FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 2 mei 2010

Traksel beste in Profronde van Made

Bobbie Traksel heeft zondag de Profronde van Made op zijn naam geschreven. De coureur van Vacansoleil was de beste in de omnium, die uit drie onderdelen bestond. Alexandre Vinokourov eindigde als tweede, net voor Lars Boom.

De basis voor zijn eindzege legde Traksel in de individuele tijdrit. Daarin bleef bij Vinokourov, vorige maand nog winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, nipt voor. Johnny Hoogerland was de beste op het onderdeel afvalrace en Boom won het onderdeel criterium.

De Profronde van Made wordt beschouwd als het profcriterium van Nederland op de wielerkalender.

Uitslagen Italië speelronde 36

In Italië werd dit weekend de 36ste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

AC Milan - Fiorentina

Met Klaas Jan Huntelaar en Clarence Seedorf in de basis heeft AC Milan een 1-0 overwinning geboekt op Fiorentina. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Ronaldinho. De Braziliaan scoorde vanaf elf meter.

De beste kansen waren in de eerste helft voor Milan. De eerste mogelijkheid kwam op naam van Huntelaar, die op aangeven van Ronaldinho hard het zijnet raakte. Niet veel later lag de andere Nederlander, Seedorf, aan de basis van een harde kopstoot van Ronaldinho. Milan drong een beetje aan en kreeg vlak voor rust in de persoon van Ronaldinho geel, nadat hij een schwalbe zou hebben gemaakt.

De eerste echte doelrijpe kans voor Fiorentina passeerde na 64 minuten pas de revue. Riccardo Montolivo wist het doel niet te vinden. Ook Seedorf lukte dat niet, omdat de middenvelder uit kansrijke positie hoog over schoot. Milan pakte alsnog de leiding toen Per Kroldrup een overtreding op Filippo Inzaghi beging. De strafschop die daaruit voortvloeide werd door Ronaldinho verzilverd: 1-0. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand.

Parma - AS Roma

Door een 1-2 overwinning van AS Roma op Parma hebben de Romeinen de druk op koploper Internazionale gehouden. Francesco Totti en Rodrigo Taddei scoorden namens Roma in het duel waarin een rode kaart voor Luis Jimenez, speler van de gastheren, viel.

In Parma bemachtigde Roma al in de vierde minuut van de wedstrijd een voorsprong. Clubicoon Totti wist met een prachtige lob de doelman van de tegenstander te verschalken. Parma kwam er wel uit, maar kon Roma geen pijn meer doen in het eerste bedrijf. Na de pauze kwam Parma er ook gevaarlijk uit, maar was het Roma dat scoorde. Totti raakte de paal, alvorens Taddei de 0-2 in het mandje prikte. Parma kwam toch nog terug via Davide Lanzafame. Dat mocht echter niet meer baten.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Lazio Roma Internazionale 0-2
Cagliari Udinese 2-2
Atalanta Bergamo Bologna 1-1
Chievo Napoli 1-2
Siena Palermo 1-2
Catania Juventus 1-1
Bari Genoa 3-0
Sampdoria Livorno 2-0
AC Milan Fiorentina 1-0
Parma AS Roma 1-2

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Internazionale 36 22 10 4 76 70-31
2 AS Roma 36 22 8 6 74 64-40
3 AC Milan 36 19 10 7 67 57-38
4 Sampdoria 36 18 9 9 63 47-40
5 Palermo 36 17 10 9 61 56-45
6 Napoli 36 14 14 8 56 48-42
7 Juventus 36 16 7 13 55 53-50
8 Genoa 36 13 9 14 48 56-60
9 Fiorentina 36 13 7 16 46 47-44
10 Bari 36 12 10 14 46 44-46
11 Parma 36 12 10 14 46 39-48
12 Chievo 36 12 8 16 44 34-36
13 Cagliari 36 11 10 15 43 54-55
14 Udinese 36 11 10 15 43 50-53
15 Catania 36 9 14 13 41 42-44
16 Lazio Roma 36 9 13 14 40 34-41
17 Bologna 36 10 10 16 40 40-53
18 Atalanta Bergamo 36 9 8 19 35 36-49
19 Siena 36 7 9 20 30 39-65
20 Livorno 36 7 8 21 29 25-55

Topscorers

# Speler Club Goals
1 Di Natale Udinese 26
2 Diego Milito Internazionale 20
3 Miccoli Palermo 18
4 Pazzini Sampdoria 17
5 Gilardino Fiorentina 15
6 Borriello AC Milan 14
7 Barreto Bari 13
= Vucinic AS Roma 13
= Matri Cagliari 13

Programma volgende speelronde

Datum Thuis Uit
zo 9/5 Fiorentina Siena
zo 9/5 Udinese Bari
zo 9/5 AS Roma Cagliari
zo 9/5 Napoli Atalanta Bergamo
zo 9/5 Genoa AC Milan
zo 9/5 Livorno Lazio Roma
zo 9/5 Bologna Catania
zo 9/5 Palermo Sampdoria
zo 9/5 Juventus Parma
zo 9/5 Internazionale Chievo

Emanuelson: "Dit is een domper"

De teleurstelling was groot bij de Ajax-spelers na het mislopen van de Nederlandse landstitel. Ook Urby Emanuelson was ontgoocheld.

FC Twente won vanmiddag met 0-2 van NAC Breda en dat was voldoende om Ajax, dat bij NEC eveneens won (1-4), voor te blijven op de ranglijst. "Dit is een domper", aldus Emanuelson in een reactie op de officiële website van de hoofdstedelingen.

Emanuelson had stiekem hoop op een grote verrassing, maar dat zat er nimmer in. "Natuurlijk hadden we vooraf en ook tijdens de wedstrijd een beetje hoop. Zeker omdat we sinds de winterstop de goede weg zijn ingeslagen."

Emanuelson vervolgt: "Natuurlijk kijk je achteraf waar we dit seizoen de punten hebben laten liggen. Sparta-thuis (0-0), Twente-uit (1-0) en Feyenoord-uit (1-1) schieten me dan als eerste te binnen."

Gratis DLC bij aankoop Alan Wake

Op 14 mei zal de game Alan Wake na jarenlange ontwikkeling eindelijk in de schappen liggen. Gamers die deze titel kopen zullen van Microsoft een voucher krijgen waarmee in de toekomst gratis downloadable content binnen kan worden gehaald.

Buiten dit gegeven is er nog zeer weinig bekend over de DLC van Alan Wake. Over de inhoud, de prijs en het moment van uitgave tasten we nog steeds in het duister. Ook op de vraag hoeveel content men dan met de voucher gratis krijgt kan nog geen antwoord worden gegeven.

Content-vouchers worden bij uitgevers almaar populairder als maatregel tegen de verkoop van tweedehands games. Al eerder maakte games als Mass Effect 2, Dragon Age en Bad Company 2 gebruik van soortgelijke principes. Deze maatregel zorgt ervoor dat tweedehands-gamers geld moeten betalen voor extra content, terwijl deze gratis is voor consumenten die de game nieuw kopen.

 

[DSC] Uitslag Nürburgring race 2

Waar iedereen het gehele weekend al voor vreesde werd vandaag de waarheid. De gehele morgen was het nat op de Nürburgring waardoor de tweede race van de Dutch Supercar Challenge op het Duitse circuit onder natte omstandigheden verreden werd. Cor Euser bleek in de race door niemand bij te houden en won de race met een geruime voorsprong. Tweede werden Siebrand Dijkstra en Arjan van der Zwaan, die al in de eerste ronde spinden maar door een knappe inhaalrace toch nog op het podium eindigden. Derde werd Rick Abresch, die profiteerde van de straftijd die Peter Versluis aan zijn broek kreeg voor een te korte pitstop. In de Supersport I-divisie ging de overwinning naar Henk Thuis. Thuis kon in de beginfase het tempo van zijn concurrenten in deze divisie goed bijhouden en kon daardoor optimaal profiteren van de strafseconden die zijn concurrenten hadden. Jaap van Lagen en Wolf Nathan bekroonden hun goede race met de tweede plek. Michael Donovan eindigde op de derde positie. Niels Bouwhuis won bij de BRL’s.

Bij de start van de race was het Arjan van der Zwaan die met zijn Audi R8 LMS GT3 als koploper de eerste bocht in schoot. Lang kon Van der Zwaan niet van zijn eerste positie profiteren, want Cor Euser was vanaf de start meteen snel en slaagde er dan ook in om al in het infield gedeelte van het circuit Van der Zwaan voorbij te steken. Van der Zwaan leek aan te sluiten, maar maakte verderop op het circuit een kostbare fout door in de rondte te gaan. Dit gaf de tweede en derde positie aan Peter Versluis en Rick Abresch.

Cor Euser noteerde in de beginfase veruit de snelste rondetijden. De enige coureur die dezelfde tijden als Euser kon rijden was Arjan van der Zwaan, die na zijn spin de jacht op zijn voorliggers geopend had. Van der Zwaan was na zijn spin achter Alex van ’t Hoff, dit weekend rijdend met een Ferrari F430 GT3 omdat reeds in de vrije trainingen de krukas van de motor van zijn Mosler kapot ging, terechtgekomen maar kon al vrij snel aan Van ’t Hoff voorbij gaan.

Van der Zwaan liep daarna in op Peter Versluis en Rick Abresch en kreeg daarbij de eerste positieverbetering in zijn schoot geworpen. Peter Versluis verremde zich namelijk in de Mercedes Arena waardoor zijn Ferrari achterstevoren kwam te staan. Zowel Abresch als Van der Zwaan konden hierdoor aan Versluis voorbij gaan. Nog voor de pitstops slaagde Van der Zwaan er bovendien in om de tweede plek op te eisen door Rick Abresch te verschalken.

De voorsprong van Euser bleek voor de pitstops groot genoeg om zijn resultaatseconden te compenseren. De Marcos-coureur bleef dan ook ruim aan de leiding met achter hem aan Siebrand Dijkstra. Dijkstra noteerde in de regen goede rondetijden en kon zijn achtervolgers Peter Versluis en Rick Abresch goed achter zich houden. Versluis leek hierdoor op de derde positie te eindigen, maar zag zijn podium na de race in rook opgaan toen bleek dat zijn pitstop te kort had geduurd. Versluis kreeg hierdoor dertig strafseconden aan zijn broek en eindigde daardoor op de vijfde positie tot achter René Snel.
De vierde positie van Snel was overigens een prestatie van formaat, want de Porsche-coureur was als laatste de race gestart. De derde positie was voor Snel niet haalbaar, waardoor Cor Euser, het duo Dijkstra/Van der Zwaan en Rick Abresch het podium mochten beklimmen.

In de Supersport I-divisie had Erol Ertan een zeer goede start. De Mégane-coureur ging meteen voorbij aan Nol Köhler en kon in de eerste ronde meteen een gaatje slaan. Dat gaatje ging echter snel verloren nadat Ertan zich in de tweede ronde verremde in de eerste bocht. Ertan bleef hierbij wel eerste, maar werd daarna meteen onder druk gezet door Nol Köhler en BRL-coureur Henry Zumbrink.
Achter de drie koplopers kwamen Michael Donovan en Dennis Retera snel naar voren rijden. Zumbrink was er na een paar ronden in geslaagd om voorbij te gaan aan Nol Köhler en ook Donovan en Retera konden voorbij gaan aan de Porsche-coureur. Ertan kon zijn goede start geen vervolg geven want Donovan en Retera slaagden er beiden in om Ertan te passeren. Ook Henry Zumbrink wilde voorbij gaan aan Ertan, maar plaatste een te enthousiaste inhaalactie op de Renault Mégane waardoor Ertan in de rondte werd getikt.

De actie tussen Henry Zumbrink en Erol Ertan was niet de enige touché in de race. Zo kwamen ook De Porsches van Frijns en Habets met elkaar in aanraking in de Mercedes Arena. Het betekende voor beide coureurs het einde van de race.

Dennis Retera deed het uitermate goed in de beginfase en kon als leider de pitstops beginnen. Retera had echter veel resultaatseconden en viel na de pitstops een aantal posities terug. Henk Thuis, die voor de pitstops nog was opgeklommen tot de derde positie, had nog geen strafseconden en kon daardoor het tweede gedeelte van de race als leider beginnen.
Om de tweede positie werd in de slotfase nog flink gestreden. Eerst vochten Michael Donovan en Marc Goossens felle gevechten met elkaar uit maar die strijd moest Goossens staken toen zijn BRL technische mankementen vertoonde. Daarna kreeg Donovan het aan de stok met Jaap van Lagen, die na de pitstops het stuur van de Porsche had overgenomen van Wolf Nathan.

Van Lagen slaagde erin om de tweede positie te pakken, maar kreeg het niet meer voor elkaar om de eerste positie van Henk Thuis in gevaar te brengen. Die won dus de race, voor Wolf Nathan en Jaap van Lagen. Michael Donovan eindigde op de derde positie.

Bij de BRL’s ging de overwinning uiteindelijk naar Niels Bouwhuis, die profiteerde van het falen van de BRL van Marc Goossens. Goossens werd ondanks zijn haperende BRL nog wel tweede. Derde werd gastrijder Renger van der Zande, ondanks zijn crash met Nelson van der Pol in de laatste ronde. Deze crash betekende echter met nog twee minuten te gaan code rood waardoor Van der Zande wel werd geklasseerd.

Meer burgerdoden in Afghanistan

Het aantal burgerdoden door gevechten in Afghanistan lag vorige maand een derde hoger dan in april vorig jaar. Volgens het Afhgaanse ministerie van binnenlandse zaken kwamen 173 burgers om tussen 21 maart en 21 april.

De meeste doden vielen door aanvallen van opstandelingen, maar burgerdoden veroorzaakt door de Verenigde Staten of hun bondgenoten liggen veel gevoeliger. Grootschalige verontwaardiging over het hoge aantal burgerslachtoffers bracht de Amerikaanse bevelhebber Stanley McChrystal er vorig jaar toe de regels over het gebruik van onder meer luchtaanvallen aan te scherpen.

Door de komst van nog eens dertigduizend troepen bestaat de vrees dat het aantal burgerdoden verder stijgt.

Patch brengt drie gratis C&C 4 maps

Onlangs is er voor de RTS Command & Conquer 4: Tiberian Twilight een rijkelijk belegde patch verschenen. Niet alleen zorgt de patch ervoor dat er wat oneffenheden in de game worden gladgestreken, ook wordt de speler getrakteerd op drie nieuwe multiplayer maps.

Spelers kunnen hun strategisch inzicht laten gelden in de maps Capitol Coup, Disputed Depot en Bridge to Nowhere. EA hoopt dat C&C spelers het gebaar kunnen waarderen: "More of a content update with new maps, then a fix-it patch. Hope this is enjoyed."

Dit laatste deel in de Command & Conquer-saga speelt zich af in het jaar 2062. De mensheid heeft nog maar enkele jaren voordat zij definitief is uitgestorven. De aartsrivalen GDI en Brotherhood of NOD zien zich daardoor genoodzaakt samen te werken, om zodoende de toekomst van de mensheid zeker te stellen.

Ajax beste vice-kampioen aller tijden

Met het ongelooflijk aantal punten van 85 is Ajax er niet in geslaagd landskampioen van Nederland te worden. Met dat aantal punten geen landskampioen worden lukte eerder alleen Feyenoord in het seizoen 1972/1973. Dat jaar werd Ajax kampioen met 90 punten.

# Seizoen Tweede plek Punten Kampioen Punten
1 2009/2010 Ajax 85 FC Twente 86
= 1972/1973 Feyenoord 85 Ajax 90
3 2002/2003 Ajax 83 PSV 84
4 1971/1972 Feyenoord 81 Ajax 93
5 1991/1992 Ajax 80 PSV 83
= 1986/1987 Ajax 80 PSV 86
7 1968/1969 Ajax 79 Feyenoord 83
= 1967/1968 Feyenoord 79 Ajax 85
9 2004/2005 Ajax 77 PSV 87
= 1995/1996 PSV 77 Ajax 83


Tot en met het seizoen 1994/1995 kreeg men twee punten bij een overwinning, in dit overzicht is alles omgerekend naar drie punten per overwinning.

Vanaf het seizoen 1966/1967, het eerste seizoen dat er 18 clubs in de Eredivisie speelden, zou een club met 85 punten 33 keer kampioen geworden zijn, slechts elf keer was het aantal punten van een kampioen hoger dan 85.

# Seizoen Kampioen Punten Tweede plek Punten
1 1971/1972 Ajax 93 Feyenoord 81
2 1972/1973 Ajax 90 Feyenoord 85
3 1997/1998 Ajax 89 PSV 72
4 1994/1995 Ajax 88 Roda JC 76
5 2004/2005 PSV 87 Ajax 77
= 1985/1986 PSV 87 Ajax 77
= 1980/1981 AZ'67 87 Ajax 70
= 1969/1970 Ajax 87 Feyenoord 77
9 2009/2010 FC Twente 86 Ajax 85
= 1987/1988 PSV 86 Ajax 73
= 1986/1987 PSV 86 Ajax 80


FC Twente staat qua kampioenspuntenaantal op een gedeelde negende plek.

'De Leeuw terug naar Willem II'

Volgens bronnen rondom Willem II zou de Tilburgse club Michael de Leeuw hebben gepolst of deze interesse zou hebben om terug te keren naar de Tilburgse club. De Leeuw vertrok in 2009 bij de Tricolores samen met Lars Lambooij naar BV Veendam waar hij in het huidige seizoen doorbrak als aanvaller. De geboren Goirlenaar zou wel interesse hebben naar een eventuele terugkeer op de Tilburgse velden.

De Leeuw wist dit seizoen beslag te leggen op drie prijzen. Hij won in de derde periode de Bronze Stier als topschutter en werd tevens beloond voor zijn goede prestaties met een Gouden Stier voor de topscoorder van het seizoen 2009/2010 en voor het grootste talent van 2009/2010. In Tilburg zou de speler gezien worden als de vervanger van huurling Stef Nijland die na dit seizoen terugkeert naar PSV.

Red Dead Redemption reclame

21 mei kunnen we aan de slag met de langverwachte sandbox game in het wilde westen: Red Dead Redemption. De game, die wordt ontwikkeld door Rockstar, vertelt het verhaal van John Marston. Deze voormalige crimineel moet zich staande zien te houden in het keiharde wilde westen van begin 20e eeuw.

Zo'n drie weken van tevoren heeft Rockstar al hun eerste commercial van de game uitgebracht. De reclame toont een hoop woestijn, paarden en revolvers. Kortom, alles wat we van een cowboy-game mogen verwachten. Het filmpje is hieronder te bekijken.

 

 

Visserijverbod vanwege olievlek

De Amerikaanse overheid heeft zondag commerciële en sportvisserij in een gebied van de monding van de Mississippi in Louisiana tot aan Pensacola in Florida verboden. De maatregel is genomen in verband met de olievlek in de Golf van Mexico en blijft minstens tien dagen van kracht. De Nationale oceanische en atmosferische dienst (NOAA) heeft dit bekendgemaakt.

De olie is afkomstig uit de boorput van het gezonken booreiland Deepwater Horizon. De olie stroomt onverminderd in zee en het is tot dusver niet gelukt de olie van de zeespiegel te verwijderen.

Final Fantasy IX spoedig naar PSN

Begin april werd bekendgemaakt dat in navolging van Final Fantasy VII ook FFIX zal worden heruitgebracht op PlayStation Network. Hoe lang we nog moesten wachten op deze populaire RPG uit het jaar 2000 was destijds niet bekend.

Square Enix producer Shinji Hashimoto heeft recentelijk op zijn Twitter gemeld dat de ontwikkeling van Final Fantasy IX-port is voltooid. De game wordt nu onderworpen aan een testprocedure door Sony.

Hoewel er nog geen exacte datum wordt genoemd, betekent dit dat Japanse gamers niet lang meer hoeven te wachten. Europeanen die zich weer dolgraag vast willen bijten in een oude Final Fantasy moeten waarschijnlijk nog ietsje langer wachten.

ANWB: 'blijf weg van A1'

De ANWB raadt automobilisten aan zondagavond de A1 van en naar Enschede te vermijden. Vele duizenden fans van FC Twente blokkeren de A1 in beide richtingen. Een zegsman spreekt van een 'chaos op de weg'.

De touringbus met de spelers rijdt met nog geen 10 kilometer per uur over de A1 richting Enschede. Rond negen uur was de bus pas bij Markelo. Ook de weg richting Apeldoorn is geblokkeerd door automobilisten die vanuit Enschede de bus tegemoet rijden en vervolgens in de middenberm parkeren.

Van Bronckhorst: "Voor het WK duidelijkheid"

Giovanni van Bronckhorst laat nog voor het WK weten of hij zijn loopbaan voortzet. De 35-jarige aanvoerder van Feyenoord was onder de indruk van het afscheid van Roy Makaay tegen sc Heerenveen.

"Het afscheid van Roy Makaay deed me veel en dat zet mij ook weer aan het nadenken. Het is voor iedereen het beste als ik voor het WK duidelijkheid geef, dan weet Feyenoord waar het aan toe is", laat Oranje-captain Van Bronckhorst weten bij Radio Rijnmond.

"Het is niet makkelijk om dit besluit te nemen, maar ik volg mijn gevoel. Of ik er bij ben in augustus als Feyenoord in de Europa League speelt, zeg ik nog niet", besluit de 96-voudig international.

Troep in Utrecht door staking

De staking van de straatvegers in Utrecht zorgt ervoor dat het op sommige plaatsen in de stad een flinke troep is. De veegdienst legde vrijdagnacht om 24.00 uur het werk neer. Lang niet alle zooi van Koninginnedag was toen al opgeruimd.

Volgens een woordvoerder van de gemeente verschilt de situatie van plek tot plek. Op sommige uitgaanspleinen hebben horecaondernemers de troep die dit weekeinde ontstond zelf opgeruimd, op andere plekken is het wel een zooitje. Van een gevaarlijke situatie is echter nog geen sprake, laat de woordvoerder weten.

De staking van de straatvegers in de Domstad duurt tot en met 7 mei. Op 6 en 7 mei staken ook de vuilnisophalers.

Troep in Utrecht door staking
Troep in Utrecht door staking (Foto: Novum)

Ruiz: "Dit is een droomseizoen"

FC Twente pakte vanmiddag voor het eerst in het bestaan de landstitel. De ploeg uit Enschede won met 2-0 bij NAC Breda, waardoor het resultaat van Ajax (4-1 winst bij N.E.C. Nijmegen) er niet meer toe deed. Na het laatste fluitsignaal barstte in het Rat Verlegh-stadion een fesst los.

Bryan Ruiz, één van de smaakmakers bij FC Twente, was euforisch. "Het is een fantastisch seizoen geweest, echt een droomseizoen voor Twente en voor mij," aldus de aanvaller uit Costa Rica. In zijn eerste seizoen bij de Tukkers maakte de speler 24 doelpunten, waarmee hij prompt clubtopscorer werd.

Ook de trainer van FC Twente, Steve McClaren, straalde louter positiviteit uit. Toch bleef de oefenmeester ook nog een beetje kritisch. "Dit is ongelooflijk. In de voorbereiding op het duel tegen NAC waren de spelers soms te relaxt, maar de laatste dagen keerde de scherpte terug."

