'Stewart van NAC naar AZ'

AZ heeft zich bij NAC Breda gemeld voor Earnest Stewart. De 41-jarige Amerikaan staat bij de Alkmaarders in de belangstelling om de opvolger te worden van Marcel Brands, die afgelopen week naar PSV vertrok.

Vertegenwoordigers van beide clubs zullen binnenkort met elkaar om de tafel gaan zitten om te praten over het contract van Stewart. AZ wil echter niet ingaan op namen. "We zijn op zoek naar een nieuwe directeur voetbalzaken. AZ is namelijk een club die altijd werkt vanuit structuren. De nieuwe directeur voetbalzaken moet goed in het profiel van AZ passen," aldus algemeen directeur Toon Gerbrands op de website van de Alkmaarders.

De Amerikaan is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij de Brabanders. Hiervoor was Stewart technisch directeur bij VVV-Venlo. NAC zal vermoedelijk ook op zoek moeten gaan naar een nieuwe hoofd scouting. Jeffrey van As, oud-voetballer van de Bredase club, staat in de belangstelling om technisch directeur te worden van ADO Den Haag. De Hagenezen hebben zich echter nog niet gemeld voor Van As.