FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 1 juni 2010

Punten Ronde 7 FOK! Formule 1-manager

Momenteel kloppen zowel je budget als de waarden van de onderdelen weer, je puntentotaal was al na afgelopen nacht rechtgetrokken. De Grand Prix van Turkije was niet alleen op het circuit van Istanbul zonder fouten.

Even wat uitleg voor dit vertraagde Puntenbericht, waarvoor excuses. Door een menselijke fout waren er voor deze Formule 1-race in Turkije geen uitslagen ingevoerd voor de race. Dus ook de strafpunten niet. Nadat dit alsnog gedaan werd nadat de teams weer opengingen gisteren om 20:00 uur, moest er gewacht worden tot het herberekenscript dat 's nachts draait.

De punten voor de kwalificatie, die al voor de deadline van maandag 20:00 uur ingevoerd waren, waren al wel doorberekend in je puntenaantal en daarvoor had je ook al budget gekregen toen de teams officieel weer losgingen. Alleen ontbrak er dus wat in het totaal.

Ook afgelopen nacht werd niet alles rechtgetrokken, aangezien wel alle punten maar geen bijbehorend restant budget uitgedeeld werd. Dat laatste was ons vooralsnog een raadsel, behalve dat de fout ontstaan kon zijn bij een update in de programmeercode. Terugdraaien van de update heeft gewerkt, dus we moeten weer terug naar de tekentafel voor een komende update.

Ook bleek de waardeaanpassing van de onderdelen niet volledig doorgevoerd, waardoor de onderdelen ofwel te duur ofwel te goedkoop waren. Als je al gewisseld hebt, was dat niet zo verstandig, je budget kan flink bijgesteld zijn nu alles weer rechtgetrokken is. Positief, maar ook negatief. Het is niet te zeggen hoe groot of klein de bijstelling individueel is omdat ook budget is toebedeeld voor de (straf)punten van de race.

Tot die tijd hebben we geprobeerd met de hand de teams dicht te zetten en te houden, maar die actie wordt ieder uur door een ander script teniet gedaan. Daarom konden de teams niet gesloten blijven en was aanpassing van je team mogelijk. We vinden dat wel erg lastig voor jullie. Op deze manier kon je toch aanpassingen in je team doorvoeren, terwijl je van de ene kant te weinig budget had (alleen het budget voor de punten van de kwalificatie is uitgedeeld), en van de andere kant betaalde je de verkeerde prijs voor de onderdelen die je wisselt. En wat je terugkreeg voor het onderdeel dat je verkoopt, klopt ook niet.

Vanavond is er opnieuw iets gewijzigd en hebben we niet hoeven wachten tot vannacht het herberekenscript pas draaide (dat is wel een hoge uitzondering). Dus je puntentotaal klopt nu ook weer met het geld dat je verdiend had. De herberekening betekent wel dat je - als je al gewisseld hebt - tegelijkertijd ook een bijstelling van je budget tegemoet kan zien. Wees hierop voorbereid.

Dan maar over tot de orde van de dag: de strafpunten die deze race zijn uitgedeeld.

Lotus Racing-chassis, hydraulica Trulli & Kovalainen: -30

HRT-motor, benzinedruk Senna & benzinepomp Chandhok: -30
Virgin Racing-motor, motor Di Grassi vervangen: -15

Vanwege het verlate puntenbericht volsta ik dit keer met slechts de benoeming van het Algemeen klassement. Volgende keer zal de rondewinnaar weer bekend worden gemaakt.

Het Algemeen klassement wordt nog aangevoerddoor team shannara die nu een totaal heeft van 1478 punten. Team PP-Vogels heeft de achterstand van vijf punten al ingelopen tot twee. Team Nillesco heeft nu 1423 punten en bezet nog steeds de derde plek. Team HOT WHEELS en team oort83racing komen de top tien binnen en staan met 1372 punten gedeeld op de vierde plaats. 

Algemeen klassement na Ronde 7

Pos. Teamnaam Totaal
1 shannara 1478
2 PP-Vogels 1476
3 Nillesco 1423
4 HOT WHEELS 1372
5 oort83racing 1372
6 Ferrari_team 1371
7 DTC 1371
8 race-forum.nl 1368
9 JGP 1366
10 DeeDZ Racing 1365


Koploper bij de subleagues is wederom subleague ADP F1 die nu op 1165 punten staat. Exact 100 punten minder heeft subleague F1 BBR, die van de achtste plaats vorige ronde nu op de tweede plek ligt. Subleague F1 Predictions heeft de tweede plaats voor de derde moeten verruilen, maar de achterstand is slechts 3 punten. Subleague SpaMetBier staat momenteel op 1048 punten en daarmee vierde, en op één punt daarachter is het subleague Multikabel F1 die de vijfde plek bezet.

Algemeen klassement subleagues na Ronde 7

Pos. Subleague Totaal
1 ADP F1 1165
2 F1 BBR 1065
3 F1 Predictions 1062
4 SpaMetBier 1048
5 Multikabel F1 1047
6 PTA 1044
7 !!!Cloudbusters!!! 1043
8 FastLaps 1043
9 CRS 1041
10 ! AIM ON TOP ! 1040


Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

Over twee weken wordt de Grand Prix van Canada verreden, op zondag 13 juni wordt geracet op het circuit Circuit Gilles-Villeneuve in Montreal. De volgende ronde sluit op vrijdag 11 juni 23:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt!

Kijk gauw verder bij de speluitleg of de puntentelling, en als je nog andere vragen hebt, kun je terecht bij de FAQ. Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn, dan kan dat of via pm aan FOKmanagers, via mail sport[at]fok.nl of via een bericht in het speciale F1-manager 2010-topic in het Autosport- en motorsport-forum!

Tot slot wensen we je dit seizoen veel succes en uiteraard ook veel plezier met de Formule 1-manager 2010 van FOK!

Israël laat alle buitenlanders konvooi vrij

Israël laat alle buitenlandse opvarenden van het hulpkonvooi vrij, die maandag werden opgepakt. Dat zijn Israëlische ministers dinsdag overeengekomen, meldden twee politieke bronnen. Onder de meer dan zeshonderd gevangenen zijn twee Nederlanders.

Ook de gevangenen die voor de rechter zouden moeten verschijnen komen vrij. De VN-Veiligheidsraad had van Israël de vrijlating van alle gevangenen geëist, na de Israëlische aanval op een konvooi schepen met goederen voor de Gazastrook.

Bij de actie kwamen zeker negen personen om. Verder stelden de VN dat Israël de zes schepen moet laten gaan die het in beslag nam.

Venetië zet vleermuizen in tegen muggenplaag

Vleermuizen moeten Venetië verlossen van een muggenplaag. De stad heeft inwoners dinsdag gevraagd vleermuizenkasten aan te schaffen of te bouwen en die hoog in de bomen of tegen muren van gebouwen op te hangen.

Op die manier willen de autoriteiten een plaag van Aziatische tijgermuggen de baas worden. Een vleermuis kan in één nacht wel drieduizend muskieten opeten.

Vooral het Lido heeft met de steekmuggen te kampen. De muggen broeden vooral in vijvers en tuinen en parken, maar ze mijden het brakke water in de kanalen en lagune van Venetië.

De tijgermuggen kunnen chikungunya overbrengen, een tropische infectieziekte.

'CDA-top legt zich neer bij nederlaag'

De top van het CDA ziet een nederlaag tijdens de verkiezingen van de partij als onontkoombaar. Dat meldt de NOS dinsdag op basis van bronnen in de partijtop. Haast niemand zou nog geloven dat de partij na de verkiezingen de premier zal leveren, zoals dat de afgelopen vier kabinetten gebeurde.

Achter de schermen zou vooral worden gesproken over een nieuwe leider voor de christendemocraten. Het CDA doet het niet goed in de peilingen. Dinsdag zakte de partij in de peiling van Maurice de Hond verder weg naar 23 zetels. Balkenende zei zelf in een reactie er nog alle vertrouwen in te hebben.

Deelname Sastre aan Tour twijfelachtig

Het is nog twijfelachtig of Carlos Sastre zal deelnemen aan de Tour de France. De winnaar van 2008 heeft last van een rugblessure.

Sastre liep de blessure in een van de eerste etappes van de Giro op bij een valpartij. Desondanks reed hij de Giro uit en eindigde als achtste. "Het belangrijkste is om goed uit te rusten en hopen op een voorspoedig herstel" aldus Sastre.

De Spanjaard zal alleen deelnemen aan de Tour als hij topfit is. "De Sastre van 2008 moet meedoen, niet die van vorig jaar; een vermoeide en licht geblesseerde versie", besloot Sastre.

 

Red Bull: "Geen F-duct in Canada"

Red Bull Racing zal in Canada geen gebruik maken de F-duct. De Oostenrijkse renstal testte het onderdeel voor het eerst in de vrije trainingen voor de Grand Prix van Turkije, maar volgens Sebastian Vettel werkte het onderdeel niet optimaal.

Het is opvallend dat Red Bull de F-duct niet meeneemt naar Canada, want met de lange rechte stukken is het een circuit met een hoge topsnelheid. Hierdoor kan McLaren een voordeel ten opzichte van het Oostenrijkse team hebben op het circuit Gilles Villeneuve.

Technisch adviseur van de Oostenrijkse renstal Helmut Marko zegt dat de F-duct terug naar de tekentafel gaan en pas in Valencia terug zal komen. Dan moet het onderdeel beter werken.

Spider-Mans rivalen in beeld

Van Spideys nieuwste game, Spider-Man: Shattered Dimensions, is een nieuwe trailer verschenen. In de video worden drie van de spinnenman zijn vijanden laten zien, namelijk Goblin, Hammerhead en Kraven.

De trailer wordt ook wel de 'Villains trailer' genoemd, niet alleen omdat de boeven in beeld komen, ook omdat Spider-Mans kont wordt geschopt. De lessen die in dit filmpje geleerd worden zijn keihard en komen er op neer dat spinnenwebben afschieten niet altijd even effectief is.

 

Nieuw systeem vingerafdrukken in gebruik

De politie heeft vandaag een nieuw systeem voor vingerafdrukken officieel in gebruik genomen. Het nieuwe systeem, waarbij vingerafdrukken in een hoge resolutie gedigitaliseerd zijn, vervangt de oude database uit 1989. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten.

De vingerafdrukken en handpalmen van zo'n 900.000 mensen zijn opgenomen in het systeem. Dit is naast de politie en de marechaussee beschikbaar voor de hele strafrechtketen. Het systeem kan op afstand gebruikt worden. De centrale database bevindt zich in Zoetermeer.

Inter probeerde Hiddink te strikken

Guus Hiddink was, en is misschien nog steeds, de belangrijkste kandidaat bij Internazionale om de naar Real Madrid vertrokken José Mourinho op te volgen. 

"Je bent in het voetbal nooit ergens 100 procent zeker van, maar dit lijkt mij een onmogelijke zaak", aldus Hiddinks manager Cees van Nieuwenhuizen. Hij bevestigde wel dat Inter bij hem heeft geïnformeerd naar Hiddink. "Mij werd verteld dat Guus eerste keus was. Ik heb Inter gezegd dat hij net bij Turkije was begonnen als bondscoach en dat hij zeker niet bij de Turkse bond om contractontbinding zou gaan vragen. Het was dus een kwestie tussen Inter en de Turkse bond."

Andere kandidaten bij de winnaar van de Champions League zijn onder meer de Engelse bondscoach Fabio Capello en Liverpool-trainer Rafael Benítez. "Inter heeft dus wel na de contacten met mij met deze twee trainers gesproken, maar niet met de Turkse federatie", gaf Van Nieuwenhuizen aan. Hiermee lijkt Inter zelf ook te beseffen dat de komst van Hiddink niet haalbaar is.

Rossi niet mee met Italië, Quagliarella wel

Marco Borriello maakt verrassend geen deel uit van de nationale ploeg van Italië. De aanvaller maakte een goed seizoen door in dienst van AC Milan, maar Fabio Quagliarella krijgt de voorkeur.

Marcello Lippi bracht dinsdag zijn Italiaanse selectie voor het WK in Zuid-Afrika terug van 28 naar 23 spelers. Salvatore Sirigu, Mattia Cassani, Andrea Cossu en Giuseppe Rossi zijn naast Borriello de spelers die het WK thuis moeten gaan bekijken.

Ook het afvallen van Rossi is opvallend, daar hij vorig jaar tijdens de Confederations Cup een uitstekende indruk maakte. Bovendien was hij verzekerd van een basisplaats, die hij nu kwijt is aan Alberto Gilardino.

Mauro Camoranesi zit er wél bij. De van oorsprong Argentijnse middenvelder raakte dinsdag geblesseerd, maar de kwetsuur viel mee.



Definitieve selectie Italië:

Doel: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari)

Verdediging: Salvatore Bocchetti (Genoa), Leonardo Bonucci (Bari), Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Genoa), Christian Maggio (Napoli), Gianluca Zambrotta (AC Milan)

Middenveld: Mauro Camoranesi (Juventus), Gennaro Gattuso (AC Milan), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria), Simone Pepe (Udinese), Andrea Pirlo (AC Milan)

Aanval: Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Giampaolo Pazzini (Sampdoria), Fabio Quagliarella (Napoli)

Concerten John Mayer in HMH afgelast

De concerten van John Mayer in de Heineken Music Hall zijn afgelast. Dat heeft concertorganisator Double Vee dinsdagavond bekendgemaakt. John Mayer is ziek en moet daarom noodgedwongen zijn shows op 2 en 3 juni in Amsterdam afzeggen.

De singer-songwriter moest zijn concerten in Kopenhagen op zondag en maandag ook al afblazen vanwege zijn gezondheid. Hij leek goed te herstellen, maar blijkt nu toch niet in staat te zijn om op het podium te staan. Het is onduidelijk wat Mayer precies onder de leden heeft.

De organisatie heeft nog geen informatie over eventueel vervangende concerten. Fans kunnen tot en met augustus hun concertkaartje bij verkooppunten omwisselen en hun geld terugkrijgen.

John Mayer
Concerten John Mayer afgelast (Foto: Novum)

KNVB brengt wijziging aan in opzet play-offs

De opzet van de play-offs na afloop van het Eredivisieseizoen is wederom gewijzigd. De KNVB heeft besloten dat de strijd om een Europees voetbal-ticket meer deelnemers krijgt.

Waar momenteel de nummers vijf tot en met acht strijden om een ticket voor de voorronde van de Europa League, zal dat met ingang van het volgende seizoen anders zijn. Dan moeten de nummer vier tot en met zeven onderling uit gaan maken wie zich plaatst voor Europa.

De maatregel is nodig, daar Nederland vanaf het seizoen 2011/12 een Europees ticket in dient te leveren. De manier waarop de clubs uitmaken wie zich plaatst, wordt niet gewijzigd. Het knock-out systeem blijft dus van kracht.

FC Groningen-directeur Hans Nijland op de website van FC Groningen, een fervente 'play-offer'. "Wij zijn vanaf het eerste uur groot voorstander geweest van de play-offs. Met name omdat op die manier de competitie voor veel clubs tot op de allerlaatste speeldag spannend blijft. Dit maakt de Eredivisie voor het publiek en de media aantrekkelijk."

Uitslag Nederland - Ghana

Het Nederlands elftal is er in geslaagd om de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ghana te winnen. In de Rotterdamse Kuip was de formatie van trainer Bert van Marwijk met 4-1 te sterk. Dirk Kuyt, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Robin van Persie waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Het Nederlands elftal begon met Ibrahim Afellay (PSV) en Michel Vorm (FC Utrecht) in de basis, maar haalde daar aanvankelijk weinig voordeel uit. In de opbouw liet de ploeg enkele steekjes vallen, waardoor het publiek in De Kuip pas na een half uur de eerste kans te zien kreeg.

Deze mogelijkheid werd prompt tot doelpunt gepromoveerd. Op het randje van buitenspel schoot Robin van Persie de bal vol op de Ghanese doelman, die het schot wist te pareren. De goalie was in de rebound echter kansloos, waardoor Kuyt de eerste goal kon maken.

Na de 1-0 slaagde Oranje er overigens niet in om kansen te creëeren, waardoor Vorm nauwelijks op de proef werd gesteld. Ook na de thee bleef het rustig voor het doel van het Nederlands elftal, waar Sander Boschker zich inmiddels had gemeld.

Nederland bleef eenvoudig overeind en wachtte af om het tweede doelpunt te maken. Vlak voor het moment dat De Kuip in slaap leek te vallen, sloeg Van der Vaart toe. Na een mooie pass van Mark van Bommel wist de middenvelder van Real Madrid raak te schieten.

Miscommunicatie tussen Giovanni van Bronckhorst en Joris Mathijsen leidde kort daarna tot de verrassende tegentreffer, maar voor Oranje was er geen vuiltje meer aan de lucht. In het laatste kwartier waren de manschappen van Van Marwijk lekker op dreef. Van der Vaart schoot van grote afstand bijna raak, waarna Sneijder iets later alsnog het net vond.

In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg het Nederlands elftal nog een strafschop, die door Van Persie werd benut.


Nederland

4 - 1

Ghana

 30' Kuyt
 72' van der Vaart
 81' Sneijder
 88' van Persie (pen)
   79' A. Gyan
 
 Gele kaart: Joh. Mensah, A. Gyan, Adiyiah, (Ghana)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 35.000
Arbiter: Oddvar Moen (Noo)
 
Opstelling:   Opstelling:
Vorm (Boschker/46)
van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
van Bronckhorst
Kuijt
van Bommel
Sneijder (Elia/83)
de Jong
Afellay (van der Vaart/63)
van Persie
  Kingson
Pantsil
Vorsah (Tagoe/46)
Addy
Sarpei
Owusu-Abeyie (Adiyiah/46)
D. Boateng
Appiah (Joh. Mensah/46)
Annan (K. Asamoah/78)
Muntari (A. Ayew/46)
Amoah(A. Gyan/46)

 

Ratelband wil schade aan Binnenhof zelf betalen

Emile Ratelband wil de schade die hij maandag aan het Binnenhof berokkende zelf betalen. Dat zei de positiviteitsgoeroe dinsdag in RTL Boulevard. "Ik wil het torentje zelf restaureren met een stel Polen."

Ratelband vloog maandagochtend met een radiografisch vliegtuigje over het Binnenhof om zijn nieuwe boek te promoten. "Op een gegeven moment kwam een windvlaag en bleef de sleep achter een van de torens van de Ridderzaal hangen", herinnert Ratelband zich. "Daarna crashte het vliegtuigje op het Binnenhof."

In paniek nam de positiviteitsgoeroe het hazenpad. "Vlak bij het centraal station bedacht ik me dat ik terug moest. Dat ik me moest melden." Ratelband stapte naar de politie, waar hij zijn kwajongensstreek opbiechtte. "Ik ben picobello verzorgd. Ik kreeg diepvriesbami en chocolademelk."

De kous is nog niet af voor Ratelband, hij kan een celstraf van een half jaar krijgen. Ratelband heeft het vliegverbod boven het Binnenhof geschonden en een rijksgebouw beschadigd. Strafadvocaat Bram Moszkowicz schat in dat het Openbaar Ministerie er inderdaad een zaak van maakt. "Al was het alleen maar omdat Ratelband een bekende Nederlander is."

Emile Ratelband
Emile Ratelband (Foto: Novum)

Lotus: "Beschuldiging niet tegen ons gericht"

Gisteren werd bekend dat Force India Lotus F1 Racing aangeklaagd heeft wegens spionage. De Maleisische renstal zegt dat de zaak niet tegen hen gericht is maar tegen Aerolab/Fondtech dat met een schaalmodel van Force India aan de haal ging.

"Wij worden nergens van beschuldigd," zei een woordvoerder van Lotus tegen GPUpdate. "Lotus is medegedaagde in een civiele procedure die zich in principe tussen Force India en Aerolab/Fondtech afspeelt. Deze procedure gaat dus niet over dat Lotus iets verkeerd zou hebben gedaan. Aerolab/Fondtech beweert ook niets verkeerd te hebben gedaan en heeft Lotus ervan verzekerd dat zij alle verantwoordelijkheid op zich neemt als de claim gegrond wordt verklaard."

Force India is van mening dat de huidige Lotus T127 veel lijkt op het schaalmodel dat het Indiase team bij Aerolab/Fondtech achter heeft gelaten. Force India brak vorig jaar met het bedrijf nadat ze op initiatief van Mike Gascoyne enkele jaren geleden samen gingen werken. Gascoyne werkt inmiddels voor Lotus en heeft het bedrijf wederom ingeschakeld. Fondtech bouwde het schaalmodel waar de de T127 op gebaseerd is.

Eindexamens zijn eindelijk voorbij

Voor bijna honderdduizend havisten en vwo’ers zitten de eindexamens er op, de laatste examens zijn dinsdagmiddag geëindigd. Na de afsluiting van de examens Grieks en Scheikunde, hebben dit jaar 204.000 scholieren eindexamen gedaan. Het VMBO was afgelopen vrijdag al klaar met de examens.

Door de toegenomen naamsbekendheid en de betere toegankelijkheid van de klachtenprocedure, heeft het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) bijna twee keer zoveel klachten binnen gekregen als  vorig jaar. Dit jaar kwamen er 145.000 klachten binnen. “Dit is in verhouding met vorig jaar wel veel meer, toen kregen we ruim 88.000 klachten binnen”, zegt een woordvoerder van het LAKS.

De examenuitslagen worden bekendgemaakt op 16 juni, dus voor veel scholieren breekt een spannende tijd aan.  Op de sociale netwerksites is naast vreugde ook sprake van opluchting, omdat de examens eindelijk achter de rug zijn.

Bocanegra: "Verdediging V.S. moet beter"

Carlos Bocanegra schaalt de kansen van de Verenigde Staten op het WK niet al te hoog in ,wanneer het niveau van de defensie geen groei toont. Dat zegt de verdediger van Team USA dinsdag op het trainingskamp in het Zuid-Afrikaanse Irene.

"Dat we beter moeten verdedigen is wat me het meeste opvalt", aldus Bocanegra, die normaliter aanspraak maakt op een basisplaats onder bondscoach Bob Bradley. Dit ondanks een herniaoperatie die hij afgelopen maand onderging.

De 31-jarige Bocanegra is echter vrijwel hersteld van de kwetsuur. "Ik voel me goed, ik kan nog vijf procent fitter worden en daar werk ik nu aan", vertelt hij.

De Verenigde Staten is ingedeeld in een poule met Engeland, Slovenië en Algerije. De Noord-Amerikanen starten het WK op 12 juni tegen eerstgenoemde.

Amerikaanse daagt Google Maps

Een Amerikaanse vrouw daagt internetbedrijf Google voor de rechter omdat het haar het verkeerde pad op heeft gestuurd. Zij wil ruim tachtigduizend euro schadevergoeding.

Al wandelend door Park City in januari volgde Lauren Rosenberg een op haar telefoon gedownloade routebeschrijving van Google Maps en werd toen aangereden door een auto. Haar verwijt luidt dat Google Maps haar langs een drukke weg zonder voetpad liet lopen die 'niet redelijkerwijs veilig voor voetgangers' was.

De computerversie van Google Maps geeft de waarschuwing "Voorzichtig, op deze route kunnen trottoirs en voetpaden ontbreken", maar de mobiele versie geeft die waarschuwing niet.

Cech ontkent geruchten rondom Real Madrid

Petr Cech werd de laatste dagen in verband gebracht met Real Madrid. De keeper van Chelsea heeft vandaag laten weten, dat daar niets van waar is. De doelman zou bij De Koninklijke herenigd kunnen worden met José Mourinho. De Portugees zwaait daar sinds een week de scepter.

"Als een coach als Mourinho bij een nieuwe club aan de slag gaat, dan kan je er op wachten dat de geruchten vanzelf komen", liet Cech aan Tsjechische persbureau CTK weten. "Op dit moment blijven het in elk geval geruchten, waar ik verder niet op zal reageren."

Sinds de aanstelling van Mourinho werd de naam van Cech aan Real Madrid gekoppeld. Daarnaast zou Mourninho zijn pijlen ook nog op Frank Lampard en Ashley Cole hebben gericht.

Cech ziet een vertrek naar Real Madrid in elk geval niet zitten. In dat geval zou hij in de Spaanse hoofdstad de strijd aan moeten gaan met Iker Casillas, die al jaren de eerste keus is.

[Video] Pornoster laat pubers met haar tieten spelen

Brigitta Bulgari moet op water en brood. De 27-jarige pornoster is door Italiaanse rechters veroordeeld tot voorlopige hechtenis. De mooie Hongaarse heeft namelijk vijftienjarige jongens met haar borsten laten spelen.

Voor de veroordeling hadden de rechters de zware taak om naar filmpjes te kijken die de schooljongens hadden gemaakt van het incident. Hierop is te zien hoe pubers met wijd opengesperde ogen de borsten van Bulgari betasten tijdens een erotisch optreden.

Rechter Giuiliano Mignini heeft een verzoek om op borgtocht te worden vrijgelaten vandaag afgewezen. "Ik denk dat het risico bestaat dat ze dan weer jonge jongens opzoekt", verklaarde hij. "Daarom denk ik dat Brigitta achter tralies te houden de enige juiste optie is."

De jonge pornoster wordt aangeklaagd wegens het verrichten van obscene handelingen in het bijzijn van minderjarigen. Haar advocaat ziet dat echter heel anders. "Ik denk dat de rechter partijdig is tegen sexy vrouwen", denkt Bruno Oberto. "Brigitta deed gewoon haar werk, dansen. Toch moet ze achter tralies blijven. Ze heeft een blanco strafblad. De eigenaar van de discotheek, waar Brigitta optrad, gaat echter vrijuit."


