem te bewonderen. De kabouter staat op een keramische zuil. Het poppetje daarbinnen is daar weer een onderdeel van." Balfours 69-jarige vrouw wilde de terrorist eerst in de vuilnisbak gooien, maar manlief heeft hem nu in huis gehouden als een schat.

Mocht de echte Osama bin Laden zichzelf schuilhouden in zijn dorp, dan heeft hij volgens Balfour maar een kans om onopgemerkt te blijven. "Hij zou een glas bier in zijn handen moeten houden. We zijn een mijnwerkersdorp en we zijn allemaal gek op bier."

Benieuwd naar de kleine Osama? De foto's zijn hier te zien!

Asielzoekers uitgezet naar onveilig Somalië

Demissionair minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) gaat ex-asielzoekers uit Somalië uitzetten naar hun thuisland. Hij heeft een overeenkomst getekend met de Somalische overgangsregering die dit mogelijk maakt, meldt Trouw. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is de situatie in Somalië echter verre van veilig.

Volgens demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) heeft de overgangsregering in Somalië 'nauwelijks gezag' en is de situatie in het door burgeroorlogen geteisterde Afrikaanse land 'vanuit elk perspectief somber'. Het is dan ook opmerkelijk dat Justitie van plan is om asielzoekers terug te sturen naar Somalië.

VluchtelingenWerk vindt het voornemen van Hirsch Ballin 'onverantwoord'. Inlia, een organisatie die asielzoekers in nood helpt vindt het 'onacceptabel'. Onduidelijk is wanneer de asielzoekers teruggevlogen worden naar de Somalische hoofdstad Mogadishu en om hoeveel asielzoekers het gaat.

Kinect werkt ook zittend

Microsoft heeft verklaard dat Kinect absoluut in staat zal zijn om een speler te herkennen die zit. Er was nogal wat onduidelijkheid over of je bij de Kinect per se moest staan om er gebruik van te kunnen maken, maar met dit statement hoopt Microsoft een antwoord op deze vraag te geven. "Kinect kan zittend gebruikt worden als een ervaring ontwikkeld is, die ervan uit gaat dat je erbij zit", aldus iemand van Microsoft.

Wat betreft software die inderdaad ontwikkeld is vanuit de gedachte dat je erbij zit, verwees Microsoft naar het navigeren via het Dashboard en andere applicaties als ESPN, Zune en Video Kinect als 'ervaringen waarbij we verwachten dat mensen erbij zitten'.

Microsoft sloot zijn mededeling af met dat wat ze op de E3 hebben laten zien slechts het topje van de ijsberg was en dat het natuurlijk zal zijn voor Kinect-games om spelers van de bank te krijgen: dansend, rennend, ontwijkend, buigend en trappend. Maar men zal dus ook gewoon andere games en applicaties zittend kunnen besturen.

Goede zaak. Zittend gamen gaat namelijk heel groot worden in 2011.

Kinect

Verdacht tennisduel in Newport

Het tennisduel tussen de Brit Richard Bloomfield en de Belg Christophe Rochus dinsdag in de eerste ronde van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Newport staat onder verdenking van fraude. Dat meldt The Daily Mail vandaag. Volgens de Britse krant wordt deze partij nader onderzocht, omdat er bij de wedkantoren onregelmatigheden zijn geconstateerd.

Bloomfield, de nummer 552 van de wereldranglijst, won in de verdachte wedstrijd verrassend van Rochus, die op de 160e plaats staat in het mondiale klassement. Volgens The Daily Mail is voor meer dan 1 miljoen pond (1,19 miljoen euro) gewed op het duel. Voor het begin van de wedstrijd veranderden de quoteringen plotseling in het voordeel van Bloomfield. Dat kan erop duiden dat gokkers wisten dat Rochus de partij zou gaan verliezen.

Leden van de anti-corruptie commissie in het tennis zullen nu proberen uit te zoeken of Rochus de wedstrijd vrijwillig verloor en waarom er zoveel geld werd ingezet op een relatief kleine wedstrijd. Bij wedkantoor Betfair wordt op zulke wedstrijden gewoonlijk 15 tot 20 keer minder geld ingezet.

