Vertonghen: "Hele eer om aanvoerder te zijn van Ajax"

donroyco

Jan Vertonghen is erg blij dat hij aanvoerder mag zijn van Ajax nu Luis Suarez afwezig is. De aanvaller is met Uruguay op het WK actief. Momenteel verblijft Ajax op trainingskamp in Oostenrijk in het SPA-Hotel Jagdhof. Daar heeft Vertonghen het uitstekend naar de zin, zo laat hij op de website van zijn werkgever weten.

"Ik ben de afgelopen twee, drie jaar in De Lutte geweest. Het is hier weer heel anders. Ik heb ook nooit eerder in de bergen gereisd. Onze accommodatie is geweldig. We hebben hier alles tot onze beschikking. Alles wat nodig is voor de voorbereiding, hebben we hier", aldus de 'captain'.

Urby Emanuelson beaamt dat. "We genieten hier van de omgeving. Anders dan we gewend zijn, ben je hier wat minder onder de mensen. En het grote verschil is dat je nu natuurlijk in de bergen zit. Een blik naar buiten zegt genoeg. Zowel de trainingen als de wedstrijd zijn perfect geregeld", vindt Emanuelson.

Dan nog even terug naar de aanvoerdersband die Vertonghen nu draagt.  "Ik ben me bewust van mijn rol in het elftal. Jonge jongens zijn misschien meer bezig met hun eindprestatie. Dat was ik zelf ook, toen ik net bij de selectie kwam. Ik vind het heel bijzonder aanvoerder te zijn. Een hele eer en verantwoordelijkheid."