Mourinho houdt vast aan defensieve tactiek

José Mourinho is niet van plan aandacht te schenken aan de kleine sneer van Louis van Gaal. De Nederlandse trainer van Bayern München noemde de tactiek van Internazionale "negatief, onaantrekkelijk en verdedigend". De beide ploegen ontmoeten elkaar vanavond in Madrid in de finale van de Champions League.

Volgens Mourinho wil Van Gaal de speelstijl van Internazionale beïnvloeden. "Ik weet wat hij wil, maar dat ga ik hem niet geven." De 47-jarige Portugees gaf daarmee aan niet aanvallender te gaan spelen. Volgens de excentrieke coach is juist het team de grote kracht van de Italianen. "Wij zijn een team met sterren, maar zo gedragen de spelers zich niet."

Van Gaal was verder lovend over zijn oude pupil. "We hebben drie jaar samengewerkt, en hij was een uitstekende trainer. Ik wist toen al een klein beetje dat hij een topcoach zou worden. Hij is een van de besten van de wereld."

De trainers wonnen beiden al eens de Champions League. De 58-jarige Van Gaal deed dit in 1995 met Ajax en Mourinho in 2004 met FC Porto. Alleen Ernst Happel en Ottmar Hitzfeld wisten de belangrijkste Europese beker met twee verschillende clubs te winnen. Voor Internazionale zou het de eerste keer zijn sinds 1965, Bayern pakte de Cup met de grote oren voor het laatst in 2001.