Vrouw vindt slang op balkon

Een vrouw heeft zaterdagochtend een levende slang van meer dan een meter gevonden op haar balkon in Amsterdam. De vrouw kreeg het reptiel in het oog doordat haar kat zich vreemd gedroeg. De kat bleek in de ban van de slapende rode rattenslang die tussen de planten lag. Het dier is opgehaald door de dierenambulance en bleek ongevaarlijk.

Volgens de vindster leek het aanvankelijk of er een bloempot van een balkon hoger was omgevallen, want er lag een bruine hoop. Bij nadere inspectie bleek het om de slang te gaan. De vrouw 'schrok zich een hoedje' en nam de kat mee naar binnen. "Ik deed direct het kattenluikje en de deur dicht."

De dierenambulance reageerde verbaasd op het telefoontje van de vrouw dat er een slang op haar balkon aan de Albert Cuypstraat in De Pijp lag. De twee medewerkers keken raar op toen ze de slang vervolgens echt aantroffen.

"Het was voor het eerst dat een melding over een slang een echte slang opleverde en geen dode slang of een tuinslang, vertelden ze me", zegt de verbaasde bewoonster. "Hij bleek onderkoeld en daarom kon de man van de dierenambulance hem met zijn blote handen in een zak stoppen."

Het dier is naar een reptielenopvang in Amsterdam-Noord gebracht. Het bleek te gaan om een rode rattenslang, een wurgslang. "Hij was dus niet gevaarlijk, maar ik vreesde wel dat de kat was gebeten."

Waar de slang vandaan kwam is nog niet bekend. Wel zit er een dierenwinkel in de buurt die ook exotische dieren zoals slangen verkoopt.