FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 mei 2010

[Giro] Mollema: "Dit geeft vertrouwen"

Bauke Mollema presteerde vandaag uitstekend in de veertiende etappe van de Ronde van Italië. De etappe kende één zware klim.

"Vanaf nu gaat het lastiger worden", sprak de renner op de site van zijn ploeg Rabobank. "Ik hoop dat ik dit niveau kan vasthouden." Hij zei tevreden te zijn. "Aanvankelijk kon ik op de klim maar met moeite blij blijven. Al snel kwam ik in mijn eigen tempo en ging het goed. Tegen het einde van de rit kon ik nog aardig wat jongens inhalen." "Zondag wordt hij nog veel lastiger", zei Mollema. "Bijvoorbeeld met een finish bergop. Het is mooi dat ik vandaag in de top tien heb kunnen rijden, maar zondag worden de verschillen nog aanmerkelijk groter. Als het goed gaat kun je veel winnen. Ik heb er in ieder geval veel zin in."

Trulli: "Geen spijt van crash"

Jarno Trulli zegt geen spijt te hebben van zijn crash in de Grand Prix van Monaco. De Italiaan zat de hele race klem achter de HRT van Karun Chandhok en een poging om die Indiër enkele ronden voor tijd in Rascasse in te halen resulteerde in een uitval voor beiden.

"Jammer genoeg ruïneerde de pitstop alles," zei Trulli die na problemen met de wielsleutel veel plaatsen verloor. "Ik viel terug achter iedereen, zelfs tot achter auto's die veel langzamer dan mij zijn. Ik volgde de HRT, totdat Chandhok veel langzamer ging rijden. Ik weet niet of hij een probleem had, maar in de ronde dat ik aanviel was hij erg langzaam. Ik koos de binnenkant, we raakten elkaar en dat was het."

"Je moet het gewoon proberen. We zijn er om te racen en mijn race werd duidelijk verknald door de pitstop, maar ik heb tot het einde niet opgegeven. Ik wist dat ik hem kon hebben en dit was de beste plaats omdat hij vroeg remde en de buitenlijn pakte. Hij ging plotseling langzamer rijden en ik weet niet of hij van plan was om me ruimte te geven. Ik ging er helemaal voor. Ik kan niet zeggen dat ik iets stoms deed. Ik moest het proberen en dat doet niet iedereen in Monaco," zei Trulli die eerder al eens in 2005 bij Giancarlo Fisichella in de Grand Hotel-hairpin een gewaagde inhaalactie deed.

Trulli heeft zijn excuses aangeboden aan Chandhok die door de Lotus getorpedeerd werd, maar blijft van mening dat hij in zijn recht stond. "Ik had achter hem kunnen blijven, maar ik wilde hem inhalen. En als je inhaalt moet je wat risico's nemen en we moesten hierdoor beiden de race beëindigen. Dat hoort bij het racen. Het was geen gevaarlijke manoeuvre als je er naar kijkt, maar het werd gevaarlijk toen zijn achterband de mijne raakte en ik over hem heen ging. Het was een eersteversnellingsbocht, dus het was niet iets groots. Het was een slecht weekend, maar die dingen gebeuren. Je kunt er niet veel aan doen."

Hiddink wint eerste duel als bondscoach Turkije

Guus Hiddink heeft zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Turkije winnend afgesloten. De vriendschappelijke interland tegen Tsjechië werd met 2-1 gewonnen.

In de 31e minuut was het Arda Turan die de Turken op voorsprong wist te zetten. Vlak na rust maakte Nihat Kahveci er 2-0 van. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorden de Tsjechen nog de 2-1.

Tsjechië en Turkije slaagden er allebei niet in om zich te plaatsen voor het komende WK voetbal in Zuid-Afrika.

'PSV praat dinsdag over Mignolet'

PSV heeft dinsdag weer contact met Sint-Truiden omtrent een overgang van Simon Mignolet. De doelman wordt al geruime tijd in belangstelling gebracht met de Eindhovense topclub.

"De belangstelling voor Mignolet begint zeer concreet te worden", zo zegt Sint-Truiden-voorzitter Roland Duchâtelet. Ook Sunderland en Udinese zien een versterking in de goalie. In een eerder stadium werd al bekend dat de doelman sowieso België gaat verlaten. Hierdoor lijkt een transfer naar Anderlecht, dat ook interesse zou hebben, sowieso van de baan.

Mocht Mignolet de overstap naar PSV maken, dan is de kans groot dat Yannick Rymenants en wellicht ook Stijn Wuytens de omgekeerde weg gaat behandelen. Beide spelers werden reeds in verband gebracht met STVV.

[CL] Uitslag: Bayern München - Internazionale

Om 20:45 uur werd er in Madrid afgetrapt voor de Champions League-finale tussen Bayern München en Internazionale. Dankzij twee goals van Diego Milito wist Inter de Cup met de Grote Oren te pakken en zo de derde prijs van het seizoen te pakken.

De finale werd in gang gezet door een aftrap van Internazionale. De eerste vijf minuten tastten beide ploegen elkaar af. Toch lieten beide ploegen zich al zien voor het doel van de tegenstander. Arjen Robben kreeg binnen deze vijf minuten al een eerste aanslag te verwerken maar kwam zonder al te veel problemen alweer overeind. Hoewel de beginfase zeker voor de Italianen was, kreeg Olic de eerste echte kans van de wedstrijd. Een explosieve actie van Robben resulteerde in een voorzet op Olic die de bal echter niet tussen de palen wist te krijgen, maar zo'n vijf meter naast werkte.

Na een kwartier voetballen was het een voorzet van Robben die tegen de hand van Maicon ging. De Engelse leidsman vond het niet nodig om hiervoor een penalty te geven. Aan de andere kant van het veld was het Wesley Sneijder die gevaarlijk wist te worden door een vrije trap hard op het doel van Hans Jörg Butt te schieten. De Duitse goalie wist de bal echter te keren. Thomas Müller zorgde ervoor dat  Robben in de 22ste minuut van de wedstrijd opnieuw een mogelijkheid kreeg, maar de Nederlandse international had te weinig ruimte om goed op het doel te kunnen schieten. Na een enerverende openingsfase leek de finale na een kwartwedstrijd langzaam aan dood te bloeden. Beide ploegen deden een flinke stap terug.

Tien minuten voor rust was het Diego Milito die door een schitterende pass van Wesley Sneijder wist te scoren. Nog geen twee minuten later had het opnieuw raak kunnen zijn voor de Italianen. Eto'o kreeg de bal niet perfect onder controle en schoot daardoor de bal enige meters naast het doel van Bayern München. Door de voorsprong konden de Italianen weer hun bekende spelletje spelen en af gaan wachten. De Duitsers moesten komen en hierdoor zouden er op den duur gaten vallen in de defensie van Bayern. Al snel leverde een uitbraak opnieuw een kans op voor Internazionale. Milito speelde de bal dit keer af op Sneijder, maar de Nederlander was niet koelbloedig genoeg en schoot tegen Butt aan. 

De ploegen gingen rusten met een 0-1 voorsprong voor de Italiaanse ploeg. In de eerste minuut van de tweede helft was het Inter dat niet goed op stond te letten en daardoor bijna een tegentreffer om de oren kreeg. Ook aan de andere kant was het de doelman die een sta in de weg vormde voor de trap van Pandev.  Het eerste kwartier in de tweede helft was het vooral Bayern dat balbezit had maar Inter kon af en toe gevaarlijk weg komen door slordig bal bezit van de Duitsers. De Italianen begonnen langzamerhand wat meer tijd te rekken en het tempo van de wedstrijd nog verder naar beneden te schroeven. Bayern kreeg via een vrije trap nog een behoorlijke kans maar Cambiasso wist de bal van Müller net op tijd met zijn hoofd te beroeren zodat ook deze niet in het Italiaanse doel belandde. Ook Robben had na 65 minuten voetballen nog een mooie kans op een doelpunt maar ook hij stuitte op Julio Cesar.

Een aanval van Bayern München leidde een doelpunt in van Internazionale. Opnieuw was het Milito die vanuit de tegenaanval wist te scoren en daarmee het tweede doelpunt van de avond te scoren. Het doelpunt kon gescoord worden mede door erg zwak optreden van Bayern-verdediger Daniël van Buyten. Voor Inter was het nu helemaal klaar, de Italianen hoefde niet meer aan te vallen en gingen vooral verdedigen. Dit ging ze zoals verwacht goed af en de wedstrijd leek gespeeld. Bayern in de slotfase van het duel erg veel balbezit, maar in het strafschopsgebied kwam de ploeg niet veel meer.

In de laatste minuten werd er niet veel meer gevoetbald. Inter zag dat de buit binnen was en Bayern had ook geen geloof meer in een stunt. Internazionale wist voor het eerst in de geschiedenis van de club de Champions League te winnen. De ploeg van trainer José Mourinho en Wesley Sneijder wist naast de Champions League ook de landstitel en de Copa d'Italia binnen te slepen en daarmee kan het seizoen 2009/2010 voor de ploeg uit Milaan de geschiedenisboeken in als één van de beste uit de geschiedenis. Voor Mourinho zal het vermoedelijk de laatste prijs zijn geweest voor Inter, omdat hij in beeld is als nieuwe trainer bij Real Madrid.

Bayern München

0 - 2

Internazionale


   35' D. Milito
 71' D. Milito
 
 Gele kaart: Demichelis, v. Bommel, (Bayern München), Chivu, (Internazionale)
 
Stadion: Santiago Bernabéu, Madrid
Toeschouwers: 80.000
Arbiter: Webb (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Butt
Lahm
Van Buyten
Demichelis
Badstuber
Robben
Van Bommel
Schweinsteiger
Altintop (Klose/63)
Müller
Olic (Gomez/74)
  Julio Cesar
Maicon
Lúcio
Samuel
Chivu (Stankovic/68)
Eto'o
Zanetti
Sneijder
Cambiasso
Pandev (Muntari/79)
D. Milito (Materazzi/90+2)

Nederlandse squashsters door naar laatste vier in Almere

Orla Noom en Annelize Naudé hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Hemubo Squash Trophy 2010 in Almere. Daarin stuiten de Nederlandse squashsters morgen op respectievelijk Aisling Blake en Lauren Siddall.

De als derde geplaatste Noom had de grootst mogelijke moeite om Lauren Selby, de nummer vijf van de plaatsingslijst, van zich af te houden. De 24-jarige Hoofddorpse kwam met 2-1 achter in games, maar knokte zich toch nog langs de technisch zeer begaafde Engelse: 11-7, 2-11, 6-11, 11-8, 11-8. Noom moet het nu opnemen tegen de Ierse Blake. De toernooifavoriete, eerder op de dag verantwoordelijk voor de uitschakeling van Milja Dorenbos, had in haar kwartfinalepartij geen kind aan de Française Laura Pomportes (6).

Ook de als vierde ingeschaalde Naudé had de volle vijf games nodig om zich te scharen bij de beste vier squashsters tijdens het WISPA toernooi in Almere. Landgenote Margriet Huisman leek lang op een stunt af te stevenen, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven tegen haar Amsterdamse tegenstandster. Het werd 11-13, 13-11, 11-8, 6-11, 11-6 voor de 33-jarige Naudé, die nu Siddall treft. De als tweede gerangschikte Engelse was veel te sterk voor Imelda Salazar Martinez uit Mexico.

Herstel volleyballers in Skopje

De Nederlandse volleyballers hebben hun tweede duel in de EK-kwalificatie wel weten te winnen. Nadat de ploeg van Peter Blangé gisteren nog met 3-0 onderuit ging tegen Portugal werd vandaag Zweden met eveneens 3-0 (25-21, 25-18 en 25-17) verslagen.

Het duel in de Macedonische hoofdstad Skopje duurde nog geen uur. Eerder vandaag won Portugal ook hun tweede duel. net als gisteren tegen Nederland won Portugal ook nu met 3-0, namelijk tegen Macedonië.

Wekelijkse Nederlands top 10

Welkom bij de Nederlandse Top 10 van 15-05 tot en met 21-05-2010.

Oef... Met 2 nieuwe titels is de top drie van de lijst bezet. Op één binnengekomen is Alan Wake en plaats twee en drie zijn ingenomen door Red Dead Redemption. FIFA is in de lijst gezakt naar een derde en een negende plaats. Call of Duty Modern Warfare 2 blijft in de lijst staan net als Mario Kart. Pokemon blijkt ook in ons land nog erg populair onder de jeugd.

Plaats Hardware Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 Xbox 360
Alan Wake
NIEUW
1
2 PS3
Red Dead Redemption
NIEUW 1
3 Xbox 360
Red Dead Redemption NIEUW 1
4 PS3
FIFA 2010 World Cup South Africa 1 2
5 Wii
New Super Mario Bros
2 25
6 DS
Pokemon Soulsilver
 3 8
7 DS
Pokemon Heartgold
5
7
8 PS3
CoD: Modern Warfare 2 7
7
9 Xbox 360
FIFA 2010 World Cup South Africa 4 3
10 Wii Mario Kart
10 89
RE houdt Re-Entry in, terugkerende titel in de top 10.

 

[Update]Baarden en Chicks in Gears of War 3

[Update met dank aan Mr.Monkeyman]
Gamesradar.com heeft een interview gehouden met Cliff Bleszinski en Executive Producer Rod Fergusson en daarbij hebben ze ook een deel van het eerste level mogen spelen. Hieronder interessante dingen uit het interview/speelsessie, klik hier voor het volledige interview en meer nieuwe screens. De informatie kan lichte spoilers bevatten dus lees de website en dit hieronder op eigen risico.

- Het spel begint op een thuishaven voor de mensen, een vliegdekschip genaamd Raven's Nest.

- De Lambent, een nieuwe vijand waar de Locust ook geen vriendjes mee is komen ook door het water.

- Ex-Chairman Prescott is nog in leven aangezien hij arriveert per helicopter op het schip

- Je kan nu wapens en ammo wisselen met je co-op buddy of met sommige andere NPC's.

- Sawed Off Shotgun

- Cover systeem is verbeterd

- Flying Kick Takedown ( een soort aanval vanuit cover waarmee je defensie verandert in offensie)

- Vechten tegen steeds veranderende mutanten genaamd Drudges (ook van de Lambent soort), deze muteren zodra ze schade krijgen en tactiek zal elke keer veranderen.

- Pendulum Lancer, machinegeweer met bayonet (de voorganger van de kettingzaag versie)

- Maps zijn meer open net als in deel één en niet linear zoals in deel twee.

- De Drudges zullen 'exploderen' als ze doodgaan, vlak voordat ze hun laatste stadia behalen zullen ze proberen te 'exploderen' bij de spelers in de buurt.

- Nieuw wapen, de Silverback, een soort exo-skeleton dat een defensieve modus heeft waarbij het je beschermt door in een immobiel massief stalen armor te veranderen.

- De Silverback kan je combineren met verschillende wapens.

- Verschillende nieuwe executies, waaronder een vlammenwerper in het lichaam van een Locust proppen en van binnenuit flamberen tot de vlammen uit zijn mond komen. Of iemand doden terwijl je je wapen herlaadt? of een keel doorsnijden met de bayonet van je Pendulum Lancer? Verwacht er meer zoals executies met Mortieren en andere zware wapens.

- Deel 3 speelt af zo'n 18 maanden na het einde van deel 2.

- Vechten in Char, een stad vernietigd door de mensen om de Locust proberen te stoppen maar wat heeft het gekost? Mensen vereeuwigd als standbeeld van as. (Char lijkt op een soort Pompeii)

- Mogelijk dedicated servers voor multplayer Gears of War 3 (gerucht)

- One Shot Rifle is een zware sniper rifle die Boomers met schilden met één schot kan doden.

- De Gnasher, een soort boom stick met nog een grotere spreiding, nadeel is wel een langere reload tijd.

- Een soort Locust tank met daarin een levend monster dat aan zijn benen wordt getrokken om vuurballen te spugen, hoe schakel je hem uit? Simpel, vernietig de benen.

- De Digger Launcher schiet een soort levende granaat de grond in die zich onder cover door kan graven en bij de vijand de grond uitkomt en explodeert.

- Een soort molotov cocktails die je ook aan het plafond kan hangen. Molotovs die iets raken klappen meteen uitelkaar in tegenstelling tot granaten.

- Arcade Modus, je hud krijgt extra statistieken om je scores bij te houden maar ook om te zien hoe je teamgenoten het doen.

- Damon Baird en Augustus ‘Cole Train' Cole zullen speelbaar zijn in een van de GoW 3 levels.

- Meer dingen die je samen moet doen in co-op, zoals openen van deuren of een groot mega wapen bedienen (nog niet meer info over bekend)

- Bleszinski geeft aan dat in het derde deel naast de vele actie ook het verhaal ontrafeld, maar niet alles zal misschien onthuld worden. (mogelijke hint naar deel 4?)