Wout Brama keek vooral uit naar de terugkeer in Enschede. De middenvelder is zelfs bang dat de ploeg de stad niet een in kan komen. "Dit is ongeloofelijk. Het is zo druk in Enschede. Ik denk dat we er niet eens inkomen," lachte hij. Daarnaast was FC Twente in zijn ogen de terechte landskampioen. "We hebben meer punten dan de rest. We hebben een heel constant seizoen achter de rug. Dat is onze kracht."

Fable III's "touch mechanic" geïnspireerd door ICO

In Fable III wordt het mogelijk voor je character om objecten in de wereld aan te raken. Molyneux heeft nu gezegd dat dit geen gimmick is, maar zelfs een grote impact op de gameplay zal hebben. Verder meldt hij dat dit systeem geïnspireerd is door de PS2-klassieker ICO. Verder zijn er geen details bekend over het aanraaksysteem.

Wel zijn er meer details bekend over de game zelf. Zo zullen wapens transformeren gebaseerd op de manier hoe jij ze gebruikt. Zo krijgt iedereen een uniek wapen. Ook zal je character zich aanpassen aan jouw stijl. Zo zal iemand die veel melee gebruikt er gespierder uitzien, iemand die van afstand schiet gewoon dun blijven en een tovenaar zal er zwak uitzien. Fable III komt dit najaar uit op de Xbox 360.

Nadal wint vijfde titel in Rome

Rafael Nadal heeft het Masters-toernooi in Rome voor de vijfde keer gewonnen. In de eerste geheel Spaanse finale bij het Italiaanse toernooi troefde Nadal David Ferrer in twee sets af: 7-5, 6-2. De finale bij het graveltoernooi werd twee keer onderbroken vanwege regen. Nadals zege in Rome was zijn zeventiende op een toernooi uit de Masters Series. Daarmee evenaart hij het record van Andre Agassi.

De in uitstekende vorm verkerende Ferrer kon in de eerste set goed meekomen met Nadal. Er waren wel breakpunten voor de nummer drie van de wereld, maar die werkte Ferrer weg. Op een 4-4, 40-15 stand in het voordeel van Ferrer moesten de kemphanen voor het eerst naar de kleedkamer om een regenbui af te wachten.

Na de hervatting bijna een uur later bleek dat Ferrer aangedaan was. Hij pakte zijn servicebeurt nog wel, maar vervolgens verloor hij drie games op rij. De tweede set opende Ferrer nog met een gewonnen opslagbeurt, maar de volgende twee games waren voor Nadal voordat een nieuwe bui voor nog eens veertig minuten oponthoud zorgde.

In het derde deel van de wedstrijd was het verzet van Ferrer gebroken. Hij won nog maar een game en zag Nadal zodoende de toernooiwinst pakken.

Call of Duty: Black Ops niet voor de Wii?

Ieder jaar wordt er een Call of Duty ontwikkeld, het ene jaar door Infinity Ward en het andere jaar door Treyarch. Hoewel Infinity Ward nooit voor de Wii ontwikkelde, deed Treyarch dat altijd wel. Met Black Ops komt hier misschien verandering in.

Bij de Amerikaanse winkelketen GameStop is de game namelijk al te pre-orderen. De game kan je pre-orderen voor de PC, Playstation 3 en de Xbox 360, maar niet voor de Wii. Activision heeft gezegd dat ze nog niet zeggen op welke consoles de game uitkomt, nadat dit gevraagd was door onze Amerikaanse collegas van IGN. De laatste updates rond de nieuwe Call of Duty-game lees je natuurlijk op FOK!Games.

Ajax maakt meer dan 100 doelpunten

Ajax was dit seizoen goed voor 106 doelpunten, maar dit resultaat leverde geen landstitel op. Deze ging namelijk naar FC Twente, dat de Amsterdammers één punt voor wist te blijven.

Het gebeurde zeventien keer eerder, dat een ploeg in de Eredivisie meer dan 100 goals maakte. Ajax passeerde dit magische aantal dit seizoen voor de veertiende keer. In het seizoen 1999/2000 deed PSV dit voor het laatst en was toen goed voor 105 treffers.

Veel doelpunten wil echter niet zeggen dat je ook landskampioen wordt. Dit gebeurde namelijk maar drie keer (1960/1961, 1983/1984 en 1985/1986). In alle gevallen was het Ajax dat meer dan 100 goals maakte, maar niet met de kampioensschaal aan de haal ging.

Dansschool geeft meisjes van 10 paaldanscursus

Een Britse dansschool is in opspraak geraakt voor hun nieuwste service. Voor dertig pond, een kleine 35 euro, geven zij meisjes van tien tot zestien jaar maar liefst zes paaldanslessen. De dansschool in Blackpool prijst de cursus aan als een gezonde vorm van lichaamsbeweging.

Ouders en lokale politici zijn echter niet gecharmeerd van de paaldanslessen. Zij noemen het 'walgelijk' en 'premature seksualisering van kinderen'. "Het is walgelijk dat iemand dit heeft verzonnen", vindt ene Chris Hyde, wier dertienjarige dochter 'gewone' danslessen volgt op de Fusion Dance School. "Ik denk dat een heleboel ouders behoorlijk overstuur zouden raken als ze wisten wat kinderen tegenwoordig zoal doen."

Peter Callow van de lokale gemeenteraad vindt de lessen ook 'totaal ongepast'. Volgens lerares Carolyn Armstrong valt het allemaal wel mee. De cursus behandelt volgens haar niet de 'vulgaire kant van paaldansen'. "De mensen zien het helemaal verkeerd", besluit ze.


Niks mis met paaldansen

[DSC] Uitslag Nürburgring race 1

Arjan van der Zwaan en Siebrand Dijkstra hebben hun pole position in de kwalificatie succesvol om kunnen zetten naar een klinkklare overwinning. Makkelijk had het duo het niet, want onder andere Cor Euser, René Snel en Peter Versluis boden vooral in de beginfase veel weerstand. Na felle gevechten met bovengenoemde tegenstanders kon Van der Zwaan echter voor de pitstops een geruime voorsprong opbouwen waarna Siebrand Dijkstra de race sterk kon consolideren. In de Supersport I-divisie ging de overwinning naar Nol Köhler en Henk Haane. Zij pakten die overwinning na een uitermate spannend gevecht met Erol Ertan en Philippe Ribbens. De Fransman Guillaume Rousseau werd met zijn Renault Mégane Trophy knap derde. Henry Zumbrink was de eerste BRL-coureur in de Supersport I-divisie op de vierde positie.

De start van de race was voor René Snel. De Porsche-coureur vloog vanaf de vierde positie meteen door naar de eerste plaats en bleef daardoor in de eerste bocht Cor Euser en Peter Versluis voor. Polesitter Arjan van der Zwaan had het een stuk moeilijker. De bestuurder van de fraaie Audi R8 LMS viel namelijk terug naar de vierde positie.
Snel kon de eerste ronden een kleine voorsprong opbouwen. Dat kwam mede door de felle gevechten die er achter hem gestreden werden. Van der Zwaan en Versluis wisselden regelmatig van positie, en zetten daarbij op hun beurt Cor Euser flink onder druk. Die gaf zich echter niet zomaar gewonnen en slaagde erin om zijn Marcos Mantis lang breed te maken.
Ondertussen gaf René Snel zijn eerste positie prijs. Snel, die achteraf aangaf dat er elektronische problemen met zijn wagen waren waardoor onder andere zijn ABS niet meer werkte, kwam door een slechte ronde dan ook niet meer als eerste maar als vierde door. Snel vond wel vrijwel meteen aansluiting bij de drie koplopers en kon zich hierdoor wederom gaan mengen in de strijd om de koppositie.

Cor Euser kon die eerste positie lang vasthouden, maar moest uiteindelijk in de Dunlop Kehre achterop het circuit zijn meerdere erkennen in Arjan van der Zwaan. Van der Zwaan kon na zijn inhaalactie meteen een paar seconden weglopen bij Euser. Peter Versluis slaagde er twee ronden later ook in om voorbij te gaan aan Euser. Van der Zwaan had op dat moment al een ruime voorsprong van een tiental seconden op Versluis opgebouwd.
Voor René Snel verliep de pitstop niet zoals gewenst. Nadat Snel weer de baan op was gekomen vloog namelijk de motorkap van zijn Porsche los waardoor die motorkap op de voorruit van Snel terecht kwam. Snel moest hierdoor zijn auto aan de kant parkeren. Ook voor Peter Versluis verliep de pitstop niet vlekkeloos. Bij de bandenwissel hadden zijn monteurs problemen met het monteren van een achterwiel waardoor Versluis veel langer binnen moest staan dan gepland.
Peter Versluis kwam dan ook achter Cor Euser, Rick Abresch en Danny Werkman terecht en moest daardoor een flinke inhaalslag maken om nog aanspraak te maken op een podiumplaats. Siebrand Dijkstra, die het stuur van de Audi R8 LMS had overgenomen van Arjan van der Zwaan had door dit alles immers al een voorsprong van ruim dertig seconden.

Versluis had na de pitstops het mes tussen zijn tanden zitten en kon snel voorbij gaan aan Rick Abresch en Danny Werkman. Versluis sloot daarna aan bij Cor Euser waarbij bovendien Danny Werkman aan kon sluiten bij de Ferrari F430 van Versluis. Een spannend gevecht volgde, dat bijna nog fout af dreigde te lopen. Bij de NGK-chicane verremde Werkman zich namelijk waardoor hij met zijn Omega V8Star door het gras schoot. Bij het terugkomen op de baan miste Werkman de bolides van Versluis en Euser maar op een haartje.
Versluis slaagde er met nog tien minuten op de klok in om nog voorbij te gaan aan Werkman en Euser, maar de achterstand op Siebrand Dijkstra bleek veel te groot om nog in te lopen. Arjan van der Zwaan en Siebrand Dijkstra zegevierden daarom op de Nürburgring, met Peter Versluis op de tweede positie. Cor Euser completeerde het podium nadat Danny Werkman met technische problemen nog op had moeten geven.
In de Supersport I-divisie hadden Milko Tas en Bob Herber zich meer van dit weekend voorgesteld. De versnellingsbak van de Aquila CR1, waarvoor het team komende week een update in de planning had staan, bleef al in de opwarmronde vastzitten in de tweede versnelling waardoor zij al snel het strijdtoneel moesten verlaten.

Dennis Retera in de KTM X-Bow en Jaap van Lagen in de Porsche 997 GT3 hadden beiden een goede start en konden al snel weglopen op hun achtervolgers. Bij die achtervolgers was Nol Köhler goed weg. Begonnen op de zevende positie in zijn divisie schoot de regerend kampioen meteen door naar de derde positie. Köhler ging daarbij onder andere voorbij aan Philippe Ribbens en Rob Frijns. Jochen Habets zag bovendien zijn vijfde startpositie al in de eerste bocht in rook opgaan. Habets spinde namelijk waardoor meerdere plekken werden verloren.
Voor Dennis Retera en Piet Versluis verliep de race niet zoals gepland. De KTM van het duo kende technische problemen met de motor waardoor zij al voor de pitstops op moesten geven. Jaap van Lagen leek hiervan optimaal te profiteren, maar vlak voordat Van Lagen zijn stuur aan teamgenoot Wolf Nathan over wilde geven moest ook hij zijn Porsche met technische problemen aan de kant parkeren. Een gebroken aandrijfas bleek achteraf de boosdoener.

Köhler had ondertussen ook een paar plekken prijs moeten geven. Om de eerste positie ontstond daarna een spannend gevecht tussen Philippe Ribbens, Pieter Dubois en Jochen Habets. Eerst slaagde Dubois erin om voorbij te gaan aan Philippe Ribbens, waarna ook Jochen Habets Ribbens in kon halen. Habets voerde hierna meteen de druk op op Pieter Dubois, waardoor een spannend gevecht tussen de twee kemphanen ontstond. In de Ford-curve probeerde Habets buitenom bij Pieter Dubois voorbij te steken, maar Dubois gaf niet toe en duwde Habets bij deze inhaalactie in het grind. Beide bolides bleven in het rechte spoor maar Pieter Dubois moest bijna meteen daarna door schade zijn bolide in het gras parkeren. Habets leek in eerste instantie nog wel verder te kunnen, maar moest uiteindelijk toch zijn Porsche met schade in de pitstraat parkeren.

Na dit alles ontstond er na de pitstops een zeer spannend gevecht tussen Erol Ertan in de Renault Mégane Trophy van Carworld Motorsport en Henk Haane in de Porsche 997 GT3 van Lammertink Racing. Ertan, die bij de pitstops het stuur had overgenomen van Philippe Ribbens, bood knap weerstand en kon zijn Mégane lang voor de Porsche van Haane houden. Toch slaagde Haane er in de slotfase nog in om voorbij te steken aan Ertan. Erol Ertan en Philippe Ribbens eindigden daardoor op de tweede positie, maar waren daarmee uitermate tevreden. De derde positie was verrassenderwijs voor de Fransman Guillaume Rousseau, die hiermee optimaal profiteerde van het uitvallen van veel van zijn concurrenten.

De grootste verrassing vandaag waren nog wel de BRL’s. De V6en, die dit weekend voor de eerste keer deelnemen aan de Dutch Supercar Challenge, lieten zien dat zij het tempo in de Supersport I-divisie goed bij konden benen. Vooraf werd er door sommigen nog gedacht dat de BRL’s een geheel eigen trein zouden gaan vormen binnen de DSC, maar niets bleek minder waar. Zo vochten Henry Zumbrink en Niels Bouwhuis bijvoorbeeld veel gevechten uit met in de DSC gerenommeerde inschrijvingen zoals Henk Thuis en Michael Donovan. Zumbrink eindigde uiteindelijk op de vierde positie, net buiten het podium, en hield daarmee veel potentiële podiumkandidaten achter zich.

Taliban claimen mislukte aanslag Times Square

De Pakistaanse Taliban claimen de verantwoordelijkheid voor de mislukte aanslag met een autobom op Times Square in New York.

In een videoboodschap van een minuut die via internet werd verspreid zegt de groep dat het een wraakactie betrof voor de dood van de Pakistaanse Taliban-leider Baitullah Mehsud, alsook voor de dood van de leiders van de groep Al-Qaida in Irak. De boodschap werd zondag ontdekt door de Amerikaanse SITE intelligence Groep, die websites van militante groepen in het oog houdt.

De bom in New York bestond uit propaangastanks, vuurwerk, jerrycans met benzine en tijdklokken. De bom was ontstoken, maar niet tot ontploffing gekomen. Volgens de politie was de bom 'amateuristisch' gemaakt, maar wel potentieel dodelijk.

Vrouw geeft zoon aan voor jatten pillen uit haar bh

Een vrouw uit de Amerikaanse stad Memphis heeft haar zoon aan de politie overgedragen wegens diefstal. De 28-jarige zoon had pijnstillers van haar gestolen, die de vrouw had verstopt in haar bh.

De vrouw werd woensdagochtend in alle vroegte wakker en betrapte haar zoon op heterdaad bij het stelen van haar Xanax-pillen. Deze had ze juist in haar bh verstopt om te voorkomen dat zoonlief met de medicijnen aan de haal zou gaan.

De politie trof de man even later aan onder de SUV van een buurman. Hij bleek maar liefst 22 pillen bij zich te hebben. Vijftien stuks hiervan had hij in toiletpapier gewikkeld en in zijn sok verstopt. Bij het doorzoeken van zijn kamer, troffen agenten nog meer pillen en drugsbenodigdheden aan. De man is donderdag opgesloten in de gevangenis.

[NASCAR] Uitslag Heath Calhoun 400

Kyle Busch heeft in de NASCAR Sprint Cup Series de Heath Calhoun 400 op zijn naam geschreven. Na 400 ronden op de 0,75 mijl lange Richmond International Raceway bleef hij Jeff Gordon en Kevin Harvick voor. Laatgenoemde nam door dit resultaat de leiding in het klassement over van Jimmie Johnson.

Na de race op de Talladege Superspeedway reden de coureurs deze week weer op een kleine oval. Kyle Busch mocht van poleposition vertrekken en behield in de openingsronden de eerste plaats. Jeff Gordon klom al snel naar de tweede plaats, maar Busch bedreigen kon hij in de beginfase van de wedstrijd niet. Klassementsleider Jimmie Johnson had de afstelling van zijn auto niet voor elkaar en hij zakte dan ook al snel enkele plaatsen. Bij de eerste pitstop na 42 ronden na een lekke band voor Joe Nemechek kon hier pas iets aan veranderd worden.

Juan Montoya was ondertussen opgeklommen naar plaats acht na als negentiende te zijn gestart. De Colombiaan kon echter niet in de buurt van Busch komen die zijn auto goed afgesteld had en na 100 ronden een voorsprong van 3,5 seconden had op Gordon. 25 ronden later waren nog maar negentien van de 43 gestarte rijders in dezelfde ronde.

Voor vele coureurs kwam de tweede neutralisatie van de dag na 153 ronden als geroepen. Na niet veel later wederom een neutralisatie vanwege rommel op de baan was de spanning terug in de race. Busch behield de leiding, voor Jeff Burton, Gordon en Montoya. Halverwege de race meldde Kyle Busch dat zijn auto minder snel was dan eerder in de race. Ook kwam er rook uit de bolide van Busch. Het gaf Burton de mogelijkheid om de leiding over te nemen. Ook Gordon ging Busch voorbij en even later pakte hij de eerste plaats over, terwijl Busch verder terug viel.

Gordon breidde langzaam maar zeker zijn leidende positie uit en had na ruim 320 ronden een voorsprong van meer dan drie seconden op Kevin Harvick die doorgeschoven was naar de tweede plaats. Twintig ronden later was het Burton die Harvick weer inhaalde voor plaats twee, maar Gordon kwam nimmer in het vizier van het duo. Dit veranderde in ronde 367 toen Elliott Sadler een lekke band kreeg.

In ronde 377 bracht Jeff Gordon het veld weer op gang, maar David Ragan raakte Sam Hornish jr. zodat de volgende neutralisatie een feit was. Busch was inmiddels weer opgeklommen naar de derde plaats en was met Harvick in gevecht voor de tweede plaats achter Gordon. Met nog dertien ronden te gaan verloor Hornish jr. de macht over zijn bolide en belandde in de muur.

De herstart was met nog vijf ronden te gaan een feit. Gordon en Busch reden zij aan zij waarbij Busch het gevecht won. Gordon moest zich tevreden stellen met plaats twee, voor Harvick en Burton. Jimmie Johnson kwam niet verder dan plaats tien.

Door de derde plaats in de race nam Harvick in het algemeen klassement de leiding over van Johnson. Hij heeft nu 1.467 punten verzameld, wat er tien meer zijn dan de regerend kampioen. Busch klom door zijn overwinning op naar plaats drie, voor Matt Kenseth. Dale Earnhardt jr. kende een lastig weekend met een 32e plaats. Hierdoor viel hij uit de top-12 in het klassement.

Uitslag Heath Calhoun 400:

Pos. Grid Coureur Merk Punten/Bonus Ronden Uitval
1 1 Kyle Busch Toyota 195/10 400  
2 4 Jeff Gordon Chevrolet 175/5 400  
3 7 Kevin Harvick Chevrolet 170/5 400  
4 17 Jeff Burton Chevrolet 165/5 400  
5 28 Carl Edwards Ford 160/5 400  
6 19 Juan Montoya Chevrolet 150/0 400  
7 26 Martin Truex Jr. Toyota 151/5 400  
8 5 Ryan Newman Chevrolet 147/5 400  
9 20 Marcos Ambrose Toyota 138/0 400  
10 3 Jimmie Johnson Chevrolet 134/0 400  
11 30 Denny Hamlin Toyota 130/0 400  
12 10 Clint Bowyer Chevrolet 127/0 400  
13 21 Matt Kenseth Ford 124/0 400  
14 6 Brad Keselowski Dodge 121/0 400  
15 2 David Reutimann Toyota 118/0 400  
16 23 Joey Logano Toyota 115/0 400  
17 15 A.J. Allmendinger Ford 112/0 400  
18 16 Kurt Busch Dodge 109/0 400  
19 8 Jamie McMurray Chevrolet 106/0 399  
20 9 Brian Vickers Toyota 103/0 399  
21 22 Kasey Kahne Ford 100/0 399  
22 33 Greg Biffle Ford 97/0 399  
23 18 Tony Stewart Chevrolet 99/5 399  
24 35 David Ragan Ford 91/0 399  
25 14 Mark Martin Chevrolet 88/0 399  
26 13 Casey Mears Chevrolet 85/0 399  
27 32 Paul Menard Ford 82/0 398  
28 37 Robby Gordon Toyota 79/0 398  
29 39 David Stremme Ford 76/0 398  
30 29 Regan Smith Chevrolet 73/0 398  
31 40 David Gilliland Ford 70/0 398  
32 25 Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 67/0 397  
33 31 Bobby Labonte Chevrolet 64/0 397  
34 38 Travis Kvapil Ford 61/0 396  
35 12 Scott Speed Toyota 58/0 393  
DNF 27 Sam Hornish Jr. Dodge 55/0 387 Accident
37 42 Kevin Conway * Ford 52/0 387  
38 24 Elliott Sadler Ford 49/0 385  
DNF 41 Terry Cook * Dodge 46/0 92 Rear Gear
DNF 36 Mike Bliss Chevrolet 43/0 86 Brakes
DNF 34 Reed Sorenson Toyota 40/0 80 Overheating
DNF 43 Tony Raines Toyota 37/0 69 Vibration
DNF 11 Joe Nemechek Toyota 34/0 42 Accident
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde;
5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand na 10 van de 36 races (top 12):

Pos. Coureur Punten Verschil Races Poles Wins Top5
1 Kevin Harvick 1467 Leader 10 0 1 4
2 Jimmie Johnson 1457 -10 10 0 3 5
3 Kyle Busch 1358 -109 10 1 1 2
4 Matt Kenseth 1348 -119 10 0 0 3
5 Greg Biffle 1334 -133 10 0 0 2
6 Jeff Gordon 1305 -162 10 0 0 4
7 Denny Hamlin 1268 -199 10 0 2 3
8 Kurt Busch 1255 -212 10 1 1 3
9 Jeff Burton 1247 -220 10 0 0 2
10 Mark Martin 1242 -225 10 1 0 4
11 Carl Edwards 1227 -240 10 0 0 1
12 Clint Bowyer 1213 -254 10 0 0 1

Olga plaatst 25.000 berichten op FOK!sport

Voor wie regelmatig op FOK!sport komt kijken en let op wie de berichtjes online zet zal regelmatig zien dat Olga een aardig steentje bijdraagt. Eerder al kon je zien dat ze 20.000 berichten online had gezet. Vandaag heeft ze een nieuwe mijlpaal weten neer te zetten.

De PR-dame en manager van FOK!sport heeft met een tevreden afscheid nemende Advocaat haar 25.000ste bericht op FOK!sport neergezet. Eerder deed ze dat onder de username Nuongirl en sinds haar vorige mijlpaal doet ze dat met Olga.

