Dayton Dutch Lions nog altijd ongeslagen

Niels (DerMeister)

De Dayton Dutch Lions kwamen afgelopen week tweemaal in actie. Ook na dit weekend heeft de ploeg van trainer Sonny Silooy de ongeslagen status weten te behouden. Na vijf duels staat de Nederlands getinte Amerikaanse ploeg nog altijd op de eerste plaats.

Afgelopen woensdag kwamen de Dutch Lions in actie tegen de Indiana Invaders. Met de Nederlanders Oscar Moens, Bruce Godvliet Julius Wille, Johan Wigger, Bas Ent, Geert den Ouden en Hans van de Haar in de basis begon de ploeg aan de wedstrijd. DDL FC kreeg veel kansen op de openingstreffer, maar het lukte de ploeg de gehele wedstrijd niet om te scoren. Vooral het vizier bij Den Ouden stond niet op scherp, getuige de drie gemiste open kansen. Ook Wille was dicht bij een doelpunt, maar zijn schot belandde op de lat.

Ruim twintig minuten voor tijd bracht Silooy een andere Nederlandse spits binnen de lijnen, namelijk Ivar van Dinteren. Ook hij wist niet te scoren. Het was aan keeper Moens te danken dat de Dutch Lions niet met lege handen naar huis vertrokken. Hij was alert op een paar gevaarlijke schoten van Indiana-spits Alhaji Musa Kamara.

Afgelopen zaterdag verging het de ploeg van Silooy een heel stuk beter. In eigen huis trof de ploeg Kalamazoo Outrage en binnen twintig minuten stond de thuisploeg, met de Nederlanders Moens, Wille, Godvliet, Wigger, Ent, den Ouden en van de Haar opnieuw in de basis, al met 2-0 voor. Den Ouden was verantwoordelijk voor de 2-0, waarbij Ent de assist verzorgde. Ook bij de 3-0, na ruim een uur spelen, was Ent opnieuw verantwoordelijk voor de assist. Nadat Kalamazoo de 3-1 scoorde, bekroonde Ent zijn ijzersterke optreden met een doelpunt; 4-1. Door deze wint plaatste de ploeg van Silooy zich tevens voor de US Open Cup.

Door deze vier punten staan de Dutch Lions na vijf wedstrijden op kop in de Premier Development League, de vierde divisie van Amerika. Op de tweede plaats met twee punten achterstand staan de Michigan Bucks. Deze ploeg heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed. Komende zaterdag mag DDL FC op bezoek bij Forest City London.