Ecclestone: "Banden moeten 100 km meegaan"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone pleit voor het inzetten van banden die minder lang meegaan. Nu kunnen de coureurs een hele race op hetzelfde rubber rijden, maar de Brit pleit er voor dat de nieuwe leverancier Pirelli er volgend jaar voor zorgt dat een band maar 100 kilometer meegaat.

"De mensen willen meer inhaalacties," zei Ecclestone in La Gazetta dello Sport. "Ik heb een voorstel: setjes banden kunnen tot maximaal 100 kilometer worden gebruikt, met in de race het eerste setje dat ook al in de kwalificatie is gebruikt. Hierdoor hebben we op de verschillende momenten meer bandenwissels en wordt het hele veld door elkaar geschud. De beste races zijn de rommelige races."

Ecclestone onthulde dat er vijf fabrikanten in de race waren om Bridgestone op te volgen. Naast Pirelli waren dit Michelin, Cooper Avon, Hankook en Continental. Vrijwel alle fabrikanten waren niet in staat om volgend jaar de sport te betreden, waardoor Pirelli overbleef. Dit bedrijf ontvangt van ieder team 1,35 miljoen euro per jaar om het rubber te leveren. Het Italiaanse bedrijf moet wel betalen voor de reclame die langs de circuits komt te staan.