De 27-jarige Brit won met 7-6 (1) en 6-3 van Rochus. Het was pas zijn tweede zege in het ATP-circuit. Bloomfield bleef het na zijn overwinning tegen Rochus goed doen in Newport. Hij speelt vandaag in de kwartfinales. De 31-jarige Rochus daarentegen slaagde er dit jaar nog niet in een wedstrijd te winnen op het ATP-circuit.

Chinese monnik vermoordt priester en non

Een Chinese katholieke monnik heeft bekend een priester en een non te hebben vermoord. Hun lichamen werden onlangs in een grote bloedplas gevonden in het klooster waar ze werkten. Dat hebben de Chinese staatsmedia vrijdag bekendgemaakt.

Zhang Wenping (43) werd donderdag gearresteerd in Hohhot, de hoofdstad van de autonome regio Binnen-Mongolië. Het is onduidelijk wat het motief voor de daad was.

Besloten training Oranje

De selectie van het Nederlands elftal werkt vandaag een besloten training af op het terrein van de Wits University in Johannesburg. Het is waarschijnlijk voor het laatst dat Oranje de vaste locatie voor de oefensessies zal aandoen.

Morgen zal er mogelijk worden getraind in Soccer City, maar dat is nog niet helemaal duidelijk. Zondag speelt het Nederlands elftal de finale van het WK tegen Spanje.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen.

Ruim een jaar gedaan. Iedere werkdag een aflevering van deze rubriek. Niet één keer verzaakt. Van alles passeerde de revu. DSB. Rare politici, vreemde rechters, gekke politiemensen. Het kabinet ten val. De privacy van kinderverkrachters. Het rookverbod in de horeca. De koopzondag. Malaise op het spoor. Overal had ik een mening over. Tijd voor eventjes rust. Even opladen.

Met mevrouw Oplopers twee weken op het huis van vrienden passen. Enorme tuin. Luieren. Uitslapen. BBQ. Stapel boeken. We spreken elkaar over dik 14 dagen weer. Natuurlijk ook dit keer een vraag:

Clijsters en Williams breken bezoekersrecord

Tennissters Kim Clijsters en Serena Williams hebben gisteren in het Koning Boudewijnstadion in Brussel een wereldrecord gevestigd. Er waren 35.681 toeschouwers bij het duel, waarmee het de drukst bezochte tenniswedstrijd ooit is.

Op 20 september 1973 werd de exhibitiewedstrijd tussen Billie Jean King en Bobby Riggs in Houston bijgewoond door 30.472 toeschouwers. In die partij, die de 'Battle of the Sexes' genoemd werd, won King met 6-4, 6-3 en 6-3 van de toen 55-jarige Riggs.

In Brussel won Clijsters in twee sets van de nummer 1 van de wereld: 6-3 6-2. Aanvankelijk zou Clijsters tegen haar landgenote Henin tennissen, maar de Waalse moest zich met een elleboogblessure afmelden.

Speel als Reaper op je PSP

Altijd al met een zeis en gekleed in een gewaad over straat willen lopen om zielen te verzamelen? Nu kan het in een nieuwe game genaamd Reaper voor de PSP. In de game neem je de gedaante aan van een onbekende reaper en zal je door meer dan 50 levels heen spelen om de zielen van je vijanden te vergaren.

Als de dood, gespeeld door een vrouw, een reaper maakt zal deze helemaal niks meer weten van zijn identiteit en herinneringen. Wanneer jouw karakter erop uitgestuurd wordt om een ziel van een vrouw te halen kom je er op één of andere manier achter dat deze vrouw jouw dochter is. Hierop besluit je om haar te laten leven en alleen zielen van slechteriken te nemen. Natuurlijk is de dood het hier niet mee eens.