Altijd leuk, zo'n feestje. Het bewuste filmpje vind je hier

De tempeliers komen eraan!

Haemimont Games, de studio die bekend is van de Tropico-serie is bezig met een nieuwe game. De game zal The First Templar heten en zal een actie-avontuur zijn voor de PC en Xbox 360.

De game zal zich afspelen in de dertiende eeuw en zal 20 accurate locaties bevatten. Je bestuurt een Franse tempelier en een dame van adel die als ketter bestempeld is. In de single player kan je tussen de twee karakters wisselen en er zal ook een "Drop In, Drop Out" co-op optie zijn. Dit houdt in dat het mogelijk is dat één van je vrienden in je speelsessie kan komen en het tweede karakter kan besturen.

We kunnen geheimen, raadsels en nog meer mysterieuze dingen verwachten over de Heilige Graal en we kunnen vijanden als de Saracen, de Inquisitie en de Franse Koning Philip IV.

De game staat gepland voor een release in het eerste kwartaal van 2011.

TemplarTemplarTemplarTemplarTemplar

Grote brand in meubelhal Spijkenisse

In een meubelhal in Spijkenisse woedt dinsdagavond een grote brand. Aanvankelijk bleek de brand op de Ir. H de Grootweg nog mee te vallen, maar later werd de brand opgeschaald. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Waarschijnlijk was de meubelhal dicht toen de brand ontstond. Niemand raakte gewond.

Rond 17.30 uur werd de brand op een klein industrieterrein gemeld. De brand is volgens een woordvoerder van de brandweer moeilijk te blussen, doordat het gebouw tussen drie andere gebouwen staan. De brandweer probeert ervoor te zorgen dat de brand niet overslaat.

BP werkt aan provisorische oplossing

Oliemaatschappij BP is dinsdag in de Golf van Mexico begonnen met doorsnijden van de geknikte boorpijp van het op 20 april ontplofte olieplatform Deepwater Horizon. Technici hopen over de buis een kap te kunnen plaatsen die de wegspuitende olie opvangt, zodat die in schepen kan worden gepompt. Deze methode moet verdere vervuiling tegengaan, totdat er twee nieuwe gaten zijn geboord die de druk op de spuitende oliebron zullen verlichten zodat die eindelijk kan worden afgedicht.

Het boren van de twee gaten zal op zijn vroegst in augustus voltooid zijn. Het doorsnijden van de geknikte pijp en plaatsen van de kap vergt ook enkele dagen. Daarbij moet ook het weer meewerken; in het Caribisch gebied is dinsdag het orkaanseizoen weer begonnen.

BP heeft al eerder geprobeerd een trechter over de lekkende pijp te plaatsen. Die methode faalde toen, doordat de olie in aanraking met het ijskoude zeewater begon te klonteren en de buis van de trechter verstopt raakte. Technici van BP denken daar nu een oplossing voor te hebben gevonden.

De aandelenkoers van BP kelderde dinsdag met vijftien procent na de berichten dat de poging het spuitende boorgat met een zogenoemde 'top kill' te dichten was mislukt. BP maakte eerder dinsdag bekend dat het bestrijden van de olieramp tot nog toe 990 miljoen dollar heeft gekost, terwijl er een groot aantal schadevorderingen van gedupeerden tegemoet kan worden gezien.

BP werkt aan provisorische oplossing
BP werkt aan provisorische oplossing (Foto: Novum)

Robben is er zaterdag wel bij

Arjen Robben geeft aanstaande zaterdag, in de uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands elftal, weer acte de présence. De aanvaller van Bayern München trainde de afgelopen dagen afgezonderd, vanwege lichte klachten aan zijn heup.

"Maar maak je geen zorgen, ik ben weer fit," liet Robben aan SBS6 weten. "Ik heb dinsdagmiddag nog 100 procent getraind in De Kuip. Maar het zou een beetje stom zijn om nu risico te nemen. Zaterdag sta ik er weer."

Dzeko blijft komend jaar bij Wolfsburg

Edin Dzeko speelt ook komend seizoen bij VfL Wolfsburg. Doordat er maandagnacht een deadline in het contract van de 24-jarige aanvaller verstreek, is hij een stuk duurder geworden. Dat maakte bestuurder Dieter Hoeness bekend, die een vertrek van de speler niet meer vreest. De Bosniër stond in de belangstelling van diverse topclubs.

In het contract van Dzeko was een gelimiteerde transfersom opgenomen. Nu die is komen te vervallen, waardoor Wolfsburg opgelucht adem kan halen. "We zijn erg blij dat deze onzekerheid voorbij is", zei Hoeness, voor wie het behoud van Dzeko erg belangrijk is. Met name AC Milan werd nadrukkelijk in verband gebracht met de speler.

Dzeko scoorde dit seizoen 22 keer, in een seizoen dat teleurstellend verliep voor Wolfsburg. De club eindigde als achtste in de Bundesliga. Vorig jaar werd het landskampioenschap nog gevierd. In Wolfsburg krijgt Dzeko te maken met Steve McClaren, die FC Twente de eerste titel in de 45-jarige historie bezorgde.

Dzeko blijft komend jaar bij Wolfsburg
Dzeko blijft komend jaar bij Wolfsburg (Foto: Novum)

Vliegramp Air France 447 herdacht

In Frankrijk en Brazilië is dinsdag de vliegramp met Air France-vlucht 447 herdacht die een jaar geleden boven de Atlantische Oceaan plaatsvond. Op de begraafplaats Père Lachaise in Parijs en bij een kerk in Ipanema in Rio de Janeiro werden gedenktekens onthuld voor de 228 inzittenden, die de dood vonden toen de Airbus A330 tijdens een zwaar onweer in zee stortte.

Naar de oorzaak van de ramp is het nog altijd gissen. De zwarte dozen van het vliegtuig liggen vermoedelijk op vierduizend meter diepte in de oceaan. Uit automatisch verzonden gegevens van de boordcomputers hebben onderzoekers afgeleid dat de snelheidsmeters foute metingen gaven, maar volgens hen kan het ongeluk daar nooit alleen aan hebben gelegen.

De Franse minister van verkeer Dominique Bussereau heeft beloofd dat het onderzoek naar de crash wordt voortgezet.

Man maakt kinderporno met Emma Watson

In Engeland dient momenteel de zaak tegen een wel heel creatieve perverseling. De 39-jarige Jack Cavanagh uit Manchester bleek maar liefst 1200 foto's  van naakte kinderen op zijn harde schijf te hebben. Op acht van deze kiekjes had Cavanagh het hoofd van Emma Watson geplakt.

De rukker is namelijk geobsedeerd door de twintigjarige Harry Potter-actrice. Naast alle kinderpornofoto's had Cavanagh ook nog eens ruim tweeduizend foto's van Hermelien Griffel op zijn computer. Op sommige foto's van Hermelien met Harry Potter werd het hoofd van hoofdrolspeler Daniel Radcliffe vervangen door zijn eigen kop.

Cavanagh werd onlangs op heterdaad betrapt toen de politie een inval deed in zijn flatje in Manchester. Hij was destijds juist bezig met het bekijken van zijn enorme collectie walgelijke kinderporno. Tijdens een huiszoeking stuitte de politie op alle foto's en honderden dvd's. Verder bleek hij een grote voorraad speelgoed te hebben om dit als cadeautje weg te geven aan kinderen. Ook stuitte men er op een zwarte bh en op een dagboek, dat door de zieke geest werd omschreven als 'zijn dossier'. Hierin stonden onder andere hem bekende, vrijgezelle vrouwen met kinderen.

Cavanagh bekende eerder schuldig te zijn aan maar liefst negentien aanklachten. Men was er dan ook van overtuigd dat hij vandaag zou worden berecht. Toch hebben zijn advocaten het voor elkaar weten te krijgen dat de rechtszaak voor twee weken is geschorst.

'Er is geen woningmarkt'

Econoom Arnoud Boot van de Universiteit van Amsterdam heeft de Nederlandse woningmarkt dinsdag de wind van voren gegeven in het actualiteitenprogramma EénVandaag. "We hebben geen woningmarkt. Het zit helemaal muurvast", aldus de professor.

Boot: "Als je op zoek bent naar een huurhuis ben je jaren bezig, in Amsterdam een huurhuis zoeken betekent een wachtlijst van 9 jaar, dus dat zit letterlijk op slot. Aan de koopkant zie je dat huizenprijzen zo dermate opgedreven zijn als je naar de afgelopen 15-20 jaar kijkt, dat het onbetaalbaar is voor starters op de huizenmarkt."

Uit de EénVandaag-reportage blijkt dat huizenprijzen in Nederland maar liefst drie keer over de kop zijn gegaan sinds 1996. Dit terwijl de prijzen van een gemiddelde woning in Duitsland gedaald zijn. Anno 2010 zijn de huizenprijzen in Duitsland van vergelijkbare woningen 40 tot 50 procent goedkoper.


Gemiddelde huizenprijs Nederland en Duitsland 1996-2008

De hoogleraar vindt dan ook dat de woningmarkt flink aangepakt moet worden. Het niet aantasten van de hypotheekrenteaftrek, wat het CDA, de VVD en de PVV graag willen, is volgens hem 'volstrekt ontverantwoord'.

"Het olie op het vuur van de prijsexplosie was het gratis lenen van geld. In Duitsland is de boom op de huizenmarkt voorbijgegaan omdat ze daar geen hypotheekrenteaftrek hebben. Bij de oosterburen hebben starters kansen op de huizenmarkt, die hoeven geen hoge prijs te betalen en hoeven zich niet torenhoog in de schulden te steken om überhaupt een huis te kunnen kopen", zo zegt de econoom.

Nederland heeft inmiddels een totale hypotheekschuld van 609 miljard euro, meer dan het bruto binnenlands product (bbp). Hiermee is Nederland kampioen hypotheekschuld van Europa.


Hypotheekschuld Nederland hoogste van Europa

Boot: "De Nederlander is uit zichzelf niet verslaafd aan lenen, maar we hebben een overheid die geld lenen subsidieert. En naarmate je meer verdiend kun je meer lenen, word je meer gesubsidieerd. Dat is volstrekt onverantwoord."

Volgens een peiling van het EénVandaag Opiniepanel blijkt een grote meerderheid voor het aanpakken van de aftrek, zo is 66 procent voor het aanpakken van de hypotheekrenteaftrek, 27 procent is tegen. Maar ook onder huizenbezitters is er steun voor aanpak van de aftrek: 59 procent is voor beperking of afschaffing, 37 procent tegen.

Bayern hofleverancier bij Duitse team

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft zijn definitieve selectie voor het komende WK voetbal in Zuid-Afrika bekendgemaakt. Bayern München is met zeven man hofleverancier.

Op het WK is Duitsland ingedeeld in poule D. In die poule strijden de Duitsers met Servië, Australië en Ghana.



Definitieve selectie Duitsland:

Doel: Hans-Jörg Butt (Bayern München), Manuel Neuer (Schalke 04), Tim Wiese (Werder Bremen)

Verdediging: Dennis Aogo (Hamburger SV), Holger Badstuber (Bayern München), Jerome Boateng (Hamburger SV), Arne Friedrich (Hertha BSC), Marcell Jansen (Hamburger SV), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (Werder Bremen), Serdar Tasci (VfB Stuttgart)

Middenveld: Sami Khedira (VfB Stuttgart), Toni Kroos (Bayer Leverkusen), Marko Marin (Werder Bremen), Mesut Özil (Werder Bremen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Piotr Trochowski (Hamburger SV)

Aanval: Cacau (VfB Stuttgart), Mario Gomez (Bayern München), Stefan Kießling (Bayer Leverkusen), Miroslav Klose (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Lukas Podolski (1. FC Köln)

Dode schapen aangetroffen bij gemaal

Het Waterschap Veluwe heeft de afgelopen maanden 23 dode schapen gevonden voor een stuw bij een gemaal tussen Elburg en Kampen. De schapen zijn volgens het waterschap mogelijk illegaal gedumpt, zodat niet hoeft te worden opgedraaid voor de kosten voor het laten ophalen van de kadavers. Deze kosten zijn onlangs verdubbeld.

Op sommige kadavers werden stroresten aangetroffen, wat erop zou kunnen duiden dat de dieren in een stal zijn doodgegaan. Onderhoudsmedewerkers vonden op 22 maart al een zak met vijf dode lammetjes bij een gemaal in Wapenveld. Het waterschap verwijdert de kadavers zo snel mogelijk, omdat zij ziekten kunnen verspreiden.

Ochtendspits in mei ruim twintig procent afgenomen

De drukte op de Nederlandse wegen is de afgelopen maand met ruim vijf procent gedaald in vergelijking met mei vorig jaar. Vooral tijdens de ochtendspits was het in mei veel minder druk en daalde de filezwaarte, de lengte maal de duur van de file, zelfs met ruim twintig procent. Dat meldt de ANWB dinsdag.

Overdag was het de afgelopen maand iets drukker en steeg de filezwaarte tijdens de avondspits met ongeveer vijf procent in vergelijking met 2009. De sterke daling van het aantal files in de ochtendspits komt vooral door veel minder drukke dinsdagen, maar ook Bevrijdingsdag en tweede pinksterdag droegen bij aan de afname, meldt de toeristenbond.

Op maandag 3 mei zorgden regen en wegwerkzaamheden tijdens de eerste dag van de vakantie voor onverwacht veel files. Terugkerend vakantieverkeer stond op vrijdag 7 mei in files met een opgetelde lengte 330 kilometer. Tijdens de pinksteruittocht op vrijdag 21 mei was het ook erg druk. Rond 18.00 uur stond er 450 kilometer file.

CDA zakt verder weg in peiling

Het CDA zakt weg in de peiling van Maurice de Hond. De partij van demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA) verliest dinsdag twee zetels en staat nu op 23. De christendemocraten evenaren daarmee het dieptepunt in de peiling van maart dit jaar. Het CDA telt nu 41 Kamerleden.

Bij de twee grootste partijen in de peiling, VVD en PvdA, verandert er niets; zij staan respectievelijk op 37 en 28 zetels. Datzelfde geldt voor GroenLinks (elf), ChristenUnie (zeven), SGP (twee) en TON (nul). Verder verliest de Partij voor de Dieren een zetel en houdt er nog slechts een over. Winst is er voor de SP (van elf naar twaalf), D66 (van tien naar elf), PVV (van zeventien naar achttien).

De Hond onderzocht verder waar de kiezers van D66 zijn gebleven. De partij van Alexander Pechtold stond in oktober nog op 26 zetels en raakte sindsdien vijftien zetels kwijt. Hiervan zijn er vier naar de PvdA gegaan en zijn zeven zetels bij de VVD terechtgekomen.

Driekwart van de kiezers die zijn overgestapt naar de VVD, geeft aan niet achter het standpunt van D66 over de hypotheekrenteaftrek te staan. En dat zijn vrijwel allemaal mensen met een hypotheek. Bij D66 gaat het belastingvoordeel voor huizenbezitters op de helling. Pechtold zei vorige week dat hij niet in een kabinet stapt dat de woningmarkt niet hervormt, daar waar Rutte de hypotheekrenteaftrek 'verzekert'.

[RG] Berdych naar halve finale

Tennisser Tomas Berdych is erin geslaagd de halve finale op Roland Garros te bereiken. De Tsjechische nummer vijftien van de plaatsingslijst won verrassend in drie sets van de als elfde geplaatste Rus Mikhail Youzhny: 6-3 6-1 6-2.

In de halve eindstrijd speelt Berdych tegen Robin Söderling, die in de kwartfinales te sterk was voor de Zwitserse nummer één van de wereld, Roger Federer.

Buffon voor aanvang WK op bezoek bij Mandela

Buffon, eerste keeper van het Italiaanse nationale elftal, brengt enkele dagen voor aanvang van het mondiale eindtoernooi een bezoek aan Nelson Mandela. Dat vertelde de keeper van Italië en Juventus dinsdag.

De ontmoeting is een onderdeel van een vredesinitiatief genaamd Get the Point, en heeft als doel kinderen en geweld ver van elkaar te houden. Buffon is ambassadeur voor de vrede. Dat meldt De Telegraaf.

"Ik zal de ex-president en Nobelprijswinnaar ontmoeten om over vrede te praten. Mandela heeft de geschiedenis van Zuid-Afrika en het hele Afrikaanse continent veranderd", sprak de geroutineerde goalie zijn waardering uit over Mandela.

UEFA wil financieel wanbeleid aanpakken

Voetbalbond UEFA wil het financiële wanbeleid dat clubs voeren hard aanpakken. Clubs zoals Real Madrid, Barcelona en Manchester United geven torenhoge bedragen uit aan nieuwe spelers en kampen hierdoor met hoge schulden. De UEFA wil hier nu de rem op zetten.

De voetbalbond wil voorkomen dat clubs geld uit gaan geven dat er niet is en heeft hiertoe een voorstel gepresenteerd bij het Europees Parlement. Zo kunnen teams vanaf het seizoen 2013-2014 uitgesloten worden van Europees voetbal of puntenaftrek krijgen als hun financiën niet op orde zijn. Dit kan lukken alleen als alle partijen hiervoor samenwerken.

Naast het aanpakken van de hoge uitgaven en de schulden ziet de UEFA ook heil in het verhogen van de inkomsten van clubs. Zo zal de bond geen bezwaar hebben tegen het opzetten van bijvoorbeeld de BeNeLiga of één competitie in de Balkan-landen.

Sauber: "Williams en Toro Rosso ingehaald"

Sauber-teameigenaar Peter Sauber kon zijn geluk niet op na de Grand Prix van Turkije. Niet alleen behaalde de renstal een dubbele finish, maar ook werd door Kamui Kobayashi het eerste punt van het seizoen binnengehaald.

"We ademen nu een stuk vrijer. Dat we een punt hebben gehaald is het belangrijkste, maar dat Kobayashi wederom vanuit de top tien startte is ook goed. Het laat zien hoe ver onze auto is," zei een blije Sauber tegen Auto Motor und Sport. "We hebben Williams en Toro Rosso ingehaald en bevinden ons nu op het niveau van Force India."

Volgens de Zwitser had Kobayashi zelfs hoger kunnen eindigen. "Er ging iets mis bij de bandenwissel. Daardoor moesten we Barrichello voor laten gaan. Dat heeft ons uiteindelijk drie seconden gekost. Als dat niet was gebeurd hadden we Alonso achter ons kunnen houden en met wat geluk Petrov misschien kunnen inhalen."

Dayton Dutch Lions nog altijd ongeslagen

De Dayton Dutch Lions kwamen afgelopen week tweemaal in actie. Ook na dit weekend heeft de ploeg van trainer Sonny Silooy de ongeslagen status weten te behouden. Na vijf duels staat de Nederlands getinte Amerikaanse ploeg nog altijd op de eerste plaats.

Afgelopen woensdag kwamen de Dutch Lions in actie tegen de Indiana Invaders. Met de Nederlanders Oscar Moens, Bruce Godvliet Julius Wille, Johan Wigger, Bas Ent, Geert den Ouden en Hans van de Haar in de basis begon de ploeg aan de wedstrijd. DDL FC kreeg veel kansen op de openingstreffer, maar het lukte de ploeg de gehele wedstrijd niet om te scoren. Vooral het vizier bij Den Ouden stond niet op scherp, getuige de drie gemiste open kansen. Ook Wille was dicht bij een doelpunt, maar zijn schot belandde op de lat.

Ruim twintig minuten voor tijd bracht Silooy een andere Nederlandse spits binnen de lijnen, namelijk Ivar van Dinteren. Ook hij wist niet te scoren. Het was aan keeper Moens te danken dat de Dutch Lions niet met lege handen naar huis vertrokken. Hij was alert op een paar gevaarlijke schoten van Indiana-spits Alhaji Musa Kamara.

Afgelopen zaterdag verging het de ploeg van Silooy een heel stuk beter. In eigen huis trof de ploeg Kalamazoo Outrage en binnen twintig minuten stond de thuisploeg, met de Nederlanders Moens, Wille, Godvliet, Wigger, Ent, den Ouden en van de Haar opnieuw in de basis, al met 2-0 voor. Den Ouden was verantwoordelijk voor de 2-0, waarbij Ent de assist verzorgde. Ook bij de 3-0, na ruim een uur spelen, was Ent opnieuw verantwoordelijk voor de assist. Nadat Kalamazoo de 3-1 scoorde, bekroonde Ent zijn ijzersterke optreden met een doelpunt; 4-1. Door deze wint plaatste de ploeg van Silooy zich tevens voor de US Open Cup.

Door deze vier punten staan de Dutch Lions na vijf wedstrijden op kop in de Premier Development League, de vierde divisie van Amerika. Op de tweede plaats met twee punten achterstand staan de Michigan Bucks. Deze ploeg heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed. Komende zaterdag mag DDL FC op bezoek bij Forest City London.

Intro: WK voetbal 2010

11 juni 2010, dan begint het; in Zuid-Afrika wordt dan afgetrapt voor het wereldkampioenschap voetbal 2010. 32 landen uit zes verschillende continenten zullen strijden om de felbegeerde wereldtitel.

Het organiserende land

Meteen nadat bekend werd dat Duitsland het WK van 2006 zou organiseren, kwam de FIFA tot besluit om het mondiale eindtoernooi elke keer in een ander continent te laten plaatsvinden. Door dit besluit werd al snel duidelijk dat het WK van 2010 voor het eerst in de historie in een Afrikaans land zou worden gespeeld.

Vijf Afrikaanse landen stelden zich kandidaat voor het WK; Zuid-Afrika, Egypte, Libië, Marokko en Tunesië. De twee laatstgenoemde landen stelden zich samen kandidaat, maar aangezien de FIFA niet toestond dat twee landen samen het toernooi zouden organiseren, trok Tunesië zich een week voor de stemming terug. Ook Libië viel af, omdat de FIFA vond dat het land niet aan de eisen voldeed om een mondiaal eindtoernooi te organiseren. Op 15 mei 2004 ging de stemming in het Zwitserse Zürich dus tussen drie landen. Na één stemronde was al duidelijk welk land het toernooi mocht organiseren. Van de 24 stemmen gingen er veertien naar Zuid-Afrika en tien naar Marokko.

De opzet

Het eindtoernooi van 2010 heeft dezelfde opzet als de toernooien in 2002 en 2006. 32 landen worden over acht poules verdeeld en de beste twee landen plaatsen zich voor de achtste finales. Vanaf dat moment wordt er gespeeld volgens het knock-outsysteem. Spelen de landen in deze partijen gelijk, dan volgt er een verlenging van tweemaal een kwartier. Mocht er na deze verlenging nog altijd geen beslissing zijn, dan zullen strafschoppen uitmaken welk land er doorgaat naar de volgende ronde. Na de achtste finales volgen de kwartfinales, halve finales, een wedstrijd om de derde plaats en de finale. Al deze wedstrijden worden ook volgens het knock-outsysteem gespeeld.

Klik hier voor de poule-indeling

De stadions

Alle wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap worden afgewerkt in tien verschillende stadions. Deze zijn verspreid over de negen speelsteden, namelijk Kaapstad, Port Elizabeth, Bloemfontein, Durban, Rutsenburg, Johannesburg, Pretoria, Nelspruit en Polokwane. De openingswedstrijd en finale vinden plaats het het nieuwe First National Bank-stadion in Johannesburg. Dit kolossale stadion biedt plaats aan maar liefst 95.000 toeschouwers. In dit stadion worden ook twee kwartfinales afgewerkt. De overige kwartfinales worden gespeeld in Kaapstad en Port Elizabeth. De halve finales vinden plaats in Kaapstad en Durban.


Klik hier voor een overzicht van de stadions

Homer Simpson beste tv-personage

Homer Simpson is uitgeroepen tot het beste personage van de laatste twintig jaar voor film en televisie. De gele dikkerd, bekend van The Simpsons, bleef onder andere Harry Potter voor in de verkiezing van Entertainment Weekly.

Veel televisiekijkers voelen zich verbonden met Homer. "Net als Homer worden we allen gedreven door verlangens waar we niet aan kunnen toegeven. Homer werpt zich echter onmiddelijk op elke impulsieve gedachte die bij hem opkomt," aldus bedenker Matt Groening.

Homer bleef Harry Potter voor, die op nummer 2 van de lijst staat. Buffy the Vampire Slayer pakt de derde plaats en Toni Soprano (van The Sopranos) en Rachel (van de serie Friends) staan op respectievelijk de vierde en vijfde plaats.

[RG] Söderling verslaat Federer

Robin Söderling heeft in Parijs de halve finale van Roland Garros bereikt. De Zweed nam in de kwartfinale revanche op Roger Federer, die hem vorig jaar nog versloeg in de finale van het grandslamtoernooi. Dit keer moest de Zwitser na vier sets het onderspit delven.

Söderling verloor de eerste set met 3-6, maar ging daarna de wedstrijd domineren. Met keiharde services en harde passings moest Federer hem constant het antwoord schuldig blijven. De tweede en derde set, die onderbroken werd door een regenbui gingen dan ook naar de Zweed met 6-3 en 7-5.

In de vierde brak Federer direct door de service heen van Söderling, die echter direct terugbrak. In de negende game ging hij nogmaals door de service van de Zwitser heen en besliste het daarna op zijn eerste wedstrijdpunt.

Hiermee kwam een eind aan een indrukwekkende reeks van de nummer één van de wereld. Federer stond 23 keer op rij in de halve finale van een grand slam, maar hij kon hieraan geen 24e toevoegen.