Wij hopen als crew dat FOK!sport en haar trouwe lezers nog lang van de berichten van Olga mogen genieten. Als laatste willen we haar ook ontzettend bedanken voor haar inzet die van onschatbare waarde is.

Advocaat neemt tevreden afscheid van AZ

AZ speelde vanmiddag thuis met 1-1 gelijk tegen PSV in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Door de winst van naaste belager Feyenoord eindigen de Alkmaarders op de vijfde plaats.

Dick Advocaat neemt tevreden afscheid als trainer bij AZ. De belangrijkste missie werd gehaald: Europees voetbal halen. "Al hadden we vanaf het begin van het seizoen zo gespeeld als de afgelopen maanden, hadden we wat langer bovenin mee kunnen doen," aldus de Hagenaar.

De landskampioen van vorig jaar kende een turbelent eerste helft van het seizoen. Toen Advocaat begin december werd aangesteld leek Europees voetbal nog een sprookje. "De ploeg heeft vanaf het begin getoond dat het terug wil keren op een hoog niveau. Qua resultaten ging het aanvankelijk niet zo goed, qua arbeid en beleving wel."

Nadat Advocaat met AZ vier nederlagen in de eerste vijf wedstrijden leed, ging het vanaf februari beter lopen in Alkmaar. Veertien wedstrijden op rij gingen niet verloren.

All Points Bulletin abonnement te betalen met in-game geld

All Points Bulletin is een MMO die lijkt op games als GTA en Saints Row. In de stad San Paro kun je in een bende of bij de politie gaan en zo in deze online sandbox de strijd aangaan. De game komt op 2 juli exclusief voor de PC uit.

Als je APB koopt krijg je vijftig uur gratis te spelen. Als je door wilt spelen kan je voor € 6,29 twintig uur erbij kopen of voor € 8,99 dertig dagen. Het verblijf in het sociale gebied, waar je je kunt aanpassen en met mensen kunt ruilen, is geheel gratis. Je kan tevens, door middel van RTW points te verdienen door ruilhandel, je speelduur verlengen.

Higgins: "Speelde het spelletje mee"

Eerder vandaag werd bekend dat nummer één van de wereld bij het snooker, John Higgins, betrokken is bij een omkoopschandaal. Higgins zou 300.000 euro hebben ontvangen om enkele frames opzettelijk te verliezen. Na het bericht werd Higgins voorlopig geschorst door de wereld snookerbond. Voor het begin van de WK-finale gaf Higgins zelf tekst en uitleg.

"In de achttien jaar dat ik professioneel snooker speel heb ik nog nooit met opzet een bal gemist of een frame of wedstrijd verloren," aldus Higgins. "Ik maakte me erg veel zorgen tijdens het gesprek in Kiev. Toen ze me geld aanboden in ruil voor het verliezen van frames was ik sprakeloos. Ik wilde dat hotel uit en op het vliegtuig naar huis stappen. Ik wist niet dat ik met de Russische maffia te maken had. Op dat moment leek het me het beste om het spelletje met hen mee te spelen en daarna zo snel mogelijk te vertrekken."

"Degenen die mij kennen, weten hoe veel ik van snooker hou. Ze weten bovendien dat ik de integriteit ervan nooit zou beschadigen. Mijn geweten is honderd procent zuiver."

Kampioensfeest barst los in Enschede

In het centrum van Enschede vieren tienduizenden uitzinnige mensen het kampioenschap van FC Twente. Op het Van Heekplein en op de Oude Markt kwamen de supporters bijeen om de wedstrijd tegen NAC te bekijken. Na het laatste fluitsignaal brak een groot feest uit, dat zonder grote incidenten verliep.

De gemeente en de politie vroegen rond 14.30 uur fans die nog niet in de binnenstad waren om thuis te blijven. Toegangswegen waren overvol en de stad was praktisch onbereikbaar. Fans werd met klem geadviseerd om de vluchtstroken en rijbanen van de A1 en de A35 vrij te houden, zodat het verkeer ongehinderd kon doorgaan.

Rond 20.00 uur was het Van Heekplein nagenoeg leeg, maar waren nog duizenden fans aanwezig op de Oude Markt. Onduidelijk is of de spelers zich zondagavond nog gaan vertonen in het centrum, maar een woordvoerder van de politie meldt dat op de Oude Markt nog 'een verrassing' gepland staat voor zondagavond.

De officiële huldiging van de spelers vindt maandag van 16.00 uur tot 20.00 uur bij het stadion van FC Twente plaats. Fans zijn vanaf 14.00 uur welkom op parkeerterrein P1 bij De Grolsch Veste. De politie adviseert mensen met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Sankt Pauli officieus gepromoveerd naar 1. Bundesliga

Sankt Pauli kan feest gaan vieren. De club uit Hamburg keert na acht jaar terug naar de 1. Bundesliga. De Hamburgers wonnen zondagmiddag van SpVgg Greuther Fürth (1-4) en zijn alleen in theorie nog te achterhalen.

Sankt Pauli staat met nog een wedstrijd te spelen drie punten voor de belangrijkste achtervolger FC Augsburg. De ploeg van trainer Jos Luhukay en Youssef El-Akchaoui heeft daarnaast een veel slechter doelsaldo (+36 om +20). Officieus is Sankt Pauli gepromoveerd.

Voor de formatie van Luhukay volgt nog een play-off om te promoveren naar het hoogste niveau in Duitsland. Augsburg speelt tegen de nummer zestien van de Bundesliga. Dat is op dit moment 1.FC Nürnberg. Kampioen 1.FC Kaiserslautern is al zeker van promotie.

Afgekeurde serveerster gaat strippen

Een vrouw uit Quakertown, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, is opgepakt wegens strippen in een nachtclub te Eaton. De 43-jarige vrouw had overigens een opmerkelijke reden. Ze was afgekeurd voor haar werk als serveerster, vandaar dat Christina Gamble besloot in een andere club als stripper de kost te verdienen.

Ruim twee jaar geleden viel de vrouw tijdens haar werk in de bediening. Omdat ze haar werk niet meer kon doen, kreeg ze een fikse schadevergoeding toegewezen. Slechts acht dagen nadat een arts haar afkeurde voor haar werk als serveerster, werd ze in een andere bar betrapt op strippen.

Een verzekeringsbedrijf, dat haar bijna 27.000 dollar schadevergoeding uitkeerde, besloot onderzoek te doen naar aanleiding van deze tip. Het bedrijf zegt videobeelden te hebben van een strippende Gamble. De vrouw wordt nu aangeklaagd voor uitkeringsfraude en diefstal.

Brown ziet zichzelf als underdog

De Britse premier Gordon Brown ziet zichzelf en zijn Labour-partij, die Groot-Brittannië de afgelopen dertien jaar regeerde, in de verkiezingen van komende donderdag als outsiders.

Labour is de partij die het bij de verkiezingen het moeilijkst heeft, zei Brown in een zondag verschenen interview met The Observer. De krant sprak zich onlangs uit voor de Liberal Democrats, waarvan voorzitter Nick Clegg door de televisiedebatten duidelijk aan prestige gewonnen heeft. "Wij zijn de underdogs," zei Brown. "Maar wij vechten met alles wat wij hebben."

Brown ziet zichzelf als underdog
Brown ziet zichzelf als underdog (Foto: Novum)

Minder toeschouwers voor Eredivisie

De Eredivisie heeft dit seizoen iets minder toeschouwers getrokken dan het recordseizoen 2008/2009. Vorig jaar passeerden nog 6.068.288 betalende toeschouwers de hekken, terwijl dit er dit jaar 6.030.100 waren bij de 306 wedstrijden.

In het stadion werden er wel meer rode kaarten getrokken, namelijk 79. Vorig jaar waren dat er nog 68. Er werden echter wel minder gele kaarten getrokken, 1069 om 1095.

Roda JC plaatst zich voor play-offs

Roda JC is erin geslaagd om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken. De club uit Kerkrade won met 3-2 van Willem II. Het zag naaste concurrent NAC Breda met 2-0 verliezen van kersverse kampioen FC Twente.

Hierdoor zijn de Limburgers over de ploeg uit Breda heen gegaan en zijn ze geëindigd op de negende plaats. Vorig jaar speelde Roda nog nacompetitie.

De ploeg uit Kerkrade kwam in de eerste helft op voorsprong door Boldizsár Bodor. Hij scoorde in de 34e minuut op aangeven van Laurent Delorge. De tweede helft kende meer doelpunten. In de 51e minuut kwam Roda op 2-0 door een strafschop van Mads Junker. De Limburgers zaten op rozen, omdat NAC op een achterstand stond tegen FC Twente.

Roda liet zich wat inzakken en dit resulteerde erin dat Marlon Pereira in 69e minuut wat terug deed voor Willem II. Vijf minuten later werd het zelfs 2-2 door Said Boutahar en zag het er niet meer zo rooskleurig uit voor de club uit Kerkrade. Davy de Fauw verloste de Limburgers vlak voor tijd van de spanning. Hij maakte op aangeven van Willem Janssen de 3-2 en schoot ze de play-offs in.

Heracles Almelo en FC Groningen waren al zeker van de play-offs. Beiden ploegen wisten te winnen van respectievelijk ADO Den Haag 3-2 en Sparta 3-1. Alle vier de ploegen bleven op dezelfde plaats staan. Heracles blijft hierdoor zesde en Groningen achtste. ADO Den Haag was al veilig door hun vijftiende plaats.

Willem II moet het door de zeventiende plaats donderdag in de tweede ronde van de nacompetitie opnemen tegen FC Eindhoven. Sparta treft dan Helmond Sport.

Geen problemen door teleurgestelde Ajaxfans

Fans van Ajax keren teleurgesteld huiswaarts na het mislopen van het landskampioenschap voetbal. De supporters die zich rond het Leidseplein verzameld hadden zorgden voor weinig problemen. Ook in de Arena, waar de wedstrijd tegen NEC op grote schermen werd gevolgd, was de sfeer 'gelaten', aldus een politiewoordvoerder.

De meeste supporters keerden direct na de wedstrijd terug naar huis. De fans die meegereisd waren naar Nijmegen hielden zich ook rustig: rond de door Ajax met 4-1 gewonnen wedstrijd is niemand gearresteerd.

Ajax had zondag kampioen kunnen worden als FC Twente een fout had gemaakt tegen NAC Breda. De Tukkers wonnen echter met 2-0, waardoor de kampioensschaal naar Enschede gaat.

Menchov: "Er zit groei in"

Denis Menchov werd vandaag derde in het eindklassement van de Ronde van Romandië. De Rus van de Rabobank-formatie, vorig jaar nog winnaar van de Giro d'Italia, eindigde achter Alejandro Valverde en Simon Spilak en was tevreden met zijn resultaat.

"Het was hier moeilijk om te winnen," zei Menchov op Rabosport.nl. "Valverde is in een hele goede vorm en ik ben redelijk goed, maar nog lang niet super. Maar dat is niet erg. Voor mij was het belangrijkste om mij te testen en dat is de laatste drie dagen eigenlijk heel goed verlopen. Iedere dag ging het ook iets beter. Er zit groei in en dat moet."

Menchov is bezig met zijn opbouw naar de Tour de France toe en zal, in tegenstelling tot zijn ploeggenoten Robert Gesink en Laurens ten Dam, niet de Pyreneeën-etappes van de ronde gaan verkennen. De Rus prefereert een week rust.

"Helaas kan ik er nu niet bij zijn. Meteen na deze ronde doorgaan, dat kan niet. Ik neem nu een week vakantie en ga tijdens het eerste deel van de Giro nog een paar dagen naar de Pyreneeën. Misschien samen met Juan Manuel Garate. De Alpenetappes verken ik later ook nog. De Dauphiné is de laatste grote voorbereidingskoers. Dan moet ik al beter zijn dan deze ronde, maar dat gaat wel goed komen."

'Suárez voor 25 miljoen naar Arsenal'

Er bestaat een mogelijkheid dat Luis Suárez komend seizoen voor Arsenal gaat spelen. De Engelse formatie zou Ajax, de werkgever van de Uruguayaan, ongeveer 25 miljoen euro willen betalen.

Arsène Wenger, trainer van The Gunners, zou erg gecharmeerd zijn van de aanvaller en wil een poging doen om hem deze zomer aan te trekken. De ploeg uit Londen zal hoe dan ook met een flinke zak geld over de brug moeten komen, aangezien het huidige contract van Suárez nog tot de zomer van 2013 doorloopt.

In het afgelopen seizoen was Suárez goed voor 35 goals in 34 competitiewedstrijden.

Olievlek blijft maar groeien

De olievlek in de Golf van Mexico neemt steeds rampzaliger proporties aan. Uit de boorpijp van het gezonken booreiland Deepwater Horizon blijft olie ongehinderd in zee stromen en het einde daarvan is nog niet in zicht. De dreigende ramp kan nog groter worden als de olie door de Golfstroom wordt meegevoerd, de Atlantische Oceaan op.

BP-topman Lamar McKay zei dat ingenieurs nog altijd werken aan een plan om een afsluitingsmechanisme op de boorput in werking te stellen, maar durfde niet te zeggen hoe lang dit nog kan duren. De beste hoop is voorlopig gevestigd op het plaatsen van een soort koepel om de lekkende olie op te vangen. De kap zou over zes tot acht dagen kunnen worden aangebracht, zei McKay. Een plan om een nieuwe put te boren, om de druk op de spuiter weg te nemen en de lekkende put met beton af te sluiten, zou wel drie maanden vergen.

Gouverneur Bobby Jindal van Louisiana hekelde BP, dat volgens hem nog altijd geen plan heeft om de kust te beschermen. Hij dringt daar al meer dan een week op aan, zei Jindal. Het olietapijt 'bedreigt letterlijk ons bestaan', zei Jindal, die zondag met president Barack Obama het getroffen gebied vanuit de lucht zou inspecteren.

De olievlek groeit sneller dan tot dusver werd gedacht, verklaarde Hans Graber van de Universiteit van Miami na analyse van satellietbeelden. De vlek breidde zich van donderdag op vrijdag van bijna drieduizend vierkante kilometer tot circa 9900 vierkante kilometer uit. Als de olie in de Golfstroom komt, zal in 'no time' de oostkust van Florida besmeurd raken, zei Graber.

Eurozone en IMF lenen Grieken 110 miljard

De zestien landen met de euro en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) lenen het noodlijdende Griekenland 110 miljard euro. Het geld wordt in een periode van drie jaar overgeboekt.

De eurolanden zorgen voor 80 miljard euro van het bedrag. Het IMF levert de resterende 30 miljard euro. Het gaat om een van de grootste leningen ooit aan een land verstrekt.

"Ik ben zeer gelukkig met dit akkoord", zei Jean-Claude Juncker, de Luxemburgse premier die het spoedberaad van de ministers van Financiën van de eurolanden had voorgezeten.

Juncker verzekerde dat er aan de leningen zeer strenge voorwaarden zijn verbonden. Griekenland heeft daarmee ingestemd, zei de voorzitter na het beraad.

Ambulancepersoneel bedreigd in Breda

Een 36-jarige man is in Breda opgepakt nadat hij ambulancepersoneel met de dood had bedreigd. Ook bespuugde de verdachte, die flink onder invloed van alcohol was, een verpleegkundige. Dit meldt de politie zondag.

Zaterdag rond middernacht werd een ambulance gevraagd om naar een woning aan de Namenstraat te komen omdat een man pijn in zijn borst zou hebben. Daar aangekomen zag het ambulancepersoneel een man in de bosjes overgeven. Ze wilden hem hulp verlenen maar werden direct uitgescholden en bedreigd.

Agenten hebben de man vervolgens in de boeien geslagen. Op het bureau bleek dat hij een onregelmatige hartslag had en ook bloed spuugde. Hierop moest de man uit Linne naar het ziekenhuis, om na controle de verdere nacht in de cel door te brengen.

Somalische militie bezet piratennest

Tientallen zwaarbewapende strijders van de Hizbul Islam-militie zijn zondag de stad Haradhere in het noorden van Somalië binnengetrokken. De piraten die van hieruit de wateren in de Golf van Aden onveilig maakten zijn naar het verderop gelegen Hobyo gevlucht, met medeneming van de luxe artikelen die zij met hun praktijken hebben vergaard. Ooggetuigen hebben dit gemeld.

Wat de islamisten in Haradhere willen is onduidelijk. Mohamed Abdi Aros, operationeel chef van Hizbul Islam, zei dat plaatselijke bewoners om de komst van de militie hadden gevraagd. Volgens sommigen wil Hizbul Islam een graantje van de lucratieve zeeroverij meepikken en hebben zij Haradhere bezet voordat Al-Shabab dat zou doen, de gevaarlijkste van de islamistische rebellengroepen in Somalië. Hizbul Islam raakte eerder een belangrijke bron van inkomsten kwijt toen het door Al-Shabab uit de zuidelijke havenstad Kismayo werd verjaagd.

De rivaliteit tussen Hizbul Islam en Al-Shabab zou ook een rol hebben gespeeld bij een bomaanslag zaterdag in een moskee in Mogadishu. Het dodental van de aanslag was zondag gestegen tot 46.

Islamitische opstandelingen hebben grote delen van Mogadishu in handen en proberen al drie jaar de zwakke Somalische regering ten val te brengen.

[WTCC] Uitslagen Marrakech

Vandaag zijn beide races van het WTCC-seizoen verreden in de straten van Marrakech. Het weekend was voor Tom Coronel redelijk succesvol. Ook voor BMW was het een succesvol weekend. Waar de eerste race enigzins saai was, bracht de tweede race veel chaos teweeg.

Uitslag race 1:

Gabriele Tarquini wist de eerste race te winnen in de straten. Hij bleef Rob Huff en Tiago Monteiro voor, die respectievelijk tweede en derde eindigden. Tarquini leidde de race vanaf de start, nadat men drie formatierondes nodig had om de juiste posities in te nemen, om vervolgens achter de safety car over de finish te komen. Fredy Barth, rookie in de klasse, had de beste start van allen en wist van de achtste plek op te klimmen naar de derde stek in de eerste ronde.

Barth wist deze positie knap vast te houden en kwam ook als vierde over de finish. De coureur leek zelfs op weg naar een tweede plaats toen hij met Rob Huff in gevecht was om de positie. Huff raakte in de strijd in een slip, maar kon met grote moeite zijn auto controlleren en zelfs zijn plaats te behouden. Tiago Monteiro was de spreekwoordelijke derde hond die met het been ervandoor ging en glipte in de malaise naar de tweede plaats.

Tom Coronel wist beslag te leggen op de vijfde plaats en reed daarmee een uitstekende race. Ook Alain Menu en Andy Priaulx waren hevig met elkaar aan het vechten om de achtste plaats en dus de pole-position in de tweede race. In de laatste chicane wist Priaulx Menu te verschalken om zo beslag te leggen op de achtste plaats.

 

Uitslag race 2:

De tweede race verliep erg chaotisch en werd gewonnen door Andy Priaulx die ook van pole-position was vertrokken. Chevrolet-coureur Yvan Muller en SEAT-rijder Tom Coronel legde beslag op plaats twee en drie. Gedurende de race in de straten van Marrakech was er twee keer een safety car nodig voor zware crashes. Bij de start kwam Norbert Michelisz niet van zijn plaats, terwijl Tiago Monteiro met Rob Huff vochten om een plaats winst. Huff spinde echter en knalde in de muur waardoor hij uit de race viel. Sergio Hernández en de twee Bamboo-engineer coureurs Harry Vaulkhard en Darryl O'Young konden het ongeluk van Huff niet ontwijken en kwam ook in de problemen. O'Young wist echter als enige nog de pits te bereiken en kon zijn weg uiteindelijk vervolgen. 

Toen de safety car in de zevende ronde eindelijk naar binnen ging duurde het niet lang voordat hij weer naar buiten kon komen. Fredy Barth passeerde Augusto Farfus voor de vijfde plaats en Alain Menu probeerde te volgen. Farfus was echter iets te ambitieus en probeerde zijn lijn te verdedigen. Hierbij raakte hij Farfus en beide auto's knalden hard de muur in. Farfus wist nog wel naar de pits te komen, maar de Chevrolet van Menu bleef achter op het circuit wat de safety car veroorzaakte.

Met nog één ronde te gaan mocht de safety car weer naar binnen. Priaulx moest hard vechten om zijn eerste plaats om zijn, en BMW's, eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Fredy Barth wist uiteindelijk ook weer als beste rookie te finishen.

Uitslagen Engeland speelronde 37

Afgelopen weekeinde werd de 37e speelronde van de Premier League afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor volgende week.

De belangrijkste wedstrijd van dit weekend werd op Anfield Road gespeeld. Daar nam Liverpool het namelijk op tegen titelkandidaat Chelsea. Het hele verslag van deze wedstrijd kan je hier terug vinden. Natuurlijk werden er ook nog andere wedstrijden gespeeld. Een overzicht vind je hieronder terug.

Aston Villa kan Champions League wellicht vergeten

Het is nog maar de vraag of Aston Villa komend seizoen in de Champions League actief zal zijn. De ploeg uit Birmingham ging met 3-1 onderuit in de uitwedstrijd tegen Manchester City en zag Tottenham Hotspur wel drie punten pakken in de wedstrijd tegen Bolton Wanderers.

Aston Villa begon het duel tegen Manchester City nog wel goed. Na iets meer dan een kwartier spelen schoot John Carew al raak. In de laatste minuten van de eerste helft was deze voorsprong echter weer verdampt. Carlos Tévez (strafschop) en Emmanuel Adebayor schoten raak voor The Citizens. In de slotfase van de wedstrijd bepaalde Craig Bellamy de eindstand op 3-1.

Manchester City kan woensdag a.s. nog verder afstand nemen van Aston Villa. Dan moet het wel winnen van Tottenham Hotspur, dat ook nog niet zeker is van deelname aan de Champions League.



Uitslagen speelronde 37:

Thuis Uit Uitslag
Birmingham City Burnley FC 2-1
Stoke City Everton 0-0
Tottenham Hotspur Bolton Wanderers 1-0
Portsmouth Wolverhampton Wanderers 3-1
Manchester City Aston Villa 3-1
Liverpool Chelsea 0-2
Fulham West Ham United 3-2


De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Chelsea 37 26 5 6 83 95-32
2 Manchester United 37 26 4 7 82 82-28
3 Arsenal 36 22 6 8 72 78-39
4 Tottenham Hotspur 36 20 7 9 67 64-37
5 Manchester City 36 18 12 6 66 72-43
6 Aston Villa 37 17 13 7 64 52-38
7 Liverpool 37 18 8 11 62 61-35
8 Everton 37 15 13 9 58 59-49
9 Birmingham City 37 13 11 13 50 37-45
10 Fulham 36 12 10 14 46 39-41
11 Sunderland 37 11 11 15 44 47-54
12 Stoke City 36 10 14 12 44 33-44
13 Blackburn Rovers 36 11 11 14 44 38-54
14 Bolton Wanderers 37 9 9 19 36 40-66
15 Wolverhampton Wanderers 37 8 11 18 35 30-55
16 Wigan Athletic 36 9 8 19 35 35-69
17 West Ham United 37 8 10 19 34 46-65
18 Hull City 36 6 10 20 28 32-73
19 Burnley FC 37 7 6 24 27 38-80
20 Portsmouth 37 7 7 23 19 34-65


Topscorers:

# Naam speler Club Aantal doelpunten
1 Didier Drogba Chelsea 26
= Wayne Rooney Manchester United 26
3 Darren Bent Sunderland 24


Programma inhaalwedstrijden:

Datum Thuis Uit
03/05 Wigan Athletic Hull City
03/05 Blackburn Rovers Arsenal
05/05 Manchester City Tottenham Hotspur
05/05 Fulham Stoke City


Programma laastste speelronde (09/05):

Datum Thuis Uit
17:00 West Ham United Manchester City
17:00 Manchester United Stoke City
17:00 Hull City Liverpool
17:00 Everton Portsmouth
17:00 Chelsea Wigan Athletic
17:00 Burnley FC Tottenham Hotspur
17:00 Bolton Wanderers Birmingham City
17:00 Aston Villa Blackburn Rovers
17:00 Arsenal Fulham
17:00 Wolverhampton Wanderers Sunderland

Krajicek wint toernooi Charlottesville

Michaëlla Krajicek is de winnares geworden van het ITF-toernooi van Charlottesville. Op de gravelbaan versloeg de Nederlandse de Duitse Laura Siegemund in twee sets; 6-2 en 6-4. Het was de eerste toernooizege voor Krajicek sinds ze vorig jaar in Boston een ITF-toernooi wist te winnen.