Het kan zijn dat er iets niet hier tussen staat maar wat je als lezer van het volledige artikel wel belangrijk vond, laat het me weten en ik zal het erbij zetten.

[Origineel bericht]
Vandaag geen tekst informatie over Gears of War 3, alleen een aantal (ingame) screenshots. De plaatjes laten ons een Dom met baard zien, een knappe meid met grote... geweren (stelletje perverselingen, ik weet wel dat jullie aan haar granaten zaten te denken).

Op de screenshots zijn een aantal verschillende locaties te zien, het lijkt erop dat we ondergronds gaan, dorpen/steden bezoeken en een soort stadion (wat lijkt op een multiplayer map).

Gears of War 3 verschijnt op 8 april 2011.

GoW 3GoW 3GoW 3GoW 3GoW 3GoW 3GoW 3GoW 3GoW 3GoW 3GoW 3GoW 3GoW 3GoW 3GoW 3

'El-Akchaoui moet sc Heerenveen versterken'

Sc Heerenveen is druk bezig met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. Eerder werden Bas Dost en Arnold Kruiswijk al naar Friesland gehaald, en nu wil trainer Ron Jans Youssef El-Akchaoui in zijn selectie. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

El-Akchaoui moet de opvolger worden van Goran Popov. De linksback kreeg onlangs te horen dat er geen toekomst meer voor hem is bij Heerenveen. De 29-jarige El-Akchaoui is eigendom van NEC. Sinds de winterstop komt hij echter uit voor het Duitse FC Augsburg uit de 2. Bundesliga. In Nijmegen hoeft hij niet meer terug te keren.

Mocht El-Akchadoui naar Heerenveen verkassen, dan zal het niet de laatste versterking zijn van Jans. Hij zou zijn oog ook hebben laten vallen op Kevin Strootman. Heerenveen krijgt echter concurrentie van landskampioen FC Twente. De Tukkers zien in hem de vervanger van Theo Janssen, die misschien naar Borussia Dortmund vertrekt.

Barry hoopt WK te halen

Gareth Barry heeft nog altijd hoop dat hij op op tijd fit is voor het aankomende WK voetbal. Sinds begin deze maand is de middenvelder van Manchester City en het Engelse nationale team geblesseerd aan zijn enkel.

Barry was voor zijn kwetsuur een vaste waarde op het middenveld van het Engelse team. Maandag hoopt Barry uitsluitsel te krijgen van zijn arts. "Ik doe alles wat ik kan om fit te worden. Ik hoop dat ik maandag volledig fit wordt verklaard”, aldus Barry.

Split Second PC demo beschikbaar

Disney Interactive en Pure ontwikkelaar Black Rock Entertainment hebben een demo voor de PC vrijgegeven om alvast een voorproefje te krijgen op het spektakel dat gisteren is losgebarsten.

De download, die één gigabyte groot is, bevat een tutorial voor het spel plus het vliegveldlevel genaamd Airport Terminal, alwaar een race event op je wacht dat niet helemaal legaal lijkt te zijn.

De PC demo is hier te downloaden.

Krokodil Nijmegen nog niet gevonden

De krokodil die vrijdagmiddag in Nijmegen zou zijn gezien, is nog niet gevonden. De politie en de gemeente nemen de melding serieus totdat zeker is dat er geen krokodil is. Voor de zekerheid is de vijver waar het anderhalve meter lange reptiel zou zijn gespot, afgezet. Bewoners van flats in de buurt krijgen een brief in de bus.

Een wandelaar trok vrijdag aan de bel nadat hij rond 16.30 uur een krokodil zag bij een vijver tegenover het Steve Bikoplein in het stadsdeel Dukenburg. De gemeente en de politie spreken van een 'zeer heldere melding'.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vijver inmiddels onderzocht met een onderwatercamera, maar niets gevonden. De afzetting blijft echter voorlopig gehandhaafd. Ook is er toezicht om te zorgen dat mensen uit de buurt blijven.

Volgens de gemeente is er geen acuut gevaar. Er wordt overlegd met een deskundige om verdere acties te bepalen.

Thaise regering presenteert wapenvondst

De regering van Thailand heeft zaterdag een partij wapens en explosieven getoond, die zou zijn aangetroffen in het gebied waar antiregeringsdemonstranten twee maanden lang bivakkeerden. "Terroristen hebben deze wapens gebruikt om overheidsfunctionarissen en onschuldige mensen aan te vallen", stelde vicepremier Suthep Thaugsuban tijdens de presentatie voor buitenlandse diplomaten en journalisten.

Leiders van de protestbeweging hebben altijd volgehouden dat hun aanhangers ongewapend waren. Verslaggevers die in het circa 6 vierkante kilometer grote kampement van de 'roodhemden' in het centrum van Bangkok werkten, hebben ook nauwelijks echt wapentuig gezien sinds de protesten begonnen in maart.

Woensdag maakte het leger een eind aan het protest door een inval in het kamp. In de afgelopen maanden vonden zeker 86 mensen de dood en raakten circa 1900 anderen gewond.

'Britse troepen snel uit Afghanistan halen'

Liam Fox, de minister van Defensie in de nieuwe Britse coalitieregering, wil de Britse troepen 'zo vlug mogelijk' uit Afghanistan terughalen. Dat zei Fox tegen de krant The Times. De minister bracht zaterdag samen met andere hoogwaardigheidsbekleders een bezoek aan Afghanistan voor overleg met de Afghaanse president Hamid Karzai en de bevelhebber van de internationale troepen Stanley McChrystal.

Fox zei dat hij hoopte dat het mogelijk is Afghaanse troepen vlugger op te leiden, zodat buitenlandse troepen eerder uit Afghanistan weg kunnen. Eerder liet McChrystal weten dat Afghanistan tegen 2014 zelf voor zijn veiligheid kan zorgen.

"Nationale veiligheid is onze zorg", zei Fox in The Times. "We zijn geen wereldwijde politieagent. We zijn niet in Afghanistan voor het onderwijsbeleid van een kapot dertiende-eeuws land. We zijn daar om ervoor te zorgen dat de Britse bevolking en onze wereldwijde belangen niet worden bedreigd."

Op een persconferentie in Kabul nuanceerde hij zijn eerdere uitlatingen en zei hij dat de missie in Afghanistan niet specifiek een militaire is, hoewel de nationale veiligheid het voornaamste doel is. Ontwikkeling van het land is echter een voorwaarde om op de lange termijn stabiliteit te creëren, zei hij.

Minister van buitenlandse zaken William Hague toonde zich minder uitgesproken. Hij zei dat Groot-Brittannië betrokken blijft bij Afghanistan. Hij liet weten dat 'het de vraag is hoe we de pogingen van de Afghaanse regering en onze NAVO-bondgenoten kunnen steunen en niet of we hen kunnen steunen'.

In Afghanistan zijn zo'n tienduizend Britse militairen gestationeerd, voornamelijk in de zuidelijke provincie Helmand. Sinds 2001 zijn in Afghanistan bijna driehonderd Britse militairen gesneuveld.

CDA en PvdA scoren slecht op vlak milieu

De verkiezingsprogramma's van CDA en PvdA scoren teleurstellend op het gebied van milieu. In een vergelijking van Greenpeace komen de partijen uit op een respectievelijke vijfde en zesde plaats. GroenLinks voert de lijst aan, voor de Partij voor de Dieren, D66, ChristenUnie en SP. De PVV is met een elfde plaats laatste.

Greenpeace noemt de noteringen van de PvdA en CDA teleurstellend omdat ze pleiten voor een milieuvriendelijk en duurzaam Nederland, maar daar nauwelijks maatregelen voor zouden nemen. Zo wil het CDA schone energie, maar pleiten ze ook voor nieuwe kerncentrales die windparken uit de markt zullen drukken.

De PvdA noemt volgens de vergelijking erg weinig milieumaatregelen. Het enige concrete plan is de verplichting voor energiebedrijven om 35 procent duurzame energie te leveren in 2020.

De VVD, die in alle peilingen de grootste partij is, staat negende. De VVD wil een tweede kerncentrale, maar wil liever geen kolencentrales. Verder wil de partij van Marc Rutte Europese landbouwsubsidies afschaffen, maar dat is niet gekoppeld aan duurzaamheidsdoelstellingen.

Crackdown 2 krijgt gewelddadige cartoon

Welke van de vele onlangs uitgekomen en geweldaddige games zou nou perfect passen in het zaterdagochtend programma van je favoriete tekenfilmzender? Crackdown, daarom heeft Machinima.com een cartoon over het tweede deel gemaakt.

Je zou denken aan een moderne GI Joe met opgeblazen supersoldaten, dodelijk acrobatische stunts en de vaak voorkomende auto-achtervolgingen. Maar niets daarvan is te zien in de onderstaande video van Crackdown 2. Kort gezegd is de serie een veel bloederige kant opgegaan.

De titel van de aflevering heet The Pacific City Archives. In totaal komen er vijf afleveringen. De andere vier verschijnen in de weken van de volgende maand.

Lathouwers mist limiet 800 meter

Robert Lathouwers is er bij de Flynth Recordwedstrijden in Hoorn niet in geslaagd om de limiet op de 800 meter voor het EK in Barcelona te lopen. 1 minuut en 46,70 seconden was de limiet, Lathouwers kwam tot 1.48,23.

Lathouwers raakte vorig jaar geblesseerd. Hij kampte met een stressfractuur aan de rechtervoet. De blessure kwam een paar keer terug zonder dat er een oorzaak werd gevonden. In Hoorn maakte de atleet zijn rentree op de 800 meter.

Rotterdam ten koste van Amsterdam in finale EHL

HC Rotterdam heeft zich geplaatst voor de finale van de Euro Hockey League. In het Wagener Stadion in Amstelveen won de ploeg met 4-3 van Amsterdam H&BC. In de eindstrijd wacht het Duitse UHC Hamburg, die in de halve finale RC Polo de Barcelona uit Spanje na een penalty serie met 3-2 versloeg.

De mannen van Rotterdam toonden karakter door driemaal van een achterstand terug te komen. Uitblinker Jeroen Hertzberger zorgde in de 68e minuut voor de beslissing. Hij verzilverde een strafbal, nadat hij eerder ook al twee keer scoorde.

De finale staat morgen op het programma. Ook Amsterdam komt nogmaals in actie. De hockeyers spelen tegen Barcelona om de derde plaats.

Mallya: "Indiase GP wordt spectaculair"

Force India-teameigenaar Vijay Mallya weet zeker dat de Grand Prix van India volgend jaar spectaculair zal worden. De Indiër weet dat de Formule 1-rijders pas volgend jaar zijn land aan zullen gaan doen, maar de belangstelling is er niet minder om nu zijn renstal de gevestigde teams steeds beter partij weet te geven.

Momenteel wordt er in Greater Noida gewerkt aan een circuit dat ongeveer vijf kilometer lang moet worden. "De belangstelling voor Formule 1 neemt in India met de dag toe. Ik durf de voorspelling aan: de eerste Grand Prix in India wordt een ongekend spektakel," zei Mallya op de officiële website van de Formule 1.

De teambaas denkt dat de sport erg geschikt is voor de Indiase jongeren om te volgen. "Het is een high-tech, competitieve sport met een vleugje glamour, en dat zorgt voor veel enthousiasme." Een Indiase coureur naar Force India zit er ondanks dat Karun Chandhok in de F1 rijdt evenwel niet in. "Ik ben natuurlijk niet gek, het zou geweldig zijn en ik kijk uit naar het moment waarop het zover is. Het kan enorm veel publiciteit genereren. Probleem is dat er op dit moment niemand écht goed genoeg is om vooraan te rijden."

Gemert verrast De Treffers in tien minuten

Gemert heeft prima zaken gedaan in de kampioenscompetitie van de zondagamateurs. De kampioen van de Hoofdklasse B overrompelde De Treffers na rust door drie keer te scoren binnen tien minuten en staat nu bovenaan.

In de eerste helft was Gemert al veruit de betere, maar wist Erik Makaay zijn ploeg met enkele reddingen te behoeden voor een achterstand. Na rust moest ook de doelman van De Treffers zich gewonnen geven. In de vijftigste minuut opende Mark van Dijk de score, in minuut 58 verdubbelde topschutter Bas van der Reijken de voorsprong en in de zestigste minuut zorgde Jens Leijten voor 3-0.

De Treffers herstelde zich later nog wel en milderde via Saïd Echargui, maar verder dan die 3-1 liet Gemert het niet meer komen. Gemert staat bovenaan in de kampioenscompetitie, die halverwege is.

STAND

1. Gemert 2-4
2. AFC 2-2
3. De Treffers 2-1

[RG] De Bakker meteen in actie

Thiemo de Bakker komt op de eerste dag van Roland Garros al gelijk in actie. De Nederlander speelt in de eerste partij op baan twee tegen Olivier Patience. De wedstrijden starten om elf uur.

De openingspartij op het grootste stadion op het tennispark gaat tussen de Russin Svetlana Koeznetsova en de Roemeense Sorana Cirstea. Robin Haase, de tweede Nederlandse deelnemer, komt maandag in actie tegen de Spanjaard Nicolas Almagro.

Vijf terreurverdachten gepakt in Kosovo

Vijf leden van een islamitische sekte zijn in Kosovo opgepakt op verdenking van het beramen van gewapende aanvallen. Dat heeft een woordvoerder van de Kosovaarse politie gezegd. De twee etnische Albanezen en drie Bosniakken werden zaterdag ingerekend in het westelijke stadje Prizren.

Op zeker acht locaties in het stadje trof de politie machinegeweren, pistolen en legeruniformen aan. Ook werden er vijf laptops in beslag genomen omdat er informatie over mogelijke doelen zou kunnen staan.

Of de vijf ook banden onderhouden met internationale terreurorganisaties is niet bekend.

Linkdump Zaterdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je elke avond om 20:00 een verse linkdump. Met dit keer:      

  • Chucky is back en maakt mensen bang in New York! Met dank aan Paul 
  • Mooie mashup van de de film Law Abiding Citizen en Team Fortress 2. Met dank aan Crashman112 
  • Dit plaatje is voor Remlof Superwomanjim en Yvonne, afzender: Paul. Met dank aan Paul 
  • En we hebben nog een klein kind die zijn drum skills even toont. Met dank aan elkravo  

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Doe dan eens snel submitten!

Gerrard wil genieten van WK en denkt niet aan transfer

Steven Gerrard wil komende WK niet hetzelfde ervaren als tijdens het eindtoernooi vier jaar geleden. De aanvoerder van Liverpool had tijdens het WK in Duitsland andere dingen aan zijn hoofd dan het Engelse elftal.

"Ja, dat leidde me toen af", geeft Gerrard toe tegenover de BBC. "Als ik toen op mijn hotelkamer was zat ik echt in mijn hoofd te malen, maar dat gaat me deze keer niet gebeuren. Ik denk alleen aan het Engelse team", aldus de 29-jarige middenvelder.

Het teleurstellende jaar met Liverpool wil Gerrard achter zich laten. "Het seizoen van Liverpool was beneden peil. Als spelersgroep hebben we onder ons niveau gepresteerd, maar ik ben nu bij het nationale elftal en daar gaat mijn aandacht naar uit", vervolgt de Engelsman.

"Ik ben bijna dertig en deze toernooien komen maar eens in de vier jaar langs, dus wellicht is dit wel mijn laatste WK. Ik wil er dus van genieten", besluit Gerrard, die met Engeland twee jaar geleden het EK in Oostenrijk en Zwitserland moest missen.

Zoekactie met helikopter naar peuter in Twente

De politie in Twente heeft een grote zoekactie op touw gezet voor de vermissing van een 3-jarig jongetje. De peuter was op een camping na het spelen alleen teruggelopen, maar niet aangekomen bij zijn ouders. De politie zocht onder meer met speurhonden en een helikopter naar hem. Het jongetje dat Timo heet werd na tweeënhalf uur gevonden.

Agenten kregen bij de zoektocht tussen Nijverdal en Holten hulp van de familie van het jongetje. De peuter werd uiteindelijk ergens slapend aangetroffen.

Timo draagt altijd een kettinkje met een telefoonnummer, maar of dat nummer is gebeld is niet bekend. De politie vroeg mensen uit te kijken naar de peuter met blond piekhaar en opvallend bolle wangen.

Nederlandse dode in Afghanistan

Bij een aanslag in Uruzgan is een Nederlandse militair om het leven gekomen. Vier andere militairen raakten gewond, van wie twee ernstig. Ook een Franse kapitein en een Afghaanse tolk sneuvelden. Dat heeft commandant der strijdkrachten Peter van Uhm zaterdagavond bekendgemaakt.