De game zal verder een orchestrale soundtrack krijgen en de mogelijkheid krijgen om grote beesten tevoorschijn te brengen aan de hand van de zielen die je hebt vergaard. Reaper zal te downloaden zijn voor de PSP maar zal geen mini zijn. De game zal een 2D action platformer worden en in begin 2011 uitkomen, de game wordt ontwikkeld en gepubliceerd door Fried Green Apps.

ReaperReaperReaperReaperReaper Reaper Reaper Reaper ReaperReaper

[NBA] LeBron James kiest voor Miami Heat

LeBron James keert na zeven jaar de Cleveland Cavaliers de rug toe en verdedigt komend seizoen de kleuren van Miami Heat. Dat maakte de basketballer, die de afgelopen twee seizoenen werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler in de NBA, gisteravond bekend.

James' contract bij de 'Cavs' liep eind vorig seizoen af. Verscheidene clubs hoopten de 25-jarige forward in te lijven. De vraag "wat doet LeBron" hield de gemoederen in de Verenigde Staten de afgelopen weken dusdanig bezig, dat rond zijn beslissing een televisieshow van een uur was geprogrammeerd die overal in het land rechtstreeks te zien was. Hij hakte naar eigen zeggen pas gisterochtend de knoop door na een gesprek met zijn moeder.

Miami Heat legde eerder al andere topspelers als Dwayne Wade en Chris Bosh vast. Dat speelde een doorslaggevende rol bij James' keuze voor het team uit Florida. "De belangrijkste factor was dat dit voor mij de beste kans is om te winnen, nu en in de toekomst", aldus James, die twee keer gekroond werd tot meest waardevolle speler in de Amerikaanse basketbalcompetitie, maar nog nooit het NBA-kampioenschap won.

Hoeveel James bij zijn nieuwe werkgever gaat verdienen, is niet bekendgemaakt. De Cavaliers hadden hem een zesjarig contract voorgelegd dat hem in totaal 120 miljoen dollar rijker zou hebben gemaakt. In Miami gaat hij naar eigen zeggen minder verdienen omdat ook Wade en Bosh hun deel van het voor spelerssalarissen beschikbare budget opeisen. "Wij krijgen alledrie minder omdat we graag samen willen spelen", aldus James.

Twaalf doden bij brand in gevangenis

Twaalf gevangenen zijn gisteren in een overvolle gevangenis in Uruguay door brand om het leven gekomen. Waarschijnlijk is de brand door kortsluiting in de verwarming ontstaan. Het vuur verspreidde zich snel naar matrassen en houten bedframes. Acht gedetineerden raakten gewond en werden in het ziekenhuis opgenomen met ernstige brandwonden.

De gevangenis is gebouwd voor zestig mensen, maar ten tijde van de brand waren er honderdtwintig gedetineerden. De brand kwam op het moment dat het Congres van Uruguay debatteerde over een wet om het leger de verantwoordelijkheid te geven over de veiligheid van gevangenissen. Bovendien moet een aantal gevangenen worden overgeplaatst naar militaire instellingen, zodat de druk op de gewone gevangenissen afneemt.

De Uruguayaanse president Jose Mujica, die zelf twee keer uit een gevangenis ontsnapte, riep op tot meer veiligheid en betere leefomstandigheden voor de gedetineerden. "Het is duidelijk dat de groei van de gevangenisbevolking de afgelopen jaren heeft geleid tot overbevolking, wat ingaat tegen de mensenrechten", zo zei hij.

De president wil ook dat het leger een grotere rol gaat spelen. Mujica wil dat zeshonderd militairen gaan controleren wat er allemaal de gevangenis in wordt gebracht. "Het is ongelofelijk wat er in en uit gaat", aldus Mujica, doelend op de drugs, wapens en mobiele telefoons die regelmatig in de cellen worden aangetroffen.

In maart uitte de speciale VN-rapporteur Manfred Nowak nog veel kritiek op het gevangeniswezen in Uruguay.