De nummer 140 van de wereld had niet bijster veel moeite met de als 293e ingeschaalde Duitse. In set één brak ze twee keer de service van haar opponente, terwijl ze in de tweede set aan één break genoeg had. Krajicek zal ongeveer tien plaatsen gaan stijgen op de wereldranglijst.

Ridley Scott: Er komt een 'Robin Hood 2'

Het verhaal van Robin Hood in de nieuwe film 'Robin Hood' van Ridley Scott is helemaal geënt op een vervolg. "De eerste film dient als kennismaking met Robin, en als inleiding voor een vervolgfilm", zegt de Engelse regisseur in een interview met filmstudio Universal.

Net als in 'Gladiator', zijn vorige film met Russell Crowe waarin de Australische acteur een bonkige zwaardvechter speelde, heeft Scott er bewust voor gekozen belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis in de film te verwerken. Zo moet Robin de Engelse havenstad Portsmouth verdedigen tegen een Franse invasie, een historische gebeurtenis die nooit eerder in verband is gebracht met Robin Hood.

"In de volgende film wil ik laten zien hoe Koning Jan gedwongen wordt de Magna Carta te tekenen." Met dit document werd in een klap de gehele Engelse adel aan banden gelegd, vooral het koningshuis. "Dat is een fantastische en belangrijke gebeurtenis waar we eigenlijk deze hele film al naartoe werken."

En de 72-jarige regisseur kan zich nu al verheugen op alle ophef die hierover onder historici zal ontstaan. "Daar zullen alle historici helemaal gek van worden!"

'Robin Hood' gaat 13 mei in première.

Ridley Scott: Er komt een 'Robin Hood 2'
Ridley Scott: Er komt een 'Robin Hood 2' (Foto: Novum)

Historisch kampioenschap FC Twente

FC Twente is voor de eerste keer in het bestaan kampioen van Nederland geworden. De ploeg uit Enschede won vandaag met 2-0 van NAC Breda, waardoor het resultaat van directe concurrent Ajax er niet meer toe deed. De Amsterdammers wonnen met 4-1 van N.E.C. Nijmegen, maar door de zege van de Tukkers deed dit er niet meer toe.

FC Twente won dit seizoen maar liefst 27 wedstrijden, speelde er vijf gelijk en verloor er slechts twee. In deze voetbaljaargang wist de formatie van trainer Steve McClaren, die aan zijn tweede jaar bezig is, 63 doelpunten te maken en kreeg er slechts 23 tegen. Alleen Ajax kreeg minder tegendoelpunten, namelijk twintig.

De Tukkers begonnen dit seizoen prima met drie overwinningen (Sparta Rotterdam, ADO Den Haag en RKC Waalwijk). Daarnaast pakte FC Twente ook een punt tegen PSV en Feyenoord. Vervolgens ging het tot aan de winterstop crescendo voor de manschappen van McClaren.

Na de winterstop, die dit seizoen vijf weken duurde, haperde de motor van FC Twente. Er werd namelijk gelijkgespeeld tegen FC Utrecht en FC Groningen. Toch wist McClaren uiteindelijk de juiste snaar bij zijn mannen te raken en werden daarna de wedstrijden weer gewonnen. Tegen Ajax ging het echter mis. In de Amsterdam ArenA gingen de Tukkers met 3-0 onderuit. Na deze verliespartij verloor FC Twente alleen nog van AZ, waardoor de spanning in de competitie verder toenam. Toch bleven de mannen van McClaren koel en kwamen niet meer in de problemen.

Ajax wist FC Twente nog tot op één punt te benaderen, nadat PSV in de strijd om het kampioenschap had afgehaakt. Het bleef echter spannend tot het einde. De ploeg uit Enschede liet echter geen steken meer vallen en pakte uiteindelijk de nationale titel.

[Video] Van Barneveld werd gechanteerd

Raymond van Barneveld deed afgelopen donderdag een grote onthulling. Het zal niemand ontgaan zijn dat Barney de laatste anderhalve maand onder de maat presteerde. Hier had de Hagenaar echter een heel goede reden voor. Hijzelf en zijn gezin werden namelijk gechanteerd.

"Ik wilde dit eigenlijk niet zeggen, maar de fans moeten het horen. Ik heb de afgelopen zeven weken veel privéproblemen gehad. Iemand heeft geprobeerd me te chanteren," maakte Van Barneveld live op de Schotse televisie bekend.

Van Barneveld zakte door alle problemen naar de laatste plaats in de Premier League Darts. "Ik kon me niet meer concentreren, zat niet goed in mijn vel. Dat deed zich voelen in de Premier League Darts. Mijn familie heeft er onder geleden. Maar gelukkig is de dader opgepakt. Mede daardoor gooi ik vanavond (donderdag, red.) die ninedarter."


Het bewuste interview met Raymond van Barneveld

 

Discussieer ook op het forum over dit onderwerp

Demo UFC Undisputed 2010 te downloaden

De mixed martial-arts game UFC Undisputed 2010 zal eind mei in de winkels liggen, maar nu is er alvast een demo beschikbaar op het Playstation Network en op Xbox Live. Deze demo kun je niet zomaar downloaden, hiervoor moet je wel eerst iets doen.

Op de Community-website van UFC Undisputed, namelijk http://community.ufcundisputed.com moet je jezelf registreren waarna je een code krijgt. Deze code geeft jou toegang tot de demo van UFC Undisputed 2010. In de demo kun je kiezen uit vier vechters, namelijk Rashad Evans, Rampage Jackson, Shogun Rua en Lyoto Machida. Je kunt een normale één-tegen-éénpartij spelen of alvast een voorproefje krijgen op de Tournament-mode, waarin je vecht voor de titel.

UFC Undisputed 2010 zal 21 mei uitkomen op de PlayStation 3 en de Xbox 360.

UFC

Henin wint toernooi Stuttgart

Justine Henin heeft haar eerste WTA-titel gewonnen sinds ze begin dit jaar haar rentree maakte in het internationale tenniscircuit. De Belgische was in de finale van het toernooi in Stuttgart met 6-4, 2-6 en 6-1 de Australische Samantha Stosur de baas.

Nadat Henin de eerste set eenvoudig won, kreeg ze aan het begin van het tweede bedrijf twee kansen om definitief met Stosur af te rekenen. Henin verzilverde de kansen echter niet, waarna Stosur de set naar zich toe trok. Henin benutte in de derde set wel haar eerste kans en vervolgens was de Australische geen partij meer voor de Belgische speelster.

Henin de beste in Stuttgart © Novum/AP

Zaballa slaat dubbelslag in Asturië

Constantino Zaballa heeft in de slotetappe de macht gegrepen in de Ronde van Asturië. De Spanjaard won de bergetappe na een solo van 50 kilometer en greep zo de dag- en eindzege.

In de etappe over drie cols van de eerste categorie en twee van de derde categorie troefde Zaballa, rijdend voor de Spaanse wielerploeg Loulé-Louletano, iedereen af. Fabio Duarte, tot vandaag de leider van het klassement, verloor meer dan twee minuten.

[EK Turnen] Turnster Van Gerner net naast podium

De Nederlandse turnster Celine van Gerner is bij het EK in Birmingham vierde geworden op de balk. De score van 13,850 punten die Van Gerner neerzette, bleek 0,010 punten te weinig voor een medaille. Het goud ging naar Elena Racea uit Roemenië die 14,400 punten scoorde. Van Gerner was de enige Nederlandse die een toestelfinale haalde.

Gisteren was de Nederlandse ploeg in de landenwedstrijd al zevende geworden. Op vloer, balk, sprong en brug met ongelijke leggers kwamen de Oranjevrouwen in totaal tot 156,000 punten en daarmee werd alleen Oekraïne achter zich gehouden. Rusland, Groot-Brittannië en Roemenië grepen het eremetaal.

Vier zondaghoofdklassers naar Topklasse

Vanmiddag hebben zich wederom vier clubs geplaatst voor de Topklasse. De zondaghoofdklassers Argon, Haaglandia / Sir Winston, Baronie en Achilles '29 verzekerden zich aan deelname aan de zondagafdeling van de nieuw te vormen competitie.

Argon, dat in 2007 nog landskampioen werd bij de amateurs, had genoeg aan een 3-2 zege op FC Omniworld. Daarmee plaatste de ploeg uit de Hoofdklasse A zich, net als Haaglandia / Sir Winston. De fusieclub versloeg uittredend kampioen Westlandia met 2-1 en is eveneens niet meer in te halen door nummer vijf HBS. Eerder plaatsten AFC en FC Hilversum zich al in deze afdeling.

In de Hoofdklasse B had Gemert zich al geplaatst en daar kwam vandaag Baronie bij. De regerend kampioen won de uitwedstrijd bij UNA met 0-4 en werd daardoor onbereikbaar voor de nummer vijf uit de afdeling.

In de Hoofdklasse C wisten FC Lienden en De Treffers al dat ze naar de Topklasse gingen. De Treffers zullen volgend seizoen de Groesbeekse dorpsderby blijven spelen, want Achilles '29 had voldoende aan een puntendeling bij Nieuw Buinen.

AFC eerste kampioen zondaghoofdklasse

AFC heeft zich vanmiddag als eerste zondaghoofdklasser verzekerd van het kampioenschap. De Amsterdammers wisten met 4-0 te winnen van FC Omniworld en zijn niet meer in te halen door de concurrentie. AFC speelt al 36 jaar op het hoogste amateurniveau, maar behaalde nog nooit een kampioenschap. Vandaag was dus de primeur.

AFC zal nu met de kampioen van de Hoofdklasse B, Gemert of Baronie, en de Hoofdklasse C, De Treffers of FC Lienden, gaan strijden om de zondagtitel. De nacompetitie begint over anderhalve week.

De overwinning van AFC op Omniworld hield in dat de club uit Almere gedegradeerd is. FC Omniworld kan nummer dertien, regerend kampioen Westlandia, namelijk niet meer inhalen.

Santambrogio mag weer koersen, Ballan nog geschorst

BMC zal Mauro Santambrogio weer wedstridjen laten rijden. De ploegleiding kwam na onderzoek tot de conclusie dat de Italiaan niet betrokken is bij mogelijk dopingmisbruik binnen zijn oude ploeg Lampre. Ook de Italiaanse justitie vond nog geen bewijs voor betrokkenheid. Dit maakte de wielerploeg vandaag bekend.

BMC stelde Santambrogio en Alessandro Ballan begin april op non-actief nadat de Italiaanse autoriteiten een dopingonderzoek tegen de Lampre-ploeg begonnen. Ballan, die voorlopig wel geschorst blijft, en Santambrogio reden in het verleden voor Lampre.

No Doubt en meer in Rock Band DLC van komende week

Sinds Rock Band uit is, komt Harmonix elke week met extra liedjes die je tegen betaling kunt downloaden. Deze week zal het volledige album van No Doubt, Tragic Kingdom, te downloaden zijn. Dit album uit 1995 is een populair album van No Doubt en nu zal het volledig te spelen zijn in Rock Band. Ook kun je een lied downloaden van Orianthi en Picture Me Broken.

No Doubt – “Different People” +
No Doubt – “End It on This” +
No Doubt – “Happy Now?” +
No Doubt – “Hey You” +
No Doubt – “Sixteen” +
No Doubt – “The Climb” +
No Doubt – “Tragic Kingdom” +
No Doubt – “World Go ‘Round” +
No Doubt – “You Can Do It”
Orianthi – “According to You” +
Picture Me Broken – “Dearest (I’m So Sorry)” *


De liedjes met een + erachter zijn ook te downloaden voor Lego Rock Band


De liedjes zijn beschikbaar vanaf dinsdag 4 mei voor de Wii en de Xbox 360 en vanaf woensdag 5 mei voor de Playstation 3. Elk los liedje kost € 1,49 of 160 MS points of 200 Wii points. Het album Tragic Kingdom is in zijn volledigheid te downloaden voor €14,99 of 1600 MS Points.

No Doubt

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vandaag stond de vijfentwintigste speelronde in de zondaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Hoofdklasse A

ADO '20 - FC Chabab 1-1
AFC - FC Omniworld 4-0
Argon - TONEGIDO 3-2
Elinkwijk - HBS 4-0
Haaglandia / Sir Winston - Westlandia 2-1
FC Hilversum - Hollandia 1-4
VVSB - SC Feyenoord 3-3

STAND

1. AFC 25-54
2. Argon 25-45
3. FC Hilversum 25-45
4. Haaglandia / Sir Winston 25-43
5. HBS 25-36
6. VVSB 25-35
7. Hollandia 25-35
8. ADO '20 25-34
9. Elinkwijk 25-31
10. FC Chabab 25-29
11. SC Feyenoord 25-29
12. TONEGIDO 25-26
13. Westlandia 25-25
14. FC Omniworld 25-20

AFC kampioen, FC Omniworld gedegradeerd

Hoofdklasse B

DESK - Schijndel / VITAM gestaakt
EVV - Dijkse Boys 4-4
Gemert - JVC Cuijk 0-0
OJC Rosmalen - sv Meerssen 4-1
UDI '19 / Beter Bed - OSS '20 1-3
UNA - Baronie 0-4
sv Venray - Papendrecht 7-1

DESK - Schijndel / VITAM werd bij een 1-0 stand gestaakt wegens een hoosbui, die het veld onbespeelbaar maakte

STAND

1. Gemert 25-51
2. Baronie 25-49
3. Dijkse Boys 25-43
4. EVV 25-43
5. JVC Cuijk 25-42
6. sv Venray 25-38
7. UNA 25-36
8. sv Meerssen 25-31
9. UDI '19 / Beter Bed 25-30
10. Papendrecht 25-29
11. Schijndel / VITAM 24-27
12. OJC Rosmalen 25-27
13. DESK 24-25
14. OSS '20 25-13

OSS '20 gedegradeerd

Hoofdklasse C

sv Babberich - Be Quick 1887 0-3
Juliana '31 - Alcides 4-1
SC Joure - ROHDA Raalte 2-4
FC Lienden - HSC '21 / Carparc 1-2
Nieuw Buinen - Achilles '29 1-1
Quick '20 - Sneek Wit-Zwart 5-0
De Treffers - WKE 1-1

STAND

1. De Treffers 25-52
2. FC Lienden 25-49
3. Achilles '29 25-48
4. Quick '20 25-45
5. WKE 25-42
6. Be Quick 1887 25-38
7. Juliana '31 25-36
8. ROHDA Raalte 25-36
9. HSC '21 / Carparc 25-32
10. Alcides 25-29
11. Sneek Wit-Zwart 25-28
12. sv Babberich 25-20
13. Nieuw Buinen 25-18
14. SC Joure 25-6

SC Joure gedegradeerd

Uitslagen Duitsland speelronde 33

Afgelopen weekend werd de voorlaatste speelronde afgewerkt in de Duitse Bundesliga. Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor de laatste speelronde, die volgend weekend plaatsvindt.


Bayern München officieus landskampioen

Het landskampioenschap kan Bayern München na afgelopen weekend bijna niet meer ontgaan. De ploeg won zelf met 3-1 van VfL Bochum en zag hun enige concurrent Schalke 04 in eigen huis met 0-2 verliezen van Werder Bremen. Met nog één speelronde te gaan bedraagt de voorsprong drie punten en heeft de ploeg van Louis van Gaal een veel beter doelsaldo.

Bayern had zaterdag totaal geen moeite met degradatiekandidaat VfL Bochum. Thomas Muller was gevierde man aan de kant van Der Rekordmeister. Hij was verantwoordelijk voor alle drie de treffers. De enige concurrent in de race voor het kampioenschap was Schalke 04. De ploeg van Felix Magath ging in Gelsenkirchen echter pijnlijk ten onder tegen het in topvorm verkerende Werder Bremen. Door doelpunten van Ozil en Almeida spatten de titelkansen van Schalke 04 zo goed als uiteen.

Hertha BSC degradeert uit Bundesliga

De Bundesliga zal volgend jaar starten zonder een ploeg uit Berlijn. Hertha BSC, vorig jaar nog lang in de race voor het kampioenschap, is namelijk na afgelopen weekend officieel gedegradeerd uit de hoogste divisie van Duitsland. Op bezoek bij Bayer Leverkusen kwam de Berlijnse ploeg na ruim tien minuten spelen nog op voorsprong dankzij een doelpunt van Raffael. Leverkusen kwam echter na een uur spelen weer op gelijke hoogte dankzij een treffer van Friedrich. Daardoor is Hertha BSC gedegradeerd naar de 2.Bundesliga.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Hamburger SV 1. FC Nürnberg 4-0
VfB Stuttgart FSV Mainz 05 2-2
1. FC Köln SC Freiburg 2-2
Hannover 96 M'gladbach 6-1
Bayern München VfL Bochum 3-1
Schalke 04 Werder Bremen 0-2
Eintracht Frankfurt 1899 Hoffenheim 1-2
Bayer Leverkusen Hertha BSC 1-1
Borussia Dortmund VfL Wolfsburg 1-1

Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Bayern München* 33 19 10 4 67 69-30
2. Schalke 04* 33 19 7 7 64 53-31
3. Werder Bremen 33 17 9 7 60 70-39
4. Bayer Leverkusen 33 15 13 5 58 64-37
5. Borussia Dortmund 33 16 9 8 57 53-39
6. VfB Stuttgart 33 15 9 9 54 50-40
7. Hamburger SV 33 13 12 8 51 55-40
8. VfL Wolfsburg 33 13 8 12 47 61-57
9. Eintracht Frankfurt 33 12 10 11 46 46-51
10. FSV Mainz 05 33 12 10 11 46 36-42
11. 1899 Hoffenheim 33 11 8 14 41 43-41
12. 1. FC Köln 33 9 11 13 38 33-41
13. M'gladbach 33 10 8 15 38 42-59
14. SC Freiburg 33 8 8 17 32 32-58
15. Hannover 96 33 8 6 19 30 40-67
16. 1. FC Nürnberg 33 7 7 19 28 31-58
17. VfL Bochum 33 6 10 17 28 33-61
18. Hertha BSC** 33 5 9 19 24 33-53

*= Champions League

**= Gedegradeerd

Topscorers

# Naam speler Club Doelpunten
1 Dzeko VfL Wolfsburg 21
2 Kiessling Bayer Leverkusen 21
= Kuranyi Schalke 04 18
4. Barrios Borussia Dortmund 18
5. Pizarro Werder Bremen 15

Programma laatste speeldag

Datum Thuis Uit
08/05 1. FC Nürnberg 1. FC Köln
08/05 VfL Bochum Hannover 96
08/05 M'gladbach Bayer Leverkusen
08/05 FSV Mainz 05 Schalke 04
08/05 SC Freiburg Borussia Dortmund
08/05 Werder Bremen Hamburger SV
08/05 1899 Hoffenheim VfB Stuttgart
08/05 Hertha BSC Bayern München
08/05 VfL Wolfsburg Eintracht Frankfurt

Dag- en eindzege Gracia Orlova voor Vos

Marianne Vos heeft vanmiddag de Tsjechische/Poolse rittenkoers Gracia Orlova op haar naam geschreven. Bovendien won ze vandaag de vijfde etappe, wat haar derde ditzege deze ronde was.

In de finale van de slotetappe reed Vos samen met ploeg- en landgenote Annemiek van Vleuten weg uit een kopgroep van vier vrouwen. De twee Nederlandse rensters kwamen hand in hand over de meet waarna de jury Vos als winnares aanwees.

Van Vleuten werd tweede in het eindklassement. Olympisch kampioene Nicole Cooke eindigde als derde en moest maar liefst dertien minuten toegeven op Vos en Van Vleuten.

Premier Australië volgt porno op Twitter

De minister-president van Australië is in ernstige verlegenheid gebracht. Kevin Rudd blijkt namelijk allemaal pornosites en -plaatjes te volgen met zijn Twitter-pagina.

Zo is hij onder andere follower van een vrouwtje met blote tieten in handboeien, een homoresort in Thailand, een online sexshop en een pornoblog. Deze twitteraars stonden doodgewoon tussen zijn bewonderaars en zijn vrouw.

Een beschaamde woordvoerder van de premier heeft toegegeven dat Rudd een speciale bot heeft geïnstalleerd die voor hem geschikte twitteraars opspoort en toevoegt. "De premier heeft een team samengesteld dat alle followers zal onderzoeken. Met meer dan 900.000 followers is dat echter een zeer omvangrijke taak."

Volgens Elizabeth Handsley, vice-voorzitter van een Australisch voorlichtingsbureau voor nieuwe media, laat dit incident de gevaren van sociale media goed zien. "Iedereen denkt tegenwoordig zonder problemen te kunnen deelnemen aan dergelijke sites als Twitter", waarschuwt ze. "Men zou het eigenlijk eerst moeten leren begrijpen en beoordelen of het wel veilig is."

De Australische premier staat bekend als een enthousiaste twitteraar. Hij verkondigt via het medium zijn beleid en kondigde onlangs nog de verloving van zijn zoon aan via Twitter.

'Bosz nieuwe trainer van Heracles Almelo'

Heracles Almelo heeft zijn nieuwe trainer binnen. Peter Bosz wordt de opvolger van Gert-Jan Verbeek, die volgend seizoen bij AZ aan de slag gaat. Dit heeft de voorzitter van de ploeg uit Almelo, Jan Smit, na afloop van het laatste competitieduel tegen ADO Den Haag laten weten.

Bosz keert hierdoor terug op het oude nest. In de periode tussen 2004 en 2006 zwaaide hij ook al de scepter over de selectie van de Heraclieden en kende daarin een aantal hoogtepunten. In 2005 promoveerde de oefenmeester naar de Eredivisie om zich daar in het daaropvolgende seizoen eenvoudig te handhaven. Daarna koos hij voor een avontuur bij Feyenoord en ging daar aan de slag als technisch manager.