AZ moet eerst verkopen om spelers aan te trekken

Stichting AZ Alkmaar neemt AZ over voor het symbolische bedrag van 1 euro, zo werd vandaag bekend. De Alkmaarders maakten vandaag op de presentatie bekend dat de club eerst spelers moet verkopen, voordat het inkopen kan gaan doen.

AZ lijkt deze zomer afscheid te moeten nemen van enkele dragende spelers. Zo werden aanvoerder Stijn Schaars, keeper Sergio Romero en de aanvallers Mounir El Hamdaoui en Moussa Dembélé al in verband gebracht met een vertrek uit Alkmaar. Jeremain Lens tekende vandaag een contract bij PSV.

Mocht AZ inkopen willen doen, dan zal het eerst nog meer spelers moeten verkopen. De club heeft zich voor komend seizoen al wel versterkt met doelman Esteban Alvarado en aanvaller Charlison Benschop. Waarschijnlijk maken binnenkort ook de Spartanen Nick Viergever en Erik Falkenburg de overstap naar Alkmaar.

De club verwacht aan het einde van deze maand een positief eigen vermogen van ruim vijf miljoen euro te hebben. AZ gaat in het nieuwe seizoen werken met een begroting van 25 miljoen euro, maar het zoekt nog een shirt- en hoofdsponsor.

'Olav Mol ging vreemd'

Olav Mol is door een echtgenoot van een vrouw van de thuishulp beschuldigd van overspel. Na onder andere Tiger Woods en Jack de Vries lijkt de Formule 1-verslaggever zich ook schuldig gemaakt te hebben aan vreemdgaan.

Olav's vrouw Marjon overleed begin dit jaar aan de gevolgen aan kanker. Zeventien maanden lang onderging Marjon verschillende chemokuren en kreeg ze veelvuldig bezoek van de thuishulp. Volgens de echtgenoot van de thuishelper hield ze zich meer bezig met Olav dan met de zieke Marjon. "Onzin", meldt Olav aan RTL Boulevard.

"Er is niets tussen mij en de thuishulp voorgevallen. Die man is enorm de weg kwijt en beweert dat ik een relatie met zijn vrouw zou hebben, wat natuurlijk niet het verhaal is. Wij zijn hier thuis, met het gezin, nog het verlies van mijn vrouw aan het verwerken," vervolgt de van overspel beschuldigde Olav.

UCI neemt Valverde overwinningen 2010 af

De internationale wielerunie UCI heeft de schorsing van wielrenner Alejandro Valverde aangegrepen om al zijn overwinningen van 2010 af te nemen, zo werd vandaag bekend gemaakt. De Spanjaard werd gisteren door het internationaal sporttribunaal CAS wereldwijd voor twee jaar geschorst naar aanleiding van de zaak Fuentes.

Valverde was dit seizoen onder meer de sterkste in de Ronde van Romandië en de Ronde van de Middellandse Zee. Ook won hij twee etappes in de Ronde van het Baskenland. Deze gaan nu naar Rabo-renner Óscar Freire.

Hoewel Valverde meteen aankondigde om in beroep te gaan tegen zijn schorsing laat de UCI er geen gras over groeien, want vandaag is al een nieuwe ranking uitgebracht. Hierop staat BMC-renner Cadel Evans eerste, gevolgd door Lotto-renner Philippe Gilbert en Joaquin Rodriguez (Katusha). Beste Nederlander is Robert Gesink op plaats 41.

Beyond Good & Evil 2 nog in ontwikkeling

Paniek in gamersland. Michel Ancel, een ontwikkelaar bij Ubisoft Montepellier, is vertrokken bij Ubisoft. Zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van Beyond Good & Evil deed menig gamer denken dat de ontwikkeling van Beyond Good & Evil 2 ook in gevaar gebracht zou zijn.

Ubisoft heeft inmiddels gereageerd op het gerucht en heeft deze weten te ontkrachten: “There are no changes on the horizon,” aldus Ubisoft over de ontwikkeling van Beyond Good & Evil 2. Op de vraag of de game dan nog altijd in ontwikkeling is, antwoordt de ontwikkelaar volmondig ja. Wanneer we dan eindelijk meer van de game te zien krijgen wil Ubisoft niet vertellen. Ons geld maar zeker onze hoop gaat uit naar de E3 die over twee weken van start gaat.

Italiaanse Supercup wederom naar China

De strijd om de Italiaanse Supercup wordt ook komend seizoen in China gespeeld. Dit bevestigde Riccardo Sessa, lid van de Italiaanse ambassade in China, vandaag aan verschillende media.

Vorig jaar werd de traditionele opening van het Italiaanse seizoen ookal in Beijing afgewerkt. Toen slaagde bekerwinnaar Lazio Roma er in om met 2-1 van landskampioen Internazionale te winnen. Ook dit jaar strijden de Milanezen tegen een ploeg uit Rome, namelijk AS Roma.

Het is nog niet bekend wanneer de Italiaanse Supercup wordt gehouden, maar dit zal in elk geval in augustus zijn. Daarnaast is het de bedoeling dat deze wedstrijd ook in de toekomst in Beijing wordt gespeeld.

EA onthult nieuwe Harry Potter-game

Electronic Arts heeft een nieuwe Harry Potter-game aangekondigd. Harry Potter and the Deathly Hallow - Part 1 vertelt het verhaal van de gelijknamige film die deze herfst moet uitkomen.

Het laatste deel in de Harry Potter-filmserie wordt in twee delen gesplitst. De gameserie volgt het verhaal van de films op de voet en zal daarom ook twee laatste delen kennen. In Harry Potter and the Deathly Hallow - Part 1 speelt de actie zich voor het eerst geheel buiten Zwijnstein af.

Harry Potter and the Deathly Hallow - Part 1 begint als Harry, Ron en Hermelien op zoek gaan naar het geheim achter de onsterfelijkheid van Voldemort. De oorlog is in volle gang en Death Eaters terroriseren het Ministerie van Toverkunst, want Harry Potter komt steeds dichter bij zijn uiteindelijk lot: het vernietigen van Voldemort.

Harry Potter and the Deathly Hallow - Part 1 is een stuk duisterder dan voorgaande games. Je bent op de vlucht geslagen voor je genadeloze vijanden en bevind je in onbekend gebied ver weg van het veilige Zwijnstein. De nadruk ligt wat meer op actie en er zal veel gevochten moeten worden om dit avontuur tot een goed einde te brengen.

Harry Potter and the Deathly Hallow - Part 1 komt deze herfst voor alle grote gameplatformen uit.

EA onthult nieuwe Harry Potter-game
EA onthult nieuwe Harry Potter-game (Foto: Novum)

Masturbatiemarathon trekt te weinig kijkers

Pia Struck is zwaar teleurgesteld in mannen. De seksuologe was vast van plan haar derde masturbeermarathon tot een succes te maken, maar geen hond wilde toekijken naar haar vingerkunsten. Er zat dus niets anders op dan het waterballet af te gelasten.

"Er kwamen amper tien deelnemers opdagen en heel wat medewerkers hebben op het laatste ogenblik afgezegd", vertelt Struck. "Ik had gewoon te weinig controleurs. Iemand moet er toch op toezien of alles volgens de regels van de kunst verloopt. Het is immers de bedoeling dat de vrouwen bleven masturberen anders heb je geen marathon. Vandaar dus de noodzaak aan voldoende contoleurs want alle deelnemers krijgen een aparte ruimte."

De Amerikaanse organisatie 'Masturbate-a-thon' sommeerde de Deense om de vingersessie niet te laten doorgaan. "Ik vind het vooral jammer voor de vrouwen die wel kwamen opdagen maar ik hoop dat ik volgend jaar op voldoende controleurs en deelnemers kan rekenen en hopelijk kan onze marathon dan opnieuw plaatsvinden."

Ontwikkelaar: Alpha Protocol had geannuleerd moeten worden

Een anonieme medewerker van Obsidian Entertainment heeft op internet verkondigd dat Alpha Protocol door Sega geannuleerd had moeten worden. Als reactie onder de recensie op de website Joystiq schreef de vermeende medewerker onder de naam 'tired dev' zijn frustraties over spionage-actie-rpg van zich af.

"Ik heb aan deze game gewerkt en ben daar bepaald niet trots op. We krijgen belabberde recensies en dat is volkomen terecht. De Executive Producer van de game, Chris Parker, vindt zichzelf de beste designer ooit. Hij heeft allerlei stomme ideeën bedacht die perse in de game moesten zitten. We probeerden hem wijs te maken dat het zo niet werkte, maar hij wilde niet luisteren."

De anonieme medewerker geeft naast zijn direct leidinggevende ook uitgever Sega de schuld. "Sega speelt een grote rol in het mislukken van Alpha Protocol. Ze stelden steeds nieuwe eisen aan de game (die macht hebben ze) waardoor we zaken niet goed konden uitwerken. De productie was een ramp. Deze game had twee jaar geleden geannuleerd moeten worden."

Ontwikkelaar: 'Alpha Protocol' had geannuleerd moeten worden
Ontwikkelaar: Alpha Protocol had geannuleerd moeten worden (Foto: Novum)

Patiënten eerder uit ziekenhuis ontslagen

Meer dan de helft van de patiënten die vorig jaar in het ziekenhuis werd opgenomen is diezelfde dag nog ontslagen. Het is voor het eerst dat in ziekenhuizen het merendeel van de opnames uit dagbehandelingen bestaat. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen dinsdag. De gemiddelde ligduur was vorig jaar 5,5 dagen. Een jaar eerder was dat nog 5,7 dagen.

Het aantal medewerkers in algemene ziekenhuizen groeide met 2,3 procent tot 133.000. De personeelskosten namen met vijf procent toe. Net als in 2008 kwam er meer personeel dat niet in loondienst is.

De financiële huishouding van ziekenhuizen is verbeterd. In 2008 was een op de zeven ziekenhuizen nog verliesgevend, een jaar later was dit een op de veertien.

Sparta 'degradeert' naar categorie 2

De degradatie van Sparta Rotterdam betekent niet alleen op sportief gebied een achteruitgang. De Kasteelheren zijn door de KNVB ingedeeld in categorie 2.

Dat betekent dat Sparta in de gaten wordt gehouden door de nationale voetbalbond. Wanneer de club in categorie 1 belandt moeten alle uitgaven en inkomsten worden gemeld aan de KNVB. Vorig seizoen zat de Rotterdamse club nog in categorie 3.

"Vorig jaar bleven we op twee puntjes in categorie drie hangen, maar met de verscherpte richtlijnen wisten we dat we in categorie twee terecht zouden komen", zegt algemeen directeur Peter Bonthuis tegenover RTV Rijnmond.

"We proberen het hoogste na te streven, maar dat moet wel haalbaar. Zaken als eigen vermogen en schuldpositie spelen ook mee. Het zal heel lastig zijn voor clubs om in de meest positieve categorie terecht te komen."

Poolse piloten negeerden waarschuwingen

Polen heeft dinsdag de cockpitgesprekken vrijgegeven van het regeringstoestel dat in april met president Lech Kaczynski en andere hoogwaardigheidsbekleders neerstortte in Smolensk in Rusland.

Uit het transcript van de laatste 39 minuten van de vlucht blijkt dat de piloten waarschuwingen van Russische luchtvaartautoriteiten over dichte mist in de wind hebben geslagen en in de laatste twee minuten ook waarschuwingen van de boordcomputer dat ze te laag vlogen en moesten optrekken hebben genegeerd. De laatste geregistreerde geluiden zijn schreeuwen en vloeken, als het vliegtuig voor de crash een boomtop raakt.

Poolse en Russische onderzoekers hebben nog geen definitieve conclusies getrokken over de oorzaak van het ongeluk dat Kaczynski en 95 anderen het leven kostte, maar alle informatie tot nog toe wijst op fouten van de piloten, in combinatie met slechte weersomstandigheden. De cockpitopnamen lijken die theorie verder te staven.

De regering van premier Donald Tusk gaf de informatie vrij om speculaties over de oorzaak van het ongeluk en allerlei samenzweringstheorieën in Poolse schandaalbladen te ontzenuwen.

Een vraag die het Poolse publiek beantwoord wil zien is of de piloten de landing onder gevaarlijke omstandigheden hebben doorgezet onder druk van Kaczynski zelf, die te laat dreigde te komen op een herdenkingsdienst voor Poolse officieren die in de Tweede Wereldoorlog in Rusland werden vermoord. De opnamen geven geen uitsluitsel, maar er blijkt wel uit dat het hoofd protocol van de president, Mariusz Kazana, in de cockpit was en ongeveer een kwartier voor de crash van de piloten te horen kreeg dat ze misschien niet zouden kunnen landen. "Wel, dan hebben wij een probleem", antwoordde Kazana.

Of Kazana vervolgens terug in de passagierscabine ging is onduidelijk, maar een paar minuten later zei hij dat 'er nog geen beslissing van de president is wat nu te doen'.

Volgens de opnamen voerden de piloten ook overleg met de bemanning van een vliegtuig met Poolse journalisten dat eerder die ochtend op de luchthaven was geland. De piloten van dat toestel gaven aan dat de mist dichter was geworden, maar dat de vliegers van het regeringstoestel best een poging om te landen konden doen.

Poolse piloten negeerden waarschuwingen
Poolse piloten negeerden waarschuwingen (Foto: Novum)

KNVB stelt deadline MVV vast op middernacht

MVV moet van de KNVB voor middernacht met een sluitende begroting voor het volgende Jupiler League-seizoen op de proppen komen. De begroting die de nationale voetbalbond verlangt moet fatsoenlijk zijn onderbouwd, zo meldt L1. Dat heeft de KNVB de club laten weten. Bestuurders en accountants zijn op dit moment druk bezig om alles op een rijtje te zetten en af te ronden.

De club wilde meer tijd, want er is nog niet met alle schuldeisers overeenstemming. Paul Rinkens, woordvoerder van de initiatiefgroep, wilde niet zeggen hoeveel schuld er nog open staat. Hij verwacht dat uiterlijk morgen duidelijk is of MVV blijft bestaan.

Dinsdagavond informeert de initiatiefgroep de gemeente Maastricht over de stand van zaken. Eerder op de dag werd bekend dat MVV er niet in was geslaagd om met alle schuldeisers een akkoord te bereiken.

Onzekerheid rondom toekomst Gallas

Het is nog niet duidelijk waar William Gallas volgend seizoen speelt. De verdediger, die zich met de Franse nationale ploeg op het naderende WK voetbal voorbereidt, heeft een aflopend contract bij Arsenal en slaagde er nog niet om een akkoord over een mogelijke verlenging te bereiken.

Enkele weken geleden ging het gerucht, dat Gallas de overstap naar AS Roma zou maken. Tot op heden is de Italiaanse club nog niet concreet. "Op dit moment kan ik er nog niet veel over zeggen," liet Pierre Frelot, zaakwaarnemer van de Fransman, aan laroma24.it weten. "De speler blijft eigendom van Arsenal, zolang het contract nog intact is."

Arsenal is overigens bereid om Gallas een contract voor de duur van twaalf maanden aan te bieden, maar weigert akkoord te gaan met de hoge salariseisen van de verdediger.

[Video] Zatlap bestuurt auto met schaatsen

De Kazachstaanse politie was deze week met stomheid geslagen tijdens een routinecontrole. Toen zij een dertigjarige man staande hielden om diens papieren te controleren, kwamen zij tot de ontdekking dat de bestuurder schaatsen droeg.

De automobilist verklaarde op weg te zijn naar een nabijgelegen winkelcentrum, dat beschikt over een schaatsbaan. Om niet te verkleumen had hij voortijdig al de nodige borrels gedronken.

Voor het rijden met schaatsen aan wordt de bestuurder niet gestraft. In de Kazachstaanse wet wordt het besturen van een auto met schaatsen aan niet beschreven als een overtreding. Het rijden met drank op kan de man overigens wel een rijverbod van tien jaar kosten.


Zolang de man zich niet in baan vergist, is er niets aan de hand

Nelsen: "Nieuw-Zeeland wordt serieuzer genomen"

Weinig mensen houden rekening met Nieuw-Zeeland tijdens het naderende WK, maar de ploeg van aanvoerder Ryan Nelsen boekte de afgelopen weken enkele aansprekende resultaten in oefeninterlands.

Nieuw-Zeeland lijkt dus wel wat te zoeken te hebben op het WK, maar Nelsen tempert alle verwachtingen rond de Kiwi's.  "We hoopten op een rol als underdog, maar ik merk dat mensen ons serieuzer nemen naar aanleiding van onze recente prestaties", aldus Nelsen op de website van de FIFA.

"De enigen die aanvankelijk leken te beseffen dat we een goed team hebben, waren de spelers van onze ploeg zelf. Nu beginnen ook andere mensen te realiseren dat we echt wel ergens toe in staat zijn", vervolgt de verdediger, die in clubverband bij Blackburn Rovers speelt. "We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet. Er valt nog veel werk te verrichten voordat we kunnen afreizen naar Zuid-Afrika."

Nieuw-Zeeland is in Zuid-Afrika ingedeeld in een poule met Italië, Paraguay en Slowakije.

Yolanthe toont bruiloftslingerie

Welke trouwjurk Yolanthe deze zomer aantrekt, is nog een geheim. Wat ze onder de japon draagt, heeft de voetbalvrouw dinsdag onthuld. Voor een landelijke lingerieketen ontwierp Yolanthe een bruiloftssetje, dat bestaat uit een witte bh met bijpassende string.

Voor de foto's poseerde Yolanthe met sluier en duiven. "Ik hoop echt dat het een sprookje wordt, dat is mijn droom", zei de voetbalvrouw eerder over haar bruiloft.

Yolanthe loopt volgende maand richting het altaar. Op 17 juli belooft de 25-jarige eeuwige trouw aan voetballer Wesley Sneijder. De tortelduifjes trouwen in het Italiaanse Toscane en vieren drie dagen feest.

Bekijk hier een grotere versie van de foto .

Yolanthe toon bruiloftslingerie
Yolanthe toont bruiloftslingerie (Foto: Novum)

Jaar cel voor frauderende thuiszorgtopman

Een oud-topman van thuiszorgorganisatie Icare is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar voor witwassen. Ook moet hij van de rechtbank in Assen een half miljoen euro terugbetalen aan de Meppelse instelling. Het Openbaar Ministerie had zes jaar geëist.

Bart V. was tussen 1998 en 2005 bestuursvoorzitter bij Icare. Volgens justitie fraudeerden hij en een collega voor miljoenen euro's, onder meer door te profiteren van de verkoop van onderdelen van het bedrijf. De rechter veroordeelde hem alleen voor witwassen: een bevriende ondernemer zou veel geld hebben verdiend aan schimmige financiële constructies.

De rechter achtte niet bewezen dat de verdachte schuldig is aan verduistering en belastingfraude, waardoor de straf een stuk lager uitviel dan de eis.

Tegen de toenmalige directeur Icare Thuiszorgwinkels eiste justitie eerder twintig maanden cel, maar daarover heeft de rechtbank nog geen uitspraak gedaan.

Weer aanhouding in zaak Club Q

De politie heeft dinsdag een 20-jarige man uit Zwaagwesteinde aangehouden voor betrokkenheid bij de gewelddadigheden rond Club Q in april. Een vechtpartij in die club werd een 16-jarige jongen fataal. Bij gewelddadigheden buiten de club raakte een 20-jarige man in coma. Hierbij zou de nieuwe verdachte betrokken zijn geweest, bevestigt het Openbaar Ministerie.

Het geweld vond plaats in de nacht van 17 op 18 april rond de club in het Friese Noordbergum. Twee verdachten van 17 en 19 jaar oud, die vrijdag werden aangehouden, zijn volgens een justitiewoordvoerder inmiddels weer op vrije voeten. Zij zijn nog wel verdachten in de zaak. Een 17-en een 18-jarige verdachte zitten nog vast. Het is onbekend of de verdachte die dinsdag werd aangehouden een bekende van de anderen is.

De man die in coma raakte is inmiddels weer bij bewustzijn. Zijn herstel verloopt volgens de woordvoerder langzaam, maar hij is buiten levensgevaar. De man is nog niet gehoord.

Brood verlengt toch bij RKC Waalwijk

Ruud Brood heeft zijn aflopende contract bij RKC Waalwijk toch verlengd. De clubleiding kwam met de Gorinchemmer een verbintenis overeen die hem nog twee seizoenen aan de Waalwijkse club zal verbinden.

In december lieten zowel Brood als RKC Waalwijk weten te verlengen. "In de vervolggesprekken hebben we getracht om binnen onze mogelijkheden aan de wensen van Ruud tegemoet te komen”, liet Mohammed Allach, directeur voetbalzaken van RKC Waalwijk, weten. “Dit is gelukt. En daar zijn wij als clubleiding ontzettend blij mee. Ruud is een goed mens. Een persoonlijkheid met de juiste trainerskwaliteiten. Ik ben blij dat wij hem langer voor de club hebben kunnen behouden en hiermee de positieve koers die RKC Waalwijk vaart, kunnen voortzetten.”

Enkele dagen geleden was op de website van RTV Rijnmond nog te lezen dat Brood bij RKC Waalwijk zou vertrekken, maar hier is dus geen sprake meer van.

De trainer was in elk geval erg blij met zijn nieuwe overeenkomst. "De afgelopen twee seizoenen heb ik met veel plezier voor de club gewerkt. We kijken met de hele club met gezonde ambities vooruit. Ik heb een goed gevoel bij de club en haar mensen. Daarnaast sluiten mijn persoonlijke ambities aan bij die van de club. Het positieve gevoel, de toenadering en het vertrouwen hebben mij doen beslissen om concessies te doen en een nieuwe verbintenis te tekenen."

'Alarm! Mijn moeder heeft mijn bier!'

Bij de politie van New Port Richey, een plaats in de Amerikaanse staat Florida, kwam vrijdagavond een vreemde melding binnen. Een man eiste dat de politie bij hem thuis zou komen om zijn moeder in te rekenen. Moederlief had namelijk het bier van haar 32-jarige zoon afgepakt.

De beller, die volgens de politie zwaar onder invloed van alcohol was, belde vrijdag meerdere malen met het alarmnummer om te klagen over zijn moeder. Omdat zij zijn bier had afgepakt, eiste hij dat ze zou worden gearresteerd. Hij dreigde net zo vaak te bellen met het alarmnummer tot ze was gearresteerd.

Even later kwam er inderdaad een politieauto voorrijden. In plaats van de vrouw in de boeien te slaan, namen ze echter de zoon mee. Hij zal worden aangeklaagd wegens het lastigvallen van de mensen van 911 met valse telefoontjes.

Lens ondertekent contract met PSV

Jeremain Lens is sinds vandaag officieel speler van PSV. De aanvaller onderging op sportpark de Herdgang een medische keuring en tekende daaropvolgend zijn overeenkomst met de Eindhovenaren, waardoor beide partijen in elk geval vijf seizoenen aan elkaar verbonden zijn.

"Ik ben hier hartstikke blij mee", was de eerste reactie van Lens, die afkomstig is van AZ. De aanvaller stond sinds 2005 bij de Alkmaarder formatie onder contract. Na zijn vakantie zal de speler zich bij de selectie van PSV vervoegen.

"Ik hoop me hier te kunnen doorontwikkelen. In de voorbereiding hoop ik duidelijkheid te krijgen over op welke positie ik me moet richten", vervolgde Lens, die een bewogen jaar achter de rug heeft. Aan het missen van het WK voetbal denkt de hij niet vaak meer. "Dat wordt goedgemaakt door mijn overgang naar PSV."

Bovendien kwam Lens erg ambitieus over. "PSV zal ook komend seizoen en de jaren erna strijden om de titel. Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren door middel van goals, assists en ook buiten het veld. Ik ga nu op vakantie en kom dan vol met goede energie terug."

Vidic wil met Servië naar laatste zestien

Nemanja Vidic wil met Servië bij de laatste 16 ploegen komen op het WK, maar verloor in een oefenwedstrijd verrassend met 1-0 van Nieuw-Zeeland. Vidic denkt dat het verlies op dit moment niet slecht hoeft te zijn.

"Soms leer je als speler en ploeg meer van een nederlaag dan een routinematige overwinning", zegt de Servische Premier League-speler op de website van de Servische voetbalbond over het verlies tegen Nieuw-Zeeland.

"Tegen Nieuw-Zeeland maakten we te veel individuele fouten. Ik ook. Daar moeten we scherp op zijn. We werken nu toe naar onze openingswedstrijd op het WK, waarin we spelen tegen Ghana. Hoewel Ghana sterspeler Michael Essien mist, hebben ze nog altijd een sterk team staan."

Vidic speelt zijn eerste WK en het zou vanwege zijn leeftijd, 28, ook zomaar zijn laatste kunnen zijn. "Daarom wil ik koste wat het kost een goede prestatie neerzetten. Het bereiken van de laatste zestien zou een mooi resultaat zijn. Maar je wilt als speler altijd meer. Hoeveel prijzen je ook hebt gepakt, de honger naar meer bekers blijft bestaan."

Op het WK speelt Servië in poule D. Daarin komt het naast Ghana ook Australië en Duitsland tegen.

Walcott valt af bij Engeland, Barry wel mee

Theo Walcott is een van de zeven afvallers in de selectie van Engeland. Vier jaar geleden was Walcott er op 17-jarige leeftijd wel bij. Bondscoach Fabio Capello maakte dinsdag zijn definitieve selectie bekend voor het WK in Zuid-Afrika. Gareth Barry van Manchester City is wel geselecteerd, ondanks een enkelblessure.

