Uitslag Nederland - Ghana

Het Nederlands elftal is er in geslaagd om de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ghana te winnen. In de Rotterdamse Kuip was de formatie van trainer Bert van Marwijk met 4-1 te sterk. Dirk Kuyt, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Robin van Persie waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Het Nederlands elftal begon met Ibrahim Afellay (PSV) en Michel Vorm (FC Utrecht) in de basis, maar haalde daar aanvankelijk weinig voordeel uit. In de opbouw liet de ploeg enkele steekjes vallen, waardoor het publiek in De Kuip pas na een half uur de eerste kans te zien kreeg.

Deze mogelijkheid werd prompt tot doelpunt gepromoveerd. Op het randje van buitenspel schoot Robin van Persie de bal vol op de Ghanese doelman, die het schot wist te pareren. De goalie was in de rebound echter kansloos, waardoor Kuyt de eerste goal kon maken.

Na de 1-0 slaagde Oranje er overigens niet in om kansen te creëeren, waardoor Vorm nauwelijks op de proef werd gesteld. Ook na de thee bleef het rustig voor het doel van het Nederlands elftal, waar Sander Boschker zich inmiddels had gemeld.

Nederland bleef eenvoudig overeind en wachtte af om het tweede doelpunt te maken. Vlak voor het moment dat De Kuip in slaap leek te vallen, sloeg Van der Vaart toe. Na een mooie pass van Mark van Bommel wist de middenvelder van Real Madrid raak te schieten.

Miscommunicatie tussen Giovanni van Bronckhorst en Joris Mathijsen leidde kort daarna tot de verrassende tegentreffer, maar voor Oranje was er geen vuiltje meer aan de lucht. In het laatste kwartier waren de manschappen van Van Marwijk lekker op dreef. Van der Vaart schoot van grote afstand bijna raak, waarna Sneijder iets later alsnog het net vond.

In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg het Nederlands elftal nog een strafschop, die door Van Persie werd benut.


Nederland

4 - 1

Ghana

 30' Kuyt
 72' van der Vaart
 81' Sneijder
 88' van Persie (pen)
   79' A. Gyan
 
 Gele kaart: Joh. Mensah, A. Gyan, Adiyiah, (Ghana)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 35.000
Arbiter: Oddvar Moen (Noo)
 
Opstelling:   Opstelling:
Vorm (Boschker/46)
van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
van Bronckhorst
Kuijt
van Bommel
Sneijder (Elia/83)
de Jong
Afellay (van der Vaart/63)
van Persie
  Kingson
Pantsil
Vorsah (Tagoe/46)
Addy
Sarpei
Owusu-Abeyie (Adiyiah/46)
D. Boateng
Appiah (Joh. Mensah/46)
Annan (K. Asamoah/78)
Muntari (A. Ayew/46)
Amoah(A. Gyan/46)