Sportpark dicht om asbest

Sportpark De Vork in Heerhugowaard is gesloten omdat aan de noordkant asbestdeeltjes zijn gevonden. Dat meldt de gemeente van de Noord-Hollandse stad gisteren. De asbest kwam vrij na een zeer grote brand vrijdagmiddag in een tentenopslag. Wanneer het sportpark weer opengaat is nog niet bekend.

De asbest wordt met gespecialiseerde stofzuigers weggehaald. Bedrijven dichtbij de brandhaard zijn als eerste aan de beurt, omdat hier de meeste asbest ligt en de kans het grootst is dat het zich verspreidt. De Ardo-verffabriek wordt als eerste schoongemaakt, omdat hier de meeste asbest ligt. De gemeente verwacht dat bijna alle bedrijven in het afgezette gebied op z'n vroegst na het weekeinde weer open kunnen. Voetbalclub WMC, korfbalclub Apollo en Hockeyclub MHC maken van het sportterrein gebruik.

Doden en gewonden bij explosie Pakistan

Ten minste vijf mensen zijn vrijdag omgekomen bij een grote explosie in de Pakistaanse stammenregio Mohmand. Bijna honderd mensen raakten gewond. Dat heeft een regeringsmedewerker gezegd.

De enorme explosie vond plaats in het centrum van de plaats Yakaghund. Een gevangenis en een aantal regeringsgebouwen bevinden zich niet ver bij waar de explosie zich voordeed.

Het afgelopen jaar heeft het Pakistaanse leger geregeld operaties in Mohmand uitgevoerd tegen Talibanstrijders.

Mohammed B. heeft geen spijt

Mohammed B. heeft geen spijt van de moord op Theo van Gogh. In een brief die B. een maand geleden schreef aan een moslimgroepering in België laat hij weten dat hij de afgelopen jaren geen seconde wroeging heeft gekend over zijn daad. Dat schrijft het AD, die de hand op de handgeschreven brief heeft weten te leggen.

De AIVD zegt de brief te kennen. "Deze is geheel in stijl van eerdere brieven en verandert niets aan ons beeld van hem of zijn gedachtegoed", laat de veiligheidsdienst tegenover de krant weten.

Mohammed B. vermoordde op 2 november 2004 filmmaker en columnist Theo van Gogh. Na zijn daad werd hij opgepakt, om vervolgens tot levenslang veroordeeld te worden. Hij verblijft sindsdien in de extra beveiligde inrichting in Vught.

In de brief, die gericht is aan het 'Moslim Broederschap Sanabil' beschrijft B. de zegeningen van zijn geloof. "We stonden aan de rand van verdoemenis en Allah heeft ons gered van de duisternis. Hij heeft voor ons gezorgd en ons gereinigd van de veiligheid en het ongeloof".

North Sea Jazz voor 35e keer van start

Het internationaal bekende jazzfestival North Sea Jazz viert komend weekeinde in Rotterdam zijn 35e editie. Vrijdagmiddag trapt pianovirtuoos Eric-Jan Overbeek alias Mr. Boogie Woogie het driedaagse evenement af voor de deuren van Ahoy.

Op de eerste festivaldag staan verder onder andere het Metropole Orkest, Eric Vloeimans, Caro Emerald, Wende Snijders, Kurt Elling, Norah Jones, Jamie Lidell, Typhoon& New Cool Collective, Tower of Power, Corinne Bailey Rae, Ryan Shaw en Earth Wind& Fire op het programma.

In Ahoy bieden tijdens het festival vijftien podia plaats aan rond de 1300 musici in zeer uiteenlopende genres van swing, bop, freejazz en fusion tot blues, gospel, funk, soul, r&b en hiphop. Jaarlijks trekt North Sea Jazz tussen de 65.000 en 70.000 bezoekers.

Agenten gewond na aanrijding in Nederweert

Drie agenten zijn donderdagavond gewond geraakt toen de politieauto waarin ze zaten in het Limburgse Nederweert werd aangereden en over de kop sloeg. Ze zijn met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is stabiel, meldt de politie.

Het ongeluk vond rond 22.00 uur plaats op de Randweg-Zuid. De politieauto reed in de richting van Ospel toen een personenauto van rechts uit de Lindestraat kwam. Het politievoertuig sloeg over de kop en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand.