Capello geeft op de positie van Walcott de voorkeur aan Joe Cole en Shaun Wright-Phillips. Emile Heskey is ook geselecteerd. De 32-jarige spits startte voor zijn club Aston Villa in minder dan de helft van de Premier League-wedstrijden. De overige afvallers zijn Darren Bent, Tom Huddlestone, Adam Johnson, Scott Parker, Michael Dawson en Leighton Baines.

Engeland speelt zijn eerste wedstrijd van het WK op 12 juni tegen de Verenigde Staten. De andere tegenstanders in Groep C zijn Algerije en Slovenië.



Definitieve selectie Engeland:

Doel: David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham United), Joe Hart (Manchester City)

Verdediging: Glen Johnson (Liverpool), Rio Ferdinand (Manchester United), John Terry (Chelsea), Matthew Upson (West Ham United), Jamie Carragher (Liverpool), Ledley King (Tottenham Hotspur), Ashley Cole (Chelsea), Stephen Warnock (Aston Villa)

Middenveld: Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Michael Carrick (Manchester United), Shaun Wright-Phillips (Manchester City), James Milner (Aston Villa), Aaron Lennon (Tottenham Hotspur), Joe Cole (Chelsea), Gareth Barry (Manchester City)

Aanval: Peter Crouch (Tottenham Hotspur), Emile Heskey (Aston Villa), Wayne Rooney (Manchester United), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur)

Webber wil situatie met Vettel bespreken

Mark Webber wil de situatie die in de Grand Prix van Turkije met Sebastian Vettel ontstaan is snel uitpraten. Beide Red Bull-rijders lagen één en twee toen Vettel Webber inhaalde en ze elkaar raakten. Vettel kon direct uitstappen, terwijl Webber de race uiteindelijk af wist te sluiten.

"We moeten ervoor gaan zitten en erover praten, want dit soort kostbare ongevallen mogen zich niet vaker voordoen," zei Webber in een column in de Australische Daily Telegraph. "Waarschijnlijk zullen we tot het eind der dagen van mening verschillen over het voorval. We zijn echter allebei volwassen en moeten een manier vinden om samen te racen zonder het team te benadelen."

De Australiër legt uit hoe hij de situatie beleefd heeft. "Vettel had wat meer topsnelheid en ik zag dat hij zich aan mijn binnenkant positioneerde. We vochten om de leiding, dus ik bleef dichtbij om ervoor te zorgen dat hij op het vieze deel van de baan reed terwijl we richting bocht twaalf gingen. Ik hield mijn lijn vast en hij kruiste me. Er was contact. Het was niet hard, maar als je driehonderd kilometer per uur gaat is dat ook niet nodig om een situatie in tranen te laten eindigen."

Had Vettel geen poging gedaan op teamgenoot Webber, dan was de Australiër volgens hem gewoon de winnaar op Istanbul Park geworden. "De McLarens waren dankzij de F-duct snel op de rechte stukken, maar in de bochten was ik snel genoeg om ze af te houden. De top vier zat dicht op elkaar en we gingen allemaal vol gas. Het was leuk en voor mij persoonlijk was het een geweldige race, tot het incident met Sebastian."

[Upd] NAC Breda in financiële problemen

Vanmiddag is het personeel van NAC Breda ingelicht over de financiële situatie van de club in zwaar weer. De Bredase voebalclub heeft daar bekend gemaakt dat de salarissen voorlopig worden bevroren en aflopende contracten niet verlengd zullen worden.

Eerder vandaag besloot het NAC-bestuur al zijn ontslag in te dienen, maar de Raad van Toezicht van de club ging daar niet mee akkoord. Daarop besloot alleen Willem van der Hoeven,  voorzitter en waarnemend directeur, op te stappen. De Bredase ploeg kampt met een tekort van ruim drie miljoen euro. Theo Mommers, de directeur van NAC Breda, zit al enige tijd ziek thuis. Eerder vandaag wist BN/DeStem al te melden dat oud-gemeentesecretaris van Breda, Bernard Ouwerkerk, wordt aangesteld als puinruimer bij de club.

De persconferentie, die om 16.00 uur zal plaatsvinden, is live te volgen op de website van Omroep Brabant.

Update @ 17:25 uur

Tijdens de persconferentie vanmiddag werd bekendgemaakt dat NAC afgelopen seizoen een verlies heeft geleden van 3,1 miljoen euro. Het verlies is een gevolg van het duurder uitvallen van de verbouwing van het stadion. Daarnaast heeft de club te veel geld aan transfers uitgegeven en vallen de opbrengsten van de tv-gelden tegen.

Een aantal maatregelen van de club zijn dat de selectie van NAC van 31 naar 22 spelers zal worden teruggebracht. Daarnaast worden de salarissen bevroren.

De financiële ontwikkelingen hebben tot gevolg gehad dat NAC te laat is geweest met het betalen van het spelersfonds CFK en de belastingdienst. De betalingen aan het CFK zijn inmiddels bij, maar NAC dreigt toch geconfronteerd te worden met puntenaftrek. NAC heeft tegen de maatregel van de licentiecommissie beroep aangetekend en daarnaast is de club met de belastingdienst in gesprek over een betalingsregeling.

Squasher Matthew nieuwe nummer één van de wereld

De Engelsman Nick Matthew is de nieuwe nummer één van de wereld. De 29-jarige squasher uit Sheffield won vorige maand de Sky Open 2010, een PSA Super Series toernooi in Cairo, en nam daarmee de koppositie over van de Egyptenaar Ramy Ashour.

De machtsgreep van de nieuwe lijstaanvoerder is terecht. De Engelse kampioen, die in 2008 bijna negen maanden buitenspel stond als gevolg van een zware schouderoperatie, verkeert al lange tijd in topvorm. Matthew is inmiddels al 28 wedstrijden op rij ongeslagen en won sinds februari zes opeenvolgende grote toernooien. Zowel tijdens de Swedish Open, de British Nationals, de North American Open, de Canary Wharf Classic, het EK landenteams en de Sky Open mocht hij de beker omhoog houden. Eind vorig jaar won Matthew ook al de British Open en de Qatar Classic.

Laurens Jan Anjema is met zijn twaalfde plek nog steeds de hoogst gerangschikte Nederlander. De 27-jarige Hagenaar zag echter de Egyptenaar Wael el Hindi voorbij komen en zakte daardoor een plaatsje op de wereldranglijst. Dylan Bennett (70) en Piedro Schweertman (93) zijn de andere landgenoten in de mondiale top-100.

Bij de dames veranderde er vrij weinig aan de kop van het klassement. Nicol David voert nog steeds de mondiale ranglijst aan met ruime voorsprong op Jenny Duncalf. De Almeerse Natalie Grinham, die vorige week voor het eerst moeder is geworden, zakte van drie naar vier, vlak achter haar oudere zus Rachael. Vanessa Atkinson behoort ook tot de vijftien beste squashsters ter wereld. De 34-jarige Haagse, afgelopen weekend verliezend finaliste bij het EK-individueel in Saarbrucken, staat dertiende. Orla Noom (43) en Annelize Naudé (44) staan ook nog steeds in de mondiale top-50.

AZ zoekt hoofd- en shirtsponsor

De voetballers van AZ weten nog niet welke sponsornaam komend seizoen op hun shirts prijkt. De Alkmaarders zijn nog met een aantal geïnteresseerde partijen in gesprek voor het hoofd- en shirtsponsorschap.

Ook zoekt de club nog een naamgever voor het stadion. De DSB Bank van Dirk Scheringa stond jarenlang op het shirt en stadion van AZ. Nadat de bank vorig jaar oktober failliet ging, voetbalde de toenmalige landskampioen enkele maanden in naamloze shirts. De logistieke dienstverlener BUKO sierde de laatste maanden van het seizoen het shirt.

AZ heeft goede hoop dat de nieuwe hoofd- en shirtsponsor een bedrag betaalt wat ongeveer gelijk is aan het bedrag dat DSB elk jaar overmaakte, alles bij elkaar zo'n vier miljoen euro. Ook uit het buitenland zou interesse bestaan voor het hoofdsponsorschap van AZ.

CD/DVD: Opeth - Blackwater Park - Legacy Edition

Het Zweedse Opeth heeft dit jaar wat te vieren. De band werd 20 jaar geleden opgericht, maar daarnaast is het aankomende zomer tien jaar geleden dat de formatie rondom zanger/gitarist Mikael Åkerfeldt de Fredman Studios in Gotenburg indook om één van de meest legendarische metalplaten ooit op te nemen, Blackwater Park (welke overigens uiteindelijk in 2001 zou verschijnen). De band grijpt deze dubbele gebeurtenis aan voor een speciale heruitgave en een 'best of' tour, 'Evolution XX - An Opeth Anthology', waarbij het album integraal wordt gespeeld.

Opeth-BP 2010

Denemarken verliest van Australië

Denemarken heeft vanmiddag het oefenduel tegen Australië verloren. In het Ruimsig Stadion in Roodepoort in Zuid-Afrika werd het 1-0 voor de Australiërs. Oranje is op het WK een van de tegenstanders van de Scandinaviërs. Ze spelen op 14 juni tegen elkaar.

Bij de Denen stonden drie eredivisiespelers in de basis. Christian Eriksen (Ajax), Jon Dahl Tomasson (Feyenoord) en Thomas Enevoldsen (FC Groningen) konden het net echter niet vinden tegen de Socceroos. De ploeg van Pim Verbeek deed dit wel door via Josh Kennedy twintig minuten voor tijd de winst te pakken.

Australië is op het WK in Zuid-Afrika ingedeeld bij regerend wereldkampioen Italië, Paraguay en Slowakije. Denemarken moet het opnemen tegen Oranje, Japan en Kameroen. De eerste wedstrijd voor de Denen is tegen Nederland.

[RG] Dementieva naar halve finale

Jelena Dementieva heeft de halve finales op Roland Garros bereikt. De Russin versloeg haar landgenote Nadja Petrova met 2-6, 6-2 en 6-0.

Petrova, die eerder Venus Williams uitschakelde, was tegen de als vijfde geplaatste Dementieva aanvankelijk op dreef. Nadat ze de eerste set had gewonnen, lukte er echter weinig meer. Dementieva nam het initiatief over en naast dat ze prima serveerde maakte ze ook veel minder fouten.

In de halve eindstridj treft Dementieva Francesca Schiavone die eerder vandaag Caroline Wozniacki uitschakelde.

Wekelijkse Engelse top 40

Ik presenteer u de Engelse game top 40 van zondag 23-05-2010 t/m zaterdag 29-05-2010, klik op het plaatje hieronder om de gehele lijst te zien.

Red Dead Redemption
domineert nog steeds de lijst met een nummer één en twee notering, UFC Undisputed 2010 is de hoogste binnenkomer op plek drie en vier. Andere nieuwe binnenkomers zijn onder andere Blur (16 & 32) en Alpha Protocol (21 & 24). De grootste stijger van deze week is Splinter Cell: Conviction dat met acht plekken stijgt, daler van de week is Skate 3 die veertien plekken moet inleveren.

De lijst bestaat uit 5 Wii games, 18 Xbox 360 games, 13 Playstation 3 games, 1 PC game, 0 PSP games en 3 DS games.

Engelse top 40

Neelie Kroes gaat sociale netwerksites aanpakken

Eurocommissaris Neelie Kroes gaat sociale netwerksites die de privacy van gebruikers schenden harder aanpakken. Ze gaat er op toezien of sites als Facebook, Google Buzz en Hyves zich wel aan privacyregels houden.

Dit zei Kroes tijdens een debat over de digitale agenda in het Europees Parlement, meldt Europarlementariër Lambert van Nistelrooij (CDA). Hij wil dat de profielen van minderjarigen standaard op privé staan, en dus niet zichtbaar zijn voor mensen buiten hun netwerk. Ook eist Van Nistelrooij dat gebruikers duidelijker worden gewaarschuwd voor de risico's van het delen van persoonlijke gegevens, zo laat hij dinsdag weten.

Facebook ligt al enige tijd onder vuur vanwege de onduidelijke privacyinstellingen. Deze worden bovendien af en toe gewijzigd waardoor niet alleen vrienden, maar iedereen persoonlijke gegevens kan bekijken.

Slovenië met Matavz, Stevanovic en Seliga naar WK

FC Groningen-aanvaller Tim Matavz krijgt een mooi einde van het seizoen. De aanvaller maakt deel uit van de WK-selectie van Slovenië. Bondscoach Matjaz Kek maakte vandaag de definitieve selectie bekend.

Ook Sparta-doelman Aleksandr Seliga en Vitesse-middenvelder Dalibor Stevanovic zullen in Zuid-Afrika te zien zijn. Slovenië is op het WK ingedeeld in een poule met Engeland, de Verenigde Staten en Algerije. Op 13 juni start Slovenië tegen Algerije.



Definitieve selectie Slovenië:

Doel: Samir Handanovic (Udinese), Jasmin Handanovic (Mantova), Aleksandr Seliga (Sparta Rotterdam)

Verdediging: Miso Brecko (1. FC Köln), Marko Šuler (Gent), Matej Mavric (Koblenz), Bostjan Cesar (Grenoble), Branko Ilic (Lokomotiv Moskou), Bojan Jokic (Chievo), Elvedin Dzinic (Maribor), Suad Filekovic (Maribor)

Middenveld: Robert Koren (Zonder club), René Krhin (Inter), Valter Birsa (Auxerre), Aleksandr Radosavljevic (Larissa), Andraz Kirm (Wisla Krakow), Dalibor Stevanovic (Vitesse), Andrej Komac (Maccabi Tel Aviv)

Aanval: Zlatko Dedic (VfL Bochum), Milivoje Novakovic (1. FC Köln), Zlatan Ljubijankic (Gent), Tim Matavz (FC Groningen), Nejc Pecnik (Nacional)

Over "Goedemorgen!"

Iedere werkdag schrijf ik -naast mijn columns op de frontpage- voor dag en dauw een aflevering van de rubriek “Goedemorgen!”. Zeer korte betoogjes, die eindigen met een lastige vraag over een actualiteit. Omdat ik vind dat de stukjes op de weblog echt kort behoren te zijn, leg ik niet alles tot 10 cijfers achter de komma uit. Dat leidt soms tot het idee bij lezers, dat ze verdere standpunten maar voor me moeten gaan invullen.

Twee voorbeelden:

CDA-PVV coalitie 'nauwelijks denkbaar'

CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende acht de kans dat het CDA met de PVV van Geert Wilders gaat regeren 'buitengewoon klein'. "En dat betekent dat het nauwelijks denkbaar is", zei Balkenende dinsdag na afloop van opnames voor het tv-programma NOVA College Tour.

Balkenende zei dat het CDA in beginsel geen partijen uitsluit, maar een coalitie met de PVV is dus voor hem nauwelijks denkbaar. Redenen zijn dat de PVV volgens Balkenende mensen 'wegzet vanwege hun geloof, een buitenlandse regeringsleider bruskeert en daarmee het Nederlandse bedrijfsleven schade berokkent' en daarnaast niet bereid is de AOW-leeftijd te verhogen.

Dat maakt samenwerking met de PVV voor het CDA 'buitengewoon complex', aldus Balkenende, die maandag stelde dat de VVD, D66 en GroenLinks net als het CDA bereid zijn het land te hervormen.


Jan Peter Balkenende (CDA): met PVV regeren 'nauwelijks denkbaar'

Agatha slaat zestig meter diep gat in Guatemala City

De eerste tropische storm van het seizoen Agatha heeft niet alleen veel menselijk leed veroorzaakt. In Guatemala City ontstond namelijk een gat van ruim zestig meter diep. Hier kan je de foto bekijken, maar hou jezelf even vast als je hoogtevrees hebt.

Volgens sommige bronnen is er in het gat een gebouw van drie verdiepingen en een huis verdwenen, waarbij in ieder geval één slachtoffer is gevallen. Er worden nog zeker drie mensen vermist. Agatha heeft inmiddels al zo'n hondervijftig slachtoffers veroorzaakt, waarbij vooral Guatemala zwaar is getroffen.

Een zinkgat ontstaat wanneer een holte in het onderliggende gesteente instort. In dit geval ging het om ondergrondse waterstromen, veroorzaakt door de tropische storm Agatha. Hoewel er niet dagelijks gaten in Guatemala City vallen, is het ook niet de eerste keer. In 2007 barstte een ondergrondse rioolpijp, waardoor er midden in een woonwijk een zinkgat ontstond. Drie mensen werden toen vermist.

Defect vliegtuig vertraagt Nigeriaans elftal

Het Nigeriaanse elftal mag niet vertrekken van het Londense vliegveld Stansted. Het vliegtuig waarmee de selectie naar Zuid-Afrika zou afreizen bleek defect te zijn. De ploeg moest vanmorgen aankomen in Afrika voor de laatste voorbereidingen op het WK. Nog onbekend is wanneer de Nigerianen wel mogen vertrekken. Dat meldt BBC News.

De Afrikaanse ploeg was op trainingskamp geweest en zou oorspronkelijk gisteravond vertrekken vanuit Engeland. De piloot merkte echter voor vertrek dat het vliegtuig mankementen vertoonde en wilde geen enkel risico nemen. De Nigerianen verlieten daarop het toestel en brachten een nacht door in een hotel. De Nigeriaanse regering heeft een vliegtuig uit Parijs opdracht gegeven om de Super Eagles op te halen.

Nigeria speelt op 12 juni zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Argentinië. Hierna volgt vijf dagen later Griekenland. Zuid-Korea is op 22 juni de tegenstander.

Bejaardenverkrachter krijgt vier jaar cel

Een 43-jarige man uit Berkhout moet vier jaar cel de cel in voor de verkrachting van een bejaarde vrouw. Dat bepaalde de rechtbank in Alkmaar dinsdag. Hij verkrachtte in 2004 in Berkhout een 81-jarige vrouw en probeerde in 2008 een 84-jarige vrouw in Hoogkarspel te verkrachten. Justitie had acht jaar geëist.

Een DNA-spoor leidde vorig jaar tot de aanhouding van de man. Het eerste slachtoffer werd in een aanleunwoning verkracht. De man hield vol dat de bejaarde vrouw vrijwillig seks met hem had gehad, maar de rechtbank gelooft dit niet. De vrouw hield lange tijd psychische problemen over aan de verkrachting. Zij overleed vorig jaar.

De vrouw uit Hoogkarspel verzette zich tegen de verkrachting en wist te ontkomen. Zij krijgt een schadevergoeding van 1900 euro. Een poging tot verkrachting van een 81-jarige vrouw uit Wognum in 2005 en het misbruik en de verkrachting van zijn stiefdochter toen zij 12 was, acht de rechtbank niet bewezen. De man is volgens de rechtbank volledig toerekeningsvatbaar.

Egypte heft blokkade Gaza tijdelijk op

Egypte heft tijdelijk zijn blokkade van de Gazastrook op om vervoer van hulpgoederen naar het gebied mogelijk te maken. De grensovergang bij de stad Rafah wordt op last van president Hosni Mubarak enige dagen opengesteld, zei de gouverneur van de noordelijke Sinaï, Murad Muwafi, dinsdag.

Egypte stelde net als Israël de blokkade van de Gazastrook in nadat Hamas er in 2007 de macht had gegrepen. De grensovergang bij Rafah gaat open 'om het leed van onze Palestijnse broeders na de Israëlische aanval te verzachten', zei Muwafi.

Stemhokjes op 44 stations

Treinreizigers kunnen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen volgende week woensdag op 44 stations stemmen. Dat maakten de Nederlandse Spoorwegen (NS) dinsdag bekend.

Bij eerdere verkiezingen konden reizigers al op enkele stations stemmen. Dit werd 'enorm' gewaardeerd, stelt de NS. Daarom pakken de spoorwegen nu 'echt groot uit'. "Wij vinden het een goed idee als mensen tijdens hun reis kunnen stemmen", zegt president-directeur Bert Meerstadt. "Reistijd wordt hiermee nog meer eigen tijd."

De NS heeft gemeenten uitgenodigd om van de stations gebruik te maken als stemlocatie. Alle politieke partijen hebben laten weten dat zij dit initiatief 'van harte' toejuichen. Als het aan de NS ligt, wordt het stemmen op stations dan ook een vaste gewoonte.

Reizigers die op een station buiten hun eigen gemeente willen stemmen, moeten overigens wel een kiezerspas hebben aangevraagd. Een overzicht van de stations waar kan worden gestemd staat op de website ns.nl/stemmen.

[RG] Schiavone schakelt Wozniacki uit

Caroline Wozniacki is in de kwartfinales op Roland Garros uitgeschakeld. De als derde geplaatste Deense ging met 2-6 en 3-6 onderuit tegen Francesca Schiavone.

De overwinning van de Italiaanse, die voor het eerst in haar loopbaan de halve finale van een grand slam-toernooi bereikt, was meer dan verdiend. Schiavone liet mooi graveltennis zien. Ze speelde gevarieerd en met vele mooie forehands en backhands liet ze Wozniacki kansloos.

Vertrek Ruiz naar Valencia komt dichterbij

De kans dat Bryan Ruiz vertrekt bij de regerend landskampioen van Nederland wordt alsmaar groter. Een van de belangstellende clubs, het Spaanse Valencia, is nadrukkelijk op zoek naar versterking in de aanval. Dat meldt Voetbal International.

De Spanjaarden zagen onlangs zowel David Villa (voor 40 miljoen euro naar Barcelona) als reserve-aanvaller Nikola Zigic (naar Birminham City) vertrekken. In de Spaanse pers wordt Bryan Ruiz González nu nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Valencia.

De transfersom van Ruiz bedraagt vijftien miljoen euro. Hetgeen voor Valencia geen probleem moet zijn. Daarnaast liet de spits al weten niet per sé te rekenen op een langer verblijf in Enschede. "Ik sta voor alles open en heb weliswaar nog een contract van drie jaar, maar het is waarschijnlijk dat ik wegga." Daarbij gaf hij aan dat spelen in de Primera División zijn droom is.

Cancellara: "Beschuldiging triest verhaal"

Fabian Cancellara heeft gereageerd op de aantijgingen die Davide Cassani op de Italiaanse televisie tegen hem deed. De Zwitser vind het triest dat hij in één adem genoemd wordt met het gebruik van een gemotoriseerde fiets in het wielerpeloton.

"Ik wil hier eigenlijk niet al te veel over zeggen. Straks moet ik over zo'n onnozel verhaal nog een persconferentie geven en dat is het helemaal niet waard," zei Cancellara tegen kranten van de Concentra-groep. "Aan mijn fiets hebben nooit batterijen gehangen. Dat moet toch lawaai maken, he? Eigenlijk is het best grappig, maar het gaat nu zo'n leven leiden dat het dat uiteindelijk niet meer is. Het is een traurige Geschichte."

De UCI is ondertussen druk bezig met het ontwikkelen van methodes om de fietsen aan extra controles te onderwerpen. "Tegen de start van de Tour willen we een controlemechanisme," meldt technisch adviseur van de UCI Jean Wauthier. "Toen we in 2005 de eerste patenten zagen opduiken, hebben we meteen onze reglementen aangepast en uitdrukkelijk vermeld dat elke vorm van gemotoriseerde hulp verboden is. Tot op vandaag is er echter nog geen enkele controle uitgevoerd op het gebruik van motortjes."

Wauthier wil de test zo maken dat alles gevonden wordt, al beseft hij dat het door de grote hoeveelheid fietsen lastig wordt. "Er bestaan oplossingen, maar we moeten eerst met onze juristen overleggen wat mogelijk is. Vandaag worden we geconfronteerd met een motor met batterij, maar intussen wordt er al volop geëxperimenteerd met systemen die geen batterij meer nodig hebben maar die op fotovoltaïsche cellen werken. Ook dan moeten we klaar zijn."

Geen excuses Reformatorisch Dagblad over homostuk

Het Reformatorisch Dagblad weigert excuses te maken voor het hoofdredactioneel commentaar over een vrijgelaten homostel in Malawi. Hoofdredacteur Wim Kranendonk zei dinsdag dat hij de ophef over het artikel betreurt. Het woord 'sorry' kwam echter niet over zijn lippen bij het radioprogramma Dit is de Dag.

Maandag schreef de krant begrip te hebben voor de president van Malawi, die geen homohuwelijk wil invoeren in zijn land. De hoofdredacteur vond het jammer dat de Malawische president zo snel bezweek voor de internationale druk om gratie te verlenen aan een homostel dat tot veertien jaar gevangenisstraf was veroordeeld.

Dit kwam de krant op felle reacties te staan, onder meer van Kamerleden. Kranendonk neemt niets van zijn commentaar terug, maar betreurt wel 'dat de indruk is gewekt dat wij mensen met een homoseksuele levenswijze zouden willen discrimineren'. Hij ergert zich aan wat hij 'selectieve verontwaardiging' noemt. "De secretaris-generaal van de Verenigde Naties reist van New York naar Malawi voor twee homoseksuelen, terwijl er wereldwijd duizenden christenen vervolgd worden."

De hoofdredacteur benadrukt dat hij geen voorstander is van gevangenisstraffen voor homo's. Hij vindt wel dat het Westen te veel druk legt op ontwikkelingslanden om het homohuwelijk in te voeren, terwijl de meerderheid van de bevolking in die landen daar tegen is.

Daniel Radcliffe is fan van Cartman

Daniel Radcliffe is groot fan van het 'South Park'-personage Eric Cartman. De 'Harry Potter'-acteur ziet het aanstootgevende tekenfilmpersonage als een antiheld van de 21e eeuw.

"Alles wat hij doet is zo moreel verwerpelijk", zegt de 20-jarige acteur tegen het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly. "Maar om een of andere reden sta je altijd achter hem." Radcliffe is ook een liefhebber van Bart Simpson. "Ik vind 'The Simpsons' sowieso erg goed."