Ook het afgelopen seizoen was voor Heracles Almelo erg succesvol. De ploeg sloot het seizoen als zesde af en kan zich gaan opmaken voor de play-off-wedstrijden om Europees voetbal.

Uitslag Liverpool - Chelsea

Op een vijandig Anfield Road is het voor geen enkele bezoeker makkelijk om succes te boeken. Chelsea is er vanmiddag echter in geslaagd (0-2), dankzij sterspelers Didier Drogba en Frank Lampard. Het kampioenschap komt voor The Blues nu erg dichtbij.

Na de uitschakeling in de Europa League leek het erop dat Liverpool er alles aan wilde doen om tegen Chelsea voor een overwinning te gaan. Het liep echter anders. De ploeg van Carlo Ancelotti bleek sterker dan het team van Rafael Benítez.

Didier Drogba wist na ruim een half uur spelen te profiteren van een blunder, veroorzaakt door Liverpool-middenvelder Steven Gerrard. De ster van The Reds gaf een dodelijk slechte terugspeelbal aan doelman Pepe Reina. Drogba twijfelde niet, bemachtigde de bal en zorgde voor de 0-1.

Met een voorsprong ging de ploeg van Ancelotti de rust in. Na de rust voerde Frank Lampard de voorsprong op. Dankzij een prima assist van Nicolas Anelka wist de Engelse international het tweede doelpunt van de Londense ploeg te scoren. Namens Liverpool speelden Dirk Kuyt en Ryan Babel mee. Geen van beide Nederlanders wist echter iets te forceren.

De driepunter brengt Chelsea erg dicht bij de landstitel. Als Manchester United van Sunderland weet te winnen, blijft het echter tot op de laatste speeldag spannend.

Eurovision Song Contest: voorronde #2

Deze maand gaan wij op zoek naar het beste nummer van dit jaar. In totaal 39 landen doen mee dit jaar en er kan er maar één de winnaar zijn. En zal de FOK!winnaar gelijk zijn aan de echte winnaar? Op 29 Mei zullen wij het weten. Vergeet trouwens niet om een bezoekje te brengen aan ons ESF-forum!

De drie kandidaten van deze voorronde zijn:

 vs  vs 

Slowakije vs. Litouwen vs. Cyprus

Poll: Wie is de beste?

Uitslagen Eredivisie speelronde 34

Vandaag werd de laatste speelronde in de Eredivisie gespeeld. FC Twente verdedigde één punt voorsprong op de nummer twee Ajax. Ajax won met ruime cijfers bij NEC, maar aangezien FC Twente ook won bij NAC zijn de Tukkers voor het eerst in de historie voetbalkampioen van Nederland.

Feyenoord en AZ streden nog om de vierde plek. AZ speelde thuis gelijk tegen PSV, daar waar Feyenoord thuis met 6-2 van sc Heerenveen won. Feyenoord herovert daarom de vierde plek.

In de strijd om de laatste twee Europa League-tickets waren er nog drie ploegen verwikkeld. FC Groningen, NAC Breda en Roda JC maakten allen nog kans.

Sparta Rotterdam en Willem II mogen zich via de nacompetitie proberen veilig te spelen. De clubs eindigden als zestiende en zeventiende en zijn daarom veroordeeld tot het spelen van play-offs. Sparta Rotterdam begint met een tweeluik tegen Helmond Sport, Willem II treft daarin FC Eindhoven. De eerste wedstrijd zal worden gespeeld op donderdag 6 mei, de return op zondag 9 mei. De winnaars gaan naar de finale van de play-offs die op 13 en 16 mei gespeeld gaan worden.

RKC Waalwijk was al enkele weken verzekerd van de laatste plaats in de Eredivisie. Daarom spelen zij na één jaar op het hoogste niveau volgend seizoen weer in de Jupiler League. De Graafschap bewandelt de tegenovergestelde weg. Vorig seizoen degradeerden zij via de nacompetitie naar de Jupiler League, waar zij dit seizoen kampioen werden. De Superboeren zijn volgend seizoen dus weer actief op het hoogste niveau.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslagen
NEC Ajax 1-4
Roda JC Willem II 3-2
FC Utrecht Vitesse 2-2
FC Groningen Sparta Rotterdam 3-1
RKC Waalwijk VVV-Venlo 1-2
Heracles Almelo ADO Den Haag 4-2
AZ PSV 1-1
Feyenoord SC Heerenveen 6-2
NAC Breda FC Twente 0-2


Eindstand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Twente 34 27 5 2 86 63 - 23
2 Ajax 34 27 4 3 85 106 - 20
3 PSV 34 23 9 2 78 72 - 29
4 Feyenoord 34 17 12 5 63 54 - 31
5 AZ 34 19 5 10 62 64 - 34
6 Heracles Almelo 34 17 5 12 56 54 - 49
7 FC Utrecht 34 14 11 9 53 39 - 33
8 FC Groningen 34 14 7 13 49 48 - 47
9 Roda JC 34 14 5 15 47 56 - 60
10 NAC Breda 34 12 10 12 46 42 - 49
11 SC Heerenveen 34 11 4 19 37 44 - 64
12 VVV-Venlo 34 8 11 15 35 43 - 57
13 NEC 34 8 9 17 33 35 - 59
14 Vitesse 34 8 8 18 32 38 - 62
15 ADO Den Haag 34 7 9 18 30 38 - 59
16 Sparta Rotterdam 34 6 8 20 26 30 - 66
17 Willem II 34 7 2 25 23 36 - 70
18 RKC Waalwijk 34 5 0 29 15 30 - 80


Topscorers

# Speler Club Doelpunten
1 Suárez Ajax 35
2 Ruiz FC Twente 24
3 Junker Roda JC 21
4 El Hamdaoui AZ 20
5 Pantelic Ajax 16
6 Dost Heracles Almelo 14
= Dzsudzsák PSV 14
= Everton Heracles Almelo 14
9 Matavz FC Groningen 13
= Toivonen PSV 13

Leger Pakistan bestookt Taliban vanuit de lucht

Het Pakistaanse leger heeft zondag schuilplaatsen van opstandelingen aan de grens met Afghanistan bestookt vanuit helikopters. Daarbij zijn volgens een overheids- vertegenwoordiger ten minste 22 militanten gedood.

De beschietingen vonden plaats in en rond Dabori, in de tribale regio Orakzai. Het Pakistaanse leger begon daar in maart een offensief om militanten te verjagen die gevlucht waren uit Zuid-Waziristan, waar het leger eerder een offensief was begonnen.

Het is vrijwel onmogelijk om de berichten over het verloop van de strijd uit eigen waarneming bevestigd te krijgen, omdat de regio afgelegen ligt en gevaarlijk is.

Orakzai is de belangrijkste basis van Hakimullah Mehsud, de leider van de Pakistaanse Taliban. Aangenomen werd dat Mehsud in januari bij een Amerikaanse raketaanval was gedood, maar bronnen bij de Pakistaanse inlichtingendiensten zeggen nu dat hij de aanval waarschijnlijk heeft overleefd.

Valverde winnaar Ronde van Romandië

Alejandro Valverde is de winnaar geworden van de Ronde van Romandië. De Spanjaard won de slotetappe en pakte daarmee ook de eindzege.

De rit over 121,8 kilometer in een sprint van een kopgroep van vier. Valverde won, Raborenner Denis Menchov eindigde als vierde. De Rus komt daarmee in het klassement op de derde plek terecht. Michael Rogers begon de dag als klassementsleider, maar hij moest op de slotklim Valverde laten gaan. De Australiër had slechts één seconde voorsprong en eindigde vandaag op twintig seconden achterstand.

Valverde is door zijn zege ook de nieuwe leider van de wereldranglijst. Hij passeert de Belg Philippe Gilbert.

Jaloerse ex vernielt verkeerde auto

De politie heeft gisteravond een 37-jarige man uit Den Bosch aangehouden omdat hij een auto had vernield. Dubbele pech voor hem, want het was ook nog eens de verkeerde auto, aldus de politie.

De man had gehoord dat er een man bij zijn ex-vrouw zou zijn. In zijn woede trapte hij tegen een rolluik van de woning en trapte hij een paar keer tegen de auto van het vermeende mannelijke bezoek. Die bleek echter van een buurtbewoner te zijn die op visite was.

Eerste joodse parade sinds oorlog

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog hebben joden in Duitsland vandaag een parade gehouden. Door de straten van de Berlijnse wijk Charlottenburg trokken ongeveer 1500 joden achter drie rijk versierde wagens. Dat heeft een woordvoerster van de joodse gemeente Chabad Lubawitsch in de Duitse hoofdstad gezegd.

Na de parade vieren joodse verenigingen en organisaties een feest voor vrede en tolerantie. Meer dan twintig joodse organisaties, instellingen en verenigingen steunden de parade. Ook de Israëlische ambassade deed mee. Zij willen volgens Chabad Lubawitsch laten zien dat het joodse leven in Duitsland meer dan ooit bloeit. De parade gaat terug op een feest dat joden al tweeduizend jaar vieren. Toen kwam in Israël een einde aan een plaag waaraan verscheidene mensen overleden. In Londen, New York en Parijs worden soortgelijke manifestaties gehouden.

Bak met 8.000 wormen gestolen

Dieven hebben in een natuurgebied in Nieuw-Zeeland een bak gestolen waarin 8.000 wormen kronkelden. De diefstal werd ontdekt door medewerkers. De wormen komen uit het Karorigebied, dat ligt dichtbij de hoofdstad Wellington.

De bak was gevuld met mest en woog honderd kilo. Daarom is het waarschijnlijk dat er minstens twee dieven betrokken zijn bij de ontvreemding van de wormen. De politie denkt dat de mest en de wormen zijn gestolen om gebruikt te worden als meststof bij het kweken van verboden drugs.

Uitslagen Eredivisie overig

Vanmiddag werden er negen wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslag van de duels FC Utrecht - Vitesse, Heracles Almelo - ADO Den Haag en RKC Waalwijk - VVV Venlo.

FC Utrecht

2 - 2

Vitesse

 7' Mertens
 54' Mulenga
   62' Kaya
 76' Kolk
 
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 20.000
Arbiter: Van Hulten
 
Opstelling:   Opstelling:
Vorm
Van der Maarel
Dickoh
Schut
Nesu
Asare
Silberbauer
Nijholt (Somers/71, Loval/82)
Mertens
Mulenga
Danso (Vandenbergh/59)
  Room
Gravenbeek
Sprockel
Drost
Jong-a-Pin
Verhaegh
Claudemir
Kaya
Stevanovic (Van Ginkel/77)
Kolk (Pröpper/89)
Büttner (Hofs/58)

Heracles Almelo

4 - 2

ADO Den Haag

 5' Vejinovic
 8' Everton
 71' Maertens
 88' Douglas
   78' Derijck
 80' Van der Linden (e.d.)
 
 Rode kaart: Soltani (58) (ADO Den Haag)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.356
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Pieckenhagen
Breukers
Van der Linden
Maertens
Looms (Jallo/63)
Quansah
Fledderus
Vejinovic
Douglas
Dost
Everton (Armenteros/77)
  Ditewig
Kum
Derijck
Bosschaart (Hulst/68)
Van Hese
Buijs
Luijckx
Toornstra
Verhoek
Immers (Oper/67)
Soltani

RKC Waalwijk

1 - 2

VVV-Venlo

 50' H. Mulder
   75' Calabro
 82' Boymans
 
 Gele kaart: Schaken, Verdellen, (VVV-Venlo)
 
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 6.500
Arbiter: Van Meenen
Bijzonderheden: Benschop (RKC) mist strafschop (50)
 
Opstelling:   Opstelling:
Levita
Colin
Gudde
Van Mosselveld
D.Mulder
Van Hout (Vink/57)
H.Mulder (Varela/67)
Berger
Metaj
Benschop
De Ceulaer
  Boffin
Timisela
Verdellen
Paauwe
Nkume
Leemans
García (Boymans/66)
Van Dessel (Van Kouwen/70)
Schaken
Calabro
Ahahaoui (Viana/46)

Rus neemt ook tweede horde in Estoril

Arantxa Rus is met speels gemak tot de laatste kwalificatieronde in Estoril gewonnen. De Monsterse tennisster had geen kind aan de pas 15-jarige Portugese wildcardhoudster Sofia Araujo: 6-0 en 6-1. Rus haalde bijna zeventig procent van de punten tegen Araujo. Na 41 minuten was de partij gespeeld. De eerste set duurde slechts zeventien minuten.

In de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi neemt Rus het op tegen Jarmila Groth uit Australië. De nummer vier van de plaatsingslijst, een plaats hoger dan de Nederlandse, won met 6-4 en 6-1 van Estrella Cabeza Candela uit Spanje.

Uitslagen Eredivisie vierde plek

In de strijd om de vierde plek had AZ de beste papieren. De ploeg had één punt voorsprong op Feyenoord, maar trad vandaag wel aan tegen nummer drie PSV. Feyenoord speelde thuis tegen sc Heerenveen.

AZ

1 - 1

PSV

 69' El Hamdaoui
   61' Bakkal
 
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.697
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Didulica
Mendes da Silva
Moisander
Moreno
Poulsen
Wernbloom
Dembélé (Pellè/79)
Ortíz (Elm/24)
Lens
El Hamdaoui
Martens (Holman/73)
  Isaksson
Manolev
Ooijer
Salcido (Rodríguez/73)
Pieters
Ojo
Afellay
Engelaar
Labyad
Amrabat (Toivonen/83)
Bakkal

Feyenoord

6 - 2

sc Heerenveen

 13' Makaay
 32' De Vrij
 51' Tomasson
 58' Makaay
 75' Makaay
 86' Bahia
   12' Grindheim
 23' Elm
 
 Gele kaart: , Roorda, (sc Heerenveen)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 43.000
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Schenkeveld (v.Haaren/61)
De Vrij
Bahia
v.Bronckhorst
Leerdam
Tomasson
Landzaat
Wijnaldum
Makaay (Castaignos/77)
Bruins (Biseswar/46)
  Timmer
Janmaat
Haglund (Väyrynen/76)
Elm
Breuer
Roorda
Losada
Grindheim
Beerens
Sibon (Fazli/72)
Wojciechowski (Assaidi/60)

 

Door deze uitslagen wordt Feyenoord vierde, AZ eindigt op de vijfde plaats.

Uitslagen Eredivisie play-offs

In de strijd om de laatste twee tickets voor de play-offs van de Europa League waren nog drie ploegen in de race. FC Groningen, NAC Breda en Roda JC konden alledrie die tickets nog bemachtigen. Sparta Rotterdam en Willem II waren al veroordeeld tot nacompetitie, de vraag was alleen op welke plek de twee teams zouden eindigen.

Roda JC

3 - 2

Willem II

 34' Bodor
 51' Junker(pen)
 88' De Fauw
   69' Pereira
 74' Boutahar
 
 Gele kaart: Bodor, (Roda JC), Akgün, (Willem II)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 16.185
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
Saeijs
De Fauw
Kruiswijk
De Jong
Delorge (Meulens/84)
Vormer (Svärd/90 3)
Janssen
Bodor
Skoubo (Sutchuin Djoum/67)
Junker
  Aerts
Bruma (Kargbo/75)
Biemans
Swinkels
Akgün
Pereira
v.d.Struijk
Nijland (Zijler/60)
v.d.Heijden
Demouge (Donald/83)
Boutahar

FC Groningen

3 - 1

Sparta Rotterdam

 19' Van der Laak
 46' Matavz
 53' Stenman
   70' John
 
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Blind
Sankoh
Granqvist
Stenman (Hiariej/77)
v.d.Laak
Sparv
Bacuna (Pedersen/61)
Enevoldsen
Lovre
Matavz (Koç/90)
  Varkevisser
v.Bueren
De Roon
Viergever
Slijngard
Falkenburg
Duarte
Strootman (v.Gessel/67)
Duplan (Godee/35)
Poepon (Bodul/75)
John

 

Door de 2-0 nederlaag bij FC Twente grijpt NAC Breda naast een ticket voor de Europa League. Sparta eindigt als zestiende, Willem II als zeventiende.

Stallone: Er komt geen 'Rambo V'

Er komt geen vijfde Rambo-film. Dat zegt Sylvester Stallone in het Britse filmmagazine Empire. Dat is verrassend, omdat tot voor kort er nog hardop gespeculeerd werd over of de vijfde film in de reeks nu meer actie, of meer sciencefiction zou worden.

"Ik denk dat Rambo wel zo'n beetje klaar is. Er zullen geen volgende films meer komen. Ik ben daar 99 procent zeker van", zegt de 63-jarige acteur.

Een belangrijker reden is dat Stallone niet weet hoe hij met de vijfde film de vierde moet overtreffen. "Ik was heel blij met de vierde film, 'John Rambo', die zich afspeelde in Birma. Ik wilde laten zien hoe burgeroorlog er werkelijk uitziet, rauw en grof. Daar kun je niet omheen draaien. Maar waar moet ik dan hierna nog heen met Rambo? De vijfde film zit er dus niet in."

Overigens is Sly nog niet helemaal klaar met zijn bekende held. Zo heeft hij plannen een director's cut uit te brengen van 'John Rambo'. Hierin zitten twaalf nooit eerder vertoonde minuten, waarin John Rambo een verrassend diepzinnige speech geeft aan tegenspeelster Julie Benz. Hij legt uit waarom zijn hele leven een mislukking is geweest, en waarom oorlog normaal is en vrede niet. "Ik vond dat destijds niet zo'n belangrijke scène, maar nu wil ik hem er weer in terugstoppen."

Voor iedereen die niet wil wachten op deze extra lange editie van 'John Rambo', Stallone is vanaf 19 augustus te zien in 'The Expendables'. In dit actiefestijn is hij te zien naast onder andere Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Dolph Lundgren, en Jet Li.

Stallone: Er komt geen 'Rambo V'
Stallone: Er komt geen 'Rambo V' (Foto: Novum)

Patiënt bedreigt ziekenhuispersoneel

Een 29-jarige man uit Arnhem is opgepakt, omdat hij vrijdagavond de boel op stelten zette in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Dit incident is pas zondag door de politie naar buiten gebracht. De Arnhemmer was naar het hospitaal gegaan, omdat hij zich niet lekker voelde.

Toen de man werd onderzocht door personeel van de Eerste Hulp werd hij plotseling kwaad. Hij uitte bedreigingen tegen zijn behandelaars en molde het toetsenbord van een computer. De politie arresteerde de boze patiënt die daarop ook nog de agenten bedreigde. Het is niet duidelijk waarom de man uit zijn vel sprong.

Uitslag N.E.C. Nijmegen - AFC Ajax

Ajax is er vanmiddag in geslaagd om het duel met N.E.C. Nijmegen te winnen. In De Goffert zegevierden de Amsterdammers met (4-1). Toch was dit niet voldoende voor de landstitel, aangezien FC Twente in Breda van NAC Breda wist te winnen (0-2).

N.E.C. Nijmegen begon het duel goed, maar Ajax nam het initiatief na bijna tien minuten spelen over. Enkele minuten later betaalde zich dit uit in een verdiende voorsprong, aangezien Luis Suárez zijn 34e treffer van het seizoen maakte. Kort daarvoor miste Marko Pantelic nog oog in oog met Gabor Babos. De Nijmegenaren lieten het er niet bij zitten en zetten aan. Zo was John Goossens dichtbij de gelijkmaker, maar schoot de bal naast.

Na iets meer dan een half uur spelen had N.E.C. Nijmegen eigenlijk met tien man moeten staan. Patrick Pothuizen maakte opzettelijk hands, maar kreeg voor dit feit slechts een gele kaart. Vlak daarna besliste Demy de Zeeuw de wedstrijd door de tweede treffer van de middag binnen te werken. Op slag van rust deed ook Pantelic nog een duit in het zakje door te scoren. Vlak daarvoor stuitte de aanvaller nog op Babos.

Ook in de tweede helft bleef Ajax het tempo bepalen, ondanks het feit dat beide ploegen aanvankelijk een rommelige start kenden. In de 64e minuut kreeg Björn Vleminckx een goede kans, maar in de tegenstoot was het aan de andere kant raak. Suárez maakte zijn tweede doelpunt van de middag en evenaarde daarmee het Eredivisie-record van Mateja Kezman. De Serviër produceerde in één seizoen bij PSV namelijk 35 treffers, wat zijn collega bij Ajax nu dus ook heeft gedaan.

In de slotfase wist N.E.C. Nijmegen de eer alsnog te redden. Saidi Ntibazonkiza schoot in de 87e minuut raak, waar Goossens in eerste instantie nog miste. Ajax zal zich nu op moeten gaan maken voor deelname aan de voorronde van de Champions League, waar FC Twente direct tot het hoofdtoernooi wordt toegelaten.


 

N.E.C. Nijmegen

1 - 4

AFC Ajax

 87' Ntibazonkiza
   15' Suárez
 36' de Zeeuw
 42' Pantelic
 63' Suárez
 
 Gele kaart: Pothuizen, Otten, (N.E.C. Nijmegen), van der Wiel (Ajax)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.500
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Babos (Baart/46)
Burgzorg
Pothuizen (Otten/70)
Zomer
Nuytinck
Radomski
Sarpong (Schöne/46)
Davids
Ntibazonkiza
Vleminckx
Goossens
  Stekelenburg
van der Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
de Zeeuw
de Jong (Eriksen/75)
Enoh
Suarez
Pantelic (Sulejmani/90)
Emanuelson (Lodeiro/70)

Amy Winehouse: roken is gevaarlijk

Zangeres Amy Winehouse heeft haar nichtje Angie gewaarschuwd voor de gevaren die roken met zich meebrengt. Dat gebeurde tijdens een familiebezoek om gezamenlijk de onlangs overleden oma Cynthia te herdenken.

Dat meldt de krant News of the World. Angie meldde de lief bedoelde waarschuwing van haar grote nicht Amy op haar Facebookaccount. "Quote van de dag van Amy: Angie je rookt teveel. Dat ik gezondheidstips van Amy krijg is dolkomisch." De 26-jarige Amy Winehouse maakt zelf veel gebruik van alcohol en drugs. Ze is al regelmatig met een overdosis in het ziekenhuis beland. Ook rookt ze zelf veel.

Uitslag NAC Breda - FC Twente

Voor de eerste maal in de geschiedenis is FC Twente landskampioen geworden. De ploeg van trainer Steve McClaren won vanmiddag met 0-2 bij NAC Breda en was daardoor niet meer afhankelijk van het resultaat van Ajax in Nijmegen.

FC Twente begon sterker dan NAC aan de wedstrijd. De Tukkers kregen verschillende kansen. In de veertiende minuut was Perez dichtbij de openingstreffer maar hij miste oog in oog met doelman Jelle ten Rouwelaar. In de 21e minuut kantelde de wedstrijd nadat Czaba Fehér na een tackle op Janssen met rood van het veld werd gestuurd. Bryan Ruiz schoot een minuut daarna de 0-1 binnen. De aanvaller tekende daarmee alweer voor zijn 24e treffer van het seizoen. Twee minuten later kreeg Ruiz de kans op de 0-2 maar hij schoot over. Kees Kwakman kreeg aan de andere kant een kans maar hij kopte net over. In de resterende tijd van de tweede helft kreeg Twente de meeste kansen, maar geen van allen trof doel. 

