KNVB brengt wijziging aan in opzet play-offs

De opzet van de play-offs na afloop van het Eredivisieseizoen is wederom gewijzigd. De KNVB heeft besloten dat de strijd om een Europees voetbal-ticket meer deelnemers krijgt.

Waar momenteel de nummers vijf tot en met acht strijden om een ticket voor de voorronde van de Europa League, zal dat met ingang van het volgende seizoen anders zijn. Dan moeten de nummer vier tot en met zeven onderling uit gaan maken wie zich plaatst voor Europa.

De maatregel is nodig, daar Nederland vanaf het seizoen 2011/12 een Europees ticket in dient te leveren. De manier waarop de clubs uitmaken wie zich plaatst, wordt niet gewijzigd. Het knock-out systeem blijft dus van kracht.

FC Groningen-directeur Hans Nijland op de website van FC Groningen, een fervente 'play-offer'. "Wij zijn vanaf het eerste uur groot voorstander geweest van de play-offs. Met name omdat op die manier de competitie voor veel clubs tot op de allerlaatste speeldag spannend blijft. Dit maakt de Eredivisie voor het publiek en de media aantrekkelijk."