Daarnaast is de acteur fan van Spider-Man. "Ik was ongelooflijk jaloers op Tobey Maguire toen hij Spider-Man mocht spelen." Radcliffe noemt 'Spidey' de coolste superheld van allemaal.

De acteur doet de uitspraken naar aanleiding van een lijst van favoriete personages die Entertainment Weekly samenstelde. Op de eerste plaats in de lijst staat Homer Simpson. Harry Potter zelf staat op de tweede plaats, gevolgd door Buffy the Vampire Slayer. Op de vierde plaats staat Tony Soprano en nummer vijf is The Joker die acteur Heath Ledger neerzette in de film 'The Dark Knight'. Op de zesde plaats staat het personage Rachel uit de serie 'Friends'.

'Harry Potter'-acteur houdt van Southpark
'Harry Potter'-acteur houdt van Southpark (Foto: Novum)

Brit van 72 krijgt opnieuw een kind

Er is niks mis met de vruchtbaarheid van de 72-jarige Richard Roden, dat moge duidelijk zijn. Dit jaar wordt hij voor de tweede keer in twee jaar namelijk vader. Vorig jaar beviel zijn vrouw Lisa (26) al van een tweeling. Daarmee werd Roden de oudste Britse vader van een tweeling ooit.

Lisa en Richard leerden elkaar vier jaar geleden kennen op een taalcursus. Hoewel Lisa toen pas 22 was, kregen de twee een relatie. Vorig jaar oktober kregen ze een tweeling en nu is het derde kind alweer op komst. "We zullen dus drie baby's onder de drie jaar hebben als de nieuwe spruit geboren wordt", zegt Lisa.

Alledrie de kinderen werden verwekt zonder hulpmiddelen. Het geheim van Richard? Groente, zegt hij zelf. Om zijn bedprestaties te verbeteren teelt de bejaarde vader namelijk zijn eigen groente. De zwangerschap van zijn vrouw ‘toont aan dat ik verliefd ben en de zelfgekweekte groente hun werk doen'.

Richard is niet de álleroudste vader van een tweeling ooit. Die eer gaat namelijk naar de, inmiddels overleden, 78-jarige Amerikaan Tom Lambert.

Defensie treft regeling voor letselcompensatie

Oud-militairen die lichamelijke of psychische schade hebben opgelopen komen eenvoudiger in aanmerking voor een vergoeding van de letselschade. De Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer heeft bemiddeld tussen het ministerie van Defensie en militaire vakbonden, waarna een regeling is getroffen over de veteranen. Dit meldt de Nationale ombudsman dinsdag.

Sommige militairen krijgen na een missie last van een posttraumatische stressstoornis, waardoor ze, soms jaren later, niet meer kunnen werken. Voor een vergoeding klopt deze 'oude' groep veteranen dan aan bij het ministerie. Dit leidde vaak tot lange en ingewikkelde juridische procedures, waarbij de vraag centraal stond of er geen sprake was van verjaring en of Defensie wel verantwoordelijk gesteld kan worden voor de lichamelijke of psychische schade.

Brenninkmeijer is vervolgens met het ministerie en met de bonden om de tafel gaan zitten om tot een oplossing te komen. Dit heeft een principeovereenkomst opgeleverd over een schadevergoeding voor deze militairen. De regeling moet gelden voor veteranen die voor 1 juli 2007 schade hebben geleden tijdens een uitzending of omstandigheden die daarmee vergelijkbaar zijn. De details moeten nog worden ingevuld.

Het ministerie van Defensie is 'verheugd' met de overeenkomst. Het ministerie laat in een reactie weten de bemiddeling van Brenninkmeijer als een 'uitstekende basis' te beschouwen om tot een schadeloosstelling van de oorlogsslachtoffers te komen.

Duitse selectie pas op laatste moment bekend

Duitsland wacht tot de laatste minuut met het bekendmaken van de uiteindelijke WK-selectie. Dat zei de Duitse teammanager Oliver Bierhoff vandaag.

"De deadline van de FIFA is op middernacht en we willen alle tijd gebruiken die we hebben. We willen het nieuws rustig brengen aan de speler die afvalt", aldus Bierhoff. Vanavond staat er voor de Duitse selectie nog een training op het programma De definitieve WK-ploegen moeten op middernacht bij de FIFA binnen zijn. Er moet bij het Duitse elftal nog één speler afvallen om de selectie naar de vereiste 23 spelers te brengen.

BOB drinkt gratis op Zwarte Cross

Bezoekers van het Zwarte Cross festival die bewust geen alcohol drinken zodat ze veilig naar huis kunnen rijden, hoeven niet te betalen voor hun frisdrank. Ze krijgen op het parkeerterrein een speciaal BOB-polsbandje, waarmee ze bij de bar recht hebben op gratis frisdrank.

Deze actie is een initiatief van de festivalorganisatie in samenwerking met frisdrankfabrikant Vrumona en Veilig Verkeer Nederland. "We hopen dat we een trendsetter kunnen zijn en dat deze actie navolging krijgt," aldus organisator Hendrik-Jan De Mari. De BOB's kunnen bij de uitgang van het festivalterrein een blaastest doen. Als zij deze goed doorstaan, ontvangen ze een sleutelhanger.

De Zwarte Cross vindt van 16 tot en met 18 juli plaats in Lichtenvoorde. Bezoekers kunnen genieten van optredens van ondere andere Guus Meeuwis, Caro Emerald, Normaal, Papa Roach, Volbeat en vele anderen.

[Upd] AZ verkocht voor één euro

Een stichting zal voetbalclub AZ kopen voor het symbolischche bedrag van een euro. Dit meldt RTL Z. Een groep van rijke ondernemers uit Alkmaar gaat schuil achter de stichting en zij hebben een akkoord bereikt met de curatoren van DSB. DSB was de eigenaar van de landskampioen van het seizoen 2008/2009.

Later vandaag volgt er een persconferentie en dan wordt ook duidelijk wat de plannen van de nieuwe eigenaar van AZ zijn.

Update @ 15:15 uur

De begroting van AZ zal volgend seizoen van 40 miljoen euro worden teruggebracht naar 25 miljoen euro. De doelstelling in de Eredivisie blijft een plek bij de eerste vijf. De aandelen van AZ zullen in handen komen van een onafhankelijke stichting.

De lening van tien miljoen euro van DSB aan de Alkmaarse club wordt kwijtgescholden. Het restant, een bedrag van 3,9 miljoen euro, wordt in vijf jaar terugbetaald. Alle activiteiten van AZ zijn op lange termijn gewaarborgd door een lening van een groep ondernemers en verlaging van de stadionhuur. Zij hebben het sportcomplex en de parkeerterreinen voor een bedrag van vijftien miljoen euro gekocht. AZ zal het stadion voor een periode van 25 jaar voor een bedrag van 900.000 euro per jaar gaan huren.

Kraken binnenkort definitief verboden

De antikraakwet is binnenkort een feit. Kraken wordt daarmee 'crimineel'. De wet, die vorig jaar op het nippertje door de Tweede Kamer werd aangenomen, is nu ook door de Eerste Kamer geaccepteerd en zal in oktober actief worden.

De PVV hielp het kraakverbod vorig jaar in de Tweede Kamer aan een meerderheid, nadat de indieners CDA, CU en VVD met de verhoogde maximale straf van een jaar wegens kraken waren gekomen, in plaats van de voorgenomen vier maanden.

Ze verdubbelden tevens de straf voor huisvredebreuk naar een jaar. De straf voor kraken met intimidatie of geweld werd verdubbeld tot maximaal twee jaar. Wanneer krakers als groep opereren én geweld gebruiken, kan de celstraf volgens de indieners oplopen tot twee jaar en acht maanden. Ook kunnen krakers worden aangehouden als ze niet op heterdaad zijn betrapt.

Pantelic wel, Rajkovic niet in selectie Servië

Aanvaller Marko Pantelic is door bondscoach Radomir Antic opgeroepen voor de definitieve selectie van Servië voor het komende WK voetbal. Danko Lazovic, de begin maart PSV voor Zenit Sint Petersburg verruilde, zit ook in de 23-koppige selectie.

Ajacied Miralem Sulejmani viel af net als FC Twente-verdediger Slobodan Rajkovic en PSV'er Jagos Vukovic. Servië speelt tijdens het WK in de groepsfase tegen Australië, Duitsland en Ghana.



Definitieve selectie Servië:

Doel: Vladimir Stojkovic (Wigan Athletic), Bojan Isailovic (Zaglebie Lubin), Andjelko Djuricic (União Leiria)

Verdediging: Branislav Ivanovic (Chelsea), Antonio Rukavina (1860 München), Nemanja Vidic (Manchester United), Neven Subotic (Borussia Dortmund), Aleksandar Lukovic (Udinese), Ivan Obradovic (Real Zaragoza), Aleksandar Kolarov (Lazio)

Middenveld: Dejan Stankovic (Internazionale), Nenad Milijas (Wolverhampton Wanderers), Milos Krasic (CSKA Moskou), Milan Jovanovic (Standard Luik), Milos Ninkovic (Dinamo Kiev), Zdravko Kuzmanovic (VfB Stuttgart), Gojko Kacar (Hertha BSC), Radosav Petrovic (Partizan Belgrado), Zoran Tošić (Manchester United)

Aanval: Nikola Zigic (Valencia), Marko Pantelic (Ajax), Danko Lazovic (Zenit Sint-Petersburg), Dragan Mrdja (Vojvodina Novi Sad)

Afrikaanse landen op het WK

In 2010 wordt voor het eerst in de historie een WK georganiseerd op het Afrikaanse continent. Een mooie aanleiding om eens in de WK-geschiedenis te duiken op zoek naar de opvallendste resultaten van Afrikaanse landen. Gaat nu voor het eerst in de historie een Afrikaans land bij de laatste vier eindigen of zelfs wereldkampioen worden? De tijd zal het leren.

De vroege jaren

Lange tijd stelde voetbal in Afrika niets voor. Het duurt dan ook even voor er voor de eerste keer een Afrikaanse deelnemer te bewonderen is op een WK voetbal. Pas in 1970 vindt dit historische feit plaats. Marokko neemt deel aan de eindronde in Mexico. Hoewel de Marokkanen al in de poulefase worden uitgeschakeld, zorgen zij wel voor het eerste Afrikaanse punt ooit. In de laatste groepswedstrijd wordt het 1-1 tegen Bulgarije. In de eerste poulewedstrijd tegen West-Duitsland wordt met 2-1 verloren, maar zorgt een Marokkaanse speler wel voor een primeur. Mohammed Houmane wordt de eerste Afrikaanse doelpuntenmaker op een WK. Overigens wordt deze wedstrijd door de Nederlandse scheidsrechter Laurens van Ravens gefloten.

De eerste Afrikaanse zege op een WK ooit wordt in 1978 behaald door Tunesië. In het openingsduel wordt Mexico met 3-1 verslagen en tegen West-Duitsland, de regerend wereldkampioen, speelt het verdienstelijk 0-0. Het is echter net niet goed genoeg om de tweede ronde te halen. In 1986 lukt dit voor het eerst, als Marokko als eerste in de poule eindigt. De Marokkanen verslaan Portugal en spelen doelpuntloos gelijk tegen Engeland en Polen. Genoeg om als eerste in de poule te eindigen. Abderrazak Khairi is de grote man met twee goals tegen Portugal. In de achtste finale blijkt West-Duitsland, de latere finalist, vervolgens maar net te sterk. Het wordt 1-0.

Ontembare Leeuwen

Het WK van 1990 wordt het toernooi van de Ontembare Leeuwen. In Italië trapt wereldkampioen Argentinië, met Diego Maradona als superster in de gelederen, af voor het openingsduel met Kameroen. Een makkie, zo denkt iedereen vooraf. Kameroen bijt echter stevig van zich af en François Omam-Biyik zorgt voor een sensatie door de 1-0 binnen te koppen. Kameroen krijgt twee keer rood, maar houdt stand. De eerste verrassing van het toernooi is een feit. Voor de wedstrijd tegen Roemenië zijn alle ogen gericht op Kameroen. Het loopt stroever. Dan doet de coach, Valeri Nepomniachi, een gouden wissel. De 38-jarige Roger Milla betreedt het veld en scoort twee keer. Zijn beroemde dansje bij de cornervlag gaat de wereld over en maakt van Milla een cultheld. Kameroen is dan zeker van plaatsing voor de achtste finales en laat het duel met de Sovjetunie duidelijk lopen. Het verliest met 4-0.

In de achtste finale wacht Colombia. Na negentig minuten is het nog altijd 0-0 in Napels. Tijdens de verlenging slaat Roger Milla echter weer toe. Hij scoort twee keer. Vooral het doelpunt waarbij hij de extravagante Colombiaanse goalie René Higuita, die ver voor zijn doel in balbezit komt, het leer afsnoept en vervolgens in een leeg doel schuift, wordt legendarisch. Kameroen stunt weer en haalt de kwartfinale, een historisch resultaat voor het Afrikaanse continent!

Dan wacht Engeland. David Platt zet de Engelsen op voorsprong, maar vanaf de stip zorgt Emmanuel Kundé na rust voor de 1-1. Eugène Ekéké lijkt enkele minuten later voor een nieuwe verrassing te zorgen, want hij maakt de 1-2. Gary Lineker weet echter een strafschop te benutten in de slotfase en doet dit in de verlenging nog eens. Het sprookje van Kameroen is voorbij. Toch heeft het land voor een positieve stimulans voor het Afrikaanse voetbal gezorgd. Spelers als Milla, N’Kono, Makanaky, Mbouh en Omam-Biyik worden ineens beroemdheden. Het toch wat grauwe toernooi heeft kleur gekregen dankzij Kameroen. Milla zal overigens vier jaar later nogmaals opdraven en als 42-jarige scoren tegen Rusland, waardoor hij nog altijd de oudste doelpuntenmaker ooit is op een WK.

Net niet voor Nigeria

In de jaren negentig is Nigeria ongetwijfeld het sterkste Afrikaanse voetballand. De Nigerianen weten zowel op het WK van 1994 als van 1998 de poulefase door te komen. Daarna gaat het echter mis. In 1994 ziet de Nederlandse bondscoach Clemens Westerhof zijn ploeg eerst knap met 3-0 van Bulgarije winnen. Rachidi Yekini maakt de eerste goal en viert dat met gebalde vuisten liggend in het net. Van Argentinië wordt vervolgens verloren, maar dankzij een zege op Griekenland mag Nigeria door. Ajacied Finidi George is één van de doelpuntenmakers. De achtste finale eindigt echter in een drama. Naïef verdedigen stelt de lepe Italiaan Roberto Baggio in de voorlaatste minuut in staat om de 1-1 te maken, waarna hij in de verlenging vanaf elf meter Nigeria in rouw dompelt.

In 1998 aast het land, nu met de ervaren Bora Milutinovic als bondscoach, op revanche. De start is schitterend. In een klassieker tegen Spanje blundert de Spaanse goalie Andoni Zubizarreta eerst op een inzet van Garba Lawal van Roda JC, waarna Ajax-speler Sunday Oliseh met een fameuze pegel van afstand de 3-2 verzorgt. Ook Bulgarije wordt verslagen, waarna Nigeria met een B-team tegen Paraguay speelt en verliest. Spanje wordt het kind van de rekening. Het lijkt echter het Nigeriaanse ritme gebroken te hebben, want in de achtste finale wordt het 1-4 tegen Denemarken. Binnen het kwartier is het al 0-2, terwijl doelman Peter Rufai niet vrijuit ging bij twee treffers. Ondanks het vaak opwindende spel, strandt Nigeria dus telkens net na de groepsfase.

Weer een kwartfinale

Het WK van 2002, in Zuid-Korea en Japan, begint met een daverende verrassing. Wereldkampioen Frankrijk laat zich aftroeven door WK-debutant Senegal. Papa Bouba Diop wordt in één klap wereldberoemd vanwege zijn doelpunt tegen de Fransen. Tegen Denemarken en Uruguay speelt Senegal vervolgens gelijk, waardoor het team zich plaatst voor de volgende ronde. Zweden is de tegenstander in de achtste finale en via Henke Larsson wordt het al vlot 1-0. Henri Camara maakt echter nog voor rust gelijk en in de verlenging wordt hij de held van de natie door de 1-2 te scoren. Senegal mag dus naar de kwartfinale, waardoor het de prestatie van Kameroen in 1990 evenaart.

Kan Senegal nog verder komen? Die vraag stelt iedereen zich en het antwoord blijkt nee. In de verlenging weet de Turk Ilhan Mansiz de kwartfinale in het voordeel van zijn land te beslissen, waardoor Senegal net als Kameroen bij de laatste acht eindigt. Hoewel er veel respect is voor de prestatie van Senegal, weet het land toch niet zo’n daverende indruk te maken als Kameroen deed. Ongetwijfeld speelt daarbij een rol dat Kameroen voor het eerst een dergelijke prestatie neerzette.

Overige deelnemers

Er hebben nog meer landen meegedaan namens Afrika. In 1974 werd Zaïre met een doelsaldo van 0-14 uitgeschakeld in de poule. In 1982 worden Kameroen en Algerije op doelsaldo uitgeschakeld in de poule. Vier jaar later sneuvelt Algerije eveneens in de groepsfase, terwijl in 1990 naast Kameroen ook Egypte deelneemt. Het speelt gelijk tegen Nederland, maar vliegt er toch uit. In 1994 stranden Kameroen en Marokko in de eerste ronde. Dit is in 1998 ook het geval voor deze twee landen, maar ook voor Tunesië en debutant Zuid-Afrika. In 2002 moeten Zuid-Afrika, Nigeria, Kameroen en Tunesië het toernooi al na de eerste ronde verlaten. Op het laatste WK in Duitsland in 2006 werden de debutanten Angola, Togo en Ivoorkust, alsmede het meer ervaren Tunesië in de groepsfase uitgeschakeld. Ghana, ook een debutant, overleeft de poule wel. Het land verliest daarna echter van wereldkampioen Brazilië.

Wat zal het WK 2010 brengen? Gaat er op het eigen continent een ploeg opstaan, die een met Kameroen vergelijkbaar hoofdstuk aan de Afrikaanse WK-historie gaat toevoegen? Ghana, Ivoorkust, Zuid-Afrika, Kameroen, Nigeria en Algerije zullen ongetwijfeld een poging gaan wagen!

iPad grote bedreiging voor Nintendo

Het succes van de iPad, de iPhone en de bijbehorende software is een ontwikkeling waar Nintendo bang van moet worden. Dit stelt Masato Kato, de schrijver van games als Final Fantasy VII via Twitter. "Nu de iPad verkocht wordt, is het tijdperk van Nintendo voorbij", schrijft hij.

Binnen 60 dagen sinds de lancering in de Verenigde Staten zijn er al twee miljoen exemplaren van de iPad verkocht. Dat is een verdubbeling van de snelheid waarmee de iPhone de markt wist te veroveren. Afgelopen weekend werd de iPad gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk, en in juli verschijnt het apparaat ook in Duitsland, Frankrijk, Australië, Italië, Canada en Zwitserland. De iPad verschijnt pas later dit jaar in Nederland en België.

Apple heeft aangegeven dat er inmiddels meer dan 5000 applicaties beschikbaar zijn die speciaal gemaakt zijn voor de iPad. Volgens het bedrijf van de hippe technologische snufjes zijn het vooral games die zorgen voor het succes van de iPad.

Vorige maand stelde Satoru Iwata, de voorzitter van Nintendo, al dat Apple en haar iPad de competitie van de toekomst is. Masato Kato, de voormalig schrijver van game-uitgever Square Enix, denkt echter dat het Nintendo-tijdperk nu al ten einde is.

iPad grote bedreiging voor Nintendo
iPad grote bedreiging voor Nintendo (Foto: Novum)

Sony richt zich op goedkopere PSP-games

Sony heeft nog steeds grote plannen voor de PSP ondanks het feit dat de handheld in alle territoria behalve Japan erg slecht verkoopt. Volgens de woordvoerder van Sony UK is dat vooral de schuld van de manier waarop software wordt aangeboden.

"De markt voor draagbare spelcomputers is de laatste jaren enorm veranderd," begint de woordvoerder in gesprek met de website MCV. "Consumenten zijn minder bereid geworden om grote bedragen voor een speldisc neer te leggen, maar downloaden liever kleine spelletjes via internet."

Sony leek met de PSPgo het online winkelmodel van de Apple iPhone en iPod Touch na te streven. De kleinere versie van de PSP, waarvoor alleen games konden worden gedownload, heeft echter niet het succes gebracht dat werd beoogd. Toch is Sony niet van plan dit businessmodel op te geven.

"Er blijft zeker een markt voor duurdere premium games bestaan, maar de vraag naar goedkopere content neemt toe. Wij moeten beter op deze wensen inspelen," aldus de woordvoerder.

Sony richt zich op goedkopere PSP-games
Sony richt zich op goedkopere PSP-games (Foto: Novum)

Frank Buis spot Bram en Eva (video)

Dat Eva (Boobies) Jinek en Bram Moskovitch het met elkaar doen werd twee weken geleden al bekend. Maar er zijn nu ook beelden van de twee.

Frank Buis, die onlangs bij De Wereld Draait Door zijn videoreportages mocht laten zien, wist de tortelduifjes te filmen voor AT5. Dat doet Frank met een kleine handycam. De beelden zijn verder weinig spectaculair. Volgens het filmpje zijn de beelden met toestemming gemaakt. Waarom Buis dat dan doet vanaf de andere kant van de gracht staat er helaas niet bij.

Crytek brengt 3D naar 'Crysis 2'

Gamestudio Crytek heeft onthuld dat het de mogelijkheid zal toevoegen aan Crysis 2 om de game in 3D te ervaren. Dit komt niet geheel onverwacht, want Crytek heeft de reputatie altijd het meest spectaculaire op visueel gebied te tonen.

De implementatie van 3D-beeld is niet direct in de ontwikkeling van de game meegenomen. Vermoedelijk wordt Crysis 2 in een later stadium middels een softwarematige update voorzien van 3D-ondersteuning.

Crysis 2 wordt dit najaar verwacht op de PC, Xbox 360 en Playstation 3. Op de PC is het al mogelijk om 3D-games te ervaren, mits de juiste hardware in de computer verwerkt is. Voor de Playstation 3 wordt een softwarematige update verwacht die 3D-ondersteuning mogelijk maakt. Het is niet bekend of Crysis 2 ook in 3D op de Xbox 360 te spelen zal zijn.

Crytek brengt 3D naar 'Crysis 2'
Crytek brengt 3D naar Crysis 2 (Foto: Novum)

Haase door in Furth

Zonder veel problemen heeft Robin Haase zich voor de tweede ronde geplaatst van de Challenger in Furth. De Hagenaar was in de eerste ronde Ivo Minar met 6-1 en 6-4 de baas.

In de eerste set liep Haase gelijk uit naar een voorsprong van 4-0. Minar, vorig jaar nog de nummer de nummer 62 van de wereld, wist Haase nog wel eenmaal terug te breken maar de twee volgende games waren voor de Nederlander.

In het tweede bedrijf leverde Minar zijn service in bij de stand 2-2. Haase brak de Tsjech bij 4-2 wederom. Toen Haase voor de wedstrijd mocht serveren leverde hij zelf zijn service in. Minar wist met een lovegame terug te komen naar 5-4, maar Haase maakte het een game later alsnog af.

Basketballers Spanje zonder Gasol op WK

De basketballers van Spanje moeten het komende zomer zonder hun sterspeler Pau Gasol doen op het WK in Turkije. De spelen van de Los Angeles Lakers heeft besloten een pauze in te lassen na het seizoen van de NBA. Gasol staat met zijn ploeg in de finale van de NBA tegenover de Boston Celtics.

"Ik geloof dat er nauwelijks een speler is die afgelopen seizoen meer wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld dan ik", aldus de lange center/forward. Donderdag begint de serie tegen de Celtics. "Daarom neem ik na de play-offs een pauze. Het is beter dat nu zelf te beslissen dan dat het lichaam straks protesteert."

Het vorige WK in 2006 werd Gasol uitgeroepen tot de meest waardevolle speler. Hij won met Spanje zilver op de Olympische Spelen in 2008 en veroverde vorig jaar de Europese titel met zijn land.

Tioté met Ivoorkust naar Zuid-Afrika

De Zweedse bondscoach van Ivoorkust, Sven Goran Eriksson, heeft zijn definitieve selectie voor het komende WK voetbal bekendgemaakt. Middenvelder Cheik Ismael Tioté van FC Twente behoort tot het keurkorps van 23 man.

Andere bekende namen in de Afrikaanse selectie zijn Didier Drogba van Chelsea. Emmanuel Aboue (Arsenal), Kolo Touré (Manchester City), Yaya Touré (Barcelona) en oud-Feyenoorder Salomon Kalou (Chelsea).



Definitieve selectie Ivoorkust:

Doel: Boubacar Barry (Lokeren), Aristides Zogbo (Maccabi Netanya), Daniel Yeboah (ASEC Abidjan)

Verdediging: Souleymane Bamba (Hibernian), Arthur Boka (VfB Stuttgart), Guy Demel (Hamburg SV), Emmanuel Eboue (Arsenal), Steve Gohouri (Wigan Athletic), Siaka Tiene (Valenciennes), Kolo Toure (Manchester City), Benjamin Brou Angoua (Valenciennes)

Middenveld: Jean-Jacques Gosso Gosso (Monaco), Abdelkader Keita (Galatasaray), Emmanuel Kone (International Curtea Arges), Gervais Gervinho (Lille), Christian Romaric(Sevilla), Cheik Tioté (FC Twente), Yaya Toure (FC Barcelona), Didier Zokora (Sevilla)

Aanval: Aruna Dindane (Lekhwiya), Seydou Doumbia (Young Boys Bern), Didier Drogba (Chelsea), Salomon Kalou (Chelsea)

Duitse president wordt op 30 juni gekozen

Duitslands nieuwe president wordt op 30 juni gekozen. Dit heeft de voorzitter van de Bondsdag, het Duitse parlement, dinsdag bekendgemaakt. Maandag diende president Horst Köhler met onmiddellijke ingang zijn ontslag in. Hij was vanwege uitlatingen over de Duitse missie in Afghanistan scherp bekritiseerd.