De hoofdagente en twee politiejunioren moesten door de brandweer uit hun voertuig worden bevrijd. De bestuurder van de personenauto bleef ongedeerd. De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht.

China vindt opnieuw vergiftigd melkpoeder

De Chinese autoriteiten hebben 76 ton melkpoeder in beslag genomen dat vergiftigd is met dezelfde stof die twee jaar geleden de dood van zes baby's veroorzaakte. Dat berichtten de staatsmedia vrijdag.

Het melkpoeder werd aangetroffen in de noordwestelijke provincie Gansu en bevatte tot vijfhonderd keer de toegestane hoeveelheid melanine. Dat is een grondstof voor plastic die ook wel wordt gebruikt om te verdoezelen dat de melk waarvan melkpoeder wordt gemaakt, is aangelengd met water.

In 2008 werden in de volksrepubliek 300.000 kinderen ziek na het drinken van melk van vergiftigd melkpoeder. De zaak zette wereldwijd het vertrouwen in China als voedselproducent onder druk. Twee direct verantwoordelijken werden veroordeeld tot de doodstraf en zijn inmiddels terechtgesteld.

'NMa onderzoekt glazenwassers'

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoekt of glazenwassers onderling prijsafspraken maken. Ook wordt bekeken of er sprake is van glazenwassersbendes die 'hun wijk' met hand en tand verdedigen. Dit meldt De Telegraaf.

Tegenover de krant bevestigt de NMa dat de branche onderzocht wordt, maar over het onderzoek wordt niets gemeld totdat het is afgerond. Eerder werd een groep glazenwassers in Den Haag aangeklaagd voor valsheid in geschrifte, belastingfraude en deelname aan een criminele organisatie. Ook werden enkele zemers veroordeeld voor openlijke geweldpleging.

Sneijder kan unieke prestatie Pelé evenaren

Wesley Sneijder staat aan de vooravond van een uiterst bijzonder duel. De aanvallende middenvelder van het Nederlands elftal kan na Pelé de vier grootste prijzen ter wereld in één seizoen pakken.

Als Oranje zondag de finale van het WK wint tegen Spanje mag Sneijder zich een zeer grote speler voelen. Het lukte alleen Pelé om de vier grootste prijzen ter wereld te pakken. Hij won in 1962 de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League (Copa Libertadores), de titel en de beker, alsmede het WK.

Sneijder heeft tot nog toe de titel, de beker en de Champions League met Internazionale gewonnen. Hij kan wel de eerste Europese speler worden die het kwartet aan prijzen weet binnen te slepen.

Franz Beckenbauer, de levende legende van het Duitse voetbal, wist in 1974 wereldkampioen te worden met Duitsland met Bayern München en ook de Europa Cup I te veroveren. Gerd Müller, Paul Breitner, Uli Hoeness, Hans-Josef Kapellmann, Hans-Georg Schwarzenbeck en Sepp Maier maakten ook deel uit van Bayern en het Duitse nationale elftal. Onder meer Christian Karembeu en Roberto Carlos herhaalden dat kunststukje.

SBS 6 koopt uitzendrechten Oranje

SBS 6 heeft exclusieve uitzendrechten gekocht rond de huldiging van het Nederlands elftal dinsdag in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerder van SBS 6 donderdag bevestigd.

Mocht het tot een vaartocht komen, dan mag de zender als enige met een camera aan boord van de boot met de spelers en de boot van de staf. De tocht door de grachten gaat alleen door als Nederland wereldkampioen wordt.

SBS 6 mag ook exclusief met een camera op het podium met de spelers staan op het Museumplein. Het commerciële station mag ook backstage filmen. De huldiging op het Museumplein gaat ook door als Nederland onverhoopt tweede wordt.

SBS 6 wil niet zeggen hoeveel geld betaald is aan de KNVB voor deze exclusieve uitzendrechten. De deal is "een logisch gevolg van de jarenlange samenwerking tussen SBS 6 en de KNVB", aldus de woordvoerder.

