Blom bondscoach Atletiekunie

Rens Blom zal per 1 oktober 2010 in dienst treden bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie als bondscoach polsstokhoogspringen. De trainingen zullen plaatsvinden op Nationaal Trainingscentrum (NTC) voor polshoog in Sittard-Geleen. Tevens zal hij de coördinatie van de overige springnummers voor zijn rekening nemen.

Blom (33) volgt daarmee Georges Friant op die per 1 januari 2011 zijn functie zal beëindigen in verband met het bereiken van de leeftijd die recht geeft op vervroegd uittreden. Blom wordt vanaf de start van het nieuwe winterseizoen verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het onderdeel polsstokhoogspringen binnen de Atletiekunie.

Na zijn actieve loopbaan als topatleet, met als hoogtepunt de wereldtitel tijdens de WK Atletiek Helsinki in 2005, heeft Blom hij zich sterk gemaakt voor de ontwikkeling van het NTC voor polshoog in Sittard-Geleen. De accreditatie als NTC was mogelijk dankzij de financiële ondersteuning van de provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen.

"Het is altijd mijn ambitie geweest om mijn kennis en ervaring als topatleet over te brengen op andere atleten en ik ben blij dat de Atletiekunie mij de kans geeft om dit mogelijk te maken," zegt Blom.