Barcelona-voorzitter Rosell: "Spanje wint finale"

Sandro Rosell werd reeds aangesteld als nieuwe voorzitter van FC Barcelona. Een aantal van zijn spelers speelt zondag de finale van het WK tegen Nederland.

Tegenover Marca geeft Rosell aan dat hij denkt dat Spanje de nieuwe wereldkampioen wordt. "Ik ben ervan overtuigd dat Spanje wereldkampioen wordt. Dit nationale team is niet Barcelona, maar de basis komt van ons. Er zijn een aantal andere spelers die het plaatje compleet maken en dat heeft een geweldig effect."

Rosell heeft zijn spelers al gefeliciteerd met een plek in de finale. "Ik heb alle spelers gefeliciteerd met het uitstekende toernooi. De laatste speler die ik sprak was Carles Puyol. Met hem heb ik het gehad over zijn doelpunt tegen Duitsland."

Rosell is momenteel in Zuid-Afrika en woont de finale bij op uitnodiging van Coca-Cola. Ook manager Arsène  Wenger is aanwezig in Zuid-Afrika en tijdens het diner van de FIFA, waar de twee zijn uitgenodigd, wil Rosell het nog even hebben over Cesc Fàbregas in de hoop dat hij naar Camp Nou komt.