NAC Breda in financiële problemen

Vanmiddag is het personeel van NAC Breda ingelicht over de financiële situatie van de club in zwaar weer. De Bredase voebalclub heeft daar bekend gemaakt dat de salarissen voorlopig worden bevroren en aflopende contracten niet verlengd zullen worden.

Eerder vandaag besloot het NAC-bestuur al zijn ontslag in te dienen, maar de Raad van Toezicht van de club ging daar niet mee akkoord. Daarop besloot alleen Willem van der Hoeven,  voorzitter en waarnemend directeur, op te stappen. De Bredase ploeg kampt met een tekort van ruim drie miljoen euro. Theo Mommers, de directeur van NAC Breda, zit al enige tijd ziek thuis. Eerder vandaag wist BN/DeStem al te melden dat oud-gemeentesecretaris van Breda, Bernard Ouwerkerk, wordt aangesteld als puinruimer bij de club.

De persconferentie, die om 16.00 uur zal plaatsvinden, is live te volgen op de website van Omroep Brabant.

Update @ 17:25 uur

Tijdens de persconferentie vanmiddag werd bekendgemaakt dat NAC afgelopen seizoen een verlies heeft geleden van 3,1 miljoen euro. Het verlies is een gevolg van het duurder uitvallen van de verbouwing van het stadion. Daarnaast heeft de club te veel geld aan transfers uitgegeven en vallen de opbrengsten van de tv-gelden tegen.

Een aantal maatregelen van de club zijn dat de selectie van NAC van 31 naar 22 spelers zal worden teruggebracht. Daarnaast worden de salarissen bevroren.

De financiële ontwikkelingen hebben tot gevolg gehad dat NAC te laat is geweest met het betalen van het spelersfonds CFK en de belastingdienst. De betalingen aan het CFK zijn inmiddels bij, maar NAC dreigt toch geconfronteerd te worden met puntenaftrek. NAC heeft tegen de maatregel van de licentiecommissie beroep aangetekend en daarnaast is de club met de belastingdienst in gesprek over een betalingsregeling.