AZ moet eerst verkopen om spelers aan te trekken

Stichting AZ Alkmaar neemt AZ over voor het symbolische bedrag van 1 euro, zo werd vandaag bekend. De Alkmaarders maakten vandaag op de presentatie bekend dat de club eerst spelers moet verkopen, voordat het inkopen kan gaan doen.

AZ lijkt deze zomer afscheid te moeten nemen van enkele dragende spelers. Zo werden aanvoerder Stijn Schaars, keeper Sergio Romero en de aanvallers Mounir El Hamdaoui en Moussa Dembélé al in verband gebracht met een vertrek uit Alkmaar. Jeremain Lens tekende vandaag een contract bij PSV.

Mocht AZ inkopen willen doen, dan zal het eerst nog meer spelers moeten verkopen. De club heeft zich voor komend seizoen al wel versterkt met doelman Esteban Alvarado en aanvaller Charlison Benschop. Waarschijnlijk maken binnenkort ook de Spartanen Nick Viergever en Erik Falkenburg de overstap naar Alkmaar.

De club verwacht aan het einde van deze maand een positief eigen vermogen van ruim vijf miljoen euro te hebben. AZ gaat in het nieuwe seizoen werken met een begroting van 25 miljoen euro, maar het zoekt nog een shirt- en hoofdsponsor.