Gratie voor vermeende spionnen in Rusland

De Russische president Dmitri Medvedev heeft gratie verleend aan vier personen die vastzitten omdat zij gespioneerd zouden hebben voor westerse landen. Dat meldde zijn woordvoerster vrijdag.

De stap van Medvedev moet een gevangenenruil tussen Rusland en de Verenigde Staten mogelijk maken. In ruil voor de vrijlating van het viertal, zouden de Amerikanen tien Russische geheime agenten laten gaan die in de Verenigde Staten vastzitten.

Onder de vermeende spionnen die gratie hebben gekregen, is ook Igor Soetjagin. Hij is een expert op het gebied van kernwapens die in 2004 werd veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf wegens spionage voor de Amerikaanse inlichtingendienst CIA..

Om voor gratie in aanmerking te komen, heeft het viertal een bekentenis moeten afleggen. Een hoge Amerikaanse regeringsfunctionaris zei vrijdag dat zij dat onder dwang hebben gedaan. In ieder geval voor Soetjagin geldt dat de Amerikanen altijd hebben ontkend dat hij voor hen werkte.

Dat de VS hebben besloten mee te werken met een gevangenenruil, heeft volgens de functionaris te maken met zorgen over de gezondheidstoestand van de vier vermeende spionnen. Bovendien zien de autoriteiten in de tien spionageverdachten die in de VS vastzitten geen serieuze bedreiging meer voor de staatsveiligheid.

Foto's: Playboy presenteert Robert Doornbos' editie

Donderdag heeft Robert Doornbos in Amsterdam vol trots, en natuurlijk in het bijzijn van het nodige vrouwelijk schoon, zijn editie van Playboy gepresenteerd. Een maand lang was de coureur gasthoofdredacteur van het mannenblad, en nam daarmee de taak over van hoofdredacteur Jan Heemskerk. Het is een supersnel nummer geworden, aldus Heemskerk, die zich gelukkig prijst met zijn tijdelijke plaatsvervanger.

Doornbos heeft zijn stempel dan ook duidelijk op het blad gedrukt. Zo testte hij de Mercedes SLS-AMG, keurde hij gadgets, interviewde hij F1-tycoon Michiel Mos en selecteerde hij zijn 25 favoriete Playboycovers óóit. In een snelle Mercedes, en in het bijzijn van Playboy-bunnies en Lisa, zijn Playmate van de maand, presenteerde Doornbos zijn blad aan de pers.

FOK!fotograaf Bart Heemskerk was hierbij, en maakte de volgende reportage:

Robert Doornbos presenteert zijn Playboy-editie door Bart Heemskerk

Robert Doornbos presenteert zijn Playboy-editie door Bart Heemskerk

Robert Doornbos presenteert zijn Playboy-editie door Bart Heemskerk

Robert Doornbos presenteert zijn Playboy-editie door Bart Heemskerk

Robert Doornbos presenteert zijn Playboy-editie door Bart Heemskerk

Robert Doornbos presenteert zijn Playboy-editie door Bart Heemskerk

Robert Doornbos presenteert zijn Playboy-editie door Bart Heemskerk

Robert Doornbos presenteert zijn Playboy-editie door Bart Heemskerk

Robert Doornbos presenteert zijn Playboy-editie door Bart Heemskerk

Robert Doornbos presenteert zijn Playboy-editie door Bart Heemskerk

Foto's door: Bart Heemskerk

FIFA neemt in oktober technische hulpmiddelen onder de loep

De spelregelcommissie IFAB zal zich pas in oktober gaan buigen over het mogelijke gebruik van technische hulpmiddelen in wedstrijden. Dat heeft de FIFA laten weten.

Aanvankelijk meldde voorzitter Joseph Blatter dat de kwestie al deze maand zou worden behandeld. Tijdens het WK laaide de discussie over de invoering van bijvoorbeeld camera's op de doellijn op als nooit tevoren. Oorzaak was de achtste finale tussen Engeland en Duitsland (4-1), waarin de Engelsen een zuiver doelpunt van Frank Lampard werd onthouden.