De 25-jarige korporaal der eerste klasse Luc Janzen is de 24e Nederlandse dode in Afghanistan. Op 17 april kwamen ook twee Nederlanders om. Hun voertuig reed op een bermbom.

Nederlandse dode in Afghanistan
Nederlandse dode in Afghanistan (Foto: Novum)

'Man. United hengelt naar Van der Vaart'

Rafael van der Vaart speelt komend seizoen mogelijk voor Manchester United. Dit is vandaag in de Spaanse krant AS te lezen. Volgens het medium zou de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson zo'n 23 miljoen euro voor de 27-jarige middenvelder over hebben.

Het is de bedoeling dat Van der Vaart de plaats van Paul Scholes op den duur over zal gaan nemen. Het contract van de middenvelder loopt na komend seizoen af. De Nederlands international, die zich momenteel met Oranje op het WK voetbal voorbereidt, heeft bij Real Madrid nog een contract tot medio 2013.

Ook Katwijk, HHC Hardenberg en SC Genemuiden naar Topklasse

Vandaag stonden de returns van de play-offs om deelname aan de Topklasse bij de zaterdagamateurs op het programma. Hieronder de uitslagen:

SC Genemuiden - ARC 3-0 (1-0)
45 (+1). 1-0 Berry Halfwerk 71. 2-0 Florencio Cornelia 78. 3-0 Martijn Jansen (strafschop)

Zwaluwen '30 - HHC Hardenberg 1-1 (1-1)
9. 1-0 Niels Joren 43. 1-1 Kenny Kroeze

GVVV - Katwijk 0-1 (0-0)
90 (+5). 0-1 Laurens ten Heuvel

Door deze resultaten plaatsen SC Genemuiden, HHC Hardenberg en Katwijk zich voor de Topklasse. De andere drie teams gaan in een halve competitie uitmaken wie de laatste zaterdagamateurclub wordt die de Topklasse haalt. Mocht Veendam alsnog blijven bestaan, dan speelt de winnaar van deze nacompetitie tegen de winnaar van de nacompetitie van de zondagclubs om een plek in de Topklasse en vult FC Oss het deelnemersveld aan.

De zaterdagafdeling van de Topklasse bestaat nu uit:

Barendrecht
Capelle
CSV Apeldoorn
Excelsior '31
Flevo Boys
SC Genemuiden
Harkemase Boys
HHC Hardenberg
Hoek
Katwijk
FC Lisse
Rijnsburgse Boys
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels
ARC / GVVV / Zwaluwen '30 / FC Oss

Pastoor ziet Ooijer graag naar Excelsior komen

PSV liet aan de ervaren verdediger André Ooijer weten niet met hem door te willen. Voor Excelsior-trainer Alex Pastoor was dit bericht aanleiding om te speculeren over de komst van de international.

Pastoor vindt Ooijer een 'voorbeeldprof', zo liet hij weten in het televisieprogramma Voetbal International. Hij zou een speler met de routine van Ooijer prima kunnen gebruiken in zijn jonge ploeg. Excelsior promoveerde vorige week naar de Eredivisie. Als het aan Pastoor ligt, doet Excelsior de 35-jarige Amsterdammer een aanbieding. Ooijer moet tegen zijn zin vertrekken uit Eindhoven en is nu transfervrij.

Blessuretijd nekt Excelsior '31 opnieuw

De blessuretijd is voor Excelsior '31 tot dusverre een grote ramp in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs. Vorige week ging de ploeg uit Rijssen in de extra tijd ten onder bij IJsselmeervogels, vandaag moest de kampioen van de Hoofdklasse C in de toegevoegde tijd alsnog genoegen nemen met een puntendeling tegen Barendrecht.

Excelsior '31 kende een droomstart tegen Barendrecht. Topscorer Niki Leferink sloeg al na twee minuten toe en schoot zijn ploeg op 1-0. Na de goal van de ex-prof was Barendrecht van slag. Het leek er dan ook niet op dat de ploeg gelijk zou gaan maken. Toen de fans van Excelsior '31 zich al rijk rekenden met drie punten, knalde Alexander van Dommelen in de vierde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker tegen de touwen.

IJsselmeervogels, dat dinsdag op eigen veld Barendrecht ontvangt, zal het meest tevreden zijn geweest met de remise in Rijssen. De Rooien staan nu immers bovenaan in de kampioenscompetitie.

STAND

1. IJsselmeervogels 2-4
2. Barendrecht 2-2
3. Excelsior '31 2-1

'Neppiloot leerde zichzelf vliegen op simulators'

De 41-jarige Zweedse piloot die medio maart al dertien jaar zonder geldig brevet bleek te vliegen, heeft zichzelf nachtenlang in het geheim getraind op vliegsimulators. Dat zegt de man zaterdag in een interview in De Telegraaf.

De piloot maakte gebruik van een valse Airline Transport Pilot Licence, dat nodig is om grote verkeersvliegtuigen te besturen. De man had wel een geldig Commercial Pilot Licence, bedoeld voor kleinere vliegtuigen, maar dat bleek bij zijn aanhouding verlopen.

De man zegt er altijd van te hebben gedroomd piloot te worden. Dat hij nooit zijn brevet haalde om grote verkeersvliegtuigen te mogen besturen, kwam omdat hij daar nooit geld voor had gehad, zegt hij in het interview.

De Zweed kon trainen op de simulators nadat hij een technicus van de SAS Flight Academy had ontmoet. De technicus werkte in de avonduren en de neppiloot zocht hem op zijn werk op. "Eerst bestudeerde ik de handleidingen en daarna zat ik voorzichtig aan de knoppen. In het begin wist ik niet eens hoe ik een motor moest starten."

Het trainen ging ruim een jaar door, in totaal zo'n vijftien tot twintig sessies van telkens drie uur. "Ik had aanleg. Mensen kunnen alles over me zeggen, kritiek op me hebben dat ik verkeerde, illegale dingen heb gedaan. Maar niemand kan me ontzeggen dat ik een aangeboren talent heb om een vliegtuig te besturen."

De Zweed flanste vervolgens met behulp van wat logo's en een computer zijn vliegbrevet in elkaar en solliciteerde bij de Italiaanse vliegmaatschappij Air One. "Ik dacht: als je solliciteert, moet je toch eerst tests doen om te zien of je echt kan vliegen. Dan zou ik mijn capaciteiten bewijzen." De neppiloot werd aangenomen en kon later zonder problemen bij andere bedrijven aan de slag.

De man werd op Schiphol in de kraag gevat nadat Zweden de Nederlandse autoriteiten had getipt dat het vliegbrevet van de man vals was. Hij stond op het punt een Boeing 737 met 101 passagiers van Schiphol naar de Turkse hoofdstad Ankara te vervoeren.

De neppiloot kreeg uiteindelijk van de politierechter in Haarlem een boete van tweeduizend euro opgelegd. Ook mag hij twaalf maanden niet vliegen. De man gaf na zijn arrestatie aan blij te zijn dat hij was betrapt.

Astronoom Copernicus als held herbegraven

De zestiende-eeuwse sterrenkundige Nicolaus Copernicus is zaterdag door Poolse priesters als held herbegraven. Bijna vijfhonderd jaar geleden werd hij in een naamloos graf gelegd, als onbekende geleerde wiens bevindingen door de Rooms-Katholieke Kerk ketters waren genoemd.

Copernicus leefde van 1473 tot en met 1543. Jarenlang werkte hij in zijn vrije tijd aan de theorie dat niet de zon om de aarde draaide, maar de aarde om de zon. Zijn geesteskind zou later door de kerk verketterd worden omdat het de aarde en de mensheid van hun centrale positie in het universum verwijderde.

Zijn wetenschappelijke model was gebaseerd op een hoeveelheid complexe berekeningen en observaties met het blote oog van de nachtelijke hemel. De telescoop was in die tijd nog niet uitgevonden.

Na zijn dood -Copernicus overleed als weinig bekende sterrenkundige in Polen, ver weg van alle wetenschappelijke centra van die tijd- werd hij begraven in een naamloos graf in de kathedraal van Frombork, in het noorden van Polen.

Zaterdag werden zijn overblijfselen gezegend met wijwater. Zijn kist werd in het graf gelegd waar in 2005 een deel van zijn schedel en enkele botten werden aangetroffen. Zijn graf wordt nu gekroond door een zwartgranieten steen waarop hij staat vermeld als bedenker van de heliocentrische theorie. De steen is versierd met een model van het zonnestelsel, een gouden zon waaromheen zes planeten cirkelen.

Van Bommel: "Sneijder kan beste speler ter wereld worden"

Mark van Bommel treft vanavond in de Champions League-finale landgenoot Wesley Sneijder op het middenveld. De aanvoerder van Bayern München beschouwt zijn ploeggenoot bij Oranje als de spil van Internazionale.

"Sneijder heeft alles in zich om uit te groeien tot de beste speler van de wereld. Bij het WK spelen we gelukkig samen in een team, maar bij de finale hebben we hem helaas tegen ons. Dat maakt het lastig. Hij is een belangrijke pion in een heel complete ploeg", aldus Van Bommel tegen Het Parool.

Voor Sneijder zelf is het een speciale wedstrijd omdat hij terugkeert in Madrid. "Ik denk deze week niet aan Real Madrid. Natuurlijk kom ik weer mensen tegen die ik al bijna een jaar niet gezien heb. Dat is leuk, meer ook niet. Een jaar geleden had ik niet verwacht voor deze gelegenheid terug te keren in het stadion van Madrid. Inter is een fantastische club. Het is geweldig om er deel van uit te maken."

Hetzelfde geldt voor Arjen Robben, maar ook de sterspeler van Bayern kent geen revanchegevoelens. "Ik denk dat ik me de afgelopen maanden wel genoeg heb laten zien. Dat zal ook de mensen in Madrid niet zijn ontgaan. Het beste bewijs is dat we vanavond een derde titel kunnen winnen. Daar moet alles op gericht zijn."

Blackpool promoveert naar Premier League

Blackpool komt volgend seizoen uit in de Engelse Premier League. De ploeg uit The Championship was in de beslissende play-off-wedstrijd tegen Cardiff City de beste en won met 3-2. De eindstand was al voor rust bereikt.

Cardiff City kwam twee keer op voorsprong, maar Blackpool kwam even zovaak op gelijke hoogte. Vlak voor rust zette Brett Ormerod zijn ploeg voor de eerste keer aan de leiding. Toen wist hij echter nog niet dat zijn treffer ervoor zou zorgen dat The Seasiders naar de hoogste Engelse voetbalklasse zou promoveren.

Blackpool werd dit jaar zesde in The Championship. Hierdoor waren The Seasiders de laatste ploeg, die toegang tot de play-offs kreeg. In de eerste ronde was de pleog te sterk voor Nottingham Forest (6-4), waarna in de finale Cardiff City over de knie ging.

De andere promovendi uit The Championship zijn kampioen Newcastle United en West Bromwich Albion. Zij vervangen komend seizoen Portsmouth, Burnley en Hull City.

Yamamoto rijdt vrijdagtraining in Turkije

Hispania Racing zal komende vrijdag testrijder Sakon Yamamoto de kans geven om de bolide beter te leren kennen. De Japanner zal in de eerste vrije training de plaats in gaan nemen van vaste rijder Bruno Senna. In Spanje kwam al de andere testrijder van het team Christian Klien in actie.

In Monaco reed HRT alleen met de vaste rijders Senna en Karun Chandhok om de zoveel mogelijk kilometers te laten maken. Op Istanbul Park krijgt Yamamoto eindelijk de kans om het team verder vooruit te helpen. "Ik hoop dat ik nuttige data kan verzamelen voor het team," zei de Japanner die zelf in 2006 en 2007 bij Super Aguri en Spyker tot een totaal van veertien races kwam.

[MotoGP] Uitslag kwalificatie Le Mans

Valentino Rossi heeft de poleposition voor de MotoGP-race op het circuit Le Mans gepakt. De Italiaan bleef met zijn Yamaha zijn teamgenoot Jorge Lorenzo met een tijd van 1:33,408 nipt voor. Dani Pedrosa zal als derde mogen vertrekken, terwijl de Ducati's van Stoner en Hayden als vijfde en zesde eindigden.

Er kwamen in de kwalificatie in Frankrijk slechts zestien coureurs in actie. Alvaro Bautista crashte in de ochtendtraining met zijn Suzuki en liep hierbij een blessuren aan het sleutelbeen op. Hij kreeg voor de rest van het weekend een startverbod opgelegd, te meer, omdat hij al last van het gewricht en van zijn schouder had voordat hij aan het weekend begon.

In de 125cc trainde de Spanjaard Nicolas Terol naar de poleposition. Hij was met 1:43,719 sneller dan Pol Espargado en Sandro Cortese. Jasper Iwema kwam twee seconden tekort op de snelste tijd en mag als vijftiende vertrekken. Michael van der Mark start morgen als 25e.

In de Moto2 reed Kenny Noyes met 1:39,234 de snelste tijd. De Amerikaan bleef na een fel gevecht om de poleposition de Japanner Yuki Takahashi en Alex Debon nipt voor. Vierde was de Franse thuisrijder Jules Cluzel. terwijl kampioenschapsleider Shoya Tomizawa niet verder kwam dan plaats vijftien.

Argentijnse tennissers winnen World Team Cup

De Argentijnse tennissers hebben in Düsseldorf voor de vierde keer de World Team Cup veroverd. Ze versloegen de Amerikanen vandaag in de finale. Dat stond al na de singles vast.

Juan Monaco was na een matige start in drie sets te sterk voor Sam Querrey: 1-6 6-2 6-3. Horacio Zeballos maakte vervolgens het afsluitende dubbelspel overbodig door Robby Ginepri te verslaan. Dat vergde eveneens drie sets, spannende: 6-4 6-7 (7) 7-5.

Argentinië won het evenement op de gravelbanen van de Rochusclub eerder in 1980, 2002 en 2007. De eerste prijs was ditmaal bijna een kwart miljoen euro.

Onderzoek stopgezet na sterfgevallen

Een onderzoek naar de behandeling van ernstig verwarde intensive-care patiënten is in een vroeg stadium gestaakt. In een groep patiënten die een bepaald middel kregen kwamen meer sterfgevallen voor dan in een groep patiënten die een placebo innamen. Dat meldt het UMC Utrecht zaterdag.

In het onderzoek kreeg een deel van de verwarde ic-patiënten rivastigmine, een medicijn dat op de markt is voor behandeling van de ziekte Alzheimer. Aan het onderzoek werkten zes Nederlandse ziekenhuizen mee, waaronder het UMC Utrecht.

Dat er meer sterfgevallen voorkwamen onder patiënten die het middel kregen, bleek eerder dit jaar, toen nog maar een klein deel van het beoogde aantal ic-patiënten aan het onderzoek was begonnen. Een verklaring hiervoor is er nog niet.

UMC Utrecht stelt dat niet uit te sluiten valt dat het verschil op toeval berustte. De onderzoekers vinden het nog te vroeg voor definitieve conclusies over de veiligheid van het medicijn bij de behandeling van ic-patiënten met acute verwardheid, ook wel delirium genoemd.

Toch is het onderzoek uit voorzorg onderbroken. Het onderzoek eindigde deze maand definitief. De onderzoekers hebben afgelopen week de deelnemers of hun familieleden en andere ic-artsen op de hoogte gebracht van het staken van het onderzoek.

Acute verwardheid komt veel voor op de ic. Het is volgens het UMC Utrecht een levensbedreigend probleem, waartegen de standaardbehandeling met een kalmerend middel vaak niet afdoende blijkt. Volgens het UMC Utrecht nemen veel ic-artsen aan dat rivastigmine ook helpt tegen acute verwardheid. Het onderzoek moest aantonen dat dit het geval is.

De gegevens wijzen er volgens het UMC Utrecht vooralsnog niet op dat rivastigmine bij deelnemende patiënten de duur van het delirium bekortte. Voor patiënten met Alzheimer heeft het afbreken van het onderzoek geen consequenties. Het middel is sinds 1997 op de markt.

Getuigen grijpen niet in bij verkrachting

De politie in het Gelderse Druten is op zoek naar mensen die een verkrachting hebben gezien, maar niet ingrepen. Een 18-jarige vrouw liep gisternacht van een café terug naar huis toen ze door een man een steegje in werd geduwd en verkracht. Er kwamen meerdere mensen voorbij en zeker een van hen heeft volgens de politie nadrukkelijk de steeg in gekeken.

Het slachtoffer was zo bang dat ze niet durfde te gillen. De dader is gevlucht. Van hem is alleen bekend dat hij gebrekkig Nederlands sprak en een Turks of Marokkaans uiterlijk had.

Het slachtoffer werd rond 02.00 uur aangesproken door een onbekende toen ze van café De Biechtvader naar huis liep over de Veerstraat. Ze gaf aan dat ze daar niet van gediend was, maar de belager duwde haar de steeg in.