Een nieuwe president moet binnen dertig dagen worden gekozen. Bondsdagvoorzitter Nobert Lammert prikte de laatst mogelijke datum voor de verkiezing. De keuze wordt gemaakt tijdens een gezamenlijke vergadering van de leden van de Bondsdag en afgevaardigden van de zestien deelstaten van Duitsland.

Het presidentschap is een grotendeels ceremoniële functie; de president wordt echter wel gezien als de morele stem van Duitsland.

Agentenmepper geeft zich aan

De man die begin april in het Twentse Bentelo een agent in burger verwondde, heeft zich gemeld bij de politie. De politie kreeg meerdere tips over hem naar aanleiding van het regionale opsporingsprogramma Onder de Loep, waarna hij zich meldde.

Hij werd herkend op de bewakingsbeelden die werden getoond tijdens de uitzending. De verdachte wordt dinsdag verhoord over de mishandeling.

Tijdens de Paasparty in Bentelo raakten zondagnacht 4 april twee agenten gewond. In een feesttent was rond 01.00 uur een vechtpartij gaande. Toen de politie de betrokken partijen uit elkaar wilde halen, werden agenten zelf belaagd.

Buurtbewoners rijden mishandelaars klem

Vier jongeren die een 75-jarige inwoner van Kootwijkerbroek mishandelden, zijn maandagavond door buurtbewoners in de kraag gevat. De jongens van 16 tot 20 jaar uit Kootwijkerbroek, Lunteren en Wekerom zijn aan de politie overgedragen.

Het bejaarde slachtoffer meldde aan een buurtbewoner dat hij was mishandeld en dat zijn caravan was vernield. Het viertal werd op de Dijkweg in het Gelderse Kootwijkerbroek klemgereden. De vier zitten vast, meldt de politie dinsdag.

Eerst scorende Italiaan krijgt pinguïn naar zich vernoemd

De eerste doelpuntenmaker van Italië op het WK zal een bijzondere eer ten deel vallen. Een onlangs geboren pinguïn in de dierentuin van Turijn krijgt de naam van de speler. Dat meldde de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport vandaag.

De Azurri krijgen op 14 juni voor het eerst de kans om de babypinguïn een naam te geven. Italië speelt dan tegen Paraguay. Mocht er geen Italiaan scoren dan zijn de volgende wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland en Slowakije de eerstvolgende mogelijkheden.

Earthworm Jim in HD

Earthworm Jim, wie kent hem nou niet? Mocht je hem nog niet kennen, Jim is een worm, in een robotpak, hij schiet met wapens, en bevecht het kwaad met een hoop humor.

Earthworm Jim zal naast de singleplayer ook nog eens een vier speler co-op multiplayer krijgen en nieuwe levels en vijanden bevatten, de game zal eerst op Xbox live Arcade uitkomen en een maand daarna op Playstation Network en Wiiware. Een preciese datum is nog niet bekend en een prijs ook nog niet.

Earthworm Jim verscheen voor het eerst op de Megadrive/Genesis en is daarna geport naar verschillende consoles waaronder de SNES, Gameboy, SEGA Master System en later de Gameboy Advance. De originele versie was vanaf 2008 te vinden Wii Virtual Console en vorig jaar op de iPhone. Binnenkort komt dus ook de HD versie.

Bekijk hieronder actievolle scenes uit de game.

 

McLaren te spreken over rijgedrag Hamilton en Button

Na afloop van de Grand Prix van Turkije van afgelopen weekend was de botsing tussen teamgenoten Sebastian Vettel en Mark Webber het gesprek van de dag. Ook Jenson Button en Lewis Hamilton maakten elkaar tijdens de race flink het leven zuur maar dat liep wel goed af.

Tim Goss, hoofdingenieur van het Britse team, was dan ook erg blij met zijn twee coureurs die als eerste en tweede over de finish kwamen. "We willen dat onze rijders agressief zijn. Het zijn ook twee wereldkampioenen die willen bewijzen dat ze de beste zijn. Hoe ze zich op het circuit hebben gedragen dit jaar, is echt geweldig. Er zijn meerdere momenten geweest waarop ze dicht bij elkaar zaten, maar ze hebben elkaar altijd weten te ontwijken, in tegenstelling tot Red Bull, waar een makkelijke dubbelzege werd weggegooid."

Vrouwen stemmen linkser

Vrouwen stemmen een stuk linkser dan mannen, zo blijkt uit een maandag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond. Als het aan vrouwen ligt, worden de VVD en de PvdA het grootst met beide 33 zetels. De VVD is vooral onder mannen populair en zou met 41 zetels de grootste worden.

Verder scoren GroenLinks en de SP een stuk beter onder het vrouwvolk met beide 4 zetels meer dan mannen. PVV-leider Geert Wilders scoort onder beide groepen gelijk.


Peiling Maurice de Hond 31 mei 2010 Tweede Kamer

Rockstar laat E3 voor wat het is

Rockstar heeft journalisten verteld dat ze niet bij de E3 aanwezig zullen zijn. Een woordvoerder heeft aan de website CVG laten weten dat het bedrijf zich zal gaan richten op hun eigen persevenementen de komende weken.

De woordvoerder geeft aan dat ze nog niet genoeg kunnen tonen in de tijd die ze hebben. Rockstar zou LA Noir en Max Payne 3 tonen op de komende beurs

Of hiermee ook het GTA V gerucht uit de wereld is geholpen kunnen we pas zeker zeggen als de E3 bezig is maar het lijkt erop dat Rockstar nog niet klaar is voor de E3 en daarom zelf een persevenement zal gaan organiseren na de E3.

R*
Jammer of niet?

Panathinaikos hofleverancier bij WK-selectie Grieken

Met acht spelers is Panathinaikos hofleverancier in de selectie van Griekenland voor het komende WK voetbal. Otto Rehhagel, de bondscoach van de Grieken, maakte zijn definitieve selectie vandaag bekend.

Bij het team zitten twee spelers die in de Eredivisie hebben gespeeld. Giorigos Samaras en Angelos Charisteas zijn beide opgeroepen door de Duitser.



Definitieve selectie Griekenland:

Doel: Michail Sifakis (Aris Saloniki), Alexandros Tzorvas (Panathinaikos), Konstatinos Chalkias (PAOK Saloniki)

Verdediging: Georgos Seitaridis, Loukas Vintra, Nikolaos Spiropoulos (Panathinaikos), Evangelos Moras (Bologna), Socrates Papastathopoulos (Genoa), Sotiris Kyrgiakos (Liverpool), Avraam Papadopoulos, Vassillis Torosidis (Olympiakos)

Middenveld: Kostas Katsouranis, Giorgos Karagounis, Sotiris Ninis (Panathinaikos), Alexandros Tziolis (Siena), Christos Patsatzoglou (Omonia), Grigoris Makos (AEK Athene), Sakis Prittas (Aris Saloniki)

Aanval: Angelos Charisteas (Nurnberg), Dimitris Salpigidis (Panathinaikos), Pantelis Kapetanos (Steaua Boekarest), Theofanis Gekas (Hertha BSC), Giorgos Samaras (Celtic)

Verkracht meisje in brand gestoken

In Australië heeft een 24-jarige man maandag een veertienjarig meisje verkracht en vervolgens in brand gestoken. Het slachtoffer is voor zeventig tot tachtig procent verbrand en vecht dan ook voor haar leven in een ziekenhuis in Melbourne.

Het meisje had maandagmorgen haar school verlaten na een sms'je van een vriend, die haar thuis wilde ontmoeten. De dader keek bij het meisje thuis een film, onder het genot van drank en voedsel dat de verkrachter had meegenomen. Ook namen de twee foto's van elkaar.

Het volgende moment ontdekte de dader, Michael Tuano Hermogenes, dat hij naakt bovenop het slachtoffer lag. Van de tijd hiertussen kan de man zich niets meer herinneren, zo vertelde hij vandaag in het ziekenhuis aan de recherche. Na te hebben geconstateerd dat het meisje bloedde en bewusteloos was, sleepte Hermogenes haar van haar bed naar de badkamer en liet haar op de vloer liggen.

Hierop verliet de dader het huis om elders benzine te halen. Hij overgoot het meisje en het huis en stak vervolgens het fornuis aan. Wat volgde was een enorme brand, die pas na twee uur 's middags door de politie werd ontdekt. De brandweer wist het meisje uiteindelijk meer dood dan leven uit de badkamer te krijgen. Ze is ernstig verbrand, ligt in coma en vecht voor haar leven.

De dader slaagde er, hoewel zijn benen door het vuur zijn verbrand, in het huis te verlaten. De politie trof hem even later aan in een auto bij een treinstation. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht waar hij wordt bewaakt. Hermogenes wordt onder andere beschuldigd van verkrachting, poging tot moord, het penetreren van een meisje onder de zestien jaar en brandstichting. Op 27 augustus zal hij voor de rechter moeten verschijnen.

Selectie Noord-Korea in Zuid-Afrika gearriveerd

De nationale voetbalploeg van Noord-Korea is vandaag in Zuid-Afrika gearriveerd voor het WK. De selectie kwam aan op het vliegveld van Johannesburg. Verdere details kon wereldvoetbalbond FIFA, die doorgaans bij de aankomst van een deelnemende ploeg uitvoerig verslag doet, niet verstrekken.

De Noord-Koreanen zitten in een sterke groep met Brazilië, Portugal en Ivoorkust als tegenstander. Eerder meldden zich de voetbalploegen van Australië, Brazilië, Argentinië, Denemarken en de Verenigde Staten in Zuid-Afrika. Het WK voetbal begint op vrijdag 11 juni.

'Google dumpt Windows vanwege beveiligingsrisico's'

Dat de meningen over verschillende besturingssystemen op computers verdeeld zijn, mag geen verrassing heten. Het argument dat Windows onveiliger zou zijn, wordt door vele gebruikers van alternatieve OS'en aangehaald. Nu heeft Google zich bij deze groep gevoegd.

Sinds januari is het bedrijf namelijk bezig om al het gebruik van Windows uit te faseren. De directe oorzaak hiervoor zijn de hackaanvallen vanuit China. Dit meldden enkele medewerkers van Google aan de Financial Times. Als hoofdreden om Windows te dumpen wordt vooral de gebrekkige beveiliging van het OS uit Redmond genoemd.

Inmiddels zouden een groot deel van de computers al vervangen zijn. De vervangende computers draaien Apple's besturingssysteem Mac OSX of een variant van het gratis Linux. Medewerkers die nog steeds met Windows willen werken, kunnen dit alleen met expliciete toestemming van hogerhand.

Tot op heden onthoudt Google zich van elk commentaar op de berichtgeving.

Mediageilheid en ik

Ik houd van aandacht, maar het moet wel draaien om mijn kunnen. Ik wil best als interviewer in beeld staan, maar ik weiger me te laten lenen als pure opvulling of klapvee; mensen die programma na programma aflopen om door een vloerhoer te worden opgejut om anderen met een warm applaus te ontvangen. Of nog erger: die domme koeien die suf in de lens staren bij Piet Paulusma. Daar ligt écht mijn grens.

Gullit ziet Australië wel zitten

Ruud Gullit heeft wel oren naar het bondscoachschap van Australië. De trainer zit al een lange tijd zonder club en ziet een dienstverband down under wel zitten. De huidige bondscoach Pim Verbeek stopt na het WK als keuzeheer en gaat in Marokko aan de slag.

"Natuurlijk zou ik het overwegen, het is daar erg mooi", zegt Gullit tegen de Amerikaanse sportzender ESPN. "Ik hou van Australië. De mensen houden erg veel van sport, de temperatuur is er aangenaam en de omgeving is mooi. Dat kan een reden zijn waarom Nederlandse trainers het daar zo goed doen."

Het is niet onwaarschijnlijk dat het land opnieuw in zee gaat met een Nederlander. In het verleden was Guus Hiddink er erg succesvol. Ook Verbeek doet het uitstekend. De Australiërs zijn erg gecharmeerd van de Nederlandse speelstijl. Naast de oud-trainer van Feyenoord en LA Galaxy wordt ook Frank Rijkaard genoemd als mogelijke opvolger. Hij is momenteel actief bij Galatasaray.

Gullit ziet Australië wel zitten
Gullit ziet Australië wel zitten (Foto: Novum)

Vacansoleil maakt voorselectie voor Zwitserland bekend

Van 12 tot en met 20 juni wordt de Ronde van Zwitserland verreden. De Ronde met een grote historie staat bekend om een gevarieerd rittenschema met kansen voor klimmers, sprinters, aanvallers en tijdrijders. Vacansoleil, dat tweede staat in de ranking om de Europe Tour, is zeer blij met de wildcard die het heeft gekregen voor de etappekoers.

Manager Daan Luijkx: "Deze wedstrijd is een geweldige koers om op het hoogste toneel te laten zien waar we toe in staat zijn. De renners hebben een grote meerdaagse wedstrijd om naar uit te kijken en kunnen zich meer dan een week lang meten met de wereldtop."

De ploegleiding maakte een voorselectie van twaalf renners bekend: Matteo Carrara, Marco Marcato (Italië), Romain Feillu, Brice Feillu (Frankrijk), Lieuwe Westra, Johnny Hoogerland, Rob Ruygh, Wout Poels (Nederland), Björn Leukemans (België) en Michal Golas (Polen).

Slowakije met Stoch naar WK

De bondscoach van Slowakije, Vladimir Weiss, heeft zijn selectie voor het komende WK voetbal in Zuid-Afrika bekendgemaakt. Miroslav Stoch van FC Twente is een van de 23 geselecteerden. Ook de zoon van de bondscoach, Vladimir Weiss jr., is geselecteerd.



Definitieve selectie Slowakije:

Doel: Jan Mucha (Legia Warschau), Dusan Kuciak (FC Vaslui), Dusan Pernis (Dundee United)

Verdediging: Peter Pekarik (Wolfsburg), Martin Skrtel (Liverpool), Jan Durica (Lokomotiv Moskou), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz), Marek Cech (West Bromwich Albion), Martin Petras (Cesena), Kornel Salata (Slovan Bratislava)

Middenveld: Kamil Kopunek (Spartak Trnava), Jan Kozak (Timisoara), Juraj Kucka (Sparta Praag), Marek Sapara (Ankaragücü), Marek Hamsík (Napoli), Vladimír Weiss jr. (Manchester City), Miroslav Stoch (Chelsea/FC Twente), Zdeno Strba (Skoda Xanthi)

Aanval: Stanislav Sestak (VfL Bochum), Erik Jendrisek (Schalke 04), Robert Vittek (Lille), Filip Holosko (Besiktas), Martin Jakubko (FK Saturn)

Euro daalt tot laagste niveau in vier jaar

De koers van de euro is dinsdagochtend gedaald tot het laagste niveau van de afgelopen vier jaar. Handelaren vrezen dat de Europese schuldencrisis zal leiden tot forse verliezen in de financiële sector.

In de ochtendhandel daalde de waarde van de euro tot een dieptepunt van 1,2109 dollar. Daarmee bereikte de wisselkoers van de Europese munt de laagste stand sinds april 2006. Tegen het middaguur stond de koers iets hoger, op 1,2130 dollar.

Net als de beurshandel stond de euro onder druk door waarschuwingen van de Europese Centrale Bank (ECB). Die stelde maandag dat de schuldencrisis kan leiden tot een nieuwe golf aan afschrijvingen bij Europese banken. Volgens de ECB kan het verlies voor de financiële instellingen in de eurozone oplopen tot 195 miljard euro in de periode tot en met eind volgend jaar.

Transporteurs eisen einde staking containerterminal

Transport en Logistiek Nederland (TLN) wil dat de wilde staking bij containerterminal APMT op de Maasvlakte zo snel mogelijk wordt beëindigd. Door de staking die maandag begon, worden volgens TLN honderden chauffeurs gedupeerd.

De aanleiding van de staking is een arbeidsconflict tussen een medewerker en het management van APMT. TLN vindt het onterecht dat de vervoerders de dupe zijn van deze ruzie en doet een 'dwingende oproep' aan het personeel van APMT om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan.

'Geen terreurdreiging WK voetbal'

Op dit moment heeft het wereldkampioenschap voetbal, dat 11 juni van start gaat, niet te maken met een terreurdreiging. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse minister voor politie, Nathi Mthethwa, gezegd. Hij wees geruchten over complotten van groepen als Al-Qaida van de hand.

Mocht zich toch een terreurdreiging voordoen, dan zijn zijn troepen daar klaar voor, zei Mthethwa. Bovendien heeft Zuid-Afrika nauw samengewerkt met inlichtingen- en veiligheidsdiensten van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en van 29 andere landen die deelnemen aan het WK. Zorg over een zwakke Zuid-Afrikaanse inlichtingendienst noemde hij dan ook ongegrond.

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken zei vorige week eveneens dat er geen sprake was van terreurdreiging. "In de media zijn de afgelopen weken berichten verschenen over terreurdreigingen gericht tegen het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika, maar de Amerikaanse regering heeft geen informatie over een specifieke, geloofwaardige dreiging van een aanslag die een individu of groep tijdens het toernooi zou willen plegen", liet het ministerie in een verklaring weten.

Eerder waren er berichten over mogelijke aanslagen op de elftallen van Nederland en Denemarken. Zuid-Afrikaanse onderzoekers zijn vervolgens naar Irak gegaan, waar veiligheidstroepen zeiden een militant te hebben aangehouden die met vrienden had gesproken over de mogelijkheid van dergelijke aanslagen. Uit onderzoek bleek echter dat het niet ging om een reële dreiging.

Nu eindelijk bier voor metalfans

Heb je lang haar en een leren jack, luister je alleen maar naar ronkende gitaren en ben je gek op bier? Dan is er nu goed nieuws. Een kleine, Belgische bierbrouwerij heeft vandaag aangekondigd een speciaal biertje op de markt te brengen voor metalfans.

Het gaat hier om een biertje van het merk Gagelaar, afkomstig van de Proefbrouwerij uit Lochristi. Dit is een goudkleurig streekbier met maar liefst 7,5 procent alcohol. Aan het bier zijn kruiden toegevoegd van de gagelplant.

Het biologische bier van Gagelaar is de laatste jaren met name populair in het metalcircuit. "Veel metalheads zijn geïnteresseerd in oudheid en natuur, maar ook in bier", verklaart Carl Grillet. Grillet is naast mede-eigenaar van de brouwerij ook bedrijfsleider van een metalspeciaalzaak en dj op metalfestival Graspop.

Om de vele metalfans tegemoet te komen, brengt Gagelaar nu eindelijk echt metalbier op de markt. De smaak blijft echter hetzelfde, alleen het etiket is anders. Onder het etiket met hierop een oude krijger die door een moeras loopt, prijkt de tekst ‘Ancient Belgian beer for metalheads'.

Het speciale bier zal nog deze maand worden getapt voor Vlaamse metalfans. Uit ons land blijkt ook al belangstelling te zijn voor het bier. Grillet hoopt dan ook dat rond de kerst het bier ook in speciale geschenkverpakkingen verkrijgbaar zal zijn.

Asamoah vertrekt naar St. Pauli

Gerald Asamoah verruilt Schalke 04 voor promovendus St. Pauli. De 32-jarige spits kwam onder trainer Felix Magath nauwelijks meer aan spelen toe en tekent een contract voor twee seizoenen bij de club uit Hamburg. Wat er voor de aanvaller is betaald, is niet bekend.

In de winterstop meldde de club zich al bij Schalke, maar Asamoah had geen trek in een verblijf bij de tweededivisieclub. Nu de club is gepromoveerd naar de hoogste divisie is hij wel geïnteresseerd. "Ik heb hier al eens als toeschouwer gezeten en het aanvallende voetbal spreekt mij erg aan. Na zolang voor Schalke gespeeld te hebben kies ik natuurlijk niet zomaar voor de eerste de beste club", zegt de aanvaller op de site van de promovendus.

De geboren Ghanees, die 43 keer uitkwam voor het Duitse elftal, speelde maar liefst twaalf seizoenen voor Die Königsblauen. Dit seizoen kwam hij niet verder dan acht competitieduels. In totaal kwam hij tot 279 competitiewedstrijden, waarin hij 44 keer het net wist te vinden.

De 32-jarige Asamoah heeft een overeenkomst met de clubleiding over een terugkomst naar Gelsenkirchen. Onduidelijk is of hij terugkomt als speler of als bestuurslid. Dat wordt over twee jaar bekeken.

Asamoah vertrekt naar St. Pauli
Asamoah vertrekt naar St. Pauli (Foto: Novum)

Jackson regisseert desnoods zelf 'The Hobbit'

Peter Jackson neemt wellicht zelf de regie van de 'The Hobbit' op zich. Na het vertrek van regisseur Guillermo del Toro moet producent Jackson op zoek naar een nieuwe regisseur. Mocht dit niet lukken, dan neemt hij desnoods zelf de regie van het honderdvijftig miljoen dollar kostende project op zich.

"Als ik dat moet doen om de investering van Warner Bros. te beschermen, dan is dat iets waar ik niet voor wegloop", zegt Jackson tegen de Nieuw-Zeelandse krant The Dominion Post. Het grote probleem is dat de regisseur al contractueel is verbonden aan twee andere filmprojecten die hij zal schrijven en regisseren. Het zal moeilijk worden om hier onderuit te komen. "De andere studio's kunnen mij aan mijn contract houden."

'The Hobbit' is al sinds 2008 in de maak en zou oorspronkelijk dit jaar verschijnen. Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen, voornamelijk vanwege de financiële problemen bij mede-producent MGM, lijkt het erop dat de film pas in 2012 in de bioscoop komt. De opnamen gaan op zijn vroegst in november van start.

Del Toro liet maandag weten de verfilming van 'The Hobbit' te verlaten. Vanwege de aanhoudende vertragingen in de productie zag hij geen heil meer in het project. De Mexicaanse regisseur, die vooral bekend is van zijn films 'Pan's Labyrinth' en 'Hellboy 2: The Golden Army', noemde het 'een van de moeilijkste beslissingen in zijn leven'.

Peter Jackson regisseert desnoods zelf 'The Hobbit'
Peter Jackson regisseert desnoods zelf 'The Hobbit' (Foto: Novum)

Gebruik vaste telefoon neemt verder af

Nederlanders hebben in de eerste helft van vorig jaar bijna acht procent minder met een vaste aansluiting gebeld dan in diezelfde periode een jaar eerder. Het aantal minuten dat met een mobiele telefoon werd gebeld, nam licht toe. Dit blijkt dinsdag uit cijfers van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (Opta).

In totaal belden Nederlanders in de eerste helft van 2009 iets minder dan twaalf miljoen minuten met een vaste telefoon. Negentig procent van alle telefoongesprekken verliep via een mobiele telefoon.

Bellen via de computer wordt steeds polulairder. Het aantal digitale telefoonaansluitingen is vorig jaar gestegen van 36,5 procent naar 43,3 procent van de huishoudens. Ook het aantal gesprekken dat via programma's als Skype wordt gevoerd neemt toe, maar daarover zijn geen cijfers bekendgemaakt.

Het aantal mensen dat twee mobiele telefoons heeft, neemt toe. Vorig jaar had ruim 28 procent van de Nederlanders een tweede mobieltje, een jaar eerder was dit nog 21 procent. Dit komt onder meer door de abonnementskosten, die volgens de Opta in vergelijking met andere landen zeer laag zijn.

Zuid-Koreanen willen stadion De Graafschap bouwen

Twee Zuid-Koreaanse multinationals willen het nieuwe stadion van De Graafschap bouwen. De Aziaten zijn geïnteresseerd, omdat volksheld Guus Hiddink uit de Achterhoek komt en voor de club heeft gespeeld. De bouw van het duurzame stadion in Wehl in de gemeente Doetinchem moet in 2014 klaar zijn.

"De Koreanen zouden het beeldmerk van Guus Hiddink bij de bouw van het nieuwe stadion kosteloos kunnen gebruiken en dat kan interessant zijn", zegt scheidend De Graafschap-voorzitter Sietze Veen tegen De Gelderlander. "Deze maand zitten we met de Zuid-Koreanen om de tafel en Guus zal ook bij dat gesprek aanwezig zijn, samen met zijn zaakwaarnemer Cees Nieuwenhuizen."

Niet alleen de Zuid-Koreanen hebben zich gemeld bij de Superboeren, ook een Portugese en Turkse bouwmaatschappij zijn geïnteresseerd. "En we zijn nog met een Nederlandse partij in gesprek. We zullen de offertes naast elkaar leggen en dan een keuze maken", licht Veen toe. Hij verwacht dat de gemeente de plannen voor het nieuwe stadion in juli bekendmaakt.

Daar komt de vloed

Als je een vriendin hebt dan weet je dat vrouwen elke maand een week zeg maar wat anders zijn. De verschijnselen verschillen per vrouw maar meestal heb je geen andere keuze dan op alles: "ja lieverd" te antwoorden.

