[Upd] AZ verkocht voor één euro

Olga Kroeders

Een stichting zal voetbalclub AZ kopen voor het symbolischche bedrag van een euro. Dit meldt RTL Z. Een groep van rijke ondernemers uit Alkmaar gaat schuil achter de stichting en zij hebben een akkoord bereikt met de curatoren van DSB. DSB was de eigenaar van de landskampioen van het seizoen 2008/2009.

Later vandaag volgt er een persconferentie en dan wordt ook duidelijk wat de plannen van de nieuwe eigenaar van AZ zijn.

Update @ 15:15 uur

De begroting van AZ zal volgend seizoen van 40 miljoen euro worden teruggebracht naar 25 miljoen euro. De doelstelling in de Eredivisie blijft een plek bij de eerste vijf. De aandelen van AZ zullen in handen komen van een onafhankelijke stichting.

De lening van tien miljoen euro van DSB aan de Alkmaarse club wordt kwijtgescholden. Het restant, een bedrag van 3,9 miljoen euro, wordt in vijf jaar terugbetaald. Alle activiteiten van AZ zijn op lange termijn gewaarborgd door een lening van een groep ondernemers en verlaging van de stadionhuur. Zij hebben het sportcomplex en de parkeerterreinen voor een bedrag van vijftien miljoen euro gekocht. AZ zal het stadion voor een periode van 25 jaar voor een bedrag van 900.000 euro per jaar gaan huren.