Hockeydames Hurley promoveren naar Hoofdklasse

Sally (Tessa)

De hockeydames van Hurley zijn gepromoveerd naar de Rabo Hoofdklasse. In Breda won de Amsterdamse ploeg het derde play-offduel met 2-1 van Push. Hurley verloor de eerste ontmoeting, maar won de laatste twee onderonsjes in de best-of-threeserie. Push wacht nog een tweede kans op promotie. Komend weekend speelt de Bredase ploeg tegen de nummer elf van de Rabo Hoofdklasse, Pinoké.

Annebet Beerman voor rust en Emily Campbell na rust zetten Hurley op een comfortabele 2-0-voorsprong. In de slotfase bracht Marieke van der Vis de thuisploeg terug in de wedstrijd, maar de aansluitingstreffer kwam te laat.

Goed was het niet, wat beide teams in de finale lieten zien. Vooral in de beginfase leek de druk speelsters aan beide kanten te verlammen. Push kwam het best uit de startblokken, maar gaf het initiatief gaandeweg de eerste helft uit handen. Hurley knokte zich in de wedstrijd en dat leverde corners op, veel corners. Tussen de 22e en de 35e minuut kreeg het team van Eric van der Pol zes korte hoekslagen. Echter, pas bij de laatste mogelijkheid was het raak. Annebet Beerman haalde vanaf de rand van de cirkel uit en zette de bezoekers in het rustsignaal op voorsprong.

Push begon ook de tweede gretig aan de derde play-offwedstrijd. Met name Jong Oranje-speelsters Malou Pheninkcx en Hannah Lemmens toonden aan dat zij op het hoogste niveau thuishoren. Maar opnieuw was het Hurley dat terugkwam in de wedstrijd. Een strafcorner, de negende inmiddels voor de Amsterdamsen, werd via een tip-in verzilverd door Emily Campbell. Push kreeg nog een aantal strafcorners, maar ook de Bredase ploeg ging erg slordig met deze kansen om. De zevende corner leverde een doelpunt op, zes minuten voor tijd via Marieke van der Vis. Maar die treffer kwam te laat om het feestje van Hurley nog te verstieren.