Vidic wil met Servië naar laatste zestien

Nemanja Vidic wil met Servië bij de laatste 16 ploegen komen op het WK, maar verloor in een oefenwedstrijd verrassend met 1-0 van Nieuw-Zeeland. Vidic denkt dat het verlies op dit moment niet slecht hoeft te zijn.

"Soms leer je als speler en ploeg meer van een nederlaag dan een routinematige overwinning", zegt de Servische Premier League-speler op de website van de Servische voetbalbond over het verlies tegen Nieuw-Zeeland.

"Tegen Nieuw-Zeeland maakten we te veel individuele fouten. Ik ook. Daar moeten we scherp op zijn. We werken nu toe naar onze openingswedstrijd op het WK, waarin we spelen tegen Ghana. Hoewel Ghana sterspeler Michael Essien mist, hebben ze nog altijd een sterk team staan."

Vidic speelt zijn eerste WK en het zou vanwege zijn leeftijd, 28, ook zomaar zijn laatste kunnen zijn. "Daarom wil ik koste wat het kost een goede prestatie neerzetten. Het bereiken van de laatste zestien zou een mooi resultaat zijn. Maar je wilt als speler altijd meer. Hoeveel prijzen je ook hebt gepakt, de honger naar meer bekers blijft bestaan."

Op het WK speelt Servië in poule D. Daarin komt het naast Ghana ook Australië en Duitsland tegen.