Maar een slimme vent is op zijn toekomst voorbereid en gaat naar deze website want daar kun je bijhouden wanneer ze de volgende keer ongesteld is. Altijd handig om in die week zoveel mogelijk dingen buitenshuis en zonder haar te plannen...

Met dank aan donroyco voor de submit.

Opnieuw boten naar Gaza

De Free Gaza Movement, de organisator van een hulpkonvooi dat maandag op weg naar Gaza werd geïnspecteerd door de Israëlische marine, wil de komende dagen opnieuw twee schepen naar Gaza sturen. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

Volgens woordvoerster Greta Berlin is er al een vrachtschip op weg om de blokkade van Gaza door Israël te trotseren. Een tweede schip, met aan boord ongeveer dertig passagiers, zal naar verwachting aansluiten bij het vrachtschip.

Parker mee, Benni valt af bij Zuid-Afrika

Aanvaller Bernard Parker van FC Twente is opgenomen in de definitieve selectie van gastland Zuid-Afrika voor het wereldkampioenschap voetbal. Benni McCarthy (West Ham United), de 32-jarige topscorer van het nationale team, is daarentegen afgevallen.

Bondscoach Carlos Alberto Parreira maakte vandaag de 23 namen bekend. Bekendste naam in de groep is oud-Ajacied Steven Pienaar, die onder contract staat bij Everton. Ook verdediger Aaron Mokoena en middenvelder Kagisho Dikgaco spelen bij Engelse clubs, te weten Portsmouth en Fulham. Ajax Cape Town van de Nederlandse trainer Foppe de Haan levert middenvelder Lance Davids aan de selectie.

Zuid-Afrika neemt het in de groepswedstrijden op tegen Frankrijk, Mexico en Uruguay.



Definitieve selectie Zuid-Afrika:

Doel: Itumeleng Khune (Kaizer Chiefs), Shu-Aib Walters (Maritzburg United), Moeneeb Josephs (Orlando Pirates)

Verdediging: Matthew Booth (Mamelodi Sundowns), Siboniso Gaxa (Mamelodi Sundowns), Bongani Khumalo (Supersport United), Tshepo Masilela (Maccabi Haifa), Aaron Mokoena (Portsmouth), Anele Ngcongca (Racing Genk), Siyabonga Sangweni (Golden Arrows), Lucas Thwala (Orlando Pirates)

Middenveld: Surprise Moriri (Mamelodi Sundowns), Lance Davids (Ajax Cape Town), Kagisho Dikgacoi (FC Fulham), Teko Modise (Orlando Pirates), Reneilwe Letsholonyane (Kaizer Chiefs), Siphiwe Tshabalala (Kaizer Chiefs), Thanduyise Khuboni (Golden Arrows), Steven Pienaar (Everton), Macbeth Sibaya (Rubin Kazan)

Aanval: Katlego Mphela (Mamelodi Sundowns), Siyabonga Nomvete (Moroka Swallows), Bernard Parker (FC Twente)

Sony: 3D games boeiender dan 3D films

Volgens een Britse vertegenwoordiger van Sony Computer Entertainment is 3D-gaming veel boeiender dan films die in 3D bekeken worden. Dit heeft hij tegenover MCV, een zakelijk tijdschrift, verteld.

De snelheid waarmee het publiek 3D-projectie in entertainment omarmt, hangt af van hoe snel het een 3D-televisie koopt. Op dit moment is de markt voor 3D-televisies relatief erg klein, mede door de hoge prijzen. Volgens de Britse vertegenwoordiger gaat hier echter in de loop der tijd verandering in komen. "Wanneer je een 3D-game hebt ervaren, wil je echt een 3D-televisie kopen. Het is veel aangrijpender."

Eerder werd al bekend dat de PlayStation 3 binnenkort een update zal krijgen waardoor de console 3D-gaming zal gaan ondersteunen. Sony heeft meegedeeld dat de nummer-1 prioriteit is om de technologie gratis aan te bieden.

Tijdens de E3 zal Sony ongetwijfeld meer laten zien van de manier waarop het bedrijf 3D ondersteunt. Het is al bekend dat games als Wipeout HD en Motorstorm worden geupdatet met 3D-beelden, terwijl Gran Turismo 5 en Killzone 3 ook volledig 3D zullen ondersteunen zodra ze uitkomen voor de Playstation 3.

Sony: 3D games boeiender dan 3D films

[Video] Van Bronckhorst hoopt op de juiste vibe

Giovanni van Bronckhorst stevent ook in zijn zesde eindtoernooi in dienst van Oranje af op een basisplaats. Met rugnummer vijf kan hij in Zuid-Afrika zijn 100e interland afwerken voor het Nederlands Elftal: "Het is nog steeds een grote eer om voor dit elftal te spelen. Uitkomen voor Oranje is iets waar ik als klein jongetje al van droomde."

In een video van Nike vertelt de captain dat hij met vertrouwen uitziet naar dat ene grote doel, de wereldtitel: "We moeten ons één voelen, de juiste vibe vinden onderling. Dat hebben we al eerder meegemaakt samen, dus dat zit wel goed met dit Oranje."

Doden na schietpartij Chinese rechtbank

Een man heeft tijdens een proces in een rechtbank in Yongzhou, in Centraal-China, drie mensen doodgeschoten. Na zijn daad pleegde de man zelfmoord. Dat heeft staatspersbureau Xinhua gemeld. Meer details over het incident zijn vooralsnog onbekend.

Een medewerkster van het bureau voor openbare veiligheid in Yongzhou zei dat de politie bezig is met het onderzoek. Ook zij had geen extra informatie over het incident.

'Schoolkosten vaak onduidelijk voor ouders'

Ouders hebben vaak geen weet van de kosten van schoolgaande kinderen. Hierdoor komen zij tijdens het schooljaar voor onaangename verrassingen te staan, als bijvoorbeeld voor een schoolreis betaald moet worden. Irene Tullemans van de Stichting Onderwijsklachten.nl pleit in het Onderwijsblad voor meer transparantie.

Gemiddeld kost een vmbo'er per jaar vijfhonderd euro, een leerling op het vwo kost jaarlijks ongeveer 560 euro, blijkt uit cijfers van het Nibud. Het gaat om de ouderbijdrage, kosten voor schoolspullen als woordenboeken en rekenmachines, en extra schoolactiviteiten zoals uitstapjes.

Basis- en middelbare scholen zijn volgens Tullemans onduidelijk over welke kosten gedurende het schooljaar voor rekening van de ouders komen. "Scholen hebben er kennelijk belang bij die kosten vooraf niet al te veel dicht te timmeren. Als je van tevoren al weet dat die kosten flink oplopen is het beter om dat nog maar niet te zeggen."

Ontruiming in Venlo om oude bom

Een deel van de gemeente Venlo wordt zondagochtend ontruimd wegens de ruiming van een oude bom. Het gaat om een duizendponder van Amerikaanse makelij. Het gevaarte is in de Tweede Wereldoorlog in het dorp Velden terechtgekomen. Tijdens de ruiming van het explosief moeten de bewoners van 25 woningen hun huis uit.

De woningen staan in een straal van tweehonderd meter rond de bom. Binnen vijfhonderd meter staan nog eens ongeveer 340 woningen. De bewoners daarvan moeten tijdens de opruimactie binnenblijven.

De bom is gevonden op een terrein aan de Vilgert. De Explosieven Opruimingsdienst demonteert het projectiel en neemt het dan mee naar een industrieterrein in Venlo. Daar wordt het dezelfde dag tot ontploffing gebracht. Hoe lang de operatie duurt is volgens de gemeente nog niet te zeggen.

Barcelona niet blij met zaakwaarnemer Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic moet FC Barcelona na een seizoen mogelijk alweer verlaten. De zaakwaarnemer van de spits van de Catalanen deed harde uitspraken over trainer Josep Guardiola. De clubleiding vindt dat hij de club hiermee in diskrediet heeft gebracht.

"Guardiola hoort in een psychiatrische inrichting als hij Zlatan niet opstelt in zijn team", zei belangenbehartiger Mino Raiola. "We vinden dat zijn uitspraken niet kunnen en het is een bewijs van slechte smaak", zegt algemeen directeur Jean Oliver tegen de Spaanse sportkrant Marca.

De Zweedse spits kwam niet goed uit de verf in zijn eerste seizoen in Nou Camp. Zlatan kwam aan het begin van het seizoen over van Internazionale, maar lijkt door de uitspraken van Riola naar een andere club uit te kunnen kijken. "We willen hem niet verkopen, maar als de situatie te ingewikkeld wordt kunnen we niet anders", zegt Oliver.

Barcelona niet blij met zaakwaarnemer Ibrahimovic
Barcelona niet blij met zaakwaarnemer Zlatan (Foto: Novum)

EA's nieuwe Wii ijshockeyspel te spelen met een mini hockey stick

Er komt een nieuw ijshockeyspel exclusief voor de Wii. Het gaat om NHL Slapshot. Nu zou je deze gewoon kunnen bedienen met de WiiMote, maar dat zou natuurlijk niet origineel genoeg zijn, vandaar dat je je een echte prof kan wanen met een levensechte ijshockeystick…in het klein.

De producer van de game Joe Nickolls had het volgende te zeggen: "I think we wanted to wait [to do a Wii hockey game] until we could get it right. The Wii is kind of a challenging console because it's so different from anything else."

Creative director David Littman wilde het realisme benadrukken: "Just the motions of the wrist shot and the slapshot and checking somebody, to be able to actually do those in your living room, it's hockey in your living room as opposed to just playing with a controller."

Ik voorzie weer wat gesneuvelde vazen en dergelijke, maar voor de ijshockeyfan is het weer een leuke toevoeging aan je steeds groeiende collectie Wii-controllerhouders.

MVV mist deadline voor akkoord met schuldeisers

MVV is er niet in geslaagd om met alle schuldeisers een akkoord te bereiken. Volgens L1 heeft de club uit Maastricht de deadline van gisteravond middernacht niet gehaald.

Woordvoerder Paul Rinkels benadrukt dat niet iedereen de schulden al wil kwijtschelden. De juridische afwikkeling lijkt bovendien meer tijd te gaan kosten. Desondanks is Rinkels positief. "We hebben weer een stap gezet en MVV leeft nog. Maar of we het redden weet ik niet, een aantal dagen hebben we nog nodig."

Of MVV die extra dagen nog krijgt, is nog afwachten. De KNVB eiste dat alles vóór 1 juni afgehandeld moest zijn. De gemeente Maastricht pleitte ervoor dat de club op die datum helemaal schuldenvrij zou zijn.

Dinsdag wordt duidelijk hoeveel extra tijd MVV krijgt om uit de problemen te komen. De initiatiefgroep gaat dan namelijk om de tafel met de KNVB en de gemeente Maastricht.

Van Bronckhorst wordt stagiair bij Jong Oranje

Giovanni van Bronckhorst wordt na de zomer assistent van trainer Cor Pot bij Jong Oranje. De linksback gaat daar stage lopen.

"Het was al de bedoeling dat ik een paar dagen in de week met Feyenoord 1 zou meelopen en de trainers van de A1 zou assisteren", reageert Van Bronckhorst in De Telegraaf. "Maar nu krijg ik ook de kans bij Jong Oranje. En die grijp ik met beide handen aan."

Van Bronckhorst (35) neemt na het WK afscheid van het Nederlands elftal en het clubvoetbal. "Dit is ideaal om het vak te leren en ervaring op te doen", gaat hij verder. "Ik heb me opgegeven voor de cursus Oefenmeester 1, wat in augustus of september begint. Ik kijk er zeker naar uit."

De cursus gaat voor Van Bronckhorst drie jaar duren in plaats van één, want hij kan geen gebruik meer maken van de versnelde cursus voor ervaren internationals. "Dat kost me twee jaar extra, maar dat maakt me weinig uit."

'Nabestaanden crash krijgen voorschot'

Een advocaat van het advocatenkantoor AKD laten weten dat de nabestaanden van de slachtoffers van de ramp in Tripoli een voorschot op een mogelijke schadevergoeding krijgen. Het voorschot bedraagt 20.000 euro. Bij de crash van het vliegtuig kwamen 103 mensen om het leven, onder wie 70 Nederlanders.

De verzekeringsmaatschappij van vliegmaatschappij Afriqiyah Airways zal dit bedrag zo snel mogelijk uitkeren. AKD heeft de schadevergoeding gevraagd namens twee slachtoffers. De verwachting is dat meer nabestaanden om een voorlopige schadevergoeding zullen gaan vragen.

Het voorschot is bedoeld om de eerste kosten zoals hypotheek, huur, verzekeringen en dergelijke te betalen. Het betreft geen definitief voorstel, aangezien de oorzaak nog niet duidelijk is. Zonder dit is het ook niet mogelijk om iemand aansprakelijk te stellen.

Interview met Emile Roemer

Emile Roemer is sinds maart van dit jaar lijsttrekker van de Socialistische Partij (SP). De SP staat in het hedendaagse Nederland voor een onvervalst links geluid. Nog altijd kun je SP'ers langs de deuren zien gaan met hun partijblad de Tribune en de rode boodschap in de hand. Roemer (48), vader van twee dochters, heeft ruime ervaring in de politiek als gemeenteraadslid en wethouder in zijn geboorteplaats Boxmeer. Daarnaast is hij bijna twintig jaar onderwijzer geweest op verschillende basisscholen. Bij de historische winst van de SP bij de verkiezingen van 2006 (25 zetels) verovert hij een plaatsje in de Tweede Kamer en na het aftreden van Agnes Kant in maart dit jaar wordt hij gekozen tot lijsttrekker. Bij het lijsttrekkersdebat van RTL afgelopen woensdag wordt hij bekend bij het grote publiek. FOK! had de kans hem een paar vragen te stellen.

[NHL SC Finals] Blackhawks naar 2-0 voorsprong

De Chicago Blackhawks hebben goede zaken gedaan door de Philadelphia Flyers voor de tweede maal op rij thuis te verslaan in de playoffserie om de Stanley Cup. De stand in de onderlinge serie is nu 2-0, maar de Flyers hebben nu twee thuiswedstrijden voor de boeg. Man van de wedstrijd werd Antti Niemi, die goed terugkwam nadat hij in de vorige wedstrijd vijf goals moest toestaan.

De Blackhawks domineerden in de eerste periode en wisten de Flyers op slechts drie schoten op doel te houden. Goalie Michael Leighton, die verrassend toch weer startte nadat hij vorige wedstrijd na vijf tegengoals gewisseld werd, wist echter ook alle negen schoten van de Blackhawks te stoppen waardoor de ploegen met de brilstand gingen rusten.

In de tweede periode hadden beide ploegen een stuk meer kansen, maar alleen de Blackhawks wisten hiervan te profiteren. Na zeventien minuten spelen maakte één van de sterspelers van Chicago, Marian Hossa, de 1-0 uit een rebound van een schot van Troy Brouwer. Het was pas zijn derde goal in deze playoffs. Dertig seconden later maakte Ben Eager de beslissende 2-0 met een snel schot dat werd gescreend door een Philadelphia-verdediger.

De Flyers kwamen na vijf minuten spelen in de derde periode in de powerplay nog wel terug tot 2-1 via Simon Gagne met een hard afstandsschot, maar goalie Niemi wist de voorsprong van de Blackhawks vast te houden. Hij werd daarbij goed ondersteund door zijn verdediging, die de kwaliteitskansen tot een minimum beperkten en zorgden dat de Flyers vooral afstandsschoten moesten proberen.

Wilders: niet zomaar Israël de schuld geven

PVV-leider Geert Wilders vindt het 'te goedkoop' om zomaar de vinger te wijzen naar Israël na de dodelijke aanval van het Israëlische leger op een internationaal hulpkonvooi voor de Gazastrook. "Ik ga zeker niet meehuilen met de wolven in het bos door Israël een beetje goedkoop aan te vallen", zei hij maandagavond in het televisieprogramma Nova.

Wilders betreurt de doden die zijn gevallen. Maar het is 'veel te gemakkelijk om Israël nu meteen voordat we precies weten wat er is gebeurd in de beklaagdenbank te zetten'. Wilders is blij dat de zaak wordt onderzocht, omdat de feiten volgens hem boven water moeten komen.

Israël heeft volgens hem op grond van de Oslo-akkoorden het recht en de plicht om ook de wateren voor Gaza te beschermen. Ook meent de PVV-voorman dat Israël het volste recht had de schepen te enteren om te kijken of er behalve voedsel ook wapens aan boord waren die 'die verschrikkelijke Hamas alleen maar sterker zou maken'.

Onwetend stel met kind blijkt broer en zus

Een jong stel uit Ierland is samen al jaren gelukkig. Ze hebben zelfs een kind, waarvan papa en mama tegelijkertijd ook oom en tante zijn. De ouders weten namelijk pas sinds vorige maand dat ze halfbroer en -zus zijn, want ze hebben dezelfde vader.

Het schokkende feit blijkt de uitkomst van een DNA-test dat het stel liet uitvoeren. Hoewel ze nu dezelfde genen blijken te hebben, heeft het stel gezworen bij elkaar te blijven. Het is namelijk niet hun schuld dat ze bloedverwanten zijn, maar die van de Ierse wet. Deze verbiedt het geadopteerde kinderen te vertellen wie hun ware ouders zijn.

Het tweetal, James en Maura, leerde elkaar jaren geleden kennen tijdens het stappen. Ondanks dat ze 150 kilometer van elkaar woonden, gingen ze ieder in een andere woonplaats uit. Daar sloeg gelijk de vonk over.

Ofschoon hun omgeving geschokt heeft gereageerd, blijft het stel bij elkaar. Als ze geen kind hadden gehad, waren ze waarschijnlijk wel uit elkaar gegaan. Nu blijft het tweetal bij elkaar. Sterker nog, ze hebben besloten nog meer kinderen te willen.

Van den Brom: "Ben AGOVV enorm dankbaar"

John van den Brom zette maandag zijn handtekening onder een tweejarig contract bij ADO Den Haag. De oefenmeester komt over van AGOVV, waarmee hij dit seizoen knap zesde werd.

Van den Brom had een clausule in zijn contract, waarmee hij transfervrij naar de Haagse Eredivisionist kon. "Ik heb bij AGOVV fantastisch kunnen werken, ben de club enorm dankbaar. Natuurlijk is het lastig om zo afscheid te nemen, maar ik heb de club voortdurend op de hoogte gehouden", zegt de coach in de Stentor.

"Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag een stap als deze wilde maken. Dus als je zo'n kans krijgt, zeker bij een club als deze, moet je hem ook pakken." Van den Brom gaat op 21 juni, als hij terug is van vakantie, aan de slag in Den Haag.

"ADO is een echte club met traditie, zonder grote schulden. Dat is tegenwoordig ook veel waard. Bovendien hebben ze een spelersgroep die al redelijk staat. En ik ben eigenwijs genoeg om te denken dat daar meer uit te halen is dan in het verleden gebeurd is."

Homo's bij KLM willen niet naar Iran

Een aantal homoseksuele stewards bij KLM heeft aangegeven niet meer in Iran te willen overnachten. Ze voelen zich daar wegens de vervolging van homo's niet veilig, schrijft het AD op basis van bond van cabinepersoneel VNC. KLM vliegt vijf keer per week naar de Iraanse hoofdstad Teheran, maar weigert op het verzoek in te gaan.

KLM hanteert volgens een woordvoerder van vakbond FNV Bondgenoten wel al een lijst met mensen die niet op vluchten naar Iran worden ingedeeld. Het zou gaan om vrouwen die 'nare dingen hebben beleefd in het land'.

De uitzonderingslijst zou voor de KLM nu gesloten zijn. De VNC noemt dat in de krant onaanvaardbaar. Volgens de FNV is de kwestie lastig, omdat de homo's, als die geschrapt zouden worden, door vrouwen vervangen moeten worden en die moeten in Iran een hoofddoek dragen.

KLM wil in de krant alleen kwijt dat er maatregelen worden genomen als het echt onveilig is voor medewerkers.

Bondscoach maakt selectie Zuid-Korea bekend

De bondscoach van Zuid-Korea, Huh Jung-moo, heeft zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor het komende WK voetbal in Zuid-Afrika. De selectie telt zes spelers die in Europa spelen. Ji-sung Park, de voormalige PSV'er en tegenwoordig spelend voor Manchester United, maakt ook deel van de selectie


 
Definitieve selectie Zuid-Korea:

Doel: Kim Young-kwang (Ulsan), Lee Woon-jae (Suwon), Jung Sung-ryong (Seongnam)

Verdediging: Kim Dong-jin (Ulsan), Kim Hyung-il (Pohang), Oh Beom-seok (Ulsan), Lee Young-pyo (Al Hilal), Lee Jung-soo  (Kashima), Cho Yong-hyung (Jeju Utd), Cha Du-ri (Freiburg), Kang Min-soo (Suwon)

Middenveld: Ki Sung-yong (Celtic), Kim Bo-kyung (Oita), Kim Nam-il (Tom Tomsk), Kim Jae-sung (Pohang), Kim Jung-woo (Gwangju), Lee Chung-yong (Bolton), Park Ji-sung (Man.United)

Aanval: Lee Dong-guk (Jeonbuk), Lee Seung-ryul (Seoul), Ahn Jung-whan (Dalia Shide), Park Chu-young (Monaco), Yeom Ki-hun (Suwon)

Eerste zeeleeuwtje geboren in Artis

In Artis is maandag de eerste zeeleeuwvrouw bevallen. Of moeder Bløp een dochter of een zoon heeft gekregen is nog onbekend, meldt de Amsterdamse dierentuin. De bevalling verliep in ieder geval voorspoedig: dat duurt bij zeeleeuwen slechts dertig seconden. Ook zeeleeuw Carolien is zwanger en bevalt naar verwachting deze week.

Vader Max van de nieuwe telg overleed in augustus. Het nieuwe mannetje in de groep, haremhouder Fernandez, zal het kind zonder problemen accepteren als zijn eigen. Zeeleeuwmannen weten nooit of zij de vader zijn. Ook Carolien is zwanger van Max.

De bevalling vond plaats op het droge. Het duurt een dag of tien voordat het jong zwemt. Het jongste dier uit de groep, de 1 jaar oude Puck, zal daarbij helpen.

Celstraf voor bekogelen politieauto na flits

Een 36-jarige man uit Baarn heeft deze week een celstraf van drie maanden, waarvan één voorwaardelijk gekregen voor het bekogelen van een politieman in een radarauto. De man gooide precies twee weken geleden in Leiden stenen op de auto nadat hij geflitst was. De hardrijder is veroordeeld via het supersnelrecht, meldt de politie.

De man verklaarde tijdens een verhoor dat hij boos was omdat hij geflitst werd. Hij reed 72 kilometer per uur op een weg waar maximaal 50 is toegestaan.

Hij had het voorzien op een agent die op de Doctor Lelylaan in een radarauto zat. De agent raakte niet gewond, maar de auto raakte wel beschadigd. De man is veroordeeld tot het betalen van de schade aan de auto.

Celstraf voor bekogelen politieauto na flits
Celstraf voor bekogelen politieauto na flits (Foto: Novum)

GTA V: Vice op de E3?

De opkomende E3 beurs brengt een hoop nieuwtjes met zich mee, maar ook een hoop geruchten en speculaties.
De website Game Reactor heeft een email gehad met daarin een plaatje met daarop een aantal titels voor de E3, één van die titels is GTA V: Vice.

De titel staat genoteerd als een "First look" game en zou daar staan onder Take Two's hun naam. Analisten hebben gezegd dat er een nieuwe GTA game zou getoond gaan worden op de E3 en er is al eerder een gerucht geweest dat GTA V in Vice City zou afspelen.

Het gerucht is nog niet ontkracht of bevestigd maar er zijn wel een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden;

- Iemand heeft een foto gemaakt van het computerscherm en dat gemailed, in plaats van een printscreen en dat mailen.
- GTA games staan op beurzen onder de Rockstar naam en niet Take Two.
- Het bestand wat we op het plaatje zien is een afbeelding, geen PDF of Word document, wat logischer zou zijn.
- Grote games die voor het eerst getoond worden staan meestal in een persconferentie of een speciaal evenement en niet op een kraam op de beursvloer

Zolang er nog niks officieel bekend is zullen we de E3 moeten afwachten op nieuws over deze game.

GTA V Vice
Hoax of echt?

Pas bij plek in kwartfinale maakt KNVB winst

De KNVB maakt deze zomer pas winst als het Nederlands elftal in Zuid-Afrika doordringt tot de kwartfinales. Dat zegt directeur Henk Kesler vandaag in De Telegraaf.

"Dat komt door de hogere kosten die we moeten maken, omdat het toernooi in Zuid-Afrika is", aldus Kesler. De KNVB maakt volgens het medium zes á zeven miljoen euro winst als Oranje volgende maand wereldkampioen wordt.

Oranje speelt vanavond een vriendschappelijk duel in De Kuip tegen Ghana. Vervolgens krijgen de spelers twee dagen vrij en komen ze zaterdag nog in actie in de Amsterdam ArenA. Tegenstander is Hongarije.

Zaterdagavond vertrekt het Nederlands elftal naar Zuid-Afrika. Op maandag 14 juni is daar de eerste groepswedstrijd tegen Denemarken. Vijf dagen later staat de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk tegenover Japan en op 24 juni is de laatste groepswedstrijd tegen Kameroen.

Donderdag drukke spits door Duitsers

Donderdag wordt het druk op de Nederlandse wegen vanwege een toestroom aan Duitse toeristen. Die dag is het Sacramentsdag, waardoor veel Duitsers voor een lang weekeinde naar Nederland komen.

