Nederlandse squashsters door naar laatste vier in Almere

Orla Noom en Annelize Naudé hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Hemubo Squash Trophy 2010 in Almere. Daarin stuiten de Nederlandse squashsters morgen op respectievelijk Aisling Blake en Lauren Siddall.

De als derde geplaatste Noom had de grootst mogelijke moeite om Lauren Selby, de nummer vijf van de plaatsingslijst, van zich af te houden. De 24-jarige Hoofddorpse kwam met 2-1 achter in games, maar knokte zich toch nog langs de technisch zeer begaafde Engelse: 11-7, 2-11, 6-11, 11-8, 11-8. Noom moet het nu opnemen tegen de Ierse Blake. De toernooifavoriete, eerder op de dag verantwoordelijk voor de uitschakeling van Milja Dorenbos, had in haar kwartfinalepartij geen kind aan de Française Laura Pomportes (6).

Ook de als vierde ingeschaalde Naudé had de volle vijf games nodig om zich te scharen bij de beste vier squashsters tijdens het WISPA toernooi in Almere. Landgenote Margriet Huisman leek lang op een stunt af te stevenen, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven tegen haar Amsterdamse tegenstandster. Het werd 11-13, 13-11, 11-8, 6-11, 11-6 voor de 33-jarige Naudé, die nu Siddall treft. De als tweede gerangschikte Engelse was veel te sterk voor Imelda Salazar Martinez uit Mexico.