FC Twente begon ook als de betere ploeg aan de tweede helft. Stoch en N' Kufo schoten naast het doel van Ten Rouwelaar. NAC kreeg in de 60e minuut via Lurling een kans maar Boschker wist te redden. In de 74e minuut schoot Miroslav Stoch de 0-2 binnen en daarmee leek hij de wedstrijd en het kampioenschap te beslissen. Even daarna was er een kans voor NAC, maar invaller Cairo schoot op doelman Boschker. NAC werd aan het eind van de wedstrijd wel sterker onder meer via kansen voor Lurling. De eindstand bleef echter 0-2 en dus feest in Enschede.

NAC Breda

0 - 2

FC Twente


   23' Ruiz
 74' Stoch
 
 Gele kaart: van der Leegte, (NAC Breda), Rajkovic, Janssen, (FC Twente)
 Rode kaart: Fehér (21) (NAC Breda),
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 17.750
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
ten Rouwelaar
Fehér
Kwakman
Zwaanswijk
Snoyl
de Graaf
van der Leegte (Loran/70)
Gorter
Reuser (Elshot/57)
Amoah (Cairo/46)
Lurling
  Boschker
Stam
Wisgerhof
Rajkovic
Tiendalli
Brama
Perez (Tioté/67)
Janssen
Ruiz
N'Kufo
Stoch (De Jong/84)

Zevenhuizen in greep exhibitionist

Het Groningse dorpje Zevenhuizen wordt in de greep gehouden door een exhibitionist. Een man van rond de veertig jaar showt in de omgeving van het pittoreske Zevenhuizen regelmatig zijn plasser.

Volgens een woordvoerster van de politie heeft de man een herseninfarct gehad waardoor hij dwangmatig gedrag vertoont en lichamelijk en geestelijk beperkt is geraakt. Een batterij hulpverleners heeft zich al om de exhibitionist bekommerd, maar dat heeft tot nu toe niet geholpen. Een wijkagent zou regelmatig bij de Zevenhuizenaar op bezoek komen.

De man zou overigens geen gevaar betekenen voor zijn omgeving. De wijkagent zegt dat de overlast meevalt, omdat de man niet actief is in de omgeving van een school. De man vertoont zijn opmerkelijke gedrag vooral in de supermarkt. De eigenaar daarvan heeft de exhibitionist een bezoekverbod opgelegd. De woningcorporatie Wold & Waard wil de man uit zijn huis zetten. De rechter neemt daar op 7 mei een beslissing over.

[MotoGP] Uitslag race Jerez

Jorge Lorenzo heeft de MotoGP-race in Jerez gewonnen. De Spanjaard klopte in de laatste ronden zijn landgenoot Dani Pedrosa. De laatste plaats op het podium was voor Valentino Rossi. Met de overwinning neemt Lorenzo de eerste plaats in het kampioenschap over van Yamaha-teamgenoot Rossi.

Pedrosa mocht van poleposition vertrekken en hield deze plaats vast, voor Rossi, Nicky Hayden, Lorenzo en Stoner. Vooraan was weinig actie, maar verder naar achteren waren het Marco Simoncelli, Marco Melandri, Mika Kallio en Randy de Puniet die het met elkaar aan de stok hadden. Het gevecht werd uiteindelijk gewonnen door Kallio die zevende werd.

Terwijl Pedrosa een klein gaatje met Rossi sloeg was het daarachter Lorenzo die Hayden passeerde en zo op jacht ging naar zijn teamgenoot. De Spaanjaard haalde Rossi uiteindelijk in de 22e ronde in, waarna het gevecht om de leiding los kon barsten. In de voorlaatste ronde wist Pedrosa Lorenzo nog van zich af te houden, maar in de laatste ronde zette Lorenze alles op alles om zijn landgenoot in te halen en de Yamaha-rijder slaagde met nog enkele bochten te gaan in zijn pogingen. Hierdoor won Lorenzo, voor Pedrosa, Rossi, Hayden, Stoner en Andrea Dovizioso.

In de 125cc ging de overwinning naar de Spanjaard Pol Espargo. Hij bleef Nico Terol en Esteve Rabat voor. Jasper Iwema reed een goede race en ging uiteindelijk als tiende over de streep. Michael van der Mark kwam met zijn Aprillia niet over de finish.

In de Moto2 ging de zege naar Tony Elias. De Spanjaard hield Shoya Tomizawa en Thomas Luthi nipt achter zich. De race werd ingekort naar zeventien ronden, omdat in de tweede ronde gestopt moest worden, omdat acht coureurs, waaronder Elias, onderuit gingen door een vloeistof die op de baan lag. Alle gecrashte rijders konden uiteindelijk aan de herstarte race deelnemen.

Uitslag MotoGP Barcelona:

Pos. Rijder Merk Tijd
1 J. Lorenzo Yamaha 45:17.538
2 D. Pedrosa Honda + 0.543
3 V. Rossi Yamaha + 0.890
4 N. Hayden Ducati + 9.015
5 C. Stoner Ducati + 10.034
6 A. Dovizioso Honda + 23.144
7 M. Kallio Ducati + 34.489
8 M. Melandri Honda + 34.687
9 R. de Puniet Honda + 36.160
10 A. Bautista Suzuki + 36.791
11 M. Simoncelli Honda + 37.155
12 C. Edwards Yamaha + 38.260
13 H. Barbera Ducati + 38.371
14 H. Aoyama Honda + 1:02.052
15 A. Espargaro Ducati + 3 ronden
16 B. Spies Yamaha + 12 ronden
17 L. Capirossi Suzuki + 27 ronden


Klassement na Barcelona:

Pos. Naam Team Punten
1 J. Lorenzo Fiat Yamaha 45
2 V. Rossi Fiat Yamaha 41
3 D. Pedrosa Repsol Honda 29
4 A. Dovizioso Repsol Honda 26
5 N. Hayden Ducati 26
6 R. de Puniet Honda LCR 17
7 C. Edwards Tech 3 12
8 C. Stoner Ducati 11
9 B. Spies Tech 3 11
10 M. Melandri Gresini 11
11 M. Simoncelli Gresini 10
12 M. Kallio Pramac 9
13 H. Aoyama Interwetten 8
14 A. Bautista Rizla Suzuki 8
15 L. Capirossi Rizla Suzuki 7
16 H. Barbera Aspar Team 7
17 A. Espargaro Pramac 2

[Giro] Greipel, Pinotti speerpunten Columbia

Team HTC-Columbia heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de Giro d'Italia. De Duitser sprinter André Greipel moet voor de dagsuccessen zorgen. Tweede speerpunt van de ploeg is de Italiaan Marco Pinotti.

Naast Greipel en Pinotti bestaat de ploeg uit de Zwitser Michael Albasini, de Duitser Marcel Sieberg, de Australiërs Matthew Goss en Adam Hansen, de Amerikaan Craig Lewis, de Tsjech Frantisek Rabon en de Spanjaard Vicente Reynes.

Bioshock 2 Rapture Metro Pack uitgesteld

Zoals jullie ontdekt hebben is de Bioshock 2 DLC deze week niet uitgekomen. Een 2K vertegenwoordiger wist te melden dat de DLC deze week niet meer zal uitkomen, zonder een nieuwe datum aan te geven.

Details Rapture Metro Pack:

- Zes nieuwe maps, sommige gebaseerd op omgevingen uit de single-player.
- Drie nieuwe Achievements of Trophies
- De optie om herboren te worden, op het moment dat je level 50 wordt kan je naar level 1 gaan en een speciaal masker ontvangen.

Het Rapture Metro Pack zal 800 Microsoft Points kosten en komt voor de Xbox 360, PC en PS3.

Zie hieronder de trailer voor het Rapture Metro Pack

Tweeling valt uit raam in Waalwijk

Een tweeling van 3 jaar oud is zondagochtend uit een raam van een woning in Waalwijk gevallen. De zusjes vielen zo'n vier tot vijf meter naar beneden. Een van hen heeft waarschijnlijk een gekneusde heup, meldt de politie.

Twee voorbijgangers zagen een kind op straat staan in de wijk Baardwijk en een ander meisje in een raam staan. Vervolgens zagen ze dat het kind vanuit het raam viel. Het tweetal verleende hulp aan de kinderen, belde de ambulance en belde aan bij het huis.

Beide ouders bleken niet thuis te zijn. Uiteindelijk werd via de familie de 27-jarige moeder van de tweeling opgespoord. Jeugdzorginstellingen buigen zich inmiddels over eventueel te nemen maatregelen.

De woning in Waalwijk
De woning van de tweeling (Foto: Marvin Doreleijers/www.brandweer112.nl)

[NHL Playoffs] Canucks makkelijk langs Blackhawks

De Vancouver Canucks hebben voor een verrassing gezorgd door de Chicago Blackhawks uit met maar liefst 5-1 te verslaan. De Canucks nemen daarmee een 1-0 voorsprong in de best of seven-serie. Man van de wedstrijd werd Vancouver-goalie Roberto Luongo, die er met 36 reddingen uit 37 schoten op doel voor zorgde dat de wedstrijd nimmer spannend werd.

De Canucks kwamen in de eerste periode al op 2-0 voorsprong. Verdediger Christian Ehrhoff scoorde met een afstandsschot en Raymond scoorde vijftien seconden voor het einde van de eerste periode de 2-0. De Blackhawks hadden via Patrick Kane nog wel twee goede kansen om te scoren, maar de jonge winger wist het niet af te maken.

In de tweede periode ontnamen de Canucks na 32 seconden spelen al de hoop van het Chicago-publiek door de 3-0 te maken. Henrik Sedin passte tussen de benen van verdediger Brent Seabrook door op zijn broer Daniel, die op doel schoot. Zijn schot werd gestopt door goalie Niemi, maar Henrik Sedin was alert bij de rebound. Halverwege de periode maakte Kyle Wellwood de wedstrijd nog minder spannend door in de powerplay de 4-0 te scoren, maar toen Michael Grabner er ook nog 5-0 van maakte kon je helemaal een speld horen vallen in het uitverkochte stadion.

In de derde periode probeerden de Blackhawks er nog wel wat van te maken en leken de Canucks het wel te geloven. Chicago-goalie Antti Niemi werd vervangen door Cristobal Huet. Coach Joel Quenneville gaf Niemi overigens niet de schuld van de nederlaag: "Zij waren beter rondom het net en waren alert op rebounds, onze verdediging iets minder." Goalie Luongo zorgde ervoor dat de voorsprong van de ploeg uit Vancouver in de derde periode nimmer in gevaar kwam. Hij moest alleen na twee minuten spelen een powerplay-goal van Patrick Kane toestaan.

[NHL Playoffs] Bruins in overtime langs Flyers

De Boston Bruins hebben de openingswedstrijd van de tweede ronde van de playoffs tegen de Philadelphia met 5-4 gewonnen in overtime. De Flyers kwamen van 4-2 terug naar 4-4 maar in de overtime bleken de Bruins na veel kansen over en weer de gelukkigste. Marc Savard, die sinds maart geen wedstrijd meer gespeeld had na een hersenschudding, maakte de winnende treffer.

De Bruins begonnen een stuk sterker aan de wedstrijd en kwamen in de eerste periode op 2-0. Steve Begin opende de score uit een assist van Patrice Bergeron, en diezelfde Bergeron zorgde voor de 2-0. Ryan Parent scoorde voor de Flyers in de tweede periode de 2-1, maar in de powerplay herstelde Miroslav Satan de marge van twee goals. Verdediger Chris Pronger maakte er in de tweede periode nog 3-2 van in de powerplay met een hard afstandsschot.

In de derde periode leken de Bruins definitief afstand te nemen toen na ruim zeven minuten spelen David Krejci de marge weer op twee goals bracht, maar de Flyers waren nog lang niet klaar. Captain Mike Richards maakte in de powerplay de 4-3, waarna vier minuten later Danny Briere de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Een overtime periode was dus nodig om beslissing te brengen.

In de overtime periode kregen vooral de Bruins veel kansen, maar ook de Flyers hadden een goede mogelijkheid om te scoren. Doordat Flyers-goalie Brian Boucher weer goed in vorm was, duurde het lang voordat de wedstrijd beslist was. Uiteindelijk bleken de Bruins toch de sterksten door een hard afstandsschot van Savard nadat verdediger Dennis Wideman de puck knap in de aanvalszone hield.

[F2] Uitslag Marrakech race 2

Philipp Eng heeft in de straten van Marrakech de tweede wedstrijd van de Formule 2 gewonnen. De Oostenrijker bleef in Marokko Dean Stoneman en Will Bratt voor. Kelvin Snoeks werd na een inhaalrace knap negende.

Eng mocht van poleposition vertrekken en wist deze plaats na de start te behouden. Achter de Oostenrijker ging het in het middenveld helemaal mis. Ricardo Teixeira ging te hard op de chicane af en lanceerde zichzelf over de auto van Ivan Samarin heen tegen de bolide van Benjamin Bailly aan. Samarin kwam tegen Nicola de Marco aan, terwijl Parthiva Sureshwaren hard moest remmen voor de chaos en zijn auto tegen de muur parkeerde. Snoeks zag het gebeuren voor zich, omdat hij net als Jack Clarke en Natalia Kowalska vanuit de pits moest starten.

De safety car kwam in de baan en pas na zeven ronden waren alle brokstukken opgeruimd. Eng reed na de herstart snel weg bij de concurrentie die aangevoerd werd door Johan Jokinen. De Deen zou ook vandaag de finish niet halen, omdat hij nadat hij ingehaald werd door Stoneman wederom in de bandenstapels belandde in een poging Stoneman bij te houden.

De Brit reed snel naar Eng toe, maar kon ondanks verschillende pogingen de Oostenrijker niet meer inhalen. Bratt kende de hele race een gevecht met Kazim Vasiliauaskas, waarbij beide coureurs elkaar enkele malen inhaalden. Uiteindelijk won Bratt deze strijd. De overige punten gingen naar Jolyon Palmer, Armaan Ebrahim, Sergey Afanasiev Paul Rees, Snoeks en Benjamin Larische.

Uitslag Marrakech race 2:

Pos. Rijder Tijd
1 P. Eng 35:42.174
2 D. Stoneman + 1.955
3 W. Bratt + 5.146
4 K. Vasiliauskas + 8.534
5 J. Palmer + 15.987
6 A. Ebrahim + 16.581
7 S. Afanasiev + 20.375
8 P. Rees + 21.785
9 K. Snoeks + 24.990
10 B. Lariche + 28.853
11 N. Kowalska + 40.783
12 P. Kralev + 48.939
DNF A. Kumar + 2 ronden
DNF M. Marinescu + 2 ronden
DNF J. Jokinen + 5 ronden
DNF B. Bailly + 17 ronden
DNF N. de Marco + 17 ronden
DNF I. Samarin + 17 ronden
DNF R. Teixeira + 17 ronden
DNF P. Sureshwaren + 17 ronden
DNF J. Clarke + 17 ronden


Klassement na Marrakech:

Pos. Naam Punten
1 P. Eng 80
2 D. Stoneman 61
3 J. Palmer 53
4 W. Bratt 33
5 S. Afanasiev 33
6 K. Vasiliauskas 29
7 A. Ebrahim 22
8 K. Snoeks 17
9 J. Jokinen 15
10 J. Clarke 12
11 I. Samarin 12
12 R. Teixeira 10
13 M. Marinescu 10
14 P. Rees 10
15 B. Lariche 4
16 N. de Marco 3
17 T. Gladdis 0
18 B. Bailly 0
19 N. Kowalska 0
20 P. Sureshwaren 0
21 P. Kralev 0
22 A. Kumar 0

Motorcrosser McFarlane verongelukt

Australische media melden dat motorcrosser Andrew McFarlane bij kampioenswedstrijden Down Under is verongelukt. McFarlane, die in 2005 tweede werd bij het WK achter de Belg Stefan Everts, is 33 jaar geworden.

Tijdens de opwarmronde in Bradford kwam McFarlane ten val en hij liep daarbij zwaar hoofdletsel op. Ruim een uur probeerden artsen zijn leven te redden, maar dit bleek tevergeefs.

Na negen jaar in Europa te hebben gereden, keerde de crosser vorig jaar in Australië terug. Hij zou na dit seizoen stoppen.

Times Square in New York heropend

Times Square, het bekende plein in het uitgaansgebied van New York, is zondagochtend heropend. De politie heeft de zwarte SUV waarin explosief materiaal is aangetroffen, weggesleept. De televisie liet zien hoe de wagen op een vrachtwagen werd geladen en naar een politiebureau werd gebracht, waar hij nader zal worden onderzocht.

In de zwarte SUV hebben bomexperts flessen met het uiterst brandbare propaan, consumentenvuurwerk, benzine, draden en twee tijdsmechanismen aangetroffen. Het plein en omliggende straten werden ontruimd nadat een verkoper van T-shirts de politie op het 'verdachte voertuig zonder inzittenden' had geattendeerd. Volgens burgemeester Michael Bloomberg had een explosie van de auto tot doden kunnen leiden.

ArenA in spanning

Duizenden Ajax-supporters verzamelen zich vanmiddag in de Amsterdam ArenA, om op grote schermen de wedstrijd NEC-Ajax te volgen. Wanneer rivaal FC Twente vanmiddag in Breda tegen NAC punten laat liggen en de Amsterdammers kampioen worden, vinden vanavond de officiële huldiging van de spelers en het kampioensfeest plaats in de ArenA.

De organisatie verwacht tussen de vijf- en zesduizend bezoekers in het stadion tijdens de wedstrijd. "Afhankelijk van de tussenstanden zal het in de loop van de middag steeds drukker worden", aldus een woordvoerder. Wanneer Ajax de landstitel behaald, wordt rekening gehouden met ongeveer 30.000 supporters in het stadion. De ArenA is vandaag gratis toegankelijk.

In verband met de veiligheid besloot de gemeente in overleg met Ajax dat een eventuele huldiging in het stadion moet plaatshebben en niet, zoals bij voorgaande kampioenschappen vaak het geval was, op het Leidseplein in de binnenstad. Omdat op het bekende plein in de hoofdstad toch veel supporters worden verwacht, is de politie met extra personeel aanwezig om een oogje in het zeil te houden.

[Upd] Higgins na omkoopschandaal geschorst

Het wereldkampioenschap snooker in het Engelse Sheffield, wat momenteel bezig is, wordt overschaduwd door een omkoopaffaire met in de hoofdrol John Higgins.

Er zijn beelden opgedoken van Higgins, nummer 1 van de wereld die bij het WK in de tweede ronde onderuit ging, in een hotel in Kiev. Higgins lijkt op de beelden te onderhandelen over een betaling voor het met opzet verliezen van frames in wedstrijden die later dit jaar worden gespeeld. Higgins gaat op de beelden akkoord met een bedrag van 300.000 euro.

Pat Mooney, de manager van Higgins, was ook in het hotel aanwezig en zegt in een korte verklaring: "U heeft geen idee van de omstandigheden in Kiev. We waren bang voor onze veiligheid." Higgins wilde niet ingaan op de beschuldigingen.

Barry Hearn, de voorzitter van de World Professional Billiards and Snooker Association, heeft gezegd een onderzoek te starten. "Als de beschuldigingen een kern van waarheid bevatten, is dat een klap in het gezicht voor onze sport. Dat zal onze integriteit schade berokkenen."

Update:

John Higgins is met onmiddellijke ingang geschorst en mag voorlopig niet meer aan toernooien deelnemen. Dit heeft Barry Hearn, de voorzitter van de World Professional Billiards and Snooker Association, zojuist bekend gemaakt.

Hearns heeft dit besluit genomen naar aanleiding van de berichtgeving in News Of The World.

Enschede kleurt rood met FC Twente-fans

De binnenstad van Enschede kleurt vanmiddag steeds meer rood. Duizenden fans van FC Twente stromen naar het centrum en volgen vanaf half drie op grote beeldschermen de kampioenswedstrijd tegen NAC in Breda.

"We geven de titel niet meer weg", roept Han Petter tegen iedereen die het maar horen wil. De stemming zit er in de binnenstad al goed in en het bier stroomt rijkelijk. Er wordt uit volle borst gezongen. De supporters geloven in een goede afloop.

In het eigen stadion van FC Twente kijken nog eens 18.000 supporters op grote beeldschermen naar de ontknoping. In de stad hangen aan de gevels tientallen spandoeken en vlaggen. De politie is op alles voorbereid en zet vandaag 250 agenten in. "De sfeer is fantastisch en we gaan er van uit dat het een feest blijft", aldus een politiewoordvoerster aan het begin van de middag.

FC Twente begint de laatste speelronde met één punt voorsprong op Ajax, dat gelijktijdig in Nijmegen tegen NEC speelt.

Xavi neemt risico in aanloop naar WK

Barcelona-speler Xavi Hernandez neemt een groot risico door ondanks een spierblessure gewoon te blijven voetballen. De 30-jarige middenvelder loopt daardoor wellicht het WK in Zuid-Afrika mis.

"Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en daar wil ik bij zijn", zei de Spanjaard na afloop van het gewonnen duel tegen Villarreal (4-1). "Ik doe het alleen omdat ik denk ik in orde ben." Naar verluidt heeft Xavi een scheurtje in zijn spier vlak boven zijn kuit.

Trainer Pep Guardiola is onder de indruk. "Xavi speelt met een blessure dat hem het WK kan kosten. Een voorbeeld voor de rest van het team. Hij geeft niet op, omdat hij weet dat we hem nodig hebben. Gelukkig is de blessure niet erger geworden."

Xavi nam gisteren tegen Villarreal een van de vier doelpunten voor zijn rekening. Barcelona nam door de overwinning vier punten voorsprong op Real Madrid, dat vandaag nog in actie komt.

Xavi neemt risico's ©Novum/AP

Van de Haar: "We hebben geen recht om door te gaan"

Hans van de Haar heeft gisteren met AGOVV zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal gespeeld. De club uit Apeldoorn verloor van FC Eindhoven, waardoor het seizoen er voor AGOVV op zit.

De ploeg met Van de Haar had de eerste play-off om promotie al met 1-0 verloren en gisteren won Eindhoven nog eens: 2-3. "Ongelooflijk dat we verliezen van zo'n tegenstander en ook nog vrij duidelijk. Dan hebben we ook geen recht om verder te gaan", reageert Van de Haar tegenover Omroep Gelderland.

Komend seizoen speelt de 35-jarige aanvaller bij Spakenburg, dat zich onlangs verzekerde van een plek in de nieuwe Topklasse. Volgens Van de Haar was de 1-0 nederlaag in Eindhoven al cruciaal. "Die uitslag breekt ons nu op. We waren niet bij machte om dat weg te werken, al hebben we zoveel kansen gehad."

FC Eindhoven speelt in de laatste ronde van de play-offs tegen de nummer zeventien van de Eredivisie. Dat is waarschijnlijk Willem II, tenzij de Tilburgers vandaag winnen van Roda JC en Sparta verliest van Groningen. In dat geval is Sparta de tegenstander van Eindhoven.

Sparta Rotterdam krijgt steun van één fan

FC Groningen speelt vanmiddag zijn laatste wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Mochten de bezoekers scoren, dan zal het naar verwachting stil blijven in het stadion. Er is namelijk maar één fan naar het Noorden des lands afgereisd om de laatste wedstrijd van zijn ploeg te zien.