Arbiter Jorge Larrionda constateerde echter dat het harde schot van Lampard niét de doellijn was gepasseerd, waar tv-beelden duidelijk het tegendeel bewezen. Daardoor bleef het 2-1 en niet 2-2, waarna de Duitsers uitliepen naar een ruime zege. Jerome Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, maakte vervolgens in een interview met de Britse tv-zender BBC duidelijk dat het huidige arbitrage-systeem zijn langste tijd heeft gehad.

"Het spel gaat zo snel, de bal vliegt zo rap; we moeten de scheidsrechters helpen. En daarom zeg ik dat we voor de laatste keer een WK hebben gehad met dit arbitrage-systeem." Welke veranderingen de conservatieve beleidsmakers van de FIFA in gaan voeren, is nog niet duidelijk. De wereldvoetbalbond twijfelt nog tussen het invoeren van een camera op de doellijn en het opstellen van extra assistent-scheidsrechters.

[Tour] Armstrong: "Contador grootste talent ooit"

Lance Armstrong kwam na afloop van de vijfde etappe in de Tour de France terug op zijn relatie met oud-ploeggenoot Alberto Contador.

"Het ziet er misschien uit alsof we de hele tijd ruzie hebben, maar geloof me, we hebben echt veel respect voor elkaar," aldus de Amerikaan.

Armstrong antwoordde op de vraag waar hij dan zo'n respect voor had: "In mijn ogen heeft er nooit een talentvoller renner zijn been over een fiets gegooid dan Alberto. In 2009 maakte hij indruk bij het klimmen en het tijdrijden. Hij bleek bovendien razendsnel te herstellen en hij was ook op mentaal vlak van grote klasse".

Over zijn eigen kansen dit jaar zei de renner van RadioShack: "Ik ben zeer gemotiveerd, maar kan toch ook niet ontkennen dat het strand lonkt".

Foto's: Betuws Spektakel (deel 2)

Afgelopen weekend waren de laatste 2 avonden van het Betuws Spektakel. Avonden waarin het festival haar naam ook echt waarmaakte. Met name zaterdagavond ging het dak eraf bij Waylon en Ilse DeLange.

Vrijdagavond was de hollandse avond met Vlucht 13 als openingsact. Zij hadden een prijs gewonnen en mochten de Betuwe laten horen wat ze in huis hebben. Vervolgens was de beurt aan Frans Duijts. Ondanks de hitte ging het publiek helemaal los op de muziek van de lokale artiest. Nadat het ondertussen wat was afgekoeld volgden Nick en Simon, en aan Frans Bauer was de eer om deze festivaldag af te sluiten.

Nadat het zaterdagmiddag eerst wat geregend had begon het spektakel opnieuw. Jeroen van der Boom zette met een daverend optreden de toon voor een geweldige avond. Om half acht beklom BLØF het podium om een prachtige show weg te geven. Vervolgens liet Destine een flink staaltje rock 'n' roll horen. Aan het eind van de avond was het de beurt aan Waylon. Hij ging helemaal los op het podium en was een waar genot om naar te kijken. Ondertussen werd backstage de Gouden Appel-award uitgereikt aan Ilse DeLange, waarna zij het podium opging en een mooie en energieke show weggaf.

Betuws Spektakel door Martin Melissen

Brigadier politie weg om onzedelijke handelingen

Een 40-jarige brigadier van het politiekorps Twente is donderdag buiten functie gesteld omdat hij ervan verdacht wordt in zijn vrije tijd onzedelijke handelingen te hebben verricht bij een minderjarige vrouw. Dat heeft de korpschef besloten.

Hoe lang de brigadier al bij het politiekorps werkt, kan een politiewoordvoerder niet zeggen. Het Bureau Interne Veiligheid heeft een onderzoek ingesteld. Of hij ook strafrechtelijk vervolgd wordt is nog niet duidelijk.