Tijdens de verkrachting liep een groepje mensen over de Veerstraat en kwamen er enkele fietsers voorbij. Zeker een voorbijganger heeft de steeg in gekeken. De politie hoopt met deze mensen in contact te komen.

7 mensen opgepakt voor schietpartij

De politie heeft zeven mensen aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij in een woning in Deventer gisteravond. Er is niemand gewond geraakt, maar de politie vond wel kogelhulzen en kogelgaten in de woning. Alle aanwezigen, van 20 tot en met 67 jaar, zijn aangehouden. Inmiddels zijn er vijf weer vrijgelaten.

De politie ging rond 22.00 uur poolshoogte nemen bij de woning aan de Corrie Tendeloostraat na meerdere meldingen dat er geschoten zou zijn. Agenten hoorden ook nog geschreeuw bij de woning, maar de aanwezigen zeiden dat er alleen wat ruzie was en dat er geen gewonden waren.

De politie zag echter hulzen liggen en kogelgaten en besloot in overleg met de rechter-commissaris om de woning te doorzoeken. Daarbij werd een vuurwapen gevonden.

Een van de verdachten verzette zich bij zijn arrestatie. Hij is ook aangehouden voor het beledigen en bedreigen van twee agenten.

Ploegleider Sunderland weg bij Team Sky

Scott Sunderland vertrekt als ploegleider van Team Sky. Dit werd vandaag bekendgemaakt.

De Australiër hielp met het opzetten van de nieuwe wielerploeg, maar vanwege persoonlijke omstandigheden trekt hij zich nu terug. "Het is een mooie reis geweest om een nieuw team op te zetten. Ik wens de ploeg heel veel succes voor de rest van het seizoen en zeker ook in de eerste Tour”, aldus Sunderland.

Steven de Jongh is de tweede ploegleider bij Team Sky.

[Giro] Nibali zegeviert, Arroyo nieuwe leider

De veertiende etappe van de Giro d'Italia, van Ferrara naar Asolo over 205 kilometer, is gewonnen door Vicenzo Nibali. De Italiaan van Liquigas kwam alleen over de finish. De Spanjaard David Arroyo is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Vanaf de start ontsnapten er verschillende renners. Zes man, met daarin Pozzato, slaagde er in om weg te blijven. Ze kregen een maximale voorsprong van acht minuten. In het peloton waren het Acqua & Sapone en Lampre die het tempo opschroefden. Aan de voet van de Monte Grappa, met daarin 28 haarspeldbochten, hadden de koplopers nog een kleine vier minuten voorsprong. Bisolti uit de kopgroep versnelde kreeg aanvankelijk Cummings mee maar die kon het tempo niet bijhouden.

In het uitgedunde peloton was het Liquigas wat het tempo bepaalde. Vervolgens demarreerde Bradley Wiggins weg terwijl Richie Porte moest lossen uit de groep der favorieten. Wiggins besloot zijn tegenaanval te staken en werd weer teruggepakt door de groep met favorieten waarin Mollema in het laatste wiel reed. Bisolti reed nog steeds op kop maar zijn voorsprong op de groep met favorieten was teruggelopen tot ruim een minuut.

Bisolti werd in de laatste zes kilometer van de klim bijgehaald. Vervolgens waren het Nibali, Scarponi, Basso en Evans die voorop reden. Vinokourov en ook Sastre probeerden terug te komen bij de vier aan kop. Op de top kreeg Evans het moeilijk maar hij kon in de afdaling weer bij de drie anderen aansluiten. Vinokourov en Sastre hadden ruim een minuut achterstand op de top.

Nibali reed in de afdaling weg bij Basso, Evans en Scarponi. Daarachter was het Vinokourov die Sastre achter zich liet. Zo'n 22 kilometer voor de streep had Nibali 34 seconden voorsprong op Evans, Scarponi en Basso. Nibali wist zijn voorsprong langzaam verder op te bouwen en in de laatste kilometers kwam zijn dagzege niet meer in gevaar. De sprint van de drie erachter werd gewonnen door Basso voor Scarponi en Evans. Bauke Mollema was op de zevende plaats de beste Nederlander.

Uitslag veertiende etappe:

# Renner Ploeg Tijd
1 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas 4.57;51
2 Ivan Basso (Ita)
Liquigas +0,23
3 Michele Scarponi (Ita) Acqua & Sapone z.t.
4 Cadel Evans (Aus) BMC z.t.
5 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana +1,33
6 Branisl.Samoilav (WRu) Quick Step +2,26
7 Bauke Mollema Rabobank z.t.
8 Damiano Cunego (Ita) Lampre z.t.


Klassement:

# Renner Ploeg Tijd
1 David Arroyo (Spa)
Caisse d'Epargne 61.22;54
2 Richie Porte (Aus) Saxobank +0.39
3 Xavier Tondo (Ita) Cervélo +2.12
4 Robert Kiserlovski (Kro) Liquigas +2.35
5 Linus Gerdemann (Dui) Milram +3.52
6 Carlos Sastre (Spa) Cervélo +5.27
7 Bradley Wiggins (GB) Sky +6.32
8 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas +6.51

Smeerlap randt 88-jarige vrouw aan

Een nog onbekende smeerlap heeft in Veldhoven donderdagochtend een 88-jarige vrouw aangerand. Dat gebeurde een maand nadat in de Eindhovense wijk Gestel een 81-jarige dame was aangerand.

De aanrander maakte de bejaarden wijs dat hij fysiotherapeut was en dat de huisarts had gevraagd of hij even langs wilde gaan. Wanneer hij eenmaal het huis van de slachtoffers binnen was getreden sloeg hij toe en betastte de vrouwen onzedelijk.

De politie heeft inmiddels een signalement van de dader verspreid. Het gaat om een blanke man van tussen de 60 en 65 jaar oud met een verzorgd uiterlijk. Hij heeft een normaal postuur en hij heeft kort grijzig haar. De politie zoekt ook nog mogelijke andere slachtoffers van deze viezerik.

Eurovision Song Contest: Kwartfinale #1

Deze maand gaan wij op zoek naar het beste nummer van dit jaar. In totaal 39 landen doen mee dit jaar en er kan er maar één de winnaar zijn. En zal de FOK!winnaar gelijk zijn aan de echte winnaar? Op 29 Mei zullen wij het weten. Vergeet trouwens niet om een bezoekje te brengen aan ons ESF-forum!

De twee kandidaten van deze ronde zijn:

 vs. 

Albanië vs. Slowakije 

Poll: Wie is de beste?

Geen Nederlanders omgekomen bij vliegramp India

Bij de vliegramp in India zaterdag zijn voor zover bekend geen Nederlanders betrokken. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op een vliegveld bij de Indiase stad Mangalore schoot zaterdag een vliegtuig door tijdens de landing. Het toestel verongelukte en ging op in vlammen.

Voor het leven van 158 mensen wordt gevreesd. Minstens acht mensen zouden de crash hebben overleefd. Het vliegtuig, een Boeing 737 van Air India, vloog van Dubai naar het zuiden van India. Het toestel telde 160 passagiers en zes bemanningsleden.

Wat er precies fout is gegaan, is nog onduidelijk. Het zicht zou slecht zijn geweest doordat het de afgelopen twee dagen flink had geregend.

Geen Nederlanders omgekomen bij vliegramp India
Geen Nederlanders omgekomen bij vliegramp India (Foto: Novum)

Gewonden bij botsing met touringcar op A12

Bij een botsing met twee auto's en een touringcar op de A12 bij Reeuwijk zijn vier mensen gewond geraakt. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten. Hoe de slachtoffers eraan toe zijn is niet bekend. Alle drie de rijbanen richting Arnhem waren dicht, maar de weg is weer deels geopend. De file van zo'n vijf kilometer lost nu op.

Het ongeluk gebeurde rond 15.15 uur ter hoogte van een benzinestation. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.

Door de botsing kon het verkeer enige tijd alleen via het tankstation passeren. Ook op de alternatieve route via de A4 stond file.

Varkensmest werkt prima voor teelt

Varkensmest blijkt uitstekend te werken bij de teelt van tarwe en aardappelen. Bovendien is de varkensstront ook nog goedkoper dan de huidige manier waarop boeren werken.

Landbouwcorporatie CZAV deed onderzoek naar de modernste technieken van bemesting. Varkensmest blijkt met name zeer geschikt omdat het in tegenstelling tot kunstmest al in het voorjaar gebruikt kan worden. De ontdekking werd in het Zeeuwse Colijnsplaat wereldkundig gemaakt.

[SF] Uitslag kwalificatie Magny-Cours

De kwalificatie van de eerste race op Magny-Cours morgen is in de shoot-out gewonnen door Craig Dolby. Onze landgenoot Yelmer Buurman was twee tienden langzamer en zal naast Dolby starten. Max Wissel en Chris van der Drift staan op de tweede startrij. Robert Doornbos start als vijftiende.

Julien Jousse was het snelste in groep A, Sébastien Bourdais stond daarachter. Maar beiden sneden een bocht af, en hun snelste tijd werd afgenomen. Jousse kwam daarmee op een zevende plaats en mocht dus niet door naar de kwartfinale. Davide Rigon, Alvaro Parente, John Martin en Bourdais (die vierde werd) mochten wel de kwartfinales gaan rijden.

In groep B - de poule des doods genoemd - was het een slagveld. Bekende namen als Robert Doornbos en James Walker gingen niet door in de groepsfase en ook thuisrijders Franck Montagny, Tristan Gommendy en Franck Perera kwamen niet verder. De eerste kwartfinale werd gereden door Dolby en Bourdais maar de laatste wist niet van het thuisvoordeel te profiteren. Wissel wist Rigon te verslaan en Buurman pakte Martin in. De laatste kwartfinale was een prooi voor Van der Drift tegenover Parente.

In de halve finale moest Van der Drift het toch afleggen tegen Dolby, Buurman was gelukkiger in de andere halve finale. Wissel en Van der Drift staan naast elkaar op de tweede startrij. Dolby was de snellere in de finale tegen Buurman. Race 1 zal morgen vanaf 11:00 uur gereden worden.

Uitslag kwalificatie Magny-Cours

Pos. Rijder Team Tijd
1 C. Dolby Tottenham Hotspur 1:27.029
2 Y. Buurman AC Milan 1:27.251
3 M. Wissel FC Basel 1:29.211
4 C. van der Drift Olympiacos 1:28.559
5 A. Parente FC Porto 1:28.735
6 J. Martin Beijing Guoan FC 1:28.325
7 D. Rigon Anderlecht 1:27.907
8 S. Bourdais Olympique Lyonnais 1:27.343
9 J. Walker Liverpool FC 1:27.725
10 B. Garcia Sporting Clube de Portugal 1:29.418
11 F. Perera Flamengo 1:27.774
12 M. de Villota Atletico de Madrid 1:29.499
13 F. Montagny Girondins de Bordeaux 1:28.117
14 J. Jousse AS Roma 1:36.656
15 R. Doornbos Corinthians 1:28.433
16 M. Martínez Sevilla FC geen tijd
17 T. Gommendy Galatasaray 1:28.500

8 jaar cel geëist voor poging tot moord

De officier van justitie heeft gisteren acht jaar cel geëist tegen een man uit het Gelderse Dreumel voor een poging tot doodslag en een poging tot moord op zijn zwager uit Beneden-Leeuwen. De twee familieleden zaten op 14 november vorig jaar gezellig in een café toen ze buiten ruzie kregen over een voorval dat zich acht jaar daarvoor had afgespeeld.

Dat was ook de reden geweest dat ze jarenlang geen contact meer hadden gehad. De laatste vijf maanden zagen de twee mannen elkaar weer. Buiten het café zou de Beneden-Leeuwenaar de Dreumelnaar met een mes in zijn lies en hartstreek hebben gestoken. De officier van justitie beweert dat de man uit Dreumel zijn zwager zelf ook met een mes zou hebben gestoken, maar dat wordt door de verdachte ontkend. Volgens de Dreumelnaar dreigde zijn zwager hem dood te schieten. De verdachte vluchtte daarop in zijn auto en reed naar de woonwagen van de Beneden-Leeuwenaar. Dat deed hij naar eigen zeggen, omdat hij wist zijn zwager in het bezit was van twee pistolen.  

In de woonwagen trof de Dreumelnaar één pistool aan waarmee hij uiteindelijk twee keer op zijn zwager schoot. De verdachte beweert dat hij dat uit noodweer deed, omdat hij dacht dat het slachtoffer ook een vuurwapen vast had. De advocaat van de man uit Dreumel vroeg vrijspraak. De rechtbank velt over twee weken een oordeel.

600 hardrijders op de bon

Het was donderdag kassa voor de politie op de Gelderse Rooslaan in Arnhem. Bij een snelheidscontrole gingen maar liefst 600 van de 1.200 voorbijgaande automobilisten op de bon.

De controle werd gehouden nadat wijkbewoners en schoolkinderen hadden geklaagd over te hard rijdende auto's. De snelste wegpiraat reed tachtig kilometer, terwijl er op de Gelderse Rooslaan maximaal dertig kilometer per uur mag worden gereden.

Hockeydames Hurley promoveren naar Hoofdklasse

De hockeydames van Hurley zijn gepromoveerd naar de Rabo Hoofdklasse. In Breda won de Amsterdamse ploeg het derde play-offduel met 2-1 van Push. Hurley verloor de eerste ontmoeting, maar won de laatste twee onderonsjes in de best-of-threeserie. Push wacht nog een tweede kans op promotie. Komend weekend speelt de Bredase ploeg tegen de nummer elf van de Rabo Hoofdklasse, Pinoké.

Annebet Beerman voor rust en Emily Campbell na rust zetten Hurley op een comfortabele 2-0-voorsprong. In de slotfase bracht Marieke van der Vis de thuisploeg terug in de wedstrijd, maar de aansluitingstreffer kwam te laat.

Goed was het niet, wat beide teams in de finale lieten zien. Vooral in de beginfase leek de druk speelsters aan beide kanten te verlammen. Push kwam het best uit de startblokken, maar gaf het initiatief gaandeweg de eerste helft uit handen. Hurley knokte zich in de wedstrijd en dat leverde corners op, veel corners. Tussen de 22e en de 35e minuut kreeg het team van Eric van der Pol zes korte hoekslagen. Echter, pas bij de laatste mogelijkheid was het raak. Annebet Beerman haalde vanaf de rand van de cirkel uit en zette de bezoekers in het rustsignaal op voorsprong.

Push begon ook de tweede gretig aan de derde play-offwedstrijd. Met name Jong Oranje-speelsters Malou Pheninkcx en Hannah Lemmens toonden aan dat zij op het hoogste niveau thuishoren. Maar opnieuw was het Hurley dat terugkwam in de wedstrijd. Een strafcorner, de negende inmiddels voor de Amsterdamsen, werd via een tip-in verzilverd door Emily Campbell. Push kreeg nog een aantal strafcorners, maar ook de Bredase ploeg ging erg slordig met deze kansen om. De zevende corner leverde een doelpunt op, zes minuten voor tijd via Marieke van der Vis. Maar die treffer kwam te laat om het feestje van Hurley nog te verstieren.

 

Everton-verdediger Duffy ontsnapt aan de dood

Shane Duffy is vandaag op het trainingsveld van Everton aan de dood ontsnapt door adequaat ingrijpen van de medische straf. Het Ierse talent had een doorboorde lever na een harde aanvaring met een ploeggenoot.

De Ierse jeugdinternational werd direct na het voorval behandeld door twee leden van de medische staf van Everton. Duffy werd vervolgens direct overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een spoedoperatie onderging. Zijn situatie is inmiddels stabiel.

"We zijn de medici bij het Mater-ziekenhuis enorm dankbaar voor hun snelle hulp, die zonder twijfel het leven van Shane heeft gered. Hij is nu weer bij bewustzijn en in stabiele toestand", aldus Everton-dokter John O'Byrne op de clubsite van The Toffees.

Vier honden bijten peuter dood

Vier bull terriers hebben vandaag in het Duitse Sachsenburg een driejarig meisje doodgebeten. Dat gebeurde toen de peuter samen met haar oma op bezoek was bij de 44-jarige eigenares van de honden, tevens de tante van het meisje.  

De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de hondenbezitster.  Het kind bezweek ter plaatse aan haar verwondingen. De 70-jarige oma raakte zwaargewond toen ze probeerde om haar kleinkind te redden. Zij ligt in het ziekenhuis.

Amsterdam houdt vechtsportgala's in de gaten

De gemeente Amsterdam gaat kritisch kijken naar de organisatie van vechtsportgala's in de stad. Dat zei een woordvoerder van waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher zaterdag naar aanleiding van een bericht in Het Parool.