De ochtendspits zal donderdag drukker zijn en langer duren dan normaal. Veel Duitsers verblijven in Friesland, op de Veluwe en aan de kust. De ANWB verwacht files op de wegen vanuit het oosten van het land. Op de A1, de A12 en de A67 wordt drukte verwacht.



De Duitsers komen bowlen.

De Buisonjé stelt single uit om zoon

Zorgen om zijn zoontje Dex en de drukte rond zijn voorgenomen huwelijk zijn er de oorzaak van dat Xander de Buisonjé zijn nieuwe single nog even heeft uitgesteld. De zanger had eerder aangegeven dat het nummer, waarvan de naam nog niet bekend is, in het voorjaar zou verschijnen. "Wegens alle stress omtrent Dex en het naderende huwelijk hebben we echter besloten dit uit te stellen", schrijft de 36-jarige zanger op zijn website. "Half juli zal ik jullie laten weten wat de planning wordt."

Zoontje Dex kwam op 26 januari ter wereld. Hij belandde drie weken na zijn geboorte in het ziekenhuis met een buikvirus. Een paar maanden later werd Dex opnieuw opgenomen. De artsen spraken over een buikklepje dat mogelijk niet goed zou sluiten, maar vonden niets zorgwekkends. "Het gaat goed met hem", vertelt een woordvoerder aan Novum Nieuws.

Xander zou op 17 september in het huwelijksbootje stappen met zijn vriendin Sophie, maar de trouwerij werd uitgesteld vanwege de zwangerschap. De nieuwe datum voor het huwelijk is niet bekend. Voor Sophie is Dex haar eerste kindje. Xander heeft uit zijn relatie met presentatrice Wendy van Dijk al een zoontje, genaamd Sem.

Single Xander de Buisonjé later door zorgen om Dex
Single Xander de Buisonjé later door zorgen om Dex (Foto: Novum)

Racen in 3D met Gran Turismo 5

Polyphony Digital is bezig om 'Gran Turismo 5' te voorzien van 3D-beelden die geschikt zijn voor 3D-televisies. Tijdens een evenement in Tokio is deze 3D-versie van de nog te verschijnen racegame voor het eerst getoond. Dit schrijft de populaire Amerikaanse website 1up.

Begin juni lanceert Sony in Japan een update om de Playstation 3 geschikt te maken voor 3D projectie van spellen. Het in 3D spelen van een game blijft voorlopig een keuze van de gamer.

Wanneer 'Gran Turismo 5' precies uitkomt, is nog niet bekend. Het racespel uit de populaire serie is al een paar keer uitgesteld. Kazunori Yamauchi, de producer van 'Gran Turismo 5', stelde twee maanden geleden nog dat de racegame voor 90 procent afgerond was. Diezelfde uitspraak deed hij negen maanden geleden ook.

De ontwikkeling van 'Gran Turismo 5' heeft nu al vele miljoenen euro's gekost. Het racespel verschijnt op de Playstation 3, en moet gamers de meest realistische race-ervaring ooit schenken.

'Gran Turismo 5' ondersteunt 3D
'Gran Turismo 5' ondersteunt 3D (Foto: Novum)

Obama vergadert over olievervuiling

De Amerikaanse president Barack Obama vergadert dinsdag voor het eerst met de voorzitters van de door hem in het leven geroepen commissie die de olievervuiling in de Golf van Mexico gaat onderzoeken.

Voormalig senator Bob Graham en de voormalig topman van het Agentschap voor Milieubescherming, William Reilly, zijn uitgenodigd in het Witte Huis in Washington. De commissie moet de oorzaak van de ramp zien te achterhalen. Ook verwacht Obama aanbevelingen over de toekomst van olieboringen op zee. De Britse oliemaatschappij BP liet maandag weten dat het dichten van het olielek nog weken gaat duren. De olievervuiling geldt inmiddels als de grootste milieuramp in de Amerikaanse geschiedenis.

Fergie: ik was aan de drank

De Britse oud-prinses Sarah Ferguson heeft aan talkshowpresentatrice Oprah Winfrey bekend dat ze aan de drank was en "in de goot lag" toen ze zichzelf tegen betaling aanbood als bemiddelaar tussen een undercoverjournalist en haar ex-man prins Andrew.

Dit blijkt uit een maandag vrijgegeven transcriptie van Oprah's talkshow, die dinsdag in de Verenigde Staten wordt uitgezonden. Ferguson bood vorige maand een verslaggever van het Britse boulevardblad News of the World aan om hem tegen betaling van 500.000 pond (ongeveer 575.000 euro) in contact te brengen met de tweede zoon van koningin Elizabeth.

De journalist deed zich voor als een zakenman en legde het gesprek vast met een verborgen camera. Prins Andrew is handelsvertegenwoordiger van Groot-Brittannië en zou niets afweten van de deal die zijn ex-vrouw probeerde te sluiten. 'Fergie' was van 1986 tot 1992 getrouwd met prins Andrew.

Al-Qaeda meldt dood van leider

Het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda heeft de dood van zijn leider in Afghanistan, Mustafa Abu al-Yazid, bekendgemaakt. Dat meldde SITE, een organisatie die islamitische websites in de gaten houdt.

Amerikaanse inlichtingendiensten vermoeden dat zij Yazid onlangs hebben gedood tijdens een raketaanval in Pakistan, aldus een functionaris. Hij bestempelde de uitschakeling van de Egyptenaar, die als de nummer drie van de terroristische organisatie werd beschouwd, als grote overwinning. Yazid, ook bekend als sjeik Said al-Masri, gold als een van de oprichters van al-Qaeda en als vertrouweling van Osama bin Laden. SITE gaf geen informatie over de oorzaak van de dood van de topterrorist.

Wel citeerde SITE de verklaring van al-Qaeda dat de vrouw van Yazid, drie van zijn dochters, zijn kleindochter en andere personen waren gedood. Volgens de Amerikaanse recherche maakte Yazid via Dubai geld over naar zeker drie terroristen die op 11 september 2001 aanslagen pleegden op de Verenigde Staten.

Tv-zenders werken samen op 9 juni

De NOS, RTL/Nieuws en het ANP slaan op de avond van de Tweede Kamerverkiezingen de handen ineen.

De drie nieuwsorganisaties hebben onderzoeksinstituut Synovate opdracht gegeven op 9 juni bij het sluiten van de stemlokalen een exit poll te leveren, die een indicatie geeft van de te verwachten verkiezingsuitslag. Daarnaast levert Synovate gedurende de verkiezingsdag tussenstanden van de opkomst en zullen NOS, RTL/Nieuws en ANP een onderzoek publiceren waarvoor kiezers naar hun oordeel is gevraagd over actuele kwesties. De samenwerking tussen de drie nieuwsorganisaties is uniek. Voorgaande verkiezingen trokken NOS en ANP wel al gezamenlijk op. Zowel NOS als RTL/Nieuws zal in de uitzendingen op 9 juni veel aandacht besteden aan de landelijke verkiezingen.

De verkiezingsdienst van het ANP levert traditioneel alle voorlopige uitslagen op basis van de uitgebrachte stemmen. Hoofdredacteur Hans Laroes van NOS Nieuws nam het initiatief voor de samenwerking. "Op deze manier bieden we helderheid aan de kiezers, en is er geen onderlinge concurrentie over de cijfers." Hij verwijst naar landen als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië waar ook de nieuwsorganisaties samenwerken bij polls.

Storm Agatha eist veel slachtoffers

De tropische storm Agatha die delen van Centraal-Amerika trof, blijkt zeker 150 slachtoffers te hebben veroorzaakt. Dat bleek dinsdagochtend uit de jongste cijfers van de autoriteiten.

Vooral Guatemala kreeg het zwaar te verduren door de eerste tropische storm van het seizoen in het gebied. Maar ook in Honduras en El Salvador werd de noodtoestand uitgeroepen wegens de overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van zware regenval. Reddingswerkers graven veelal zonder hulp van grote machines in meters modder naar vermisten. President Alvaro Colom van Guatemala zei dat in zijn land ruim 150.000 mensen uit hun huizen moesten vluchten.

De verwoestingen zouden groter zijn dan na de wervelstormen Mitch (1998) en Stan (2005), toen respectievelijk 268 en 669 mensen om het leven kwamen. Agatha ontwikkelde zich boven de Grote Oceaan en kwam zaterdag aan land in Guatemala, niet ver van de grens met Mexico.

Adidas verrast door kritiek op WK-bal

De Jabulani, de naam van de officiële WK-bal van Adidas, is nog niet erg geliefd onder veel van de deelnemers. Volgens veel spelers is het een zwabberbal. Producent Adidas snapt weinig van de kritiek.

Onder andere doelmannen Iker Casillas (Spanje) en Júlio César (Brazilië) uitten hun onvrede over het speeltuig. Ook de spelers van het Nederlands elftal gaven aan dat de bal door de hoogte nog wel eens wil zwabberen. "We hebben de bal al in december geïntroduceerd en in veel competities is er al mee gespeeld. Toen kregen we louter positieve reacties", zegt een woordvoerder van Adidas in The Daily Mail. "We hebben alle landen bovendien de kans gegeven om aan de bal te kunnen wennen."

"Blijkbaar heeft niet iedereen van die mogelijkheid gebruik gemaakt, anders kan ik niet verklaren waarom er nu zoveel kritiek is", gaat de woordvoerder verder. "Ik ben vrij verbaasd hierover."

'Verdachte vastgoedfraude kocht lintje'

Voormalig Bouwfonds-topman Cees H. heeft zijn lintje in 1998 gekocht. H., die nu een van de hoofdverdachten is in de vastgoedfraude, gaf een toenmalige hoge ambtenaar giften, etentjes en een reisje naar Parijs in ruil voor zijn diensten, schrijft de Volkskrant dinsdag op basis van vertrouwelijke documenten en gesprekken met betrokkenen.

De toenmalige kabinetschef van het ministerie van Vrom had de taak toe te zien op de zuiverheid van de koninklijke onderscheidingen. In werkelijkheid adviseerde hij het Bouwfonds over hoe de aanvraag voor een lintje het best kon worden geregeld en schreef daar zelfs aan mee.

Ook na zijn benoeming tot Ridder ging H. volgens de krant door met het paaien van de ambtenaar. Hij wilde, net als zijn voorgangers bij het Bouwfonds, worden benoemd tot Officier. Die benoeming werd echter tot drie maal toe geblokkeerd door de burgemeester van Alphen aan den Rijn.

De inmiddels gepensioneerde ambtenaar reageert tegenover de krant dat hij altijd naar behoren zijn werk heeft gedaan. Een fax over het snoepreisje naar Parijs zou zijn vervalst.

Volgens het ministerie van Vrom is het niet ongebruikelijk dat de kabinetchef helpt bij de onderbouwing van de aanvraag. Cees H. heeft niet gereageerd.

Laatste dag eindexamens

De eindexamens zitten er voor de meeste leerlingen al op, maar een deel van de havisten en vwo'ers heeft dinsdag op de slotdag nog scheikunde of Grieks op het programma. In totaal doen 204.100 leerlingen examen: 108.200 vmbo'ers, 57 duizend havo-leerlingen en 38.900 vwo'ers. De herkansingen beginnen over een kleine drie weken.

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (Laks) kreeg dit jaar meer klachten binnen dan ooit. De teller staat op de slotdag op 143 duizend klachten. Met name de lastige slotvraag van het examen Nederlands voor havo-leerlingen zorgde voor ongenoegen.

Volgens het Laks is er niet per se een verband tussen het hoge aantal klachten en de kwaliteit van de examens. De klachtenlijn van het Laks is volgens een woordvoerder ook steeds beter te vinden. Opvallende klachten waren onder meer over een gitaarspelende leraar en een brandalarm tijdens de examens. Ook was er allerhande geluidshinder, onder meer door verbouwingen.

Laatste dag eindexamens
Laatste dag eindexamens (Foto: Novum)

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een potje onversneden homohaat.

In Malawi werd aan twee homo’s, die tot 14 jaar cel waren veroordeeld, na tussenkomst door VN-chef Ban Ki Moon gratie verleend. Het Reformatorisch Dagblad vindt het jammer dat de regering van Malawi “zo snel door de knieën is gegaan”, want voor je het weet heb je ook in Malawi Hollandse toestanden waar het verboden is om homo’s te discrimineren.

Wij beschimpen Moslims omdat een enkele doorgedraaide geestelijke een keer iets heeft geroepen over het van flatgebouwen werpen van homo’s. Maar die Gristenfundi’s zijn ongeveer net zo erg. Dat leidt tot een lastige vraag:

V-raad eist van Israël vrijlating burgers

De VN-Veiligheidsraad eist van Israël de vrijlating van de burgers die gevangen zijn genomen na de aanval op een konvooi schepen met goederen voor de Gazastrook.

Verder roept de Veiligheidsraad op tot een onpartijdig onderzoek naar de acties van Israëlische commando's tegen de vloot met hulpgoederen. Dat heeft de Veiligheidsraad dinsdag in een verklaring laten weten.

Israël heeft bijna vijfhonderd pro-Palestijnse activisten opgesloten na de Israëlische aanval op een konvooi schepen met goederen voor de Gazastrook. De autoriteiten zullen 48 andere actievoerders het land uitzetten. De vijf Belgen die meededen aan de solidariteitsactie voor Gaza bleven ongedeerd, meldden de Belgische autoriteiten dinsdagochtend. Een van hen vertrekt deze ochtend vanuit Israël, de vier anderen zitten vast.

Blessure voor Bolt

Atleet Usain Bolt heeft een blessure aan zijn achillespees. Bolt heeft daarom afgezegd voor de wedstrijd in de Diamond League 12 juni in New York.

"Ik moet twee tot drie weken rust nemen van de dokter," aldus de snelste man ter wereld. Voor de organisatie van de Diamond League is het afzeggen van Bolt een domper omdat er werd uitgezien naar een duel van Bolt en de Amerikaan Tyson Gay op de 100 meter.

Torres traint pijnvrij met Spanje

Fernando Torres heeft vandaag volop meegetraind met de Spaanse WK-selectie.De spits van Liverpool hield tijdens de wedstrijd tegen Saoedi Arabië nog rust vanwege een blessure, maar is gisteren weer  aangesloten tijdens de groepstraining van Spanje in Oostenrijk. Ook Cesc Fàbregas deed weer mee. Hij deed net als Torres nog niet mee in het oefenduel met Saoedi Arabië.

Bondscoach Vicente Del Bosque liet zijn 23-koppige selectie hard trainen. Torres en Fàbregas hebben de training zonder problemen weten te doorstaan en lijken aanstaande donderdag minuten te kunnen maken tegen Zuid-Korea. Het duo zal niet aan de aftrap verschijnen, maar zal waarschijnlijk wel invallen.

Lahm rekent op halve finale met Duitsland

Philip Lahm heeft hoge verwachtingen van het Duitse team op het WK. De verdediger verwacht dat hij en zijn ploeggenoten de halve finale halen in Zuid-Afrika.

Lahm verwacht veel van de ploeg van bondscoach Joachim Löw, ondanks de vele blessures. "Dat we zulke enorm belangrijke spelers hebben verloren is heel erg jammer, maar we hebben nog steeds een topploeg. Ons doel is het bereiken van de halve finales, maar we dromen uiteraard van meer", zegt Lahm op de website van de FIFA.

Doordat Michael Ballack niet met de Duitse ploeg kan afreizen naar Zuid-Afrika, heeft Lahm de aanvoerdersband gekregen van de bondscoach.

Parker scoort voor winnend Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft gisteravond een oefenwedstrijd tegen Guatemala met 5-0 gewonnen. Eén van de vijf treffers kwam van de voet van Bernard Parker, spits van FC Twente.

Parker bracht de eindstand met een fraaie knal op 5-0. Het was een mooi slotakkoord op een wedstrijd die binnen het kwartier werd opengebroken door een doelpunt van Mphela. Hij scoorde vanuit een strafschop, die onterecht leek. Een tegenstander maakte namelijk buiten het strafschopgebied hands.

Via Reneilwe Letsholonyane en Surprise Moriri liep Zuid-Afrika vervolgens uit naar een comfortabele voorsprong. Nadat Mphela zijn tweede strafschop had benut, was het aan Parker om het duel af te sluiten. Hij passeerde twee tegenstanders en haalde vervolgens verwoestend uit: 5-0.

Bondscoach Alberto Parreira onderstreepte voor aanvang van het duel nog maar eens dat het WK zijn laatste klus is als trainer van Bafana Bafana. Het gastland moet in poule A zien af te rekenen met Uruguay, Mexico en Frankrijk.

Valverde in beroep tegen schorsing

Wielrenner Alejandro Valverde gaat in beroep tegen zijn tweejarige schorsing. Het internationaal sporttribunaal CAS legde de Spanjaard gisteren een wereldwijde uitsluiting op vanwege zijn betrokkenheid bij het dopingschandaal Operacion Puerto. Valverde mag pas begin 2012 weer in actie komen.

Het kamp van Valverde vindt het vreemd dat het CAS ondanks de schorsing zijn resultaten niet afneemt. De 30-jarige renner blijft bijvoorbeeld winnaar van de Vuelta in 2009. "Ze hebben daarmee erkend dat al zijn resultaten behaald zijn met 'fair play'. Hij heeft nooit postief getest. We vinden de schorsing zeer onrechtvaardig en onterecht." Valverde gaat in beroep bij de Zwitserse federale rechtbank: "We trekken naar het hoogste orgaan in Zwitserland."

Geen verrassingen bij Paraguay

Bondscoach Gerardo Martino heeft geen verrassingen opgenomen in de Paraguayaanse selectie voor het WK voetbal in Zuid-Afrika. Zo is de bekendste naam Roque Santa Cruz, terwijl ook de geneutraliseerde Argentijn Lucas Barrios zijn opwachting zal mogen maken.



Definitieve selectie Paraguay:

Doel: Justo Villar (Real Valladolid), Aldo Bobadilla (Independiente de Medellin), Diego Barreto (Cerro Porteno)

Verdediging: Claudio Morel Rodriguez (Boca Juniors), Denis Caniza (Leon), Paulo da Silva (Sunderland), Dario Veron (Pumas ), Julio Cesar Caceres (Atletico Mineiro), Carlos Bonet (Olimpia), Aureliano Torres (San Lorenzo), Antolin Alcaraz (Club Brugge)

Middenveld: Edgar Barreto (Atalanta), Cristian Riveros (Cruz Azul), Victor Caceres (Libertad), Enrique Vera (Universitaria de Quito), Jonathan Santana (VfL Wolfsburg), Nestor Ortigoza (Argentinos Juniors)

Aanval: Roque Santa Cruz (Manchester City), Nelson Valdez (Borussia Dortmund), Oscar Cardozo (Benfica), Edgar Benitez (Toluca), Lucas Barrios (Borussia Dortmund), Rodolfo Gamarra (Libertad)

'RBC Roosendaal vanaf volgend seizoen op kunstgras'

RBC Roosendaal speelt de komende jaren haar thuiswedstrijden op kunstgras. Volgens Voetbal International laat de club voor 400.000 euro een nieuwe mat aanleggen.

RBC volgt hiermee het voorbeeld van Heracles Almelo. De club uit het oosten van het land heeft veel voordeel met het kunstgrasveld. Op eigen veld worden opvallend meer punten binnengesleept dan buiten de deur.

Ook Excelsior overweegt om vanaf volgend seizoen te gaan spelen op kunstgras. De club uit Rotterdam promoveerde reeds naar de Eredivisie. Excelsior moet kiezen tussen veldverwarming en kunstgras. Aangezien kunstgras een stuk goedkoper is dan veldverwarming, lijkt het kunstgras te worden.

'AGOVV wil Atteveld als opvolger van Van den Brom'

John van den Brom wordt de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De trainer ruilt AGOVV in voor de club uit de Eredivisie. Raymond Atteveld lijkt de omgekeerde weg te gaan bewandelen.

Atteveld werd vijf wedstrijden voor het einde van het seizoen op non-actief gesteld door de clubleiding van ADO Den Haag. Hij had echter nog een contract tot 2011 bij de Haagse club. Aan het einde van het seizoen ging Atteveld om de tafel met ADO, waar toen besloten werd om Atteveld te ontslaan.

Sindsdien zit de trainer zonder club. AGOVV zou hem maar wat graag onderdak bieden. "Het zou geweldig zijn als een trainer met zoveel ervaring als Atteveld naar AGOVV zou komen," aldus Jan Artz, directeur commerciële en technische zaken van de club uit Apeldoorn in Voetbal International.

Vrouwenteam Nesselande uit volleybalcompetitie

De volleybalvrouwen van Nesselande hebben zich noodgedwongen uit de A-league terug moeten trekken. Reden hiervoor is het afhaken van hoofdsponsor Cofely.

Vorig seizoen kwam het ook het mannenteam van de ploeg uit Zevenhuizen in de problemen na het afhaken van de hoofdsponsor, maar dankzij Zadkine kon de ploeg gered worden. Voor het vrouwenteam is dit niet gelukt, waardoor terugtrekking de enige optie bleek te zijn.

'NAC start seizoen met punten in mindering'

NAC Breda zit financieel zwaar in de problemen. De Bredanaars moeten vrezen het komende seizoen met punten in mindering te starten. Dat werd gisteravond in het tv-programma Voetbal International gemeld. Bij NAC zouden de directeur en voorzitter opzij geschoven worden vanwege de nijpende financiële situatie.

De gemeente Breda plaatst daarvoor een nieuwe directeur die als 'waakhond' moet gaan dienen. Enkele spelers - namen onbekend - zullen worden ontslagen en ook in het overige personeelsbestand wordt gesneden. Hoe groot de schuld exact is, kon niet worden gemeld. Het zou om enkele miljoenen gaan.

KNVB-directeur Henk Kesler meldde eerder al dat hij verwacht dat meerdere clubs het komende seizoen met punten in mindering zullen starten. Dat is een door de voetbalbond opgelegde straf als de financiële huishouding niet op orde is.

'Heerenveen troeft Feyenoord af voor El-Akchaoui'

Youssef El-Akchaoui kiest volgens het tv-programma Voetbal International voor sc Heerenveen. De verdediger had ook contact met Feyenoord. De Rotterdammers konden vanwege de financiële problemen de interesse niet concreet maken.

El-Akchaoui had graag naar Rotterdam-Zuid gewild, plaatste Heerenveen ook in de wachtkamer, maar kiest nu alsnog voor de ploeg van Ron Jans. Hierdoor wordt hij na Bas Dost en Arnold Kruiswijk de derde versterking in korte tijd voor de Friezen.

Vorige zomer was er ook al sprake dat de linksback naar Feyenoord zou gaan. Bij NEC belandde El-Akchaoui uiteindelijk op de bank. In het verleden speelde de verdediger al voor Excelsior Rotterdam, FC Union Berlin, ADO Den Haag, NEC en onlangs voor FC Augsburg.

Tientallen doden bij busongeluk Kameroen

Bij een busongeluk in Kameroen zijn zondag 45 mensen om het leven gekomen. Dat heeft een medewerker van de regering gezegd. Waarschijnlijk is de chauffeur van de bus in slaap gevallen, terwijl de bus met hoge snelheid door bleef rijden. Bij een scherpe bocht in de weg sloeg de bus vervolgens over de kop.

De bus was op weg naar de Kameroense hoofdstad Yaounde, toen hij bij het plaatsje Etoundou, ongeveer 130 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad, verongelukte. Dorpsbewoners vonden later het verkreukelde wrak.

Verkeersongevallen komen veel voor in Kameroen. De wegen zijn slecht onderhouden en lange reizen worden vaak 's nachts gemaakt.

PVV knipt korpschef uit spotje

De PVV knipt de beelden van de Amsterdamse korpschef Bernard Welten uit een campagnespotje van de partij. Dat bevestigt een fractiewoordvoerder maandag.

Welten had eerder op de dag laten weten dat hij heeft geklaagd over het gebruik van de beelden. Hij wil niet in verband worden gebracht met de boodschap van de PVV of andere partijen. De korpschef vroeg de partij van Geert Wilders om het gebruik van zijn beelden te staken.

Daaraan geeft Wilders nu gehoor. Hij heeft juridisch advies laten inwinnen, waaruit blijkt dat de PVV aan het kortste eind zou trekken, mocht Welten naar de rechter stappen.

Op de gewraakte beelden van Welten, die zes seconden te zien zijn, refereert Wilders aan kritiek van de korpschef op PvdA-leider Job Cohen. In een interview noemde hij de oud-burgemeester van Amsterdam een strandbal die meedrijft met elke golf.

Bellamy: "Ik wil gewild zijn"

Craig Bellamy staat onder contract bij Manchester City, maar komt daar moeilijk aan de bak. Hij lijkt komende zomer te verkassen naar zijn negende club.

"Ik het me werkelijk niet voorstellen dat ik voor een andere Engelse club zal gaan spelen. Spelen elders in Europa is te zwaar voor mijn gezin, omdat ze in Cardiff wonen. Ik kan het ze niet aandoen nog een keer te verhuizen," vertelt Bellamy tegen de BBC.

Bellamy zou naar verluidt in de belangstelling staan van Tottenham Hotspur, Everton en VfL Wolfsburg. Bij Manchester City mag hij vertrekken. "De club wordt niet gerund door één of twee mensen. Als ik het vertrouwen krijg van meerdere mensen bij de club, dan blijf ik. Verkiezen zij een ander, dan wordt het een andere situatie. Ik wil wel gewild zijn. En als ik vertrek: dan is dat mijn laatste bestemming."

Cardiff City lijkt een kanshebber op Bellamy. Mocht hij naar die club vertrekken, dan neemt hij afscheid van het betaalde voetbal in de Championship.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.