FC Groningen is ook de beroerdste niet en heeft deze persoon een speciale plaats in het stadion gegeven. Hierdoor kunnen de Groningers het bezoekersvak ook nog in de vrije verkoop doen, waardoor er voor deze wedstrijd nog 250 kaarten beschikbaar zijn.

Het is voor FC Groningen, dat nog kans maakt op play-offs voor Europees voetbal, sowieso een speciale dag, aangezien trainer Ron Jans aan zijn laatste wedstrijd voor de Groningers begint. Vanaf volgend seizoen zwaait hij namelijk de scepter over sc Heerenveen.

[NBA] LeBron James wederom MVP

Voor het tweede jaar op rij is LeBron James van Cleveland Cavaliers uitgeroepen tot de meest waardevolle speler (MVP) van de NBA. Dit verklapte James voor het duel tegen Boston Celtics.

De 25-jarige forward is de tiende basketballer in de geschiedenis die twee keer achter elkaar wordt uitgeroepen tot MVP. Drie spelers slaagden er zelfs in om drie jaar achter elkaar de meest waardevolle speler van de NBA te worden. Dat waren Bill Russell, Wilt Chamberlain en Larry Bird.

Helena Christensen naakt voor Reebok

Het voormalige Deense topmodel Helena Christensen heeft een naaktshoot gedaan voor sportschoenenfabrikant Reebok. De 41-jarige draagt in de fotoreportage alleen een paar sportschoenen. Ondanks haar leeftijd ziet Christensen er nog steeds superstrak uit.

Reebok beweert dat de schoenen de benen en billen tijdens het lopen versterken. Christensen heeft er geen problemen mee om haar lichaam bloot aan de wereld te laten zien. "Ik ben Deense, bij ons loopt iedereen naakt op het strand." Het fotomodel was in het verleden het gezicht van kledingketen H&M. In 1986 werd Christensen Miss Denemarken. Tegenwoordig werkt ze in een antiekzaak in Manhattan en is ze moeder van een 10-jarige zoon. Desondanks draait de MILF nog af en toe fotoshoots. Een paar maanden geleden stond ze nog bloot in Elle.

Kijk hier voor de foto van Helena Christensen.

Poll: 'FC Twente wordt kampioen'

Niet Ajax maar FC Twente wordt vandaag Nederlands voetbalkampioen. Althans, dat denkt 67 procent van de stemmers op onze poll.

Opvallend is dat naast Twente-fans ook supporters van clubs als PSV hopen dat FC Twente kampioen wordt. De 33 procent die denkt dat Ajax kampioen wordt, vindt Ajax sowieso de beste ploeg en alleen daarom verdienen ze de titel al. Overigens is Ajax, dat één punt achterstaat, enorm afhankelijk van FC Twente. Als Twente wint van NAC maken de Amsterdammers sowieso al geen kans meer.

Hoewel NAC een slechtere ploeg is, kan het ook nog gebeuren dat FC Twente de druk niet aankan. Hetzelfde gebeurde toen AZ twee jaar terug alleen maar hoefde te winnen. Mede door de enorme druk verloren ze. Volg de ontknoping vandaag ook via http://sport.fok.nl en het Voetbalforum.

Jongen steelt bonnenboekje van agent

Een 18-jarige jongen uit het Limburgse dorp Grevenbicht heeft zaterdagnacht opgebiecht dat hij een bonnenboekje van een agent heeft gestolen. De agent hield hem voor de tweede keer binnen enkele weken aan. De jongen reed zonder licht, zonder helm en dronken op een brommer.

Nadat de jongen aan de kant was gezet, herkende de agent hem en bedacht hij zich dat hij sinds hun vorige ontmoeting een bonnenboekje miste. Toen de agent hem vroeg of hij toevallig meer wist, bekende de jongen dat hij het boekje uit een tas in de dienstauto had gegrist.

Het bonnenboekje, waarin agenten de bekeuringen die ze uitdelen noteren, lag nog bij hem thuis. Hiervoor kreeg de jongen een extra proces-verbaal.

Waterpolovrouwen plaatsen zich voor EK

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben ook hun derde wedstrijd bij het EK-kwalificatietoernooi gewonnen. In Dordrecht werd Groot-Brittannië met 11-15 (2-2, 3-1,3-1,3-1) verslagen.

Door de winst eindigt Nederland als eerste op het toernooi en zijn ze zeker van het Europees kampioenschap in Zagreb in augustus. De kwalificatie voor het EK was na de overwinning op Griekenland gisteren als zo goed als zeker.

Dynamo landskampioen bij het volleybal

SV Dynamo Apeldoorn heeft gisterenavond voor de twaalfde keer in zijn historie de landstitel bij het volleybal gewonnen. In de finale van de play-offs van de A-League wonnen de mannen het vierde duel met 3-0 van HvA Amsterdam, waarmee het de eindstand in de best-of-five serie op 3-1 bracht.

In Apeldoorn bleek Dynamo de beste in de eerste set (25-20), waarna de bekerwinnaar in de tweede set op achterstand kwam. HvA Amsterdam werd echter een aantal keer benadeeld door de arbitrage, waardoor Dynamo terug wist te komen in de set en deze winnend wist af te sluiten. Set drie was daarna een formaliteit (25-14), waardoor Dynamo voor het eerst sinds 2008 de titel weer wist op te eisen.

Aanslag op bussen christenen in Irak

Een bomaanslag op twee bussen met christelijke studenten en universiteitsmedewerkers in het noorden van Irak heeft zondag aan een winkelier het leven gekost. Tachtig mensen raakten gewond. Dat heeft de politie meegedeeld.

De explosieven, een autobom en een bermbom, ontploften op een snelweg ongeveer 3 kilometer van de stad Mosul, de hoofdstad van de provincie Nineveh. De twee bussen waren onderweg van Hamdaniyah, waar veel christenen wonen, naar de Universiteit van Mosul.

Leden van de kleine christelijke minderheid in Irak zijn vaker het doelwit van aanslagen. In november waarschuwde de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch dat minderheden in het Arabische land vaak het slachtoffer zijn van het conflict tussen de regering in Bagdad en de Koerden over het beheer van de olierijke provincies in het noorden van het land.

Verkleed je Avatar als Dante

Samen met de DLC Trials of St. Lucia zijn er op de XBL Marketplace ook wat andere nieuwigheden van Dante's Inferno opgedoken. Je kunt je avatar namelijk in allerlei gethematiseerde kledij steken.

Naast de typische t-shirts en petten met het logo opgedrukt kun je je ook in het hoofdpersonage Dante verkleden, dit zal je 320 Microsoft Points (of omgerekend zo'n vier euro) kosten. Voor de vrouwelijke avatars is er ook een kostuum van Beatrice, Dante's grote liefde, voor 240 puntjes, en voor de dierenliefhebbers is er een Phlegyas huisdiertje dat je 160 punten zal kosten. De volledige lijst vind je hier.

Dante's Inferno Xbox 360 avatars

Ket naar Hofmeier, De Koning terug bij APPM

Rhian Ket rijdt komend seizoen voor Hofmeier. De huidig Nederlands kampioen op de 1.500 meter komt over van APPM en tekent bij Hofmeier een contract voor twee jaar. Hofmeier legde eerder Koen Verweij vast.

Jacques de Koning bewandelt de omgekeerde weg. De sprinter reed afgelopen seizoen voor Hofmeier maar kreeg daar geen nieuw contract. De Koning, die eerder al drie jaar voor APPM schaatste, tekent een contract voor een jaar.

APPM heeft de selectie voor komend seizoen nagenoeg rond. De ploeg bestaat uit de sprinters Ronald Mulder, Michel Mulder, Lars Elgersma en De Koning, Boris Kusmirak (lange afstanden) en de allrounders Ted-Jan Bloemen en Tim Roelofsen.

Voor Freddy Wennemars is er geen plaats meer bij APPM en hij vertrekt dus.

Amsterdams hotel ontruimd vanwege brand

Ongeveer honderd hotelgasten zijn zondagochtend geëvacueerd vanwege een brand in Amsterdam. De brand bij het hotel aan de Beursstraat brak volgens de brandweer rond 07.15 uur uit in de keuken.

Door meerdere explosies sprongen enkele ruiten en raakte een muur ontzet. Het hotel werd daarom meteen ontruimd. De gasten werden opgevangen in een naastgelegen politiebureau. Niemand raakte gewond.

De brand was al snel onder controle. Na anderhalf uur konden de meeste gasten terug naar hun kamers. Voor sommigen moest een andere kamer worden geregeld. De brandweer onderzoekt de oorzaak van de brand.

'PvdA en VVD zuigen kleine partijen leeg'

Door een nek-aan-nek race leveren de kleinere partijen flink in op PvdA en VVD. Dat concludeert opiniepeiler Maurice de Hond uit zijn wekelijkse peiling. In de peiling staat de PvdA op 33 zetels, de VVD op 32. CDA volgt op afstand met 27 zetels.

Hoe dichter PvdA en VVD op elkaar zitten, hoe meer kans er bestaat dat mensen die bijvoorbeeld van plan waren GroenLinks te stemmen toch naar de PvdA overstappen om die partij alsnog de grootste te maken. Tegelijk kunnen mensen die van plan waren Trots op Nederland te stemmen alsnog VVD stemmen.

De VVD heeft wat dat betreft veel te winnen onder de PVV-aanhang. Van degenen die van plan zijn PVV te stemmen zegt de helft dat ze ook nog op VVD kunnen stemmen. Aangezien de PVV op zeventien zetels staat, kan de VVD daar in theorie ruim acht zetels winnen.

Tegelijk sluit dertig procent van de VVD-aanhang niet uit op PVV te stemmen, waardoor de partij tien zetels zou kunnen verliezen. De kans dat PVV-aanhangers alsnog overstappen is groter nu de verkiezingswinst van de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen nergens tot deelname aan de coalitie heeft geleid.

De nek-aan-nek race dreigt slecht uit te pakken voor Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Aanvankelijk was ze niet op de tweede plaats van de kieslijst gezet, maar na veel gesteggel kwam ze er alsnog op te staan. Uit de nieuwste peiling blijkt echter dat de partij een zetel in moet leveren, waardoor ze weinig aan haar herwonnen tweede plaats zou hebben.

Kampioenskoorts in Enschede loopt op

In Oost-Nederland loopt de spanning op voor de kampioenswedstrijd van FC Twente. De Tukkers spelen vanmiddag in Breda tegen NAC.

De spelersbus vertrok gisteren al richting Brabant. De spelers werden uitgezwaaid door honderden fans. Die hadden zich verzameld op viaducten boven de A1. Slechts 750 supporters kunnen het uitduel bijwonen. FC Twente begint de laatste speelronde met één punt voorsprong op Ajax. Als de Tukkers kampioen worden verschijnt vandaag een extra editie van de krant Tubantia.

Drogba stelt operatie uit tot na het WK

Didier Drogba zal de operatie aan zijn rug uitstellen tot na het WK voetbal komende zomer in Zuid-Afrika. De aanvaller, die last heeft van een hernia, zou aanvankelijk komende week worden geopereerd.

"Ik neem geen risico. Als ik me nu laat opereren loop ik de kans het WK te missen. Dat wil ik onder geen enkele voorwaarde," aldus de aanvaller die al maanden last heeft van zijn rug.

Bij het WK voetbal in Zuid-Afrika is Ivoorkust ingedeeld in een poule met Portugal, Noord-Korea en Brazilie.

Bom New York 'amateuristisch maar dodelijk'

De autobom die op Times Square in New York is gevonden is amateuristisch in elkaar gezet, maar had zeker doden kunnen veroorzaken. Dat zei burgemeester Michael Bloomberg zondagochtend.

De maker van de bom wilde volgens hem een flinke vuurbal veroorzaken. Nadat een politierobot de ramen van de zwarte Nissan Pathfinder had stukgeslagen, verwijderden onderzoekers onder meer drie tanks met explosief propaangas, vuurwerk, twee jerrycans met benzine, twee klokken op batterijen en elektriciteitsdraden. De bom is onklaar gemaakt.

"We hebben heel veel geluk gehad', zei de burgemeester. Een T-shirtverkoper merkte zaterdagavond dat er rook uit een SUV kwam en waarschuwde de politie. Times Square, een van de drukste straten van New York, werd daarop afgezet. Duizenden toeristen waren op dat moment op de been. Zaterdag was een van de eerste zomerachtige dagen van dit jaar in New York.

Bom New York 'amateuristisch maar dodelijk'
Bom New York 'amateuristisch maar dodelijk' (Foto: Novum)

Rutten: "Contractverlenging Afellay nog steeds bespreekbaar"

Fred Rutten houdt er nog altijd rekening mee dat Ibrahim Afellay zijn contract bij PSV kan gaan verlengen. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

"Die optie heeft een tijdje in de ijskast gelegen, maar wat mij betreft is het nog altijd bespreekbaar", zegt Rutten. Afellay heeft in Eindhoven een contract tot medio 2011.

Eerder deze week gaf de middenvelder aan dat hij zijn contract bij PSV zal uitdienen als het komende zomer niet van een transfer komt. In dat geval is Afellay volgend jaar transfervrij.

PSV hoopt zo snel mogelijk te horen of Afellay zijn contract wil verlengen of dat hij binnenkort vertrekt. "Het moment van vertrekken komt dichterbij, ik groei daar langzaam heen", zei de international begin april over de situatie.

'Grieken moeten grote offers brengen'

Premier George Papandreou van Griekenland heeft de Grieken zondag gewaarschuwd dat zij 'grote offers' moeten brengen om een faillissement van hun land te voorkomen. Hij bevestigde tijdens een speciale zitting van het Griekse kabinet dat hij met de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds een akkoord over noodhulp heeft bereikt.

Papandreou sprak van een financiële reddingsoperatie die nooit eerder is voorgekomen. Griekenland legt zijn plan om drastisch op de overheidsuitgaven te bezuinigen zondag voor aan de ministers van Financiën van de eurozone.

Tilburger tuigt vriendin af om familiebezoek

Een Tilburger heeft zijn vriendin gestompt en geschopt omdat ze voorstelde haar familie langs te laten komen. De politie laat weten dat de 48-jarige man zaterdagavond in zijn woning in de flat Stokhasselt in Tilburg Noord is aangehouden voor huiselijk geweld.

Na het voorstel van de 38-jarige vrouw zou de man met gebalde vuist in haar gezicht hebben geslagen. Ook trapte hij volgens de vrouw tegen haar lichaam. Vervolgens zou hij een koffer met haar kleren over het balkon hebben gegooid.

Dagzege Phinney in Gila

Taylor Phinney heeft de vierde etappe in de Ronde van Gila op zijn naam geshreven. De 19-jarige Amerikaan, die voor de opleidingsploeg van RadioShack rijdt, was in de massasprint Ivan Dominguez en Charles Dionne de baas.

Levi Leipheimer blijft aan de leiding in het algemeen klassement. In de slotetappe verdedigt de Amerikaan een voorsprong van 59 seconden op zijn landgenoot Tom Danielson. Lance Armstrong bezet de zestiende plaats op iets meer dan vier minuten van Leipheimer.

Ontknoping in Breda en Nijmegen

De strijd om het voetbalkampioenschap van Nederland tussen FC Twente en Ajax wordt zondag beslist in Breda en Nijmegen. FC Twente gaat op bezoek bij NAC, Ajax gaat naar NEC. De Enschedse club heeft een punt voorsprong op de rivaal uit Amsterdam. Ajax daarentegen heeft een beter doelsaldo. Een zege is voor FC Twente daarom in alle gevallen toereikend. De club, opgericht in 1965, werd niet eerder kampioen. Wel won het twee keer de nationale beker. In de jaren zeventig behoorde FC Twente zelfs tot de Europese top en speelde het een keer in de finale van het toernooi om de UEFA Cup.

FC Twente speelde 33 keer in Breda tegen NAC. Acht keer werd gewonnen. De thuisclub was vijftien maal de betere. De laatste ontmoeting eindigde in een zege voor het elftal van trainer Steve McClaren. Vorig seizoen werd het 0-1 in Breda, dankzij een toevalstreffer van de inmiddels vertrokken Edson Braafheid.

Nog een flink aantal spelers van dat in 2008 gespeelde duel is nu ook nog van de partij. Dat zijn Sander Boschker, Ronnie Stam, Wout Brama, Cheick Tiote en Blaise N'Kufo. Douglas was er destijds ook al, maar de Braziliaan ontbreekt nu tegen NAC wegens een schorsing. Stam is oud-speler van NAC. Hij voetbalde 121 keer in de eredivisie voor de club uit Breda.

McClaren verwacht een moeilijke wedstrijd. "Normaal gesproken is NAC-uit een wedstrijd waarin een gelijkspel een mooi resultaat is. Nu hebben we daar zeer waarschijnlijk niet genoeg aan. Het wordt lastig. PSV verloor dit seizoen in Breda, Ajax speelde er gelijk. Dat zegt wel iets over de kracht van onze tegenstander."

FC Twente begint aan de wedstrijd met 83 punten. "Vooraf had ik gedacht dat 81 punten genoeg zou zijn voor de titel", bekende McClaren. In de voorgaande veertien jaar zou een totaal van 83, negen keer genoeg zijn geweest om kampioen te worden. In de laatste drie seizoenen was dat steeds het geval.

De cijfers die Ajax vooraf kan overleggen in Nijmegen zijn fraaier dan die van Twente bij NAC. Van de 33 ontmoetingen wonnen de Amsterdammers er twintig. Tien keer speelden beide elftallen in Nijmegen gelijk.

[Giro] Omega Pharma-Lotto met Elijzen

Omega Pharma-Lotto heeft Michiel Elijzen geselecteerd voor de Ronde van Italië, die  volgende week in Amsterdam van start gaat. Het kopmanschap binnen de ploeg is voor de Spanjaard Daniel Moreno.

Naast de 27-jarige Nederlander en Moreno selecteerde de wielerploeg de Belgen Jan Bakelants, Francis De Greef en Olivier Kaisen, de Britten Adam Blythe en Charles Wegelius, de Duitser Sebastian Lang en Matthew Lloyd (Aus).

Boek: Reinhard Wolff - Lass mal sitzen

Stel, je staat ergens in Duitsland in een winkel en je wilt iets vragen maar je hebt geen idee hoe je het precies moet zeggen. Ik pak dan de Nederlandse woorden, gooi er wat Engels doorheen en laat het Duits klinken. En warempel, negen van de tien keer snapt de Duitser het ook nog. Reinhard Wolff ergerde zich hieraan en heeft besloten een boekje te schrijven over het steenkolenduits van de Nederlanders: Lass mal sitzen.

 

DVD: Ice Castles

Ice Castles is een remake van de gelijknamige film uit 1978. Toen speelden Robby Benson en Lynn-Holly Johnson de rollen van de geliefden Nick Peterson en Alexis Winston. Lynn-Holly werd zelfs genomineerd voor een Golden Globe (talent van het jaar) door de rol van kunstschaatsster Alexis. Dit keer zijn het andere acteurs en is de film in een nieuw jasje gestoken. Maar is dit nieuwe jasje de moeite waard, of wordt het een dertien-in-een-dozijn-film?

Amsterdam voegt stadsdelen samen

Amsterdam doet het voortaan met veel minder stadsdelen. Voorheen had de hoofdstad nog veertien 'deelgemeenten'. Door een groot aantal daarvan samen te voegen, zijn het er nu nog maar zeven.

Sinds zaterdag bestaat een aantal opgeheven stadsdelen officieel niet meer, maandag worden de nieuwe geïnstalleerd. Naast een centrale gemeente heeft Amsterdam ook meerdere stadsdelen. Die gaan over zaken als het ophalen van het vuilnis en ruimtelijke ordening. Ze hebben allemaal een eigen bestuur en stadsdeelraad, waarin de politieke partijen zijn vertegenwoordigd.

De gemeente besloot vorig jaar het aantal stadsdelen te halveren. Die operatie moet leiden tot minder bureaucratie en een snellere besluitvorming.

Duizendponder bij Bunnik onklaar gemaakt

De Explosieven Opruimingsdienst heeft zondag volgens plan een oude bom bij Bunnik onklaar gemaakt. De omgeving is rond 09.00 uur weer vrijgegeven, meldt de gemeente. Op de A12 en de spoorlijn tussen Utrecht en Ede wordt weer gereden. De snelweg en de spoorlijn waren sinds 07.00 uur in beide richtingen afgesloten.

De duizendponder is waarschijnlijk afgeworpen toen een Engelse jachtbommenwerper op 16 januari 1945 een spoorlijn onbruikbaar probeerde te maken. De bom kwam tussen het spoor en de snelweg terecht en werd onlangs gevonden door een particulier met een metaaldetector. Omwonenden hoefden hun huis niet te verlaten omdat de bom uit voorzorg met zeecontainers was omringd.

Bij de operatie werd zondagochtend het ontstekingsmechanisme uit de bom gehaald. De bom wordt in de loop van de dag overgebracht naar een bunker van de EOD en wordt maandag tot ontploffing gebracht op de Leusderheide.

Dott tweede finalist WK snooker

Neil Robertson neemt het in de finale van het WK snooker op tegen Graeme Dott. De Schot, wereldkampioen in 2006, rekende gisteren in het Engelse Sheffield in de halve finale af met Mark Selby uit Engeland: 17-14.

Robertson bereikte gistermiddag al de finale. De Australiër versloeg Ali Carter uit Engeland met 17-12. De finale wordt gespeeld over achttien gewonnen frames en staat voor maandag en morgen op het programma.

Kabinet Thailand in spoedzitting bijeen

Het kabinet van Thailand is zondag in een spoedzitting bijeengekomen met onverbiddelijke protesten tegen de regering in het vooruitzicht. Een groot deel van de hoofdstad is door de roodhemden geblokkeerd. De angst voor ongeregeldheden is in het hele land gestegen.

De onderhandelingen tussen de demonstranten en de overheid zijn gestopt, waarmee de hoop op een vreedzame afloop slinkt. Een woordvoerder van de regering kondigde zaterdag aan dat het kabinet zondagochtend in spoedzitting bijeenkomt. De verwachting is dat wordt gepraat over de al zeven weken durende crisis die delen van Bangkok heeft lamgelegd.

Voorstanders van de huidige regering hebben opgeroepen de staat van beleg in te voeren en het verzet van de roodhemden te breken. De roodhemden willen dat het huidige parlement wordt ontbonden en dat nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.

Bij gevechten tussen veiligheidstroepen en demonstranten zijn de afgelopen weken zeker 27 doden en duizend gewonden gevallen. Sommige bewindslieden hadden de hoop uitgesproken dat de roodhemden er binnenkort genoeg van hebben en naar huis gaan.

Dat zit er volgens Weng Tojirakarn, een van de leiders van de roodhemden, voorlopig niet in. Volgens hem komen aanhangers van buiten de hoofdstad de roodhemden binnenkort versterken. De roodhemden eisen het aftreden van premier Abhisit Vejjajiva. Hij zou met vriendjespolitiek aan de macht zijn gekomen.

