Bin Laden gevonden in tuinkabouter

"Ladies and gentlemen, we got him", moet het deze week hebben geklonken in Schotland. Een 73-jarige man uit het dorpje Mossblown heeft niemand minder dan Osama bin Laden gevonden. De Schot stuitte op de meest gezochte man ter wereld in een tuinkabouter.

"Ik gaf in mijn tuin de planten water", vertelt de gepensioneerde man. "Ineens bleef mijn tuinslang achter een tuinkabouter hangen. Deze viel voorover en brak in tweeën."

"Ik raapte het op en zag een klein ventje in de tuinkabouter zitten. Ik herkende dit direct als Osama bin Laden. Hij is dan ook zeer berucht." Joseph Balfour kocht de tuinkabouter drie jaar geleden bij een tuincentrum. Sinds de vondst is hij een lokale beroemdheid.

"Het halve dorp is al uitgelopen om hem te bewonderen. De kabouter staat op een keramische zuil. Het poppetje daarbinnen is daar weer een onderdeel van." Balfours 69-jarige vrouw wilde de terrorist eerst in de vuilnisbak gooien, maar manlief heeft hem nu in huis gehouden als een schat.

Mocht de echte Osama bin Laden zichzelf schuilhouden in zijn dorp, dan heeft hij volgens Balfour maar een kans om onopgemerkt te blijven. "Hij zou een glas bier in zijn handen moeten houden. We zijn een mijnwerkersdorp en we zijn allemaal gek op bier."

Benieuwd naar de kleine Osama? De foto's zijn hier te zien!