Webber wil situatie met Vettel bespreken

Mark Webber wil de situatie die in de Grand Prix van Turkije met Sebastian Vettel ontstaan is snel uitpraten. Beide Red Bull-rijders lagen één en twee toen Vettel Webber inhaalde en ze elkaar raakten. Vettel kon direct uitstappen, terwijl Webber de race uiteindelijk af wist te sluiten.

"We moeten ervoor gaan zitten en erover praten, want dit soort kostbare ongevallen mogen zich niet vaker voordoen," zei Webber in een column in de Australische Daily Telegraph. "Waarschijnlijk zullen we tot het eind der dagen van mening verschillen over het voorval. We zijn echter allebei volwassen en moeten een manier vinden om samen te racen zonder het team te benadelen."

De Australiër legt uit hoe hij de situatie beleefd heeft. "Vettel had wat meer topsnelheid en ik zag dat hij zich aan mijn binnenkant positioneerde. We vochten om de leiding, dus ik bleef dichtbij om ervoor te zorgen dat hij op het vieze deel van de baan reed terwijl we richting bocht twaalf gingen. Ik hield mijn lijn vast en hij kruiste me. Er was contact. Het was niet hard, maar als je driehonderd kilometer per uur gaat is dat ook niet nodig om een situatie in tranen te laten eindigen."

Had Vettel geen poging gedaan op teamgenoot Webber, dan was de Australiër volgens hem gewoon de winnaar op Istanbul Park geworden. "De McLarens waren dankzij de F-duct snel op de rechte stukken, maar in de bochten was ik snel genoeg om ze af te houden. De top vier zat dicht op elkaar en we gingen allemaal vol gas. Het was leuk en voor mij persoonlijk was het een geweldige race, tot het incident met Sebastian."