Volgens de krant organiseert een crimineel die twintig jaar vastzit voor een dubbele moord, vanuit de gevangenis vechtsportgala's in de Passenger Terminal in Amsterdam. "We houden de organisatoren van dit soort evenementen al een tijdje in de gaten", zegt de woordvoerder van de gemeente.

"Asscher wil iedere verwevenheid tussen de boven- en onderwereld vermijden. De gemeente moet criminelen niet helpen of faciliteren", aldus de zegsman.

Drie Nederlandse squashsters door in Hemubo Trophy

De Hemubo Squash Trophy 2010 gaat vanavond verder met drie Nederlandse deelneemsters. Orla Noom, Annelize Naudé en Margriet Huisman schaarden zich in Almere voor de kwartfinales van het internationale proftoernooi.

De als derde geplaatste Noom klopte Carrie Hastings (11-3, 14-12, 11-7), de één plek lager ingeschaalde Naudé was veel te sterk voor Nihal Alaa Bayoumi (11-9, 11-3, 11-2) en de ongeplaatste Huisman maakte gehakt van de hoger aangeslagen Josefa Bertilsson (7) uit Zweden: 11-2, 11-1, 11-3.

Voor Dagmar Vermeulen, Milja Dorenbos en Milou van der Heijden viel daarentegen het doek. Vermeulen moest haar meerdere erkennen in Lauren Selby (4-11, 8-11, 3-11), Dorenbos was net niet opgewassen tegen topfavoriete Aisling Blake (11-7, 7-11, 6-11, 4-11) en de 19-jarige van der Heijden boog met 4-11, 8-11, 4-11 voor Lauren Siddall, de nummer twee van de plaatsingslijst.

Picasso gestolen van verzamelaar

Uit het huis van een kunstverzamelaar in Marseille zijn vrijdag een litho van Picasso en vier schilderijen van andere kunstenaars gestolen. Dat heeft de Franse politie zaterdag gezegd. Hoewel kleiner van schaal, doet de diefstal denken aan de kunstroof donderdag in het Museum van Moderne Kunst in Parijs.

Twee mannen wisten twee veiligheidspoorten te passeren, waarna ze bij het huis van de verzamelaar aanklopten. De verzamelaar, een zestiger, werd in elkaar geslagen waarna de rovers er met de kunstwerken vandoor gingen. Over de waarde van de kunstwerken is vooralsnog niets bekend.

Donderdag werden vanuit een museum in Parijs kunstwerken van onder andere Picasso, Matisse en Braque gestolen. Deze werken hadden gezamenlijk een waarde van zo'n honderd miljoen euro.

Stier spietst door kaak torero

Julio Aparicio heeft ondervonden dat stierenvechten een activiteit is die niet helemaal is ontbloot van risico. Circa 20.000 toeschouwers zagen vrijdag hoe de 'torero' in de Madrileense arena Las Ventas op de horens werd genomen door de 530 kilo zware stier Opíparo.

Een van de horens van het dier doorboorde de kaak en de tong van de 41-jarige Aparicio, waarna het scherpe voorwerp via diens mond naar buiten kwam. De gruwelijke beelden staan inmiddels op YouTube. De onfortuinlijke stierenvechter heeft onder meer een kaakoperatie ondergaan in een ziekenhuis in Madrid. De inwoner van Sevilla maakt het naar omstandigheden goed, zo verklaarden de artsen zaterdag. Het incident gebeurde tijdens la Feria de San Isidro, het belangrijkste evenement op de jaarkalender van het stierenvechten.

Deze activiteit, waar dierenrechtenactivisten zich fel tegen verzetten, wordt beoefend in Spanje, Portugal, delen van Zuid-Frankrijk en sommige Zuid-Amerikaanse landen, zoals Peru en Colombia.

Vrouw vindt slang op balkon

Een vrouw heeft zaterdagochtend een levende slang van meer dan een meter gevonden op haar balkon in Amsterdam. De vrouw kreeg het reptiel in het oog doordat haar kat zich vreemd gedroeg. De kat bleek in de ban van de slapende rode rattenslang die tussen de planten lag. Het dier is opgehaald door de dierenambulance en bleek ongevaarlijk.

Volgens de vindster leek het aanvankelijk of er een bloempot van een balkon hoger was omgevallen, want er lag een bruine hoop. Bij nadere inspectie bleek het om de slang te gaan. De vrouw 'schrok zich een hoedje' en nam de kat mee naar binnen. "Ik deed direct het kattenluikje en de deur dicht."

De dierenambulance reageerde verbaasd op het telefoontje van de vrouw dat er een slang op haar balkon aan de Albert Cuypstraat in De Pijp lag. De twee medewerkers keken raar op toen ze de slang vervolgens echt aantroffen.

"Het was voor het eerst dat een melding over een slang een echte slang opleverde en geen dode slang of een tuinslang, vertelden ze me", zegt de verbaasde bewoonster. "Hij bleek onderkoeld en daarom kon de man van de dierenambulance hem met zijn blote handen in een zak stoppen."

Het dier is naar een reptielenopvang in Amsterdam-Noord gebracht. Het bleek te gaan om een rode rattenslang, een wurgslang. "Hij was dus niet gevaarlijk, maar ik vreesde wel dat de kat was gebeten."

Waar de slang vandaan kwam is nog niet bekend. Wel zit er een dierenwinkel in de buurt die ook exotische dieren zoals slangen verkoopt.

Veel agenten ingezet voor finale CL

Ruim tweeduizend agenten zijn vandaag in Madrid op de been in verband met de finale van de Champions League tussen het Italiaanse Inter en het Duitse Bayern München. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Spanje heeft dit laten weten.

Ruim tweehonderd politieauto's en veertig agenten te paard worden ingezet om de veiligheid rond het duel te garanderen. Er worden zo'n 120.000 bezoekers verwacht. Het stadion in Madrid biedt plaats aan 80.000 toeschouwers. De wedstrijd begint vanavond om kwart voor negen.

Campagne voor opkomst Marokkanen

Circa dertig jongeren van Marokkaanse afkomst gaan de komende weken op pad om Marokkaanse Nederlanders over te halen te gaan stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Dit is een van de onderdelen van een campagne van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) om de opkomst onder deze groep te vergroten. De campagne ging zaterdag in Den Haag van start. De speciale promoteams zijn de komende weken vooral te vinden in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Ze organiseren tientallen informatiebijeenkomsten en gaan in gesprek met stemgerechtigden. De jongeren bezoeken buurthuizen en scholen om leeftijdsgenoten te bereiken, maar ze gaan ook naar markten om met vrouwen te praten. Als onderdeel van de campagne heeft het SMN verder een speciaal filmpje ontwikkeld.

Dat is al te vinden op YouTube en komt nog op websites als Marokko.nl en Maroc.nl te staan.

Twee fietsers door ongeluk omgekomen

Twee fietsers zijn zaterdagmiddag door een ongeluk in Leerdam om het leven gekomen.

Zij werden op een rotonde op de Diefdijk in de Zuid-Hollandse gemeente aangereden door een personenauto, meldde een woordvoerster van de politie. De auto schoot na de aanrijding van de dijk af. De brandweer bevrijdde de beknelde en gewonde automobilist uit zijn voertuig. Hij is naar een ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Onderzoek schending wapenstilstand Korea's

Het Commando van de Verenigde Naties (UNC) in Zuid-Korea heeft zaterdag een onderzoek ingesteld om te bepalen of de wapenstilstand tussen Noord- en Zuid-Korea is geschonden door het zinken van een Zuid-Koreaans marineschip. De verantwoordelijkheid voor het zinken wordt bij het stalinistische noorden gelegd.

Vertegenwoordigers van elf landen zullen de bevindingen van een multinationaal onderzoek naar het zinken bestuderen, zei Kim Young-kyu van het UNC. Zij bepalen of en in welke mate er sprake is van het schenden van de wapenstilstand door Noord-Korea.

Een internationaal onderzoeksteam concludeerde donderdag dat een Noord-Koreaanse onderzeeër op 26 maart een torpedo afvuurde, waardoor het Zuid-Koreaanse marineschip Cheonan in tweeën brak en zonk. Van de 104 bemanningsleden konden er 58 worden gered, 46 kwamen om.

Pyongyang ontkent in alle toonaarden dat het betrokken is bij het zinken en beweert dat het zuiden bewijsmateriaal heeft gefabriceerd om het noorden in de val te lokken. Het noorden wil nu een eigen onderzoeksteam naar de plek van het ongeval sturen. Zuid-Korea reageerde daarop door het UNC een onderzoek te laten verrichten.

FC Twente rekent op Preud'homme als nieuwe coach

FC Twente gaat er van uit dat het binnen nu en een paar dagen een overeenstemming bereikt met Michel Preud’homme. De Belg moet de nieuwe trainer van de landskampioen worden.

Er wordt gewerkt aan een compromis voor de wens van Preud’homme om zijn beide assistenten Stan Vandenbuys en Manu Ferrera mee te nemen. Het komt erop neer dat er ruimte is voor één van zijn vaste assistenten.

Eerder deze week sprak Preud’homme met de Saoedische topclub Al Shabab en hij was in gesprek met zijn huidige werkgever AA Gent.

Mourinho houdt vast aan defensieve tactiek

José Mourinho is niet van plan aandacht te schenken aan de kleine sneer van Louis van Gaal. De Nederlandse trainer van Bayern München noemde de tactiek van Internazionale "negatief, onaantrekkelijk en verdedigend". De beide ploegen ontmoeten elkaar vanavond in Madrid in de finale van de Champions League.

Volgens Mourinho wil Van Gaal de speelstijl van Internazionale beïnvloeden. "Ik weet wat hij wil, maar dat ga ik hem niet geven." De 47-jarige Portugees gaf daarmee aan niet aanvallender te gaan spelen. Volgens de excentrieke coach is juist het team de grote kracht van de Italianen. "Wij zijn een team met sterren, maar zo gedragen de spelers zich niet."

Van Gaal was verder lovend over zijn oude pupil. "We hebben drie jaar samengewerkt, en hij was een uitstekende trainer. Ik wist toen al een klein beetje dat hij een topcoach zou worden. Hij is een van de besten van de wereld."

De trainers wonnen beiden al eens de Champions League. De 58-jarige Van Gaal deed dit in 1995 met Ajax en Mourinho in 2004 met FC Porto. Alleen Ernst Happel en Ottmar Hitzfeld wisten de belangrijkste Europese beker met twee verschillende clubs te winnen. Voor Internazionale zou het de eerste keer zijn sinds 1965, Bayern pakte de Cup met de grote oren voor het laatst in 2001.

[F3 Euro] Uitslag Race 1 Grand Prix Spanje

In de Formule 3 Euroseries heeft polesitter Edoardo Mortara Race 1 in de Grand Prix van Spanje gewonnen. Op het circuit van Valencia bleef de Italiaan Valtteri Bottas en Alexander Sims voor.

Bij de start behield Mortara de leiding voor Daniel Juncadella. De Spanjaard kreeg echter een drivethroughpenalty voor een valse start, en daar profiteerden ART-coureurs Bottas en Sims van. Die twee konden echter niet voorkomen dat Mortara een voorsprong kreeg. Bottas kwam nog dichterbij, maar de zege van de Italiaan kwam niet in gevaar.

Spanjaard Roberto Merhi kwam voor eigen publiek tot een vierde plek, gevolgd door de Belg Laurens Vanthoor en Motopark-teamgenoten Antonio Felix da Costa en Kevin Magnussen. De polepositie voor Race 2 op zondag is voor de coureur die achtste werd, Nicolas Marroc. Na de straf finishte Juncadella eindigde als negende.

Race 2 gaat zondag om 11:25 uur van start.

Uitslag Race 1 Grand Prix Spanje

Pos. Coureur Team Tijd
1 E. Mortara Signature-Plus 30:04.467
2 V. Bottas ART Grand Prix + 0.730
3 A. Sims ART Grand Prix + 4.631
4 R. Merhi Mücke Motorsport + 13.610
5 L. Vanthoor Signature-Plus + 15.904
6 A. Felix da Costa Motopark Academy + 21.268
7 K. Magnussen Motopark Academy + 23.720
8 N. Marroc Prema Powerteam + 25.160
9 D. Juncadella Prema Powerteam + 25.574
10 C. Munoz Mücke Motorsport + 28.785
11 M. Wittmann Signature-Plus + 33.342
DNF M. Laine Motopark Academy + 6 ronde(n)

Prijzen WK 2010 Pool

Met de WK 2010 Pool van FOK! zijn hele toffe prijzen te winnen. Hieronder zijn ze allemaal terug te vinden.

De winnaar van de WK 2010 Pool mag voor 100 euro gaan winkelen op AvantiSport.nl. De runner-up van deze toffe wedstrijd mag eveneens in de eerdergenoemde webshop gaan winkelen en ontvangt een waardebon van 50 euro!


De nummers drie en vier mogen via de website voetbalschoenen.com een voetbalshirt naar keuze uitkiezen!


De nummers vijf, zes en zeven in het eindklassement van de WK 2010 Pool ontvangen het boek Waarom Zit Ik Niet In Oranje?! Dit boek werd geschreven door Joep van Deudekom, bekend van de theatergroep NUHR, en is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Nijgh en Van Ditmar!


Tot slot krijgen de nummers acht tot en met twaalf het boek Onvermijdelijke Voetbaltaal. Dit is geschreven door Jan 't Hart, Kees 't Hart en Hans Vonk en is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Querido!

'Weinig oog politiek voor huurders'

De politiek heeft te weinig oog voor de belangen van huurders. Dat vindt de Nederlandse Woonbond. De belangenorganisatie stelt dat niet alleen uit de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen blijkt dat ze weinig aandacht hebben voor huurdersbelangen. De doorrekening van de programma's door het Centraal Plan Bureau (CPB) toont het nog veel duidelijker aan, aldus de bond.

Bij de VVD zouden huurders het slechtste af zijn. De huren stijgen volgens de plannen van deze partij structureel met 57 procent tot 2040. Ook bij de SGP en D66 zouden huurders niet best af zijn, bij de overige partijen zijn de stijgingen beperkter, maar nog altijd hoger dan de inflatie.

Alleen de SP blijft het inflatievolgende huurbeleid volgen. Bij deze partij kunnen huurders rekenen op een structurele daling met drie procent ten opzichte van CPB-cijfers.

Uit onderzoek dat de belangenorganisatie heeft laten uitvoeren blijkt dat 94 procent van de huurders het onacceptabel vindt als de huursector onevenredig hard wordt getroffen bij de bezuinigingen. "Terwijl de koopsector met fluwelen handschoenen wordt behandeld, krijgen huurders zeer forse huurstijgingen", aldus de Woonbond.

Woonbonddirecteur Ronald Paping denkt dat de meeste politici zich moeilijk in de positie van een huurder kunnen inleven en dat ze daarom over het hoofd worden gezien.

[RG] De Bakker in eerste ronde tegen Patience

Thiemo de Bakker moet het in de eerste ronde van Roland Garros opnemen tegen de Franse qualifier Olivier Patience.

De 30-jarige Patience is de nummer 292 van de wereld, maar haalde in 2007 in Parijs wel de derde ronde. Hij verloor toen van Novak Djokovic. In de kwalificaties versloeg Patience de afgelopen dagen de Duitser Bastian Knittel, de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas en de Fransman Alexandre Sidorenko.

Everquest 2 wil ook geld voor mounts

In een wanhopige poging een graantje mee te pikken van de huidige 'ik wil een digitaal paard voor mijn echte geld' -gekte, biedt Sony Online Entertainment nu ook mounts  voor Everquest 2 aan. De Fierce Prowler of de Arcane Prowler kosten maar liefst $25,- per stuk.

Ongetwijfeld zullen ze door hun grote concurrent World Of Warcraft geïnspireerd zijn, maar volgens SEO vertegenwoordigers zijn deze beesten toegevoegd aan de online winkel door de 'vraag van spelers'. Overigens komen die niet zonder extra krachten, de Fierce Prowler versterkt de vechtstatistieken van de speler, de Arcane Prowler de magische vaardigheden.

Everquest 2 Mounts
Hortsik, vijfentwintigdollar!

Nigeria moet WK winnen

Goodluck Jonathan, de president van Nigeria, stuurt de nationale ploeg van het Afrikaanse land met een zware taak naar het komende WK voetbal. De Super Eagles moeten met de wereldbeker in juli terugkeren.

"Dat is jullie nationale plicht. Ik verwacht dat de Eagles zich goed voorbereiden en de trofee winnen", aldus Jonathan. "Dit zal het verjaardagscadeau zijn voor ons land om ons jubileum van onze onafhankelijkheid te vieren." Op 1 oktober viert Nigeria vijftig jaar onafhankelijkheid.