Een internationale denktank, de International Crisis Group, vreest dat een burgeroorlog uitbreekt. Daarom heeft de denktank beide kanten opgeroepen het buitenland te laten bemiddelen. Dat zou kunnen worden gedaan door de president van Oost-Timor, Jose Ramos Horta. De regering heeft bemiddeling door het buitenland al meerdere keren afgewezen. Het buitenland zou niet genoeg van de situatie weten om te kunnen bemiddelen.

Kabinet Thailand in spoedzitting bijeen
Kabinet Thailand in spoedzitting bijeen (Foto: Novum)

Bleed Out nieuwe mode voor Left 4 Dead 2

Vorige week verscheen er nieuwe downloadable content voor Left 4 Dead 2 genaamd 'The Passing'. Met deze DLC krijgen de spelers toegang tot een nieuwe campagne en een nieuwe gamemode genaamd 'Mutation'. Een week na de release is de game voor het eerst gemuteerd en kunnen spelers deze hele week een nieuwe gamemode spelen genaamd 'Bleed Out'.

De Mutation-mode zorgt ervoor dat spelers elke week een andere, en nieuwe, mode kunnen spelen. Volgens Valve zijn er ongeveer 20 verschillende modi die op deze manier te spelen zullen zijn. Bij de release hadden spelers de mogelijkheid om de mode Realism Versus te spelen en nu kunnen we dus aan de slag met Bleed Out.

In deze mode zul je met je medespelers moeten proberen zo lang mogelijk zien te overleven terwijl je langzaam leegbloedt. Er zullen geen health packs beschikbaar zijn in de game en je zult dus moeten vertrouwen op de boosts van pain pills, andrenaline shots en goed teamwork.


Left 4 dead 2

Dinamo Zagreb wederom Kroatisch kampioen

Met de vijfde landstitel in vijf jaar bekrachtigde Dinamo Zagreb gisteren de hegemonie in Kroatië. De regerend landskampioen is ongenaakbaar en pakte de titel ondanks een doelpuntloos gelijkspel in de kampioenswedstrijd tegen Hajduk Split.

Doordat Dinamo een punt wist te pakken tegen Hajduk, kan Cibalia, de enig overgebleven concurrent in de strijd om de titel, Dinamo niet meer achterhalen. Er staan nog maar twee speelronden op de rol in de hoogste Kroatische klasse. Het is het twaalfde kampioenschap voor Modri.

In Europees verband ging het minder voorspoedig, want Dinamo werd al in de derde voorrondes van de Champions League uitgeschakeld door Red Bull Salzburg. In de Europa League waren de Kroaten ook al snel klaar. In de groepsfase hield het op.

Guitar Hero: Red Hot Chili Peppers in de maak?

In de Guitar Hero-serie heeft een aantal bands al de eer gehad een eigen versie te krijgen. Zo hebben we al kunnen rocken met Metallica, Van Halen en Aerosmith en wellicht in de toekomst wel met de Red Hot Chili Peppers.

In een vragenlijst heeft Activision namelijk aan mensen gevraagd wat ze van een Guitar Hero-versie zouden vinden die in het teken staat van deze band.

"Celebrate the entirety of the Red Hot Chili Peppers’ life, starting with their early days in LA, to their famous Hyde Park concert to their highly anticipated new studio album. Discover the story behind their legendary music as you unlock interviews, retrospectives, concert footage and other commentary"

We zijn benieuwd of we binnenkort als John Frusciante, uitgeroepen als de beste gitarist van de afgelopen 30 jaar door het Engelse publiek, kunnen gaan spelen.


RHCP

Veel meer wapens in Fallout 3: New Vegas

Er zijn wat nieuwe screenshots opgedoken met wat daarbij meer informatie over de RPG-shooter van Obsidian Entertainment. Het spel speelt zich drie jaar later dan de gebeurtenissen in Fallout 3 af. Volgens Obsidian zullen er geen karakters uit het vorige deel meer opduiken.

Er zullen er zo'n tweeëneenhalf keer meer wapens te vinden zijn dan in Fallout 3. Deze zullen ook veel beter aan te passen zijn aan je wensen, want er zijn meer mods te verkrijgen om een wapen te verbeteren door bijvoorbeeld meer capaciteit, speciale munitie of scopes. Natuurlijk zijn er ook wat ongewone wapens te koop, zoals een granaatmachinegeweer.

Een andere toevoeging aan het spel is de hardcore-modus. Alles is hier nog wat realistischer. Er moet niet alleen nog meer op de munitie worden gelet, maar ook het gewicht van de wapens, uitdroging en je honger. Je gezondheid is ook niet gemakkelijk terug op peil te krijgen. Voor ernstige verwondingen moet je dan ook naar een arts.

Fallout 3: New VegasFallout 3: New Vegas

Fallout 3: New VegasFallout 3: New Vegas

Fallout 3: New Vegas

[NBA] Cavs winnen eerste duel tegen Boston

Cleveland Cavaliers heeft de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs in de Eastern Conference gewonnen. De Cavs versloegen Boston Celtics met 101-93.

In het derde kwart stonden de Cavs nog met 58-69 achter. Grote man bij Cleveland was LeBron James die goed was voor 35 punten waarvan twaalf in het laatste kwart. Met een driepunter, met nog een minuut te spelen, haalde James  de buiten binnen bij de stand 98-93.

James werd niet gehinderd door zijn elleboogblessure zo zei hij na afloop van de wedstrijd. "In de loop van de wedstrijd voelde het steeds soepeler. "

Bekrompen vrouw vindt het zielig voor Brown

Een weduwe die achter haar rug door de Britse premier Gordon Brown werd uitgemaakt voor een 'bekrompen vrouw', heeft voor het eerst gereageerd op het geruchtmakende incident.

In een interview met de Mail on Sunday zegt de 65-jarige vrouw dat ze medelijden met Brown heeft. "Ik vind het zielig voor je, Gordon, want jij hebt meer te verliezen dan ik. Ik vind het heel vervelend dat dit is gebeurd, maar jij bent degene die erdoor verliest, niet ik", heeft Gillian Duffy naar eigen zeggen tegen de premier gezegd toen de premier bij haar langskwam om zijn excuses aan te bieden.

Ze zegt verder tegen de krant dat ze geschokt was door zijn opmerkingen. De premier was op campagne in Rochdale, bij Manchester, toen hij in gesprek raakte met Duffy. Ze klaagde tijdens de ontmoeting onder meer over uitkeringstrekkers en immigranten uit Oost-Europa en onderbrak de premier steeds als hij iets wilde zeggen. Brown stapte na het gesprek in een auto, maar vergat dat hij een microfoontje van de zender Sky nog op had. In een gesprek met medewerkers liet Brown zijn ongenoegen over de 'bekrompen vrouw' de vrije loop. Een nationale rel was geboren.

Media en politieke tegenstanders spraken schande over de premier, die nu zijn ware aard zou hebben laten zien. Een nieuw dieptepunt voor de Labour-partij van Brown in de peilingen volgde.

Massaal protest immigratiewet Arizona

In de Verenigde Staten zijn zaterdag vele tienduizenden mensen de straat opgegaan tegen een omstreden aanscherping van de immigratiewet in de staat Arizona. Onder meer in Los Angeles, Phoenix, Chicago, Dallas en de hoofdstad Washington werd geprotesteerd, meldden Amerikaanse media.

Tijdens de demonstraties werd onder meer opgeroepen tot een boycot van producten uit Arizona. In Los Angeles, waar de grootste protestbijeenkomst was, spraken popster Gloria Estefan en burgemeester Antonio Villaraigosa een menigte van circa 100.000 mensen toe. In Washington werd de Democratische parlementariër Luis Gutierrez gearresteerd tijdens een manifestatie bij het Witte Huis. Dat gebeurde toe hij en anderen een bevel van de politie om te vertrekken negeerden. Volgens de nieuwe wet in Arizona mogen illegale immigranten al worden gearresteerd als ze hun papieren niet op zak hebben.

Voorheen kon dat pas als ze werden verdacht van een misdrijf. President Barack Obama is tegen de wet. Hij en andere tegenstanders denken dat die zal leiden tot discriminatie van latino's.

In Arizona komen veel Mexicanen illegaal de grens over.

Vos naar tweede ritzege in Gracia Orlova

Marianne Vos heeft gisteren haar leidende positie verstevigd in de Tsjechische-Poolse rittenkoers Gracia Orlova. De Nederlands kampioene won de vierde etappe in de massasprint.

Haar ploeggenote Loes Markerink probeerde het peloton nog te verrassen met een late uitval maar ze werd net voor de finish teruggepakt. Vervolgens versloeg Vos Nicole Cooke in de sprint.

In de ochtendetappe, een tijdrit over 18 kilometer, won de Britse Emma Trott. Annemiek van Vleuten en Marianne Vos werden tweede en derde.

Salcido, Rodriguez en Moreno in voorselectie Mexico

Zowel Carlos Salcido, Francisco Maza Rodriguez als Hector Moreno zit bij de voorselectie voor het WK 2010. De Mexicaanse bondscoach Javier Aguirre heeft hen in zijn 26-koppige voorselectie opgenomen.

De oefenmeester besloot om ook onder meer Rafael Marquez van FC Barcelona en Andrés Guardado op te roepen. Laatstgenoemde was enige tijd geleden dichtbij een transfer naar PSV, maar die ketste af. Salcido en Rodriguez staan wel op de loonlijst bij de Eindhovenaren.

Mexico heeft verder de beschikking over spelers als Giovanni Dos Santos (Galatasaray) en Carlos Vela van Arsenal. Het broertje van Dos Santos, Jonathan, is ook geselecteerd. Mexico oefent in de voorbereiding op het WK nog tegen het Nederlands elftal.

De voltallige selectie:

Doel: Guillermo Ochoa (América), Luis Michel (Guadalajara), Óscar Pérez (Chiapas).

Verdediging: Rafael Márquez (Barcelona), Carlos Salcido (PSV), Francisco Javier Rodríguez (PSV), Ricardo Osorio (VfB Stuttgart), Héctor Moreno (AZ), Paul Aguilar (Pachuca), Efraín Juárez (Pumas), Johnny Magallón (Guadalajara), Juan Carlos Valenzuela (América), Adrián Aldrete (Morelia), Jorge Torres (Atlas).

Middenveld: Andrés Guardado (Deportivo la Coruña), Jonathan Dos Santos (Barcelona), Gerardo Torrado (Cruz Azul), Israel Castro (Pumas).

Aanval: Carlos Vela (Arsenal), Giovanni Dos Santos (Galatasaray), Guillermo Franco (West Ham United), Pablo Barrera (Pumas), Cuauhtémoc Blanco (Veracruz), Adolfo Bautista (Guadalajara), Alberto Medina (Guadalajara) en Javier Hernández (Guadalajara/Manchester United).

Vissers wint Ronde van Overijssel

Job Vissers heeft gisteren de Ronde van Overijssel op zijn naam geschreven. De eerstejaars professional van Skil-Shimano was in de straten van Rijssen zijn Belgische medevluchter Andy Capelle (Willems Verandas) te snel af.

Skil-Shimano maakte in Overijssel met vijf man deel uit van een kopgroep van 21 renners. Op 60 kilometer voor de finish reed Kenny van Hummel samen met Capelle weg uit die groep. Toen zij acht kilometer voor de streep waren teruggepakt, demarreerde Vissers en kreeg weer Capelle met zich mee. Dennis Smit (Metec Cyclingteam) eindigde als derde.

Voor de 25-jarige Vissers is het de eerste overwinning als beroepsrenner.

Times Square ontruimd na vondst bom

Na de vondst van een bom in een auto op Times Square in New York heeft de politie gebouwen ontruimd en moesten duizenden toeristen op straat het veld ruimen. Een agent te paard zag zaterdagavond dat er rook uit een Nissan Pathfinder kwam en sloeg alarm.

In de auto vonden onderzoekers volgens de politie tanks met explosief propaangas, poeder en iets dat leek op een tijdmechanisme. De tanks en het tijdmechanisme zijn inmiddels verwijderd.

Meerdere woningen en bedrijven in de buurt werden geëvacueerd. Duizenden toeristen wandelden op het moment van de vondst in de buurt.

Een getuige heeft verklaard dat iemand van de auto wegrende. De politie bekijkt opnamen van beveiligingscamera's om na te gaan of dit klopt. De auto heeft valse kentekenplaten.

De Amerikaanse president Barack Obama is inmiddels op de hoogte gebracht. Hij prees de agenten om hun snelle reactie. Ook heeft hij antiterrorisme-adviseur John Brennan opgedragen de politie van New York te helpen waar dat nodig is.

Jonge vrouw rijdt in sloot en komt om

Een jonge vrouw is zaterdagnacht in Nijkerk omgekomen toen ze met haar auto ondersteboven in een sloot terechtkwam. Brandweerduikers probeerden haar volgens de politie nog te redden, maar de hulp mocht niet meer baten.

De vrouw was met vrienden bij een café en ging rond 01.45 uur even iets halen bij een camping in de buurt. Toen ze na verloop van tijd niet terugkwam, maakten haar vrienden zich zorgen. Haar auto werd al snel in een sloot gevonden langs de Akersluisweg.

De politie onderzoekt wat er is gebeurd.

PSG voor achtste keer winnaar Coupe de France

Paris Saint-Germain heeft voor de achtste keer in de rijke historie van de club de Coupe de France gewonnen. Gisteren waren er verlengingen voor nodig om de beslissing te vellen in de finale tussen AS Monaco en de hoofdstedelingen. Daarin scoorde PSG de enige treffer van het duel: 0-1.

Na negentig minuten stond er een 0-0 tussenstand op de borden, waardoor er verlengd moest worden. In de eerste verlenging scoorde PSG via Guillaume Hoarau de openingstreffer.

Daar kwam Monaco niet meer bovenop, want in het restant van de verlengingen wist de vijfvoudig winnaar van de bokaal waarom werd gestreden niet meer tot scoren te komen.

Daardoor barstte het feest los in Parijs, hoofstad van Frankrijk. Voor de achtste keer in de historie won PSG de Coupe de France. In de Ligue 1 presteert PSG teleurstellend, want daar staat het elfde. Monaco staat negende.

AZ zwaait Pocognoli vandaag uit

Sébastien Pocognoli is al een tijdje weg bij AZ, maar zondag neemt de club pas afscheid van de linksback van Belgische komaf.  De 22-jarige verdediger verhuisde in de winterstop van dit seizoen van AZ naar zijn oude club Standard Luik, waar hij ook in de jeugd van 2000 tot 2002 voor speelde.

Pocognoli tekende bij de Belgen een contract voor 4,5 seizoen. Vanaf de zomer van 2007 was de linksback bij AZ deel van de A-selectie. In de wedstrijd tussen AZ en PSV krijgt hij een officieel afscheid.

Voor de Alkmaarders speelde Pocognoli 65 competitieduels en in die wedstrijden scoorde hij vijfmaal. Voorheen kwam de speler ook nog uit voor het eveneens Belgische Racing Genk.

 

Boogerd: "Rabobank kwam veel tekort"

Michael Boogerd heeft in zijn column in De Telegraaf weer eens uitgehaald naar de Rabobank-wielerploeg, zijn voormalige werkgever. Volgens de oud-wielrenner moet de huidige samenstelling van de formatie eens nader bekeken worden. Daarnaast krijgt de oude garde de volle laag.

"Met uitzondering van Oscar Freires zege in Milaan-San Remo kwam de ploeg over het algemeen te kort. De prestaties van Paul Martens waren een lichtpunt, maar het merendeel van de ploeg was simpelweg nergens", aldus Boogerd. "De ploegleiding moet de vraag durven stellen of aankopen als Nick Nuyens gebracht hebben wat van hen mocht verwacht worden en indien nodig handelen."

"Er moet gedurfd worden meer kritiek te uiten op de generatie die na renners als Erik Dekker en mezelf kwam", gaat de oud-wielrenner verder met zijn verhaal. "Jongens als Joost Posthuma, Pieter Weening, Laurens ten Dam en Bram Tankink hadden ons vertrek moeten kunnen opvangen, maar in realiteit gaapte er na ons een grote leegte."

Toch is het niet alleen negativiteit wat bij Boogerd de klok slaat. De tweevoudig Nederlands kampioen ziet wel lichtpuntjes in de nieuwe generatie renners. "We moeten geduld durven hebben, want renners als Gesink, Boom en Langeveld bieden perspectief voor de toekomst. Dat ze het potentieel hebben, hebben ze al meerdere malen bewezen. Alleen lijkt de groei dit jaar wat te vervlakken."

Van Gaal: "Dit betekent veel voor mij"

Louis van Gaal kent een ongekend goed debuutjaar bij Bayern München. De Nederlandse trainer is nog in de race om drie prijzen en heeft de belangrijkste binnen: de landstitel. Van Gaal heeft daarmee voldaan aan de doelstellingen, maar hij aast met Bayern op meer successen in de resterende finales.

"We hebben het belangrijkste doel gehaald, de Duitse titel", sprak Van Gaal na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen VfL Bochum in eigen huis (3-1). Bayern is door de zege officieus kampioen. Schalke 04 verloor en heeft drie punten achterstand plus een veel minder doelsaldo.

Met nog een wedstrijd te spelen is het kampioenschap van Bayern daarmee binnen. "Dit betekent heel veel voor me", aldus Van Gaal. "Ik denk dat er niet veel trainers in Europa zijn die in drie landen kampioen zijn geworden." Van Gaal kende eerder in Nederland en Spanje successen."

Met Ajax, AZ en FC Barcelona behaalde hij diverse landstitels. "Daar ben ik heel trots op. Nu willen we nog meer winnen." Bayern maakt nog kans op de Champions League en Duitse beker. "FC Bayern is de beste vereniging waar ik tot nu toe heb gewerkt", vindt Van Gaal.

Bekeuringen tijdens Gumball 3000

Het KLPD heeft zaterdagavond enkele snelheidsbekeuringen uitgedeeld aan deelnemers aan de prestigieuze rally Gumball 3000. Dat heeft een woordvoerder zaterdag gemeld. Het KLPD wist van de komst van de rallyrijders en dus controleerde men extra scherp op snelheid.

De rally, die dit jaar begon in Londen, gaat via een aantal Europese steden naar de finish in New York.  Na Londen en Amsterdam gaat de race nog naar Kopenhagen, Stockholm, Boston, Quebec, Toronto en als laatste New York. In een week tijd leggen de coureurs zo’n 5000 kilometer af.

De race is in trek bij celebrity's, dit jaar doen bijvoorbeeld David Hasselhoff (Knight Rider), Xzibit en Michael Madsen (Kill Bill) mee. Met name de deelname van rapper Xzibit is opmerkelijk omdat hij in 2007 ook al zijn rijbewijs in Nederland kwijtraakte tijdens de Gumball 3000.

Het KLPD kan nog niet zeggen hoe hoog de boetes zijn. Ook is er niet bekend of er weer rijbewijzen in beslag zijn genomen.

[IndyCar] Uitslag race Kansas Speedway

De eerste ovalrace van het seizoen, de Road Runner Turbo Indy 300 in Kansas, is gewonnen door Scot Dixon. Ganassi-teamgenoot Dario Franchitti kwam als tweede over de streep, Tony Kanaan werd na een flinke inhaalrace derde.

Vandaag was er geen regen zoals gisteren het geval was bij de kwalificatie. Polesitter Ryan Briscoe behield die positie bij de start en er waren geen problemen in de eerste paar ronden. De leiding werd in de 32e ronde overgenomen door Dixon, die de Team Penske-rijder wist te passeren toen achterblijver Mario Romancini ingehaald moest worden. Briscoe kende ook een slechte eerste pitstop, waardoor de coureur ook door Franchitti voorbijgereden werd.

Straffen waren er voor de eerste pitstopreeks voor EJ Viso, Jay Howard en Bertrand Baguette die te snel reden in de pitstraat. Andere pechvogel bij de pitstop was Will Power die niet goed stond bij zijn team, zodat het lastig was zijn wagen bij te tanken. EJ Viso tikte in de 74e ronde de muur aan bij een inhaalactie op Raphael Matos. De coureur kon wel zijn race vervolgen, maar de wedstrijdleiding besloot de baan na te kijken. De eerste neutralisatie was een feit.

Meteen werden er pitstops gemaakt door alle koplopers van dat moment, en daardoor waren alle brandstofstrategieën nutteloos geworden. En ook nu waren de pitstops niet vlekkeloos: Milka Duno gaf niet genoeg ruimte bij het uitrijden van de pits aan Takuma Sato. Beide raakten elkaar en spinden. Even later waren er problemen voor Team Penske die het linkervoorwiel van Briscoe net goed vast hadden gezet en het wiel een eigen leven ging leiden. De extra pitstop was voor de man op pole een bittere pil doordat hij veel plekken verloor.

Fans van crashes tegen het eind van de race konden ook hun hart ophalen, toen na een kleine neutralisatie in de 119e ronde Jay Howard te wijd de bocht door ging en na een onzachte aanraking met de muur zijn Sarah Fisher Racing in de prak reed. Bij de herstart voor die crash was het Japanner Hideki Mutoh die niet voldoende ruimte gaf aan landgenoot Sato, waardoor ze alletwee in de muur bij start/finish belandden. De twee Japanners waren aan een goede race bezig, maar door dit akkefietje zagen ze beide een plek in de top zes in rook opgaan.

Toen de Kansas Speedway weer vrijgegeven werd met nog zes ronden te gaan, zag Dixon zijn leidende positie niet meer in gevaar komen. Helio Castroneves heeft echter ongetwijfeld minder goede gevoelens overgehouden aan die laatste paar ronden, want de Braziliaan werd nog voorbijgereden door Franchitti en Kanaan en werd vierde.

Uitslag Kansas Speedway

Pos. Rijder Team Tijd
1 S. Dixon Ganassi Racing 1:50:43.141
2 D. Franchitti Ganassi Racing 3.0530
3 T. Kanaan Andretti Autosport 3.2210
4 H. Castroneves Penske 3.8300
5 R. Hunter-Reay Andretti Autosport 6.1130
6 R. Briscoe Penske 6.7950
7 M. Moraes KV Racing 1 ronde
8 A. Tagliani FAZZT 1 ronde
9 J. Andretti Andretti Autosport 1 ronde
10 V. Meira AJ Foyt Racing 1 ronde
11 D. Patrick Andretti Autosport 2 ronden
12 W. Power Penske 2 ronden
13 Mo. Andretti Andretti Autosport 2 ronden
14 M. Conway Dreyer & Reinbold 2 ronden
15 D. Wheldon Panther 2 ronden
16 R. Matos Luczo Dragon Racing 2 ronden
17 S. Fisher Sarah Fisher Racing 2 ronden
18 J. Wilson Dreyer & Reinbold 3 ronden
19 A. Lloyd Dale Coyne 3 ronden
20 B. Baguette (R) Conquest Racing 3 ronden
21 S. De Silvestro (R) HVM Racing 3 ronden
22 M. Romancini (R) Conquest Racing 4 ronden
23 H. Mutoh Newman/Haas 14 ronden
24 T. Sato (R) KV Racing 14 ronden
25 J. Howard Sarah Fisher Racing 28 ronden
26 M. Duno Dale Coyne 116 ronden
27 E. Viso KV Racing 129 ronden

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.