Volleyballers besluiten World League met 3-1 winst op Korea

De mannen van de nationale volleybalploeg hebben de World League afgesloten met een 3-1 overwinning op Korea: 25-17, 23-25, 25-18, 25-23.Oranje wist vijf van de twaalf wedstrijden in de sterke poule A te winnen en eindigt op de derde plaats. Dat betekent handhaving in deze belangrijke landencompetitie. Brazilië, dat vrijdag met 3-2 van Bulgarije won, werd groepswinnaar.

Na de zwaar bevochten 3-0 overwinning van donderdag begon Oranje vrijdagavond sterk. Gesteund door het fanatieke publiek heerste de thuisploeg op alle fronten. Een technische fout van Korea betekende het einde van de eerste set. Set nummer twee was zeer spannend, waarbij Korea het eerste setpoint kon benutten dankzij een omstreden arbitrale beslissing.

Vervolgens heerste Nederland weer in de derde set en bleek vooral het sterke blok doorslaggevend in de vierde serie. Oranje moest nog wel een 20-18 achterstand goedmaken, maar kende een uitstekende eindsprint. De laatste klap in de World League kwam op naam van een Koreaan, die bij het tweede matchpoint de bal hard in het net serveerde: 25-23.