Nigeria moet het in de groepsfase op het WK opnemen tegen Argentinië, Zuid-Korea en Griekenland.

[F2] Uitslag Race 1 Monza

Jolyon Palmer won vanmorgen Race 1 in het Italiaanse Monza, zijn tweede van het seizoen. Dean Stoneman finishte als tweede en Kazim Vasiliauskas kwam als derde over de streep. Nederlander Kelvin Snoeks haalde een dertiende plek.

De start was voor Nicola de Marco, al kwam dat alleen doordat de Italiaan te laat remde voor de eerste bocht, hij kwam namelijk niet zo goed weg. Daarna spinde De Marco over de kerbs en zag zich genoodzaakt op te geven. Johan Jokinen greep de leiding, maar polesitter Palmer kon de leiding terugpakken toen Jokinen een drivethroughpenalty kreeg. De Deen was na de opwarmronde teruggegaan naar zijn tweede startpositie, maar had achteraan de grid moeten beginnen want hij was niet van de plek gekomen in de opwarmronde.

Roemeen Mihai Marinescu reed op het rechte stuk achterin de wagen van de Brit Jack Clarke, wat een safetycarsituatie tot gevolg had. Bij de herstart nam Palmer direct een seconde voorsprong op mede-Brit Stoneman, de laatste wist het gat echter langzaamaan te dichten. Het werd nog spannend in Parabolica maar Palmer reed naar zijn tweede winst dit seizoen. Stoneman en Vasiliauskas finishten daar achter en Will Bratt had een mazzeltje dat voor hem een aantal incidenten plaatsvond, de Brit werd vierde. Jokinen kende na zijn straf een goede inhaalrace en de Deen kwam als zevende over de meet.

Vanmiddag om 17:00 uur is de kwalificatie voor Race 2, die morgen om 14:05 uur op het circuit van Monza van start gaat.

Uitslag Monza Race 1

Pos. Coureur Tijd
1 J. Palmer geen tijd
2 D. Stoneman + 0.812
3 K. Vasiliauskas + 5.010
4 W. Bratt + 5.750
5 M. Marinescu + 11.671
6 B. Bailly + 12.857
7 J. Jokinen + 16.708
8 B. Lariche + 22.610
9 P. Rees + 24.033
10 P. Kralev + 26.196
11 P. Eng + 26.907
12 I. Samarin + 29.867
13 K. Snoeks + 35.673
14 A. Kumar + 1:10.141
15 P. Sureshwaren + 1 ronde(n)
DNF R. Teixeira + 2 ronde(n)
DNF S. Afanasiev + 3 ronde(n)
DNF J. Clarke + 14 ronde(n)
DNF N. Kowalska + 16 ronde(n)
DNF A. Ebrahim + 21 ronde(n)
DNF N. de Marco + 21 ronde(n)

Star Wars: TOR gaat naar Hoth

Snijdend koude wind, witte vlakten zo ver het oog reikt en Tauntaun's als vervoer. Hoth is de volgende planeet waar je naartoe kan gaan in Star Wars: The Old Republic. Tig jaar voordat The Empire en The Rebel Alliance het uitvechten, zal ook deze planeet het toneel zijn van conflict.

In The Great War, dat kort voor de gebeurtenissen van The Old Republic heeft plaatsgevonden, is Hoth veranderd in een groot kerkhof waar de meest geavanceerde schepen zijn neergestort. Beide strijdende partijen hadden geen tijd om de soms prototype schepen te bergen, en piraten zien daarom hun kans schoon om de planeet te plunderen van zijn schatten aan technologie. Sinds het Verdrag van Coruscant komen beide partijen in relatieve vrede terug, maar of dat zo vredig blijft is de vraag.

De MMO zou in de lente van 2011 uit moeten komen. EA hoopt zo'n miljoen spelers aan te trekken en er zijn al verschillende klassen bekend gemaakt, waaronder de premiejagers, jedi en sith. Ze hebben hoog ingezet op verhalende gameplay, en je keuzes zouden belangrijk zijn voor het verloop van het spel.

Hoth SWTOR

Babel mist training Oranje

Ryan Babel doet niet mee aan de training van Oranje zaterdagochtend. De aanvaller in dienst van Liverpool liep gisteren tijdens de training een blessure op aan zijn rechterhamstring.

Babel zijn plan om in het Oostenrijkse Seefeld een definitieve selectie af te dwingen loopt hiermee behoorlijke schade op. Bondscoach Bert van Marwijk heeft een voorlopige selectie samengesteld van 27 voetballers en al uiterlijk 1 juni bekend maken wel 23 voetballers naar Zuid-Afrika mogen afreizen.

De training van het Nederlandse elftal werd zaterdagochtend door enkele tientallen Nederlandse supporters bijgewoond. Ze moedigden de voetballers af en toe luidkeels aan.

Brazilië positief over herstel Kaká en Fabiano

Jose Luiz Runco, teamarts van het Braziliaanse nationale elftal, heeft gezegd dat hij positief is over het herstel van Kaká en Luis Fabiano. Runco gaat er van uit dat beide spelers op tijd fit zijn voor het komende WK voetbal.

"Ze gaan vooruit. We maken ons geen zorgen. Komende week zullen ze weer met de ploeg meetrainen", zei Runco. Kaká heeft al geruime tijd last van een dijbeenblessure. Fabiano kampt met problemen met het linkerbeen.

Natal en Move krijgen concurrentie

Terwijl je druk aan het sparen bent voor de komende gadgets van Microsoft en Sony, hebben wetenschappers aan het MIT (je weet wel, waar Gordon Freeman ook vandaan komt) een veel goedkopere toepassing verzonnen. Trek een paar felgekleurde latex handschoenen aan en gebruik een webcam.

Het ontwikkelteam noemt het een 'zuinig' programma dat de voorgedefinieerde kleuren opzoekt in een database, en daar een virtuele hand mee opbouwt. De database is niet gevuld met handposities. Als hij een match heeft gevonden, geeft hij de handpositie weer die het meeste lijkt op wat de gebruiker gebaart.

Aanvankelijk duurde het een half uur voordat de computer gecalibreerd was, maar met nieuwe techniek is dat nu maar drie seconden. Volgens de wetenschappers is de voornaamste toepassing voor de gamesindustrie. 

 

Schoten gelost bij aanhouding

De politie heeft vrijdagavond in Gouda meerdere waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een man die een vuurwapen bij zich zou hebben. Niemand raakte gewond, meldt de politie zaterdag.

De 41-jarige man uit Gouda was vrijdagavond een bowlingcentrum op de Heuvellaan uitgezet, omdat hij dronken was en voor overlast zorgde. Hij kwam echter terug met zijn auto en zou toen een vuurwapen hebben laten zien. Vervolgens reed hij weg in zijn auto.

De politie ging na een melding van het incident rond 20.30 uur op zoek naar de man. Bij de Burgemeester Mijssingel zagen ze hem rijden. Omdat de man in eerste instantie niet voldeed aan aanwijzingen van de politie ontstond volgens de agenten een dreigende situatie. Hierop werden de waarschuwingsschoten gelost.

De man kon vervolgens worden aangehouden. Hij zit nog vast op een politiebureau. Bij zijn aanhouding werd geen wapen aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen of hij wel een wapen bij zich heeft gehad. De Burgemeester Mijssingel is afgesloten geweest voor technisch onderzoek.

Vrouw protesteert naakt op taxi

Een protestactie heeft donderdag voor heel wat opschudding gezorgd in Londen. Een geheel naakte vrouw zat bovenop een taxi. In yogahouding hield ze een eenmansactie tegen de militairen in Afghanistan.

"Troepen uit Afghanistan", riep de vrouw vanaf het dak van de Londense taxi, die vaststond in het verkeer bij het Britse parlementsgebouw. De vrouw wist de actie maar liefst vijf minuten vol te houden, tot hilariteit van de omstanders.

De taxichauffeur vond het maar niets, een naakte vrouw op zijn auto. De politie moest er uiteindelijk aan te pas komen de vrouw van het dak te krijgen.

"Ze sprong op het dak toen de taxi voor het verkeerslicht stopte", vertelt een vijftigjarige getuige. "De chauffeur was er niet gelukkig mee."

Benieuwd naar de foto's? Deze zijn hier te zien!

FOK!: Bayern München wint Champions League

De afgelopen dagen kon je op FOK!sport stemmen op de poll welke ploeg de Champions League moet winnen. 71% van de stemmers kiest voor de zege van Bayern München. De overige stemmers tekenen logischerwijs voor een overwinning van Internazionale

"Geen idee wie er wint. Dat zie ik zaterdag wel", aldus Yi-Long, die waarschijnlijk niet kon kiezen, in een reactie op de poll. Paginabeheerder denkt aan een overwinning voor Internazionale. "Daarnaast kan ik dat 'FC Bayern!!!' even niet meer horen," liet hij weten. "Hoewel het anderzijds wel leuk is als Bayern met een fiks kleiner budget dan Inter, de wedstrijd wint."

Voor AtheistischFundamentalist maakt het niet uit wie de cup met de grote oren vanavond in de hoogte steekt. "Als onze Nederlandse jongens maar schitteren."

Oranje favoriet bij Denen en Kameroen

Kameroen en Denemarken zien het Nederlands elftal als dé favoriet in de groepswedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal.

"Er is een duidelijke reden om dat te denken", zei bondscoach Paul le Guen van Kameroen. "Ze hebben het beste team in de poule. Het zal daarom voor ons moeilijk worden ons voor de volgende ronde te kwalificeren. Maar ook wij hebben een paar goede voetballers en ze hebben de juiste instelling. Er is veel verbeterd sinds ik de ploeg onder mijn hoede hebben. Het is niet onmogelijk."

Ook de Deense bondscoach Morten Olsen zet zijn kaarten volledig op Nederland. "We kennen het Nederlandse voetbal heel goed. Zij zijn zeker de favoriet. Voor de andere drie is het een kwestie van vechten voor de twee plaats", aldus Olsen, die als trainer actief was bij Ajax. Japan is het vierde land in de groep. "Japan heeft een mooie stijl, maar ik ken de ploeg niet zo goed. Kameroen is een van de topploegen in Afrika, dus het wordt moeilijk voor ons", stelt Olsen.

'Stewart van NAC naar AZ'

AZ heeft zich bij NAC Breda gemeld voor Earnest Stewart. De 41-jarige Amerikaan staat bij de Alkmaarders in de belangstelling om de opvolger te worden van Marcel Brands, die afgelopen week naar PSV vertrok.

Vertegenwoordigers van beide clubs zullen binnenkort met elkaar om de tafel gaan zitten om te praten over het contract van Stewart. AZ wil echter niet ingaan op namen. "We zijn op zoek naar een nieuwe directeur voetbalzaken. AZ is namelijk een club die altijd werkt vanuit structuren. De nieuwe directeur voetbalzaken moet goed in het profiel van AZ passen," aldus algemeen directeur Toon Gerbrands op de website van de Alkmaarders.

De Amerikaan is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij de Brabanders. Hiervoor was Stewart technisch directeur bij VVV-Venlo. NAC zal vermoedelijk ook op zoek moeten gaan naar een nieuwe hoofd scouting. Jeffrey van As, oud-voetballer van de Bredase club, staat in de belangstelling om technisch directeur te worden van ADO Den Haag. De Hagenezen hebben zich echter nog niet gemeld voor Van As.

Van Bommel: "Duel op details beslist"

Vanavond staat de finale van de Champions League op het programma. In Madrid nemen Bayern München en Internazionale het tegen elkaar op. Bayern-aanvoerder Mark van Bommel zegt voorafgaand aan het duel dat de verschillen tussen beide teams klein zullen zijn. "De finale wordt op details beslist, dat kan een overtreding zijn of zelfs een inworp," meende de Nederlandse middenvelder.

"Als één van de partijen op 1-0 komt al het voor de andere ploeg moeilijk worden om terug te komen," vervolgt de Nederlander. "Maar toch heb ik er vertrouwen in dat Bayern uit een achterstand weet terug te komen, we zijn mentaal o sterk, maar ik verwacht eigenlijk helemaal niet dat Inter als eerste zal scoren," besluit Van Bommel.

Eerste echte 3D-porno klaargekomen

Niet het WK of films als Avatar moeten 3D-televisies massaal aan de man weten te brengen, maar porno. Net als porno in de jaren '80 met videoformaat VHS deed, zal 3D-porno liefhebbers over de streep moeten trekken. En het wachten wordt beloond, want de eerste officiële pornofilm in 3D ligt binnenkort in de schappen.

Hoewel de oubollige titel 'Kama Sutra' anders doet vermoeden, praten we hier toch echt over het eerste fapvoer in 3D. De film is opgenomen met speciale 3D-camera's en geproduceerd door Mark Dorcell.

Hij is razend benieuwd wat pornokijkers van de nieuwe techniek zullen vinden. "Sommige mensen zullen ervan houden, anderen zullen vooral 2D-films blijven kijken", vertelt de regisseur aan Spaanse media.

[CL] Vooruitblik op finale Champions League 2009/2010

Zaterdag 22 mei is het zover. In het Santiago Bernabéu Stadion te Madrid vindt dan de finale plaats van de UEFA Champions League 2010. Bayern München zal het dan om 20:45 uur opnemen tegen Internazionale. Beide ploegen wisten dit seizoen al zowel kampioen als bekerwinnaar te worden en willen zodoende allebei de 'treble' binnenhalen.

In november 2007 werd het besluit genomen dat met ingang van het seizoen 2009/2010 de finale op zaterdag gespeeld zal worden in plaats van de traditionele woensdag. De winnaar van de finale mag begin volgend seizoen tegen Atlético Madrid strijden om de Europese Super Cup. De Spaanse ploeg won vorige week de finale om de Europa League met 2-1 van het Engelse Fulham. Ook komt de winnaar van de Champions League volgend seizoen uit in de halve finales van het WK voor Clubteams.

 

Bayern München naar de finale...

Bayern München werd tijdens de loting van de Champions League ingedeeld in Groep A. De ploeg met Louis van Gaal mocht de strijd aangaan met FC Girondins de Bordeaux, Juventus en Maccabi Haifa. De Duitse ploeg begon de groepsfase uitstekend, getuige de 0-3-uitoverwinning op Maccabi Haifa. De jonge Thomas Müller was verantwoordelijk voor twee treffers, terwijl de Belgische verdediger Daniel van Buyten het derde doelpunt voor zijn rekening nam. Het tweede duel werd in eigen huis tegen Juventus met een 0-0-gelijkspel afgesloten.

Half oktober stond de derde groepswedstrijd op het progamma en daarin mocht Bayern op bezoek bij Girondins de Bordeaux. De ploeg van Van Gaal kwam na zes minuten spelen al op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Michaël Ciani. Diezelfde Ciani maakte na een klein half uur weer gelijk en maakte zodoende zijn eerdere fout meer dan goed. Kort voor rust scoorde Marc Planus de 2-1 en in deze stand zou geen verandering meer komen. Twee weken later ging het opnieuw fout tegen Bordeaux. Ditmaal won de Franse ploeg in het Allianz Stadion met 0-2, dankzij doelpunten van Yoann Gourcuff en Marouane Chamakh.

Eind november was een winstpartij nodig tegen Maccabi Haifa om zo uitzicht te houden op een plekje bij de laatste zestien. In eigen hij werd ternauwernood met 1-0 gewonnen, dankzij een doelpunt van Ivica Olic. Dankzij de overwinning had Bayern het lot weer volledig in eigen hand. Met een punt achterstand op Juventus werd afgereisd naar Turijn. De Duitse ploeg had een overwinning nodig en in een memorabel duel werd dit een feit. Met maar liefst 1-4 werd Juventus aan de kant geschoven. Doelman Hans-Jörg Butt benutte in deze wedstrijd een strafschop.

De knock-outfase was daardoor bereikt en in de achtste finales mocht Bayern het opnemen tegen het Italiaanse Fiorentina. In het thuisduel kwam de formatie van Van Gaal dankzij een benutte strafschop van Arjen Robben op voorsprong. Kort na rust trok Per Krøldrup de stand echter weer gelijk, maar het slotakkoord was opnieuw voor Bayern. Invaller Klose kopte een minuut voor tijd vanuit buitenspelpositie raak. Tijdens het uitduel leek het echter finaal mis te gaan. Na 55 minuten spelen keek Der Rekordmeister tegen een 2-0-achterstand aan en een wonder was nodig om alsnog door te stomen naar de kwartfinales. In een tijdsbestek van vijf minuten scoorden zowel Arjen Robben als Mark van Bommel. Tussendoor wist Stevan Jovetic ook trefzeker te gaan, maar de 3-2-overwinning van Fiorentina was uiteindelijk voor Bayern genoeg om verzekerd te zijn van een plekje bij de laatste acht.

