Asamoah vertrekt naar St. Pauli

Olga Kroeders

Gerald Asamoah verruilt Schalke 04 voor promovendus St. Pauli. De 32-jarige spits kwam onder trainer Felix Magath nauwelijks meer aan spelen toe en tekent een contract voor twee seizoenen bij de club uit Hamburg. Wat er voor de aanvaller is betaald, is niet bekend.

In de winterstop meldde de club zich al bij Schalke, maar Asamoah had geen trek in een verblijf bij de tweededivisieclub. Nu de club is gepromoveerd naar de hoogste divisie is hij wel geïnteresseerd. "Ik heb hier al eens als toeschouwer gezeten en het aanvallende voetbal spreekt mij erg aan. Na zolang voor Schalke gespeeld te hebben kies ik natuurlijk niet zomaar voor de eerste de beste club", zegt de aanvaller op de site van de promovendus.

De geboren Ghanees, die 43 keer uitkwam voor het Duitse elftal, speelde maar liefst twaalf seizoenen voor Die Königsblauen. Dit seizoen kwam hij niet verder dan acht competitieduels. In totaal kwam hij tot 279 competitiewedstrijden, waarin hij 44 keer het net wist te vinden.

De 32-jarige Asamoah heeft een overeenkomst met de clubleiding over een terugkomst naar Gelsenkirchen. Onduidelijk is of hij terugkomt als speler of als bestuurslid. Dat wordt over twee jaar bekeken.

Asamoah vertrekt naar St. Pauli
Asamoah vertrekt naar St. Pauli (Foto: Novum)