Balotelli in beeld bij City en United

Mario Balotelli komt meer dan eens op een weinig vleiende manier in het nieuws, maar daar heeft zijn potentie niet onder te lijden. Manchester City en Manchester United willen de weerbarstige jongeling graag binnenhalen.

De negentienjarige aanvaller kan niet rekenen op een basisplaats bij het Internazionale van Rafa Benítez en zou zomaar eens kunnen vertrekken. Ook al wil Inter Balotelli niet laten gaan. "Het klopt dat Manchester City en Manchester United interesse hebben in Balotelli", laat Inter-directeur Marco Branca weten.

"Maar het is nog te vroeg om er echt iets over te zeggen. Wij praten het eerst met hem en dan zullen we besluiten wat het beste voor de club is", vervolgt Branca. Ook AC Milan zou Balotelli graag willen binnenhalen.

Over het talent van Balotelli twijfelt niemand bij Internazionale, maar de jonge aanvaller heeft inmiddels met praktisch iedereen binnen de club overhoop gelegen. Dieptepunt was het duel in de Champions League van Inter tegen Barcelona. Daar werd hij uitgejouwd en maakte hij provocerende bewegingen jegens de Milanese aanhang.

In 2050 mogelijk alle energie EU duurzaam

Alle energie voor lidstaten van de Europese Unie kan in 2050 afkomstig zijn uit duurzame bronnen. Dat hebben milieuorganisatie Greenpeace en de Europese Raad voor Duurzame Energie donderdag gezegd.

Uit een studie van het Duitse Centrum voor Lucht- en Ruimtevaart blijkt dat de EU kolen en kernenergie in de ban kan doen en in zijn energiebehoefte volledig kan terugvallen op de wind, de zon, geothermie en biomassa.

Volgens de studie kan 92 procent van het totale energiegebruik van de EU -en zelfs 97 procent van het elektriciteitsgebruik- komen uit duurzame bronnen. De resterende acht procent bestaat uit olie die wordt gebruikt in de lucht- en scheepvaart. Daar bestaan weinig alternatieve brandstoffen voor.

Een dergelijke omschakeling zou de uitstoot van broeikasgas in de regio met 95 procent verminderen. Bovendien besparen de Europese economieën jaarlijks tot wel negentien miljard euro op de importkosten van olie en gas.

Justin Bieber niet naar Noord-Korea

De website Faxo.com had een wedstrijd uitgeschreven voor zijn gebruikers om Justin Bieber in het land te laten optreden waarvoor het meest gestemd is. Alleen een aantal users van de site 4chan hebben de poll misbruikt en zodoende Noord-Korea laten winnen.

Faxo heeft bevestigd dat Noord-Korea heeft gewonnen met in totaal 659.141 stemmen. Maar Justin Bieber heeft gezegd niet betrokken te zijn bij deze site en de actie die werd gehouden. Dus gelukkig voor Noord-Korea zal er geen Justin Bieber-concert plaatsvinden.

Drukte bij opvangcentrum voor bruinvissen

Het opvangcentrum voor bruinvissen en dolfijnen SOS Dolfijn heeft het druk. De afgelopen dagen kregen zij drie meldingen van levend gestrande dieren, wat volgens het opvancentrum voor de maand juli zeer ongebruikelijk is.

Woensdagavond rond middernacht kwam er nog een melding binnen van een bruinvis die op een zandbank voor de kust van Zandvoort lag. Het dier werd door het opkomende water en de duisternis niet gevonden. Eerder op de avond werd wel een bruinvis aangetroffen. Het dier, dat Lima genoemd is, werd op Texel gevonden en is negentig centimeter lang. Haar leeftijd wordt geschat op vier tot acht weken. Doordat zij mager en uitgedroogd is krijgt zij de eerste dagen vocht toegediend.

Maandag strandde er ook een bruinvis die echter eenmaal aan land overleed. Donderdagmiddag werden twee bruinvissen teruggezet een paar kilometer ten noorden van Schiermonnikoog. Zij verbleven al enkele maanden in het opvangcentrum.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.