Arjen Robben juicht - Novum/AP

 

Daarin trof Bayern de ploeg van Edwin van der Sar, Manchester United. Het eerste duel, in München, begon uitstekend voor Manchester. Rooney was al na twee minuten trefzeker, maar de wedstrijd zou uiteindelijk volledig kantelen. In de tweede helft waren Ribéry en Olic verantwoordelijk voor de ommekeer en zodoende reisde Bayern twee weken later met een 2-1-voorsprong naar Engeland.

Op Old Trafford stonden The Mancunians na zeven minuten spelen al met 2-0 voor. Gibson en Nani schoten de ploeg al snel in veilige haven. Kort voor rust scoorde Nani zelfs de 3-0. Nog geen minuut later bracht Olic de marge terug naar twee en zodoende had Bayern nog één doelpunt nodig om alsnog door te kunnen gaan haar de halve finales. Kort na de thee kreeg Rafael rood en daarvan profiteerde de ploeg van Van Gaal optimaal van. Een kwartier voor tijd scoorde Robben met een prachtig schot van buiten de zestien de bevrijdende 3-2 en in deze stand kwam geen verandering meer.

In de halve finales was Olymique Lyon de opponent. Lyon, dat knap Real Madrid uitschakelde, was totaal niet opgewassen tegen het steeds sterker wordende Bayern. De Duitse ploeg won tweemaal (1-0 thuis, 0-3 uit) van de Franse ploeg, maar verloor wel een belangrijke speler. Franck Ribéry kreeg rood na een woeste tackle op Lisandro Lopez en zal zodoende de finale missen.

Internazionale naar de finale...

Internazionale werd tijdens de loting van de Champions League ingedeeld in Groep F met titelhouder FC Barcelona. De andere twee opponenten kwamen uit het oosten van Europa. FC Rubin Kazan en FC Dynamo Kiev moesten bestreden worden. De eerste groepswedstrijd was meteen tegen Barcelona en in eigen huis werd doelpuntloos gelijkgespeeld tegen de Catalaanse ploeg. Het tweede duel werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Rubin Kazan en ook de derde groepswestrijd tegen Dynamo Kiev kon de ploeg van José Mourinho niet imponeren. In eigen huis werd met 2-2 gelijkgespeeld.

Begin november werd dan eindelijk toch gewonnen. Uit bij Dynamo Kiev keek de Italiaanse ploeg vijf minuten voor tijd nog tegen een 1-0-achterstand aan. Dankzij doelpunten van Milito en Sneijder werd deze stand nog omgebogen naar een 1-2-winst. Eind november werd dan toch weer verloren. In Nou Camp was Barcelona met 2-0 te sterk. Daardoor moest het laatste duel tegen Rubin Kazan gewonnen worden. Dankzij doelpunten van Eto'o en zorgenkind Balotelli werd de Russisch kampioen met 2-0 aan de kant geschoven en plaatsing voor de knock-outfase was een feit.

Zal Milito zaterdag ook weer juichen? - Bron: Novum/AP

In de achtste finales was Chelsea de tegenstander en dit betekende voor Mourinho een weerzien met zijn oude ploeg. De ploeg van Carlos Ancelotti werd in eigen huis met 2-1 verslagen en op Stamford Bridge zegevierde de Italiaanse ploeg opnieuw met 0-1 dankzij een doelpunt van Samuel Eto'o. De kwartfinalewedstrijden tegen CSKA Moskou, met Keisuke Honda in de gelederen, werden ook redelijk simpel in winst omgezet. Zowel thuis als uit won Inter met 1-0, waar Sneijder in Rusland een vrije trap prachtig binnenkrulde.

In de halve finales kreeg Inter opnieuw te maken met FC Barcelona. Waar in de groepsfase eenmaal werd verloren en eenmaal werd gelijkgespeeld, verging het de ploeg van Mourinho in de halve eindstrijd een stuk beter. In eigen huis werd Barcelona, met onder meer Messi, Ibrahimovic, Xavi en Valdés in de gelederen, met 3-1 totaal overklast. Pedro zette Barcelona nog wel op voorsprong, maar vervolgens was Inter heer en meester. Sneijder, Maicon en Milito waren verantwoordelijk voor de Inter-doelpunten.

Door dit resultaat had Barcelona in het thuisduel minimaal twee doelpunten nodig om te scoren. Ondanks het feit dat Inter vroeg met tien man kwam te staan, Motta kreeg rood na een acteerwerkje van Busquets, lukte het Barcelona niet om de hechte verdediging van de Italiaanse ploeg te verschalken. Pas in de slotfase lukte het verdediger Pique om te scoren. Daar bleef het bij en daardoor zal Internazionale het komende zaterdag in Madrid opnemen tegen Bayern München.

Blessure Australische doelman Schwarzer

De doelman van het Australische nationale team, Mark Schwarzer, heeft een duimblessure opgelopen. Uit voorzorg zal hij komende maandag niet meedoen in de oefenwedstrijd tegen Nieuw-Zeeland, maar zijn deelname aan het WK komt niet in gevaar.

De bondscoach van het Australische team, Pim Verbeek, heeft nog drie andere keepers in zijn voorlopige selectie die Schwarzer kunnen vervangen.

Seksverslaafde opa moet thuis blijven

Een 81-jarige man uit het Zwitserse Biasca moet van de rechter verplicht achter de geraniums gaan zitten. Angelo De Luca is namelijk seksverslaafd.

Opa is onlangs uit een boom gevallen en lag nadien vier dagen in coma. Bij zijn wederopstanding bleek de ouwe baas te zijn veranderd in een geil monster, dat al zijn spaarcentjes verbraste door naar de hoeren te gaan. Zijn familie, bang dat er na opa's dood geen cent meer voor hen over is, stapte naar de rechter om zijn gedrag aan banden te leggen, en werd in het gelijk gesteld. Opa heeft van de rechter huisarrest gekregen.

Waarom De Luca ineens is veranderd, is voor de artsen een raadsel. "We denken dat hij te veel morfine heeft gekregen in het ziekenhuis", vertelde zoon Daniele aan de rechter. Hij verklaarde dat zijn vader in een pruimenboom was geklommen maar hier uitviel. Hierbij brak hij zeven ribben en liep hij een doorboorde long op, waarna hij vier dagen in coma lag. Pas na drie weken kon de oude man worden geopereerd. "Ik ben geen dokter, maar volgens mij is hij doorgedraaid van al de pijnstillers die hij toen kreeg."

De Zwitser werd pas vorig jaar weduwnaar, maar zijn geilheid dateert toch pas echt na zijn val, aldus de getuigen in de rechtbank. Zij vertelden de rechter hoe de bejaarde man al tienduizenden euro's heeft uitgegeven aan de hoeren. Een avond waarop opa bijna 3500 uitgaf in een bordeel spant de kroon.

PVV-kandidaat moest weg na AIVD-brief

Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Ernst Hirsch Ballin (CDA) heeft vorige maand een brief met belastende informatie over Gidi Markuszower naar partijleider Geert Wilders gestuurd. Markuszower, die vijfde stond op de lijst van de PVV, trok zich daarna terug als kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Dat meldt NRC Handelsblad zaterdag op basis van bronnen in Den Haag. Markuszower zelf heeft tegenover de krant bevestigd dat de brief de reden was voor zijn vertrek.

Eerder gaf Markuszower nog aan zich niet senang te voelen bij het continu onder een negatief vergrootglas liggen, zoals hem de twee weken daarvoor was overkomen. Zo werd bekend dat hij in 2008 was aangehouden. Tijdens een viering van zestig jaar Israël in de RAI droeg hij een vuurwapen bij zich.

De informatie in het schrijven was afkomstig van inlichtingendienst AIVD. Markuszower zou een risico voor de integriteit van Nederland hebben gevormd en zou betrokken zijn geweest bij een organisatie die informatie heeft overgedragen aan een buitenlandse mogendheid. Daarnaast zou de PVV-kandidaat contact hebben gehad met medewerkers van een buitenlandse inlichtingendienst.

De beschuldigingen zijn volgens Markuszower zo absurd dat hij zich in het belang van de partij zou hebben teruggetrokken. Hij dreigt een rechtszaak wegens smaad aan te spannen tegen de staat als de beweringen in de brief niet met feiten kunnen worden gestaafd.

Luilak rustig verlopen

De viering van het traditionele luilak in de regio ten noorden van Amsterdam is relatief rustig verlopen. Dat melden de politiekorpsen Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord. De politie had van tevoren nog aangekondigd streng te gaan controleren tijdens luilak en onderstreepte dat de viering geen vrijbrief was voor het plegen van vernielingen.

In Zaanstreek-Waterland deden zich, afgezien van een aantal meldingen van vooral geluidsoverlast en containerbrandjes, nauwelijks incidenten voor. Agenten hebben her en der eieren, waarmee de jeugd tijdens luilak graag gooit, en andere goederen in beslag genomen en de jeugd aangesproken op ongewenst gedrag.

In Purmerend werd wel een 24-jarige inwoner van de plaats aangehouden voor verboden wapenbezit. De man zou op het feest Luilak Dance Event betrokken zijn geweest bij een ruzie. Getuigen meldden dat de man naar zijn auto was gelopen om een wapen te halen. Agenten grepen de man in zijn nekvel. Hij bleek een gaspistool op zak te hebben. De man zit vast op een politiebureau.

Verder werden in Zaandam op de Savornin Lohmanstraat een 22-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan en een 27-jarige man uit Zaandijk aangehouden. Zij worden ervan verdacht een ruit te hebben vernield van een woning aan de Zuiddijk. Ook zijn drie Zaandammers van 16, 17 en 18 jaar aangehouden voor het in brand steken van een papiercontainer aan de Max Havelaarstraat.

Ook de politie Noord-Holland Noord spreekt van een paar kleine incidenten hier en daar. Meer informatie daarover ontbreekt vooralsnog echter nog.

Luilak is een oorspronkelijk West-Friese traditie die vooral door jongeren wordt gevierd op de zaterdag voor Pinksteren. Op die dag wordt met langslapers en telaatkomers gespot. De jongeren staan vroeg in de ochtend op en proberen iedereen wakker te maken door zo veel mogelijk lawaai te maken.

Veel jongeren grijpen de kans echter aan om baldadig te zijn. Vorig jaar werden dertig arrestaties verricht, en sprak de politie ook van een 'rustige viering'.

Natuurgeweld!

We hebben een tweetal mooie natuurgeweld filmpjes voor jullie. In het eerste filmpje zien we hoe een kleine tornado ontstaat. Soms heb je de pech (of geluk) om er vlak bij in de buurt te zijn om het te filmen. In het tweede filmpje zijn het hagelstenen die voor narigheid zorgen. Grote hagelstenen volgens mij... En als we het dan toch over natuurgeweld hebben, dan is deze mooie fotoserie van Boston.com misschien ook nog wel interessant.

Killzone 3 aangekondigd, details en scans stromen binnen

Begin vorig jaar verscheen het langverwachte Killzone 2 voor de Playstation 3. Dit paradepaardje van Nederlandse developer Guerrilla werd goed onthaald door de pers vanwege de intense singleplayer en sterke multiplayermodus. Vandaag is Killzone 3 officieel aangekondigd.

In de nieuwste uitgave van Gamepro staat een artikel over Killzone 3 inclusief screenshots. Hier enkele details op een rij:

- We zullen te zien krijgen dat de Helghast toch nog wel iets menselijks in zich hebben. We krijgen wat meer van hun cultuur te zien en horen ze zelfs hun eigen taaltje spreken.
- Het gevoel dat je ver weg van thuis bent en flink in de minderheid bent tegenover personen die je dood willen hebben zal sterk aanwezig zijn.
- In de screenshots zijn jetpacks te zien, welke we zelf ook mogen gebruiken. De jetpack zal een stuk flexibeler aanvoelen dan soortgelijke machines in andere games.
- Er zullen levels aanwezig zijn in arctische omgevingen.
- ISA Captain Narville zal gered moeten worden in een missie.
- De game zal speelbaar zijn in 3D door 3D-brillen te dragen.
- De combat zal vrijwel ongewijzigd blijven, maar de hand to hand combat zal uit combo's bestaan die je uit kunt voeren.
- De schaal van Killzone 3 is groter dan zijn voorgangers.
- Een nieuw wapen, de Wasp, zal een serie aan raketten afvuren.
- De game zou al in een ver voltooid stadium zijn

Meer details wil de Gamepro nog niet met ons delen. Wij gaan er vanuit dat Sony Killzone 3 mee zal nemen naar de E3 om ons weg proberen te blazen met de eerste beelden van de game. Tot die tijd moeten we het doen met de scans van het artikel, welke hier te vinden zijn.

13-jarige beklimt Mount Everest

Een 13-jarige Amerikaan is de jongste persoon ooit geworden, die met succes de Mount Everest heeft beklommen.

Dat heeft een woordvoerder van het klimmersteam waarvan Jordan Romero deel uitmaakt, zaterdag bekendgemaakt, zo meldden Amerikaanse media. De jongen uit Big Bear, Californië, bereikte de top van de Himalayareus (8848 meter) in het gezelschap van zijn vader en drie berggidsen. Ze waren het laatste deel van de klim begonnen vanaf het basiskamp aan de Chinese zijde van de berg. Romero had eerder al de hoogste bergen van Afrika, Australië, Europa, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Oceanië beklommen.

De Nepalees Temba Tsheri is nu zijn record kwijt. Op 23 mei 2001 werd hij op zijn zestiende de jongste klimmer ooit die de Mount Everest bedwong.

'Pensioenleeftijd in 2020 naar 66'

De pensioenleeftijd gaat in 2020 van 65 naar 66 jaar. Dat zijn werkgevers- en werknemersorganisaties overeengekomen, meldt het Financieele Dagblad zaterdag op basis van een conceptakkoord dat de krant heeft ingezien. Er wordt nog onderhandeld op details, maar het akkoord zou nog voor de verkiezingen moeten worden gepresenteerd.

Vanaf 2015 zou in het plan daarnaast iedere vijf jaar op basis van de levensverwachting moeten worden bekeken of de pensioenleeftijd tien jaar later hoger of lager moet zijn. Na de val van het kabinet besloten de werkgevers- en werknemersorganisaties zelf met een plan te komen.

Het omstreden wetsvoorstel over de verhoging van de AOW-leeftijd is na de val van het kabinet in de ijskast gezet en wordt voor de verkiezingen niet behandeld. Een eerder overleg erover tussen werkgevers en werknemers strandde vorig jaar nog. Volgens ingewijden zou het nieuwe kabinet niet om het plan van de werkgevers en werknemers heen kunnen.

Volendam stopt samenwerking met Ajax

Volendam maakt een einde aan de samenwerking met Ajax. Het [i]andere Oranje[/i] ziet te weinig herkenbaar rendement, staat op de officiële website. De clubs begonnen de samenwerking in 2007 en deze wordt per 30 juni beëindigd.

De samenwerking werd gestart met de intentie "om elkaar te vinden en te versterken" maar het bestuur is van mening dat "het resultaat van de inspanningen de samenwerking niet langer rechtvaardigt".

Ajax maakte eerder deze maand al bekend te gaan samenwerken met FC Omniworld, dat na dit seizoen verder gaat als Almere City FC. Na het faillissement van HFC Haarlem zocht Ajax een nieuwe partner.

Schweertman uitgeschakeld in Atlanta

De 26-jarige squasher Piedro Schweertman is er niet in geslaagd om de halve finales te bereiken van de Atlanta Open 2010. De als zesde geplaatste Zeeuw moest in de kwartfinales van het PSA 1 Star kampioenschap zijn meerdere erkennen in Cesar Salazar, de nummer twee van de plaatsingslijst. Hoewel de Nederlander zijn tegenstander goed partij bood, kon hij de Mexicaan niet verrassen: 7-11, 7-11, 11-8, 9-11.

Salazar moet het nu opnemen tegen de Engelsman Lauren Delasaux (3). De andere halve finale is een Engels onderonsje. Topfavoriet Chris Ryder stuit daarin op landgenoot Joel Hinds.

'Hooijmaijers drukte risicovolle contracten erdoor'

VVD'er Ton Hooijmaijers heeft er als gedeputeerde van Noord-Holland voor gezorgd dat de provincie nadelige en risicovolle contracten voor de aanleg van het Wieringerrandmeer heeft afgesloten. Dat meldt de Volkskrant zaterdag op basis van gesprekken met betrokkenen en vertrouwelijke documenten over het project.

Het project behelst onder meer het onder water zetten van een deel van de Kop van Noord-Holland, tussen Wieringen en de Wieringermeerpolder, en de bouw van woningen. Hooijmaijers wordt momenteel verdacht van ambtelijke omkoping.

