Van Bommel: "Sneijder kan beste speler ter wereld worden"

Sjors (Sj0rSz)

Mark van Bommel treft vanavond in de Champions League-finale landgenoot Wesley Sneijder op het middenveld. De aanvoerder van Bayern München beschouwt zijn ploeggenoot bij Oranje als de spil van Internazionale.

"Sneijder heeft alles in zich om uit te groeien tot de beste speler van de wereld. Bij het WK spelen we gelukkig samen in een team, maar bij de finale hebben we hem helaas tegen ons. Dat maakt het lastig. Hij is een belangrijke pion in een heel complete ploeg", aldus Van Bommel tegen Het Parool.

Voor Sneijder zelf is het een speciale wedstrijd omdat hij terugkeert in Madrid. "Ik denk deze week niet aan Real Madrid. Natuurlijk kom ik weer mensen tegen die ik al bijna een jaar niet gezien heb. Dat is leuk, meer ook niet. Een jaar geleden had ik niet verwacht voor deze gelegenheid terug te keren in het stadion van Madrid. Inter is een fantastische club. Het is geweldig om er deel van uit te maken."

Hetzelfde geldt voor Arjen Robben, maar ook de sterspeler van Bayern kent geen revanchegevoelens. "Ik denk dat ik me de afgelopen maanden wel genoeg heb laten zien. Dat zal ook de mensen in Madrid niet zijn ontgaan. Het beste bewijs is dat we vanavond een derde titel kunnen winnen. Daar moet alles op gericht zijn."