Bejaardenverkrachter krijgt vier jaar cel

Redactie

Een 43-jarige man uit Berkhout moet vier jaar cel de cel in voor de verkrachting van een bejaarde vrouw. Dat bepaalde de rechtbank in Alkmaar dinsdag. Hij verkrachtte in 2004 in Berkhout een 81-jarige vrouw en probeerde in 2008 een 84-jarige vrouw in Hoogkarspel te verkrachten. Justitie had acht jaar geëist.

Een DNA-spoor leidde vorig jaar tot de aanhouding van de man. Het eerste slachtoffer werd in een aanleunwoning verkracht. De man hield vol dat de bejaarde vrouw vrijwillig seks met hem had gehad, maar de rechtbank gelooft dit niet. De vrouw hield lange tijd psychische problemen over aan de verkrachting. Zij overleed vorig jaar.

De vrouw uit Hoogkarspel verzette zich tegen de verkrachting en wist te ontkomen. Zij krijgt een schadevergoeding van 1900 euro. Een poging tot verkrachting van een 81-jarige vrouw uit Wognum in 2005 en het misbruik en de verkrachting van zijn stiefdochter toen zij 12 was, acht de rechtbank niet bewezen. De man is volgens de rechtbank volledig toerekeningsvatbaar.