Lotus: "Beschuldiging niet tegen ons gericht"

Gisteren werd bekend dat Force India Lotus F1 Racing aangeklaagd heeft wegens spionage. De Maleisische renstal zegt dat de zaak niet tegen hen gericht is maar tegen Aerolab/Fondtech dat met een schaalmodel van Force India aan de haal ging.

"Wij worden nergens van beschuldigd," zei een woordvoerder van Lotus tegen GPUpdate. "Lotus is medegedaagde in een civiele procedure die zich in principe tussen Force India en Aerolab/Fondtech afspeelt. Deze procedure gaat dus niet over dat Lotus iets verkeerd zou hebben gedaan. Aerolab/Fondtech beweert ook niets verkeerd te hebben gedaan en heeft Lotus ervan verzekerd dat zij alle verantwoordelijkheid op zich neemt als de claim gegrond wordt verklaard."

Force India is van mening dat de huidige Lotus T127 veel lijkt op het schaalmodel dat het Indiase team bij Aerolab/Fondtech achter heeft gelaten. Force India brak vorig jaar met het bedrijf nadat ze op initiatief van Mike Gascoyne enkele jaren geleden samen gingen werken. Gascoyne werkt inmiddels voor Lotus en heeft het bedrijf wederom ingeschakeld. Fondtech bouwde het schaalmodel waar de de T127 op gebaseerd is.