Punten Ronde 7 FOK! Formule 1-manager

Sally (Tessa)

Momenteel kloppen zowel je budget als de waarden van de onderdelen weer, je puntentotaal was al na afgelopen nacht rechtgetrokken. De Grand Prix van Turkije was niet alleen op het circuit van Istanbul zonder fouten.

Even wat uitleg voor dit vertraagde Puntenbericht, waarvoor excuses. Door een menselijke fout waren er voor deze Formule 1-race in Turkije geen uitslagen ingevoerd voor de race. Dus ook de strafpunten niet. Nadat dit alsnog gedaan werd nadat de teams weer opengingen gisteren om 20:00 uur, moest er gewacht worden tot het herberekenscript dat 's nachts draait.

De punten voor de kwalificatie, die al voor de deadline van maandag 20:00 uur ingevoerd waren, waren al wel doorberekend in je puntenaantal en daarvoor had je ook al budget gekregen toen de teams officieel weer losgingen. Alleen ontbrak er dus wat in het totaal.

Ook afgelopen nacht werd niet alles rechtgetrokken, aangezien wel alle punten maar geen bijbehorend restant budget uitgedeeld werd. Dat laatste was ons vooralsnog een raadsel, behalve dat de fout ontstaan kon zijn bij een update in de programmeercode. Terugdraaien van de update heeft gewerkt, dus we moeten weer terug naar de tekentafel voor een komende update.

Ook bleek de waardeaanpassing van de onderdelen niet volledig doorgevoerd, waardoor de onderdelen ofwel te duur ofwel te goedkoop waren. Als je al gewisseld hebt, was dat niet zo verstandig, je budget kan flink bijgesteld zijn nu alles weer rechtgetrokken is. Positief, maar ook negatief. Het is niet te zeggen hoe groot of klein de bijstelling individueel is omdat ook budget is toebedeeld voor de (straf)punten van de race.

Tot die tijd hebben we geprobeerd met de hand de teams dicht te zetten en te houden, maar die actie wordt ieder uur door een ander script teniet gedaan. Daarom konden de teams niet gesloten blijven en was aanpassing van je team mogelijk. We vinden dat wel erg lastig voor jullie. Op deze manier kon je toch aanpassingen in je team doorvoeren, terwijl je van de ene kant te weinig budget had (alleen het budget voor de punten van de kwalificatie is uitgedeeld), en van de andere kant betaalde je de verkeerde prijs voor de onderdelen die je wisselt. En wat je terugkreeg voor het onderdeel dat je verkoopt, klopt ook niet.

Vanavond is er opnieuw iets gewijzigd en hebben we niet hoeven wachten tot vannacht het herberekenscript pas draaide (dat is wel een hoge uitzondering). Dus je puntentotaal klopt nu ook weer met het geld dat je verdiend had. De herberekening betekent wel dat je - als je al gewisseld hebt - tegelijkertijd ook een bijstelling van je budget tegemoet kan zien. Wees hierop voorbereid.

Dan maar over tot de orde van de dag: de strafpunten die deze race zijn uitgedeeld.

Lotus Racing-chassis, hydraulica Trulli & Kovalainen: -30

HRT-motor, benzinedruk Senna & benzinepomp Chandhok: -30
Virgin Racing-motor, motor Di Grassi vervangen: -15

Vanwege het verlate puntenbericht volsta ik dit keer met slechts de benoeming van het Algemeen klassement. Volgende keer zal de rondewinnaar weer bekend worden gemaakt.

Het Algemeen klassement wordt nog aangevoerddoor team shannara die nu een totaal heeft van 1478 punten. Team PP-Vogels heeft de achterstand van vijf punten al ingelopen tot twee. Team Nillesco heeft nu 1423 punten en bezet nog steeds de derde plek. Team HOT WHEELS en team oort83racing komen de top tien binnen en staan met 1372 punten gedeeld op de vierde plaats. 

Algemeen klassement na Ronde 7

Pos. Teamnaam Totaal
1 shannara 1478
2 PP-Vogels 1476
3 Nillesco 1423
4 HOT WHEELS 1372
5 oort83racing 1372
6 Ferrari_team 1371
7 DTC 1371
8 race-forum.nl 1368
9 JGP 1366
10 DeeDZ Racing 1365


Koploper bij de subleagues is wederom subleague ADP F1 die nu op 1165 punten staat. Exact 100 punten minder heeft subleague F1 BBR, die van de achtste plaats vorige ronde nu op de tweede plek ligt. Subleague F1 Predictions heeft de tweede plaats voor de derde moeten verruilen, maar de achterstand is slechts 3 punten. Subleague SpaMetBier staat momenteel op 1048 punten en daarmee vierde, en op één punt daarachter is het subleague Multikabel F1 die de vijfde plek bezet.

Algemeen klassement subleagues na Ronde 7

Pos. Subleague Totaal
1 ADP F1 1165
2 F1 BBR 1065
3 F1 Predictions 1062
4 SpaMetBier 1048
5 Multikabel F1 1047
6 PTA 1044
7 !!!Cloudbusters!!! 1043
8 FastLaps 1043
9 CRS 1041
10 ! AIM ON TOP ! 1040


Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

Over twee weken wordt de Grand Prix van Canada verreden, op zondag 13 juni wordt geracet op het circuit Circuit Gilles-Villeneuve in Montreal. De volgende ronde sluit op vrijdag 11 juni 23:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt!

Kijk gauw verder bij de speluitleg of de puntentelling, en als je nog andere vragen hebt, kun je terecht bij de FAQ. Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn, dan kan dat of via pm aan FOKmanagers, via mail sport[at]fok.nl of via een bericht in het speciale F1-manager 2010-topic in het Autosport- en motorsport-forum!

Tot slot wensen we je dit seizoen veel succes en uiteraard ook veel plezier met de Formule 1-manager 2010 van FOK!