De gedeputeerde zou contracten met projectontwikkelaar Lago Wirense erdoor hebben gedrukt na een etentje in 2006 met baggeraar Boskalis en VolkerWessels Vastgoed, die de bouwcombinatie Lago Wirense vormen. Hooijmaijers zou tijdens dit etentje op achttien punten afspraken hebben gemaakt.

Ambtenaren probeerden vervolgens de onaanvaardbare risico's aan te tonen aan de gedeputeerde, maar die legde de kritiek naast zich neer. In november 2007 kwamen de ambtenaren uiteindelijk met een negatief ambtelijk advies, waarin onder meer staat dat de provincie 54 tot 100 miljoen euro zou kunnen verliezen op het project.

Ook dit advies schoof de gedeputeerde terzijde, waarna Provinciale Staten in 2008 instemde met de grote rol van de provincie in het Wieringerrandmeer. Het negatieve ambtelijke advies kregen de leden van Provinciale Staten nooit onder ogen.

Onnodige paniek om Messi

Lionel Messi zorgde gisteren tijdens de training voor paniek in het Argentijnse kamp. De sterspeler van Barcelona raakte geblesseerd aan de knie. Hij verliet direct het veld, maar er bleek niets aan de hand te zijn. Hij liep slechts een kras op.

"We schrokken allemaal", zei bondscoach Diego Maradonna na de training. "Ik zag het niet gebeuren omdat ik er met mijn rug naar toe stond. Hij en Mascherano kwamen met de knieën tegen elkaar en toen zag ik dat Messi stopte. Maar het is niks. Hij heeft ijs op zijn knie gedaan en wil maandag spelen."

Argentinië oefent maandag tegen Canada. Het is het laatste duel voor eigen publiek voordat de Argentijnen naar Zuid-Afrika afreizen. Bij het WK zijn Zuid-Korea, Nigeria en Griekenland de tegenstanders in de groep.

Ronaldo over WK: "Favorieten winnen niet altijd"

Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo zal binnenkort met de nationale ploeg van Portugal afreizen naar het WK in Zuid-Afrika. De vedette geeft aan dat hij in Spanje de grootste titelkandidaat ziet, maar heeft meldt tevens dat de favorieten niet altijd per definitie de titel pakken.

"We moeten respect tonen voor Spanje, daarmee geef ik al aan dat zij tot de favorieten behoren. Behalve Spanje behoren ook Brazilië, Engeland, Argentinië en Duitsland tot de grootste titelkandidaten", aldus de Portugees tegenover AS.

"Als we tegen Spanje spelen, betekent het dat we de groepsfase hebben overleefd. Uiteraard zou ik het dan mooi vinden om tegen ze te spelen. In een enkele ontmoeting kan van alles gebeuren, maar de eerste belangrijke wedstrijd is Ivoorkust. Als we die wedstrijd winnen, hebben we vijftig procent kans om in de volgende ronde terecht te komen."

"Wij zijn nooit wereldkampioen geweest en daarom horen we niet bij de favorieten, maar de favorieten winnen niet altijd. Met deze mentaliteit ga ik naar Zuid-Afrika. Vanzelfsprekend wil ik de beste zijn en een prachtig toernooi meemaken."

"Ik zal proberen om mezelf van mijn beste kant te laten zien, zowel in Madrid als bij de nationale ploeg. Ik ben in een geweldige vorm, maar ik verricht geen wonderen. Ik ben niet degene om wie het draait, als de ploeg in orde is, kunnen we ver komen en dat is de spirit die we op het WK zullen hebben", zo besloot Ronaldo.

RadioShack: Landis chanteerde Armstrong

De wielerploeg RadioShack van Lance Armstrong en ploegleider Johan Bruyneel heeft toch de tegenaanval ingezet tegen Floyd Landis. Het team publiceerde gisteren een aantal e-mails op de website waaruit blijkt dat Landis de zevenvoudig tourwinnaar Armstrong en Bruyneel al twee jaar chanteerde.

Landis gaf eerder deze week toe verboden middelen te hebben gebruikt. Hij zou daartoe zijn aangezet door Armstrong en Bruyneel. "Landis dreigde er al jaren mee met valse beschuldigingen naar buiten te komen. Hij trachtte wanhopig een plaatsje in het peloton te veroveren. Pas toen duidelijk werd dat we echt niet op zijn eisen zouden ingaan, heeft hij de daad bij het woord gevoegd'', aldus een verklaring van RadioShack.

 

Wederom dagzege Sagan in Calfornia

Peter Sagan heeft de koninginnenrit in de Ronde van Californië gewonnen. De Slowaakse renner van Liquigas won na een rit over 217,7 kilometer de sprint van de voorste groep. Daarin bevonden zich alle favorieten. Sagan steeg door de bonificatieseconden naar de derde plaats in het algemeen klassement. Michael Rogers behoudt de leiderstrui.

De klassementsrenners hielden zich rustig tot de laatste klim. Rogers zette zijn knechten van Columbia op kop, die het tempo hoog hielden. Op het laatste stuk kwam Sagan over Rogers heen, die ook Rory Sutherland voor moest laten gaan. Levi Leipheimer werd vierde. Het was de tweede zege op rij van Sagan.

Uitslag etappe zes

 

# Renner Ploeg Tijd
1 Peter Sagan (Slw) Liquigas 6.07:08
2 Rory Sutherland (Aus)
United z.t.
3 Michael Rogers (Aus) Columbia z.t.
4 Levi Leipheimer (VS) RadioShack z.t.
5 Ryder Hesjedal (Can) Garmin z.t.
6 Phil Zajicek (VS) Fly z.t.
13 Marc de Maar United z.t.


Stand na etappe zes

# Renner Ploeg Tijd
1 Michael Rogers (Aus) Columbia 29.04:03
2 David Zabriskie (VS) Garmin +0,04
3 Peter Sagan (Slw)
Liquigas +0.09
4 Levi Leipheimer (VS) RadioShack +0.14
5 Rory Sutherland (Aus)
United +0.29
6 Marc de Maar United +0.32

Meisje geëlektrocuteerd om tongpiercing

In de Zuid-Afrikaanse stad Durban diende gisteren de rechtszaak tegen een 38-jarige man die zijn zestienjarige dochter op gruwelijke wijze heeft vermoord. Vorig jaar november bond hij het meisje aan een elektriciteitspaal en bracht haar door elektrocutie om het leven. Papa was namelijk niet blij dat zijn dochter ineens een tongpiercing bleek te hebben.

Een dag voor de moord had vaderlief ontdekt dat zijn dochter haar tong had doorboord. Vader werd woedend en mishandelde haar voor de ogen van haar broers en zussen. Hij belde zijn ex-vrouw om te vertellen dat haar dochter een piercing in haar tong had en bleef maar doorgaan met haar te mishandelen.

De volgende ochtend was de woede nog niet gekoeld. Sterker nog, hij bond het meisje aan een elektriciteitspaal buiten het huis en zette het meisje onder stroom. Het kind werd nog in allerijl naar het ziekenhuis vervoerd, maar was bij aankomst al overleden. De rechter heeft de uitspraak in de zaak uitgesteld tot augustus.

'Slachtoffers horen over verlof veroordeelde'

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wil dat het volgende kabinet komt met een plan om veroordeelden pas met verlof uit het gevang te laten gaan, als dat besproken is met hun slachtoffers. Dat zegt hij vandaag in het AD.

"We kennen uit de praktijk helaas voorbeelden waarin een dader aangeeft dat hij het slachtoffer altijd wel weet te vinden. Ik zie daarom graag een wet die slachtoffers de gelegenheid geeft zich uit te spreken over het verlof van een veroordeelde. Ik denk dat dat goed is", aldus de bewindsman. Hij denkt vooral aan slachtoffers van mensenhandel en ernstige zeden- en levensdelicten.

De onrust bij recente verloven (Saban B., Murat O.) hebben de minister mede tot zijn inzicht gebracht. "Het strafrecht moet herkenbaar zijn voor de samenleving. Dat mag niet alleen iets abstracts blijven. Slachtoffers moeten merken dat het strafrecht ze beschermt", vindt hij.

VVD grote winnaar in peiling

Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden worden gehouden, zou de VVD als de grote winnaar uit de bus komen. De partij haalt in de politieke barometer van Synovate 36 zetels, drie meer dan de PvdA. Vorige week stond de VVD nog op 32 zetels en was de PvdA met 33 zetels nog de grootste. De partij van Mark Rutte snoept vooral kiezers af van het CDA.

Dat de VVD de grootste partij is in de politieke barometer gebeurde ruim negen jaar geleden voor het laatst. Afgelopen week gaf EU-commissaris Neelie Kroes (VVD) aan het premierschap niet uit te sluiten, hoewel Rutte aangaf dat hij de kandidaat-premier is voor zijn partij.

Het CDA komt in de peiling uit op 23 zetels. In de zomer van 1998, op het hoogtepunt van Paars, was het de laatste keer dat het CDA zo laag stond.

In de peiling stijgt de PVV daarnaast van zeventien naar achttien zetels. GroenLinks krijgt er ook een bij en staat daarmee op tien zetels. ChristenUnie verliest er een en komt uit op acht plekken. D66 verliest er ook een en heeft in deze peiling tien zetels. De SP komt uit op acht zetels, eveneens een minder dan vorige week en zeventien minder dan de partij bij de vorige verkiezingen binnen sleepte.

De verkiezingen voor de Tweede Kamer vinden 9 juni plaats.

De Boeck nieuwe trainer Germinal Beerschot

Glen de Boeck is de nieuwe trainer van Germinal Beerschot. De club uit Antwerpen zocht een vervanger voor Jos Daerden, wiens contract niet werd verlengd. De 38-jarige De Boeck komt over van Cercle Brugge en tekent een contract voor drie jaar in Antwerpen, meldt de club op zijn website.

De Boeck was er snel uit met Germinal, waar hij iets moois hoopt neer te zetten. "Eigenlijk was ik niet van plan om weg te gaan bij Cercle. In Brugge had ik voor en tegenstanders. Dat zal hier niet anders zijn, maar ik wil dat iedereen de neuzen in dezelfde richting steekt."

Zeker 160 doden door vliegtuigongeluk India

Een passagiersvliegtuig is zaterdagochtend op de Indiase luchthaven van Mangalore tijdens het landen van de baan geschoten. Het toestel vloog daarop in brand. Zeker 160 inzittenden zijn om het leven gekomen. Dat meldden Indiase regeringsfunctionarissen.

Vermoedelijk hebben slechts enkelen van de 163 passagiers en zes, mogelijk negen, bemanningsleden het ongeval overleefd. Kort na de crash brachten ambulances een aantal mensen naar het ziekenhuis. De reddingsdiensten zijn massaal uitgerukt. De brandweer probeert met man en macht het vuur te blussen.

Het vliegtuig van Air India Express kwam uit Dubai. De luchtverkeersleiding verloor om 06.30 uur lokale tijd contact met het toestel.

Olieboorplatform Noordzee geëvacueerd

De Noorse oliemaatschappij Statoil heeft vrijdag 89 medewerkers van een olieboorplatform in Noordzee geëvacueerd, nadat een onverwachte verandering in de druk was geconstateerd tijdens het boren.

De woordvoerder van Statoil, Gisle Johanson, zei dat de situatie 'stabiel' is en dat alle veiligheidssystemen naar behoren functioneren. Niets wijst erop dat er zich een lek zal vormen, zei Johanson. Hij zei dat 89 van de 229 personeelsleden van het platform zijn gehaald terwijl de overige medewerkers de druk van de bron probeerden te normaliseren.

"We boren naar een reservoir door een rotsformatie met instabiele druk", zei Johanson. "In dit olieveld zijn we voorbereid zijn om met veranderende druk om te gaan." Volgens hem vinden incidenten als die van vrijdag 'zo nu en dan' plaats. Het is nog niet duidelijk wanneer het platform weer helemaal operationeel is.

Nederland stuurt pompen naar Polen

De Nederlandse regering heeft twee speciale hogedrukpompen naar Polen gestuurd om de gevolgen van de enorme overstromingen in het land te bestrijden. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen heeft de pompen van Rijkswaterstaat beschikbaar gesteld na een hulpverzoek van Polen.

Door extreme regenval kampt vooral het zuiden van Polen met zware overstromingen. Het water verplaatst zich naar het noorden en richt onderweg grote schade aan. Zo zijn er al meerdere dijken gebroken.

Het water heeft de hoofdstad Warschau al bereikt. Zeker zeven mensen zijn om het leven gekomen door de overstromingen en duizenden mensen zijn dakloos gemaakt. Ook omringende landen, zoals Tsjechië, Hongarije en Duitsland kampen met wateroverlast.

De kosten van de pompen, zo'n twee ton, komen uit het budget van Buitenlandse Zaken. De pompen blijven naar verwachting vijf dagen in Polen.

Nederland stuurt pompen naar Polen
Nederland stuurt pompen naar Polen (Foto: Novum)

Foto's van billen, FOK! heeft ze

Gisteren vond de verkiezing plaats van de mooiste Studentenbillen. FOK! was daar natuurlijk bij.

Nancy Lynn (mooie artiestennaam overigens) studeert psychologie en won ook nog eens de eerste prijs want ze had volgens velen de mooiste bilpartij. Of jij het er al of niet mee eens bent, kun je bekijken in onze fotospecial. Alvast vrolijk Pinksteren.

Nancy Lynn's billen vind je in het midden.

Voorlopige schorsingen Larpe en Colo

De Internationale Wielrenunie UCI heeft voorlopige schorsingen opgelegd aan de Fransman Mickael Larpe en de Italiaan Alessandro Colo.

Bij Larpe vonden de dopingjagers sporen van epo in zijn bloed bij een test tijdens de Franse wedstrijd Cholet-Pays de Loire op 20 maart. Bij Colo werd tijdens de Ronde van Mexico op 25 april het verboden clenbuterol in zijn urine aangetroffen. De schorsingen blijven in elk geval gehandhaafd tot de nationale wielerbonden van de betreffende renners een onderzoek hebben ingesteld.

 

Robben: "Vier titels in één seizoen is een droom"

Arjen Robben speelt met Bayern München zaterdagavond de finale van de Champions League. De sterspeler van de Duitsce club oogt ontspannen in de aanloop naar de finale. Als Inter wordt verslagen in het Estadio Bernabeu pakt Robben de derde prijs van het seizoen.

Mocht daar de wereldtitel bij komen "dan stop ik, want dat heb ik mijn moeder beloofd", grapte Robben. "Dan keer ik terug naar Groningen, vier titels in één jaar is natuurlijk een droom."

Robben speelt morgenavond op het veld waar hij vorig seizoen nog in het shirt van Real Madrid acteerde. "Voor Real Madrid was het een droom op eigen veld de finale te spelen. En nu sta ik er."

'Krokodil in vijver in Nijmegen'

Agenten hebben gisteravond in de Nijmeegse wijk Dukenburg vergeefs gezocht naar een krokodil.  De zoektocht kwam op gang, nadat een vrouw had gemeld dat zij het reptiel had zien zwemmen in het water aan de zijkant van het Steve Bikoplein.

Een dierenambulancemedewerker vertelt dat de getuige een boomstam zag liggen in de vijver. Toen zij dichterbij kwam zag ze dat het geen boomstam was, maar een krokodil. Het water aan het Steve Bikoplein is hermetisch afgesloten, zodat het dier dat volgens de meldster anderhalve meter lang is en bruin van kleur niet kan ontsnappen. De vrouw is tot nu toe de enige die het dier heeft gespot. Zij heeft gezien hoe de krokodil vanaf de wal het water inwaggelde.

Agenten en voorbijgangers hebben het reptiel nergens gezien. Medewerkers van een rioleringszaak hebben met een rijdende camera de bedding van de vijver onderzocht. Zij konden nergens een krokodil of een soortgelijk dier ontdekken.

Krokodil Schnappi is opgedoken in een Nijmeegse vijver.

Banden passen bij rijstijl Webber

Mark Webber heeft toegegeven dat hij blij is met de banden die fabrikant Bridgestone dit jaar in de Formule 1 gebruikt. De Australiër gaat met 78 punten samen met zijn Red Bull-teamgenoot aan de leiding in het klassement en wist de afgelopen twee Grands Prix te winnen.

Webber houdt van de smallere voorbanden. "De nieuwe generatie banden past beter bij mijn rijstijl. De voorbanden bijten niet extreem en de achterbanden hebben betere zijdelingse grip. Sebastian houdt van het omgekeerde," zei Webber.

Niet alleen Vettel, maar ook Michael Schumacher en Felipe Massa hebben problemen met het rubber. Laatstgenoemde kan bij Ferrari alleen teamgenoot Fernando Alonso bijhouden als de banden zacht genoeg zijn. "Ik heb moeite om de harde banden te laten werken. Op de zachte heb ik de grip die ik wil meteen in de eerste ronde al."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.