Sneijder wil met Oranje 'exploderen' in de finale

Wesley Sneijder neemt in aanloop naar de finale van zondag geen blad voor de mond. Hij neemt als voorbeeld het Italië van vier jaar terug, dat toen de wereldtitel op haar naam wist te schrijven.

Oranje speelt niet zoals het hoort te spelen, aantrekkelijk, maar is bijzonder effectief geworden. "Wij kunnen nog beter en dat gaan we doen. We gaan exploderen in de finale. Zoals Italië vier jaar geleden. Dan heeft niemand het meer over de rest van het toernooi. Als wij met lef spelen dan gaan wij eens even wat neerzetten daar", zegt Sneijder in NUSport.

Hij heeft ook al een idee hoe het niet moet tegen Spanje. "Kijk, als we zoveel angst voor die ploeg hebben als Duitsland dan verlies je. Zij gingen veel te ver terug. Natuurlijk moet je tegen die ploeg een beetje terugzakken, dat is logisch. Als een achterlijke druk zetten heeft geen zin. Ik denk dat als we compact spelen, de linies kort op elkaar, dan kan je ze dus heel goed verdedigen", denkt de hoofdrolspeler.

"Ik vergelijk ze met Barcelona. Dat zijn in principe dezelfde mensen ofschoon ze natuurlijk wat aanvullingen hebben. Ik heb vier keer tegen Barcelona gespeeld met Inter en die tweede thuiswedstrijd, die 3-1 overwinning, is voor ons hét voorbeeld. We hebben precies gedaan wat je tegen die ploeg moet doen: inzakken tot een bepaalde hoogte, geen balverlies lijden op het middenveld want dan zijn ze meedogenloos en zorgen dat je bij balbezit lef toont. Gewoon voor de mogelijkheden gaan die je hebt. Je staat in de finale dus je hebt niets meer te verliezen."