Trulli: "Geen spijt van crash"

Peterselieman

Jarno Trulli zegt geen spijt te hebben van zijn crash in de Grand Prix van Monaco. De Italiaan zat de hele race klem achter de HRT van Karun Chandhok en een poging om die Indiër enkele ronden voor tijd in Rascasse in te halen resulteerde in een uitval voor beiden.

"Jammer genoeg ruïneerde de pitstop alles," zei Trulli die na problemen met de wielsleutel veel plaatsen verloor. "Ik viel terug achter iedereen, zelfs tot achter auto's die veel langzamer dan mij zijn. Ik volgde de HRT, totdat Chandhok veel langzamer ging rijden. Ik weet niet of hij een probleem had, maar in de ronde dat ik aanviel was hij erg langzaam. Ik koos de binnenkant, we raakten elkaar en dat was het."

"Je moet het gewoon proberen. We zijn er om te racen en mijn race werd duidelijk verknald door de pitstop, maar ik heb tot het einde niet opgegeven. Ik wist dat ik hem kon hebben en dit was de beste plaats omdat hij vroeg remde en de buitenlijn pakte. Hij ging plotseling langzamer rijden en ik weet niet of hij van plan was om me ruimte te geven. Ik ging er helemaal voor. Ik kan niet zeggen dat ik iets stoms deed. Ik moest het proberen en dat doet niet iedereen in Monaco," zei Trulli die eerder al eens in 2005 bij Giancarlo Fisichella in de Grand Hotel-hairpin een gewaagde inhaalactie deed.

Trulli heeft zijn excuses aangeboden aan Chandhok die door de Lotus getorpedeerd werd, maar blijft van mening dat hij in zijn recht stond. "Ik had achter hem kunnen blijven, maar ik wilde hem inhalen. En als je inhaalt moet je wat risico's nemen en we moesten hierdoor beiden de race beëindigen. Dat hoort bij het racen. Het was geen gevaarlijke manoeuvre als je er naar kijkt, maar het werd gevaarlijk toen zijn achterband de mijne raakte en ik over hem heen ging. Het was een eersteversnellingsbocht, dus het was niet iets groots. Het was een slecht weekend, maar die dingen gebeuren. Je kunt er niet veel aan doen."