Jackson regisseert desnoods zelf 'The Hobbit'

Peter Jackson neemt wellicht zelf de regie van de 'The Hobbit' op zich. Na het vertrek van regisseur Guillermo del Toro moet producent Jackson op zoek naar een nieuwe regisseur. Mocht dit niet lukken, dan neemt hij desnoods zelf de regie van het honderdvijftig miljoen dollar kostende project op zich.

"Als ik dat moet doen om de investering van Warner Bros. te beschermen, dan is dat iets waar ik niet voor wegloop", zegt Jackson tegen de Nieuw-Zeelandse krant The Dominion Post. Het grote probleem is dat de regisseur al contractueel is verbonden aan twee andere filmprojecten die hij zal schrijven en regisseren. Het zal moeilijk worden om hier onderuit te komen. "De andere studio's kunnen mij aan mijn contract houden."

'The Hobbit' is al sinds 2008 in de maak en zou oorspronkelijk dit jaar verschijnen. Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen, voornamelijk vanwege de financiële problemen bij mede-producent MGM, lijkt het erop dat de film pas in 2012 in de bioscoop komt. De opnamen gaan op zijn vroegst in november van start.

Del Toro liet maandag weten de verfilming van 'The Hobbit' te verlaten. Vanwege de aanhoudende vertragingen in de productie zag hij geen heil meer in het project. De Mexicaanse regisseur, die vooral bekend is van zijn films 'Pan's Labyrinth' en 'Hellboy 2: The Golden Army', noemde het 'een van de moeilijkste beslissingen in zijn leven'.

Peter Jackson regisseert desnoods zelf 'The Hobbit'
Peter Jackson regisseert desnoods zelf 'The Hobbit' (Foto: Novum)