McLaren verwacht beter tempo op overige dagen

Coureur Mark Webber dacht dat McLaren tijdens de eerste dag op Silverstone verstoppertje aan het spelen was, maar Jenson Button en Lewis Hamilton ontkrachten dit. Button eindigde dertiende, en volgens de Brit had dit te maken met het feit dat hij moeite had met het vinden van de juiste afstellingen. Desalniettemin denkt Button nog genoeg kans te hebben dit weekend.

"Het ging vandaag wat lastiger dan verwacht. Ik had niet meteen een goede afstelling, al wisten we dit wel te verbeteren. Er is nog wel wat werk te doen en het zal zwaar zijn om Red Bull te verslaan", aldus Button. "Ik blijf echter positief. Vorig jaar had ik het op vrijdag in Turkije erg zwaar en die race won ik. Ik zou graag mijn thuisrace winnen voor alle fans die hier zijn gekomen."

Teamgenoot Hamilton deed het wat beter en eindigde als achtste. "Het is fantastisch om weer in Engeland te racen. Je merkt het echt wanneer je de pitstraat uitrijdt en zoveel fans naar je zwaaien. Beide sessies hebben we gebruikt om nieuwe onderdelen te testen en ik heb echt het idee dat we weer een stap voorwaarts hebben gemaakt", zei hij. "Dit circuit lijkt op Barcelona, waar we een seconde te kort kwamen op Red Bull. Dat verschil verwacht ik morgen echter niet. We kunnen onszelf ook nog verbeteren."